Ugrás tartalomhoz


Fotó

Mozaikmágia, mágiaelmélet, varázslók, varázslatok


 • Válasz írásához lépj be
4372 hozzászólás érkezett eddig

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 11:38

Bárd téma: doky verziója helytálló

EE Aura: szerintem azért van hogy megvédje a viselőjét. Vagyis nem fogod kitekerni a nyakát, mert nem tudod megfogni. Ha megszorítod, és elkezded felfele emelni, egyszerűen a kezed felfele is ugyanakkora ellenállásba ütközik. Vagyis víz-effektus.

victor

victor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2300 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 11:12

doky:

Azért nem vakul meg ő is, mert fénysugárról van szó, amely a tenyeréből áramlik

Ja elképzelhető csak azon problémázok, hogy a fénysugárra egyálltalán ránézni nem lesz gond. Belenézés az egyértelmű szívás.

"XE a tenyerében ? X=?"
Ezt nem egészen értem... Ha pontosítanád kicsit...

Úgy értem a varcsi milyen erős elemi fénnyel tudná ezt megcsinálni?

Tehát világosvörösben fog derengeni az egész kézfeje...

Jól hangzik ;)

mert a valódi testfelülettől 10-15 cm-re megmarkolhatják ugyan az aurát,

nem pár cm??

ui: Az a baj, hogy konkrét értéket adtam meg kivédésnek s nem százalékot. Ha százalék lenne egyszerűbb lenne a dolog általába.

Módosította victor: 2005.01.08, 11:14


victor

victor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2300 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 11:02

Az itt a *****, hogy az elemi erő fizikai leírása kellene. Mert anélkül nehéz megmondani mi történik csak elméletek vannak.

smirnoff:

De mondjuk a fal x kg/t, ami már igencsak nagy elemi erőt feltélezne, hogy arrébb "tolja"

kg/t??

Akkor nézzük csak egy 2.5m-es orkkal akinek nekimegy vállal őt se tolja arrébb. Az a lényeg, hogy olyan felület legyen amit nem tud arrébb mozdítani, ekkor a varázsló forgó részei fognak mozogni.
Kiindulva abból, hogy az elemi erő a tested vonalát(+felszerelés) követi x cmre. Ha ez egybefüggő szilárd felület lenne teljesen ennek a felületnek a forgatása felérne avval, hogy a varázslót fogod s ott forgatsz el dolgokat. Viszont részben sajna az elemi erő nem teljesen ilyen.

Ezt úgy érted, hogy az elemi erő (aura) csak merőleges behatásoknak áll ellen? Az érdekes lenne...

Merőleges komponense ellen véd úgy értem.

Ugyanez a kezed szorítására nem igaz. Szorítással kevesebb erőt lehet kifejteni, mint mondjuk egy ütéssel. És az ütést felfogja (bár hogyan/miként?...ki tudja), akkor egy "egyszerű" szorítás ne tegyen kárt benne.

Szvsz nem az a lényeg hanem az, hogy olyan felület amit nem tud arrébb rakni. Egy kilőt nyílveszőnek nincs támaszpontja ami biztos támpontot ad neki.

Értem, hogy mit mondasz, de akkor ennek igaznak kellene lennie egy ütésre, egy kardsuhintásra, és bármilyen erőbehatásra is. Vagy egyikre sem vagy mindre...itt nincs kivétel

Mindegyikre gondolok.
Elképzelés elemierő auráról: x cm-re van a bőrödtől(vagy felszerelésedtől), összefüggő felület nem szilárd. Ütés éri egy pontban akkor rugoként elkezd összébb nyomódni, ha eléri a max összenyomhatóságát átszakad s a varázsló bőrére mehet tovább az ütés. A rugó összenyomódása mellett arrébb mozoghat a testrész is, ha az elnyelődő erő elég nagy.
(rugó kb megfelel víznek csak az a különbség, hogy a víz minden irányba tompít míg a rugó csak a merőleges komponensét tompítja.)

UI: szerinted a varcsi karját se lehet kitekerni elemi erő mellett??

