Ugrás tartalomhoz


Fotó

Sötét Kor - Füred Live


 • Válasz írásához lépj be
1885 hozzászólás érkezett eddig

_Derion (NPC/NJK)

_Derion (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.11, 23:53

Nos, ahogy ígértem elvégeztem a közvélemény kutatást.

Nálunk kb 80% erősen támogatja az éjszakai szállást.:rohog:
A sofőröknek különösen fontos a pihenés. És én speciel nem szeretek kimaradni a dolgokból és sajnálnám, ha lenne éjszakai játék nekem meg szunyálnom kellene. Észnél kell lenni, ha az ember mellett ül még 3-4 ember a kocsiban.

A dolog lényege nem az, hogy az éjszakát meg az erdőt bírja-e valaki hanem, hogy van-e értelme az egésznek októberben, meghogy mi lesz másnap?!

A tábortűz szerintem csak félmegoldás, hiszen reggelre úgyis odafagysz, vagy lerészegedsz, de pihenni nem lehet nagyon mellette. Persze nagyon fílingeslenne, ezt elismerem :szent:

Ellenben ha van szállás, akkor akár 11, éjfél vagy akár 1ig is mehet a játék aztán meg reggel 8-9 től tovább.

Tisztelettel: Derion

Al_Marem

Al_Marem

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 229 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 23:03

Üdv!

A vámpírozást ki lehetne játszani éjszaka minimális harccal is. Kis harc jó ha van, de sokat építeni ahogy Lobsta is mondta a szerepjátékra, és a harc nlküli élő szerepjátékra, de jó ha meghagyjuk a harc lehetőségét sis, mert akkor a lényeg veszlik el.
Lesz valamilyen központi hely játékon belül, valami város, taverna, stb?
Sztem ki lehet alakítani de eza szervezőkre vár.
Sztem sem jó az alkohol minimumon sem. Ha már a jókedv megvan akkor már nem olyan az ember sztem hogy harcolhatna.De hogy hogy s mint lesz alkoholszabály, vagy lesz e egyáltalán az a szervezőkre tartozik, ahogy a szállás is, sztem is jó lenne(ismétlem magam), ha meg lenne adva a lehetőség, aztán előre szól midnenki hogy ki akar élni vele


Airun

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 22:05

Hali!

Kicsit kapcsolódik az éjszakai dolgohoz...

Most érkeztem haza egy bográcsolásról (sacc este 10-ig tartott). Ma ugye szép idő volt, egész nap sütött a nap. Este a tűz melett 1-2 pulóverben nagyon jól elvoltunk, de messzebb már csak akkor mentünk ha természet anyánk szólított, és azonnal húztunk vissza a tűz fény, de méginkább hőkörébe. Hozzátenném, hogy semmilyen lélekmelegítőt nem alkalmaztunk (egyébként olyan live-on ahol harc folyik szerintem a minimum sem elfogadható, de ezt csak szvsz) csak faltuk a forró gulyást.
Vszeg október közepén ennél jóval hidegebb lesz, és ha esetleg még nyirkos is lenne az idő akkor isten ments az éjszakai cuccoktól...
Én mint puhány "öreg"ember :rohog: a fedett szállás biztonságára szavaznék így október tájt. Nem kötelezően, de lehetőségként mindenképpen kéne.

Éjszakai játék/vampire kérdéskör.
Eddigi tapasztalataim szerint az éjszakai játéknál a harci cselekmények lehetősége rizikós. Amennyiben tényleg erre a vampire-ös szálra gyúrtok, akkor érdemes lenne pl inkább a misztikus, cselszövős, diplomáciázós, intrikálós, horrorhatású (tetszés szerinti arányban) játékot mint harcot berakni. Nem véletlenül tudnak naaagyon sokan országos szinten vampire liveozni, pedig ott nem sok kardozás van... (na, azért nem kéne wod-ot játszani, csak megjegyeztem...)
Éjszakai harc elleni indokok:
- A megszokott nyavajgás: sötétben nagyobb a "melléütések" esélye. Ez ugye rizikó.
- Ha megtörtént a baj, akkor nehezebb segítséget, ügyeletet, kórházat intézni. Általánosságban is kisebb a segítségkérési lehetőségek tárháza.
- Jelen esetben a várható időjárás magában hordja az egyéb megbetegedések lehetőségét (tudom, katonadolog, de a szülők nem hiszem hogy örülnének neki...) illetve a fázó, neadjisten elgémberedett emberek kevésbé tudják koordinálni a mozdulataikat (további sérülésesély.)
- Jó lenne a napközbeni fáradalmakat kipihenni, amennyiben a másnapot is teljesértékű játékként szeretnénk.
- Önző okból jobb szeretem a nappali játékot, mert jobban tudok fotózni illetve videózni... :szent:

Sacc ennyi. Természetesen minden szigorúan szvsz, bár tény, hogy van már némi ezirányú tapasztalatom...

