Ugrás tartalomhoz


Fegyverek házilag


 • Válasz írásához lépj be
2445 hozzászólás érkezett eddig

dogoo

dogoo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 33 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.15, 09:47

Tisztelt ( Hölgyeim ) Uraim!
Mielőtt bárki elszaladna bőrkabátot venni a helyi kedvenc shoppingolós bótba elmondanám , hogy a késelés ellen NEM véd!!!!!!
Erről ne nagyon ábrándozzatok! Nem szabad arra számítani, hogy majd csak finoman vágni fognak a késsel. Azzal bizony szúrni szokás. Még az is szúrni próbál akinek először van a kezében ilyen szerszám.
Ezt az a nyolc év mondatja velem amit különböző éjszakai szórakozó helyeken töltöttem dolgozva.
Viszont a legtöbb ember a szó klasszikus értelmében nem ért a késhez. Nagy hagyománya van az Oroszoknál és Dél-kelet ázsiában, ( Fülöp-szigetek). Jó pár ezzel foglalkozó honlap van.
Én az ezzel kapcsolatos felvilágosítást kb. kilenc éves koromban kaptam a helyi szórakoztató központban (kocsma), ahova anyám küldött apám után. Szerettem menni mert mindig kaptam csokit meg kólát, a kocsisok meg kioktattak hogyan kell bicskázni. szemléletesen elmagyarázták és néha megmutatták a sebeiket.
Vágni felső végtag alsó része, nyak, arc, fedetlen helyek.
Utcai vagy kocsmai balhé közben jól jöhet ha bal karodra gyorsan feltekered az asztalterítőt, farmerdzsekit vagy akármit, és azzal próbálsz hárítani, a másik bal kezedbe pedig valami súlyos tárgyat ragadsz! Pl. sörös üveg, székláb stb. De a legjobb védekezés a futás! Egy kés párbaj mindig kétesélyes!
A réteges öltözködés is inkább a vágások ellen jó. Valahol olvastam, hogy a régi nemesi viselet, vastag posztó, selyem, stb. több réteg még a kard csapást is megfoghatta. De az ütés ellen is ad némi védelmet.
A késsel hadonászót mindig komolyan kell venni! A rendőrök is ezt teszik, azonnal pisztolyt rántanak, és habozás nélkül le is lövik ha túl közel merészkedik.
A rendőrségi golyó álló mellény sem véd mindentől. Egy rendőr ismerős mesélte, hogy új mellényeket kaptak és tesztelték is bemutatón. Rálőttek különböző pisztolyokkal és láss csodát megfogta a lövedékeket. Majd egy idősebb kollégának eszébe jutott, hogy ki kéne próbálnia PA-63 is. Na az lett az eredmény, hogy az acélmagvas Makarov lőszer simán átvitte.
A katonai mellények többet tudnak de nehezebbek is.
A neten lehet rendelni dolgokat.
Ha elmentek a helyi katonai boltba ott is lehet érdekes dolgokat találni. Pl. rohamsisakot, a magyar nem is drága. Néha méh-telepen is van. Nekem is onnan van. 100 Ft- volt.
Fejfedőnek : ütés, törmelék ellen jó a munkavédelmi kobak, a bukósisak és a biciklis sityak is jó lehet. Hát a bogrács is alternatív megoldás is lehet. A társaidnak biztos örömet fogsz okozni. Esetleg az orosz típusú szőrme sapka jöhet még jól.
Zavargás esetén nem csak a kés jöhet számba mint szúró vágó eszköz, : csavarhúzó, hentes bárd, betonvas darab, hegyesre vágott cső, karó, vasvilla stb.......
Védekezni bármi jó lehet amivel megtudod állítani, elterelni vagy jelentősen fékezni tudod a tested felé igyekvő tárgyat, lövedéket.
Példákat nyugodtan lehet venni a történelemből. ott is szembesültek hasonló problémákkal eleget.

Egy barátomat az utcán szúrták le egy éjszaka. Hátulról, könyéken döfték, eltaláltak egy eret. Az életét annak köszönheti, hogy pont egy orvosi egyetemre járó lány ment az utca túloldalán és rögtön szaladt segíteni. Mentőbe már sokkos állapotban kivérezve került.
Ja és BŐR kabát volt rajta!