Illetve fontos kérdés a tőrkard esete: szinte egy pontban összpontosul az ütés így nagyobb erő(szóhasználotok szerint Kg) összpontosul így ez ellen kisebbnek kellene lennie az aurának.
Tf: ugyanakkora erős(kg) ütés éri az aurát egyik buzogány másik tőrkard. A buzogány sokkal nagyobb felületen lépne át így nehezebb lenne az átjutása mint a tőrkardé. De az alap megadás szerint ez nem érdekes miért nem a varázsló átrendezheti az aurát??? Ha igen akkor a megadott sfé az összes tehát ha több ütés éri egyszerre akkor el kell döntenie melyiket védi milyen erősséggel. Viszont ez részben koncentrációt kívánna meg.

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 10:38

victor, bárdmágia:
Azért nem vakul meg ő is, mert fénysugárról van szó, amely a tenyeréből áramlik. gondolom a varázslat működése közben nem óhajtja letakarni a tenyerével a szemeit...

Ha becsukja a kezét, akkor a csóva valszeg tényleg nem nagyon látszik. Ellenben a keze még így is veszettül világítani fog, hiszen a hús és a bőr átvilágítható kis mértékben. Tehát világosvörösben fog derengeni az egész kézfeje...

"XE a tenyerében ? X=?"
Ezt nem egészen értem... Ha pontosítanád kicsit...

MetallicAlex 1.:
A levegőbe rajzolt rúnák kicsit felizzanak a levegőben. Nem sokáig, csak rövid ideig. És főképp akkor, amikor rajzolja. Tehát az ujja egy gyorsan halványuló fénycsíkot rajzol a levegőbe.

A manaveszteség ez esetben nyilván elhanyagolható.
Ez az én véleményem is, meg olvastam is egy cikkben (csak nem emléxem melyikben).

MetallicAlex 2.:
Minden a körülményektől függ.
Ha az EE aura SFÉ-je felfogja a teljes sebzést, akkor a viselője meg sem rezdül. Ha nem fogja fel a teljes sebzést, akkor rongybaba effektus... Akkor viszont már asszem mindegy egy óriás bunkója esetén...

Általánosságban tehát: Ha az aura ereje elég a teljes sebzés felfogásához, akkor a viselője meg sem rezdül. Ha kisebb, akkor az erőhatás eléri a viselőt, és az átjutott hatás mértékével arányosan úgy történnek a dolgok, mintha az aura ott sem lenne.

MetallicAlex:
"...ha elég erős volt az ütés akkor továbbközvetíti odáig h hátrébbtaszítódik a varázsló. ő "tartja" az aurát, így az visszafelé is hat."

Semmit sem közvetít tovább. Ha az ereje felfogja a sebzést, akkor semmi sem jut tovább, a varcsi röhög, az óriás meg bambán csodálkozik.
És főképp semmiképpen sem hat visszafelé. Az baromság.
Az aura függ a viselőjétől, de a viselője nem függ az aurától. Főleg, hogy ha a vari saját magára varázsolja, akkor az aura semmiben sem akadályozza. Tehát még a lefogás sem igazán lehetséges, mert a valódi testfelülettől 10-15 cm-re megmarkolhatják ugyan az aurát, de a vari ettől még simán odébbmozdíthatja a kezét. Ezzel egy apró mozdulattal kitépi magát a fogásból.

_MetallicAlex (NPC/NJK)

_MetallicAlex (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.08, 02:55

smirnoff: Sajna semmi hatása sincs, télleg csak halandzsa és mutogatás...

victor:  A diliházas verzió inkább mert amíg nem tölti fel adig csak mutogat. igaz, hogyha tévesztést zavarást mpvesztést is használjuk akkor a második.(második hangulatosabb)


Akkor ezentul lakott területen ha nem vigyázok már jön is ki a körzeti vajákos a muszájköpennyel?! Nénó-nénó. ;)

smirnoff:

Ha jobban tetszik úgy, hogy izzik meg minden, akkor használd úgy


Ez logikus h mindenki ugy használja ahogy tetszik neki :) , de én azért írom be ide hogy meghallgassam mit gondolnak erről mások. És ami a legnépszerűbb itt a fórumon, az nagy valószínűséggel tényleg a legjobb.

