Ugrás tartalomhoz


Karakterek közti szerelem és a valós élet


 • Válasz írásához lépj be
475 hozzászólás érkezett eddig

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.04.02, 18:38

Ráadásul így is etikai csapdák tömkelegét rejti a szerepjáték, hát még az ilyen rendkívül bonyolult helyzet. Ez azok egyike, amik a leginkább a rossz út felé vezetik a játékost és nem tudja értelmezni a világok viszonyát. Másfelől megsokszorozhatja az amúgy is fájdalmas helyzeteket. Ha összekeveredik ez egy másik világgal, könnyen bekerítve érezheti magát az ember...

Zaraquer

Zaraquer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 130 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.27, 12:32

Üdvözletem mindenkinek!

Remélem, jól értelmeztem a téma címét, ha nem, úgy szóljatok! :)
Úgy vélem, ha már így szóba került a fórumos/netes szerepjáték, tehát mikor nem feltétlenül látjuk a másik játékos igazi arcát, hát szólnék pár szót hozzá. Személyes tapasztalatom, hogy ilyenkor sokkal felszabadultabbak tudnak lenni a kezdő játékosok is, lévén nem nem azt figyelik a többiek, hogy ,,Ő ki'', így könnyebben azonosulhat karakterével.
Mikor összeülünk, és játszunk, nos akkor gondot okozhat, ha összemosódik a ,,karakterek közötti szerelem'' és a való élet. Természetesen hallottam már róla, hogy ténylegesen kialakult játékból később egy valódi kapcsolat, de általában ha ilyen előfordul, inkább csak az egyik fél szokta úgy érezni, hogy ez nem csak játék. És valjuk be, ez a másiknak kellemetlen szituáció, amiből valahogy menekülni fog. :doglott:

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.17, 15:00

Köszi :(
Régebben elkezdődött egy mese fórumon, ahol női karakterem volt, és vele elég jól ki is lett játszva minden játékos részéről az, hogy ő a nő akit meg kell védeni (meg kellett, ő volt az aki vér láttán elájult). Igazán élvezetes volt, csak sajnos elvesztek az adatoka fórumon, és nem folytatódik a mese :broaf:

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.15, 21:52

Ájj, dehogynem, csak találsz! Ne hagyjuk már süllyedni a fórumot... olyan hülye érzés, hogy a témák ekkora nagy hányadában decemberi vagy jó esetben január eleji de sokszor novemberi vagy korábbi a keltezés... mit lehet ezzel kezdeni?
Semmit. De no lám, itt van valaki aki aktív és online.

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.15, 21:05

"Semmi sem szükséges. A szerepjáték közben szinte mindenben végtelen a mélység. Lehet, hogy a két fél önmagáról és egymásról is megtanul dolgokat és épp az ideáti dolgaikat segíti ezzel. Mindenképpen lelki épülés és ez célja is a szerepjátéknak (többek közt)"

Legalábbis a szerepjáték komolyabb rétegének :freud:

A többihez nincs hozzáfűznivalóm, értelek, nem találok kivetnivalót.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.15, 18:00

"Ha jól értem, akkor az agresszivitás-filózásra gondolsz."

No igen, kicsit, de nem feltétlenül így. Inkább az agresszivitás-kalandvágy-becsület-pénzszerzés-pörgés és a filózás-kapcsolatok-emberek-emberi dolgok-szeretet/szerelem-lelki fejlődés.. körülbelül.

"Nem irreális, de nem is szükséges."
Semmi sem szükséges. A szerepjáték közben szinte mindenben végtelen a mélység. Lehet, hogy a két fél önmagáról és egymásról is megtanul dolgokat és épp az ideáti dolgaikat segíti ezzel. Mindenképpen lelki épülés és ez célja is a szerepjátéknak (többek közt)

"Nos igen. Bár velem még csak úgy fordult elő, hoyg az NJK véletlen hasonlított másra (a Km nem is ismerhette az illetőt), nem igazán szerettem a helyzetet. Nehéz volt úgy játszani, hogy ne hasonlítsam össze lépten-nyomon. Persze ez a játékban nem látszódott (pláne hogy asszem fórumos mese volt), de engem zavart kissé."

