Ugrás tartalomhoz


Fotó

Íjászat #6


 • Válasz írásához lépj be
2174 hozzászólás érkezett eddig

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 13:38

Subby!

Az egyesületekre több okból is szükség van. Egyrészt bizonyítható a tömegbázis létezése, másrészt csökkenti a "játszótéri lövöldözés" esélyét. Nem mondom, hogy ne lehessen szabadon íjászkodni. Akinek végképp nem füllik a foga azegyesületi tagsághoz az maradjon kivül, de tartsa be az alapvető szabályokat. Az "összefogdosás"-t képletesen értettem, azaz, ha találkozunk valakivel aki "szabad" ajánljunk neki egyesületet. Persze nem erőszakosan, Jehowa Tanui módjára.

Akás hogy is nézzük a problémákra, erre és a MISZ-el kapcsolatosakra si, a megoldás az egyesület. Az egyesület tudja hallatni a véleményét a MISZ-ben és egyéb helyeken. Az egyéneket le...-ják, mégha oly okos dolgokat találnak is ki.

A jogszabályok pedig önmagukban semmit sem érnek. Akkor érnek valamit, ha ismerik és be is tartják őket. Szerintem és ebben hasonlóan gondolkozom LGommal, ésszerű és betartható szabályokat kell alkotni. Ha nem ilyen a szabály és egyszerűbb a "tilosban járni", mint betartani akkor nyilván mindenki a kibúvókat fogja keresni.
Fontos még az emberi tényező is. Ez pedig nem más, mint a TEKINTETTEL LENNI MÁSOKRA azaz nem űzök olyan tevékenységeket ami másokat az elfogadható mértéknél jobban zavar.

Üdv:Z

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 13:14

A jogszabályok betartása és a JPÉ faktor: ezek az életet alapvetően mindenki számára elviselhetővé tevő szabályok. Meg még az ösztönök, az érzelmek a lélek is, de ez most nem tárgyszerű, csak nehogy vki leszúrjon, hogy irodagép vagyok :(

A jogszabály sajnos olyan amilyen, vhogy megpróbáljuk betartani, a jogalkotók ebben aztán igazán nincsenek a segítségünkre, nem íjászok voltak, de még a környékén sem voltak a dolognak, ammá biztos.

A JPÉ, az igen, dehát enélkül mást sem lehet csinálni.
A túlszabályozástól is mentsen meg a Nagy Nyílröptető, mert az is borzalmakat tud szülni. Az élet más területein is a határozottan de röviden, életszerűen szabályozott dolgok híve vagyok.

Módosította lgom: 2005.01.23, 13:15


Subby

Subby

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 268 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 12:51

Igy igaz! Be kell lépni egyesületbe, a "szabadon" kószálókat meg "össze kell fogdosni"!


Elf!

ezzel vitába szállnék, sőt fogok is!

sokkal nagyobb szükség van értelmes emberekre (ezek közé pedig sem a feljelentgetős betegállat, sem pedig a játszótéren lövöldözős hülyék nem férnek be) mint bürokratákta, akik majd szigorúan felügyelik, hogy melyik ujjaddal mennyi nyomást fejtesz ki az idegre.

a te álláspontod nemhogy megkérdőjelezi, hanem egyenesen be is tiltja az egyéni mérlegelést, az egyének gondolkodását, és az intelligenciát mint fogalmat úgy általában.

ha megvalósul, amit akarsz, akkor ne csodálkozz, ha hirtelen azt veszed észre, hogy éjjel-nappal csöng a telefonod, hogy "Nagy Testvér! Ó, mondd meg nékünk, lehet-e 11 méterre az óvodások etetőhelyétől íjászkodni?"

majd egy perc múlva: "És 11 és félről?" und so weiter.

szép jövőkép, és ha megvalósul, nem kis része lesz benne a te gondolkodásodat kedvelőknek...

köszönöm, de nem kérek az ilyetén regulázásból.

_VLBB (NPC/NJK)

_VLBB (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.23, 11:30

Korábban próbáltam figyelmeztetni a félreértésekre, mert teljesen véletlenül megértettem Elf szándékát, de a íjászat6 létrehozásakor, valaki moderálta, pontosabban törölte hozzászólásomat Grey- ével együtt. Vajon miért? Biztosan okosabb nálam az illető, mert Ő tudja, én meg nem. :(

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 09:58

Iagazságtok vagyon...bocs!

