Ugrás tartalomhoz


Sorozatok


 • Válasz írásához lépj be
1815 hozzászólás érkezett eddig

scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 678 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.26, 15:55

@scaurus
Stranger Things: jé, tényleg nem esett szó róla :), pedig az egész Zinternet harsog(ott) miatta. Szerintem is jó lett, jól szórakoztunk rajta, bár hagyott némi hiányérzetet - írok majd pár gondolatot róla. Neked mi a véleményed (azon túl, hogy ajánlod :) ).

Azt nem nagyon értem, hogy mi volt az a nagy "hájp" körülötte.

Egy klisékből (ami nem baj, mart a Csillagok háborúja se sok eredeti gondolatot, ötletet tartalmaz, ugye) összerakott, 80' évek hangulatában prezentált sorozat.

Egy kritika írta, hogy olyan mintha az

Spoiler
írta volna.

És tényleg.

Ami tetszett, hogy végre nem egyen barbie és ken szereplőket láttunk.

A geek srácok tényleg geek fejűek, a menő csaj sem egy photoshoppolt címlaplány.

 

Ami, furcsa módon, nekem a legmaradandóbb volt, amikor Jonathan beverte Steve Harrington képét.

Egyrészt, nekem a verekedés hitelesnek tűnt, másrészt annyira jól hozta a jelenet, hogy a burokban született/nevelkedett középosztálybeli srácoknak igen hasznos (és jót tesz), ha időnként jól pofán veri őket az élet.

(A II. világháborúban szolgált nagyapám, aki maga is középosztálybeli/polgári származású volt, mondta, hogy jót tettek az osztályába tartozóknak az Iskola a határonban is olvashatóhoz hasonló helyzetek, szívatások, hogy leesen nekik, hogy a világ nem körülöttük forog.)

 

Ami szemétség volt, a nyitva hagyott kérdések.

Spoiler

 

Szóval egy nem hibátlan (mi az?), erős nosztalgiafaktorú sorozat, amit érdemes megnézni (láttunk már sok rosszabbat is), de hasraesni nem kell tőle.

Én örülök hogy láttam, de egyelőre nem érzek késztetést, hogy ismét megnézzem.Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.22, 20:15

galu22: Köszönöm az összevetést! Ha nem is teljesen olyan a Bosch fókusza, mint a Dróté, de még mindig érdekel. :)

Gregorius: szerintem korrekt a Gotham. Vannak benne érdektelenebb részek, az utolsó meg eléggé összecsapott, de érdekes az ötlet, hogy a megszokotthoz képest 20 évvel korábban játszódik a cselekmény. A Pingvin telitalálat volt, én jobban bírtam bármely képregényes változatánál.

 


Meg a Bron | Broen.

Először hirtelenjében azt hittem, hogy erre utalsz. :)


Módosította Vorador: 2016.09.22, 20:17


Zorkoczy

Zorkoczy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1205 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.22, 19:14

Csak úgy az oldalvonalról: számomra is a Drót a legjobb sorozat a világon. :)

Meg a Bron | Broen. :) Meg az Archer. :) Meg még sorolhatnám... De azért tényleg a Drót a legjobb. :DSelmo

Selmo

  Lochost kvesztor

 • Fórumita
 • 2110 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.21, 22:05

Nem rossz, bár arra készülj fel, hogy sok szereplőt előrángatnak meg sok dolog csak úgy hirtelen történik. Mint egy rosszul rögtönző mesélő kb.Gregorius

Gregorius

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.21, 20:51

A Gotham tényleg annyira jó, mint amiket hallani lehet róla?galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4810 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.21, 07:28

A Drótot (The Wire) láttad esetleg? Általában nem szeretem a nyomozós sorozatokat (Helyszínelők, Gyilkos elmék, stb. ezektől menekülök), de a Drót szerintem a világ legjobb sorozata. Az is lassúbb folyású, van idő mindent kibontakoztatni, nincsenek high-tech kütyük, a szereplők fantasztikusak (mind a karakterek, mind a színészek), és a rendőri nyomozás mellett rengeteg egy dologra is kitér (pl. az elszegényedő munkásosztály helyzete, a polgármesteri választási kampány rejtett játszmái, az oktatási rendszer problémái). A leírásod alapján úgy érzem, hogy érdemes belenéznem a Boschba, mert inkább ehhez a vonalhoz áll közel.

