Ugrás tartalomhoz


Fontos! Olvasd el és add tovább! Ha regisztráltál valaha felhasználót az LFG.HU-n (vagy régebben az RPG.HU-n), akkor kérünk, hogy jelentkezz be vele, mert 2018. május 25-től a GDPR miatt változik az adatkezelés módja. Ha nem adsz külön engedélyt az adatait tárolására, a felhasználói fiókodat törölnünk kell.
Köszönjük.

Fotó

Mozaikmágia, mágiaelmélet, varázslók, varázslatok


 • Válasz írásához lépj be
4224 hozzászólás érkezett eddig

ZZZZZZ

ZZZZZZ

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 433 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.08, 21:22

üdv minden vitatkozó/vitázó/eszmecserét folytató félnek/egyénnek

mágikus kacat vs mágikus kacat

szvsz mágikus kacatot csak vele megegyező, vagy nála magyobb mágikusságú kacattal lehet csak megrongálni, bár lehet hogy ezen véleményemen változtatok :) hümm... létezik mágikus rozsda?

"14/14 szintű varázsló/boszorkány karakter...140/100 manával."

1. a varázslatrontás szvsz is kissé alaptalan na de sebaj
2. akkor ha jól értem van összesen 140 mp -je pedig ha két karakter lenne akkor azok ketten 140+100=240mp vel rendelkezne ami majdnem 2szer akkora, ámde mi jogositja föl több manát az elmélyébe foglalni?a mágia használata során összegyüjtött tudása tapasztalata, ill elméleti tudása is van de az talán nem befolyásolja igazán a max mp-t , ezek szerint mint mágiahasználó, 28. szintű ha összeadjuk a szintjeit, de ez nem igazán jó eredmény mert ö nem annyi tp-t kap mintha sima kasztú lenne hanem feleannyit és azt is megosztja.... akkor ha egy kasztban mérnénk 4szer* annyi tp-t azaz tapasztalatot szerzett míg idáig eljutott mint simakasztú társai, és mégis ugyanannyi energiának az ura?
3. a14/14 az nem 140/100mp hanem 140/112 de ez lényegltelen

*ez persze nem igaz :) mert csak 2 szer annyit, de a simakasztú társa,aki ha vari akkor ha 28 adig szitű akkor 2szer annyi manája van.....háát....

én továbbra is a mellett álok hogy van 140 szögletes/zöld/akármi és 112 kerek/piros/nemakármi manája és a zöld manábol csak zöld varázslatokat tud látrehozni, a piros manábol meg csak piros varázslatokat, tudom sokan azt fogják fölhozni hogy az energia egy, de :pirul: ez számomra kevésbé zavaró mint azaz aránytalanság (tudom hogy ott van még az ismert varázslatok, de az talán nem vészes mert hiába ismer 2szer annyi varázslatot ha nem tudja kihasználni a tudását)

Sonko

Ahogy már írtam, az csak egy logikus, de minden bizonnyal téves következtetés. Maha a szerafizmus nekem nagyon tetszik, mindazonáltal a tűzvarázslók nálam sem azok.

lehet mondani hogy olyan szemléletben íródott mint a sumi egyes részei, mindenki eldöntheti mennyi igaz belőle :D

doky

könyörögve kérlek ne, ismétlem ne hivatkozz a runákra mert 0 azaz nulla darabot birtoklok belőle, és idegbajt kapok töle hogy folyton(szándékos tulzás) olyan dolgokra hivatkozol amit nem olvastam, és nincs igazán itt a polcomon hogy gyorsan átfussam...... mikor mindenki a sumira hivatkozott attol is idegbajt kaptam amig nem volt meg... he nem lenne meg az mtk akkor attol kapnék idegbajt....

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.08, 19:22

Mint például a mestermágia, illetve a jann-ek híres szablyájának a készítési módja (ami lehet, hogy szintén mestermágia


Még az sem... Sorquas Devastor (aki nálam a Legfantáziátlanabb Nevű Hős kategória második helyezettje, a Flammeo nevű tűzvarázsló után (az említett regény nem rossz amúgy)) is törte őket, mintha kötelező volna...


Ami a szerafizmust illeti, inkább Kornyát, és a hülye ötleteit, és mániáit dobnám a kukába. Nálam továbbra is godoni eredetű a tűzmágia, a szerafizmust pedig meghagyom a démoncsászárságnak, illetve a kyrek elkorcsosult utódainak.


Khmm mm hrgnyáf!
Ahogy már írtam, az csak egy logikus, de minden bizonnyal téves következtetés. Maha a szerafizmus nekem nagyon tetszik, mindazonáltal a tűzvarázslók nálam sem azok.

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.08, 02:12

Doky:

A MAVJ-hez sem kell Szimbólummágia Mf (4.fok). Ahhoz kell, ha nem csak magát a MAVJ-et akarod felrajzolni, hanem valamilyen hatást is akarsz bele helyezni.

