Ugrás tartalomhoz


Fotó

Királyi udvar #2


 • Válasz írásához lépj be
2576 hozzászólás érkezett eddig

Morryster

Morryster

  Geek Thing

 • Fórumita
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.24, 14:18

[Varjú]

*Motyog valamit a semmibe arról, hogy az előző szavazás végeredménye rosszul lett összeszámolva, mert minimum négy "nem" szavazat érkezett, de a további napirendi pontokat hallván inkább bambul egy jó nagyot. A politika amúgy sem kimondottan az ő műfaja, viszont a nemzetközi diplomácia intrikáitól szó szerint a hideg futkos a hátán. Azért kalpagját markolászva szólásra emelkedik, ha már egyszer itt van.*

- Izé, na, megint túlbonyolítanak mindent. Egy expedíció meglepő módon expedíció, nem pedig gyarmatosító hadjárat, ugye. Ha ez a hogyhívják, Marius Glenius úr túllépte a hatáskörét, akkor büntessék meg őt, vagy mi... A kollektív bocsánatkérés indokolatlan, a szavazatunk ebből kifolyólag mifene. Nem.

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.24, 12:22

[Mozó]

[size=4]Homlok ráncolva, és nem kevés meglepettséggel hallgatja a felszólalásokat, majd Navia felé biccent.[/size]

[size=4]-Így tettem kisasszony, bár a mondanivalóját értem, és indulatait is, ez a terem nem erre szolgál. Syrus urat pedig kérem, tegye közzé a forrásait azonnali hatállyal. Naora úr az ön szavazatát, pedig nem jegyzem fel egyenlőre legyen kedves tájékozódjon az ügyben amint Syrus úr megosztotta a forrást, a rendelkezésére bocsájtom az ezzel kapcsolatos feljegyzéseket.-[/size]


[size=4]Magához int egy teremszolgát, és megkéri, hogy hozza elő a feljegyzéseket, és bocsássa Naora úr rendelkezésére. A teremszolga ugrik és már szalad is, hogy teljesítse a goblin parancsát.[/size]


[size=4]-Navia kisasszony amint lezárult a nyilatkozatra irányuló szavazás, kiegészítésként az előterjesztését ehhez igazítjuk, ha a tanács elfogadja. Bár nem ismerem az említett urat, és tartózkodási helyét.-[/size]

nurwing

nurwing

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.23, 23:03

[Naora ves Anndor]

Navia szavait megmosolyogja, leginkább a stílust. Végezetül halkan megtapsolja a "kirohanást".

- El kell ismernem, hölgyem, hogy stílusa lehengerlő, minden elismerésem. Bizonyára sokat gyakorolja.

Feláll.

- Ennek ellenére egyet értek önnel, mondjuk úgy, a lehető legteljesebb mértékben. Vésse fel ezt a napot, nem sűrűn fordul elő. Syrus úr, öntől csak egy kérdésre várnék feleletet: mi a kránköves pokolnak hivatkozik olyan forrásokra, amiket utána nem akar felmutatni, mivel személyes? Badarság, bár Sárkányváros követétől nem is vártam többet... Végezetül az indítvány: nem élek annyi ideje terál honban, hogy eme kérdéskörrel kapcsolatban elegendő tudással rendelkezzem ahhoz, hogy kellemetlen szájíz nélkül tudjak szavazni. Így hát tartózkodom.

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.23, 22:03

[Navia]

