Ugrás tartalomhoz


Fotó

Sötét Kor - Füred Live


 • Válasz írásához lépj be
1885 hozzászólás érkezett eddig

Niarden

Niarden

  Abyss Walker

 • Archívum
 • 126 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.12, 20:17

Esik. Már megint, és még mindig. Nem baj, majd a fogadóban megszárítkozik. Megállt a Völgy bejáratánál egy szusszanásra. Vállát húzta a teher, de nem a súlya miatt. Fontos volt, hogy bejuttassa, és a megfelelő személy gondjaira bízza a Tárgyat. Nem önszántából jött, küldték. Szép összeget kapott érte, de nem igazán értette a körülményeket. A megbízó úgy viselkedett, mintha régóta ismerné, pedig az biztos, hogy sosem találkoztak. Mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi pár évet leszámítva nem nagyon maradtak emlékei a múltjából, sem arról, ki is ő valójában. Néha felbukkantak emlékfoszlányok: egy aranypáncélos harcos, kinek arca és neve a homályba vész; egy medál, Justar szimbólumával, a mérleggel; egy megkopott, viharvert cégér, rajta írás: Orkhentes Fogadó…
… az eső és a hideg szakította ki a merengésből. Még mindig a Sötét Völgy bejáratánál állt. Megmozgatta hidegtől elgémberedett tagjait, megigazította vállán a tarisznyát, gyors, gyakorlott mozdulatokkal ellenőrizte az alkarjára erősített szerkezetet, majd elindult befelé. Emlékei szerint még nem járt a Völgyben, mégis furcsa érzés kerítette hatalmába, ahogy egyre beljebb jutott. Mintha minden fa és bokor ismerős lenne. Ezen tűnődve baktatott a Völgy szíve felé, aztán egyszerre ott találta magát a fogadó előtt…

Sekratorius

Sekratorius

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 19 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.11, 21:55

Voltam már rettegés. Voltam már vágy. Voltam tanácsadó és voltam uralkodó. Mintha gyertyalángot koppantanának el, sokan így képzelik el a lélek végső haláltusáját. De nem. A méreg amelyet uramnak adtam sokkal lassabb és halálosabb volt bármely fegyvernél. Látomásokat adtam neki, és borzongatott az érzelmek rezdülése, melyet cserébe kaptam.
Nem volt személyiségem, és nem volt nevem. Nem voltak szemeim, és nem volt lelkem. Most sincs, gazdám lelkét bitorlom, mint sajátomat. Mert mostmár én vagyok. Gazdám volt a Sárkánygyík király, nagyravágyása és mohósága okán, már én előttem is elpusztított minden szépet ebben a világban, a világomban. Tucatnyi tanácsadója volt: harag, düh, szeretet, gyűlölet, magány, vágy, szerelem... Mégis engem tüntetett ki figyelmével. Mert félt. Félt, a magánytól, félt az emberek sokasságától, félt a változástól, félt az erejétől és félt a saját félelmétől is. Nem tudott lépést tartanai az új világgal, birodalmak felemelkedésével, és bukásával, a sárkányok eltűntével, az emberek elsokasodásával, az új istenekkel. Féltette valóját, féltette társait, féltette hatalmát és féltette világát. Az inkvizíció és az embernépek sikerei, a démonok megjelenése, az ősfajok eltűnése csak fokozták félelmét; évről-évre, majd napról-napra növelve erőmet. Észre sem vette, ahogy elhatalmasodok fölötte. Ravaszabb voltam, mint düh és harag. Nem szegültem sosem neki nyíltan, lassan mérgeztem szívét és elméjét. Tanácsaim egyre fontosabbak lettek számára, míg végül a méreg halálos lett, és Én foglaltam el tudata trónját.
Ostoba bolond, annyira félt tőlem, hogy nem mert megálmodni, nehogy démonná válva megtestesüljek, magába zárt, és rettegése rácsait akarta börtönömmé tenni. Rettegése tébolya lett palotám, és tudata a jutalmam. De nem csak ő kapott belőlem, Én is kaptam őbelőle. A Sárkánygyík király belém oltotta mohóságát, és haragját, hatalomvágyát és szenvedélyét. Emlkei részlegesen belém plántálódtak. Ó Kriyanay en Ar, ó Tryennis Aemmar'eno, merre vagytok? Mikor hallhata utoljára Elissiana meséit? Lehet, hogyha a melankólis is átvándorol belém képes lettem volna megérteni őt, vagy csak megszánni. Amik azonban tagadhatatlanul az övéi voltak és az enyémek lettek az emlékei. Lelkének mélyébe véste ezeket, hozzájukférni mégsem tudok bármennyire is enyém a teste-lelke. A méreg mellyel megfertőztem, csak lassan oldja ki lelke töményéből az emlékezet pilléreit. Az aranyfüggöny, a vörös pecsét, megannyi értelmetlen szó, amelyet a Sárkánygyík királytól hallottam, s melyek félelmének tárgyai voltak, s egyszeriben értelmet nyertek.
Emlékszem az első pillanatra. Az újdonság élményére, mennyire más volt látni az ő világát, tapintani az ő virágait, megízlelni a vért, és beszippantani a hamu illatát. Ezelőtt is tudtam milyen. Mégis más volt most megérezni. Vándorlás ölés, és az élmények élvezete. A puszta tapasztalás, néhány órája-napja jobban kielégített, mint évszázadok sikerei. Várj világ, gyönyörű világ míg meghódítalak, várjatok lelkek és világok; itt vagyok. Mert ez voltam, és ezzé lettem: Sekratorius, a terror.

