Ugrás tartalomhoz


Fotó

Íjászat #6


 • Válasz írásához lépj be
2174 hozzászólás érkezett eddig

_elekz (NPC/NJK)

_elekz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.24, 13:19

Ram, szerintem igenis fontos viták ezek, mert ezzel nemlétező, sivatagszerű barátságoknak is vége tud lenni. :) Na de komolyra fordítva a szót, szeritnem csak akkor ér Subbynak, ha polcos longbójára stelázsipapírt rak, nameg legyen rajta még egy üveg lekvár is. :nuke: :nono: Ezzel azt akartam mondani, Ramanathan, igazad van.
Viva la humorérzék...na mert VLBBSON szerint sincs mindenkinek!

Módosította elekz: 2005.01.24, 13:21


Ramanathan

Ramanathan

  Pandafetisiszta

 • Fórumita
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 13:13

Mivel péntek óta a fórum kezd átmenni nevetségesen-szánalmasos-feleslegesenmagyarázós-anyázósba (ööö... nem pont ezeket a szavakat, de hasonlókat használtam rögvest a vita elején, mint várható kimenetet, és lőn, úgy is lett...), gondoltam beszállok egy tréfás kérdéssel:

Mi van akkor, ha én játszótéren longbow-val szeretnék gyerekre vadászni? Subby, a te középlövőreflexlongbóddal is érvényesek a találatok, vagy sem? :nono: :nuke: :)

"Ha már vita, akkor legyen konstruktív" jelszóra várom a válaszokat a szerkesztőségbe...
Üdv,

Ram
(aki kicsit unja már az ilyen túllihegős-céltalan-eredménytelen hosszú vitákat)

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 12:23

Szeretném, ha nem beszélgetnénk többet. Soha. Semmiről.

OK, részemről a szerencse!

miguel

miguel

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 429 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 12:22

[...] És egy ilyen törvénymódosításba még a MISZ sem fog tudni beleszolni...

Húúú... Mert annyi másba amúgy beleszól(na).
Elf, ez az egész egy nagy katyvasz. Hülyék voltak azok, akik ott lőttek, mert gondolhatták volna, hogy valaki majd jól lefényképezi őket (bár azért az nem semmi, hogy valaki direkt hord magánál ilyen esetekre fényképezőgépet -"némmá a rohadék, nem a tilosban nyilaz?! Katt azannyaúristenit!"). Hülye volt XY emberünk, hogy ahelyett, hogy odament volna, fényképezett, és fogalmazott. (Mellesleg mikor is zártuk le ezt a részt azzal, hogy nem ez lett volna a lényeg?) És hülye (már bocsi) voltál te is, hogy feltetted, úgy, ahogy, ribillió-havária, ahelyett, hogy szépen nyugodtan nyitottál volna egy topikot, hogy "emberek, szerintetek mit kellett volna?". De ez nem a Te stílusod, meg ügye mégiscsak egyszerűbb behozni a MÍSZt...

Ja, és hülyék vagyunk mi is, hogy ezen szenvedünk. Csinálhatja itt akárki a fesztivált, nem hiszem, hogy azok a törvénymódostások, amikről te beszélsz (amikkel te riogatsz?), maholnap megtörténnének. Légfegyverrel is történnek balestek, mégis kábé tíz év volt, mire bejelentési kötelezettséget tettek rá (ami egy vicc, de istenem). Ja, és közterületen elvileg most sem lövöldözhetsz kedvedre. De ezt Te, mint a MÍSZ felkent embere, törvények és szabályok tudora, bizti jobban tudod... :)

Módosította miguel: 2005.01.24, 12:25


_elekz (NPC/NJK)

_elekz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.24, 12:01

Elf,

Köszönöm, hogy rövid voltál, mert ez is sok belőled. Azt hiszem, hogy ismételten nem sikerült meghazuttolnod önmagad. Ismét a saját stílusodban sikerült borzolni az idegeket. Jól látod, amit csináltál -mármint hogy mindenhova felraktad- értelem nélküli volt.
Ezért külön szeretnék gratulálni.
A többi kérdésére nem válaszolok, mert annak csúnya vége lenne. Szeretném, ha nem beszélgetnénk többet. Soha. Semmiről.

én

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 12:00

ElekZ!

Az én hátamon semmiféle ostor nem fog csattani.