Tegyük fel, hogy egy 18-as erejű pali üt mondjuk 1500N-t.
Sebzésben ez max 10 Sp. Tehát elméletileg egy 10 manás EE aura, és a varázslót nem tudja megütni...no de mi van a fentmaradó 1000N-al?
Talán az aura lassítja...amolyan jó gumifalként az ütést, így az képes megfogni 1500N erőt. 10 Mana! Noha csak 50 kg mozdulatlan terhet tud megtartani...kicsit furán számoltak a srácok :D


Hát igen egy kicsit fura ez a rész... De a "varázsló specializációk" topicon már nagyjából megbeszéltük ezt a témát:
Azt többen is mondták h egy pallossal ha jo nagyot odasoznak,az durván 500Kg-os ütésnek felelhet meg. Játéktechnika szerint egy pallossal max 30-35 Sp-t lehet sebezni. Azzal h 1Mp=5Kg semmi gond nincs.Ezt békén is hagyjuk.Tehát 100Mp-bol lehet ellentartani azt az 500Kg-os ütést. Ha 100Mp véd ki 30-35 sebzést,akkor ebből az következik h 1SFÉ aura formában kb 3Mp-ba kerülhet. SZVSZ ez reális.

Szerintem nme repül a varázsló.
Ha jól emléxem, akkor az elemi erő(térben) pl megáll a nyílvessző. Én valahogy úgy képzelem, hogy olyan htása lehet, mint amikor futsz a tóparton (eddig a meglendített ütés, de még nem érte el az aurát), majd belegázolsz a vízbe, egyre mélyebb és mélyebb (ekkor már az aurát karcolod), és ha megvan a kellő SFÉ, akkor egyszerűen nem tudja tovább vinni a mozdulatot...mintha fal lenne :D


Egyébként egy haverom mondta h nemtom melyik m.a.g.u.s. regényben olvasott egy ilyen aurás dolgot. Már nem emlékszem pontosan h volt, de vmi olyasmi h a csajon volt egy ilyen EE aura, a másik ember(vagy talán ork volt nem tom) meg nyakánál fogva felemelte.pedig ott volt az az aura.csak szélesebben kellett fognia.(persze mindez a csajnak nem fájt.)
- [az persze hozzátartozik h regényekben lévő dolgok nem feltétlenül illeszkednek olyan pontosan a rendszerbe, ez is lehetett akár egy kivétel]

Én legjobban a b) változatot preferálom... kizárásos alapon is ezt tudom legjobbnak mondani.a) változatnál én nem tudok semmi olyanról ami ezt tényleg alátámasztja h a vari ott marad helyben. a tóbagázolós elmélet se rossz, de én meg éppen azt gondolom h ütközik benne a kard,és ha elég erős volt az ütés akkor továbbközvetíti odáig h hátrébbtaszítódik a varázsló. ő "tartja" az aurát, így az visszafelé is hat. c) változat meg azért nem jo mert akkor ennyi erővel csak szép nagy ütés kell és lebomlik az aura.persze ez a "szép nagy" tényleg óriási kell h legyen...
Sztem ebben nem is érdemes vitatkozni h megáll-e és nem bírja továbbvinni a mozdulatot ahogy te is írtad,vagy éppen megáll a mozdulat,de abban folytatódik h a test maga meg megy tovább (akár repüléssel is ha elég nagy volt az ütés.)
Mindkettőnké egy vélemény.
Ettől függetlenül azért kíváncsi vok más véleményére is :)

Megaztán ha akkora erőt vagy képes kifejteni, hogy elrepíts valakit x m-re, akkor neked az ellenkező irányba illene elrepülnöd x m-re :D  Légkalapács is igencsak visszaüt :)


Ezt nem értem. A példa szerint egy hatalmas óriással van dolgunk,akinek 2méteres bunkója van. a) változatnál oda is írtam h mi van ha "visszaüt". szét is törhet az a bunko. b) változatnál meg szinte semmit nem üt vissza. teniszben ha megütöd a labdát akkor olyan barominagyot nem üt vissza sztem :)


MetallicAlex

U.i.:Ha bárhol sértőnek tűnt volna a hangnem, elméleteid megítélésével kapcsolatban, nem volt szándékos :) .
U.i.2.:Lehet h néhol brutális hülyeséget is írhattam mert már leragad a szemem.Szóval bocsi ha előfordult volna... ;)

Módosította MetallicAlex: 2005.01.08, 03:03


smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 01:20

az elemi erő aura felfogja a dolgokat de ha adolgok nem merőlegesek rá akkor azt már a nyakadnak kell felfognia

