Ugrás tartalomhoz


Fotó

Nosztalgia


 • Válasz írásához lépj be
683 hozzászólás érkezett eddig

Bwian

Bwian

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 256 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.01.07, 16:18

nekem a hentes top10 a kedvencem  :sor:  :sor:  :sor:subaggut

subaggut

  Elégedetlen

 • Archívum
 • 2320 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.01.07, 00:55

Takarítottam ma a gépemen, és ezt találtam. Talán páran még emlékeztek ezekre a cikkekre. Én jót mosolyogtam rajtuk. Szerintem ezt sikerült összehoznom a legjobban.

 

Csábító Tizes

 

Sokak kérésére, a kezdők és haladók örömére, ismét egy TOP10-es listát állítottam össze. Ezúttal az M*K történetének legbefolyásosabb hölgyeit szedtem csokorba. A listában olyan nőnemű kalandozók szerepelnek, akik nem csak használhatóságukkal hívták fel magukra a figyelmet, de talán a leggyűlöltebb lapok közé is befészkelték magukat. A boszorkányok és papnők versenyében tehát a 10. helyen:

 

10. Aranyhajú Amalthaessa  

A kyrek szépasszonya (még ha ez a képen nem is látszik) Hunor nevű barátom jóvoltából már elnyerte a Szombathely legutáltabb lapja című megtiszteltető titulust. Egész biztosan nem a véletlen hozta így. Ez a bestia minden becsületes ostromló férfinak és nőnek megkeseríti a mindennapjait. És az éjszakáit is. Antisson ostromolva kivédhetetlenül szórja a lángoszlopokat, és ha úgy hozza kedve akár a Fejszecsapásokat is. Miért a tizedik? Van ennél rosszabb is.

 

9. Almeir  

Leginkább használhatósága miatt került be a tizes listára az Acél és Oroszlán gyönyörű mellékszereplője. Olcsó, gyógyít, visszaforgat. Kell ennél több a mai versenykörnyezetben? Igen kell, de azt is tudja: Szférázik, feltámaszt, és lazán kijátssza a Földrengést. Ajánlhatom továbbá bármilyen nevesített kalandozó mellé? Ahogy Kaboca egyszer megjegyezte a transcepsről: „mos, főz, vasal és még le is feküdnék vele…”

 

8. Sinil Dialaid 

Inkább a múltja, mint a jelene repítette Alidax Fekete Hadúrnőjét a nyolcadik helyre.  Manapság azt merészelik mondani, hogy képessége drága. Egy jól összerakott, MP-gazdag pakliban azonban átlagban három liter vizet tud fakasztani az aktuális ellenfélből minden forduló elején. Ne feledjük: Fekete Hadúr és boszorkány, azaz szöktethetjük, vagy Fekete Zászló megszerzésével is olcsón lehozhatjuk. Tegyük meg! Egy a hathoz az esélye a nagy hentelésnek.

 

7. Hella Riquill 

A Kard Testvériség kétségkívül legesztétikusabb tagját állandó képessége emeli ki a boszorkányok tömegéből (no meg az, hogy a válogatón sokat megmutatott magából, bár nem annyit, mint az Ifini hálóvető, sajnos…). Szilárdan vallom, hogy a boszorkányvarázslatok a legrosszabb indulatú laptervezők fejéből pattannak ki, olyanokéból, akik hihetetlen gyűlöletet éreznek a játékostársadalom, a kártyások, vagy egyáltalán, az emberiség iránt. Na, ezek a varázslatok ütnek be nagyrészt, ha Hella varázsol. Ráadásul egy hasonlóan emberiségellenes koncepció (Kard Testvériség és MP taposás) kiegészítő lapja. Fúj!

 

6. Morgena-papnő                         

Az első közkatona (vagy inkább közleány) aki befért a legnagyobbak versenyébe. Aki látott már végtelen sápasztást, állandó kör/1-es sorsfordulatot, (lehet gondolkodni mekkora kombó Selmo atyával) az tudja, miért van a szende-arcú papnő a gyűlölt és imádott hölgyek versenyében. A legtöbb pakliban, ami miatt több játékos is befejezte pályafutását, helyet kapott az Árnyékúrnő szolgája (Nekropolisz, végtelen MP-termelő by Praerdarmon stb…). Képessége mellett a két legjobb szférával is rendelkezik.