Már megbocsájts, de ez butaság. Leírhatok egy jelet anélkül, hogy kellene hozzá Rm/Szm? Szerintetek igen. Ok, legyen.
Tehát ha egy papírra kisugárzó varázsjelet rajzolok, és abba foglalom a hatást, akkor az nem számít varázstárgynak? Szerintem igencsak annak számít...
Akkor csak oda lyukadunk ki, hogy a MAVJ-hez kell a Rm/Szm...de ki a görcs tanulná meg, amikor 45 kp, +33mana a varázslathoz (ráadásul minden MAVJ-ba csak egy plusz jelet/hatást írhatok). Ezzel szemben egy egyszerű kisugárzó varázsjel is bőven elég...
Az okés, hogy varázstárgykészítéshez kell (illetve itt bír elsődleges fontossággal)...de hogy ez lekorlátozódjon csak a MAVJ-re, ezt nehezen tudom elhinni :)
Vagy a Hősök Zászlaja: 113 manapont, 20 E félelem, 20 E bátorság. De ha nem kell Rm, akkor fogom magam, és egy zászlóra felrajzolom 28 manáért (!!!) bélyeg formában, és ráadásul még 1E-vel többet is kapok...(Sőt, ha nagyon akarom, akkor a félelem oldalt még megtoldom újabb 14 manáért egy vággyal is, hogy ezt nézzék)...Akárhogy is nézzük, ez elég furcsán hangzik...

Pedig pontosan így van. Jelen példában összesen 140 Mp-ja van a szentemnek. És egyszerre 140 Mp-ból alkalmazhat varázslói, és 100 Mp-ból boszorkány varázslatokat. Ha túllépi a 100 Mp-ot boszorkányvarázslattal, akkor esélye van elcseszni a varázslatot. Méghozzá komoly, alap 30%-os, és Mp-onként +5% ha jól emléxem.
Feltöltődni pedig mindkét kasztja módszereivel tud.
A többkasztúság pontos szabályai a MTK-ben jelentek meg. Ezen információk onnan származnak, a teljesség igénye nélkül...

Szerintem ez egy oltári nagy baromság (MTK, MTK, MTK :buli: ). Varázsló barátunk, aki qrvára érti a mágiát, szellemi energiái segítségével képes fókuszálni azt, belebukik egy boszorkány varázslatába hiába ismeri azt. Éljen soká, aki ezt kitalálta...

Ami a kisajtolás aktív varázslatokra kifejtett hatását illeti, én is egyetértek Veled, és Gonosszal. Ha mindenből kisajtol, akkor abba beletartoznak a területen működő varázslatok is. Tehát, ahogy az élettelen anyagok elváltozásai, úgy a varázslatok instabillá válásának, netán összeomlásának elbírálása is a KM jogkörébe tartozik.

Én nem értek egyet ezzel (se). Megkezdett 20 manánként sérül a környezet (értelmezésem szerint nem egyenként, hanem összesen) k6 Fpt. Ami 80 manánál 4k6Fp. Ha a Bm energiabegyűjtés nevű varázslatából indulok ki, akkor 5Fp=1Mana. Vagyis nem valószínű, hogy összejön...Ha valaki úgy értelmezi, hogy mindenki, aki ott van sérül xk6 Fp-t (ami azért elég mókás lenne...nem sok varázslat okoz 20m sugarú gömbön belül xk6 sebzést boldog-boldogtalanban), akkor is sem hinném, hogy egy működő varázslat megszakadna (hamár az od sem képes tönkretenni oly könnyedén, akkor nehogy már néhány Pp megtegye). Másfelől, szvsz, egy működő varázslat olyan, mint egy nemesgáz: abba sem beépülni, sem kiszakítani belőle nem olyan könnyű semmit.

a jeleket nyilván védett helyre teszik

Elég csak Nyúl regényére gondolni...a pengén futott végig a rúnaírás...pici volt ugyan, de átláttál a kardon...És gondolom Kránaban legalább értik a módját, hogy hová kell írni :dilis:

Mágikus lényt csak mágikus fegyverrel lehet megsebezni vagy túlütéssel. Mágikus tárgyat csak mágikus fegyverrel lehet megsebezni vagy túlütéssel. Számomra így evidens... Nem szeretnék felrobbantani egy fél falut azért, mert a 4. fokon rúnázott kardomat megrágja az egér, míg én alszom :gonosz:

De nem törhetetlen, nem időálló. Bizony, ha nem tartják karban, a mágikus kard is berozsdálhat

És amíg élezem a fenőkövön, addig ugyan hányszor töröm meg a rajzolatot? Én ezt tartom nevetségesnek...van ez így :sor: Valahogy úgy tudom elképzelni a MAVJ jótékony hatását (33mana), mint a papok áldását (3mana). Azzal a kis pozitívummal - hogy egyáltalán értelme legyen a MAVJ-nek -, hogy nem lehet megtörni a rajzolatot nem mágikus eszközzel...sőt 3. fokon rúnázott kardot, egy 2. fokon rúnázott kard sem tud megtörni...ha másért nem, hát azért mert a mana, mint energy, összetartja.

