Ugrás tartalomhoz


Fotó

Informatika az asztali szerepjátékban

technológia szerepjáték mesélés

 • Válasz írásához lépj be
119 hozzászólás érkezett eddig

Vincent

Vincent

  Árnyfalkatag

 • Fórumita
 • 1040 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.03, 12:00

Vincent, és nincs kedved felrakni egy nyilvános ftp-re ezeket a zajokat ?


Sajnos korlátozott az internet felhasználásom miatt ez nem lehetséges. Munkahelyi :rohog:, de ha szabad ilyet ajánlanom, ha már úgyis ott van nyílvánosan az aláírásában a link, Strato fórumozótársunk honlapján a letöltések között van egy hasznos kis segédprogi, amikkel ezeket át lehet alakítani lejátszható formátumba. Csak egy kis kézügyesség, és egy-két ismerősöktől elkért vonatkozó hangulatú game és mehet az aláfestő- zene, hangeffekt.

Módosította Vincent: 2005.02.03, 12:01


Petikek

Petikek

  Démonvadász

 • Archívum
 • 362 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.03, 10:48

Vincent, és nincs kedved felrakni egy nyilvános ftp-re ezeket a zajokat ?

Módosította Petikek: 2005.02.03, 10:49


Vincent

Vincent

  Árnyfalkatag

 • Fórumita
 • 1040 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.03, 10:26

Vincent: Azok a zajok érdekelnének, ha letölthetőek valahonnan!
Köszi!


Sajna nem, játékokból lettek kiszedve. Pl. Fallout (sivatag), MIB (városi háttér), Kingpin (gettó és csatorna), Tiberian Sun setup-ja (laborhoz), Vietkong (dzsungel) WWII Sniper (háborús övezet) MechWarrior Mercenaryes (szerelőcsarnok) stb... Némelyik megvan a játék könyvtárában waw-ként, némelyiket csak a program futtatásával lehet előhozni. Ami még hiányzik az egy jó kis éttermi háttérzaj, vagy bár.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.03, 08:36

Itt olyan eretnekségek is elhangzottak, hogy valaki számítógépet használ játékhoz! De a "Női JK-k" fórumról mindenkinek tudnia kéne, hogy aki egyáltalán képet használ, az már "nem is igazzy szerepjátékos"!  :rohog:  :nono:


Whoa, képzelem ezek a bölcsek hogy összekarmolnák magukat az Everway láttán, amelynek a rendszere elég erősen a képekre és az általuk keltett asszociációkra épül... ;)

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 18:21

Nos, mi zenéhez különféle játékok zenéjét használjuk (jól megvan egy könyvtárban), valamint filmzenéket (pl Conan zenéje :gyagya: ) márha fantasyról beszélünk. Modern mesénél a hangulathoz illő gót zenét (darkos mesénél), vagy pl Front Line Assembly-t (cyberpunk stílusú játékhoz).

Fantasy térképekhez ajánlom ezt. Ezek elég jók, és több hónapra (évre) visszamenőleg minden héten van kb 5 db. Kis módosítással bármilyen játékba beleférnek. Vagy itt minden van ami kéne.
Most kb ennyi jutott eszembe.

Javítás Persze megpróbálhatod az rpg.hu letöltések rovatát is, hátha van ott valami :buszke:

Módosította Ymdar: 2005.02.02, 18:24


Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1017 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 16:15

Ha valakinek valami jó címe van képekre zajokra stb. közzétehetné, ha nem gond neki! :gyagya:

Vincent: Azok a zajok érdekelnének, ha letölthetőek valahonnan!
Köszi!

Vincent

Vincent

  Árnyfalkatag

 • Fórumita
 • 1040 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 15:50

Vigyázat emberek!!!

Itt olyan eretnekségek is elhangzottak, hogy valaki számítógépet használ játékhoz! De a "Női JK-k" fórumról mindenkinek tudnia kéne, hogy aki egyáltalán képet használ, az már "nem is igazzy szerepjátékos"!  :gyagya:  :)

Úgyhogy mindenki vigyázzon magára, hogy mit mond!  :) :buszke:

Üdv!


:rohog: Te magasságos... Mit tettem... Megyek is agyonlőni a játékosaimat, utána meg felkötni magamat, így már nem élet az élet. Megvetés tárgyai lettünk :nono: :felvon:

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1757 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 15:39

Vigyázat emberek!!!

Itt olyan eretnekségek is elhangzottak, hogy valaki számítógépet használ játékhoz! De a "Női JK-k" fórumról mindenkinek tudnia kéne, hogy aki egyáltalán képet használ, az már "nem is igazzy szerepjátékos"! :gyagya: :felvon:

Úgyhogy mindenki vigyázzon magára, hogy mit mond! :rohog: :buszke:

Üdv!

