Ugrás tartalomhoz


Fotó

Star Trek


 • Válasz írásához lépj be
174 hozzászólás érkezett eddig

mg-b

mg-b

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 716 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.19, 19:58

Üdv!

A Voyager vége (igaz, én évekkel ezelőtt láttam) nekem se tetszett; B&B azt mondták róla, végül is mit vártunk volna mást? A lényeg az volt, hogy hazajutnak-e, nem az ünneplés...

Szvsz. a TNG és a Deep Space Nine sorozatok vannak még egészen jól lezárva. A TNG vége elég akciódús, a DS9 vége meg (bár ott meg egy nagy csatát várunk, és mégse semmi) azért jó, mert lezárja a szereplők sztorijait.

Csonty, az Enterprise-szal mi a bajod?

Mondjuk sajnos jónéhány logikátlan elem is van benne, meg itt-ott picit amcsinacionalista (ami engem is zavar), de pl. sztem már most sokkal jobb, mint a Voyager első három szezonja.

mg-b

Csonty

Csonty

  Aranysárkány

 • Fórumita
 • 815 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.19, 19:07

Sharkanj: Tényleg nem lett volna rossz azaz 5 perc mi történt volna velük.
De ehelyett ma elkezték nyomni a "legújabb" szériát, igen már kishazánkban is látható a Captain George Bushos szenny Enterprise. Lehet örülni. :ugri:

Üdv.
Csonty

"My heart is ancient."

Sharkanj

Sharkanj

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 447 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.19, 11:18

Freevo: azt a hajót asszimilálta a borg nem?

tegnap volt az utsó rész a viagrasaton.
Nem volt roszz bár én némi nagyobb ünnepséget el tudtam volna képzelni.
Egy monitoron bambul át 6 tiszt a vojagerre? Fúúú, kemény.
Plusz némi igazi utójáték úgymint mi történt velük miután hazatértek. Nem kellett volna sok, kb 5 perc. Szvsz. Így olyan nyesett vége lett szerintem. :ugri:

Freevo

Freevo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.10, 20:20

Üdv!

Amit most írni fogok, talán egy reklám hatását fogja kelteni, de ne értsétek félre, ez is volt vele a célom... Bár éppenséggel a téma erősen idevág, talán nem haragszotok meg, ha írok pár sort, mint afféle "újonc" itt.

Először is bocsánatot kérnék, mert már írtam ide hasonló céllal egyszer, másrészt pedig ugyanezt az írást szóról szóra leközöltam más helyeken is... Aki olvasta véletlenül, kérem, lapooza át!....

Amiről írnék, az nem más, mint egy rajongói hajó. Erre talán sokan elhúzhatják a szájukat, mások felkapják a fejüket, nos, remélem, a későbbiekben minden várakozásnak eleget tudok tenni. Igen, ez természetesen nem az első rajongói hajó lenne a magyat ST történetében, de megpróbál mindenképpen a lehető legszínvonalasabb lenni, és ami a legfontosabb: életképes akar maradni!
Hisz, minden rosszallásunkat félretéve, valljuk be, a magyar kínálat a rajongói hajók terén nemhogy szegényes, de időnként még fantáziátlan is. Senkire nem akarok mutogatni, és nem akarom a sajátomat piedesztálra emelni, de tényleg az az igazság, hogy a hajók nagy része a megalakulás után hetekkel, hónapokkal szét is esik. Sokszor az írás ki is merül 3-4 történetnél, valamelyik a pilotnál tovább el se jut, és néha a minőség is erős kívánnivalókat hagy maga után. Ismétlen, nem a sajátomat akarom dicsérni, én speciel igen rossz író vagyok, de nem is csak rólam szól a klub, nem is én alapítottam.
És hát valljuk be, talán igény is volt, van egy "komoly" rajongói hajóra, hisz annyi az életképtelen, illetve a képtelen hajó - gondoljunk csak a warp 12-es sebességekre, stb.