Ez az én véleményem :virag:

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.08, 00:30

cs2160:
"Eléggé meglepett ez az ortodox hozzáállás.

Egy varázsló "abból él" hogy minél jobban megismerje a világot, új megoldásokat dolgozzon ki... ÉS szerintem egy varázslót emgszemélyesítő játékosnak is illik új megoldásokon törnie a fejét, legyen az akár új varázslat, akár új mozaik."

Félreérthettél... Én nem azt mondtam, hogy nem kellenek az új dolgok. Sőt! Én is mindig új varázslatokon, varázstárgyakon, mágikus módszereken és trükkökön töröm a fejem.
De egy relatíve jól működő mágiaelméleti hátteret lecserélni két elcseszett mondat miatt tényleg felesleges. És az vitathatatlan, hogy a Sorate Fiere cikkben vázolt működési mód nagyon jó, és rendkívül jól illeszkedik a M* rendszerébe.

Ami a kisajtolás aktív varázslatokra kifejtett hatását illeti, én is egyetértek Veled, és Gonosszal. Ha mindenből kisajtol, akkor abba beletartoznak a területen működő varázslatok is. Tehát, ahogy az élettelen anyagok elváltozásai, úgy a varázslatok instabillá válásának, netán összeomlásának elbírálása is a KM jogkörébe tartozik.

cs2160:
"Alapvetően egyetértek a felvetéssel, de van itt néhány probléma: a "bármi" fogalomba nekem beletartozik az asztrál, mentál, tér, idő, lélek... dolgok is. Bár nem vagyok ellene annak, hogy valahogyan ezek is konvertálhatóak legyenek."

Ha nem is konvertálhatók, de manipulálhatók. Amikor varázslattal asztrál- és mentálhatásokat idézel elő, akkor gyakorlatilag érzelmeket teremtesz, illetve szűntetsz meg, gondolatokat, emlékeket teremtesz, alakítasz át, stb... Tehát a konverzió itt is működik.
A teret és az időt pedig csak befolyásolni tudod. Ami teljesen alapvető, hiszen a tér és az idő, vagy téridő csak az anyaggal és az energiával együtt értelmezhető. Nélkülük nem létezik. Csak velük együtt. És mivel ezek az anyag és az energia tulajdonságai, csak manipulálhatóak, önmagukban nem teremthetőek, vagy nem semmisíthetőek meg. Amíg van anyag és energia, addig van téridő is.

A lélek egy másik kategória. Gyakorlatilag a lélek elpusztíthatatlan. De nyilván, az istenek, vagy az istenekhez hasonlatos képességű személyek tudnak ilyesmit is cselekedni. Lehet, hogy a lélek elpusztításának joga egyedül az isteneket illeti meg. Viszont teremteni alacsonyabb rendű létforma is tud. Például a mágusok. Vagy azok a személyek, akik az Élettan képzettség 6. fokát ismerik...

De az is tény, hogy a lélek, a maga elpusztíthatatlanságában szintén valami ismeretlen, éteri energiaforma.

smirnoff:
"Baromság...tény...de nem minden esetben:
Ha megtörnek a vonalak, akkor felszabadul a mágia és ez nem jó dolog (balesetveszély). Ha egy rúnakardot is ugyanolyan könnyen ki lehet csorbítani, mint egy másik fegyvert, akkor a rajzolatok sincsennek rajta túl nagy biztonságban."

Dehogy nincsenek. Egyrészt, a jeleket nyilván védett helyre teszik, másrészt, általában a mágikus kard kiváló kovácsok közreműködésével készül, harmadrészt a beléfoglalt mágia valóban ellenállóbbá teszi. Kevésbé sérülékeny, erősebb, ellenállóbb, szívósabb, lassabban rozsdásodik. De nem törhetetlen, nem időálló. Bizony, ha nem tartják karban, a mágikus kard is berozsdálhat.

Én nem érzek itt semmilyen ellentmondást. Nyilván, bizonyos tárgyak nagyobb védelmet kapnak a fizikai sérülések ellen, de nem válnak megsemmisíthetetlenné. Ahhoz jóval nagyobb, vagy különlegesebb mágia kell. Mint például a mestermágia, illetve a jann-ek híres szablyájának a készítési módja (ami lehet, hogy szintén mestermágia). Vagy mint az ereklyék.

smirnoff:
"...de csak a Mágikus Aura Varászjelhez kell megtanuljam...
[...]
...és már biztosan tudjuk, hogy szerafisták ők is...
...egy mágikus tárgy ugyanolyan sérülékeny, mint nem (vagy kevésbé) mágikus társa..."