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.11, 21:38

Üdvözletem...

Következő játékom a 2. novella előtt az előtörténet játék.
Max 10-15 soros játékos karaktertörténet közül a három legjobbat 1-1 skillponttal jutalmaznám. :)

Szabályrendszer holnap - tényleg :nyenye:

Szép napot

Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1012 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.10, 20:17

Üdv!

Jól esett olvasni soraitokat. Köszönjük. :)

Egészen biztos vagyok benne, hogy minden nehézség ellenére ismét képes lesz feléledni hamvaiból a füredi live. Az előjelek legalábbis kedvezőek. Asszem kb a 2008-as Nagymezei Csata LARP [bocsánat :) ] előtti várakozás volt ilyen heves, ilyen erővel teli, ilyen izgatott. És EZ már a siker 100%-ból kerek 50. :rohog:

Na, de nem akarok itt lamentálni, meg feleslegesen foglalni a helyet a novellára érkező reagoktól. :D

Spoiler

Módosította Morak: 2010.05.10, 20:18


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.10, 13:46

Üdvözletem...

Sajnálom Morak, hogy nem tudsz jönni, viszont örülök annak mindig, ha valamely régi csapattársunk élete jobbra fordul. Azért remélem még találkozunk. Sekratorius és Kalyon, ha nektek sikerül, akkor számítok rátok. :) Régen találkoztunk, és jól esne látni benneteket. :D Sajnos a Live szervezése is 17 órás munkám mellett zajlik minimális segédkézzel. Mindenki más már egyetemre jár és bevallom kicsit nehéz így megbírkózni a feladattal, de megteszem, mert úgy érzem ez igazán számít..... mert a régi barátaimmal szeretnék lenni.... mert akarok egy jót játszani... hihi én leszek a fogadós végre :rohog: nem fogok eltűnni.

Szóval mindenkit szeretettel várunk, aki játszani szeretne egy jót, és aki érezni akarja megint a Sötét Kor hangulatot egy kicsit felújított játékmenetben. :)

Szép napot
Dave

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.09, 23:51

Üdv!

Sajnálom, hogy nem tudtok jönni.

Kalyon, te is jól tudod, tanulás ellen van kifogás mindig, én pl, Larp elött, után vizsgázom, sőt, szakdolgozok, és államvizsgára készülök. De nem beszéllek le a tanulásról, azt ugyis jól tudjuk mindketten, hogy midnig van valami amit épp meg kell csinálni, takaritás, mosogatás, kajafőzés :vitatkozik:

Ha mégis sikerül jönnöd, megtisztelsz jelenléteddel.

Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1012 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.09, 22:56

Üdv!

A Sors úgy hozta, hogy a következő Alkonyok LARP-ról jómagam 85%, hogy hiányozni fogok. Szerencsés fordulat következett be az életemben, ennek hozománya, hogy LARP-ra időm nem lesz. Sajnos.