Nos hát, kezdjük akkor az elején.
Körülbelül fél évvel ezelőtt egy barátom, Diogenes, látván a befuccsolt magyar rajongói hajók sorát, elkeseredésében úgy döntött, megpróbálja azt, ami a korábbiaknak nem sikerült: létrehoz egy olyan hajót, mely megfelel a Star Trek univerzum koherenciájának, és melynek legénysége összetartó, színvonalasan alkotóképes, és kedve is van az íráshoz.
És hát ki tudja, talán itt is a "legfiatalabb" jár majd sikerrel, mint a mesebeli testvérek közül...
Ez után az elhatározás után nem sokkal létre is jött a USS Sophia, egyelőre szerény három fős legénységgel. A már említett Diogenes a kapitány, jómagam az első tiszti széket bitorlom, és sajnos a másodtiszttől időközben már meg is kellett válnunk.
Ez is mutatja azt, hogy mennyire komolyak a szándékaink: nem ódzkodunk attól, hogy egyeseket ne vegyünk föl az első szóra, illetve hogy meg is szabaduljunk tőlük, ha szükségét érezzük.
Azóta a legénység bővült, de még egy-két főtiszti poszt betöltetlen maradt; ám azok után sem akarunk megállni. Egy Galaxy osztályú hajónak, mint amilyen a Sophia is, 1000 fős a legénysége civilekkel együtt, így még bőven lesznek betöltetlen pozíciók a főtiszti kar beteljesülése után is.

A hajó több tekintetben is rendhagyó a többi közt, nem csak a magyar viszonylatot tekintve. Először is, egyedülállóan nem az ismert ST univerzum jövőjében játszódik, hanem a múltjában, jelenében. Jól tükrözi az alapítók ízlését, hogy a TNG és a DS9 era határán indult útjára a hajó, és folytatja útján az űrön át.
Már az alapötlet is egyedi; a Sophia nem egy vadonatúj hajó, vadonatúj legénységgel. 2369-ben, mikor a történeteink elkezdődnek, már 4 éve teljesít szolgálatot, az egyetlen változást a kapitány és a tudományos tiszt halála okozza. Ekkor kerül ugyanis a hajó parancsnoki székébe a zöldfülű Tom Sullivan, s ezzel mind magát, mind a nála is zöldfülűbb első tisztet nehéz helyzetbe hozza.
A hajók közt ritkaság a hétköznapi tervezés is, valahol három hajtóműgondoláról, valahol álcázóberendezésről, egyebekről olvashatunk, nos, talán egyeseknek csalódást okozhaz, hogy a Sophia egy teljesen átlagos Galaxy.
Ám nekünk pontosan az a célunk, ami egy ilyen hajóval cél lehet: bemutatni a Csillagflotta "hétköznapjait", azaz egy átlagos hajó legénységét, viszontagságait a mélyűrben, a fronton, és a fedélzeten egyaránt. A DS9 hagyományait követve próbáljuk a hangsúlyt a szereplőkre fektetni, hogy minél kidolgozottabb és koherensebb karakterekkel álljunk elő; ám mindamellett törekszünk a magunk módján olyan tanulságos és érdekes történeteket írni, melyeket a TNG, vagy a TOS hagyott ránk. Ezt próbálja tükrözni a hajó neve is: a Sophia görögül nem más, mint Bölcsesség.
Egyelőre érdekes, különleges karakterekből nincs hiány, ám, mint mondtam, kevesen vagyunk. A lehetőségeinkhez mérten próbáljuk a lehető legtöbb újdonságot bevezetni; hiszen egy olyan korban, amit már teljes részletességgel kitaláltak, nem lehet olyan innovációkat eszközölni, mint az említett álcázó, vagy épp egy alakváltó vagy klingon főtiszt, stb.
Ennek ellenére nem kevés lehetőség tárulkozott elénk, és ezek egyike sem sérti a Star Trek univerzumát, ami szentnek és sérthetetlennek tartunk. Így nyílt arra lehetőség, hogy fölvegyünk egy el-aurián kormányost, annak ellenére, hogy ez nem egy föderációs faj; vagy éppen alkossunk egy új fajt, ami ismételten nem sérti az alapokat. A furcsa naxlu nevet viselő népség békés növényevőktől származik, és már vagy száz éve tagja a Föderációnak, ám aktivitása a szervezetben gyakorlatilag a nullával egyenlő - köszönhetően a rezignált természetüknek. Csak néhány képviselője volt olyan "radikális", hogy elhagyja a szülőbolygót, és kérelmezze a felvételt a Föderációba. A legtöbben közülük ma is a Csillagflottában szolgálnak, ahogy a hajó főgépésze is, Zetriblkzetl Xzottrokctl (ha jól írom), röviden Zet.
Emellett olyan kuriózumok is helyet kaptak a tisztek közt, mint a vulkáni nő, akit emberek neveltek, vagy az ifjú tanácsadónő, aki a nálánál évtizedekkel fiatalabb öccsét próbálja nevelni.
Nem traktálnálak benneteket a sor folytatásával, arra ott van a honlapunk érdeklődőknek.