A MAVJ-hez sem kell Szimbólummágia Mf (4.fok). Ahhoz kell, ha nem csak magát a MAVJ-et akarod felrajzolni, hanem valamilyen hatást is akarsz bele helyezni.
Ami a szerafizmust illeti, inkább Kornyát, és a hülye ötleteit, és mániáit dobnám a kukába. Nálam továbbra is godoni eredetű a tűzmágia, a szerafizmust pedig meghagyom a démoncsászárságnak, illetve a kyrek elkorcsosult utódainak.
A mágikus tárgyak általában ugyanolyan sérülékenyek, mint közönséges társaik. Ám némelyik a bele foglalt mágiától sokkal strapabíróbb, ellenállóbb. De ezt az ellenállást nem lehet a végtelenségig fojozni szimpla, közönséges jelmágiával. Ahhoz más módszerek, több, mélyebb ismeret szükséges, mint az általános Szimbólummágia Mf.

smirnoff:
"14/14 szintű varázsló/boszorkány karakter...140/100 manával. Ez felvet bennem egy újabb buta kérdést:
Ha a mana egy, mindenki a fejében tárolja...akkor miért nem egy tálból cseresznyézik egyazon karakter?"

Pedig pontosan így van. Jelen példában összesen 140 Mp-ja van a szentemnek. És egyszerre 140 Mp-ból alkalmazhat varázslói, és 100 Mp-ból boszorkány varázslatokat. Ha túllépi a 100 Mp-ot boszorkányvarázslattal, akkor esélye van elcseszni a varázslatot. Méghozzá komoly, alap 30%-os, és Mp-onként +5% ha jól emléxem.
Feltöltődni pedig mindkét kasztja módszereivel tud.
A többkasztúság pontos szabályai a MTK-ben jelentek meg. Ezen információk onnan származnak, a teljesség igénye nélkül...

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.07, 22:09

Hali!

VAgyis minden létező dolognak az ősenergia (mana) és a lélek az építőelemei. Ez hogy tetszik?


Én kicsit tovább mennék...

A Krán fórumon már egyszer leírtam az én elképzelésem alapjait. Ha kíváncsi vagy, itt találod meg:
http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=59&t=2563&
Üzenetszám: #644139

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.07, 21:45

Alapvetően egyetértek a felvetéssel, de van itt néhány probléma: a "bármi" fogalomba nekem beletartozik az asztrál, mentál, tér, idő, lélek... dolgok is. Bár nem vagyok ellene annak, hogy valahogyan ezek is konvertálhatóak legyenek. (Érdekes dolog lehet valakinek a lelkét manává alakítani, vagy valaki lába alól konvertálni a tér "szövedékét"  Hát még ha valahonnan az időt is eldezintegrálom


Tér: Hmm? Térkaput ugye tudsz nyitni, meg amúgy is a tér anyagból épül fel.
Idő: Időugrást is végre tudsz hajtani. Ezért hát "az idő síkjában végrehajtott teleport", így gyakorlatilag az idő is manává alakítható (számodra gyorsabban telik, öregítés, gyorsítás/lassítás stb...)

Lélek: ez már más tészta. Asztrál&mentál: a lélek részei, így ezzel egyben foglalkoznék. Külön kategória, mert ugye a lélek elpusztíthatatlan. De ha ezt az egyet kivesszük, minden más stimmel. VAgyis minden létező dolognak az ősenergia (mana) és a lélek az építőelemei. Ez hogy tetszik?

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.07, 20:58

SPOILER
OFF

Hogy én mennyire útálom ezt a fórumot! Az ember 1-2 napig nincs itt, aztán sokkot kap attól a hozzászólásmennyiségtől, ami itt várja...  :buli:

De ha már írtok, legalább próbáljátok rövidre fogni. :dilis:

ON


--------------------------------------------
ranagol60

Az Elemi mágiás írásod alapötletei tetszenek, csak annyi baj van vele, mint az eredetivel. :D (ős és paraelemek kapcsolata...)

Viszont hogy az Elemi erő paraeleme a mana lenne... :sor:

És az elemi erős dolgokkal kapcsoaltban sem tudom elfogadni a leírtak nagy részét.


--------------------------------------------
doky

Szerintem felesleges ott új elméleteket gyártani, ahol már jól működik egy. Nem mondtam volna még?


Eléggé meglepett ez az ortodox hozzáállás. :)

Egy varázsló "abból él" hogy minél jobban megismerje a világot, új megoldásokat dolgozzon ki... ÉS szerintem egy varázslót emgszemélyesítő játékosnak is illik új megoldásokon törnie a fejét, legyen az akár új varázslat, akár új mozaik. :sor:


--------------------------------------------
K.Elf

A dispell jellegű mozaik tetszik, szerintem kelljen hozá:
1. elvégzett fürkészés varázslat
2. eredeti manapont érték X-ed része
De az alapideje egyen pl 1 kör, és kelljen hozzá időmozaikot fűzni.


--------------------------------------------
Gonosz

Jó ötletnek tartom, hogy a kisajtolás a már működő varázslatokat is megzavarja bizonyos szinten.