Üdv:

plissken

plissken

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 20:31

Üdv!

Karret: nem, még nem voltam "a helyen", lövésem sincs, hogy milyen viszonyok lesznek. Nekem tulajdonképpen tökmindegy. Ha live-ozhatok, akkor nem foglalkozom olyan dolgokkal, mint hőmérséklet, vagy fényviszonyok. De lesznek, akik igen, és hát 2-3 fokos hőmérsékletnél nem lehet az erdőben éjszakázni - a megbetegedés veszélye nélkül - , akármilyen edzett is a jónép.

Al Marem: Az alkeszról... Szerintem sem jó, ha seggrészeg a banda és úgy állnak neki verekedni. De hangulatcsinálónak nekem nagyon bejön egy-egy korty kerítésszaggató, vagy néhány pohár bor. Nem literszám iszom én sem ezeket, de nekem pl hozzátartozik a középkor-fílinghez némi "alkesz"... ha meg hideg van, akkor meg külön jól jön! Lényeg, hogy nem várom meg a tudatmódosító hatást...

Ha tényleg lesz kolesz, akkor sztem az egész éjjel/nem éjjel kérdés akadémikus, hiszen így mindenki eldöntheti, hogy bírja az erdőt éjszaka, vagy nem kockáztat és fedett helyen alszik. Sötétben amúgy is veszélyes vívni, akármilyen jól van kivilágítva a küzdőtér. Én a tábortüzes éjszakázást fogom választani (ha van értelme). Remélem nem leszek egyedül.

üdv,
plissken :) :sor: :D :lol: :rohog: :szent:

Al_Marem

Al_Marem

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 229 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 19:59

Karret: természetesen a vámpírvadászok, mi biztosan
szerintem is megfelelő ha olyan éjfélig megy a játék, aztán csak úgy opcionálisan, de játékcselekmény már enm fűződik a késő éjszakához, mert másnap még hazautazás, a sofőröknek aludni kell, de ők is szeretnének játszani,s tb.
Sztem nem lenne rossz a fedett szállás, de úgy, hogy olyan éjfél fele foglaljuk el, és reggel jövünk vissza játszani, legalábbis azok, akik fedett helen akarnak lenni (pl.lányok)
Aki meg bírja az lehet kint éjjel is. Sztem biztosítani kéne ilyet is, mert így mindenki megtalálná az igényeihez megfelelő szállást.
A sötétség miatt érdemes szerintem is a harcot visszavenni, meg komoly történet szálat csak úgy berakni ami nem jár nagy csatával.

A vámpírok hogy lesznek kijátszva? pl. reálisan folyton regenerálódnak majd
mit tom én fél perc után sértetlen, ha meg végképp meg akarjuk ölni, akkor muszáj szerepjátékilag modelezni a karózást, vagy egyéb dolgokat, különen újra feléled, jó lenne a vámpírképességeket is megjeleníteni, pl. így nem szabadna a szemébe nézni, meg stb.
a fokhagyma távoltarthatná (viszünk bőven :rohog: ), mega feszület, vagy a szentelt víz, esetleg szent ember ereje is távol tarthatná
ezek csak ötletek a szervezőknek, ha akartok felhasználhattok belőle dolgokat, szerintem igazán színesítik a játékot
nomeg a vámpírok szolgái, a vámpírrátételt, is remekül ki lehetne játszani, és alkalmazni játékon belül (de akkor a zombik tényleg lassúak legyenek :szent: )

Azért szerintem az alkeszra vigyázni kell, aki iszik az már ne játszon, mert ez így elég veszélyes.

Tisztelettel:Airun

Karret

Karret

  Mestertolvaj

 • Fórumita
 • 203 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 19:18

Sedar:
Nem rossz ötlet a good and evil felosztás, de ki lenne a jó oldalon??? :rohog:

Plissken:
Nem tudom, hogy voltál-e már a helyen, de ha telihold van se nagyon látni a dolgokat, viszont a lopakodó-hátbaszurkáló életmódot folytató karaktereknek a legjobb idő mesterségük gyakorlására.