De csattanhat, mert egy íjász balaset után szigoríthatnak a törvényen és nem lövöldözhetsz kedvedre fóton vagy akárhol csak lőtéren. Nem rendezhetsz versenyt az erdőben, csak ha kihívod a készenléti rendörséget biztosításnak....soroljam még? És egy ilyen törvénymódosításba még a MISZ sem fog tudni beleszolni...

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 11:56

ElekZ

Csak röviden:

- bár az illető nem bőjing pilóta, valószínűleg nem hülye (én legalább is nem a foglalkozáson mérem le a hülyeséget)
- azt a témát, hogy miért nem ment oda, már lezártuk, mivel nem ez a lényeg.
- Reméljük, az illetékesek észszerű intézkedéseket fognak hozni, aza 3.
- oké ülök a seggem és élvezem, hogy íjászkodhatom. ide írtam egy csúnyát, de kimoderáltam magam

Fejezzük be kolléga, mert a hozzászólásaid nem előre mutatnak. Miért engem csesztetsz? Én vagyok a rosszhírhozó aki le kell vágni?

Üdv:Z

_elekz (NPC/NJK)

_elekz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.24, 11:31

Elf!

Az én hátamon semmiféle ostor nem fog csattani. Az MÍSZ nem olyan mint az MRSZ és a 10 évtől bűntetendő polgári légtérsértés nem olyan mint egy állítólagos lövöldözés a játszótéren. Az egyik egy véresen komoly dolog, aminke több ezer áldozata is lehetettv volna, a másikon meg egyvalaki látta, hogy ott "nyilaztak". Egy böjing pilótának mindenképpen hisznek, mert nem hülye. A jóérzésű embernek, aki beírt a MÍSZ-nek, nem biztos. Ezek aprónak tűnő, de nagyon fontos különbségek.
Hidd el nekem, hogy ha ott sétálok, én vagyok az első, aki szól nekik, hogy ezt nem kéne. De ezzel az általad felvetett helyzettel mit lehetne csinánli? Az illetékes elvtárspajtárs mit fog csinálni?
1: Okos határozatot hoz: Mindenkivel tudatja, hogy a játszótéren még mindig tilos "nyilazni".
2: Mindenkinek eltöri a kezét aki "nyilaz".
3: Talán valahol a kettő között, de ésszerű lesz, úgy, hogy az ijászok érdekeit képviselje,mert a MÍSZ az ijászokért van és nem fordítva.
4: Nem csinál semmit, mert tudja, hogy van minden közösségben embercsoport akire nem lehet hatni, de jelen esetben nem is biztos, hogy ők ijászok, vagyhogy tagok valahol.
Szerinted egy ötödik? Vagy melyik a négyből?
Amit még lehet, hogy megosztod ezt az eszement dologot -aminek nincsenek szilárd alapjai- egy íjász fórumban, és balhé lesz az egészből és majd nekiállnak félni az ijászok. Ezt akarod? Nemhogy ülnél a seggeden és élveznéd hogy ijászkodhatsz.
Arra fenemód kíváncsi lennék, hogy a jóérzésű fotózós honpolgár miért nem ment oda? Vagy ha nem mert, miért nem hívott rendőrt? Ha érezte hogy a "nyilazás" ott helytelen, akkor miért várta meg, amíg a "nyilazósok" azt mondták, hogy hidegvanbazze,mennyunkmosmáhaza? Miért nem csinált valamit, amivel a veszélyt megszüntethette volna?
Biztos vagyok benne, hogy 1000 emberből 990 odament volna, a többi meg az a feljelentgetős, "majdénmegíromnekik,azleszámabaj" fajta.

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 11:04

EkekZ!

Éppen az általad említett repülős példa miatt tettem fel. Te ugyan leszarhatod őket, de az ostor a Te hátadon fog csattani. (reméljük nemfog).
Másrészről Neked és senki másnak nem kell tenned igazából semmit az ügyben (azonkívül, hogy nem teszel ilyesmit és ha látsz ilyet akkor figyelmezteted Őket), vannak illetékesek, akik majd meg teszik amit kell!

Üdv:Z

_elekz (NPC/NJK)

_elekz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.24, 10:28

Sziasztok!