Információim szerint Kalyon megközelítőleg 98%, hogy hiányozni fog [az ő képzése június környékén zárul, a LARP túl közel lesz a vizsgákhoz, nem engedheti meg magának a lazulást.

Sekratoriusnak van még hozzáférése a fórumhoz majd tolmácsolja gondolatait. :ejj:


Hibáim sokaságát jóvátenni nem tudom, de azért engedtessék meg nekem, hogy tolmácsoljam jókívánságaimat a következő füredi LARP-nak. A lehető legőszintébben írom, hogy jó játékot, tartalmas szórakozást kívánok majd mindenkinek kinek lesz alkalma megjelenni eme szép májusi hétvégén. Kívánom hogy minden korábbi tipikus füredi hagyománynak legyen vége úgymint: kritikátlan mennyiségű eső, a felszerelést bolygató turisták s nem utolsó sorban olyan nem várt tényezők amik miatt a biztosra mondott megjelenéseket az emberek kénytelenek lemondani. :vitatkozik:

Legyen ez a feltámadása egy olykor szebb napokat is megélt LARP-nak, sőt, legyen ez a feltámadások éve ha a TP live is visszatér immáron a köztudatba.

Tán bocsánatkéréssel nem ér fel, de figyelembe véve kellemes beszélgetésünket Imivel és Vándorral, bár az már jó múltkor volt, joggal írhatom régi sérelmeim már a múlt ködébe vesznek, s távolmaradásom oka, tényleg szimplán magánéletbeli változás.

Senkitől viszonzásul nem kérem hisz nem is kérhetem, hogy feledje rémséges tetteim, csak annyit merészelek kérni, higyje el mindenki, hogy soraim őszinték voltak, és valóban a legjobbakat kívánom mindannyiótoknak.

Üdvözlettel:

Morak

soldierzolee

soldierzolee

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 5 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.09, 16:02

"Üdvözlet!

Öhm, azt hiszem ebben én voltam a ludas. Mérhetetlenül sajnálom, többször nem fordul elő. A hangulatom hozta ki belőlem a beköszönő üzenetem. Még egyszer bocsánatot kérek mindenkitől és külön elnézést kérek a moderátortól amiért kissé egyéni felfogásban írtam le lelkesedésemet."Elnézést, összekevertem a fórum végét az elejével. Arra reagáltam így.

Módosította soldierzolee: 2010.05.09, 16:03


soldierzolee

soldierzolee

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 5 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.09, 15:44

Üdvözlet!

Öhm, azt hiszem ebben én voltam a ludas. Mérhetetlenül sajnálom, többször nem fordul elő. A hangulatom hozta ki belőlem a beköszönő üzenetem. Még egyszer bocsánatot kérek mindenkitől és külön elnézést kérek a moderátortól amiért kissé egyéni felfogásban írtam le lelkesedésemet.

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.09, 02:54

-Lord Gwain uram!
-Igen Hastor mit akarsz?
-Anderson eltűnt, az egész sereg és a királyság ködbe veszett a völgyben.
-Mit beszélsz? Igaz volna? Pedig én sose hittem semmiféle jóslatban, csakis a kard is a becsület erejében.
-Kívánja, hogy körülnézzek a völgyben uram?
-Igen Hastor, te vagy a legjobb felderítőm, hagyj üzenetet és jelzéseket, lehet, hogy nekem is vissza kell térnem a völgybe.

-Futár!
-Uram?
-Szaladj Lord Dymos-hoz a hírrel, kiküldtem a felderítőt, lehet, hogy dolgunk lesz, méghozzá személyesen.
-Igenis!

soldierzolee

soldierzolee

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 5 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.09, 02:22

Egy,két,há,egy,két,há! Íráspróba! Látja mindenki? Remek! Jóóó estéét miazmán, izé...szóval szevaztok! Aki nem ismerne meg(ami előfordulhat hisz nem igazán hagytam nagy lenyomatot Füreden de azért igyekszem :vitatkozik: ) akkor bemutatkoznék: Máy ném isz Bütyök! Áron bátyám leghűségesebb kutyája után kaptam nevem. :ejj:
Végre sikerült hosszas faggatózás után rálelnem erre az eldugott kis menedékre a káoszban és kimondottan örülök neki, hogy üdvözölhetlek titeket.
Természetesen többed magammal együtt nekem is szándékomban áll eljutni Füredre. (a szabi már kivéve) Kíváncsian várom az új szabályrendszer részleteit.

