Ugrás tartalomhoz


Fotó

Filmajánlók #2


 • Válasz írásához lépj be
3446 hozzászólás érkezett eddig

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5625 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.02.27, 11:44

galu22:

Nekem a mesterlövész-nézőpont (keretes szerkezet) tetszett nagyon, és a vége kicsit kusza lett, de egyébként az JR1 nézhető film. A női főszereplőt felejteném, mert nagyon furák a reakciói, és egyébként is creepy, de Tom egész használható nekem ebben a szerepben. A JR2 szerintem is kuka.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4869 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.02.24, 18:33

galu22: az első JR film nekem is tetszett, a másodikra viszont nincsenek szavak, hogy mennyire rossz lett. 

 

Köszi szépen, nagyon jó ütemben figyelmeztettél :Ddekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5770 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.02.24, 08:58

galu22: az első JR film nekem is tetszett, a másodikra viszont nincsenek szavak, hogy mennyire rossz lett. galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4869 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.02.23, 14:29

Jack Reacher (2012)

 

Annak idején kihagytam, mert nem szeretem, mikor Tom Cruise keményfiút akar játszani.

 

Tegnap volt a tévében, nagyon kellemes meglepetés volt. Az ajánlók és Cruise miatt azt gondoltam, hogy afféle Mission Impossible/Fast&Furious-féle akcióorgia lesz, de fura módon egy elég retro akcióthrillert láttam. Sokkal inkább a Piszkos Harryval, Utolsó cserkésszel rokon, mint az előbbiekkel.

 

pro:

- nagyon jó a film üteme, mikor már vágsz valami akcióra, akkor van egy kis keménykedés

- ugyanakkor nem csak akciójelenetek vannak (a főszereplő, bár leszerelt katona és ki mer állni három kötekedő kocsmatöltelék ellen, azért elsősorban intellektuálisan kiemelkedő)

- nagyon jó a rendezés, főképp a verekedések közben. Nincs idegesítő kamerarángatás, CGI nulla, a tétek hihetőek (nem háztömböket robbantgat, hanem egyszerre 1-2 embert intéz el)

- a filmben lévő egyetlen autós üldözés is nagyon jó (szerintem ebben sem használtak CGI-t)

- maga a sztori nem túl csavaros, de egy retró akciófilmbe pont elég. A tétje is hihető, nem világot mentenek, hanem egy gengsztert próbálnak lebuktatni

- Robert Duvall cameo bónusz pontokért

 

kontra:

- a női főszereplővel látványosan nem tudtak mihez kezdeni. (néha ilyen, néha olyan a viselkedése. Egy ilyen típusú filmben, ahol nem kap elég időt, felesleges volt összetettebb karakterrel próbálkozni) Ráadásul vAn egy ultragáz jelenet, mikor kb. három percig a dekoltázsát mutatják.

- Tom Cruise számorma hiteltelen az ilyen szerepekben, ráadásul elég béna a plasztikai sebésze. Az ilyen kiscserkész szerepekre (M:I) elmegy, de azért nem egy fiatal Lee Marvin/Clint Eastwood... Az aktív színészek közül például egy Josh Brolin vagy Karl Urban szerintem jobb lett volna.

 

 

Összességében kellemes retró hangulat, aki szerette az Utolsó cserkészt vagy Visszavágót, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3356 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.11.03, 08:32

Nem tudom, ki hogy van a Crimson Peak-kel, de az en varakozasaim siman alulmulta. Szep diszletek koze helyezett sovanyka es kiszamithato tortenet, elnyujtott es leulo cselekmeny. Szerintem egy eros kozepes.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.06, 18:38

 

Operation Petticoat, 1959, Cary Grant és Tony Curtis - magyarul úgy 30 éve láttam, Rózsaszín Párduc címmel.

 

Azóta is meg akarom nézni újra.WCB

WCB

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 459 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.08, 19:24

 Mindegy, ettől még nem rossz film, csak ugyanattól a rendezőtől valami hasonlót vártam, és teljesen más lett.