*Szíve szerint addig korbácsolná most Sierac-ot, amíg észhez nem tér. Egyszerűen bosszantja a férfi butasága... Legalábbis ő annak látja a másik megnyilvánulásait sorra, így hát megragadva az alkalmat, magához ragadja a szót most.*
Akkor talán álljon meg a gyászmenet. Kezdjün azzal, hogy legjobb tudomásom szerint Marius Glenius ment Morgwaith királyhoz ezzel az ötlettel, valamint tegyük hozzá azt is, hogy Marius nem kicsit becsvágyó. Kérem, most ne firtassák és ne kérdőjelezzék meg a forrásaimat... Egyébként olyan pletykákat is lehetett hallani, hogy az úriembernek voltak ott egyéb ügyletei...Aztán folytassuk ott, hogy *megnyomja a következő szót* racionálisan végezzük itt a munkánkat. Hangsúlyoznám még egyszer a gyengébbek és rosszul hallók, valamint véletlenül elkalandozó figyelműek kedvéért. Racionálisan végezzük a munkánkat. Így tehát köszönjük Shemay Főkonzulasszony áldozatos munkáját. Én, személy szerint köszönöm. Nálam hozzáértőbbek elemezték a helyzetet előttem, így hát akkor némi összefoglalást tennék, illetve néhány megjegyzést engednék meg magamnak, melyek a következőek:
Lagúna: Itt további kísérletekre van szükség egyértelműen. Hozzátenném, hogy lagúnabéli kapcsolatom megszakadt egy ideje, így erről nem tudok sajnos információval szolgálni.
Mercádia: Ne kelljen már terálról terálra fordítani. Egyszerűen bocsánatot kell kérni tőlük. Ennyi. Ha megsértünk valakit és nem vagyunk annyival erősebbek, avagy nem akarjuk az előfölényt kihasználni, akkor a legcélszerűbb bocsánatot kérni. Ez nem azt jelenti ,hogy hibáztunk ,hanem azt, hogy van annyi akaratereje az ország jelenlegi vezetőségének, hogy felülemelkedik a kicsinyességén.
Javasolnám, hogy Marius Glenius-t is ajánljuk fel számukra börtönlakóként, amennyiben igényt tartanak rá. Vagy ahogy akarják.
Továbbá a hivatalosság: amennyiben ezt a Főkonzul asszony lehetségesnek találja, véleményem szerint nem árt még egy kicsit lavírozni, amíg Lagúna szándékai egy kissé nyilvánvalóbbá nem válnak.
A következőkben pedig néhány másik kérdés; lassan beszélek, hátha így jobban érthető:Eegy másik lényeges pont, amiről akár szavazást is tarthatnánk: Lehet-e bárkit kritikával illetve, vagy azért, mert az illető Terál Uralkodó, Szentember, A Mikulás, vagy akár a Tökfejek Királya, mentességet élvez? Amennyiben bárki is így gondolja, az szóljon, visszaadom mind az egyetlen címem és megyek feledő bájitalt kotyvasztani, hogy elfeledjem, hogy ilyenek is ülhetnek itt.
Továbbá, kedves Alew! NEM négyszemközt fog egyeztetni az Uralkodóval és a Főkonzul asszonnyal. Amennyiben kéri, szívesen összeállítok egy olyan boszorkánykört, amely nyelvbéklyó átkát nem veszi le még Kylwog de Lamar úr sem, viszont marhára tisztességtelen a négyszemközti susmus... Mert ez az. Baromira. Hozzátenném, hogy irritáló is. Nem hinném, hogy csak számomra az. Vagy mindenki játszik, vagy minden munka legyen az önöké és nem érdekel, hogy mi a szokás. Ebben az Udvarban egyelőre nincsenek túl nagy klikkek, kialakult, ki-kinek az érdekét képviselő érdekkapcsolatok, játszmák. Talán nem is kellene meghonosítani, bármennyire is érdekessé teszi ez az életet, találjon mindenki más szórakozást magának. Ha nem megy, tűnjön el; attól, amit ezzel most ÖN megalapozna Helytartó, Morgwaith teljhatalmú egyszemélyes uralkodása is jobb. Százszor. Ne legyen susmus... Kérem.
*Noha sítlusát szándékosan bicskanyitogatóra veszi, az utolsó két mondata valódi kérés, hangsúlyból is, tekintetból is. A többivel a célja az, hogy a jelenlévők kapjanak a fejükhöz, gondolkodjanak ,viselkedjenek, etc... Noha egyértelműen sokat képzel magáról és nincs türelme ahhoz, hogy mindezen túl azt is megmutassa, hogy van is mire, egyszeráen szeretné, ha az emberek nem itt gondolnának az indulataikra.*
Kedves Syrus úr! Ahogy Alewyan úrnak is említettem; NINCS titkolózás. Had világosítsam fel: a tanács nem fog a takarója alatt a lába közénél matatni, bármily szaftos részeket is találnak a kis könyvecskében, továbbá a tanács minden egyes tagja közzétesz mindent, ami szükséges, ha személyes, ha nem, s engedjen meg kérem, még egy apró megjegyzést: Nem hinném, hogy a Helytartó szavait jól értelmezte. A kérem szó nem feltétlenül úgy értendő, hogy "kérem szépen", sokkal inkább burkolt felszólításnak értelmezném ebben az esetben.
Elhiszem, hogy Ön a jó szándék mintaképe, vehemenciája és szóhasználata azonban csiszolandó. A saját érdekében fogadja meg ezt kérem, ha gondolja, szívesen adok lecéket.
Mozó Úr, nyugodtan húzzon be nekem két strigulát a személyeskedésért, amennyiben jónak látja.
Részemről támogatom a nyilatkozatot, valamint javaslom valóban, hogy csapjuk ehhez hozzá Marius Glenius-t is... Amennyiben végképp nem tudunk meg semmit sem Lagúna szándékairól.
Végezetül: Fenyegethet az idő, nem volna szerencsés, ha végül Lagúna és Mercádia találna egymásra, mint szövetségesek, felosztva egymás közt ezt a kis területet, amit mi Terália néven ismerünk.
Köszönöm, hogy végighallgatták a kismonológom.

Navia; Ildi...

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.23, 19:12

[Syrus con Sirenac]

A felelettel megvárja Mozó, és Kylwog hozzászólását az ügyben, utánuk áll csak fel.

-Sárkányváros nevében NEM-mel szavazok az indítványra. A Jegyző úr felvetésére - az aláírásra - az esetleges elfogadására az indítványnak, csak akkor teszek eleget, ha erre - s Kérem bocsásson meg érte Felség! - Fordul őszinte sajnálkozással Crysa felé. - Őfelsége kér meg, máskülönben nem írok alá.

A könyvet - Alew felé fordul - nem adhatom át, kivéve ha ezt a Tanács minden egyes tagja óhajtja, s a jövőben minden egyes titkosnak vélt, vagy személyes jellegű dokumentumot bármikor a Tanács minden egyes tagja közzéteszi. - Mély levegőt vesz, igyekszik csillapítani magát. Noha igyekszik, hangneme mégis kissé emelkedettebbre vált. - Hazaáruló pedig nem vagyok, Helytartó! Terál vagyok, nem mercád! Terália területe, mindaz, amit képvisel szent és sérthetetlen számomra, nem úgy azoknak, akik tűrik, hogy külső, vagy belső erők területe bármely része ellen büntetés nélkül ártson, abban kárt tegyen!