Minden elismerésem a tiétek skacok, ha nem lenne Füredi live, már begolyóztam volna a NAGYBETŰS élettől. :-o
Ágyő!!

Módosította soldierzolee: 2010.05.09, 02:26


Kashuka

Kashuka

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.08, 23:00

Hmm, engem meggyőztetek. :vitatkozik: Megyek! (Ha engedik a körülmények...)

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.08, 22:54

- Hallottátok? Hozzátok is eljutott a hír? - kérdezte az ifjú hevesen. - Alexander Anderson eltűnt... Azaz, a mennybe szállt, azt mondják... De ez most tényleg azt jelenti, hogy...?
- Igen - szakította félbe a komor, erős hang. - Újra eljött az idő. Eljött, hogy visszatérjünk.
- Nincs többé királyság - felelt rá az alacsony, ám ravasz tekintetű. - Mindenki a maga ura, nincs szolgaság, nincs rang. Itt csak az egyén számít. Ez lesz a mi új földünk. Ezt szánta nekünk az úr, kinek Farkasai s Varjai most is velünk vannak.
- Azonnal induljunk - ragadta vissza a szót az előző. - A hírnek el kell jutnia minden szunnyadó társunkhoz, hogy felébredt testvéreink most, végre, megtehessék, amit meg kell tenni. Az időt tudjátok, a hely ismert. Nincs már több tárgyalnivalónk.

Az alakok az éjszakában tiszteletteljes kézfogással búcsúztak egymástól a romos ház mélyén megbúvó kriptában.
Hisz tudták már. Tudták, hogy minden újra elkezdődött...

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.08, 22:34

1. rész

Megint esik. Már napok óta, szinte megállás nélkül. A tavaszhaló hónap állandóan esőt hoz, de valahol legalább úgy érezhetik az itteniek, hogy elmossa a bűnt és a szégyent, ami az utóbbi időben kijutott mindenkinek. Mindegy, hogy itt élsz a völgyben, vagy csak átutazóban vagy, az itt töltött idő mindenképpen nyomot hagy az emberben. Vannak, akik nagy álmokkal érkeznek, de a legtöbbjük megtörve távozik, esetleg maga a Völgy teljesen bekebelezi.
- Megint jönnek? - fordul a kövér fogadós a mosolyfakasztó kalandorhoz. – nem lesz vége.
- Ugyan… a királyság vége óta most jönnek először.
- Azért elég furcsán ért véget a királyság története. Ha láttam volna mindent, ahogy az egész sereg eltűnik…..ahogy…felmennek a menybe…hmmm. Talán még én is megtértem volna.
- Te? Te megtérni? Nem gondoltam volna, hogy ilyet hallok tőled valaha. Tényleg megöregedtél.
- Iszol velem? Tudom, csak teát. Hát nekem erősebb kell.
Sokan tekintenek vissza a múltba, hiszen itt másuk nem maradt. A királyság ideje alatt a völgyben nem nagyon változott semmi. Kicsit szorosabb volt a lánc, de minden maradt a régiben. Most a királyság végével tényleg minden visszatérhetett a régi, megszokott útra. Nincsenek itt hatalmi érdekek, nincsenek uralkodók, csak magam vagyok fogadósként, és Kradlor a kovács. Kradlor nemrég tért vissza. Még a betelepülés legelején harcolt az angyal oldalán a vámpírúr önkényes hatalma ellen. Érdekes, hogy előtte soha senki nem akart ide költözni. Elhagyatott volt, és olyannak tűnt, mintha senki nem járt volna előtte ezen a környéken. Pontosabban mostanáig. A Szerencsevadász hozott egy olyan tárgyat, ami minden történetet megváltoztathat. Bizonyítja, hogy valami sokkal nagyobb dolog van készülőben, mint a megtervezett sötét lovagok érkezése, vagy az Egy prófétája, Alexander Anderson felemelkedése illetve későbbi bukása. Talány megadja a lehetőséget is, hogy elkerülhessük a druidák jóslatait.
Akárhogy forgattam a térképeket valami mégis azt sugallta, hogy a Sötét Völgy sok mindennek az elindítója, és e mellett valahogy a korong középpontja, pontosabban valahogy a világunk középpontja lehet, hiszen a legnagyobb dolgok nagy része innen indult ki, és az emberiség anyja, a druidák is a Völgy mélyéről kerültek elő. Nos. Amit ott találtak nekem, azt a Tanács értékelni fogja, és akkor talán….talán megszabadulok az átoktól.