 

Ehhez kapcsolódó fun fact, mert engem meglepett: ez a rendező rendezte a Babe-et és a Happy Feetet is  :hedbeng2:Ronin

Ronin

  Anyaszomorító

 • Fórumita
 • 1947 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.08, 18:42

Nem a realitást, hanem azt a feelinget, amit anno a Mad Max filmek jelentettek. Annak része volt az is, hogy azért bizonyos kereteken belül egész hihető volt a dolog (persze abszolút egyetértek, hogy megmosolyogtató, hogy nem a vízért harcolnak, hanem a benzinért - persze folyamatosan járatják közben az autókat:)), legalábbis nem voltak akkora epikus agymenések, mint az új részben. De valahogy úgy, ahogy mondod, ha nem Mad Max lenne gondolom nem lett volna ilyen elvárásom. Mindegy, ettől még nem rossz film, csak ugyanattól a rendezőtől valami hasonlót vártam, és teljesen más lett.Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2528 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.08, 11:59

Most komolyan olyan filmben keresi bárki a realitást, amiben az atomhalál dögvészapokalipszis után, amikor nemhogy benzin, de víz sincs sehol, a népek valahonnan mégis bírnak lángszórós fűrészbasszusgitárt biggyeszteni az emeletes autójukra, mert az menő?

 

(Amúgy rájöttem, le kéne cserélni mindenkit zöld, agyaras orkokra, és ez lehetne a végső WAAAAGH! mozi, egyből szórakoztatóbb lenne és a totális agyatlanság sem zavarna senkit.)


Módosította Marvin: 2015.07.08, 11:59


Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.07, 21:57

A belterjes betegségekről: szerintem a hadfiúk szülei azok az eltorzult nők lehettek, akiktől a tejet fejték. Az öt szép feleség iszonyat ritka és egyszeri dolog lehetett, Joe egyértelműen tőlük várta, hogy végre egészséges gyerekeket szülnek (tehát ez másnak nem jött össze), és ezért volt ennyire dühös, amikor megszöktek (ha minden rabszolgája ilyen lett volna, nem zavarja öt után a teljes seregét az utolsó emberig).Gregorius

Gregorius

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.07, 19:04

Tényleg lehet érveket pro és kontra felsorakoztatni, de én szvsz már régen láttam ennyire látványos és szórakoztató filmet, mint a Fjuriród  :hedbeng2:   :bravo:Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3356 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.06, 18:53

Mad Max Fury Road

 

(...) A sztorit mondjuk pont nem értem, hogy miért hiányolják egyesek, vagy miért mondják sokan, hogy nincs. Van. Csak egyszerű. (...) Szerintem teljesen elégséges és "jó" a sztorija, nem kell ennél több.

 

> Nezd, ennyi erovel sztori az is, hogy Max ki akar menni possenteni, aztan feluton rajon, hogy meg sem kell neki annyira, igy visszafordul. :) Szoval, lehet a MM kapcsan tortenetet emlegetni, de minek. :)

 

A karakterek lehettek volna jobbak. Nagyon bírom Tom Hardy-t, de itt valahogy csak lógott a levegőben, valahogy nem volt olyan karakteres, mint a Mel Gibson féle Max.  (...) Viszont a többi csaj azok kb. teljesen súlytalan, arctalan senkik voltak.

 

> Egyetertek (asszem irtam is alabb). A csajok meg asszem V. Secret modellek voltak, ha jol tevedek. :) Pont ennyi szerepuk volt: kontrasztot alkottak a grotesztkekkel - kar, hogy semmi magyarazatot nem kaptunk rajuk _sem_.

 

Na meg a "gonoszok" is. Mivel róluk semmit nem tudunk. Pl. hogy mitől vannak ilyen belterjes betegségeik, ha szép és egészséges rabszolgákat fogdosnak össze feleségnek... Csak mert ez is egy látványelem? Meg a hatalmas gépezetek is? Azokat pl. hogyan csinálták? Azt a rohadt nagy liftet meg a vízpumpát. (...)