Vincent

Vincent

  Árnyfalkatag

 • Fórumita
 • 1040 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 15:28

Igen, szeretem a gépet használni game közben. A hangulatokhoz, helyekhez megfelelő zenei aláfestést, vagy egyszerűen városi utcazajt, éjszakai erdei zajokat tudok rajta futtatni.
Rengeteg nehézkes képi leírással töltött időt lehet vele megspórolni és itt járművek, fegyverek, személyek leírására gondolok, hogy "nézd, ők lépnek ki ebből a kocsiból és ilyen fegyverzetet viselnek" és egyszerűen feléjük fordítom a monitort. Viszont a képek mindi kiegészítésre kerülnek olyan dolgokkal amiket nem tudnak közvetíteni. A hely és helyszín -leírások az esetek nagy többségében szóban történnek, mégha azt én esetlegesen valamilyen kép alapján adom vissza, bár a mesélés x-edik órájában felléphet már olyan szintű fáradság, hogy azt is egyszerűbb a monitoron megmutatni, de az már a vég :gyagya:.
Az asztalhoz ülés nálunk nem feltétel, mert elég nagy a szobám, így mindenki kényelmesebben tud elhelyezkedni hátradőlve a fotelekben, vagy végignyúlva az ágyon, a km meg a gép mögött, de sosem takarásban. Mellesleg így a nagy távolságok miatt nem tudnak egymással susmorogni és megtörni a játékot. Egyébként ezek a dolgok nagyban függhetnek a különböző "játszószobák" elrendezésétől, adottságától. Nálunk ez így működik.
Modulok írása viszont szigorúan papírformájú, mivel a billentyűzetet még csak-csak, de a komplett gépet azért már nem tudom mindenhová magammal vinni, és ki tudja, hogy hol tör rám egy-egy ötlet (iroda, suli, vonat, stb...) és olyankor csak elő a kis sárga kockás füzetet.
Térképeket gépen megrajzolom, de amikor szükség van rá, nem kinyomtatom, hanem mindig csak az aktuális részt rajzolom át a monitor alapján (amit meg úgyis csak én látok), amennyit a karakterek látnak, már abban az esetben, ha olyan helyen járnak amiről előzőleg valamelyik NPC-től nem kaptak térképet.
A szabálykönyvek eBook formáját viszont nem szeretem használni játék közben, mert nem annyira könnyű keresni benne valamit (a keresők ellenére) mint a nyomtatottban. Mert a nyomtatottnál tudod, hogy nagyjából merre lehet a könyvben vastagság alapján és elég a lapok egy töredékét látni a kereséshez (pl. alsó sarkoknál szokás lapozni és elég csak azt a fél hasábot látni, vagy azt a teafoltot, vagy csokimajszot, elnyomottbogarat, stb...). Na szóval számomra nehézkesebb keresgélni gépen, mint ott a kezemben lévő jól ismert könyvben.
A kockacsörgéstől azért sosem fosztom meg a játékosokat, az mindig kézi dobás, valamilyen formában szegény ember az, aki még erre is gépet használ. Nem tudom kicsoda, de írta, hogy előre generált dobásokat nyomtat és abból húz ki egy-egy soron következőt, hát mondják, hogy lustaság fél egészség, de könyörgöm...
Kb. ennyi pro és kontra van számomra a gép használatát illetően.

Benbe

Benbe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 109 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 13:18

Csak az a baj, hogy mikor az ember női NJK-t keres, több óra elteltével megtalálja a megfelelő arcot, de már nem marad energiája felöltöztetni... :gyagya:

Pib

Pib

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 591 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 13:11

Érdekes, hogy ez eddig nem merült fel: képek!
Arcképek NJK-król, tájképek, épületek, szerkezetek...
Sokkal könnyebb a megfelelő elektronikus képekhez jutni a neten, mint papíralapú fényképekhez.

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 13:03

- OpenRPG - neten játszós, jó (openrpg.sourceforge.net) Sokmindenre jó, asztali játékokban annyira nem.
- névgenerátorok - minél fáradtabb vagy, annál többre értékeled. Én írtam is 1-2t, de volt egy nagyon jó is. Egyszer kinyomtattam két oldalnyit, azóta is abból csipegetek :gyagya:
- kockadobáló lusta/kockahiányos/sokkockaegyszerredobálós esetekre

Hirtelen ennyi.

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 11:58

Nos, én a kalandokat mindig kézzel írom meg, egy kivétellel. A térképek. Azzal nagyon sok gondom van. Éppen ezért volt jó az internet, ahol ha az ember igazán beleturkál,kismillió térképet talál, a fantasys térképektől kezdve a vadon térképeken keresztül az űrhajó térképekig.
Az előre megírt modulokat nem szeretem (hiszen angolul vannak, és számomra kicsit nehézzé tennék a folyamatos mesélést...bár kis jegyzeteléssel meg lehetne oldani a dolgot), csak ötletszerzésnek használom őket.
Összegezve én az összes program közül az internetet tartom ebben a témában a legjobnak :gyagya:

_sloarai (NPC/NJK)