--------------------------------------------
ranagol60

Hát, nem tudom. Az EAS a négy őselemből áll. -> Az EAS kizárólag a mana különböző megnyilvánulási formáiból áll?


Vannak ennél hajmeresztőbb elméletek is. (Pl nekem. :P )

Egyébként nem tudom, mi bajod a fenti dologgal


--------------------------------------------
Sonko

[...] A mana átalakítható bármivé (teremtés), és bármi átalakítható manává (dezintegráció). Hol itt a hiba?


Alapvetően egyetértek a felvetéssel, de van itt néhány probléma: a "bármi" fogalomba nekem beletartozik az asztrál, mentál, tér, idő, lélek... dolgok is. Bár nem vagyok ellene annak, hogy valahogyan ezek is konvertálhatóak legyenek. (Érdekes dolog lehet valakinek a lelkét manává alakítani, vagy valaki lába alól konvertálni a tér "szövedékét" :virag: Hát még ha valahonnan az időt is eldezintegrálom. :)


--------------------------------------------
Sylvanus

Jelmágia, valóban lehet úgy is értelmezni, de úgy is, hogy jelmágikus hatásra nem alkamazható a fenti 3 mágiaterüólet általában. Nekem a második tetszik (akkor is, ha esetlegesen félreértelmezés szerinted).


Egyetértek dokyval, a rajzolatokba bármilyen hatást belefoglalhatsz, amit össze tudsz rakni mozaikokból.

--- Folyt köv. - majd próbálok konstruktív is lenni a köv hozzászólásban. :gonosz: ---

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.07, 20:53

Olvasgatva a fórum többi részét is találtam valami "izgatót": 14/14 szintű varázsló/boszorkány karakter...140/100 manával. Ez felvet bennem egy újabb buta kérdést:
Ha a mana egy, mindenki a fejében tárolja...akkor miért nem egy tálból cseresznyézik egyazon karakter? :)

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.07, 12:13

Doky:
Baromság...tény...de nem minden esetben:
Ha megtörnek a vonalak, akkor felszabadul a mágia és ez nem jó dolog (balesetveszély). Ha egy rúnakardot is ugyanolyan könnyen ki lehet csorbítani, mint egy másik fegyvert, akkor a rajzolatok sincsennek rajta túl nagy biztonságban. Vagyis könnyen lehet, hogy néhány hárítás után az arcodba robban a kard :rohog:
Viszont a tekercs jogos: hogyan téped el a papírt, ha nem lehet eltépni? :ugri:
Szóval nem egy átgondolt dolog ez...

Na nézzük, miket "tudtam" meg az útóbbi időben itt a fórumon (aki nem ért egyet valamelyik részel, az fejtse ki a véleményét, ha kérhetem):
- Nem kell Rúna(Szimbólum)mágia a Jelmágiához
- Ha varázstárgyat akarok készíteni, akkor kell Rúna(Szimbólum)mágia mesterfok, de csak a Mágikus Aura Varászjelhez kell megtanuljam, csekély 45 Kp-ért, mert a többi rajzolatot enélkül is elkészíthetem
- A Tűzvarázslói mágia (bár minden eddigi írásban godoni eredetű volt), K. Zsolti "in-love-with-szerafizmus" cikke után kukába való tétel, és már biztosan tudjuk, hogy szerafisták ők is
- egy mágikus tárgy ugyanolyan sérülékeny, mint nem (vagy kevésbé) mágikus társa
- probléma van az felfogóképességemmel, hiszen ugyanazt az írás tök másképpen értelmezem, mint a többi fórumozó :ugri: (ezzel nem illik egyetérteni :buszke: )

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.07, 01:04

smirnoff:
"És milyen fura: Mágikus tárgyat csak mágikus fegyver/tárgy rongálhat meg...vagyis ha egy fatáblára MAvj-t rajzolsz, és belefoglalsz egy Aszimbólumot, akkor nem tudod megtörni a vonalait..."

No, ez megint baromság. Szintén a készítőké...
A mágikus pajzs éppúgy veszít értékéből, mint a közönséges. A mágikus vért is veszít SFÉ-jéből túlütés esetén. Az utazók pálcáját simán, kézzel roppantod el. Egy mágikus pergamen nehogy már ne tudjon elégni, vagy elázni.
Nevetséges még az ötlet is. Ez az agyrém az UT-ben látott napvilágot. Én éppúgy figyelmen kívül hagyom, mint az elsődleges, másodlagos, és tiltott képzettségekre vonatkozó szabályokat.
Oltári baromság.

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 16:25

Semmi gond :P

Bár egy szóval sem mondtam, hogy kellene a Mágikus Aura jel minden jelmágikus rajzolathoz. Csak azt mondtam, hogy a varázstárgyakhoz kell. A Mágikus Aura vj csak kiterjeszti a mágikus hatást a tárgyra. A bennefoglalt rúna adja a hatást.
Ha olyan varázstárgyat akarsz készíteni, aminek a lényege az asztrálszimbólumba foglalt hatás, akkor bizony kell a Mágikus Aura hozzá. És milyen fura: Mágikus tárgyat csak mágikus fegyver/tárgy rongálhat meg...vagyis ha egy fatáblára MAvj-t rajzolsz, és belefoglalsz egy Aszimbólumot, akkor nem tudod megtörni a vonalait...

