Ugrás tartalomhoz


Fotó

Hall of....


 • Válasz írásához lépj be
25 hozzászólás érkezett eddig

Apokrif

Apokrif

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 395 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.24, 17:30

Sziasztok!

Bár messze még a hó vége, nem hiszem, hogy elkapkodnám:

AmpeR #620036 sz. hozzászólás innen.
Ha nem is tesz pontot a vita végére, mindenképpen elgondolkodtató, bölcsen megfogalmazott vélemény.

(Verpistike: szvsz értelmesebb lenne, ha mindig az adott hónapról jelölnénk, mert ha az archívumban turkálunk, a választás elég ötletszerű lesz.)

(Kavics: kérlek, adj indoklást, vagy húzz a szomszédba a baromságoddal. :titok: )

Módosította Apokrif: 2004.09.24, 17:31


balight_the_light_knight

balight_the_light_knight

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1231 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.06, 15:03

Most felcsaptál az rpg.hu nagy "KRÓNIKÁS"-ának Verpistike? NEkem végűlis tetszik, mert álltalában csak a kedvenc topickjaimat olvasgatom, és így sok érdekes dologból kimaradok. :titok:

Módosította balight the light knight: 2004.09.06, 15:03


Verpistike

Verpistike

  Szörnyű vérpistikék

 • Fórumita
 • 1018 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.06, 06:03

Íme, itt van ez a topic.Az egészet persze nem tudom bekopizni, de ajánlhatok belőle pár érdemes hozzászólást, íme:

http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=105&t=69&st=0&

#320165. hozzászólás, Lenienn története, mint példa, illetve ami előtte, utána van :titok: :kv:

Verpistike

Verpistike

  Szörnyű vérpistikék

 • Fórumita
 • 1018 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.03, 06:13

Nohát... régen írtam ide, és bizony még csak az általános fórumoknál tartok, és nem sok jóval tudok szolgálni, de BePe segített, nem is olyan rég(közvetve).
Sokat rágódtam azon, bemásoljam-e ezt a flémre küldött levelet, de úgy érzem, végső soron érdemes betenni ide, nehogy elmerüljön, s a lustábbak is megtalálják.
Előre kérek mindenkit, hogy ha ezért meg akar kövezni, azt a klasszik flémen tegye, ne itt...


Íme:
Flém fórum, klasszik flém, #599237-es hozzászólás.Beküldő BePe, szerző Robert Jung, fordító a levél végén lett megemlítve BePe által.
-------------------------------
...
Ez az oldal egy tükrözése az eredetinek, ami annak idején a Deeplight.Net-re lett feltolva. Robert ,,redpaw'' Jung billentyűzetéből született, aki a Deeplight webmestere, főszerkesztője, fő-fő techcsimpánza volt.

ISTEN HOZOTT AZ INTERNETEN.

Itt téged senki sem szeret.

Bántani fogunk, megsérteni, kizsákmányolni és ócsárolni, az életedet pedig pokollá tesszük. És amikor szidni kezdesz bennünket, hogy ,,BAZDMEG TE KOCKA, TE BALf*** STRÉBER, KÓSZA GÖRKÖRCSOLYÁS, BIRKA, LÚZER PUNK, HÁJAS VALAGÚ KÖCSÖG!'', mi csak mosolygunk magunkban.
Nevetünk rajtad, mert még nem fogtad fel. Azután csak szítjuk tovább a tüzet, remélve azt, hogy még nagyobb cirkuszolásra tudunk rávenni az irracionális dühöngésed miatt.

Megméretsz általunk és értéktelennek találtunk. Ez egy tűzpróba, és eszünkbe sincs csökkenteni alattad a lángokat, amíg végül igazán meg nem érted.

Páran közületek elég okosak ahhoz, hogy felismerjétek, amikor csatlakoztok az Internethez, az olyan, mintha egy idegen országba lépnétek be... amit jobb megismerni, mint tudatlanul nekiállni baszogatni a helybélieket. Szakítsatok időt arra, hogy figyeltek és gondolkodtok, mielőtt megszólalnátok. Tanultok, és a tanulással szívélyes fogadtatásban részesültök.

Lesznek köztetek olyanok, akiknek ez eltart egy darabig, azután egyszercsak hajnal hasad a számotokra is - felfogjátok, és befogad benneteket a gyülekezet.