A hajó, szintén egyedülállóan, szerepjátékra is kínál lehetőséget, amely azonban még nincs bejáratva, mert meg akarjuk várni a főtiszti kar beteljesedését. Nemsokára az is beindulhat. Reméljük, működőképes lesz az is a történetírás mellett.
Adatbankunk is érdekes cikkeket kínál az érdeklődők számára, a gyakori frissítés többször is visszavonzhatja a látogatókat.

Ha kedvet sikerült csinálnom hozzá, akkor tekintsétek meg a honlapot az alábbi címen:

http://www.startreksophia.tk

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.09, 22:18

Attila ! :lol:

Köszönöm, tanulságos volt ! :D

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.09, 12:04

:virag:

http://www.firsttvdrama.com/enterprise/index.php3

Daryoon

Daryoon

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 94 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.26, 10:05

Hali!

Mostanában nézem a délutáni Voyager ismétlést, és meglepve tapasztalom, hogy a régi szinkronhangokat hallom. Ezekszerint tényleg újraszinkronizálták a 7. évadot? ;)
ÉLJEN!!! :titok:

_Moby (NPC/NJK)

_Moby (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.02.11, 08:55

Üdvicsek!

Hazai hírek III. Átjáró Nap 2004.01.30.

(SciFi.Hu) Március 6-án rendezi meg az Átjáró Magazin a III. Átjáró napot. Ahogy már megszokhattuk, a helyszín a Palace MOM Park mozi előtere és
termei és ismét lesz Star Trekes díszvendég is: Chase Masterson (Leeta, DS9), akit elkísér Lolita Fatjo (producer, TNG, DS9, Voy, Filmek). Az amerikai színésznő a HT Media meghívására látogat Magyarországra. Eljön még Ian Watson is, aki már többször megjelent az Átjáró Magazin
rendezvényein. Lesznek szerepjátékos rendezvények, filmvetítése(Pókember, Mátrix 3, stb.), és az előtérben megint kipróbálhatjátok majd a daboo játékot.

A belépőjegy a rendezvényre 1800Ft lesz, de lehet majd olyan jegyet is kapni, amely nem tartalmazza a díszvendégek (Chase Masterson és Lolita Fatjo) előadását. Ennek ára 1400Ft.

Bővebb információt az ÁtjáróNap hivatalos lapján találhattok.

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.30, 21:13

Van olyan aki gyűjt modelleket?  :-o  Űrhajósosat. :-) De lehet néniseset is.  :buszke:

Nos, nekem volt egy romulán Bird of prey makettem most pedig egy Gundam Wing makettel foglalkozom ...

_Moby (NPC/NJK)

_Moby (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.30, 16:44

Van olyan aki gyűjt modelleket? :-o Űrhajósosat. :-) De lehet néniseset is. :buszke:

Módosította Moby: 2004.01.30, 16:45


Uruk-Hai

Uruk-Hai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.22, 19:34

Technikai oka, a tos korszakban még nem voltak olyan profik a maszkmesterek mint később a tng-ban. Pl. a romulánok a tosban még semmiben sem különböztek a vulcanoktól. Ami a sztoribeli okot illeti, eredetileg is ráncosok voltak, lásd Khales (remélem jól írtam) de egy ídőben emberként néztek ki. Az egyetlen utalás erre a ds9-ban van de ott is csak annyi mond Worf barátunk, hogy külsősöknek nem beszélnek erről. Szal hacsak nem vagy klingon, nincs jogod ehhez a tudáshoz. :lol:

dervis

dervis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 582 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.22, 18:49

Helló!

Meg tudja nekem valaki mondani, miért lett "ráncos" a klingonok homloka? Régebben már feltettem ezt a kérdést, de akkor senki nem tudta a választ, pedig engem nagyon érdekel. Elöre is köszi! :lol:

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.02, 21:03

Igen, lelépett. De ez nem akadály a számára, hogy ott legyen egy ilyen eseményen ... ;)

Uruk-Hai

Uruk-Hai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.02, 12:31

Hali!
A Nemezis elején (esküvő) ott volt a kis Crusher kölyök csillagflotta díszegyenruhában. A sorozatban nem úgy volt, hogy otthagyta az akadémiát, és lelépett valami "der Reisende" nevű alakkal (bocsi sat1-en láttam)?