Megaztán az elméletem nem annyira háziszabály: én így értelmezem ugyanazt az írást, amit te másképpen. Ezért különböznek az emberek :)

Arra azért kíváncsi lennék: nálad mi a rúna és mi a varázsjel (mágikus hatást tároló jel)?

Sylvanus

Sylvanus

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 927 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 16:10

Üdv!

Erről eszembe jutott valami, bevezetem háziszabályként, hogy az összes jelmágikus rajzolat minimum a Mágikus Aura Varázsjellel kiegészítendő, mert úgy jobban néz ki.
Végül is a MAVJ köti a rúnák erejét a TÁRGYba, a többi jel meg maga a hatást adja, akkor ha személyre, vagy tárgyra rajzoljuk, egyébként meg csak a levegőbe tudja rajzolni, de azt is csak Rúnamágia Mf esetén. Így pl. az asztrálszimbólum csak akkor kerülhget anyagra (TÁRGYRA), ha kiegészítjük a MAVJ-vel.

Élejenek a háziszabályok.


Sylvanus

U.i.: bocs :P

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 14:55

Ok...legyen így :)

Nálam a Rúna=A mágikus hatást tároló jellel.
A tárgyakra nem ugyanazt a rúnát írod fel, mint mondjuk a földre? Szerintem pedig de...:sor:
"A Jelmágiával alkotott varázstárgyakat a beléjük vésett rúnák ruházzák fel mágikus hatalommal."
Attól, hogy egy tárgy mágikus legyen, kell a Mágikus Aura + ha hatást is akarsz, akkor valami mozaik is.
Vagyis ezt figyelembe véve, csak akkor kell Rúnamágia, ha mágikus tárgyat (vagyis Mágikus Aura varázsjelet) akarsz készíteni, az összes többi jelhez/körhöz/bélyeghez meg semmi? Ez elég furán hangzik...
Én mindig úgy vettem, hogy Rm Mf nélkül nem tudod megtölteni energiával(manával) a jelet. Leírhatod ha megvan a Jelmágia+Rm Af...olvasni is tudod, csak éppen akitválni nem (mármint manát tárolni benne). Szerintem ez azért komolyabb tudást igényel, mintsem 1-2. szintű varázslók képesek legyenek rá. Ez most lehet, hogy gáz, de én pl a meditációs kört sem engedem meg addig, ameddig nincs Rm Mf...És 6. szinten már kezdi értelmét nyerni a meditációs kör is...Bár csinálhat neked más is meditációs kört, és akkor semmi gond már akár alacson szinten is.

Persze ez megintcsak egy buta, háziszabály :sor: :P

Sylvanus

Sylvanus

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 927 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 13:02

Üdv!

Kiemelnék fontosnak ítélt szóösszetételeket:
- Jelmágián alapuló varázstárgyak készítésében: azaz a Rúnamágia tárgykészítési módszer
- Mf: A rúnák leírásának tudománya...Ismeretében a karakter varázstárgyakat alkothat." Tárgyalkotásról van szó megintcsak

A jelmágia a magasmágia egyszerű fejezete, sőt 1 hét gyakorlással bárki bele tudja foglalni a nevét rúnákkal (jelen esetben mint írásjelekkel és nem mint mágikus szimbólumokkal) a rajzolatokba.

Rúnamágia Af, a rúnatekercsek olvasásához kell.

stb...

Sylvanus
U.i.: persze háziszabályként :P

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 12:54

Ha az A/M szimbólumot két hétig nézed, akkor két hétig fog rádhatni. Ha csak rápillantasz, akkor pedig addig, ameddig egyébként is tartana a varázs. Ez tiszta sor.

A jelmágia fejeztre vonatkozó szintkitéled kissé légbőlkapott, persze szíved joga úgy értelmezni ahogy akarod, mindenesetre nem az van leírva, hogy a rajzolatok "életre keltéséhez" kell a Rúnamágia MF.

Köszönöm :)
Viszont itt egy idézet:
"A Rúnamágia - ha szigorúan nézzük - a Jelmágia azon alfejezete, amely a különböző rúna-rajzolatok mágikus tulajdonságait tanulmányozza. Elsődleges fontossággal bír a Jelmágián alapuló varázstárgyak készítésében, ahol a mágikus hatásokat a rúnák tárolják.
Af: A rúnamágiában alapfokon képzett karakter képes szabályosan felolvasni a mások által leírt rúnákat. Tudománya elegendő arra, hogy tekercseket olvasson fel, s életrehívja a beléjük fogalmazott varázslatokat, ám nem teszi alkalmassá egyetlen rúna leírására sem.
Mf: A rúnák leírásának tudománya. Mivel számtalan mágikus alapismeretet és jelentős mágikus hatalmat követel, még a nagy varázslóiskolákban is keveseknek oktatják (6. TSZ fölött). Ismeretében a karakter varázstárgyakat alkothat."