 

 

A Drótot néztem, nagyon sok minden tetszett benne, életszerű, a főszereplőknek néhány jelenetben a magánéletére is kitértek (pl. Kima), és a szereplőknek változott a jelleme, ami menő (pl. Carver és Herc nagyjából ugyanonnan indul, de más irányba fejlődnek) kellően lehúzó (főleg az alacsonyabb rangú dílerek).

Az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, egy-két érthetetlen dolog van csak. Pl. McNulty. Oké, hogy azt hiszi, mindig igaza van, és ezért bármit megtehet, de nem túl életszerű, hogy tényleg mindig igaza van :)

 

 

A Bosch-nak azért más a fókusza. Foglalkoznak

- hétköznapi dolgokkal, magánélettel is, akár úgy is, hogy nem kapcsolódik hozzá katarzis (pl. Bosch nehezen boldogul a lányával, amit igyekszik megoldani, de nem sikerül)

- életszerű, hivatali dolgokkal (pl. lebukatnak egy gyilkost úgy, hogy megállítják az autót. Mivel gyanús nekik, ezért direkt kamu rendszámot potyognak be a rendszerbe, hogy ne találjon semmit, és így le lehessen inteni, de ez később kiderül és lecseszik őket)

- a nyomozás a Drót-hoz hasonlóan konkrét rendőri munka, nincsenek mesés véletlenek, mint a Castle-ben, vagy "mindent megold" karakterek, mint a CSI-ban a halottkém vagy az NCIS-ben a hacker kolléga. Egyszerűen körbekérdeznek ott, ahol logikus, akik gyanúsak, azokra rászállnak (és ezzel nézőként egyet lehet érteni), aztán ez vagy beválik, vagy nem.

 

Hangulatilag azonban nem olyan, mint a Wire. Már eleve a bűntény sem olyan (1 db szökevény felkutatása vs. drogbáró szervezetének felszámolása), a hangulata nem elsősorban lehúzós, bár vannak benne noir elemek.

Amihez tudnám hasonlítani azok a

- régi, Clint Eastwood-os, Gene Hackman-es krimik (francia kapcsolat, holtbiztos tipp, piszkos harry), kevesebb akcióval és több nyomozással

- James Ellroy könyvei (Szigorúan bizalmas, Fekete Dália...), Ellroynál kevesebb felháborító részlettel

- a régi noir-ok, értelemszerűen modern helyszínekkel (bár azért az éjszakai LA még mindig elég noir, ha jól fényképezik), de az alakok azért hasonlóak (Máltai sólyom, Visszajátszás, Véres aratás...)

- a True Detective, ha leszámítjuk belőle a misztikus szálat és a főszereplőket

Azt hiszem, ez a főszereplő személyéből is látszik.

220px-Titus_Welliver_as_Harry_Bosch.jpg


Módosította galu22: 2016.09.21, 07:30


Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3351 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.20, 22:33

 

Nekem is tetszett a Black Sails 1. évada, bár számomra egyetlen komoly hibája van, ami tudom hogy a szinte feneketlen HBO-s költségvetés hiányából adódik: tengeri csaták, ütközetek szinte alig láthatók az évadban, pedig egy hangulatos kalózos sorozattól azért legalább ez minimális szinten elvárható lenne.

 

Ez igaz, ám ebben némileg javul a széria - így, ha csak ez tart vissza, mindenképp ajánlom, hogy folytasd. Szerintem évadról évadra egyre jobb, főleg a Flint-Silver páros - de nekem pl. a 2. évadban az is nagyon tetszett, ahogy Flint hátterét, tragédiáját, eredeti mozgatórugóit lassanként kibontják a visszaemlékezésekkel.

 

@scaurus

Stranger Things: jé, tényleg nem esett szó róla :), pedig az egész Zinternet harsog(ott) miatta. Szerintem is jó lett, jól szórakoztunk rajta, bár hagyott némi hiányérzetet - írok majd pár gondolatot róla. Neked mi a véleményed (azon túl, hogy ajánlod :) ).Gregorius

Gregorius

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 19:57

 