Visszaül helyére, igyekszik lecsillapítani magát minél hamarabb. A ki nem mondott, ám célzott vád kissé felháborította.

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.23, 11:17

[Mozó]

-Kérem a tanácsot tehát szavazunk, és tegyünk egy baráti gesztust. Adjunk ki nyilatkozatot, minden tanácstag aláírásával az expedíciót elítélendő. Kérem szavazzanak. Mint pedig az orkok és goblinok nemzetségének képviselője, úgy vélem a nagyvezér egy elsöprő támadásnak adna most hangot, hogy ne húzzuk-halasszuk ezt az ügyet, hanem seperjük el a békétlenkedőket.- Nagy levegőt vesz és folytatja. -Köszönöm főkonzul asszony a beszámolóját, igen informális és sokrétű volt.-


[Kylwog De Lamar]

Végighallgatja az érveket és ellenérveket, megfontolja mondandóját majd feláll, szót emelve.

-Tisztelt tanács. Úgy vélem ha az admirális ennyire előnyben részesíti a haderőt és annak fejlesztését, fel kellene ajánlani számára egy katonai együttműködési szerződés, valamint egy kölcsönös képzési szerződést, jó szándékunk jeléül. Továbbá a két hadsereg között, rendezni egy katonai olimpiát, vagy egyessített hadgyakorlatot. Továbbá a magam részéről támogatom a nyilatkozatot. Köszönöm.-

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.23, 09:41

[Alew]

Sirenac úr, az expedícióra valóban Őfelsége Morgwaith király adta áldását, azonban az expedíció kimenetele eltért attól, amire a Király engedélyt adott. Nem Morgwaith Királyt akarom elítéltetni, ne forgassa ki a szavaimat, és ne vonjon le következtetéseket - az én szándékom az, hogy a Nagytanács ítélje el az expedíció szerencsétlen kimenetelét, jelezve Mercádia felé, hogy tiszteletben tartja jelenlegi területi integritását, és nincsenek gyarmatosítási szándékai.

Kulmolang Terália része, sokszorta közelebb van partjaihoz, mint Mercádiához, és az ottani ügyekben épp úgy járunk el, mint a szárazföldiekben. Lakossága és területe már Fistandantilus idején is a szárazföldi birodalomhoz tartozott, lakói nem alkottak önálló államot, nem voltak saját uralkodóik - mivel Terália jogörököse Fistandantilus birodalmának, így jogörököse Kulmolangnak is. Amennyiben Sárkányváros a sziget elszakítását óhajtja, akkor azzal vét Terália területi egysége és joga ellen. Gondolja meg a javaslatát, Tanácsnok úr. Bosh Admirális szavait tisztelettel az admirális magánvéleményének tartom - ne legyenek kétségei afelől, Sirenac, hogy Mercádia és annak élén Bosh örömmel látná Kulmolang elválását és Terália meggyengülését. Kulmolang nélkül azonban Terália tengeri ereje fabatkát sem ér, hajói, flottája erőtlenné válnak. Sem kereskedelmi, sem katonia szempotnból nem tudjuk nélkülözni a szigetet.

Mercádia semmiért nem vonhatja felelősségre Teráliát. Terália kíván a barátság és béke jegyében gesztust tenni Mercádia felé azzal, hogy beismeri, hibázott az expedícióval. Mivel Őfelsége, Morgwaith Király nem tudja megtenni ezt a beismerést, az őt megválasztó Nagytanácsot kérem erre. Ne lásson ebbe semmi többet.

Kulmolang nem került terál megszállás alá. Ön Tanácsnok, mercád szavakkal mercád érveket sorol. Vigyázzon, veszélyes játékot űz. Kulmolang Terália része, különleges jogállással, különleges fontosságára való tekintettel. Amit a mercádok, és ön megszállásnak neveznek, a zűrzavaros idők végével az adminisztráció és katonai jelenlét helyreállítása volt, ahogy Terália más részein is. Sérelmezi, hogy Mercádia vezetése beleszól a terál belügyekbe, de ön lesz a szócsövük eközben.

Shemyay Főkonzul asszony és Sesmut nagykövet komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy Terália és Mercádia között megőrizzék a békét, és megerősítsék a barátságot. Ne sodorja ezt veszélybe, kérem. A Mercád Konföderáció nem azonos a Mercádia szigeteit korábban fosztogató, és ott rejtekhelyeket építő kalózokkal, Bosh Admirális már többször elzárkózott ezektől, és elnézést kért értük. Nem látom be, miért kéne megsértenünk őt és a Konföderációt további bizalmatlanságunkkal.

Ahogy Mercádiának sincs joga beleszólni Terália belügyeibe, úgy nekünk sincs abba, hogy milyen belpolitikai viszály van Bosh Admirális és Urseti rádzsa között. Kérem, a könyvet, melyből idézett, tegye elérhetővé az Udvar számára, szeretnénk teljes tartalmát megismerni. Köszönöm, hogy figyelmeztet a veszélyekre. Mégis, Syrus Sirenac, ön mit tenne, hogy elkerülje a veszélyt, amit Teráliára jósol?