_Sedar (NPC/NJK)

_Sedar (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.11, 16:54

Üdv mindenkinek!

Szoval éjszakai téma, szerintem 10-11 ig mehet a játék (igy lehet éjszakai portyázás) utánna pedig vagy a tábortüzes megoldás mellet szavaznék (jó ötletnek tünik, esetleg külön jó és rossz táborral) vagy pedig meleg szállásra. Aki aludt már 2-3 fokos hidegben kint, az tudni fogja miert :rohog:

Sedar és Berengar

plissken

plissken

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 15:03

Üdv!

Nekem lenne egy szerény észrevételem az éjszakai játékról.
Az erdőben rohadt hideg van éjjel már most is. A minap éjfél körül kint voltam, és kb 5 fok volt. Ruhában, mozogva ki lehetett bírni, na meg persze néhány korty szíverősítőt is vettem magamhoz. Na de csak módjával. Szval ha nem ülsz mozdulatlanul, és jól fel vagy öltözve akkor süti. Hátránya, hogy másnapra tényleg totál K.O. leszel.
Viszont találtam egy weblapot, ahpl 96-ig visszamenőleg megvannak a napi hőmérsékletadatok. A napi minimumok 2 és 10 fok között voltak az elmúlt 8 évben (de átlagosan inkább lefelé húzott), úgyhogy ha éjjel játszunk, akkor tényleg nem szabad elfeküdni, max egy jókora tűz mellett. (www.wetteronline.de/aktuell/frame_HU.htm). Ja és találtam egy kis progit is, ami megmutatja, hogy egy adott napon mennyire lesz látható a hold (tavcso.freeweb.hu/hold01.html). Ennek alapján sajnos azt kell mondjam, hogy beriquelli hideg és ediomadi sötétség várható Okt 16-17-én. Én azonban még így is bevállalnám az éjszakai játékot. Ki tudja, talán így még nekem is van esélyem meglopózni az ellenséget. Csak akkor még mindég ottan van a másnap problémája. Live-oztam már úgy, hogy egész éjjel az erdőben portyáztunk, és másnap kb de. 10-ig még bírtam is... Na de azután... mondjuk, akik szembe jöttek azt hihették, hogy egy élőhalott NJK-val találkoztak. Ha teljesen fáradt a banda, akkor nem csak a játék romolhat el, hanem még véletlen balesetek is történhetnek a küzdelmek közben... Szóval mindenki gondolja meg az éjszakai játékot, különösen a szervezők.

Esetleg egy olyan opció is lehetne, hogy éjszakára tábort verünk, nagy tüzeket rakunk, és a kerítésszaggatók és a bajtársiasság hevétől felmelegedve dajdajozunk reggelig. Nappal már melegebb az idő, akkor a komolyabb megfázás veszélye nélkül is lehet a sátorban aludni, a virgoncabbak meg nappali fénynél agyalhatják egymást. Ez csak egy ötlet, de szerintem nagyon hangulatos lehet egy éjszakai, középkori dajdajozással, barátságos párbajokkal, és persze intrikákkal fűszerezett táborozás. Ezt is meg kell szervezni természetesen (pl tüzifa, pálinka, nagyhangú verekedők,és alattomos settenkedők), de ha nincs lehetőség fűtött szállásra, akkor lehet, hogy ez egy jó módszer a tüdőgyuszi elkerülésére.

üdv mindenkinek:

plissken :rohog:

_Ryoden (NPC/NJK)

_Ryoden (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.11, 14:52

Sziasztok!

Az éjszakára szavazok én is! Már nagyon Várom a livet mert kiszeretném próbálni a varázslataimat amit egy poros kopott varázskönyvből tanultam meg! Föleg a vámpirokon vagy más lényeken vagy embereken! :rohog:
Ugy tudom hogy a kalandozok az éjszakákat kinnt szokták tölteni a szabadban ha esetleg nincs közelben egy koscma. Szerintem ha "jó" idő lesz akkor mindenképp kinnt éjszakázunk a szabadban!

Üdv: Ryoden

_Derion (NPC/NJK)

_Derion (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.11, 11:55

Hát, ha már vámpírra kell vadászni, akkor inkább éjszaka.

Én abszolut nem vagyok fázós típus, de sokaknak ez nagyon komoly szempont.:)
Bár ha megmozgatjátok este a népeket, akkor nem kell sátorba aludni 2-5 fokban 8 takaróval,
viszont másnapra a játékosok fele K.O. a nemalvás miatt.

