Ugrás tartalomhoz


Fotó

Trónok Harca / A Game of Thrones CCG


  • Zárt téma Téma lezárva
680 hozzászólás érkezett eddig

Thaur

Thaur

    Csúf zöld szörny

  • Fórumita
  • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 16:05

Guippi: Nem, holnap nem a CDFu.
Idezet: " Csütörtök délután/este játék a könyvtárban?"

Bovebben az Altalaban a Tarsasjatekok topic, Talalka altopic.
(Na jo, roviden: VII. Rottenbiller utcai FSZEK-fiokkonyvtar, tarsasjatek zaras utan, tehat 4-tol.)

Scorba

Scorba

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 3442 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 16:02

Eljen, eljen, mostmar hozzank se tornek be a vadak, van egy bator Night's Watchunk a falon.
De a Longclawt akkor sem kaphatod meg :gyagya: :nemertem:
(inside joke! inside joke!)

Giuppi

Giuppi

    Újdonsült fórumozó

  • Archívum
  • 23 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 16:01

Üdv!

Holnap hol lesztek lent? Csak nem a CDfűben? Ha igen, akkor mikor lesz az? Én is lelátogatnék hozzátok szívesen, főleg, ha kora délutánról lenne szó!

T.

Giu...

Abbo

Abbo

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 722 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 16:00

Sajnos én nem tudok menni, mert ma is és jövő héten is vizsgázom.
:nemertem: :gyagya:

Vicomte11

Vicomte11

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 618 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 11:34

Morbiczer!

Ez két igen jó hír. :nemertem:

morbiczer

morbiczer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 2967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 11:27

Vicomte!

Összeraktam neked egy kis szeretetcsomagot, remélem nem felejtem otthon holnap.



Különben bejelentkeztem közvetlenül az amerikai cégnél versenyszervezőnek, úghogy ha minden jól megy, akkor januártól kedve szeretnék minden hónapban csinálni versenyt rendes Gold Dragon díjazással és promó lapokkal. Elméletben működnie kellene a dolognak, remélem a gyakorlatban is fog.

Scorba

Scorba

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 3442 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 10:02

Giuppi: sajnos mostanaban nem tudok versenyrol, de jovore a DV szeretne nagyban beinditani a versenyeket... remelem sikerul minel jobban kivitelezniuk a terveiket :hamster3:

Csutortokon en is megyek, de attol tartok, mast fogok jatszani :)
azert hatha lesz idom 1 meccsre.

Giuppi

Giuppi

    Újdonsült fórumozó

  • Archívum
  • 23 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 09:23

Tiszteletem!

Csak egy kérdés!

Lesz a hétvégén Budapesten valahol vereseny? Szívesen kipróbálnám versenykörnyezetben a Baratheonokat!

Előre is köszi!

Tisztelettel:

Giu...

Vicomte11

Vicomte11

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 618 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 09:04

Én megyek! És viszem az összes összepakolt paklimat tesztelni, bár most elsősorban a szerintem harmatgyenge a Targaryent szeretném kipróbálni.
Hacsak nem jön Abbo is, mert akkor ellene inkább a Stark halálosztókat vetném be. :)


(OFF)Morbiczer, scorba:
Sikerült megnéznetek a listámat? :hamster3:(/OFF)


morbiczer

morbiczer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 2967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 08:29

Csütörtök délután/este játék a könyvtárban?

Ulv

Ulv

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 634 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.14, 00:53

Köszi!Jaj de sok lapot még mindíg nem láttam! :hamster3: :)

Thaur

Thaur

    Csúf zöld szörny

  • Fórumita
  • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 22:50

Arianne visszaállítása lapot nem értjük!Azt írja,hogy házkártya.Na most a házkártya amin fel van tüntetve milyen fázis következik,meg milyen házzal játszom.Mert akkor,így semmi értelme neki!Szóval arra gondoltam,hogy az összes kártya amivel játszom(pl stark)azok mind házkártyának számitanak.
Bocs ha tényleg sok a lol kérdés! :)


Hadd idézzek egy sort a szabályból: "6. Frissítési fázis: Minden játékos egyidejűleg álló helyzetbe forgatja az összes térdelő karakter-, helyszín-, csatolt kártyáját és a házlapját. Miután..."

Ezen én anno csodálkoztam, amíg Scorba fel nem világosított (mind Edison az emberiséget...)...

Tehát, ahogy Morbiczer mester is említette, alkalmasint a házkártyártyáknak is lehet szerepük, ill. bizonyos csatolt lapok kerülhetnek rájuk. Ilyen például a Papírpénz, de a korábbi kiadásokban van még jó pár ilyen (pl. a Házak lobogói, amelyek annál erősebbek, mennél több csatolt kártya van a házkártyán. A Stark paklimban akár 6-7 csatolt kártya is felmászhat a házkártyámra, ami ez esetben botrányos dolgokra lehet képes :hamster3:. Az első Martell-pakliig, Arianne visszaallitasaval :eeek: ).