Ezt úgy érted, hogy az elemi erő (aura) csak merőleges behatásoknak áll ellen? Az érdekes lenne...

nem a fal fog arrébb menni hanem a karod

Ez jogos. De mondjuk a fal x kg/t, ami már igencsak nagy elemi erőt feltélezne, hogy arrébb "tolja" ;)

Ugyanez a kezed szorítására nem igaz. Szorítással kevesebb erőt lehet kifejteni, mint mondjuk egy ütéssel. És az ütést felfogja (bár hogyan/miként?...ki tudja), akkor egy "egyszerű" szorítás ne tegyen kárt benne.
Szóval a hiba a rendszerben van :)

Értem, hogy mit mondasz, de akkor ennek igaznak kellene lennie egy ütésre, egy kardsuhintásra, és bármilyen erőbehatásra is. Vagy egyikre sem vagy mindre...itt nincs kivétel ;)

victor

victor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2300 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 01:03

Szerintem nem tudod megfogni a nyakát, mert az aura nem engedi. Csak az aurát markolászhatod, abban meg sok kárt nem tudsz tenni.

Tegyük fel ráfogok. S elkezdem az aurát forgatni ekkor a kezem átmegy rajta igaz nem gyorsan de pár sec alatt átmegy.
Ez az egyik, másik részről fogod a karod s odarakod a falhoz s begyalogolsz az ajtón akkor nem a fal fog arrébb menni hanem a karod. Ha erős a fogás akkor ugyan ez lehet. Falként viselkedik a másik keze. (sarkított példa de lényeg akkor is benne az elemi erő aura felfogja a dolgokat de ha adolgok nem merőlegesek rá akkor azt már a nyakadnak kell felfognia.)

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 00:39

Hi!

Egymillió forintos kérdés következik

Szerintem nme repül a varázsló.
Ha jól emléxem, akkor az elemi erő(térben) pl megáll a nyílvessző. Én valahogy úgy képzelem, hogy olyan htása lehet, mint amikor futsz a tóparton (eddig a meglendített ütés, de még nem érte el az aurát), majd belegázolsz a vízbe, egyre mélyebb és mélyebb (ekkor már az aurát karcolod), és ha megvan a kellő SFÉ, akkor egyszerűen nem tudja tovább vinni a mozdulatot...mintha fal lenne :)
Megaztán ha akkora erőt vagy képes kifejteni, hogy elrepíts valakit x m-re, akkor neked az ellenkező irányba illene elrepülnöd x m-re ;) Légkalapács is igencsak visszaüt :D

De ha már itt tartunk: 1 mana=1 SFÉ vagy megtart 5kg-t. Hmm...ez picit kevés :D 50N-nál többet harap egy ember :D

Amikor egy varázsló a levegőbe írja a rúnákat, annak van bármilyen vizuális hatása is?

Ha jobban tetszik úgy, hogy izzik meg minden, akkor használd úgy :)
Sajna semmi hatása sincs, télleg csak halandzsa és mutogatás...
Mondjuk én is jobbszeretem úgy, ha: szöveg közben torzul/mélyül a hangja, mutogatás közben pedig min. olyan hatás van, mint amikor a levegőáramlást látod a repülő szárnyain :) Fő a színpadiasság :)

Még mindig a legegyszerűbb megfogni a varcsi nyakát s kitörni elemi erő aura melett is. Hiszen az csak arrébb tartja a kezem s csak az kérdés, hogy az aura vagy a nyaka erőssebb.

Szerintem nem tudod megfogni a nyakát, mert az aura nem engedi. Csak az aurát markolászhatod, abban meg sok kárt nem tudsz tenni.

Tegyük fel, hogy egy 18-as erejű pali üt mondjuk 1500N-t.
Sebzésben ez max 10 Sp. Tehát elméletileg egy 10 manás EE aura, és a varázslót nem tudja megütni...no de mi van a fentmaradó 1000N-al?
Talán az aura lassítja...amolyan jó gumifalként az ütést, így az képes megfogni 1500N erőt. 10 Mana! Noha csak 50 kg mozdulatlan terhet tud megtartani...kicsit furán számoltak a srácok :)

Én ezzel az SFÉ vagy tömegmegtartás koncepcióval nem vagyok kibékülve...Mondjuk azzal sem, hogy egy 18-as erejű egyén 10 Sp-t sebez ütéssel ;)

victor

victor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2300 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.08, 00:15

Ehhez én inkább nem szólnék hozzá, mert a bárdmágiához még csak hozzá se szagolok....