Azért jöttem, hogy egy kicsit kipókhálózzak itt, meg hogy leírjam, mennyire nagyszerű sorozat a Black Sails: évadról-évadra egyre jobb (csak most jutottam el odáig, hogy bepótoljam a 3. évadot). Remek látni, ahogyan a mozaikdarabkák lassan a helyükre kerülnek: a sziget, az elásott kincs, Ben Gunn (kár, hogy eddig csak 2 mondatot kapott), a fél láb... na és nagyon vártam már, hogy mikor kerül végre a "Long" jelző Mr. Silver neve elé. :) Egyébként ez utóbbi szereplő és Flint folyton alakuló viszonyát, a párbeszédeiket, és a közöttük lassan kibomló drámát állatira élvezem. Néha kicsit túltolják az agyalgást, de a legtöbbször nagyon ülnek a párbeszédeik. Már csak a térkép, meg a kinyújtott karú hulla kell, és kb. meg is lesz minden. Nagyon-nagyon remélem, hogy nem kaszálják el a végkifejlet előtt, és megkapja majd a tervezett fináléját. Jelenleg még a Game of Thrones-nál és és a Vikings-nél is jobban szeretem ezt a szériát.

 

A Black Sails tényleg jó.

 

Ami nekem tetszett mostanában (nem frissek, de most láttam):

 

Fargo: elsősorban az első évad, abban még megvannak azok a fura poénok. Hangulatilag ötös, a karakterek nagyon jók, és fura módon még jellemfejlődés (illetve degradálódás) is van :)

 

 

Bosch: ez ilyen régimódi nyomozós sorozat, kemény zsarukkal, sorozatgyilkossal, kissé noir Los Angelesszel. Antológia, egy évadban (10 rész) egy ügy szerepel. Amit kiemelnék

- nagyon lassú a történetvezetés (a negyedik részig nincs is meg az "ügy"), de a felszabadult idő lehetőséget ad olyan jelenetekre, hogy egy szereplő a lánya által küldött zenéket hallgat egy whiskey mellett és csóválja a fejét :)

- régimódi nyomozás: tanúkat hallgatnak ki, normális következtetéseket vonnak le, nincsenek ilyen mindent megoldó DNS-analízisek meg arcfelismerő mesterséges intelligencia szoftverek

- nekem tetszik, hogy a kötelező mellékszereplők (halottkém, rendőrfőnök, stb.) megpróbáltak meglepő színészeket beválogatni. A halottkém a magasságával és izomkötegeivel biztos valami rögbis lehetett, a rendőrfőnök meg olyan mint egy általános iskolai női osztályfőnök

- pluszként megemlíteném az ilyen apróságokat, hogy kiderül ezeknek az embereknek ez munka, felmerülnek olyan apróságok, mint a beosztás, vagy azok az ügyek, amiket a "fő vonal" mellett még rájuk sóznak

Összességében nekem nagyon bejött, de nem fog mindenkinek tetszeni, nekem már mondták, hogy túl régimódi (ez nálam előny), vagy hogy nagyon lassú (ez is).

 

 

Nekem is tetszett a Black Sails 1. évada, bár számomra egyetlen komoly hibája van, ami tudom hogy a szinte feneketlen HBO-s költségvetés hiányából adódik: tengeri csaták, ütközetek szinte alig láthatók az évadban, pedig egy hangulatos kalózos sorozattól azért legalább ez minimális szinten elvárható lenne.scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 678 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 18:25

Hm, ebből a témából eddig hogy maradt ki a Stranger Things?

 

A teljes sorozat már egy (jó)ideje lement, de azért itt egy előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

 

Meg egy cikk némi spoilerrel:

http://hu.ign.com/stranger-things-evadkritika/14573/review/evadkritika-stranger-things

 

Ajánlom!Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 16:22

Bosch: ez ilyen régimódi nyomozós sorozat, kemény zsarukkal, sorozatgyilkossal, kissé noir Los Angelesszel. Antológia, egy évadban (10 rész) egy ügy szerepel. Amit kiemelnék
- nagyon lassú a történetvezetés (a negyedik részig nincs is meg az "ügy"), de a felszabadult idő lehetőséget ad olyan jelenetekre, hogy egy szereplő a lánya által küldött zenéket hallgat egy whiskey mellett és csóválja a fejét :)
- régimódi nyomozás: tanúkat hallgatnak ki, normális következtetéseket vonnak le, nincsenek ilyen mindent megoldó DNS-analízisek meg arcfelismerő mesterséges intelligencia szoftverek
- nekem tetszik, hogy a kötelező mellékszereplők (halottkém, rendőrfőnök, stb.) megpróbáltak meglepő színészeket beválogatni. A halottkém a magasságával és izomkötegeivel biztos valami rögbis lehetett, a rendőrfőnök meg olyan mint egy általános iskolai női osztályfőnök
- pluszként megemlíteném az ilyen apróságokat, hogy kiderül ezeknek az embereknek ez munka, felmerülnek olyan apróságok, mint a beosztás, vagy azok az ügyek, amiket a "fő vonal" mellett még rájuk sóznak
Összességében nekem nagyon bejött, de nem fog mindenkinek tetszeni, nekem már mondták, hogy túl régimódi (ez nálam előny), vagy hogy nagyon lassú (ez is).