Sistorem

Sistorem

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 228 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.10, 22:29

használnék alatta egy kötött sapkával-egy jobb minőségű példány egészen erős fejre mért ütéseknek is ellenáll.


egy orosz kísérlet bebizonyította, hogy a kötött sapka a legjobb fejvédő.
a kísérlet úgy nézett ki, hogy egy jó bukósisakot ledobtak a tizedikről, ami ripityára tört. Utána ledobtak egy kötött sapkát is, aminek semmi baja nem történ. :)

A bőrdzsekis dologhoz csak annyit, hogy sniccer egy nagyon éles valami, és simán átviszi a bőrkabátot. Viszont egy kínai bicska, amivel általában rohangálnak, nem viszi át a bőrkabátot (gyári élezéssel). Nem mindegy, hogy milyen szögben éri a bőrkabátot a penge, mert lehet, hogy elcsúszik rajta (ez persze függ a bőr anyagától/felületétől, a pengétől stb.). Ezért is szoktak szurkálni. Egy jó kis nehéz bőrkabát bizony sokat számít. Meg a pufikabát is...
Mindegy, a téma messzire vezet, nem akarok belefolyni, csak megemlítettem :)

Fenrir

Fenrir

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 589 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.10, 16:49

Vajh a mai minden eladó világban nem lehetne venni az oroszoktól egy jó kis acél(jó eset-titán)betétes golyóálló mellényt. Postai csomagküldő, meg ilyenek??? Még mielőtt beüt valami...
Mopat


Ha jól tudom egy pár éve a lövedékálló mellények (és minden egyéb páncél) bekerült a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök listájára azaz közterületen viselésük szabálysértés- ettől még esetleg beszerezhetőek.
(OFF) Szvsz. eléggé elmebeteg szabályozás, de nemigen lóg ki a magyar szabályozásból (/OFF)


Mopat

Mopat

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 876 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.08, 07:29

Üdv!
Érdekes videó, ennyit a "Bőrdzseki van rajtam, mit hadonászol avval a bicskával" hozzáállásról. Még a dekorkés(spiccer) is átnyesi...
Nekem hirtelen(lévén építőipar)a hálóra elrősítve kapható üveg és(non plus ultra) kerámiamozaik jut eszembe. Mondjuk két réteg üvegszövet vagy macskaálló szúnyogháló között, alatta egy vattamellénnyel(pufajka)felette meg valami póló-félével...Természetesen, két réteg mozaik legalább. Valamelyest hajlékony is, de egy mell és hátvért több rétegből is kialakítható...Ráadásul, ezt, igaz, az üvegmozaikot még a Mythbusters is volt szíves egyszer kipróbálni-igaz ők három réteget gipszbe bugyoláltak. Vakami öt méterről megfogta a 9mm és .45 JHP-t, a madársörétet, de a vaddisznósörét egy-két szeme már átvitte(az első 6-7 sörétszemtől egyszerűen összetörtek az üveglapocskák, így át tudott kúszni...nem lőttek messziről, ez is pár méter ha volt. Persze a .223 Remington már átvitte.(5,56x45mm...)
De lényegében marokfegyver és repeszálló minősítést kaphatott...
Emellett én inkább munkavéd sisakot használnék alatta egy kötött sapkával-egy jobb minőségű példány egészen erős fejre mért ütéseknek is ellenáll. Egy jobb védőszemüvegbe pedig a szögbelövővel kilőtt szeg is alig áll bele(na jó, de pattanó szeg ellen védő változat van)...utcai csihipuhi esetén hasznos kombó...Vagy előveném a bográcsot. Szintén sapka. Esetleg kapásból purhabbal nyomnám végig a belsejét, hogy mennyire tapadnak egymáshoz-ha igen, lehet lebicskázni a hab felesleges részeit(ha megkötött)
Úgyszintén elgondolkoznék a polikarbonáton is. Főleg, ha öt-hat mm vastag tömör, és nem az üregkamrás példány.(ezt is árulják majd minden műanyag kereskedésben.)Dekopírfűrésszel vágható, fűrható, több réteget össze lehet ragasztani.(Vagy a hálót közzéragasztani...hmmm...És a több réteg ragasztott polikarbonátot golyóálló "üvegnek" titulálják. Használják buszmegállókban is, főleg a kamrásat, de van ahol a tömörtáblásat is, mert vandálbiztos. Reklámtáblákban is előfordul. Emellett könnyű anyag. Legalább egy pajzsot csinálnék belőle, ha kezembe kelülne egy jó egy-másfél négyzetméter.(Kerülne, asszem kódorog valahol a szomszéd épületben) A belső felére, ahol a karomra fekszik, meg egy réteg lépésálló hungaro(nike, mittudomén)-cell.
Illetve, van olyan, hogy 4x4 v. 5x5 mm rostaszövet.(horganyzott, pl. 1,2mm átmérőjű acéldrótból font háló)Viszonylag hajlítható, némi fémipari barkácscuccal vághatod, pár helyen forrasztással megerősíthető.Bélésanyagnak mondjuk gumivérthez-vagy ha nincsen gumid, a PVC-padlóhoz már erősen ajánlott. Egyszerűen megmelegítjük a padkót, és rányomjuk-tapossuk a hálóra. Mondjuk a fordítottja talán értelmesebb. Meleg hálószövetet a PVC-be integrálni. :gyagya: Vajh a mai minden eladó világban nem lehetne venni az oroszoktól egy jó kis acél(jó eset-titán)betétes golyóálló mellényt. Postai csomagküldő, meg ilyenek??? Még mielőtt beüt valami...
Mopat