-Az a baj, hogy a bárd mágia nincsen rendesen kidolgozva az van az elején írva a fénymágiának kb, hogy írányítja a fénysugarakat. S logikusan végig olvasva a varázslatot felmerül az emberbe a kérdés a bárd, hogy hogy lát? Valszeg bele értették azt is, hogy őt nem bántja a sugár viszont akkor meg dúrva a varázslat. Mert kb mindenki a környéken a harcvakon vagy legalább zavarhátrányban módosítókat kapja meg. Ő meg nevetgél. Most sajna az egyik kedven kasztom ellen áskálódok de ez van ;) viszont kiválló varázslat a csapat menelkülésének fedezésére akkor.
Kihagytak szerintem a készítők egy kis dolgot a mágiájából a mentességet. Alkalmazója vagy általa kijelölt célpont mentesül a hatás alól.
Másik ilyen kérdés, hogy a bárd milyen eséllyel szúrja ki az illúziókat 100%, 60% ?

1. A diliházas verzió inkább mert amíg nem tölti fel adig csak mutogat. igaz, hogyha tévesztést zavarást mpvesztést is használjuk akkor a második.(második hangulatosabb)
2. szerintem megrepteti a varázslót. Ha egy óriás felüti bunkóval az égbe s az aura kibírja(ha nem akkor is) repül egyet. Az elemierő aura nem ragasztja a földhöz.
Nézzük: megütik erőssen a fején, hogy az lerepülne simán.
kettő lehetőség van az aura tompító ekkor minimálisan arrébb megy a feje. másik: a varcsi csinál egy cigánykereket s a fejét védő aura a földnek ütközik ami betöri a földet fejét rázkódás éri s a belső tekeredés stb ellen nem véd az elemi erő aura.

ui: Még mindig a legegyszerűbb megfogni a varcsi nyakát s kitörni elemi erő aura melett is. Hiszen az csak arrébb tartja a kezem s csak az kérdés, hogy az aura vagy a nyaka erőssebb.

_MetallicAlex (NPC/NJK)

_MetallicAlex (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.07, 23:47

En taro, Adun!

Victor:

Ehhez én inkább nem szólnék hozzá, mert a bárdmágiához még csak hozzá se szagolok....

Mindenki:

Viszont lenne két elméleti kérdésem:

1. Amikor egy varázsló a levegőbe írja a rúnákat, annak van bármilyen vizuális hatása is? Először úgy képzeltem el, hogy vörösen izzó vonalakat rajzol a levegőbe. Ez viszont onnantól érvényét veszíti hogy a manát csak a "végjel" felírása után adja hozzá a varázslathoz, és ekkor az megelevenedik. De ha előtte semmilyen mágia nem itatja át az egész levegőbe írt rajzolatot, akkor egy laikus csak annyit lát az egész varázslóból hogy ott mutogat vmi hülye és közben halandzsázik össze-vissza. Én ekkor már hívnám a mentőt ;) .
Melyik az igazi verzió szerintetek? Nekem az első "izzó vonalak" verzió jobban bejön, de arra még egyelőre nem találtam semmilyen magyarázatot hogy miért lenne így...

2. Egymillió forintos kérdés következik:
Amikor egy személyen elemi erő aura van, mindegy milyen erősítésben (mondjuk most legyen végtelen ;) .Legalábbis jó sok.) , és ezt az embert egy óriás jól pofánvágja a két méter hosszú bunkójával akkor:
a) a bunkó óriási erővel nekicsapódik, és visszapattan (talán ketté is törik), akin az aura van meg csak röhögve nézi a szerencsétlent hogy mit bénázik :) .
b) a bunkó elsöpri a varázslót, aki a 40 méterre lévő falba ágyazódik, de semmit nem érzett az egészből, mert az aura olyan frankón tompított minden ütést/zúzódást, hogy semmi baja sincs.
c) lehetetlen hogy egy 5 cm vastag valaminek ilyen jó tompítása legyen, hogy 40 méternyi repülőút után a falban való kikötést is mindenféle sérülés nélkül megússza a viselő. (Mondjuk ez meg azért lenne hülyeség mert jön az übergladiátor a rúnázott kétkezes lopott Warcraft-(Arthas)-kalapácsával :D és simán szétszedi azt az aurát...)
d) subirázza a hebrákot mert flöstömi :) .