 

5. Romlás virága                   

Ha megjelenik a páston, a nagykalandozók rettegni kezdenek. Ha jókor forgat be valakit, mérkőzést nyerhet játékosának. Nagyon kevés férfikalandozó képes ellenállni a csábításnak, pedig egyik kiadásában sem a legtalálóbb a grafikája. A régi kiadáson egyenesen csúnya, az új példányon pedig túl szende. Ja, elfelejtettem, hogy nem szépségversenyt zsűrizek. Szóval: erősen játékkörnyezet formáló hatású, rossz MP/szint arányú, de alternatív módszerekkel akár ingyen is játékba hozható kalandozó, brutális, nehezen kezelhető, sorból ható képességgel. Kőhajítani kell, azt nem szereti!

 

4. Vylliris

Ahogy megjelent, erratázni kellett, mert képes volt végtelen MP-t termelni. Most csak egy nagyon erős kalandozó, aki rengeteg manővert képes végrehajtani egy fordulóban megfelelő körítéssel. Ellana-papnőkkel, Cyrgaannal igazi kis búgócsiga válhat belőle. Ráadásul okos játékkal nagyobb hatásfokkal képes használni a boszivarázslatokat, mint Hella. Nem kis előnye, hogy toroni, és a sebzésfelfogó képessége is megkönnyíti, hogy manőverekben is bátran használjuk. A boszorkányok új generációjának első tagja, aki komoly Szikora Robi-szindrómában szenved: szeretjük is meg nem is…

 

3. Maquesa Sil Ramis-Assarte                  

A boszorkányok Ressusa, a kalandozók Sárkány ébredése, a Rejtettvárosölő. Antisson és éber helyzetben egyaránt veszélyes, és 5. alapszintű.  Áthozza az ellenfél kalandozóit, eldobatja a fél pakliját, és minden lapkeresést letilt. Olyan, mint a regényben: behízelgő és kegyetlen, szép és velejéig romlott. A dobogó harmadik helyére teheti kecses csülkeit.

 

2. Ellana-papnő

Tíz éve folyamatosan a toppon tartózkodik, és tíz éve osztja meg a játékosok táborát. Egyesek istenítik, mások gyűlölik, mint mindent, ami elforgató hatással bír. Plusz egy manővert biztosít bármely kalandozónknak, vagy ha kell, feltámasztja azt. A halál jellemű kalandozóknak a véget jelenti, ha megjelenik a páston, MP-fölényben hasznosabb ilyenkor a Romlás virágánál is. És második kiadásának a grafikája… hmm, csak egy valaki képes feledtetni őt bármely férfival:

 

1. Ramona Viarono             

Kevés lap létezik, ami önmagával akkorát kombózik, mint a szépséges Ramona. Lejön az ipse, ő feláll, majd bárhogy elfordul követi őt újdonsült áldozata is. Mióta az Ékes Tegzek Háza megjelent még MP-t is kap mindezért. Valószínűtlenül erős lap már önmagában is, de leginkább Zauderrel lesz elviselhetetlen. Grafikája gyönyörű, alapképességei nem rosszak (tudja a Kitérést) és még a boszorkányvarázslatoknak is képes megteremteni a biztonságos kijátszás feltételeit egy-egy Asztrálpöröllyel. Sokszoros versenygyőztes koncepció része, megérdemli, hogy elnyerje a legkegyetlenebb csábító címet.

 

Az M*K Top10 Versenybizottsága ezúton tájékoztatja minden olvasóját, hogy a Csábító Tizes kategóriájában korábban toronymagas esélyesnek számító 2084-es számú versenyzőjét sorozatos „gyalázatosan olcsó” üzletszerű kéjelgés, a versenykörnyezet elhullásítása, elnőiesítése és elbogarasítása miatt azonnali hatállyal kizárta.