Lesznek köztetek, akik feladják, s mi megkönnyebbült sóhajt hallatunk - egyébként sem akartuk,
hogy itt légy. S páran soha az életben nem fogjátok megérteni. A támadó magatartás teljesen értelmetlen, különleges csücsök van elkülönítve erre a szívünkben - mint a gúny tárgyáé. Nem szeretünk téged, de amit teszünk veletek, azt imádjuk.

Meg fogsz őrülni. Azt fogod nekünk mondani, hogy húzzunk a pokolba, ,,strébereknek'' és ,,kockáknak'' fogsz nevezni bennünket. Nem bánjuk... nagyon jól tudjuk, hogy mik és kik vagyunk. És, csakúgy, mint ahogyan a hardcore rap is adoptálta már magának a ,,nigger'' szót, átalakítva az eredetileg sértést fél-komoly elismeréssé, úgy mi is így vagyunk evvel.

,,Hogy merészeled! Az ilyen punk köcsögökből, mint te, a szart is kivertem a közép/főiskolán annak idején!'' Tiéd lehetett a sportpálya, mert atléta voltál. Tiéd lehetett a diákönkormányzat, mert sokkal népszerűbb voltál. Tiéd lehettek az iskola folyosói és járdái, mert nagydarab és tekintélyt parancsoló voltál. Nos, ISTEN HOZOTT A VILÁGUNKBAN.

Olyasmi, mint az atletikusság, a népszerűség, a fizikai vitézség semmit sem jelent itt. Nem értékeljük egyáltalán... mint ahogy azt sem, hogy milyen kocsid van, mekkora a bankszámlád, hogy hogyan élsz, vagy hová jártál iskolába.

Engedtessék meg nekünk, hogy bemutassuk a ,,meritokrácia'' koncepcióját - ami a legközelebb áll ahhoz az ön-kormányzáshoz, amink van. Az Internet Egyesült Meritokratikus nemzetállamaiban akik képesek rá, uralkodnak. Aki uralkodni akar, az tanul. Mindenki más figyel a lelátókról.
Birtokolhatsz mindent az off-line világban. Nem törődünk vele. Idejöttél az Internetre lyukaszsebűen, annak a hiányában, aminek egyedüli valós értéke van itt: a tudásnak.

,,Kit érdekel? Az internet akkor sem valódi!'' Ez az attitűd teljességgel elfogadhatatlan. Az Internet valós. Valós emberek élnek a becenevek, a képernyőnevek mögött. Valós gépek teszik lehetővé a létét. Valós eléggé ahhoz, hogy megváltoztassa a kormányok politikáját, valós eléggé ahhoz, hogy táplálja a világ éhezőit, és még annyira is, hogy néhányan közülünk megkeressük vele a fizunkat. Felhasználva a saját definiciótokat, mennyire ,,valódi'' az állásotok? Az értékpapír portfóliótok? A politikai pártotok? Egyáltalán, mit jelent az, hogy ,,valódi''?