Ilyen apróság is számít mint a hold. Ha telihold lesz (és tiszta ég), akkor jó buli, ellenkező esetben
állandó fényvarázs mellett kell majd bukdácsolni az erdőkben. :sor: :rohog:

Az én szavazatom tekinthető igennek az éjszakára, de ma beszélek az egerszegi bandával és holnap, vagy még ma este felteszem az ő véleményüket is.

(Airun: összehozunk egy 40 fős csapatot és kiirtunk mindent és mindenkit. Utána meg átmegyünk Középföldére és ott folytatjuk ha levertünk mindenkit ott is, akkor irány Ynev :szent: :lol: :D )

mgbg-vel még sajnos nagyon nem tudtunk koncepciótegyeztetni, úgyhogy egyenlőre semmi nem biztos ami a partyt illeti, de talán a hét elején. Mindenesetre várom a közös játékot :P

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 10:01

Üdv Mindenki!

Az új skillrendszer startra kész, de majd a honlapon lesz fenn néhány nap múlva.

Az éjszakai szállás dolog még egy kis türelmet igényel, de lehet, hogy egy szavazással többre mennénk, mert nagyon sokan inkább éjszakai játékot akarnak, és egyenlőre azt az irányt fejlesztettük.

Szóval várom a szavazati arányt minden kedves játékos és NJK jelölttől!

Éjszakai játék - - - vagy - - - Éjszakára szállás!!!

Karret

Karret

  Mestertolvaj

 • Fórumita
 • 203 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 15:11

Jó hír, hogy a rendszer a finisébe érkezett. Kíváncsian várjuk, mert az ostromról letölhető 1.0  :lol: nem aratott közfelkiálltásos tetszést.. Szvsz voltak benne ötletes dolgok, de voltak olyanok is, amik nehezen kivitelezhetőek és lehet, hogy lassítanák a játékot.. (még élőben nem láttuk, tehát ez csak az én véleményem)

Játékban ezek a szabályok szerintem elég jól értelmezhetőek voltak. Én csupán egyetlen kivételről tudok, de az is azért történt, mert valaki nem ismerte a vadász egyik skilljét, de az is fél perc alatt megoldódott, és nem lett semmi baj belőle. Az új szabályrendeszer elsősorban a kasztok gyengítését hivatott megoldani, mivel voltak elég durva skillek, melyek végül nem igazán lettek kihasználva, de minden esetre most módosulnak/kitörlődnek.

Módosította Karret: 2004.09.10, 15:12


mgbg

mgbg

  Don Kartács

 • Fórumita
 • 250 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 07:44

Sziasztok!

Csak ismételni tudom azt, amit Airun mondott: nekünk se áll szándékunkban szétzilálni a játékot, azzal, hogy jó nagy bandát alakítunk, majd mindenkit lehentelünk.. Velünk ez már épp elégszer esett meg, tehát megértjük az ilyen jellegű aggályokat. Persze lehet, hogy most "csakazértis" megtesszük, hogy érezzük, tényleg olyan jó érzés óriási túlerőben levágni néhány embert.. :lol:

Kedves Airun! :nuke: Mi errefelé utáljuk a Van Helsingeket.. ;) (főleg a "fantasztikus" film után) Szóval szövetségünk csakis ideiglenes, és a közjó érdekében fog létrejönni.. Persze jó fanatikusként nem vetjük meg a kínzást, a purgálást, sőt a mérgeket (sos-sok :nuke: az áldozát vérébe :D ) sem.. :D

Komolyra fordítva a szót, vannak még köztünk olyanok akik a sötét erőket akarják szolgálni.. Szóval majd még meglátjuk a koncepciót..

Jó hír, hogy a rendszer a finisébe érkezett. Kíváncsian várjuk, mert az ostromról letölhető 1.0 :lol: nem aratott közfelkiálltásos tetszést.. Szvsz voltak benne ötletes dolgok, de voltak olyanok is, amik nehezen kivitelezhetőek és lehet, hogy lassítanák a játékot.. (még élőben nem láttuk, tehát ez csak az én véleményem)

A szervezéshez meg lelkesedést és kitartást kívánunk..