 

> Ezert mondtam, hogy az egesz kb. olyan, mint egy videoklip. Az egyes varosallamokkal kapcsolatos info kb. elferne egyetlen soralateten. "Oke, ok loszerrel kereskednek. Legyen a nevuk *Skulofalva*, az vagany. A kinezetuk ilyen meg olyan meg amolyan. Oke, eleg, tovabb, mi a kovetkezo...?"

 

En amugy szeretem a Waterworld c. filmet, es nem ertem, miert ekezik unos-untalan. :pajzs:

 


Módosította Nocturna: 2015.07.06, 18:53


WCB

WCB

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 459 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.06, 18:06

Szóval ha úgy vesszük tényleg totális reboot, akár úgy is vehetjük, hogy ez a Max nem az a Max, és nem egészen az történt vele, amit az első részben láttunk, és ez sok évvel az apokalipszis után játszódik vagy valami ilyesmi, hiszen nem túl hihető, hogy még Max életében ilyen változások történnek az első és a mostani rész között (bár ez már a második résszel is így volt, de itt ezek a testi változások az embereken már elég durvák). De ezen a vonalon is csak oda lyukadok ki, hogy ez valami teljesen más, és nem az, ami régen volt.

 

Ha képregényfilm lenne, könnyebb lenne ez elképzelni :) Burton és Nolan Batmane, vagy a Supermanek, ugyanaz a karakter, ugyanaz a világ, mégis más történet és főhős. Ez is ugyanaz a Max Rockatansky, csak egy kicsit mégis más.Ronin

Ronin

  Anyaszomorító

 • Fórumita
 • 1947 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.07.06, 17:07

Mad Max Fury Road

 

Hát a fene tudja... olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, mint Ridley Scott és a Prometheus esetében. Szeretni akarom... be voltam indulva rá, mert jókat olvastam róla, de valahogy nekem nem jött be.

 

Kezdésnek szerintem hangulatban köze nincs a régi filmekhez... Sőt, sok szempontból egyenesen azoknak az ellentéte. A régi filmek "földhözragadt", zilált világához képest ez valamiféle hősi fantasy-nek tűnt inkább. Túl patetikus, túl monumentálisnak van beállítva az egész. Az epikus zenéi pl. kifejezetten nem tetszettek, inkább kikapcsoltam volna a zenét úgy ahogy van... Voltak jó dolgok a filmben, csak nekem rohadtul nem jött át az a Mad Max feeling, amit pl. a Fallout játékoknál egyből éreztem. Itt először akkor éreztem nosztalgiát, amikor visszafordultak és jött az utolsó nagy üldözés... a 2. rész kamionos üldözése miatt, ami még ma is baromi jó. Olyan érzésem van, hogy most mindenki hypolja, de ha nem Mad Max film lenne, akkor a korszerű látványon kívül miben különbözne pl. egy  Waterworld-től, amit meg mindenki utál? Van rajta egy Mad Max plecsni, de valahogy nem azt kaptam ami a dobozon van. Pedig nekem nem nagyon szoktak elvárásaim lenni, de úgy látszik hogy a Mad Max az egyik szívemcsücske (többek között a Fallout miatt is, ami meg az egyik kedvenc játékom, és ami számomra tökéletesen visszaadta azt a hangulatot - kocsik nélkül!).

 

A sztorit mondjuk pont nem értem, hogy miért hiányolják egyesek, vagy miért mondják sokan, hogy nincs. Van. Csak egyszerű. Ahogy az előző filmekben is. Max családják megölik (bár a csaj igazából az első részben még nem halt meg^^), bosszút áll. Néhány összeverődött túlélő megpróbál meglépni az őket fenyegető raiderek elől. A harmadik rész ebből a szempontból épp hogy telitalálat, mert látjuk, hogy mennyire elszigetelten is élnek embercsoportok a poszt-apokaliptikus világban, és hogy Max csak sodródik egyik helyről a másikra a káoszban. A negyedik rész hasonló ebből a szempontból. Szerintem teljesen elégséges és "jó" a sztorija, nem kell ennél több. Elvégre poszt-apokaliptikusról beszélünk, amiről a kihalt, sivár, reménytelen szavak jutnak eszembe, nem az, hogy epikus...