MetallicAlex

victor

victor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2300 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.07, 11:40

Ritkán fordulnak meg itten más kasztok varázslatai de most felkerül ide egy mert kicsit nem gondolták szvsz végig a hatását a készítők.
Fénysugár
Tipus: fénymágia
Mp:9
Erősség:3
Varázslás ideje: 2kör
Időtartam 3kör/szint
Hatótáv:-
Mágiaellenállás:-
A bárd evvel a varázslattal hosszú fénycsóvát teremthet, melynek erőssége a Quiron-tenger híres világítótoronyaiéval is felveheti a versenyt. a fény forrása a bárd bal tenyere, innen a fény tölcsér alakban szóródik. A sugár hossza 50 láb, de a fényforrás, tiszta időben több mérföldről is látható.
pár egyszerű kérdés amire nem tértek ki:
-XE a tenyerében ? X=?
-mi van ha becsukja a tenyerét, fénycsóva nem látszik? S elbírja a keze?
-Miért nem vakul meg ő is? Elméletileg irányítja a fénysugarak ez valami védelmet jelent az rendben van, viszont ilyesmibe belenézni is elég, hogy megvakuljon időiglenesen.

ui:
Fejvadászokhoz kapcsolódó van valakinek

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.07, 11:06

doky:

Harcosok gladiátorok, játékosok készlete, és PPL2

Pdf-ben? Nekem meg van: Harcosok Gladiátorok, MTK, PPL1-2, ETK, Játékosok készlete 1-2, Bestiárium, ÚT, +3 hivatalos kalandmodulgyüjtemény:(A démon átka, Kísértetjárta Ház, Láplidérc).
Ha szkenneled, akkor "sok" meló...ha letöltöd valahonnan, akkor tökmind1, honnan töltöd.
Persze csak ha érdekel... (valakit) ;)

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.07, 07:54

Rúna project...

Sajnos pillanatnyilag áll.
Iszonyú mennyiségű meló, fontosabb szkennelnivaló, és egyéb okok miatt. De előbb-utóbb meglesz. Nem felejtem el, csak rettenetesen kevés időt tudok mostanában rászánni.

Viszont rövidesen lesz Harcosok gladiátorok, játékosok készlete, és PPL2 (asszem). Ha érdekel valakit... ;)

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.06, 21:09

doky

Öröm újra olvasni Téged! ;)

Mellesleg, hogy áll a Rúna projekt? :lol:


sonko

Nem!

A káoszmágia (nyersmágia) ha jó tudom, először a Síró Fémben jelent meg. A lényeg 1-2 hozzászólással lentebb van leírva, az a bazinagy idézet. Egyébként Alan O'Connor nevéhez fűződik.

Az irreálmágia pedig az Anyrok Alkonyában, vagy a Lobogók Hajnalában jelenik meg, mint a zha'tannok (zauderek?) mágiája. Ők álltak a Dawa Birodalom mögött.

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.06, 18:31

Nos, igazán én se tudok beleszólni a dologba... csupán 1 kérdés:
Irreálmágia=Káoszmágia?

Amúgy szerintem se Ynevre való. Ha káoszt akarok, warhammert játszok.

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.05, 21:31

doky:

No lám...egy rég nem látott "ember"...

Nem folynék bele a káoszmágiás agymenésbe, mert abszolút nem értek vele egyet, és a M* világától, és rendszerétől is igen távolinak tartom.

Ezzel én is így vagyok...de minek vegyem el a kedvét bárkinek is, amikor még kész sincs vele? Lehet, hogy jó lesz...ha nem is a M*-ban, de használható még lehet...

Végeredményben csak arra akartam kilyukadni, hogy ezek nem ellenérvek, hanem üres nyafogás.