 

 Guldor

Guldor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 553 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 20:45

bocsi nem erre a hozzászólásra akartam reagálni csak nem nyithatok még uj fórumtopikot:D szóval még tökéletesen kezdő vagyok a témában és ha összeakarnék állitani egy paklit akkor ha van (prekoncept dzsad és dartonita) + (Legendák Doran varázslói és feketerendi lovagok) + (3x12 sötét együtt állás) + a kezdő pakli ezeket keverhetem ahogy jólesik??


köszi ha kapok segítséget:)


Igen, ezeket lehet együtt használni "hagyományos" versenyen.
Otthoni játékhoz meg ahogy csak akarod úgy kevered a kiegeket :)

Javaslom ezt és az előző hozzászólást a chit-chatba átmozgatni. köszi

flashcrew

flashcrew

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 20:33

bocsi nem erre a hozzászólásra akartam reagálni csak nem nyithatok még uj fórumtopikot:D szóval még tökéletesen kezdő vagyok a témában és ha összeakarnék állitani egy paklit akkor ha van (prekoncept dzsad és dartonita) + (Legendák Doran varázslói és feketerendi lovagok) + (3x12 sötét együtt állás) + a kezdő pakli ezeket keverhetem ahogy jólesik??


köszi ha kapok segítséget:)

mate_t

mate_t

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 80 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 20:03

Jaja, baromi jó kis verseny volt. (Egyébként 9-en voltunk Subi) Lehetnének valamivel sűrűbben az old's összeröffenések. Ezúton is köszi a Zsoltoknak a szervezést! :sor:

Ui.: Suba mester, másodszor csúsztam le miattad az "aranyról", úgyhogy a továbbiakban ez megtorlást fog maga után vonni. :kungfu: :sor:

Túl sok értelme nincsen (a kreativitást mellőző mivolta okából), de azért feldobom én is a paklit. Ahogy Béla említette, ez is 5/4-re volt jó.

Dicsőség csarnok
Gilron - Torozon, Dzsad bankház - na innen hiányzott indokolatlanul egy Rendház
Kincses kamra

3 Abul akh-Haib
2 Rahim el-Haszra
2 Szang Pa
3 Dzsah pap
3 Bahúb tolvaj

3 Dzsad bankház fosztás
3 Kahrei szerkezet szerzés
3 Jogos bosszú
2 Sámán pusztítás

3 Maszkok ünnepe
3 Haditervek
2 Sors keze

2 Pszi csapás
2 Feltámasztás
- innen meg egy Grimoire

1 Menedék
1 Tarini klánfal

Módosította mate_t: 2011.09.18, 20:08


subaggut

subaggut

  Elégedetlen

 • Archívum
 • 2320 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 19:35

Ma Pécsett ismét tartottunk egy nosztalgiaversenyt, 8 résztvevővel. A csörtén csak KM előtti lapokat lehetett használni, és az első kiadás szabályai szerint játszottunk. A paklik igazi régi kedvencek voltak: kistolvajok, harcművészek küldire, Iriogo és CO Magus felkutatásra, Quirrta-Viadornő ostrom, toroni nagy állatok hadiállapottal, Hatalmasok, és persze az elengedhetetlen Volkum-Abdul záporpakli. Én egy elég érdekes, szellemképességekre és a kóborlásos szamurájok kétkasztúságára építő ostrom paklival indultam, és nagy meglepetésemre sikerült nyernem, 5/4-et mentem úgy, hogy az első fordulóban lapelfogyással vesztettem. (Az ellenfél ashiquorja nagyon megfogott) Végül másodlagos pontokkal előztem meg mate_t kistolvajait.