 

A karakterek lehettek volna jobbak. Nagyon bírom Tom Hardy-t, de itt valahogy csak lógott a levegőben, valahogy nem volt olyan karakteres, mint a Mel Gibson féle Max. Talán ha nem Maxnek hívnák, a filmet meg nem Mad Maxnek, hanem csak George Miller új poszt-apokaliptikus filmjének, akkor nem lenne vele bajom. Egyébként számomra a "mad" sosem azt jelentette, hogy őrült, hanem hogy dühös. Ugyebár megölték a családját meg ilyenek. Soha nem volt arra utalás, hogy őrült lett volna, és mindenféle látomások gyötörnék, itt meg egyből ezzel kezdődik, szóval az egész karaktert is úgy ahogy van rebootolták vagy mi... Furiosa meg a renegát war boy akik szerintem egész jók voltak. Viszont a többi csaj azok kb. teljesen súlytalan, arctalan senkik voltak. Na meg a "gonoszok" is. Mivel róluk semmit nem tudunk. Pl. hogy mitől vannak ilyen belterjes betegségeik, ha szép és egészséges rabszolgákat fogdosnak össze feleségnek... Csak mert ez is egy látványelem? Meg a hatalmas gépezetek is? Azokat pl. hogyan csinálták? Azt a rohadt nagy liftet meg a vízpumpát. Az előző részben pl. "kissé" hihetőbb volt amikor két izomtibor (bár az egyik inkább izomsaci volt:)) tekerte fel a nyomi lánckorláttal ellátott kétszemélyes liftet a főnök házába. Azt se értettem, hogy miért kell a szomszédos városba úgy elindulni benzinért, mintha valami hadjáratra indulnának, fanfárokkal felkonferálni a nép előtt a heti bevásárlást. Azt hittem, rabolni fognak, erre kiderül hogy szövetségesek...

 

Mondjuk az tetszett, hogy nem ilyen őrült, csak rombolni akaró valakik voltak. Nem mintha Humungus és bandája nem lettek volna jók, a 2. rész közegében az teljesen rendben volt, sőt, de itt ez a fajta ábrázolás is tetszett. Ez volt az egyik legjobb dolog a filmben. Csak nem feltétlenül kellett volna ilyen torzszülötteknek lenniük, mert az látványosabb. Kár, hogy nem tudtunk meg többet róluk, mert így ez is lóg a levegőben.

 

Szóval ha úgy vesszük tényleg totális reboot, akár úgy is vehetjük, hogy ez a Max nem az a Max, és nem egészen az történt vele, amit az első részben láttunk, és ez sok évvel az apokalipszis után játszódik vagy valami ilyesmi, hiszen nem túl hihető, hogy még Max életében ilyen változások történnek az első és a mostani rész között (bár ez már a második résszel is így volt, de itt ezek a testi változások az embereken már elég durvák). De ezen a vonalon is csak oda lyukadok ki, hogy ez valami teljesen más, és nem az, ami régen volt.Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.23, 08:44

Tegnap néztem meg a Kingsman-t, és személyében megtaláltam az idei év kedvencét. Nagyon fura hangulata van. Kőkemény, véres, néhol brutális gyilkosságok vannak benne, mégis mindvégig olyan érzésem van, hogy valami vígjátékról van szó. Mindez azért fura, mert egyetlen vicc sem hangzik el a filmben. Egész egyszerűen a légköre ilyen megfoghatatlan Auston Poweres izé.

A látvány tök rendben van, és hozza a James Bond filmek megalomán szupergonoszát is.

 

Szót ejtettem már a harcokról. Nos, ez a része a filmnek egész pontosan zseniális. Nem kevesebb! Látványos, effektív, régi de mégis újszerű.

Abszolút ajánlott kategória!

 

SpoilerKrezga

Krezga

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1201 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.15, 16:22

Tavalyi, de csak tegnap akadtam rá: Birdman.