---

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.22, 22:42

[Syrus con Sirenac]

A szavazás végeredménye nem volt kétséges előtte, noha az arányok, melynek függvényében el lett fogadva indítványa, kissé kirívónak hat szemében. Sajnos elég rég él már Teráliában, hogy tudja, hogy semmi sem állandó Teráliában, pláne nem a terál politikai vezetés...

A külföldi követek ügyében egyelőre nem szólal fel, noha aggályosnak véli az összes szomszéd hozzáállását, vagy éppenséggel hozzá nem állását a diplomáciai nyitáshoz, jobbnak véli, ha e téren egyelőre csak figyel. Mercádia-Lagúna dolgában viszont homlokát ráncolja, a Főkonzul-Helytartó féle konklúzió kissé meglepte. Táskájából egy kézzel írt könyvet húz elő, belelapozgat majd. Fél füllel hallgatja a Helytartót, majd mondandója után feláll székéből.

- Az expedícióra Hivatalosan Morgwaith király adta áldását, tehát amennyiben ítéletet kíván hozni a Nagy Tanács, Felette ítélkezik. Ha viszont integritást tart szem előtt a Nagy Tanács, s elítéli az expedíciót, Úgy Sárkányváros kérelmezi Kulmarog megszállásának befejezését, s függetlenné nyilványítását. - Beleolvas a könyvbe. -- Amely szigetet, megjegyzem, segélykérésre fegyverrel válaszolva szálltak meg, akkor épp mit sem törődve azzal, a lakosok mit is akarnak.” – Ezek Bosh Admirális szavai voltak, melyeket az említett Marius Gleniushoz intézett Amahl Urseti, Hells Gate s Rhineland ura-rádzsájának jelenlétében. Az Admirális sérelmezte az eljárást, mellyel Kulmarog terál fennhatóság alá került, ahogy sérelmezte az expedíciót is, mely Mercádia uralma alól felszabadult Rhineland feltérképezésére, s közbeni – valóban félreértés okán eredő – „gyarmatosítási” beavatkozást a szigetek kapcsán. Ha Mercádia mindahány tettünkért felelősségre kíván vonni minket, terálokat, kérdem én... Terália Mercádia csatlósa? Szerintem nem. Ha annak idején a Nagy Tanács, s Terália uralkodója jónak látta Kulmarog megszállását, valamint Őfelsége is áldását adta a Rhinelandi expedícióra, úgy vélem nem hozhatunk oly határozatot, mely megkérdőjelezi bármelyik jogosságát. Mercádia értékes kereskedelmi partner, ahogy Lagúna is, s valamint előbbi vezette szigetközösség – konföderáció is. Viszont beleszólása véleményem szerint nincs abba, hogy a politikai elit miként dönt, miként vezeti Teráliát. Ahogy tudtommal mi sem szóltunk bele abba, hogy miként sorozták be a különböző szigetcsoportokat, s erősödtek meg rövid időn belül - amire még kitérek. Ha mégis úgy véli Ön, Helytartó, valamint a Tisztelt Tanács, hogy bocsánatkéréssel tartozunk az expedícióért, Kulmarog megszállásáért, úgy Sárkányváros nevében Kérem, hogy Mercádia, s a hozzá tartozó konföderáció is kérjen hivatalosan bocsánatot minden egyes kalózakcióért, melyet a múltban burkolt, vagy nyílt felségjelzéssel bármelyikük is Terália kárára tettek, indítottak.

Ami a Mercád fegyverkezést illeti... Szintén nem első, s nem utolsó cselekedet Mercádia részéről, hogy míg szemtől szembe a diplomáciát használja pajzsként maga előtt, hátulról fegyvert ránt elő. Maradván az említett expedíciónál... Nem a Marius Glenius által vezetett flottila volt az egyetlen, mely az időtájt Rhineland tájékán garázdálkodott. – Beleolvas a könyvbe ismét. – „Csupán míg önökre vártunk, akadtak más vendégeink is. Bár furcsa módját választották a látogatásnak, az északi sziklapárkány egy ösvényén akartak feljönni. Ha nem tudnám jobban, azt hinném, úgy gondolták az őrség elfoglalt lesz valami miatt, és észrevétlen lopózhatnak be...”- Ezek Amahl Urseti rádzsa szavai, melyek magának Bosh Admirálisnak csapatát jellemezték. A mercádok sem a békés közreműködésért mentek elsősorban a körzetbe, hanem a - Ismét beleolvas a jegyzetekbe a pontosság kedvéért. - Thran kódex, és a síkjáró Ursa-Urza jegyzetei iránti érdeklődésük okán, mely iratok egyébiránt hozzájuk is kerültek. Bár gondolom ezekről nem panaszkodott Önnek az Admirális, Helytartó Uram! Mivel nagyobb pontosságú adatot ezen iratokkal kapcsolatosan nem tudtam még összegyűjteni – lévén nem rég került birtokomba eme könyv, így csak felszínes tudással rendelkezem róluk, bár még felszínesnek is igencsak csekélyes tudásom MÉG e téren. Thran egy igen fejlett civilizáció volt, mely több ezer éve összeomlott egy másik síkon, később romjai között ásatást folytatva Usra, vagy Uzra a feltárt régészeti leleteket feljegyezte, s alkalmazta a régi kultúra tudását, mely révén nagy hatalomra, s tudásra tett szert. Attól tartok, ezen jegyzetek révén Mercádia – élén Bosh admirálissal – szerfelett veszélyforrást jelent nemcsak Terália számára, hanem világunk egészére. Bővebb információval egyelőre nem rendelkezem még sem Thranról, sem eme Usráról, de tekintve, hogy a róluk való feljegyzések kik birtokában vannak, barátság ide, barátság oda, én személy szerint óvatos lennék. Természetesen hátat nem fordíthatunk nekik, s ellenséges szándékkal sem léphetünk fel velük szemben. Nem tudhatni, hogy ama tudás birtokában mily arzenállal bírnak a mercádok, melyek egyelőre rejtve vannak előttünk. Ha viszont nem teszünk semmit sem, s tétlenül nézzük, mit tesz Bosh Admirális,... Attól tartok hamarost Terália is csak egy lesz a besorolt konföderációs tagok között. – Visszaül helyére, a könyvet becsukja.