Valóban nem az van leírva, hogy a rajzolatok életre keltéséhez kell a Rúnamágia Mf...Csak a leírásához kell :sor: Életrekelteni lehet Af-al is :sor: Egyébként az ÚT-ben egyértelműen 4. foknál van meghatározva, hogy magasmágiával készült tárgyakat/rajzokat lehet készíteni...(bár abból nem tudok most idézni mert nincs közelben a könyv).
Megaztán nem mind1? Ahány ház, annyi szokás :P

Sylvanus

Sylvanus

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 927 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 12:14

Üdv!

Nem kár különszedni a két időpontot, hiszen az, hogy a rajzolat addig működik amíg ép, nem jelenti azt, hogy a belefoglalt mágia is addig hat az áldozatra, amíg a rjazolat töretlen.
Gondoljunk csak az A/M szimbólumokra; működnek amíg épek, de nem hat az áldozatra az A/M hatás a rajzolat töretlenségééig.

A jelmágia fejeztre vonatkozó szintkitéled kissé légbőlkapott, persze szíved joga úgy értelmezni ahogy akarod, mindenesetre nem az van leírva, hogy a rajzolatok "életre keltéséhez" kell a Rúnamágia MF.

Sylvanus

smirnoff

smirnoff

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 197 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 10:33

Hi!

Doky:
:cyber: :)

Sylvanus:

másrészt én nem a Jelmágikus rajzolat működési időtartamára, hanem a belefoglalt mágia hatóidejére gondoltam

Értem már :P Nos, ezen meg kár "vitázni". Számomra evidens, hogy egy rajzolat akkor fejti ki hatását, ha aktiválják, és nem egy órával később. Bár a kisugárzó jel és végrehajtó kör szvsz ezt is megoldhatja...

Végezetül: Moress Nobren után szabadon...
Szóval az lehet, hogy Ő, mint a Jelmágia legnagyobb mestere bármely általa ismert mágikus hatást le tud írni jelmágikus rajzolatokkal, ám ezt egy "egyszerű" varázslótól azért ne várjuk már, főleg ha úgy tanítják őket, hogy az általuk ismert jelekre kevés kivétellel nem alkalmazható az említett 3 mágiaterület.

Ez a másik...Moress Nobren az "életét" szentelte a jelmágiának, valóban nem "egyszerű" varázsló volt. Viszont egy ETK-s varázsló (mint már említettem) NEM fog tudni egyetlen jelet sem működőképessé tenni, ameddig el nem éri a 6.szintet. Tehát ha te 1-2. szintű karakterekkel játszol, akkor kár is ilyeneken gondolkodnod mert soha nem tudja meg szegény kari, hogy mit is hagy ki :P
Az, hogy külö kp-t ér az adott mozaik valóban butaság, viszont érthető is egyben. Nem tanítják minden iskolában, ha érdekel a téma, akkor "fizess" érte...Bár én játékon belül soh nem alkalmazok kp-t...csak karakteralkotásnál és holtidőknél. Játék közben tökéletesen meg lehet tanulni mindent :P
A Doky féle k6nap-k10hét tanulmányozási idő igen jól hangzik (bár asszem ez ÚT :P...azt pedig mi is alkalmazzuk)...ezt figyelembe véve valóban baromság az 5kp...egyedül abból a szempontból érthető, hogy kérnek érte valamit, hogy nincs benne az alap-varázslók-kézikönyvében :P

Térkapu pentagramma: nos ez pont rossz példa volt, mert a hatóideje azonnali, így ezt nem is lehet nyújtani alapvetően; másrészt én nem a Jelmágikus rajzolat működési időtartamára, hanem a belefoglalt mágia hatóidejére gondoltam.

Jelmágikus rajzolat működési időtartama: kár ezt különszedni a mágia idejétől. Addig működik minden rajzolat, ameddig ép és egészséges. Ha különválasztod a belefoglalt mágiától, akkor olyan lesz mint kardnak (vagy másnak :P ) a hüvely.
A belefoglalt mági időtartama: jelen esetben örökkévalóság is lehet. Mindössze annyit kell tenni, hogy örökkévalóságig a külső ívtől picivel beljebb álldogálsz :sir: Sőt: használod a kaput (aktivizálod a mágiát). Majd 5 mp múlva jön a következő alany, aztán a következő, és így tovább. A kapu meg aktivizálódik minden egyes alkalommal, egészen addig, ameddig a rajz mindkét oldalon ép. Az tény, hogy itt megintcsak nem sok értelme van a vitatott 3 mágiaformának.
Bár, szimpatikus mágia itt is jó :D K. Béla belép, és a felesége jut át a túloldalra :D

Sylvanus

Sylvanus

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 927 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 10:32

Üdv!

doky
Jólvan értsünk egyet, legyen ez a két rajzolat, amelyben a leírás szerint is bármely mozaik használható.