Sistorem

Sistorem

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 228 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.07, 12:38

Remek ötlet, alkalmazzák, én délafrikai gyerekkatonákon láttam hasonlót, a gu miban az a jó hogy hőre lágyul és lehet belőle formálni dolgokat, én elsősorban a késelések ellen fejlesztettem ki egy láncszövethez hasonló dolgot: rabicháló ,a nyulaknak való sűrű de vékony dróthálót duplán, vagy akár triplán használva még egy dróttal összefonva könnyű, de penge ellen hatékony védelmet nyújtana.


és szúrásálló? van kedved letesztelni (persze, nem úgy, hogy rajtad van :) )?
kb. így: http://hovane.blogspot.com/2010/10/kestamadas-szimulaciok-2.html

cu_hullain

cu_hullain

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.05, 20:09

Remek ötlet, alkalmazzák, én délafrikai gyerekkatonákon láttam hasonlót, a gu miban az a jó hogy hőre lágyul és lehet belőle formálni dolgokat, én elsősorban a késelések ellen fejlesztettem ki egy láncszövethez hasonló dolgot: rabicháló ,a nyulaknak való sűrű de vékony dróthálót duplán, vagy akár triplán használva még egy dróttal összefonva könnyű, de penge ellen hatékony védelmet nyújtana.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11779 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.04, 13:07

Hali!

Én elsősorban használt autógumit használnék, ebből készíteném a fő darabokat:
(...)

Szerintetek működhetne egy ilyan "vért"? Mennyire problémás lenne előállítani, és viselni? Mi ellen mennyi védelmet nyújtana?


Közelharcban bármi ellen elég jól védene, az acélradiált kiszabni elég nehéz,
lőfegyver/repesz ellen elég keveset ér.

Adios
KLM

Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.04, 13:00

Sziasztok!

Aki kicsit is figyelemmel kíséri az arab világban zajló eseményeket, biztosan találkozott már "házi" önvédelmi eszközökkel, fejre kötözött telefonkönyvtől kukán át sokmindennel.
Nekem is van egy elképzelésem hogy én mit csinálnék egy ilyen szituációban, de érdekel a véleményezek hogy mennyire lenne viselhető, és hatékony.

Én elsősorban használt autógumit használnék, ebből készíteném a fő darabokat:
A vállvédő, alkarvédő nem lenne más mint egy méretre vágott abroncs, amit átlyukasztva sima gumiszallaggal rögzítenék. A "mellvérthez" több abroncsot szétvágnék a futófelóületes részt kivágva, egymásra ragasztva alakítanék ki egy alap "rákozott" mellvértet.
A sisak a legproblémásabb, az ideális az lenne ha szereznék egy szélesebb, jellemzően telepjárók által használt abroncsot amiből egy negyedet kivágva szinte megy is van a fejvédő, ennek hiányában valamit eszkábálni, varrni vagy ragasztani kéne darabokból.

Szerintetek működhetne egy ilyan "vért"? Mennyire problémás lenne előállítani, és viselni? Mi ellen mennyi védelmet nyújtana?

Üdv,

Tilleo

elcid

elcid

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 9 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.04, 10:05

Egy kis érdekesség a M.A.G.U.S. fanoknak
Linkem

Beren

Beren

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 36 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.02.25, 22:26

Ha már tudsz flexel vágni, az feltételezi a műhelyt, ha pedig van műhely, van fúró. Ha pedig van fúró, azzal nagyon gyorsan lehet tekerni a drótot.
Csak ne essetek abba a hiába, hogy "fene fog annyit fűzögetni, jó lesz a vastagabb drót és nagyobb láncszem. Aztán így lesz a rövidujjú láncing 17 kg... Az apró szemű sokkal szebb, korhűbb, és kényelmesebb. Persze, megcsinálni melósabb, de utólag visszagondolva, megérte volna...

kunadam

kunadam

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 945 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.11.30, 17:07

Na Fattyú, ha legalább tudnám mi az a rugós alátét. Amúgy nagyjából megoldottam a feltekerést is. Mivel viszonylag vékony dróttal dolgozok, így inkább a vasród tekerése volt macera, ezt egy fogantyúval megoldottam (egy fogóval). Most jön a szemek összeillsztése. :)

Fattyu

Fattyu

  Iszapszemű fórumozó

 • Fórumita
 • 6711 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.11.19, 21:41

A legegyszerűbb a rugós alátét. Nem a legolcsóbb, és jó csukló kell hozzá, ha kézzel hajlítod, viszont legalább acél.

kunadam

kunadam

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 945 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.11.19, 11:08

Láncinghez gyűrűket honnan lehet beszerezni?
A házilag gyártás egy kicsit elakadt nekem. Kézzel feltekerni és utána csípőfogóval szétvágni elég macera (de jó alkaredzés).
A szétvágást még flexel meg tudom oldani, de a feltekerés körülményes.