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.21, 21:20

- Fel kellett volna adnom azt a borítékot...
Dünnyögi magának Diab vigyorogva, majd szépen, feltűnésmentesen távozik a Tanácsteremből. A mellette elhaladóknak csak gonosz kuncogása, és villogó szeme tűnhet fel, minden mást rejt a csukja. De egy dolog biztos: A csapos visszatért...

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.16, 08:18

[Alew]

*Karfás, jogart tartó oroszlánnal faragott háttámlás székében hátradőlve figyeli a sadjuukan kecses mozgását, kedvtelve figyeli az izmok elegáns játékát, a puha, csillogó, fehér bundát. De még ennél is jobban érdekli, amit a nő mond. Mikor végzett, rámosolyog, majd ő maga is feláll.*

Főkonzul asszony, nagyon köszönöm. Roppantul elégedett és hálás vagyok önnek a munkájáért.

Utasítani fogom a hírszerzést, hogy vegye fel önnel a kapcsolatot, és segítse a Konzuli Szék munkáját nyugaton. Rendkívül fontos, hogy pontos és friss hírekkel rendelkezzünk katonai, gazdasági és diplomáciai szempontból is. Kérem, fogalmazzon levelet Altinumba Nestor császárnak és Lagúnába a Patriarchák Tanácsának, melyben megkísérli az újbóli kapcsolatfelvételt. Egyúttal meg kell erősítenünk barátságunkat Nardekkel és Eradwiával, mint természetes szövetségeseinkkel. Kérem Őfenségét, Crysalantanasia Királynőt, ha jónak látja, királyi meghívás keretében invitálja Teráliába Nardek királyát és tanácsadóit. Ordel király immár tizenöt esztendős, lassan nagykorú, nem gyermek már. Hamarosan eljön az idő, mikor gyámjai és az országát uraló hadurak, bárók, varázslók válaszút elé kerülnek. Terália mindig is a törvényes királyi hatalmat támogatta Nardekben.

Őfelsége a Királynő kész volt fogadni a nazgali követeket annak ellenére, hogy Terália és a da Worton ház viszonya nem volt mindig baráti - a követek azonban nem éltek végül az audiencia lehetőségével. Egyetértek a diplomáciai küldöttség indításával, ha a Királynő is támogatja, akkor nem szükséges a Tanács szavazása, a Kistanács fejeként erre megadom az engedélyt.

Mielőtt rátérnénk részleteiben Mercádiára, kérem, Főkonzul asszony, hogy jelölje ki nagyköveteit ne csak Mercádiába, de Nardek Királyságába, Nazgal Királyságába, Eradwia Királyságába, Altinum Császárságába, Da'aris Fejedelemségébe, Lagúna Városköztársaságába, Ghaen Khánságába és Midian Szent Városába.

Nem tagadjuk, hogy Terália veszélyforrásként és ellenségként tekintett a Mercád szigetvilágot megszállt kalózokra, fosztogatókra és tengeri haramiákra - de soha nem volt ellenséges a szigetek békés lakóival. Sem Glowface Királynak, sem Crysalantanasia Királynőnek nem voltak gyarmatosítási szándékai, és mint Helytartójuk, én is mindig élesen elleneztem minden ilyen szándékot. Ami Morgwaith Király uralkodása alatt történt, roppant sajnálatos esemény. Többször kifejtették követeim és én magam is Bosh Admirálisnak, hogy mennyire bánjuk a történteket, és ígéretet tettem, hogy minden tekintetben elismerjük a Mercád Konföderációt, és annak területi integritását, amíg az nem sérti Terália biztonságát és területi egységét. Kérem a Nagytanácsot, hogy adjon ki határozatot, melyben hivatalosan is elítéli Marius Glenius expedícióját - és kérem a Jegyző urat, hogy ezen szavazást indítsa el.

Mindenképpen ki kell fejeznünk Mercádia felé barátságunkat és a szigetállamok elismerését. Ezt már megtettük a Koronázás kapcsán, de amennyiben úgy ítéli, Főkonzul asszony, akkor további lépéseket teszünk. Mi lehet az oka, hogy Bosh és Mercádia halogat? Miért fegyverkeznek?

Kérem a Nagytanács fejezze ki véleményét, Mercádia vagy Lagúna lenne-e az értékesebb szövetséges. Terália nem kíván háborúzni, nem kíván ellenségeskedni senkivel, de ha Mercádia Lagúna kárára tör, akkor könnyen lehet, hogy állást kell foglalnunk.