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.23, 09:04

Elf, ez nem így szokás. Ha pl. te úgy gondolod, hogy a legszebb köszönés rövidítése LFS, és rajtad kívül mindenki úgy tudja, hogy ezzel a ló egy bizonyos tagját kívánod anális összefüggésbe hozatni az olvasóval, akkor ne csodálkozz, ha fölháborordik rajtad kívül mindenki. Na mind1...

_kara (NPC/NJK)

_kara (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.22, 23:23

..A bemásolt levél alján ott volt az aláírás, amit XY-al helyettesítettem, a SZIP-en a bevezető szövegben benne van, hogy honnan származik...

Elf!
Bocs, de mi itt az "rpg"-n s nem akárhol máshol is még megjelent, s igy az alapismeretünkhöz még hozzája adandó módon, ill. infók alapjan irunk -olvasunk no meg reagálunk...
Ha kiegészitö infód is volt -pl a szip-en- esetleg megnevezhetted volna "a hozzá olvasandó (vagy ajánlott) irodalom jegyzéké"-ben.

Kara

De én részemröl már ténylegesen tulreagáltnak tekinteném az egész iromány halmazunkat... :titok:

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 22:37

Kara!

A bemásolt levél alján ott volt az aláírás, amit XY-al helyettesítettem, a SZIP-en a bevezető szövegben benne van, hogy honnan származik a levél...szvsz nem rajtam mult, hogy valaki névtelennek titulálta...bocs

_kara (NPC/NJK)

_kara (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.22, 21:59

...ja, valaki írta, hogy ez egy névtelen levél volt. Nem, nem volt névtelen, név, cím, telefonszám is volt benne. Ezeket én vettem ki belőle.

Elf!:titok:
Edesapam- neked mar megint sikerült a "jol ismert regi formad" adni! :para:
Azt jozan esszel nem lehet fölfogni, hogy mi a sz@rnak kell ebben a stilusban ujra es ujra megbolygatnod "a közvelemenyt", ahelyett, hogy allandoan morzsazod a szamodra komplettkent ismert infokat "tehetted volna szebben is kis lovag"...
Az illesmi senkire es semmire sem hat epitöleg.

Attol meg üdvözlettel-Kara :)

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 17:54

Névtelen levél...
Elf vazzzeeeee, azért jelezhetted volna, hogy (név és pontos cím) vagy ahogy szokták, mert ezt már futtattam más vonalon is, most majd magyarázkodhatok. Meg akkor nem kellett volna nagy összefüggéseket sejtetni a kis dolog mögött, egész más így a leányzó fekvése, szvsz a MÍSZ ördögöt vszeg ki lehet hagyni a fikázásból. És még egyszer: Elf, vazzzzeeee :titok:
:para: :) :D

Zeta

Zeta

  A király lovagja

 • Fórumita
 • 465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 17:20

KYYAT után csak annyit, hogy én semszeretném, hogy a "szabadíjjász" kifejezés rossz lenne. Én sem vagyok egyetlen szervezet tagja sem a MISZ tagja sem. Ettől még én is rossz vagyok??

Módosította Zeta: 2005.01.22, 17:21


elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 16:49

kyyat !

A törvény sajnos nem azt mondja ki, hogy játszótéren (vagy nevezzük aminek akarod, nem ez a lényeg), vagy emberektől hány méteren belül nem szabad íjászni. Hanem, hogy általánosan hol és hogyan lehet íjászni, függetlenül attól, hogy van-e ott valaki, vagy nincs. Így, ott még akkor is TILOS íjászni, ha nincs a közelben senki!

Senki sem akarja, hogy "naplós" hír legyen belőle, mert annak az lenne a következménye, hogy szigorítanának és"vadásznának" ránk a hatóságok, meg a feljelentgetősök. Ezt egyikünk sem akarhatja!
Sajnos, mit már írtam baleset bármely sportág esetében előfordulhat, mégis egy íjász balesetet jobban felfújnának, mint pl. egy gördeszkásat.


ja, valaki írta, hogy ez egy névtelen levél volt. Nem, nem volt névtelen, név, cím, telefonszám is volt benne. Ezeket én vettem ki belőle.

elf_archer

elf_archer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 257 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 16:31

Alisca!