Hogy arrogánsnak hangzom? Biztosan... a számodra. Mert valószínűleg nem fogtad még fel.
Ha még mindig maradnál, akkor, leges legvégül fogadd meg ezt a pár tanácsot:
1. Senki sem, TE KÜLÖNÖSEN, nem fogod elérni a törvényes elismerését egy megalapított vallásnak, vagy egy ilyen gyakorlásának a betiltását; vagy a szólás- és sajtószabadság megkurtítását; vagy az embereknek azt a jogát, hogy békésen gyülekezzenek, vagy petíciót nyújtsanak be a kormánynak.
2. Használd az agyad, mielőtt is a billentyűzethez nyúlnál.
3. Akarsz-e olyan képet magadról, melyen hátulról análisan Bill Clinton dönget, miközben elölről orálisan elégítesz ki egy szarvasmarhát, mindezt lementve emberek ezreinek a merevlemezére? Nem? Akkor ne tedd fel a kibaszott képedet az Internetre. Képesek vagyunk rá, meg fogjuk tenni, sőt, valószínűleg már régen MEG IS tettük ezt, mindenféle randa módokon. Számíts rá, hogy fel fog bukkanni valami ehhez hasonló offenzív webszájton.
4. Jöjj rá arra, hogy soha, de SOHA nem éred el azt, hogy ez, vagy ehhez hasonló támadó hangvételű szájtok bezárjanak. Azok közülünk, akik ÉLETBEN tartják ezeket az oldalakat, nagy íven tesznek rád. Azok közülünk, akik nem üzemeltetnek ilyen oldalakat, néha meglátogatjuk ezeket, csak azért, hogy a hozzád hasonló hülyék gyűlölettől fröcsögő leveleit elolvasgassuk.
5. Ó, mit nem mondsz, hogy jogászhoz fogsz fordulni? Készülj fel lányosan gyöngyöző örömteli kacajunkra, és arra, hogy a jogászod az arcodba fog nevetni, miután elmagyarázta a jelenlegi szerzői jogi és paródia törvényeket.
6. A Web, nem az Internet. Ne hivatkozz rá így többé.
7. Már régen megkaptuk azt az e-mailt, amit éppen most akarsz továbbítani a számunkra. Kuss.
8. Ne válaszolj a spamre. Soha a büdös életben nem leszel ,,leiratkozva.''
9. Sohase használd azt a kifejezést, hogy ,,kíbertér'' (csak William Gibson teheti ezt, de két vagy három könyve óta már ő sem él evvel). Hasonlóképpen, csak bebizonyítod magadról, hogy a marketing-rizsa teljesen kilúgozott agyú áldozata vagy, amennyiben valaha is a ,,szörfölni'' kifejezést használtad.
10. Egy, vagy két nemes kivételtől eltekintve, a chat szobák nem fognak az ágyig engedni.
11. Ez egy hoax, nem egy vírus figyelmeztetés.
12. Az Internet számítógépek ezreiből áll, amelyek mind össze vannak kötve, de mindegyiknek más ember a gazdája. Tanuld meg, hogyan használd a *sajátodat*, mielőtt odakötnéd valaki máséhoz.
13. Az első személy, aki felajánlja neked a segítségét csak a saját szórakozására fog veled kibaszni. A második is. A harmadik is. Én is.
14. Soha senkit ne sérts meg, aki már régebben aktív tagja egy csoportnak, mint te. Elérheted vele, hogy célkeresztet festesz így a saját hátadra.
15. Soha ne ringasd magad abba kényelmes hitbe, és légy arrogáns amiatt, hogy anonímnak feltételezed magad. Ne lepjen meg, amikor a címed, az otthoni telefonszámod a köcsög pofádba lesz vágva. Az ördögbe, valaki közülünk el fogja hozzád juttatni a házad műholdas fotóját csigapostán, amin be lesz jelölve nyíllal az otthonod. Ismerd fel, hogy hatalomnélküli vagy, amikor ez megtörténne... mindez nyilvános információ, és az információ a mi tőzsde parkettánk.
16. Senki sem gondolja közülünk, hogy olyan kúúúl csávó vagy, mint amilyennek gondolod magad.
17. Semmilyen érveddel sem fogsz nyerni, ha ezt elkezded.
18. Ha az AOL-on vagy, ne törődj avval, amiről eddig beszéltünk. Te régen egy kibaszott nevető bohóc vagy csak, akinek semmi reménye.
19. Amennyiben nem bírod a viccet, azonnal add el a számítógépedet egy olyannak, aki bírja. MOST RÖGTÖN.

Kibuktál? Ez az IGAZSÁG, az fáj, nem ezek a szavak amiket mondtam, amelyek sértik az érzéseidet. Soha se gondold azt, hogy én tettem ezt veled, és azért fájnak.

NEM SZERETÜNK TÉGED. NEM AKARJUK, HOGY ITT LÉGY. SOSEM AKARTUK. ÓVJ MEG MINKET A GONDOKTÓL ÉS HÚZZ INNEN.

fordította: Ziegler Attila 2004-08-04

Módosította Verpistike: 2004.09.03, 06:16


Apokrif

Apokrif

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 395 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.23, 12:19

Sziasztok!

Tegnap óta én is nagyon agyalok azon, hogy meg kéne nyitni ezt a topicot. Nem először merül fel az ötlet, ha jól emléxem nemrégiben talán Pickman vetette fel, sőt, megkérdeztem Attilát, és ő említette, hogy talán volt is már hasonló kezdeményezés, ami érdeklődés hiányában kifulladt. Nem tudom. Hadd írjam le én is a gondolataimat arról, hogyan is lenne célszerű működtetni a dolgot (aztán majd Verpistike eldönti, mit használ fel belőle, elvégre ő a topicnyitó).

- Az érvelésem során sokszor fogom használni az ACSD-t analógiaként, de szeretném leszögezni, hogy ennek ellenére nem hiszem, hogy egyfajta anti-ACSD-ről lenne itt szó. Már csak azért sem, mert voltaképpen morálisan legimizálja az ACSD-t.