Terália érdeke, Főkonzul asszony, területének, határainak, népének, erőforrásainak és Eszméjének védelme és biztonsága. Mind Lagúna, mind Mercádia nagyon értékes kereskedelmi partner, de mindkettő vonakodó és bizonytalan barát. Az ügy kényességére való tekintettel zárt körűen fogok egyeztetni a Királynővel és önnel, Főkonzul asszony Terália érdekeiről és a további lépésekről.

*Rámosolyog a fehér sadjuukanra, Crysára a trónemelvényen, majd leül.*

---

Alew

arkay

arkay

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 38 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.15, 14:45

[Shemyay]


*A főkönzul asszony, a fehér Sadjuukan a segédjéhez szól előbb, aki sietve távozik, majd ő maga felkel a helyéről, és előre indul. Hogy senkinek ne kelljen oldalra fordulnia, ha a beszélő felé akar tekinteni.*


Tisztelt tanács, a Mercád helyzet pontosab kivizsgálására, időlegesen visszarendeltem a saját követünket, és legutolsó felszólalásom óta néhány újabb információhoz is jutottam. De előbb rövid beszámolót tartanék a kevésbé sürgető, de nem kevésbé fontos ügyekről a szomszédainkkal kapcsolatban.

Nyugat felől ritkán kapni híreket, fő riválisaink, katonai szempontból Altinum, gazdasági szempontból Lagúna, már már gyanúsan csendesek, mindazonáltal a kapcsolatfelvételre minden jel szerint nem nyitottak. A csend leplének felfedésére, a hírszerzésünk újraszervezése és megerősítésén kívül jobb módszert erre nem látok, amennyire azonban én tudom, egyenlőre ez napirendre sem került hivatalosan.

Mercádián kívül a szomszédainkkal kapcsolatban egyetlen kiemelendő a Nazgali követek érkezése, majd távozta közvetlenül a koronázás előtt. A királynőtől szerettek volna audenciát kérni, arról azonban nem tudok, hogy ez végül megvalósult volna. Bár Nazgalra hagyományosan mint riválisra tekintenek... elnézést, tekintünk. *Mosolyodik el, végül is önmagát is Terálnak illene vallania immár.*, egy baráti gesztus még akár olyan események indítója is lehet, amely kimozdítaná ebből a státusztból. Ezért a tanács engedélyével egy komolyabb diplomáciai küldöttséget indítanák Nazgalba.S most rátérnék a legsürgetőbb részre. Mercádiára. A korábbi történelmét, mint mikor hol kalózköztársaságként, hol egy ambíciózus gnoll briganti elburjánzott bandájaként tekintettek rá, úgy vélem mindenki számára ismert. Ahogy az is, miként változott lassan kalózszigetből katonállammá, a déltenger kistigrisévé, amely mikor épp nem nálánál nagyobb hatalmakkal dacolt, akkor épp terjeszkedni próbállt, vagy polgárháborút folytatott.

Ami talán kevésbé ismert, s úgy tűnik velünk együtt a környező államok is mintha tudomást sem akarnának venni róla, az az utolsó évek történései. Mint korábban is említettem, az előző király uralkodása alatt, Teráliából egy expedíció indult, az új Rhineland szigetcsoport gyarmatosítására. A Marius Glenius vezette expedíció, nem járt sikerrel, és a kísérlet maga azt vonta maga után, hogy Mercádia szövetségesei úgy döntöttek szorosabbra fűzik a kapcsolatukat, és azaddig egyik közvetlen riválisukkal, az említett szigetcsoport legerősebb tagjával is kiegyeztek. Létrehoztak egy szövetségi államot, amit azóta sokan csak Mercád Konföderációként emlegetnek.

Méretben talán így sem mérhetőek Teráliához és a kontinensbeli államokhoz, de hiba volna alábecsülni őket. Egy különböző fajokat, kultúrákat és a forrásaikat egyesítő, expanzionista militáns hatalomról beszélünk. Amelynek létrejöttének egyik fő oka, Terlia és más hatalmak az irányukba való terjeszkedésének megállítása, legalábbis ők így látják.Ez volna hát az adott helyzet, kiegészítve egyik fontos vezetőjük, Bosh admirális és felesége nálunk tett látogatásával a koronázáskor, s a diplomáciai kapcsolatfelvétellel nem sokkal később, amely látszólag sikeres volt. De a követünk, Sesmut kiasszony szerint érdemi erőlepés azóta nem történt, s ennek oka a szándékos halogatás, Mercád részről. Mi több, legutóbbi jelentése szerint, a konföderáció többi tagja azóta csendben, de határozottan a haderejük kiterjesztésén dolgozik. Mercádia szigetén magán csak azért nem, mert Bosh admirális már így is a lehető legtöbbet költi a meglévő flottájára.