Már megint más sportból hozok témát. 2001-ben 3 srác légteret sértett Ürömnél a Kevély hegyen. Egy Böjing pilóta bejelentette, hogy a nagyvasak légterében függővitorlázást tapasztalt. Az nemcsakhogy tilos, de bűncselekmény is. Az MRSZ (Magyar Repülő Szövetség) az eset kivizsgálásáig minden függővitorlázó tevékenységet megtiltott a Lánc híd 50 km-es körzetébe. Egy évig tarott a vizsgálat. egy évig enm lehetett repülni, mert a bokrokban is rendőrök voltak. Ez ugye a demokráciában nem menő kollektív büntetés, de ezt is megcsinálhatták, alkotmányellenesen, de mind1.
Namármost ez ijásztra vetítve azért nem olyan durva, mert max pár embert elkapnak a rendőrök, megbüntetik őket, de nem nagyon van fogás az ijászokon. "Jön a rendőr lealjzok,nem is csináltam semmit, szép időnkvan, nemde, biztosúr" szövegből nem kérek, gondolom ti sem. Akik klubilag védve vannak, nekik nincs félnivalójuk. Az állítólagos játszótéren való lövöldözés dolgát pedig -lehet, hogy nem fog ez tetszeni sokaknak- vastagon lesz.r.m. Nem érdekelnek a X. kerülteti játszóteres ijászok, oldják meg maguk a problémáikat. Nem hiszem, hogy nekem vagy Subbynak, vagy bárki másnak felelősséggel kellene tekintenünk egy Kőbányai ijászra. Ez pont olyan, mint amikor egy benzinszállítóval egy vasvillakereskedésbe belehajt valaki a játszótér mellett. Az összes benzinszállító kezdjen el félni mert baj lesz és jön a gestapo?
Mostmár gondolom érzed Elf, rád neheztelek emiatt, pánikot keltesz. Ha egy kicsit több eszed van és olyan közel vagy a tűzhöz mint mondod, akkor nem teszed fel sehova ezeket a képeket, hanem megpróbálod megoldani a problémát és nem újabbat generálsz. Meggondolatlan és elhamarkodott cselekedetnek tartom. Mint tanárember azt kell mondanom, üjjéleegyes!

elekz.

_VLBB (NPC/NJK)

_VLBB (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.24, 08:30

VLBB!
Bocs, a moderálás én kérten saját magam ellen, mert az első idegességemben íródott megszólalásommal, úgy éreztem parttalan céltalan vitát nyitnék. Úgy látom azonban megtették ugyanezt mások helyettem. :))) Te valszeg csak véletlen beleestél a radírozásba.
Elfnek  és mindenki másnak csak annyit, ha valaki ilyen kényes ügyet hoz legközelebb, jól szájbarágósan írja körül miről van szó, mi a szerepe és a véleménye az ügyről. Ha ezt a nyitó levélben megteszed sokkal kevesebb  túlfűtött téves reakciótól kiméljük meg magunkat.

:( :) :)

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 07:40

Subby, lehet vki bármilyen ügyes, rátermett, ha agyilag nem érett arra, hogy fölfogjon bizonyos dolgokat, csak ideig - óráig lehet tőle eredményeket várni, el fog kallódni. Ha a dacreakciói sokkal erősebbek, mint a felelősségtudata, akkor előbb - utóbb úgyis eltűnik. Az egyesület szvsz olyan terep, ahol kaphat egy támogató infrstrukit, és ami még fontosabb, sok támogató - segítő íjásztárs is körülveszi, akik egy CÉLért vannak ott: egyre magasabbra, még akkor is, ha versenyen nem akarják kipróbálni magukat, mert mondjuk az élet más területein elegük van a versenyzésből. Tehát nem kell elmenni Metró ellenőrnek (lásd: Kontroll), hanem íjásznak kell lenni, egy jó kis csapatban. Mint pl. a Fekete Sasok.

Mi Pécsett semmiféle íjász infrastruktúrával nem rendelkeztünk, eddig működő egyesület évek óta nem volt, mindenki lőtt ahol tudott. Most már van edzőnk, van termünk, vannak vesszőfogóink, gyakorló íjaink, ma remélem meglesz a szabadtéri lőterünk, mindezeket egyedül, magunkban nem tudtuk volna elérni. És remélem lesznek olyan támogatók, pályázati lehetőségek, hogy fejlődni is tudunk.

grey

grey

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 07:15

VLBB!
Bocs, a moderálás én kérten saját magam ellen, mert az első idegességemben íródott megszólalásommal, úgy éreztem parttalan céltalan vitát nyitnék. Úgy látom azonban megtették ugyanezt mások helyettem. :()) Te valszeg csak véletlen beleestél a radírozásba.
Elfnek és mindenki másnak csak annyit, ha valaki ilyen kényes ügyet hoz legközelebb, jól szájbarágósan írja körül miről van szó, mi a szerepe és a véleménye az ügyről. Ha ezt a nyitó levélben megteszed sokkal kevesebb túlfűtött téves reakciótól kiméljük meg magunkat.