Lusian

Lusian

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.08, 08:33

Sziasztok....

Egyik szemem nevet a másik sír!!!
Sajnos nem (megint) tudok részt venni a játékon! :rohog: Az okokat tudja a társaság.....
De!!! Örülök neki, hogy újra beindul a gépezet!!!!! Remélem egy jó kis játék fog kisülni belőle és mindenki jól fogja magát érezni!!!!! :(
Remélem lesz aki rengeteg képet, esetleg videót készít, igy legalább vizuálisan "ott lehetek"!!!!! Igaz utólag......
Mindenkinek jó játékot és előkészületeket.....

Üdv.... :nemertem: :)

Módosította Lusian: 2010.05.08, 08:34


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.07, 17:03

Üdv Mindenkinek.

Sajnos apró csúszásom volt, de most be tudtam hozni a munkáim, és a jövő hetem nagy részét sikerült szabaddá tennem.... Mondhatom, hogy a Live-ig sima az út. Ennek volt ára a mostanáig távolmaradásom. A rendszer kiértékelése a hétvégén történik, tehát vasárnap fel fog kerülni, a többi pedig szombat éjjel.

A játékig lesz több kisebb játék is, amelyekkel plusz skill pontokat lehet elorozni a szervező szűk markából. A játékok sajnos csak azokat érintik, akik fórumoznak, és gyorsan tudnak reagálni. Igen....némi szerencse is kell hozzá. A játék folyamán viszont a teljesített küldetésekkel lehet skill pontokat szerezni. Ez egy teljesen más nézőpontba helyezi az eddig ismert játékstílust. Küldetések teljesítésével lehet skillpontot szerezni, majd egy Játékmester (fogadós) ad egy skillhez tartozó kissebb feladatot, aminek teljesítésével megkapható a választott skill. Ha kellő összeget gyűjt az adott játékos, akkor meg is lehet vásárolni a tanítást. Lesz elég sok nem harci skill, és talán szükséges is. :nemertem:

Azt hiszem a fentiek tükrözik a játékról alkotott elképzelést. Kicsit (nagyon) a szerepjáték felé fordulunk, és a harcok a háttérbe szorulnak, ám a viadalokkal és harci küldetésekkel ez is elérhető.

1 skillpont annak, aki szombat késő este még "reagot" ír a hangulatkeltő novellához. ( még szombaton) :)
Szlp napot

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.05, 22:12

Öhm, én privátban vártam volna a válaszod, de így is jó. :)
Várom az utasításaidat a jövőre nézve.

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.04, 16:42

:) Konrad .... ez meredek ;)

tetszik nagyon... a szolgálataid viszont igénybe is venném, infód megy hamarosan

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.04, 15:44

Üdv!

Már alig várjuk mindannyian!

Dave, küldtem neked privátban a megígért dolgokat, de ez még csak a jéghegy csúcsa!

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.04, 11:10

Mondom néktek a valót :)

Játék időpontja: 2010.05.22 szombat 09.00 - 23. vasárnap 12.00
Néhányan már péntek este kint leszünk egy kis kocsmázgatás, előjátékozgatás (sok lesz az új karakter), amolyan mese-est...

A játék ingyenes, és szeretettel várunk mindenkit.
Azt hiszem ez a játék sok meglepetést fog tartalmazni... nekem mindenképpen :) :P - most nem gyújtom fel a fogadót :P

Novella és előtörténet holnap, szabályrendszer 2 nap.

Szép napot
Dave


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]