Igen, értem. Én viszont külön élvezem és külön kihívást jelent. Egy kicsit önmagam, egy kicsit a másik ember megismerésében is, akit beleültetek így a játékba. Jó, amikor a nővéremről és egy akkori nagy szerelmemről mintázott karaktereimet beleültettem - és szívem hölygéről mintázott wier njk-t minden további nélkül lelőtte az elf, aztán még mesterkedett is a holttesten, hogy úgy tűnjön a csata közben az ellenség szúrta le - nos igen, nem tagadom, hogy furcsa volt. De haladtam is előre általa.

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.15, 14:21

"a férfi és női játékosok játékélmény-keresése a szerepjáték közben tényleg nagyon hasonlít ehhez.... "

Ha jól értem, akkor az agresszivitás-filózásra gondolsz. Nemt'om lehet hogy én vagyok a kivétel, de én úgy szeretek játszani, ha viszonylag sok filózás, és kevés harc van (persze azért legyen harc, de ne az legyen a szerepjáték lényege, "hogy sarok-fordul-lő-megy-sarok"). Én a magam részéről előszeretettel játszok női karaktert is, gyakran fegyverforgatás nélkül, de volt már példa olyanra is, aki vér láttán eléjult, és ezért harcban teljesen hasznavehetetlen volt. De a csapat(értsd karakterek) férfitagjainak játékosai számára (meg számomra is) kellemes változatosságot jelentett.

"Egyébként meg nem feltétlenül hiányos szerepjáték ha a mi életünk odaát is ismétlődik - ha valaki avatárkarakterrel játszik és ha ő is azzal, akkor elég valószínű, higy nem irreális, ha odaát is megismétlődnek az érzelmek."

Nem irreális, de nem is szükséges.

"Egyébként az én szomorkás bajvívómat nézve úgy veszem észre így belegondolva, hogy én is keresek épp annyi szociális kijátszanivalót mint kalandot, harcot, stb. Amikor a mi életünkből (titkoltan vagy nem) kiemelt egyénekről megalkotott NJK-k belekerülnek a játékba, ez érdekes kombinációat hzhat ki."

Nos igen. Bár velem még csak úgy fordult elő, hoyg az NJK véletlen hasonlított másra (a Km nem is ismerhette az illetőt), nem igazán szerettem a helyzetet. Nehéz volt úgy játszani, hogy ne hasonlítsam össze lépten-nyomon. Persze ez a játékban nem látszódott (pláne hogy asszem fórumos mese volt), de engem zavart kissé.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.15, 11:06

ejhejhó,

azért írtam mert ez volt az aktuális téma és épp így vlt véleményem. Köszönöm az elismerést, egyébként egyáltalán nem zavaros a véleményed, hanem világos.

Ha visszanyúlhatok itt egy korábbi véleményhez: a férfi és női játékosok játékélmény-keresése a szerepjáték közben tényleg nagyon hasonlít ehhez.... szerencsére a mi csapatunkban körülbelül egyenéően eloszlanak az igények. Egyébként pedig, én is tervezek bevonni... ismerőst a játékba és ha már megoldhatatlan a fenti szituáció elkerülése és ha a karakterek közt is kialakul valami, akkor egyrészt az az enyémbe beleillik, másrészt ő is formálhatja asajátját úgy. Egyébként meg nem feltétlenül hiányos szerepjáték ha a mi életünk odaát is ismétlődik - ha valaki avatárkarakterrel játszik és ha ő is azzal, akkor elég valószínű, higy nem irreális, ha odaát is megismétlődnek az érzelmek.
Egyébként az én szomorkás bajvívómat nézve úgy veszem észre így belegondolva, hogy én is keresek épp annyi szociális kijátszanivalót mint kalandot, harcot, stb. Amikor a mi életünkből (titkoltan vagy nem) kiemelt egyénekről megalkotott NJK-k belekerülnek a játékba, ez érdekes kombinációat hzhat ki.

messzemenő,

utánam a tűz.