_sloarai (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.02.02, 11:44

asszem egyszer csináltam kalandot géppel, de csak azért mert letöltöttem vnómi ötletet a netről és kényelmesebb volt géppel totálisan átalakítani, meg közben amúgy is dolgozni kellett, meg néha fórumozgattam közben... de aztán egyszercsak kinyomtattam és mivel még ez-az még eszembe jutott belefirkáltam... aztán mesélés közben még hozzáimprovizáltam egy kicsit, aztá mivel teljesen más épületekbe is bementek mint aminek megvolt az alaprajza hát olyat is kellett gyorsan rögtönözni - szabadkézzel kútfőből, mert már bent voltak... szal tök jó, hogy van gép, meg progik, meg minden :gyagya:

Benbe

Benbe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 109 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 09:41

Én is szeretek géppel megírni dolgokat, néha térképet is azzal csinálok. Azzal játszani viszont nem tartom jó ötletnek. Nekem valami köztes megoldásom van: a PDA-mba bele tudom tölteni az adatbázisokat, a modult még 1 példányban, van benne mindenféle dobókocka és a makrovilág sokkal gyorsabban üzemel, ha a papírhalom helyett egy interaktív térképem van.

Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1017 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.02, 00:35

Én magam utálom a PC-ket, de a kalandjamiat - ha időm engedi - mindig Wordben írom meg, szépen megválasztott betűtípussal, címmel, vastagsággal stb. Annak valahogy megvan a hangulata. De hogy gép előtt mesélni...? Azt soha! A rajzokat én sosem készítem gépen. Egy mert nem igazán értek hozzá, kettő mert szabadkézzel könnyebb és sokkal hangulatosabb. Neveket tudok fejből is kitalálni, ha nem akkor meg ott vannak a kinyomtatott névgyűjtemények. Az Njk-k mára úgyszintén mennek fejből, szóval nem igazán kell a gép nekem.

Daneel

Daneel

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4352 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.01, 23:35

hmm ;) én meséltem párszor úgy hogy csak egy notebookot vittem, a kaland meg a könyvek is rajta voltak pdfben. baromi kényelmes..  :punny:  csakhogy nincs semmi hangulata...

Érdekes, számomra kényelmetlen volt a gép. Elég komótosan kezelem, és jó hogy minden rajta van, de a gépen kikeresni valamit nem sokkal gyorsabb, mint egy könyvből. Mert lehet, hogy van keresőfunkció (ami előny), viszont a jobb RPG könyvek fejezetenkénti tagolása amúgy is kézre áll (felcsapom a 'harc'-nál és kész).

Írni ugye mindent gépen írok meg, a primitívebb rajzokat is ott készítem el, ha kell (általában valami sima mezitlábas rajzprogrammal), de ami ilyen konrétan RPG-jellegű mesélői segédlet, az mindössze egy GURPS karaktergenerátor volt, amit használtam (ott azért nem ártott a számolgatások, skill egymásraépülések, stb. miatt).

_sipiatti (NPC/NJK)

_sipiatti (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.02.01, 19:27

Én a modul tervezésekor és összeállításakor sok progit használok, és próbálok néhány véges számú alternatívával készülni az elkövetkezendőkre, de legtöbbször csak a magam örömére, mert a parti keresztülhúzza a számításaimat, és marad az improvizáció. ;)
Véletlen kockadobások sorozatát is ki szoktam nyomtatni, és így nem kell dobnom, csak lehúzom a következőt a listáról. A kaland során a karakterek által megszerezhető dokumentumokat és térképeket néha megcsinálom frankó betűtípusokkal ill. rajzolóprogikkal, így még élethűbb az egész. Ha találok a kalandba illő szörny-képet, akkor kinyomtatom, és a találkozáskor kiteszem nekik, azzal, hogy "tessék, így néz ki".
Viszont mesélés közben sohasem ülünk gép mellett. Megpróbáltuk, de megölte a hangulatot... :punny: Minden esetben jobb volt a "mesedélután", ha a szokásos asztalkát körbeülve, chipszet és patogatott kukit zabálva, kockát dobálva kalandoztunk.

asthring

asthring

  baltásgyilkos

 • Fórumita
 • 293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.01, 19:17

hmm :) én meséltem párszor úgy hogy csak egy notebookot vittem, a kaland meg a könyvek is rajta voltak pdfben. baromi kényelmes.. :punny:
csakhogy nincs semmi hangulata. azért más 10 éves spirálfüzetből mesélni amiben minden egyes kaland, és kólafolt egy emlék, vagy egymás kezéből kitépve a szakadt könyvet szabálybuzulni. :elmorzsol egy könnycseppet: :sor:
de tényleg. jobbszeretem papíron a kalandot, mégha wordben is írom, kézzel készíteni a rajzokat, meg szent áhítattal kinyitni a jó kis szabálykönyvet :P
ráadásul jobban bírják a kólát, meg a kekszmorzsát is mint a notebook. ;)

Petikek

Petikek

  Démonvadász

 • Archívum
 • 362 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.02.01, 18:13

Napjainkban a programok és a gépek mindenhol körülvesznek minket. Mért ne lenne ez így a szerepjátékkal is? Mennyire hasznosak a karakter-, térkép-, és szörnygenerálók. és használja-e a Km őket mesélés közben ?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]