1. Sajna csak a nyafogáshoz értek...
2. Nincs mire ellenérvet mondanom...amíg nem látom át, addig csk érdeklődöm...

A mesélés mindig komoly terhet ró a mesélőre

Milyen igaz...és ha minden szarral neki kell törödni (értsen a harchoz, a mágiához, a világ összes dolgához, közben figyeljen a karakterek személyiségéből fakadó helyzetmódosítókra, játsza ki jól az NJK-kat, stb.), akkor két óra játék múlva csak nyál fog csorogni a szája szegletéből...szerintem. Szóval (nálunk legalábbis) próbáljuk "kímélni" valamelyest a mesélőt, hogy tudjon koncentrálni olyan dolgokra, amelyek télleg lényegesek...Persze nálunk csak "egyszerű" emberek vannak...lehet ez baj, de ez van.

A szabadsáég nem hátrány

Ja...akkor, ha a mesélő ura helyzetnek, minden téren. Egyébként igencsak tud hátrány lenni.

De mind1...nem kezdek új évet "így"...

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.05, 21:07

smirnoff:
"- a túl nagy szabadság már inkább hátrány (mi alapján rendeli a célszázalékokat a varázslathoz? Túl sok terhet ró a KM-re...)
- valóság-átalakítás...ez a kettő így egyben... igencsak nagy szavak"

Nem folynék bele a káoszmágiás agymenésbe, mert abszolút nem értek vele egyet, és a M* világától, és rendszerétől is igen távolinak tartom.
Viszont a fentiekre reagálnék.
Nem létezik "túl nagy szabadság". A szabadsáég nem hátrány. És kiválóan működik nem egyrendszerben (Pl. Káosz, Ars Magica, Mage, stb...) Ettől fügetlenül a M* rendszerébe, mint említettem, nem emiatt ugyan, de valóban nem illik bele.
"Túl sok terhet ró a KM-re..."
Lol... Akinek nem tetszik, ne meséljen. A mesélés mindig komoly terhet ró a mesélőre. Meg felelősséget, meg jóisten tudja mit még...
Szintén csak azt tudom mondani, hogy abszolót kiválóan működik a dolog sok más rendszerben, ahol a KM-re szintén nagy teher hárul. Ez nem hátrány, ez a mesélés velejárója. Akinek nem tetszik, játszon, és ne meséljen.
"Valóság-átalakítás..."
Nem tudom mi a baj vele, de egyrészt majdnem minden mágia ezen alapszik, ráadásul ismét csak azt kell mondanom, számos rendszerben sokkal dorvábban hangzó dolgok is vannak.

Végeredményben csak arra akartam kilyukadni, hogy ezek nem ellenérvek, hanem üres nyafogás.

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.05, 12:55

smirnoff

Ezekre most nem válaszolnék, mivel az eredeti káoszmágia/nyers-mágia nem az én asztalom, és nem szeretnék semmit félremagyarázni.

Az egy másik dolog, hogy én a saját Ynevemen hogy fogom kezelni ezt az egészet, és az ebből létrejövő X-mágiát... :lol:

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.05, 10:56

nyers mana erejét felhasználva

Szóval mana alapú...akkor már eleve nem lehet erősebb, mint a kyr mozaikmágia :dilis:

kudarc esetén a káoszmágus nem tud úrrá lenni az átömlő manaáramon

Nálam a bosz/bm ilyen :ugri: Ha sokat akar, akkor bizony belepusztul.
Kicsit úgy hangzik, mintha a pici teste/agya lenne a fókusz, de ő maga nem tárol manát. Ez teccik :lol:

a hasadék maga rövid időn belül beforr/befagy

Gondolom annyi időn belül, ameddig a varázslathoz szükséges energy át nem jött.

a nyers mágia magát a valóságot átalakítva, felülmúlja a formázott mágiatípusokat és a maga céljára alakíthatja az od- hatásokat is.

Akkor ne legyen manaalapú :lol: A mana ha fene fenét eszik is, akkor sem fogja überelni az od-hatásokat... szerintem.

Megaztán, ha abból indulsz ki, hogy az energy ott van mindenben, akkor miért kell egy ősizé (ami talán nincs is :D ), mint forrás?

Ha mana alapú: Akkora energia kellene ahhoz, hogy egy 20 m-es sugrú körön belül változásokat idézz elő, amennyit az adott X-mágus már nem tudna "kontrollálni"... Gondolj csak bele...akár több ezer mana (már ha számoljuk :P ) is átsuhanhat a fején, igen rövid idő alatt...szerintem nem élné túl senki :lol:

De előbb- utóbb bejön egy alacsony dobás és akkor KM dönt.