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.14, 22:05

Hm. szerintem ez az okfejtés nem ehez a témához kapcsolódik :lol:

De azért ha már ide írtad:

Elég sok igazság abban amit írtál, de azért ez sem mindig ilyen fekete-fehér. Konkrét példát nem akarok mondani, nem szívesen beszélek róla, és akkor is csak a közelebbi barátaimnak, szóval ne is kérjetek. Annyi a lények, hogy a férfiak ha látják, hogy nem tudnak elérni semmit azzal, hogy bizonygatják, hogy nagyobb van, rendkívül aljas módszereket tudnak alkalmazni, amikre erősen illik a nőknél történt módszerleírásod, és ugyanez fordítva is igaz, valamint egyes nők azzal vágnak fel, hogy "ilyen pasim van, olyan pasim van", ami elég jól közelíti a férfiak erőfitogtatását.

//bocs' ha kissé zavaros amit írtam :felvon:

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.14, 18:47

minden tisztelet,
ha idenéz valaki és még érdekli, megosztanám a véleményem,

ahogy látom, az erőszak, agresszivitás akár fizikailag akár máshogy, egyszóval a másikelleni attrocitás ugyanúgy feminim mint maszkulin jellemvonás is, a két nem tagjai ugyanúgy harcolnak a maguk síkján.
A férfiak mivel a külsőbbségben dominálnak, a harcaik is látványosak és erre is épülnek, nem az ellenfél megsemmisítésére, hanem legyőzésére, megfélemlítésére, ezért torkollik fizikai harcba vagy épp innen jön a férfias becsület, szégyen, stb. Mint a farkasok.. vagy mint a szarvasok. Igazán nem akarja elpusztítani a másikat, hanem megmutatja, hogy nagyobb a szarva mint a másiknak (vagy akármilye.. kocsija pénisze mindegy).
A nők inkább a nem annyira látványos, inkább háttérben lévő, de sokkal durvább és hatékonyabb és kíméletlenebb harcot folytatják, ami mellett a férfias kakasviadal csapkodás a homokozóban. Inkább a lelki pusztítás a célja, ha már pusztításról van szó. És ha ez mégis a fizikai síkon megjelenik, nos ott mutatkozik a kegyetlenség - anyatigris-metafora - de ez természetéből adódóan ritka.
Egyszóval az alfahímharc konkrét árnyékában ot van az alfanőstény-harc is.

Ki hogy látja.

Tűz utánam.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12227 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.29, 08:45

Hali!

OFF: Amúgy meg az erőszakosság és a vérengzés az agyban születik, még azelőtt, hogy átmenne a férfi illetve női szűrőn majd ezt még megszűri a nevelés meg a környezet, de alapjaiban nem feltételezem, hogy különböznénk természetben. /OFF


Szintén OFF, de úgy vettem észre, hogy nagy átlagban a férfiaknál egy adott probléma
esetén "magasabb prioritással" rendelkezik az erőszakos/fizikai megoldás, mint a
nőknél - tehát a női/ffi "mentalitás" nem annyira "szűri a kész megoldási javaslatokat",
hanem eleve azok kitörpölésénél is jelentős szereppel bír.

Adios
KLM

maldreidor

maldreidor

  kashikoi souryo

 • Fórumita
 • 317 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.29, 05:03

OFF: Amúgy meg az erőszakosság és a vérengzés az agyban születik, még azelőtt, hogy átmenne a férfi illetve női szűrőn majd ezt még megszűri a nevelés meg a környezet, de alapjaiban nem feltételezem, hogy különböznénk természetben. Az már megint más tészta, hogy a viselkedésünkben mit hagyunk megnyilvánulni. /OFF

maldreidor

maldreidor

  kashikoi souryo

 • Fórumita
 • 317 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.29, 04:52

Én játszottam már többször is a kedvesemmel (az akkori aktuálissal), de a játékba soha nem tudtuk belevinni azt, ami köztünk volt.
Viszont a Vampire szinte feladja a labdát, hogy ilyesmi megtörténjen, szerintem. Sőt! Bár ez játékosok stílusától függ. Szerintem stratégiai pont, behálózni az ellentétes nemű karaktereket és kihasználni érzelmi gyengeségüket. Csak ezt később magyarázd meg a kedvesednek, hogy csak a karatered gondol rá úgy, mint egy eszközre ;)
(Ezt csak fű alatt merem megjegyezni, de ha már egy Tzimisce hozzányúl valakihez, és nem kattan rá valaki, akkor az a Tzimisce rossz munkát végzett)

