Ugrás tartalomhoz


Karakterek közti szerelem és a valós élet


 • Válasz írásához lépj be
475 hozzászólás érkezett eddig

Simon_Bishop

Simon_Bishop

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 139 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.06, 13:29

Anno a feleségem egy játékon ismertem meg. Nála csak fellángolás volt, nálam örök szenvedély. Így végül nem is csoda, hoyg a házasságunk sem tartott örökké. A barátnőim is vagy előtte, vagy közben kerültek kapcsolatba a játékkal. Így azt mondhatom: ha egy sportolónak legtöbbször sportoló a párja, előadóművésznek előadóművész, így az aki a szerepjátékot "komolyan veszi" és nem csak múló divatrajongással belevág, de még mielőtt a mélységekbe érne abba is hagy, annak vélhetően a párja hosszú távon egy másik játékos lesz, hisz kívülálló nehezen tolerálja azt, ha valaki valamire ennyi energiát időt és agykapacitást áldoz, mint mi a hobbinkra. Pláne csak egy szerepjátékos érti meg azt, ha egy szerepjátékos hazatérve elkezdi mesélni a számára fontos, örömteli vagy épp bosszantó élményeit. És az élmények nem megoszthatósága távolságtartást eredményez, ami pedig hosszú távon elhidegülést okozhat. Persze akadhatnak kivételek, amik erősítik a szabályt... ;)

Lloth

Lloth

  a Pókkirálynő

 • Archívum
 • 1109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.26, 23:29

További 4 példával bővíthetném a szerepjátékos párok sorát (köztük a magaméval). De az mókás volt, mikor barátosnémet győzködtem, hogy jöjjön el velem vampire livera (előtte kb. 2 asztali játék volt a kapcsolata a szerepjátékkal), míg végül kötélnek állt. 2 hét múlva össze is jött az egyik sráccal. Azóta mondogatta, hogy megérte elkezdeni liveozni. ;)

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.26, 21:31

Orastes:

Köszönöm.
(OFF)Bár miután megadtad a választ, egy google keresés is ordító betűkkel bizonyította, hogy megint előbb kérdeztem, mint a google-t használtam. :lol: (/OFF)


Beast

Beast

  Ancient Evil

 • Fórumita
 • 1067 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.26, 13:09

igen, itt arról van szó, hogy az ember olyannal tud egymásra találni akivel találkozik. Na most, ha valaki discoba jár akkor onnan lesz barátnője, ha valaki liveokra akkor onnan, feltehetőleg...
Tudom feltaláltam a spanyol viaszt.

Amúgy mi is már öt éve vagyunk együtt, de a megismerkedésünk egy véletlen hozta közös játéknak köszönhető.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.25, 22:12

U.I.: A sráccal időközben a való életben is egymásra találtunk... Vicces az élet mi???

Melyik való életben?

Egyébként semmi különös nincs a név ilyen generálásában, az agy az efféléket elraktározza és a megfelelő pillanatban előkerül a "csak jó lesz még valamire" raktárból.

..úgyhogy szerintem nem egy ritka jelenség.

Alátámasztom. Egyébként pedig, nem csak a szerepjátékkal van így, máshol is megfigyelhető, a hasonló ízlésű és stílusú, egyazon zárt közösséghez tartozó emberek egymásra találása.
Lényegtelen, nekem a szerepjátékos párok romantikusak.
Spoiler

Módosította Leophane: 2008.10.25, 22:14


Noryella

Noryella

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.25, 14:39

(OFF)Amúgy a Doriath név honnan jött? Egyik első karakterem neve is ez, és azóta nem tudok rájönni, honnan szedtem.(/OFF)


a Szilmarilokban szereplő egyik tünde-birodalom neve, kb. azt jelenti 'Rejtett királyság'


:lol: Érdekes... Pedig azt hittem én találtam ki... :lol: :lol:
A Szilmarillokat én is olvastam, lehet hogy tudat alatt jött a név?!

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.23, 13:54

(OFF)Amúgy a Doriath név honnan jött? Egyik első karakterem neve is ez, és azóta nem tudok rájönni, honnan szedtem.(/OFF)


a Szilmarilokban szereplő egyik tünde-birodalom neve, kb. azt jelenti 'Rejtett királyság'

_Karryna (NPC/NJK)

_Karryna (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.10.23, 13:21

Hogy ez mennyire vicces vagy nem...relatív. Én is szerepjátékozás közben ismerkedtem meg a vőlegényemmel, és még 3 ilyen párocskát ismerek magunkon kívül...úgyhogy szerintem nem egy ritka jelenség. Ha fiúk-lányok együtt töltik az idejüket elég nagy a valószínűsége, hogy előbb-utóbb felüti a fejét a "szerelem".