No, akkor a pakli: :)

Kincses kamra
Kyel-szentély
Gilron-szentély

El Balada
Torozon tavernája
Gereznavér börtön

2 Araju ezredes
2 Hanmen Dao
2 Szang Pa
3 Muszatasi
1 Titkos szekta nagymestere

2 Ginsour
1 Villámhadjárat

3 örökség
2 Vadon lázadása
3 Kaoraku adománya
2 Hűségeskű
2 Igere pártfogása
2 Lépés a Critai táblán

2 Sodronying
2 Pallos
3 Egykezes vágás
3 Sasszárny váság
1 Smaragdbálvány

A lényeg gondolom látszik, a lovagokat esketjük, és ha elhullanának, nem kerülnek ki a jelenből még 2-3 körig a szellemképességük miatt, így a torony sem esik le, és ha időben jön a Kaoraku, akkor visszamásznak, marad a torony, és függetlenednek tőle. Így gyakorlatilag mindenki 3-4 Mp-ért jön, és 3-4 szintű, de ezen TSZN-nel, Hanmen Dao szellemképességével és a Muszatasikkal nagyon jól lehet pumpálni. Ha 6-ra be tudjuk állítani az MP-t, akkor működik igazán jól a deck Szang papa mellett. Ami még nagy erőssége, az a pörgetés, mivel szinte mindenki ki tudja hozni a Baladát, a pallosokra pedig kicsatoljuk a visszamászós támadásokat, így igzán semmi sem fogja a kezünket. Sodronying és smaragdbályvány is létfontosságú, mert ezekkel lehet párosra hozni az MP-t Szang pához, utóbbival pedig a neves szamurájok egyedül oldják (2 MP-ért) a Villámhadjáratot. (Muszatasik képességből oldják ketten). Érdemes egyszer kipróbálni, nagyon hangulatos pakli, és nem is gyenge, persze csak oldszkúl környezetben.

Dygar

Dygar

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 256 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.25, 19:20

Anno ez volt az 1. versenypaklim még az ÖV 2 idejében:

Fellegvár
Gilron szentély - El Balada, Császári vadaspark, Taverna
Kincses kamra

3 Márid
3 Adachnoa
3 Toroni ködfivér
3 Toroni Elitharcos kapitány

2 Hadiállapot
3 Haditervek
3 Sors keze
3 Bosszú ideje

3 Kardtánc
3 Rejtett támadás
2 Tűzvihar
3 Fejszecsapás

3 Ankhe-Tueeth
3 Tűzelementál

Egyszerű volt vele játszani mint a faguriga :D

Daneelprophet

Daneelprophet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 905 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.07.29, 11:02

A régi paklikat nem tudom leírni.
De volt pár dolog, ami nagyon tetszett:

- Eraman McLier villámpengével halaltáncol
- Tharr-pap, megelevenedő sötétség, barlangi medve/go-ragg
- Baelan re-Chyrran fejszecsapást használ...
- A klónozott Haygar Brish

alans

alans

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 462 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.07.29, 09:42

Igen a régi idők. Legelső csomagom bontásában az egyedi egy labirintus volt. Felbecsülhetetlen értéket képviselt számomra.
A kedvenceim között volt a bestiás pakli (goblin őrszem+kráni démonlovas). Paklit nem írok mert pontosan nem emlékszem rá. Akkor is volt lapfogyasztós pakli amiben egy szál kalandozó sem volt. De a legnagyobb kedvenc a Dorcha volt és a rá épült harcművész pakli. Még külön bebuszosztam Egerbe ért. Két darabot vettem 2400 ft-ért 98'-ban. Még a strandon is kártyáztunk, meg a vonaton.

DiN

DiN

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.07.28, 18:58

Itt van az egyik legelső paklim amivel elmerészkedtem versenyre (toroni és tarini geó után).

Kincseskamra
Labirintus
Ispotály

2 Wolkum Naizerd
3 Vérmágus
3 Pók
3 Bakpápa
2 Shien Gorr mortel (nem volt quirthám :( )


3 Ősvíz
3 Őstűz (asszem elemi erő még nem volt)
3 Csontrombolás
1-2 Klónvarázs (bár úgy rémlik nem volt, így nem játszottam a versenyen vele)
2-3 Lemezpáncél
1 Csontpáncél(SFE még védett őselem ellen, bizony volt hogy letettem őket 2-3 MP-ért! Ez a Csontpáncél amúgy első bontot egyedim volt, ezért erőltettem be minden pakliba.)