Lloth

Lloth

  a Pókkirálynő

 • Archívum
 • 1109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.15, 23:20

Fiatal vámpíroknál legjobb klánban (értsd: gangrel :gyagya:) is megesik... :D

Lilia

Lilia

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 32 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.28, 19:31

Hali!
Egy wod kalandban az én karim egy független velencei Lasombra. A kotériájának a vezetőe egy norvég Gangrel, aki a valóságban a párom. Eleinte nagyon nem csípték egymást. Aztán egy elbukott küldetés után kezelésbe vett egy Tzimisce, és csinált az igazi latin karimból egy vörös bögyös, fehérbőrű szeplős szépséget, na azóta a Gangrel levakarhatatlan :felvon: :P
:lol:

Módosította Lilia: 2007.11.28, 19:32


Nero

Nero

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 449 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.27, 20:20

:nono: Vicces.
Ha az ő szempontjából tekintjük a dolgot, érthető a reakciója. Biztos nem esne jól neki, ha a legjobb barátja a kedvesével flörtölne - habár csak játék az egész.

Lilia

Lilia

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 32 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.27, 20:02

Hali!

Én is hozzászólnék az eredeti témához. M* kalandban a KM a kedvesem. A másik játékos az ő egyik legjobb barátja, egy bárd. Az én karakterem egy tolvaj/boszorkány, teljesen ellentétes jellemmel, mint a bárd de nagyon kacsingatnak egymásra. De a KM mindíg közbelép mielőtt valami történne... :nono:
Nagyon mókás :) :titok:

_Athor (NPC/NJK)

_Athor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.04, 00:01

Ha hozzászólhatok a témához...
Ha két ellentétes nemű karakter összejön a játék során, az két dolgot jelenthet. Egyrészt azt, hogy a két játékos valamilyen szinten vonzalmat érez egymás iránt, másrészt az is elképzelhető, hogy ilyesmiről szó sincs, csupán remek szerepjátékosok. Persze egyik nem zárja ki a másikat.
Viszont az is igaz, hogy ha két ellentétes nemű játékos már hosszabb ideje együtt van (értsd: évek), akkor nem túl nagy a valószínűsége, hogy új karaktereik is össze jönnek... persze ez is inkább statisztikai vélemény, mint tény.
Másrészről, megint csak általánosítva, egy női játékos nem feltétlenül keresi ugyanazt az rpg-ben, mint egy férfi. Utóbbi elsősorban akcióra vágyik, legyen az vérpistikés, kincskeresős, intrikálós, felfedezős, stb-s; előbbi viszont romantikára, emberek közötti pozitív-negatív kölcsönhatásra, egyszóval szociálisabb kalandokra. Természetesen ez megintcsak nagy általánosságokban igaz, hiszen léteznek vérengző amazonok is, meg romantikus beállítottságú bárdok is. S természetesen léteznek nem ennyire szélsőséges beállítottságú egyedek is...
szerintem.

Amarilis

Amarilis

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 5 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 10:58

Hali!
Szerintem érdekes dolog a JK-k közti szerelem, nem akármilyen fordulatokat tud eredményezni akár a játékban, akár ha úgy adódik a való életben! Én életem első nagy szerelmét is egy ilyen helyzeten át ismertem meg... :aboci: Erre például határozottan jó! Másfelől viszont miért kéne befolyásolnia a valós életet? A kettőnek nagyon ritka, hogy ilyen esetben is köze lenne egymáshoz. Az én kedvesem sem orrolt meg, mikor a következő figurám hozzáment egy elf bárdhoz! :buszke:

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12227 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.24, 08:58

Hali!

Azért ne dobjuk ki a kliséket... Csak tudjuk,
mikor, melyiket lehet alkalmazni (esetleg
egyiket sem).


??? : Az idomított férfi (kis füzetecske, de nagyon tanulságos)
Merle: Védett férfiak
Anthony Sheenard: A királynő nyakéke

Tud valaki esetleg Lucretia Borgia-ról valami
olvasmányosabb művet?

Adios
KLM


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]