Értem az ötletedet! Jó! Meg kellene kérni a Főtitkár Asszonyt, hogy segitsen kiépittetni ebbe a Sport Parkba egy biztonságos íjász gyakorlópályát, a többi már a Te ötleted alapján mehetne. Fotója meg már van is. Mint KHT lenne rá alapjuk is.

Szvsz, nem a MISZ feladata a pályaépítés, hanem az egyesületeké. Ha a X. kerületben nincs egyesület alapítani kellene. Ezt meg a képen látható kollégák tehetik meg.
Ha a MISZ építene ott egy pályát rögtön felmerülne a kérdés, miért nem épít máshol is, ennek pedig sosem lenne vége.
Nem védem a MISZ-t, de nem tőlök várjunk el olyasmit ami az egyesületek feladata lenne!

Üdv:Z

_kyyat (NPC/NJK)

_kyyat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.22, 16:23

Elrettentésül..."szabadíjászok"


Sziasztok

Lehet, hogy már unalmas a dolog de a képpel és körülötte lévő vitával kapcs bennem is felmerült néhány dolog.
Már a címválasztást sem tartom jó ötletnek mert nem szeretném ha pár év múlva a "szabadíjász" kifejezés egyenlő lenne egy szitok szóval mint most pld a paraszt :para: ami alapból egy foglalkozás
Nem tetszik a rendőrséggel történő fenyegetőzés. Ha zényleg fel akarja jelenteni az illetőket akkor tegye meg és a vizsgálat során esetleg ki fog derülni hogy ott nincs is játszótér vagy ha van akkor nem is volt ott senki stb. Tudjátok egy olyan tipikus "Naplós" hír ha nem hétvége van és a kocsi gyorsabban megy és nincs útban egy hegy akkor tömegkatasztrófa történik stb :titok:
Bármilyen hihetetlen az emberek többsége MO-n nem netezik tehát valószínű pont azokhoz nem fog eljutni a dolog akik rosszkor voltak nem jó helyen. Ha emlékeztek a Tisza átlövés körüli polémiára A szervezőknek fogalmuk sem volt mekkora internetes "vihart " az ötletük. Mivel ők nem neteztek akkoriban.
Amennyire én a kép alapján látom a két íjász nem teljesen ostobán csinálta hiszen a domb tövébe tették a táblát gondolva a célt tévesztett vesszőkre is.
Láttam már ennél sokkal csúnyáb történetet is a Pilisben ahol a túrista útra volt kitéve a cél és oda lövöldöztek a az erdőből kifelé mert nem akarták a fák között keresgélni a vesszőket. De amint szóltunk nekik váltottak mert az íjászok általában barátságos és jóravaló népek :)
Hát ennyi

the_lizard

the_lizard

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 325 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 15:18

Mit kerestek ott? Hát löttek, és igen rossz helyen és időben. A fénykép nem volt rossz ötlet, de jó sem. Az hogy szolni nekik, az sem biztos, hogy túl jó lett volna, mert mi van ha kemííny csávók osz't ütnek.


Ha ütnek, akkor üssenek. Akkor így jártam. De én odamennék ilyen esetben. Nem ellenségessen. Hanem segítőszándékkal. Nem jó dolog, hogy ilyen helyen íjásztak. Ezt így nem kéne. Én csak tudom, Szexárd óta :titok:
Az ismertető anyag jó ötlet. És valóban a MISZ feladata lenne.

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 10:40

Subby, talán nem ilyen rossz a helyzet. :titok:

Subby

Subby

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 268 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.22, 01:07

azt hittem, hogy íjászfórumot olvasok, de belecsöppentem Elf szabálykönyvébe.

értem én, értem. nem szabad, veszélyes, és minket is veszélyeztet szerelmetes gyakorlásunk gondtalan folytatásában.

DE:

ágyín:

aki -látván ténykedésüket - nem zavarta őket azonnal a helyes csillagüsvényre, az gurnyadjon meg azonnal.

cváj:

aki pedig körbeüvölti vele a virtuális világot, az sokkal jobban tenné, ha inkább tényleg igyekezne megtalálni az illetőket, és elbeszélgetni velük, hogy ne tegyenek ilyet, ahelyett, hogy hamarost összeszed egy bulvárújság "vezércikkre" való rosszat az íjászokról és tálcán kínálja brkinek, akinek a szemét szúrja az íjászat (Raman/Elekz: érted, "szúrja"! )

büff, én beszéltem.