Sajnos, van jopar olyan lap a Winterben, ami igy, csak Winteres kornyezetben, eleg gyengecske. (Ne feledjuk, a "Standard" kornyezet a Valyrian kiadast es annak ket kiegeszitojet is tartalmazza.) Hadd utaljak pl. a Targaryen Vastronra, amivel Targa-csatolt lapot tudsz visszakaparni a dobott lapok kozul; sajnalatos modon azonban a Winterben egyetlen Targa-csatolt lap van, az es ritka. (A Valyrianban 4, az aToS-ban 5, az aRoK-ban 4 Targa-csatolt lap van...)

Remelhetoleg az aSoT-tal javul a helyzet....

Visszaterve ehhez az Ariannes laphoz: jelen pillanatban tehat, magyar kartyaknal, a Papirpenzek elhajigalasara szolgal.

Módosította Thaur: 2005.12.13, 22:51


Scorba

Scorba

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 3442 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 20:35

Feltétlen hangsúlyoznom kell az #1. számú szabályt az időzítés kapcsán:

A "bármelyik fázisban" nem azt jelenti, hogy "bármelyik pillanatban"!

Tehát egy "bármelyik fázisban" hatást sem lehet akármikor kijátszani!

Aki ezen a ponton felteszi a kérdést, hogy "hanem mikor lehet?", azt elkalauzolnám a FAQ 2. részét átolvasni a fent kiemelt #1. számú szabály ismeretével felfegyverkezve.

morbiczer

morbiczer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 2967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 19:09

Arya bosszuja lapot ha kijátszom harcban és az ellenek van több halálos karaktere(pl nála 1 nálam semmi),akkor mi történik?Egyből meghal,és nem kell a végén dobni karaktert nekem,vagy igen?Aztán a másik,ha ő veszít és még pl több a halálos karaktere,akkor is öl egy karakteremet?


Egy harc a következő részekből áll, mint ahogy az pl. a magyar FAQ utolsó oldalán található folyamatábrán is látható:

A) Keretakció: az aktív játékos megnevez egy harctípust és letérdelteti támadó karaktereit.
B) Játékosakció
C) Keretakció: az aktív játékos megnevezi a lopakodások célpontjait, a védekező letérdelteti védekező karaktereit
D) Játékosakció
E) Keretakció: Győztes meghatározása, harc eredményének végrehajtása, stb., stb.

Az Arya bosszúja lapot egy harc alatt a B) vagy D) játékosakciók alatt tudod használni. Ekkor az egyes játékosok a kezdő játékossal kezdve az óramutató járásának megfelelően (azaz két játékosnál felváltva) akciókat hajthatnak végre, egészen addig, amíg egy körben mindenki nem passzolt egymásután egyszer. Az arya bosszúját ekkor tudod használni, és mint minden akciót teljesen végig kell hajtani, mielőtt egy újat kezdenétek. Tehát az esemény célpontjául kiválasztott karakter meghal, mielőtt eljutnátok az itt most E)-vel jelölt keretakcióig, ahol többek között a Halálos kulcsszót is figyelni kell. Itt csak az számít, hogy ebben a pillanatban mely karakterek harcolnak, az, hoyg voltak korábban harcoló karakterek, akik meghaltak (vagy más okból már nem vesznek részt a harcban), már irreleváns.

Ha a támadó veszít egy harcban, de több Halálos embere van, mint a védekezőnek, akkor meg kell ölnie egy karaktert a védekezőnek. A Halálos kulcsszó használata független attól, hogy a támadó nyert-e, az egyedüli ami számít az, hogy a támadónak több Halálos embere legyen, mint a védekezőnek.

Arianne visszaállítása lapot nem értjük!Azt írja,hogy házkártya.Na most a házkártya amin fel van tüntetve milyen fázis következik,meg milyen házzal játszom.Mert akkor,így semmi értelme neki!Szóval arra gondoltam,hogy az összes kártya amivel játszom(pl stark)azok mind házkártyának számitanak.


Ha a lap nem a házkártáyra vonatkozna, akkor nem az lenne ráírva, hogy házkártya. :) A házkártyához is lehet lapokat csatolni, a Tél korszakában azonban talán egyedül a Papírpénz lap (http://tzumainn.com/agot/cards/card.php?card_id=2159) ilyen. Régebbi kiadásokban más ilyen lapok is voltak. Tehát a lap nem értelmetlen, legfeljebb (jelenleg) elég béna.

Ulv

Ulv

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 634 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 18:27

Megint kérdések(renélem azért nem vagyok annyira láma :hamster3: ):
Arya bosszuja lapot ha kijátszom harcban és az ellenek van több halálos karaktere(pl nála 1 nálam semmi),akkor mi történik?Egyből meghal,és nem kell a végén dobni karaktert nekem,vagy igen?Aztán a másik,ha ő veszít és még pl több a halálos karaktere,akkor is öl egy karakteremet?