A legjobb film, amit az utóbbi években láttam. A főszereplő (Michael Keaton) egy színész, aki nagyon híres volt a Birdman 1, 2 és 3 filmjei miatt, amiben szuperhőst alakított. Most viszont a színházban szeretné bizonyítani, hogy nem csak popcorn mozikra képes, hanem igazi színművészetre is. Egyébként úgy kezdődik a film, hogy a főszereplő törökülésben, alsógatyában lebeg 1 méterrel a padló felett, szóval már itt megragadta a figyelmem, hogy "Mi a fene ez? Most tényleg tud repülni, Birdman nem csak egy filmszerepe volt?" Aztán meg teljesen beszippantott a film. Egészen különleges a hangulata, elég nyomasztó, de azért többször vicces is volt, és roppant elgondolkodtató. Nem az a film, amit megnézek, aztán el is feledkezek róla.

Ja, és ha nem tévedek, csak egyetlen vágás van benne, amit nagyon érdekesnek találtam.

 

Szerintem azért több, mint egy vágás volt benne. Nekem nézés közben végig Az orosz bárka járt a fejemben, abban volt így, ilyen kevés vágással megcsinálva a film.

 

Amúgy engem a filmben Emma Stone nagyon megvett, szerintem ő is hatalmasat alakított. A film vége meg valami fantasztikus volt.Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.14, 21:39

Tavalyi, de csak tegnap akadtam rá: Birdman.

A legjobb film, amit az utóbbi években láttam. A főszereplő (Michael Keaton) egy színész, aki nagyon híres volt a Birdman 1, 2 és 3 filmjei miatt, amiben szuperhőst alakított. Most viszont a színházban szeretné bizonyítani, hogy nem csak popcorn mozikra képes, hanem igazi színművészetre is. Egyébként úgy kezdődik a film, hogy a főszereplő törökülésben, alsógatyában lebeg 1 méterrel a padló felett, szóval már itt megragadta a figyelmem, hogy "Mi a fene ez? Most tényleg tud repülni, Birdman nem csak egy filmszerepe volt?" Aztán meg teljesen beszippantott a film. Egészen különleges a hangulata, elég nyomasztó, de azért többször vicces is volt, és roppant elgondolkodtató. Nem az a film, amit megnézek, aztán el is feledkezek róla.

Ja, és ha nem tévedek, csak egyetlen vágás van benne, amit nagyon érdekesnek találtam.WCB

WCB

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 459 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.10, 12:29

Mégis, a premieren vagy tíz ismerőssel találkoztam (két csoportban), kb. 15 év szórással az életkorban és mindenkiben volt valami hiányérzet a sztori és a karakterek (főleg a "gonoszok") hiányosságai miatt.

 

Lehet hogy nem csak nekik hiányzott, mert pont a "gonoszokról" jelent meg eddig képregény, kicsit kibővítve a sztorijukat.

http://www.vertigocomics.com/comics/mad-max-fury-road-nux-immortan-joe-2015/mad-max-fury-road-nux-immortan-joe-1Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.10, 11:54

Ütős párbeszédeket ne várj tőle. A szereplők jobbára tőmondatokban beszélnek; szerintem telitalálat, olyan, mintha a civilizáció vívmányai közül a beszéd is kezdene kiveszni.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.10, 07:36

 

Az helyett, hogy jó hogy nem volt sztorija, inkább arra gondoltam, hogy egyáltalán nem hiányzott belőle a történet. Lehet, hogy ha több lett volna, úgy is jó lett volna, de semmi hiányérzetem nem volt e téren a film után.

 

 

Előrebocsátom, itt már ízlésekről beszélünk, ami legalábbis szürke zóna.

 

Mégis, a premieren vagy tíz ismerőssel találkoztam (két csoportban), kb. 15 év szórással az életkorban és mindenkiben volt valami hiányérzet a sztori és a karakterek (főleg a "gonoszok") hiányosságai miatt.

 

De ez ne rontsa el senki élményét, meg még így is (kb. harmadszor) elmondom, a jegy árát megérte.


Módosította KLM: 2015.06.10, 07:38[Fantasy háttér] [Sötét háttér]