Davernsnek egy kis off (nincs kedvem külön U2-t írni.. :sir: ): testnevelés-történelem

Még egy gyors kérdés: fedett, fűthető szállás?! Volt róla szó, de mintha leült volna a dolog. Ha ilyen ütembe hül a levegő, akkor a 2-3 fok se kizárt, sőt.. (persze ne legyen igazam és legyen akkor melegfront.. (meterológiai :rohog: )) Nálunk lesz(nek) lány(ok) is, főleg ezért kérdem..

mgbg

Módosította mgbg: 2004.09.10, 07:51


MORT

MORT

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 321 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 18:17

Hmm...............amint látom a fórumot nem törték ketté a történtek..............remek!Amint látom a Tv2-ben közkincsé tett riportfilm visszhangja elég vegyes.................én azért remélem mindenkinek tetszett szerintem min minden tőlünk telhetőt megtettünk................
Látom az oldalatok is napról- napra szépül................amire késsz lessz talán én is küldök egy-két képet...............és jó lenne felrakni a tv-sekkel készült anyag egy részét is............

Kedves Marem ........
Az nem rontja el a játékot ha a táj és a terep által okozott meglepetéseket már előre lelövöd egy térképpel?

Karret

Karret

  Mestertolvaj

 • Fórumita
 • 203 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 17:38

Sziasztok!!!


Számtek óra van, és mint mindig live-on jár az eszem!!!! ;)
Ez nem beteges????Ugye nem!? :lol:

Szerintem ezzel szinte mind így vagyunk. Főleg az előző live okozta lehengerelő sokk utóhatásaként. Ezt majd csak egy dolog tudja elmúlasztani, mégpedig a következő játék, úgyhogy készültök a harcokra.

Al_Marem

Al_Marem

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 229 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 16:26

Üdv Mindenkinek!


Természetesen nem áll szándékunkban, és nem is fog megtörni, hogy 2 pólusuvá váljona játék, vagy összeálljunk, és leirtsunk mindenkit. Ezzel a játékot rontanánk el, nem csak másnak amgunknak is, mert így nincs értelme. E miatt ne aggódjatok, nem fog előfordulni,
amúgy is van elszámolnivalónk az inkvizitorokkal, hisz nem szeretnek minket, mi sema módszereiket :lol: :D
nehogy a végén még ők lógjanak ;) :D
és ez komoly utalás :rohog:
várjuk a rendszert, nekem mindenképp küldjetek térképet U2U-ban


Tisztelettel:Airun

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 15:58

Üdv Mindenki!

Most már bátran ki merem mondani, hogy a szabályrendszer, és előtörténet, + térkép lassan /3-4/ nap múlva mindenki számára hozzáférhető lesz. A térképért majd U2U-ban folytatott harcok folyamán. :lol: Remélem mindenki élvezni fogja!!!

Szóval tényleg egy nagyon pici türelmet kérek, és nagy meglepetések fognak történni ;) :D :D
- illetve tetszetős meglepetések.

mgbg
- nem témába vágó kérdés, csak úgy ismerkedésképp-Milyen tanár vagy?

Al Marem
- Ha minden igaz a Tv-s dolognak még nincs vége.

Vivax
- jó volt a film, de lehetett volna jobb is, viszont olvastam a '98-as riportot, ahhoz képest mérhetetlenül jó volt. A honlap lassan megnyílík.
5-8 nap - rengeteg jó dologgal.

Továbbra is Jó Szerencsét mindenkinek!

mgbg

mgbg

  Don Kartács

 • Fórumita
 • 250 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 14:47

Egy dolog, hogy beteges.. :ejj: De, hogy milyen off (hozzászólás).. :buszke: Inkább az információkat kellene nyomatni, mert megint törlik a fórumot és azért kár lenne.. Mert ostom honlap sincs és honnét szereznénk értesüléseket..

Te pedig inkább figyelj órán!!! Mint tanár mondom.. :lol:

Lusian

Lusian

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 13:50

Sziasztok!!!


Számtek óra van, és mint mindig live-on jár az eszem!!!! :ejj:
Ez nem beteges????Ugye nem!? :buszke:

Lusian

Lusian

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.09, 09:32

Sziasztok!

Marem:A Szövetség müködik, de sajna ha már mindenkit végig-
vertetek akkor jöhetnek a szövetségesek,sajna :fagy:
de csak egy csapat lehet a nyerő!Csak egy maradhat! :P
A vámpirvadász dolog mehet, nekem tetszik (legalább lesz segitségem :lol: )
tudom Daverns sem lesz ellene!! Remélem, mert hu igen akkor........ :buszke:
De mint emlitettem nagyon hosszú és veszélyes :ejj: utat
kell bejárnod, járnotok! (küldetések)

Csak hajrá!!!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]