Arianne visszaállítása lapot nem értjük!Azt írja,hogy házkártya.Na most a házkártya amin fel van tüntetve milyen fázis következik,meg milyen házzal játszom.Mert akkor,így semmi értelme neki!Szóval arra gondoltam,hogy az összes kártya amivel játszom(pl stark)azok mind házkártyának számitanak.
Bocs ha tényleg sok a lol kérdés! :)

PaYa

PaYa

    Ha kell egy játék

  • Fórumita
  • 3725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 17:29

Bár nem olyan építő jellegő hozzászólás, mint az előzőek de bontottam ma egy Eljött a tél" lapocskát bebebe,  :)

Másik, Stark hadseregek és Martell mindenféle érdekel, Viperáért még anyagiakat is hajlamos vagyok megengedni  :hamster3:

Valyrian Red Viper? :eeek:.

PaYa

Emilien_LeDement

Emilien_LeDement

    Törzs-fórumozó

  • Archívum
  • 713 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 16:55

Bár nem olyan építő jellegő hozzászólás, mint az előzőek de bontottam ma egy Eljött a tél" lapocskát bebebe, :)

Másik, Stark hadseregek és Martell mindenféle érdekel, Viperáért még anyagiakat is hajlamos vagyok megengedni :hamster3:

morbiczer

morbiczer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 2967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 15:33

Az a hír járja (http://www.letronedefer.com/forum/viewtopic.php?p=2209#2209), hogy az Alkony Dalának francia verziója ma elhagyta a nyomdát Belgiumban, és Franciaországban dec. 19-én kerül a boltokra.

Hogy most ebből mi következik ránk nézve azt nem tudom, de nem hinném, hogy olyan nagy eltérés lenne a nyomtatások lefutása között (ha van egyáltalán).

Különben a fenti linken egy kicsit lejjebb megtekinthető a kiegészítő laplistája is franciául és angolul.

Scorba

Scorba

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 3442 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 11:22

Giuppi: a masodpeldany az sosem a halott lapok koze megy. A masodpeldanynak se cime, se semmilyen szovege nincsen. Az, ha barmilyen okbol kimegy a jatekbol, a dobott lapok koze kerul. Talan ez meg a FAQban is benne van, de lehet hogy igy konkretan nincsen...
Viszont az elso kerdesedre a FAQ "vegzetes hatasok" (vagy valami ilyesmi) cimu fejezeteben biztosan talalsz valaszt. Miszerint: ha vmi olyan tartos hatas miatt kell megolni a karaktert, ami nem mulik el attol, hogy megmented, akkor a megmentes nem segit rajta. Ez az eset akar pelda is lehetne hozza (nemtom, most van-e vmi pelda mellette :)).
Mivel ez a hatas "a fazis vegeig" ad neki minusz erot es a "ha 0 az ereje meg kell olni" is a fazis vegeig hat, egyszer hiaba mented meg, a fazis vegeig ujra es ujra meg kell olni. Ha volna valami olyan megmentes, ami egyuttal +erot is ad neki (ilyen igy speciel nincs), akkor meg lehetne menteni. Figyelem: ilyenkor + erot adni neki mittomen Itt en vagyok a kirallyal mar ugye keso, mert az egy kulon akcioablak, ami elott az elozot teljesen vegre kell hajtani, melynek eredmenyekepp a karakter meghal. Akinek ezzel nem mondtam ujat, az erezze magat halado szabalymagusnak :hamster3:

Viserysnek masolatot adni teljesen folosleges, mert "nem lehet megmenteni". Persze amig valamiert a szovegdoboza ures, addig el lehet rola dobni egy masodpeldanyt, hogy megmentsd... :eeek:

Giuppi

Giuppi

    Újdonsült fórumozó

  • Archívum
  • 23 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.13, 10:53

Tiszteletem!

Újabb kérdés, ami a tegnapi játékban vetődött fel:

Kint van Renly B, továbbá egy másolati példánya is. Ellenfél letérdelteti a szükséges befolyást, és Targaryen eseménnyel csökkenti Renly B. ( ha jól emlékszek a lapra kapacitását) 2-vel az adott fázisra. Kérdés? Meg kell-e ölni Renlyt, mivel 0-ás lett, és a lap szerint ekkor igen, és ami a fontos, meg lehet-e menteni, mivel ugye nincs a lapon, hogy nem lehet, viszont az rajta van, hogy amennyiben a karakter ereje 0, meg kell ölni. Ha pedig meg kell ölni, akkor mindkét Renly a halott lapok közé kerül, vagy ilyenkor mi a helyzet?

És még? Viserys T. mivel egyedi, kap egy másolatot. Ha eléri a rajta lévő Hp-k mennyisége a 4-et el kell dobni, és nem lehet megmenteni, így mindkettő a dobottak közé kerül? (ha jól értelmezem a játékszabályokat...)

Maradok Tisztelettel:

Giu...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]