3 Sors keze
3 Haditervek
3 Vadon lázadása
3 Manakinyerés
2-3 Sorsfordulat
2-3 Igere pártfogás

2 Tükörútvesztő

Talám még égi vadász meg örökség volt benne, de nem emlékszem pontosan. Lényeg az volt hogy pók, csontrombik és őselemek blokkoltak, vérmágus pókokat vagy saját magát (lehetett) áldozta amikor kellett egy nagy őselemirtásnál, lehetőleg ingyen. Bakpápa meg quirthaként funkcionált, aki őselem után is le tudta cserélni magát (volt rontásérsekes-vérgyűjtös verzióm is).

Xaosmarci

Xaosmarci

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 140 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.07.28, 09:44

Csak hogy ne haljon be a topik:
hol vannak a beígért további régi beteg pakliötletek? (az eddigiek nagyon jók, kár hogy a teljes álca/hősök nem működik)

Én is közlök egyet:

Hullarabló gyilok

labirintus
kyel
gilron - csillagtorony, balada, fal

3* ork veremharcos
3* nekromagitor
2* Tokar Krik
2* titkos szekta tutora

3* sk
3* sf
3* mestertolvaj
2* lépés

3* egyenes ütés
2* kaszáló vágás
2* egy az egyben harc
2* gladiátorviadal
2* nagy pajzs

2* ginsour

Amikor a nekromagitor elmegy múlt paklit ostromolni, vele megy Tokar Krik, és az ellenfélnek bele kell állnia védekezni - egyvalakit mi választunk meg a beállók közül. Ork veremharcos egyenesen üt (hiszen az pusztakezes támadás, nem pedig közelharci) ő a fő ütőemberünk, végjátékban (elég irtás után) fal és tutor is lejöhet (addig a tutor az ütéseket keveri vissza). Külön szép hogy a harcokban csillagtoronnyal megnézhetjük a jövőt, felvehetjük a szükséges ütést, beállíthatjuk mit húzzunk fel egyenes ütéssel stb.
Az általunk generált kétféle harc (viadal vagy Tokar Krik) jó esetben bontja az ellenfél hadijait.

Count_Zero_Interrupt

Count_Zero_Interrupt

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 296 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.07.04, 14:04

Felmerült bennem egy kérdés:
Az olyan lapok, amiket a játékos visszavehet a harc végén a Kezébe, hol vannak a kijátszásuk és a visszavételük között? Jelenben vagy Múltban? Gondolom Múltban, mert érvényesült a hatásuk, elhagyták a Jelent.

Akkor vegyünk egy konkrét példát:
Kijátszok egy Egykezes vágást, sikerül, sebzek vele, harc végén visszavehetem a Kezembe. De nekem elfogytak a támadásaim, viszont van Bosszú idejém. Visszaveszem az Egykezes vágást, kijátszom és elrontom. Ekkor visszavehetem?
Ugyanígy mi történik akkor, ha elsőre rontom el, utána veszem vissza Bosszú idejével, majd sikerül a támadás?

Köszi!
Gróf

Guldor

Guldor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 553 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.23, 08:01


A klónvarázs nem jelzőt csinál, hanem típusváltó lap. Ezért visszakerülhet kézbe, pakliba is.


Köszi, Guldor. és a teljes álca - saját toronyostrom kombóról mi a véleményed?


Nem működik.

Andraxxus

Andraxxus

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.22, 11:56

A klónvarázs nem jelzőt csinál, hanem típusváltó lap. Ezért visszakerülhet kézbe, pakliba is.


Köszi, Guldor. és a teljes álca - saját toronyostrom kombóról mi a véleményed?

Guldor

Guldor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 553 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.21, 23:38

A klónvarázs nem jelzőt csinál, hanem típusváltó lap. Ezért visszakerülhet kézbe, pakliba is.