Személyes véleményem, hogy elsősorban nem ránk jelentenek fenyegetést. Több mint valószínűnek tartom, hogy a tengereken akarják kiterjeszteni a befolyásukat, elsősorban Lagúna kárára. De ettől függetlenül nem volna bölcs dolog, tétlenül figyelni a történteket. Úgy vélem, mindenképp jobb volna, ha mi tennénk meg az első lépést, és nem kényszerből kellene reagállni később.
E tanács és a királynő szándéka bármi is legyen, nem kívánatosnak tartja egy egységes és erős hatalom felemelkedését a déltengeren, vagy assziszálna hozzá, eddigi fő gazdasági riválisunk kárára, bízva benne, hogy ezzel szövetségesre lel bennük. Ez nem az én döntésem, úgy vélem. Ezért is szeretném tudni, mi volna Terália érdeke, mielőtt azt érvényesíteni próbállom. S mennyi forrást vagyunk hajlandóak ezen érdekekért bevetni?

Módosította arkay: 2013.05.15, 14:49


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.15, 13:46

[Alew]

*Széles, elégedett mosollyal üdvözli a hercegi cím megadását a Királynőnek. Persze, ezt a Nagytanács nélkül ő maga is megadhatta volna, de jobb volt így. Sokkal jobb. Hátradől a székében. Mikor Mozó a folytatásról beszél, lehunyja szemeit. Arcán az elégedetlenség árnyéka suhan át. Talán megöregedett volna? Vagy túl sokat akar már? Esetleg hibázott a választásával? Kinyitja szemeit, egy papírra néhány sort vet, és az egyik teremszolgával Mozónak küldeti.*

---

Alew

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.15, 11:33

[Kylwog De Lamar]

Figyelemmel kíséri a szavazást, türelmesen hallgat egészen a végéig, ahol is írásban adja le a szavazatát, kissé elégedetlen ábrázattal, de amint visszaül, rendezi vonásait, és kedvesére mosolyog. Belepillant a papírjaiba és várja hogy felszólalhasson.
[Mozó]

Számolgatja a szavazatokat, figyeli a tanács hozzáállását. Kíváncsian hallgatja a felszólalásokat, majd feljegyzi a maradék papíron érkezett szavazatokat, összegzi a papírjait, és emelt hangon szólal fel.

-Tisztelt tanács, ezennel lezárom a szavazást amellyel a Denevro család hercegi rangra emelését szavaztuk meg. A szavazás lezárásakor 10 igen szavazat érkezett 3 ellenében, négy tartózkodás mellett. Ezennel kijelentem, hogy a tanács megszavazta a nagy Akhial Denevro család hercegi rangra emelését, ezzel lezárva a napirendünk első pontját. Gratulálok a családnak, a ceremónia az ülés lezárásával kezdetét is veheti. Most rövid szünetet rendelek el, hogy ez ügyben az illetékesek megkezdhessék a szervezést. Gratulálni szeretnék ezúton a királynénknak. A szünet után pedig a következőket fogjuk megvitatni, kérem az érdekelteket készüljenek fel. Kylwog De Lamar úr Regisztrációs, és Képességfelmérés címeket viselő javaslatait. A félelfek faji képviseletét. De ezek előtt kérem a főkonzult, hogy számoljon be a politikai helyzetről, amit az állásától függően megvitatunk. Köszönöm a figyelmüket s türelmüket, készüljünk fel a folytatásra.

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.14, 12:58

[Navia]

Nem... *Jön a rövid és tömör válasz, miközben ő maga is jegyzetelgette a többiek válaszait, érveléseit. Varjúról eszébe jut a korlátlan málnaszörp fogyasztási kérelem, kíváncsi, hogy a férfi beadja-e... Reméli igen, persze ezt egyelőre nem kell senkinek sem tudnia.*

[Irina]

Tartózkodom...*Néz Mozóra, az indítvány során, elvégre számára nem hangzott el elég érv és ellenérv.*

Navia, Ildi...

John_Gavin

John_Gavin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 170 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.14, 01:24

[ John Gavin ]


Türelmesen kivárja sorát, vagy épp csak pár szabad percet ahhoz, hogy leadhassa szavazatát. Felállna, hiszen szól is pár szót, mielőtt szavazatát leadná. Arca meglehetősen gondterhelten fest, sőt egy apróbb sóhaj is elhagyja, ajkait mikor feláll, hogy szólhasson.

- Tisztelt Nagytanács! Számomra kicsit aggasztó, hogy még mindig címeket osztogatunk, mikor úgy érzem, tehetnénk egyéb, lényeges dolgokat is. Nem érzem ennek a szavazásnak a súlyát. Crysalantanasia Terália jelenlegi egyetlen és jogos uralkodója, úgy érzem pont nem a címekkel, és egyéb előjogokkal tett szert erre a legelőkelőbb pozícióra. Sokkal inkább elhatározottságával, tiszta lelkével és az ország előrejutásában megalkuvást nem ismerő céltudatosságával nyerte el a Tanács és a nép bizalmát. Aki pedig ilyen erényekkel bír, annak címekre a legkevésbé akad szüksége most. Családja, pedig bizonyosan ugyanilyen erős pennavonásokat hagy majd a Terál történelmi kódexekben, mint ez az időszak. Ha az ismeretlen mégis más forgatókönyvet írna, könnyen szavaznék ellenkezőleg, mint így. Legnagyobb tiszteletemmel, de a Nagytemplom nem-el szavaz.
Köszönöm, hogy meghallgattak.

Elnézést kérő pillantásokat vet még a királynő felé, csak aztán foglalna újra helyet. Kissé nyugtalanul.