_Geist (NPC/NJK)

_Geist (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.02, 10:19

Üdv!

Na, nagy nehezen találtam Nemezis szinkront. :) A DVD-n elméletileg nincs, vieokazettán viszont biztos van(azon láttam).
Szvsz a mozifilmek közül eddig ennek a legjobb a szinkronja. Egyrészt a fordításban sem találtam különösebb hibát, másrészt a szinkronhangok is a régi, jól megszokott hangok. Troi és Worf kivételével a sorozat szinkronhangjait tartották meg(Worf hangja a DS9-ban megszokott :nono: :ugri: :para:). Még Janeway hangja is az eredeti sorozat-szikronból való(nem pedig a román verzió :P). Szóval minden elismerésem a szinkront intéző gárdáé. :gonosz:

Geist

Ui: Az én kedvenc sorozatom a DS9.

_Moby (NPC/NJK)

_Moby (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.30, 18:08

Hepathos

Kinek mi az ízlése. Ha teccett, akkor örülök neki. :D Nézd meg többit is, úgy érdekes. De ha ennyire megfogott a film, akkor könyvbe olvasd el
, vannak részek amik nincsenek benne a filmbe, de fordítva is igaz.
Igen, én is egyetértek azzal hogy a Voyager a legjobb. :D Na meg a borg. Jaja. ;)

;) :D :D :D :buszke:

Hepathos

Hepathos

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.11.29, 22:56

Aloha!
Légyszi ne szidjatok le! Most láttam a Star Trek: Nemesis filmet, és meg kell jegyeznem, hogy szerintem igen jó film volt. Talán az van bennem, hogy igen szeretem az űrcsatákat, meg a nagy lövöldözéseket. Ne értsetek félre, nem csak ezért nézem a filmeket.
Szerintem jó volt a története, najó, voltak benne klisék, de a mai világban rohadt nehéz valami újat hozni!
Másik, hogy szerintem a legjobb sorozat a Star Trekből a Voyager. Azért odavagyok, és nagyon jól esett Jameway kapitány jelente a filmben. És szerintem a Borg a filmtörténet egyik legjobban kitalált karakterei.

_Moby (NPC/NJK)

_Moby (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.29, 16:16

Üdvicsek!

Egyébként ma lesz a TV 2-n éjfélkor a Nemzedékek. Nézzétek. :vitatkozik:

Conquerorx

Conquerorx

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 650 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.11.25, 16:13

Köszönöm szépen Geist! :)

_Geist (NPC/NJK)

_Geist (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.23, 09:45

Üdv, Conquerorx!

Miért van az, hogy a világegyetem majdnem összes ismert értelmes faja humanoid, sőt, nem csak hogy humanoid, hanem minden szempontból teljesen hasonlít (főleg külsőre) az emberekhez ?

Erre két válasz is van.
1: A mai értelmes fajok megjelenése előtt több milliárd évvel élt egy humanoid faj, ami szándékosan elszórta génjeit a galaxisban, hogy értelmes életet hozzon létre. Ezekből fejlődtek ki az ismert humanoid fajok(persze több milliárd év alatt). Ez valamelyik TNG részben volt, sajnos nem tudom, mi a címe.
2: Roddenberryéknek nem volt pénze minden egyes űrlénynek külön egyedi kinézetet teremteni, de ez nem is volt szempont. Egy hegyes fül érzékeltette a nézővel, hogy ez egy földönkívüli, és ezt elfogadták.

Az Enterprise egy harci űrhajó, de mégis számos sebezhető pontja van, ami az alakjából következik

Ez egy tévedés. Egyik Enterprise sem volt hadihajó, mind elsősorban felfedező hajók voltak. A fegyverzet azért kellett, mert az ismeretlen felderítése nagyon veszélyes is lehet. Az első igazi föderációs hadihajó, amit valóban erre a célra terveztek, a Defiant osztály. Az valóban egy nagy tégla, egy kis formatervezéssel.
A többi hajó alakjának oka lehet valamilyen ismeretlen technikai előny, ami elsőre nem nyilvánvaló.
Más szemszögből nézve, a föderációs hajók többsége az eredeti Enterprise alakját utánozza, amit ki tudja ki épített műanyagból még a 60-as években. :dilis:

Geist


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]