Módosította kunadam: 2010.11.19, 11:12


Magitor

Magitor

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.11.17, 15:09

A kérdés valami olyan volt, hogy Az edzés után a fekete revét, hogy tudom eltávolítani az acélról, csiszolás nélkül, És az anyag kék maradjon.
Jó éjt!

Sehogy mi a legjobban úgy értük el hogy letakarítottuk és felpolíroztuk a pengét tetszés szerint, majd napra kitettük a kardokat és vagy ecetes-sós vizes oldattal permeteztük be, vagy ugyanezzel a lével plusz kóla, vagy ahogy régen is tették vizeletünkkel tettük nemesebbé XD. Meleg nem árt a van hozzá, én spec kék szint 2 hét alatt értem el, olyan felülettel, mintha tényleg gyüjteményből származba, ez napi szintű kezelést jelent a kínzás alatt. Hallotam olyat is hogy disznó fekáliába rakták a pengét. Ki kell próbálni.

dogoo

dogoo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 33 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.28, 19:40

Bocs, lemaradt a vége.
A kérdés valami olyan volt, hogy Az edzés után a fekete revét, hogy tudom eltávolítani az acélról, csiszolás nélkül, És az anyag kék maradjon.
A megoldás megszületett. Félig.
Bele raktam a pengét sima ecetbe és az mindent letakarított róla. Egyszerű egér szürke lett az anyag.( A kék szín az nem jött még meg, de azt tűzben és olajban ellehet érni.) Olyan szürke mint a múzeumok kiállított fegyverei. Kicsit mintha antik darab lenne. Át kell kenni olajjal, mert rozsdásodik. Nekem tetszik.
Jó éjt!

dogoo

dogoo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 33 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.28, 19:23

Üdv!
Egy régebbi kérdésemre találtam választ részben, és a gyakorlatban is működik a módszer.

Barbaric

Barbaric

  Pendragon

 • Archívum
 • 454 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.28, 02:25

és mit szólnál ha kétrétegű lenne, a felém eső marad a forgács és a kifelé néző egy réteg rétegelt lemez. s erre jön a 6borda.


Én sem szeretnék semmi jónak elrontója lenni, viszont meg kell jegyezzem, hogy szerintem ez a konstrukció ilyen formában (farostlemez + rétegelt lemez + umbó + 6 borda + vasabroncs kombója) elég hárdkór lenne, mármint a súly tekintetében... Bár nem tudom, hogy mekkora embernek tervezed (illetve, hogy egyáltalán mekkora átmérőjű, valamint egy- avagy kétpontos fogású pajzsról van szó), csak tényleg nehogy az legyen, hogy egy ormótlan batárnehéz cucc készüljön el, amitől leszakad a karja.

Csinálhatsz egyébként szimplán csak abból a farostlemezből is pajzsot, de akkor úgy kell vele készülni, hogy az maximum gyakorlópajzsként, párnázott fegyverek ellen fog funkcionálni - ahogy Gem_Kapocs is említette, egy fémfegyver már simán átviszi.

Módosította Barbaric: 2010.10.28, 02:28


collett

collett

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.27, 17:32

Ha jót akarsz magadnak akkor forgácslapot NE! Nem fogja bírni a strapát és nem vicces amikor az arcodba/kezedbe áll valami amiről úgy tervezted hogy a pajzsba fog.


és mit szólnál ha kétrétegű lenne, a felém eső marad a forgács és a kifelé néző egy réteg rétegelt lemez. s erre jön a 6borda. csak felkéne használni azt a fát ne álldogáljon itt magában.

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.25, 21:01

Ha jót akarsz magadnak akkor forgácslapot NE! Nem fogja bírni a strapát és nem vicces amikor az arcodba/kezedbe áll valami amiről úgy tervezted hogy a pajzsba fog.

collett

collett

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.25, 14:14

"Collet: Tök véletlenül nem a rétegelt lemezt emlegeted te farostlemez néven? " egészen biztosan
AZONBAN. mifelénk így hívják, ezt hallom leggyakrabban, de ha forgácslap néven jobban megvan akkor nevezd úgy. szóval jó masszív forgácslap. rétegelt lemez is jó lenne de most ez van és kész, majd ha lesz rétegelt lemez csinálok abból is :)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]