Módosította John_Gavin: 2013.05.14, 01:25


nurwing

nurwing

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.13, 19:53

[Faustus Cornelius Sulla]

Újabb alak érkezik a tanácsterembe. A férfi hófehérbe öltözött, szőke haját hanyag eleganciával simította hátra, szobor-szép arcán gunyoros mosoly ül, állandó jelleggel. Kezében fekete mahagóni bot, melynek tetején faragott hegyikristály koponya vigyorog. Fegyvert nem hord, így hát nem is ad le semmit, mielőtt a terembe lépne.

- Üdvözlöm a terál nép hatalmasságait! -Szólal meg mély, zengzetekben gazdag, lágy hangon, amit kis meghajlás követ.-Faustus Cornelius Sulla vagyok, Lalenne úrnő szószólója a Vámpírok Menedékének képviseletében. Mivel az Úrnő temérdek elfoglaltsága miatt nem tud részt venni ezen a kis mulatságon, engem kért fel, hogy hallassam akaratát eme teremben.

Külön meghajol a királynő felé, mielőtt folytatná.

- Szavazatunk az Akhial-Denevro család hercegi címmel történő felruházásával kapcsolatban:
tartózkodunk.

Eme szavait már Mozónak címzi, s mikor eddigi dolgát letudta, helyet is foglal valahol elszeparálva.

talian

talian

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 79 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.13, 19:39

[Ariadney]

Egymagában érkezik az Udvarba szénfekete lován. Miután hátasát a megfelelő személyzetre bízta, az épület felé veszi az irányt, s fegyvereit leadva a Tanácsterem felé veszi az útját. Illőn köszön mindenkinek, kedves ismerőseinek egy mosollyal is megtoldja, de nagy ölelkezésbe most nem kezd, gyorsan a helyére sündörög, nem akar megzavarni semmit és senkit. Tekintetét gyorsan végighordozza a jelenlévőkön, kik is vannak már jelen - hát, meg kell állapítsa, nem érkezett korán. A Cintia - Cápa páros láttán azonban igen csak magasra szöknek a szemöldökei. Cápa védelmezői képességeiben nincs... sok kételye, de hogy pont egy kalózt kellett behoznia partnernek a Tanácsba... a maga részéről botor lépésnek tartja. No de a stafétát átadta Cintiának, és bízik a nő ítélőképességében, csak tudja majd kezelni a másik alakváltót. Amint rákerül a sor a szavazásban, egy rövid, tömör igen formájában adja le a voksát.

[Elestrys]

A Főmágus ezúttal talán az utolsók között fut be. Bár külsejére most sem lehet panasz, hisz mindig ügyel rá, hogy rendezett legyen, sápadtságáról a figyelmet ezzel aligha tudja elterelni. A munka, a munka a munka, mint aki nem ismer megállást, mint aki pihenés nélkül is boldogul. Ez persze nem igaz, utóbbinak is szentel némi időt, csak talán lehetne többet is. Udvarias mosollyal az arcán köszönti a Tanácsteremben tartózkodókat, majd helyet foglal. Csendben hallgatja a felszólalókat, mígnem rá kerül a sor, hogy szavazzon.

- A szavazatom igen.

arikon

arikon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.13, 19:22

[Tiria del Belvoir]

*Megcsontosodott testtartással hallgatja a szóra emelkedőket, s csak szemei gördülnek épp egy-egy szavazat leadója felé. Ám ideje neki is hanggal megtöltenie szándékát. Saját, néma gondolatmenetét hüvelykujja kíséri állvonalán simulva végig, majd szája sarkába gyűjt pár halovány vonalat. Bizakodik.

Feláll.*

-A… Vadászház képviseletében a szavazatom igen.-

*Biccent, majd visszaereszkedik helyére.*

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.13, 18:33

[Syrus con Sirenac]


Indoklást nem kíván hozzáfűzni a dologhoz, s mivel az előterjesztő önmaga volt...

- Igen.

Szavaz, majd visszabiccent Alew felé felemelkedve kissé székéből, majd visszatelepedvén táskájából papírosokat, térképet halász elé. Figyel a közben elhangzottakra is, szemmel láthatólag viszont saját dokumentumai jobban lekötik, egy üres pergamenre pedig jegyzetel. Természetesen, ha írásban is szavaznia kell, megteszi.

nurwing

nurwing

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.13, 15:54

[Naora ves Anndor]

Midőn kényelmesen elhelyezkedett, s meghallgatta, miről is kell most épp szavaznia, türelmesen vár a sorára. Mikor úgy látja, épp nem szakít félbe senkit, feláll.

- Minden tiszteletem az Öné, felséges Királynőm, ám ebben a kérdésben Varjú úrral kell egyet értenem, miszerint jelen helyzetben felesleges volna Önt újabb ranggal terhelni. Érdemei elismeréseképpen már így is Öné a terál nép szeretete, támogatása, bizalma, valamint nem elhanyagolható tényezőként a Trón is. Kegyed ismeretében pedig merészelkedem úgy vélni, hogy Önnek, Felséges Asszonyom, ez bőven elég. Így hát ebben a kérdésben a szavazatom nemleges. Természetesen, ha Ön valamiért úgy dönt, nem vállalja tovább, hogy Uralkodónk legyen, én leszek az első, aki megszavazza a hercegi címet.

Ezzel vissza is ül a helyére, s részéről érdektelennek tartja az egybegyűlteket, egészen a következő szavazásig.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]