Módosította grey: 2005.01.24, 07:18


Subby

Subby

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 268 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.24, 01:11

Subby!

Az egyesületekre több okból is szükség van........Elf!

ez így már másképp hangzik. sőt, nekem is szimpatikus lehet, ha ésszel csinálják.

de sajnos kevés egyesületet látok, ahol ismerik a vékony kis vonalat, ami az orwelli túlszabályozottság és a jpé között húzódik.


"Az "összefogdosás"-t képletesen értettem"

képletesen nincs vele gondom. mindössze attól félek, hogy kiváló íjászok kallódhatnak el a nihilbe, ha tagsághoz kötjük a csoda megtapasztalását/gyakorlását-

Módosította Subby: 2005.01.24, 01:12


Zeta

Zeta

  A király lovagja

 • Fórumita
 • 465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 22:13

Tudtam, hogy mi a JPÉ. Mert azért hülye azért nem vagyok. :(
Szolnokon lakom amúgy

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 19:29

Zeta, te tudod, hogy a JPÉ, az a Józan Paraszti Ész? :) :) :) :( No szóval van olyan a gyakorlatban, hogy egy egyesület vezetősége elkutyul, de akkor a sarkára kell állni a tagságnbak, és el kell csapni őket, ha meg nem sikerül, akkor veszett fejsze, keresni kell egy új megoldást. Egy ilyen alapvetően demokratikus intézményt demokratikusan kell és lehet működtetni. Hol laksz?? Hátha tudunk segíteni. :)

Módosította lgom: 2005.01.23, 19:30


Zeta

Zeta

  A király lovagja

 • Fórumita
 • 465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 19:17

Lehet , hogy a tapasztalataim voltak rosszak. Én sem arról az alapvető szabályokról beszélek ami a JPÉ szabályai is. Ha valamilyen szervezetet megsértettem, akkor azokat megkövetem.

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 14:10

Zeta, az egyesülési jog a rendszerváltás egyik vívmánya az elsők közül. Az egyesületnek van célja, ha azot nem tudod elfogadni, ne lépj be oda. Engem pl. a spanyol baráti egyesület nem érdekel, ettől még szeretem a spanyolokat, de azok a célok nem mozgatnak meg. Nomármost, mi az, hogy kordában tartanak? Nem lövöldözhetsz keresztbe, vagy nem lőhetsz, amikor a többiek vesszőt húznak? Ja, ilyen szabályokkal mindenhol találkozni, fogsz. A JPÉ mindenhol alapvető követelmény. Miért figyel a nagy testvér téged az íjászatban? Tudod te mit beszélsz? Figyeltek téged már egyáltalán, vagy hallottál vhol vmit? És mi köze ennek az íjászathoz? Az adataidat talán nem kezelik jogszerűen, vagy a nyilvántartásod miatt (ami önkéntes, az aláírásoddal beleegyezel) vmi hátrány ér? Jó dolog ilyen nagyokat mondani, meg ilyen feltételezésekkel élni, csak amint belegondolsz, hogy tképpen mit is mondasz, akkor rájössz ha rájössz, hogy az adott esetben ez üres szócséplés.

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 13:53

Zeta!

Ilyen egyesületbe nem kell belépni! és nem kell általánosítani. A miénk nem ilyen és szvsz az LGom és a Subby-é sem.
Tudom, hogy vannak ilyenek, olvastam egynek a szabályzatát...hát...oda nem lépnék be, még ha fizetnének sem!

Alapvetően az egyesület olyan, mint a tagjai!!!

Zeta

Zeta

  A király lovagja

 • Fórumita
 • 465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 13:42

Az egyesülettel az a gondom, hogy ott nem nagyon van beleszólása at egyszerű tagnak. Állandóan kordában kívánják őket tartani. És ha nem akar. Akkor mehet isten hirivel, de onnantól kezdve felejtse el a versenyzést. Hát ez remekül ahngzik. Viva Big Brother.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]