A Drótot (The Wire) láttad esetleg? Általában nem szeretem a nyomozós sorozatokat (Helyszínelők, Gyilkos elmék, stb. ezektől menekülök), de a Drót szerintem a világ legjobb sorozata. Az is lassúbb folyású, van idő mindent kibontakoztatni, nincsenek high-tech kütyük, a szereplők fantasztikusak (mind a karakterek, mind a színészek), és a rendőri nyomozás mellett rengeteg egy dologra is kitér (pl. az elszegényedő munkásosztály helyzete, a polgármesteri választási kampány rejtett játszmái, az oktatási rendszer problémái). A leírásod alapján úgy érzem, hogy érdemes belenéznem a Boschba, mert inkább ehhez a vonalhoz áll közel.turin

turin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3229 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 15:00

Nálam az elmúlt 1 évben volt nagyobb sorozatdarálás, így a mindenkori top 5-be csatlakozott néhány (számomra) új név is (sorrend nincs, mert mindet imádom, és alma a körtével): 

 

Six feet under 

Breaking Bad

 

 

 

Nem volt rossz a Dexter sem kb. az 5. évadig, onnantól lassú lejtmenet, és elcseszett befejezés. Viszont a 4. évada minden idők egyik legerősebb sorozat-évada szerintem.

Most zártuk le a Sons of anarchyt, ami szintén kb. a 4. évadig volt nagyon erős, aztán volt egy so-so 5-6. évad, és egy irtózatosan elcseszett záró 7., viszont az utolsó 2-3 befejező rész, ami az egész történet végét jelentette, nagyjából rendben volt.

 

igazi gyöngyszem viszont a nyár elején látott The killing. Nem, nem a svéd eredetit néztem, de azért még embernek tartom magam. :D

Szóval jól megcsinálták ezt a remake-t, az állandóan esős, reménytelen seattle-i feeling nagyon erős volt, csak úgy, mint a két főszereplő zsaru, akik között rettentő jól működött a kémia. A sorozat évadról évadra egyre lehúzóbb, de a végén szerencsére egy kisebb feloldozás itt is megnyugtatja a lelket. Az első ügy nagyon ott van, de a másik kettő sem gyenge.


Módosította turin: 2016.09.19, 15:01


galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4810 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.11, 09:56

Azért jöttem, hogy egy kicsit kipókhálózzak itt, meg hogy leírjam, mennyire nagyszerű sorozat a Black Sails: évadról-évadra egyre jobb (csak most jutottam el odáig, hogy bepótoljam a 3. évadot). Remek látni, ahogyan a mozaikdarabkák lassan a helyükre kerülnek: a sziget, az elásott kincs, Ben Gunn (kár, hogy eddig csak 2 mondatot kapott), a fél láb... na és nagyon vártam már, hogy mikor kerül végre a "Long" jelző Mr. Silver neve elé. :) Egyébként ez utóbbi szereplő és Flint folyton alakuló viszonyát, a párbeszédeiket, és a közöttük lassan kibomló drámát állatira élvezem. Néha kicsit túltolják az agyalgást, de a legtöbbször nagyon ülnek a párbeszédeik. Már csak a térkép, meg a kinyújtott karú hulla kell, és kb. meg is lesz minden. Nagyon-nagyon remélem, hogy nem kaszálják el a végkifejlet előtt, és megkapja majd a tervezett fináléját. Jelenleg még a Game of Thrones-nál és és a Vikings-nél is jobban szeretem ezt a szériát.

 

A Black Sails tényleg jó.