Viszont nekem tetszik a plusz Kp, bár ez magánügy; lehet magyarázni egyfajta "játéktechnikai ellenszolgáltatásokat jelképező egyszerűsítésként", mint amit a rajzolatok leírás szerinti megszerzési nehézségéből kapunk, persze ha nem akarunk ennyire egyszerűsíteni, akkor pedig be lehet veteni a Km vérmérsékletétől függően nemjátéktechnikai feltételeket is helyette.

Sylvanus

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 08:56

Sylvanus...
Alapvetően igazad van. Pontosan így értelmezem a jelmágiára kitételt. Ezért írtam, hogy a jelmágiában, mármint a rajzolatokban viszont alkalmazható. Már ahol értelmezhető. És azt hiszem, éppen ez a két jel az, ahol szinte bármilyen kombinációban értelmezhetőek ezen iskolák mozaikjai. Nyilván, egy Változás Bélyegébe csak, és kizárólag TAM hatás írható. Egy Asztrál Bélyegbe csak asztrál varázslat. És az időtartamuk, és hatáskörzetük is adott. Viszont a két említett jelbe bármilyen mozaikokból álló varázslat foglalható, azaz olyan is, amelynek egészét, vagy részét e három iskolából származó mozaik adja. Különben is. Ha a térmágia, azaz a teleport elfogadható, miért lenne kivétel a többi?

Másrészről, az a megfogalmazás, hogy "bármilyen mozaikokból felépített varázslat beleírható" determinálja, hogy ha másképp nem, kivételként ezekbe belefoglalhatóak a három vitatott iskola mozaikjai is. De szó sincs jelen esetben kivételről, mert magukra a jelekre ez esetben sem alkalmazható sem tér, sem időmágia.
A két ominózus rajzolat éppúgy tárol bármilyen hatást, ahogy a Változás varázsjel TAM, az Asztrál Bélyeg asztrál hatásokat...
A szimpatikus mágia alkalmazhatatlansága pedig csak a létrehozással kapcsolatosan nem megengedhető, de ez esetben pedig értelmezhetetlen is.
Viszont a szimpatikus mágiával a készítőre hatni éppenhogy alapvető...

Ami a külön Kp-igényt illeti, ezt alapból elvetem. Baromság. A varázsló bármely mozaikot k6 nap-k10 hét tanulmányozás után tud alkalmazni. Mindenféle plussz Kp feláldozása nélkül... Egyébként nem látom be, hogy egy viszonylag egyszerű rajzolat, egy varázskör elsajátításában mi kerülne 5 Kp-ba, mikor azért komoly elméleti képzettségeket lehet elsajátítani, komoly tudásbázissal. Meg, mint említettem, semelyik másik új mozaik nem kerül Kp-be. Miért pont ez kerülne...

doky

doky

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 922 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2004.12.06, 08:37

Ez a cikk megalol... K.Zs-al az élen. Ennyi badarságot összehordani... Ha ez normális, akkor én vagyok Gobbi Hilda lovas mellszobra... :cyber: :P :)

Ez egy gyökér...
Ki a t*köm az a Diar magiszter? És hol vannak az érvei, illetve számos példája?
Ez az ingerlékenység dolog meg agyrém...
Aztán... A tűzvarázslói mágiában alapból van kombinálható varázslat, lásd tüzek színezése.
Aztán... Ez a "nem pap, hanem tűzvarázsló, és szerafista" dolog is baromság. A tűzvarázslók 5. szinten dönthetnek úgy, hogy valóban Sogron papjaivá válnak. Ekkor megszűnnek TV-nak lenni, elveszítik addigi manavisszanyerési képességeiket, csak imával nyerhetik vissza manájukat, és a hagyományos szférákon túl megkapják a tűzvarázslói mágiát, mint egyedi szférát...

Szóval K.Zs. meg tehet egy szívességet a baromságaival.
Kérdés: hol a fenében jelent meg ez a cikk? Mert hogy nem a Rúnában, az biztos. És számomra mindenféle webes Kornya féle kinyilatkoztatás, és "helyreigazítás" marhaság, és érvénytelen. Van ET, ETK, MTK, és vannak a Rúnák (uccsó kettő kivételével). Harc terén ott a Harcosok-Gladiátorok, segéd-információforrásnak pedig a Bestiárium. És alapkönyvként még az UT. Ennyi. Elfelejthet a marhaságaival K.Zs.
Éppen olyan arrogáns, nagyképű ***, mint MAX volt, amikor az új M* borítójáról volt szó.

Eh, már megint kihúzták belőlem... {@><#@}{}#]}]{}>#&
Aztakutyafáját!!!

Módosította doky: 2004.12.06, 08:38[Fantasy háttér] [Sötét háttér]