- A topicnak szvsz sokkal inkább itt van a helye, mint a Vegyesben. A Flame topicok olvasottsága - amennyire tudom - jóval nagyobb, mint a Vegyesé, és egy ilyen kezdeményezésnek éppen az a célja, hogy minél nagyobb publicitást kapjanak a különlegesen értékes hozzászólások. Én sokszor úgy szerzek tudomást egy-egy idióta ámokfutásáról, hogy az ACSD-t olvasgatom, talán ez is hasonlóan működne.

- A cím szerintem sem jó, jobb a "Hall of Fame", bár az sem az igazi. Nekem a "Laurus Fori" tetszene, de én - mint tudjuk - sznob latinbuzi vagyok. :) (Ennek ellenére nem tudok latinul, úgyhogy köszönöm a segítséget aurának, Brutalisnak, Finrodnak és Vincentnek a javításért. ;) )

- A kezdeményezés működhetne ugyanúgy, mint az ACSD: jól bevált, működőképes. Tehát: a tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig lehet leadni a jelöléseket, mindenkinek egyet. (Lehetőség szerint senki se módosítsa a jelöltjét, inkább igyekezzen kivárni a hónap végét.)

- És hogy mi alapján lehetne jelölni? Több szempont is alkalmas lehet erre:
1) Kimondottan elgondolkodtató, bölcs hozzászólás. Példa erre a Verpistike által idézett BitWizard hozzászólás.
2) Következetes kutatómunkával összeszedett hasznos, értékes hozzászólás. Pl. whoisnot #127-es postja itt.
3) Meggyőző érvelés. Ezt nagyon nem kell magyarázni. Arra gondolok, amikor valakinek sikerül világos érvekkel meggyőznie a vitapartnerét a véleménye tarthatatlanságáról.
4) Hatékony moderálás. Itt nem feltétlenül a moderátorok munkájára gondolok (bár moderátor is kaphatna ilyenért díjat), inkább az előbbi kategóriának arra a válfajára, amikor valakinek sikerül két, egymástól eltérő véleményű fórumozó (vagy fórumozók tábora) között úgy közvetíteni, hogy kompromisszum, vagy kölcsönös tolerancia alakuljon ki a szemben állók között. Példát nem találtam. :)
5) Kimagaslóan szellemes, stílusos hozzászólás. Erre sem találtam példát. :aaaaa:

No, hirtelen ennyi... Vélemények?

Verpistike

Verpistike

  Szörnyű vérpistikék

 • Fórumita
 • 1018 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.23, 05:24

Amióta az rpg.hu fórumot olvasom, találkoztam jobb, jó, nagyon jó és nem annyira jó, de nagyon tanulságos hozzászólásokkal, véleményekkel.
Legutóbb rátaláltam BitWizard történetére, s úgy éreztem, egyfalyta homályos és megmagyarázhatatlan hiányérzet kerít a hatalmába.
Ennek a késztetésnek engedve először kifejeztem elismerésemet Wizardnak, majd vettem a bátorságot, s BePének vetettem fel a kérdést, mi lenne, ha létezne egy topic, ahol először eldöntik az emberek, ki/mi érdemes arra, hogy emléket, másolatot készítsenek róla, hogy az utókor e történeteknek hasznát vegye, s okuljon, tanuljon belőlük.

Szeretném kérni fórumtársaim véleményét az ötletről, érdemesnek tartjátok-e a topicot arra, hogy ne kerüljön törlésre?:)

Üdv.

Vérpistike

Íme, egy részlet BitWizard történetéből, linkkel együtt:
http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=193&t=2617&

BitWizard - #119
(#563296) - Elküldve: 2004.07.18, 12:40

" Sziasztok!

A fórumot olvasva a saját történetem ugrott be, amit, ha nem bánjátok most megosztanék veletek. A történet címe:

"A megnemértett művész ébredése"
Cirka egy évvel ezelőtt kénytelen voltam új munka után nézni, mert az addigi betonbiztosnak hitt állásom megszűnt. Mivel elegem volt a klasszikus 5x8-as munkából, gondoltam olyan kreatív melót keresek ami megfelel " művészi ambícióimnak". Korábban gyártottam pár pofás weblapot, és valamennyire elboldogulok a különféle képszerkesztő programokkal adott volt az ötlet:
Webgrafikus leszek!...."


ui:
Az eredeti topiccímem Hall of Fame lett volna, de nem tartottam annyira jónak.Erről is kérnék véleményeket.
ui2:
Azért raktam a topicot az rpgfalme-be, mert igazán nem illene sehova, ellenben a "Fame" és a "Flame" szavak közt csak egy betű van. ;)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]