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.23, 09:28

U.I.: A sráccal időközben a való életben is egymásra találtunk... Vicces az élet mi??? :gyagya:


Aztán nehogy a valóságban is terhes legyél a KM jóvoltából... :titanic:

(OFF)Amúgy a Doriath név honnan jött? Egyik első karakterem neve is ez, és azóta nem tudok rájönni, honnan szedtem.(/OFF)


Noryella

Noryella

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.22, 09:30

(OFF)Noryella, az illető felvetése ezelőtt közel négy évvel született, nem tudom észrevetted-e. Erre még csak rásegít, hogy az illető már vagy két és fél éve nem is látogatta meg a fórumot, szóval ha nem reagálna, akkor ne legyél túlzottan csalódott. :virag: (/OFF)


:gyagya: Az igazat megvallva, nem vettem észre, hogy mióta nem nézett be a topic indítója a fórumra.
Én csak ráakadtam a topicra és a témaindító gondolatra válaszoltam.
De azért kösz... :titanic:

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1292 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.19, 22:28

(OFF)Noryella, az illető felvetése ezelőtt közel négy évvel született, nem tudom észrevetted-e. Erre még csak rásegít, hogy az illető már vagy két és fél éve nem is látogatta meg a fórumot, szóval ha nem reagálna, akkor ne legyél túlzottan csalódott. :D (/OFF)


Noryella

Noryella

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.19, 21:14

Csak kérdésként került ide. Van-e szerelem a szerepjátékban? Mivel általában férfiak játszék (itt elnézést kérek a hölgyektől, de ez a véleményem). Sokkal jobban érdeklödnek a realis dolgok iránt (kincsek,szintek,varázslatok) mint az emberi érzések iránt. És mi van ha télleg van a való világban is kapcsolat a JKák között (pl hát őőő mivel én játszok most szertepet azé te is beszálhatsz alapon) Nah ez érdekelne.


Sziasztok!
Hogy válaszoljak a kérdésedre elmesélem a személyes tapasztalatomat.
A MAGUS-sal a volt barátom révén kerültem kapcsolatba.
A baráti társaságban az egyik srác karijával (Elf és ELFI a neve :ugri: az én karim neve Armien Doriath és félelf a szentem :D ) sikerült összejönni a KM jóvoltából és terhes lett a félelfem. Mindeközben az elf utálja a félelfet, aki viszont fülig szerelmes belé és már a családi fészket rakná és énekel a pociját simogatva a szerelembabánal... Elég vicces szitu, de nagyon élvezem a dolgot. :(

U.I.: A sráccal időközben a való életben is egymásra találtunk... Vicces az élet mi??? :D

ILL1418

ILL1418

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.03, 14:03

;)

azt tudom, hogy egy online mesénél volt egy tag, meg annak a csaja, akik minden kalandban minden karakterrel 1 napon belül hős szerelmesek lettek egymásba, és ez kicsit sablonossá tette bennem azt a játékot ott, szóval 1x meséltem, és úgy, h a bemesélésnél a most épp boszorkány csaj egy másik JK-val jött össze, és a IRL csaj pasija meg akadt, és kicsit berágott...
:titok: :ok:

én meg ott olvastam az üzeneteket, és már kezdtem tartani, h mert én így meséltem be a karaktereket, hamarosan egymásnak esnek (mázli, h online volt lol)

szóval hihetetlen!

RedSign

RedSign

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 3179 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.03, 14:00

Egyetértek veled, csak valahogy nagyon félrefogalmaztam... :titok: Meg végülis ha már a két játékost érdekli a karaktereik románca, akkor megéri foglalkozni vele ;) , csak nehogy belefulladjon ez a többiek fujjogásába és a rohadt paradicsomok + záptojások zuhatagába. ;)


Jogos a felvetés, de ezért már leginkább az egész társaság a felelős... :ok:

Warg

Warg

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.03, 13:36

I...A kor még egyáltalán nem indokol semmit.


Na igen, ebben egyetértek, főleg a korra vonatkozóan... ;)

A másik meg az, hogy a játékosok és a KM azért nem egyszer gondolja meg a dolgot, mielőtt bekerül a mesébe a karakterek közötti szerelem témája... :( Ha mégis, annak több oka lehet, és ami szerintem a "legjobb", ha általa hangulatossá lehet tenni a játékot. Persze minél több játékos van, annál nehezebb jól kijátszani, és annál kevésbé érdekli talán a többieket. Meg persze a KM sem biztos, hogy szeret százfelé szakadni.
Kisebb party-ban jól működhet, csak kell hozzá némi komolyság, mert a hülyéskedés félreviszi az egészet. Főleg , ha még a fiúktól is jönnek az egyébként jellemző visszajelzések, h. nem kérnek Titanicot, meg hasonlók... :ok: ;)