Count_Zero_Interrupt

Count_Zero_Interrupt

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 296 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.20, 16:59


de lenne 1 kérdésem: egy leklónozott goblin őrszem (tehát maga a klónvarázs lap) ha használja a +2 mana az ostrom nevű képességét hova kerül? a klónvarázs vissza a kézbe vagy a múltba megy? (u.e talavraival)


Az M*K E-újságban már benne van a szabály a jelző kalandozókról, miszerint ha elhagyják a jelent, múltba kerülnek, és mivel a klónvarázs jelzőként termeli le a kalandozót (szövegezésében szerepel, hogy "jelzi"), így nem lehet kézbe visszavenni, ha elhagyja a jelent (pl: klón crantai) akkor a múltba kerül.


Ehhez képes a klón Tier a Jövőbe kerül, ha a Mélységbe kerülne. Ezek szerint ő kivétel?

Xaosmarci

Xaosmarci

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 140 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.20, 14:30

de lenne 1 kérdésem: egy leklónozott goblin őrszem (tehát maga a klónvarázs lap) ha használja a +2 mana az ostrom nevű képességét hova kerül? a klónvarázs vissza a kézbe vagy a múltba megy? (u.e talavraival)


Az M*K E-újságban már benne van a szabály a jelző kalandozókról, miszerint ha elhagyják a jelent, múltba kerülnek, és mivel a klónvarázs jelzőként termeli le a kalandozót (szövegezésében szerepel, hogy "jelzi"), így nem lehet kézbe visszavenni, ha elhagyja a jelent (pl: klón crantai) akkor a múltba kerül.

Remigen

Remigen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.20, 09:01

Nem működött ez sose... A hősök megjelenésekor már felmerült ez, de már ott is az első verseny előtt el lett vetve ez a lehetőség.

Guldor

Guldor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 553 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.19, 19:55

Az a kérdés, hogy ez működött-e valaha?
Pillanatnyilag nincs olyan lap, ami a jelen szabályok szerint engedi, h saját tornyot ostromolj.

Andraxxus

Andraxxus

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.06.18, 17:59


mate_t: ha ez tényleg így működik akkor ez zseniális, bár én raknék bele ispotály helyett egy girlont fellegvárral h ha lerengik a dicsőséget akkor is csak 1 sikeres ön ostrom kelljen

de lenne 1 kérdésem: egy leklónozott goblin őrszem (tehát maga a klónvarázs lap) ha használja a +2 mana az ostrom nevű képességét hova kerül? a klónvarázs vissza a kézbe vagy a múltba megy? (u.e talavraival)

Ha nem csal az emlékezetem akkor ilyen esetben simán visszaveheted a kezedbe a Klónvarázs lapot.

A Fellegvár nagy ötlet :sor: csak nem megy sajnos, mert nem lesz sikeres az ostrom manőver :D. Inkább rámentem az Ispotály - Örvényzár - készültség falnövelő témakörre.


hősök csarnoka: "Ha sikeres Ostrom manőver miatt a Múltba kerülne, irányítója dönthet úgy, hogy a Hősök csarnoka a Jelenben marad és kap az ostromló kap 9 dpt" ergó van sikeres ostromod így fellegvárad is. (ua mintha az ellenfél hősökét vernéd be) de ennél sokkal érdekesebb a lényegi kérdés: lehet-e ezzel saját toronyszintet páholni: Sorquas Devastornak hasonló képessége van és azt pont azért nem működik mert ostrom manővert jelentesz be, csakhogy azt csak ellenséges tornyszint ellen teheted, viszont a teljes álca tök más, mert bármely toronyszint támadásáról beszél, szerintem ez megy, de majd káoszmarci közbeszól h miért is nem.. de nagyon jó ez az 5leted

a klónvarázsról meg kérdezném, h valaki emlékszik-e rá hogy hogyan játszották ha goblinőrszemet vagy talavrait másol (és kösz mate_t az paklit és a választ)

!!!: most jöttem rá mi is a baj: a támadás nem ostrom... nemtom szabály-joghézag, majd vki feloldja

Módosította Andraxxus: 2011.06.18, 18:02[Fantasy háttér] [Sötét háttér]