Módosította Subby: 2005.01.22, 01:09


_alisca (NPC/NJK)

_alisca (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.22, 00:30

Medve!

Már várom, hogy valaki azt mondja: fogadjunk, hogy PhotoShop-ban készült a kép.


GIMP Nyílt forrású szabadszoftver. Mind linuxra, BSD-re, mind vindózra elkészült. Ingyenes. Csak hogy egy alternatíva is meg legyen említve.

Ha lenne annyi kedvem hozzá, amennyi nincs, pályáznék állami támogatásra egy olyan tervezettel, aminek az a célja, hogy segítsen megelőzni a fotón látható esetet. Felvilágosítással, egyesületi keretek között.

Értem az ötletedet! Jó! Meg kellene kérni a Főtitkár Asszonyt, hogy segitsen kiépittetni ebbe a Sport Parkba egy biztonságos íjász gyakorlópályát, a többi már a Te ötleted alapján mehetne. Fotója meg már van is. Mint KHT lenne rá alapjuk is.
Lehet Elf is segítene, látom szereti a szabályos dolgokat??!
Alisca

_alisca (NPC/NJK)

_alisca (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.01.22, 00:06

Egyébként nem csak az íjászokkal van hasonló probléma. Ott vannak a gördeszkésok és bmx-esek akik majd fel löknek az útcán. Az erdőben a mountian bike-osok, motorosok, quad-osok száguldoznak al tíz centire az ember mellett. És ott van még pl a jet-ski, a motorcsónak.... Nekik is biztos van egyesületük, meg szövetségük. De hiába, sem az egyesület, sem egy szövetség nem gátol meg egyeseket abban, hogy olyan helyen űzzék a sportjukat ahol tilos vagy veszélyes. Ilyenek mindíg is voltak és lesznek is. A mountian bike-osok is biztos hasonló problémávak küzködnek a "szabad mb"-sekkel kapcsolatban.
Viszont, ha egy íjász baleset nyilvánosságok kapna, azt a köznép sokkal jobban felkapná, mint egy ugyan olyan sérüléssel járó biciklis balesetet. Azért, mert az íj fegyverként él a köztudatban ergo veszélyes. Ezért kell elkerülni az ilyen eseteket!

Egyébként: "...nem...az ellen nem véd..."

Mit szólnátok ahhoz, ha minden eladott íjhoz adnának egy "könyvecskét" az íjászatra vonatkozó szabályokkal, és az egyesületek címével. Amúgy is kötelező használati utasítást adni a termékekhez.
Na, ez lenne pl a MISZ feladata, hogy ezt összeállítsa!

Üdv:Z

Bocs, fiúk, és lányok, hogy kéretlenül belevauzok, a Szipen hozzászóltam, nem tudtam, hogy itt is megmozgatta a kedélyeket a cikk.
Sajnálom, hogy Elf barátunk, akiről egyébként jó véleménnyel vagyok, ily keserűen látja a helyzetet.
Háááát, ha ezt hívjátok Pesten játszótérnek, :titok: akkor szomorú gyermekkor vár itt a felnövekvőkre. Engem is megtévesztene, mert a Debreceni Tank pálya jobban szolgálta a célt. Ezek a fiúk lőttek néhányat, méghozzá jól. Nemhinném, hogy tévedek, rosszindulatú fotósunknak igen kapóra jött egy negatív hangult keltéséhez.
Szerintem sem ők, sem őt nem látták, nemhogy zavaróan hatott volna a nemlétező sétafkázókra. Szerintem egyesületi tagok, (neg kell nézni a Misz archivumban)csak már nem bírták kivárni a tavaszt. Természetesen nem így kellett volna.

Több jóindulatot tanúsítsunk embertársaink iránt, mégha nem is olyan könnyű időnként.
Barátsággal: Alisca

lgom

lgom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 515 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.01.21, 22:35

Ne feszegessük, hogy még mi kötelező, messze vezet. Kicsit túl van lihegve a dolog, két felelőtlen ifjonccal és egy névtelen levéllel indult az ügy, csak ehhoz képest...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]