Ezzel viszont nem értek egyet! ;) A karakterek érzelmei mindig jelen vannak a játékban és ha úgy alakul két karakter között, hogy vonzódnak egymáshoz, akkor azt nem lehet félretenni a játékban - vagy akkor játszatok inkább táblás/kártya játékot - vagy a hangsúlyt levenni róla! A Mesélőnek ki kell hangsúlyoznia és a játékos(ok) irányába az új érzelem befolyása alapján közvetíteni az eseményeket, ugyanis onnantól átszővi a mindennapjaikat és az összes cselekedetüket... ;) ...az éretlen játékosoknak pedig meg lehet mutatni, hogy mennyi plusszt illetve minuszt is ad, ha a karakter személyiségét és érzelmeit ötvözve játsszák ki... :)Egyetértek veled, csak valahogy nagyon félrefogalmaztam... :titok: Meg végülis ha már a két játékost érdekli a karaktereik románca, akkor megéri foglalkozni vele ;) , csak nehogy belefulladjon ez a többiek fujjogásába és a rohadt paradicsomok + záptojások zuhatagába. :D

RedSign

RedSign

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 3179 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.03, 13:12

I...A kor még egyáltalán nem indokol semmit.


Na igen, ebben egyetértek, főleg a korra vonatkozóan... ;)

A másik meg az, hogy a játékosok és a KM azért nem egyszer gondolja meg a dolgot, mielőtt bekerül a mesébe a karakterek közötti szerelem témája... ;) Ha mégis, annak több oka lehet, és ami szerintem a "legjobb", ha általa hangulatossá lehet tenni a játékot. Persze minél több játékos van, annál nehezebb jól kijátszani, és annál kevésbé érdekli talán a többieket. Meg persze a KM sem biztos, hogy szeret százfelé szakadni.
Kisebb party-ban jól működhet, csak kell hozzá némi komolyság, mert a hülyéskedés félreviszi az egészet. Főleg , ha még a fiúktól is jönnek az egyébként jellemző visszajelzések, h. nem kérnek Titanicot, meg hasonlók... :titok: ;)


Ezzel viszont nem értek egyet! ;) A karakterek érzelmei mindig jelen vannak a játékban és ha úgy alakul két karakter között, hogy vonzódnak egymáshoz, akkor azt nem lehet félretenni a játékban - vagy akkor játszatok inkább táblás/kártya játékot - vagy a hangsúlyt levenni róla! A Mesélőnek ki kell hangsúlyoznia és a játékos(ok) irányába az új érzelem befolyása alapján közvetíteni az eseményeket, ugyanis onnantól átszővi a mindennapjaikat és az összes cselekedetüket... :ok: ...az éretlen játékosoknak pedig meg lehet mutatni, hogy mennyi plusszt illetve minuszt is ad, ha a karakter személyiségét és érzelmeit ötvözve játsszák ki... ;)

Módosította RedSign: 2008.10.03, 13:12


Warg

Warg

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.03, 12:25

ILL1418: Minden ilyen dolog az adott helyzettől, és az adott emberek jellemétől függ, hogy ki hogyan reagál az ilyesmire. A kor még egyáltalán nem indokol semmit.

A másik meg az, hogy a játékosok és a KM azért nem egyszer gondolja meg a dolgot, mielőtt bekerül a mesébe a karakterek közötti szerelem témája... ;) Ha mégis, annak több oka lehet, és ami szerintem a "legjobb", ha általa hangulatossá lehet tenni a játékot. Persze minél több játékos van, annál nehezebb jól kijátszani, és annál kevésbé érdekli talán a többieket. Meg persze a KM sem biztos, hogy szeret százfelé szakadni.
Kisebb party-ban jól működhet, csak kell hozzá némi komolyság, mert a hülyéskedés félreviszi az egészet. Főleg , ha még a fiúktól is jönnek az egyébként jellemző visszajelzések, h. nem kérnek Titanicot, meg hasonlók... :titok: :ok:

ILL1418

ILL1418

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.02, 14:57

Ez egy olyan dolog, amiből én eddig kimaradtam...
bár el se tudnám képzelni, h ügyet csináljak ilyesmiből, pedig 17 évesen az általatok "kamaszos hiszti" -nek :titok: nevezett állapotban élve erre ezek szerint lenne okom :ok:

Lirien_del_Alver

Lirien_del_Alver

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 43 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.09.23, 10:02

Krynn, természetesen neked is igazad van, de azért egy érettebb férfiú másképp rendezi a féltékenységét (, ha az én sztorimat nézzük) szerintem... :rohog:
A jelenlegi Párommal a játékon belüli dolgokat, játékon belül szoktuk rendezni, ha szükség van rá. :nono:
Nagyon mókássá és fordulatossá tudja tenni... :)

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1292 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.09.22, 21:10

Mondjuk az említett játékos is 21 volt, bőven túl volt már a kamaszos hisztiken. És különben is, a féltékenység nincs korhoz kötve :D , én max. azért tudnám hibáztatni az illetőt, hogy nem képes elválasztani a játékot a valóságtól, szóval bár játszai többet valszeg nem hívnám, de azért gyerekesnek/éretlennek sem tartanám kizárólag emiatt.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]