Ha én lennék a KM, már az elején döntenék :felvon: Ezt még át kellene gondolni, mert ennek semmi, de semmi ésszerű alapja nincs :P

Gondok, így hirtelen:
- mana alap
- hihetetlen sok energiát kell fókuszálni
- a túl nagy szabadság már inkább hátrány (mi alapján rendeli a célszázalékokat a varázslathoz? Túl sok terhet ró a KM-re...)
- valóság-átalakítás...ez a kettő így egyben... igencsak nagy szavak :)

hirtelen valóságváltozás egy bizonyos hatókörön belül (10-100 m mondjuk olyan viszonyokat hoz létre, melyek hm, kedvezőtlenek bármiféle élet számára.
(hőmérsékletváltozás, sugárzás, gázok, megkövesedés, öregedés/fiatalodás mondjuk +/- 200 év, kémiai átalakulás /minden oxigén azonnal ózonná alakul át, ide értve a szerves anyagokban található vizet/ stb.)

Az öngyilkos X-varázsló tipikus esete :) Városrészeket pusztíthat ki..

káosz mágiája, vagy nyers mágia játéktechnikailag még nincs kidolgozva

Talán nem is baj...5letnek jó, de még igen kiforratlan, lesz még vele meló :lol:

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.01.04, 21:35

Celsior kegyes engedélyével bemásolom ide az eredeti infómorzsákat. (Ezúton is köszi :lol: :lol: )

A káosz mágiája, vagy nyers mágia játéktechnikailag még nincs kidolgozva.
Talán azért is, mert túl nagy szabdságot enged. A kyr alapú formuláris mágiával szemben itt nincs "formázás". A mágus megnyitja a szférákat, / szférák közti tereket ahonnan átömlik a nyers mana (kb. úgy, minth a a víz ha, térkaut nyitnál a tenger fenekére) és a káoszlovasaz _akaratával_ próbálja a valóságot módosítani a nyers mana erejét felhasználva.
Játéktechnikailag 1% kumulatív esélyt lehetne adni minden egyes varázsláskor, amikoris kudarc esetén a káoszmágus nem tud úrrá lenni az átömlő manaáramon (a hasadék maga rövid időn belül beforr/befagy) és a hirtelen valóságváltozás egy bizonyos hatókörön belül (10-100 m mondjuk olyan viszonyokat hoz létre, melyek hm, kedvezőtlenek bármiféle élet számára.
(hőmérsékletváltozás, sugárzás, gázok, megkövesedés, öregedés/fiatalodás mondjuk +/- 200 év, kémiai átalakulás /minden oxigén azonnal ózonná alakul át, ide értve a szerves anyagokban található vizet/ stb.)
Amikor viszont működik, a nyers mágia magát a valóságot átalakítva, felülmúlja a formázott mágiatípusokat és a maga céljára alakíthatja az od- hatásokat is.
Amikor működik.
A káoszágiának nincsenek fokozotai: minden valóság- alakítás "mindent vagy semmit" alapon működik. Játéktechnikailag: a JK közli mit szeretne, esetleg azt is, hogy hogyan.
A KM dob egyet a százalék- kockával aztán valami ilyesmit mond:
SIKER:
1. Az történt amit szeretnél, úgy, ahogy mondtad
(a dobás értéke igen magas, 100-hoz közelít)
2. Az történt amit szeretnél, a következő mellékhatásokkal (a dobás félúton van a "halálos" érték és a 100 között.)
3. Túlélted, de... (a dobás megközelítette az aktális "halálos célszám"-ot.)
4. Meghaltál/elteleportáltál/átalakultál, mégpedig a következő látványos effektekkel...
(az érték a hibázási vagy "halálos" érték alatt van, ami ''1" -ről indul és minden próbálkozásnál egyre nő...)
Egyetlen segítség: a káoszmágus minden esetben hozzáadhatja a szintjét a dobott értékhez, ha annak a segítségével meghaladhatja a "haláos szintet."
Igen, ez elvileg lehetővé teszi, hogy végül legyen egy dobási tartomány, ahol _mindig_ biztonságban van. (Pl. egy tizedik szintű káoszlovasnál nem 90 fölé, hanem 80 fölé kell dobni...).
De előbb- utóbb bejön egy alacsony dobás és akkor KM dönt.


Tehát ez volna az eredeti dolog.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]