 

Ami nekem tetszett mostanában (nem frissek, de most láttam):

 

Fargo: elsősorban az első évad, abban még megvannak azok a fura poénok. Hangulatilag ötös, a karakterek nagyon jók, és fura módon még jellemfejlődés (illetve degradálódás) is van :)

 

 

Bosch: ez ilyen régimódi nyomozós sorozat, kemény zsarukkal, sorozatgyilkossal, kissé noir Los Angelesszel. Antológia, egy évadban (10 rész) egy ügy szerepel. Amit kiemelnék

- nagyon lassú a történetvezetés (a negyedik részig nincs is meg az "ügy"), de a felszabadult idő lehetőséget ad olyan jelenetekre, hogy egy szereplő a lánya által küldött zenéket hallgat egy whiskey mellett és csóválja a fejét :)

- régimódi nyomozás: tanúkat hallgatnak ki, normális következtetéseket vonnak le, nincsenek ilyen mindent megoldó DNS-analízisek meg arcfelismerő mesterséges intelligencia szoftverek

- nekem tetszik, hogy a kötelező mellékszereplők (halottkém, rendőrfőnök, stb.) megpróbáltak meglepő színészeket beválogatni. A halottkém a magasságával és izomkötegeivel biztos valami rögbis lehetett, a rendőrfőnök meg olyan mint egy általános iskolai női osztályfőnök

- pluszként megemlíteném az ilyen apróságokat, hogy kiderül ezeknek az embereknek ez munka, felmerülnek olyan apróságok, mint a beosztás, vagy azok az ügyek, amiket a "fő vonal" mellett még rájuk sóznak

Összességében nekem nagyon bejött, de nem fog mindenkinek tetszeni, nekem már mondták, hogy túl régimódi (ez nálam előny), vagy hogy nagyon lassú (ez is).Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3351 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.08.28, 18:32

Azért jöttem, hogy egy kicsit kipókhálózzak itt, meg hogy leírjam, mennyire nagyszerű sorozat a Black Sails: évadról-évadra egyre jobb (csak most jutottam el odáig, hogy bepótoljam a 3. évadot). Remek látni, ahogyan a mozaikdarabkák lassan a helyükre kerülnek: a sziget, az elásott kincs, Ben Gunn (kár, hogy eddig csak 2 mondatot kapott), a fél láb... na és nagyon vártam már, hogy mikor kerül végre a "Long" jelző Mr. Silver neve elé. :) Egyébként ez utóbbi szereplő és Flint folyton alakuló viszonyát, a párbeszédeiket, és a közöttük lassan kibomló drámát állatira élvezem. Néha kicsit túltolják az agyalgást, de a legtöbbször nagyon ülnek a párbeszédeik. Már csak a térkép, meg a kinyújtott karú hulla kell, és kb. meg is lesz minden. Nagyon-nagyon remélem, hogy nem kaszálják el a végkifejlet előtt, és megkapja majd a tervezett fináléját. Jelenleg még a Game of Thrones-nál és és a Vikings-nél is jobban szeretem ezt a szériát.Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.06.23, 19:57

Ahogy reméltem, a Powers második évada messze űbereli az elsőt. Van kiért aggódni, senkit nem véd plot armor, Calista se olyan idegesítő most, hogy ő is Power lett, és a többi idegesítő figurát az első két rész jobbára szépen hidegre is teszi. Összeszedtek hozzá most olyan arcokat, mint Tricia Helfer, Michael Madsen és Wil Wheaton (aki kiválóan játszik egy olyan figurát akitől a hideg kiráz), a világ rendben van, sokkal többet látunk mindenből, és végre tényleg a powerek mellett működő rendőrökön van a hangsúly.Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.03.18, 14:30

Köszi!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen terjedelmes lesz.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.03.18, 00:47

A wiki szerint 2019-ig kijön a kilencedik könyv is.

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.03.17, 23:06

Btw azt lehet tudni, hogy hány kötetesre tervezik?KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.03.16, 14:36

Tekintve, hogy a sorozat eddig az első kötet felét dolgozta fel, és kötetből már kijött négy (idén jön az ötödik), arra kicsit várnod kell, hogy a sorozat beérje a könyveket.


Azt mondanám, a sorozatban már fekbukkantak szálak a második könyvből ( Avasarala, vagy hogy hívják az indiai Machiavelli-nénit).

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.03.15, 21:22

Türelmes srác vagyok. :)Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.03.14, 00:23

Tekintve, hogy a sorozat eddig az első kötet felét dolgozta fel, és kötetből már kijött négy (idén jön az ötödik), arra kicsit várnod kell, hogy a sorozat beérje a könyveket.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]