Ugrás tartalomhoz


Fotó

Filmajánlók #2


 • Válasz írásához lépj be
3442 hozzászólás érkezett eddig

Ronin

Ronin

  Anyaszomorító

 • Fórumita
 • 1947 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.06.23, 17:02

Her

 

Nekem az nem volt tiszta az egészben, hogy attól, hogy női hangja ill. neve lesz egy számítógépnek, miért gondolkodik nőként? :) Vagy ez azt akarja kifejezni, korunk toleráns szellemében, hogy a szerelem uniszex? De mindenképpen úgy érzem, hogy kicsit le van ragadva annál a film (meg úgy általában a sci-fi műfaj), hogy egy mesterséges intelligencia emberként viselkedik, ebben a filmben eleve embernek fogja fel magát, de legalábbis hozzájuk méri magát. Holott szerintem kb. egy másik fajról beszélhetünk (bár mondjuk a vége ebből a szempontból nem volt rossz, de nekem kicsit ellentmondásos az addigiak fényében)... én pl. mondjuk nem nagyon várom azt a napot, amikor az ember létrehozza a teljesen kifejlett AI-t...


Módosította Ronin: 2014.06.23, 17:07


auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.06.23, 08:42

Space Pirate Captain Harlock

 

http://www.imdb.com/title/tt2668134/

 

Japán anime/animációs film. Alapból nem szeretem az animéket (főleg a látvány/stílus miatt) de a filmek azért megnézhetőek számomra azok nem annyira elborultak.

A történet: adott a fent nevezett kvázi halhatatlan űr-kalóz aki harcol a kormány ellen a saját igazáért hozzá csatlakozik a főhős akinek a bátyja a kormányzat admirálisa. Árulás tragédia stb... lásd lejjebb

 

Ami jó benne: nagyon hangulatos és jól sikerült a kalózhajó, kicsit wh40k hangulata van (minden nagy, ősi, túlbonyolított). Szépek az animációk.

 

Ami rossz: kb minden más. Alapfelállás az emberiség kirajzott a Földről és hogy lenni szokott kolonizálta a galaxist. 500 milliárdan élnek aztán egyszer csak kimerültek a kolóniák (bazinagy WTF -mégis hogyan lehet lelakni egy galaxist????) ezért mindenki haza akart térni a Földre ami persze nem tudott ennyi embert eltartani elkezdődött a Visszatérési háború. A Gaia szövetség véget vetett a harcoknak (a hogyanra kapuk vmi magyarázatot a film végén) A Föld tiltott terület lett, mert csak. Persze nem kapunk semmi képet a haldokló galaxisról, van vidéki kocsma meg szuper-fejlett kormányzati város a Marson. A történet hasonló logikai bakikkal van tele.

A másik az űrcsaták: van egy (habár fejlett) kalózhajó amit a harc nagy részében nem képes eltalálni egy komplett flotta. De vmi nevetséges mértékben lőnek mellé, persze a flottahajók meg tucatjával pusztulnak. Persze amikor epikus csatában megsérül a kalózhajó még mindig annyira pöpec h legyőzze a flotta maradékát meg hasonlók.

 

A film so-so nézhető egyszer, de nekem néha nagyon fájtak ezek a f*sszságok. 5/10

 original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.06.21, 17:43

Her

 

Szerintem már tudjátok miről szól, de azért elmondom. A közeli jövőben játszódik, amikor már normálisnak számít, hogy mindenki a számítógépének motyogva megy az utcán, ami nekem elég reálisnak is tűnik. Klasszikus elidegenedett világ, de nagyon diszkréten. Theodore-nak pl. az a munkája, hogy másoknak írjon mások nevében szívhez szóló "kézzel írott" leveleket, mert az emberek már nem képesek erre maguktól. Nemrég vált el a nagy szerelmétől és most magába fordultan létezik. Jön az újdonság, az intelligens operációs rendszer, ami önálló tudattal rendelkezik, megismer téged és eszerint igazodik az igényeidhez. Szó szót követ és Theodore és az operációs rendszere, Samantha immár szerelmesek egymásba. Ez több problémát is előidéz, de nem csak azt, hogy lehetséges-e fenntartani egy romantikus kapcsolatot úgy, hogy a partnered egy testetlen tudat. Maradjunk annyiban, hogy a szerelem egy elég megfoghatatlan dolog. Közben Samanthában pedig egyre nagyobb a tudásszomj. A gépek öntudatra ébredése régi (és érdekes) téma, félig erről szól, félig a szerelemről.

Észrevettem, hogy a korallpiros és a sárga különböző árnyalatai, meg talán a fehér is nagyon meghatározóak. Első nézésre annyira nem volt egyértelmű a logika a színek használatában, mint pl. a Blue Valentine-ban, de biztos van.

Nagyon jó filmzene.

Kiemelnék pár mondatot, ami tetszett:

 

"-Would you like your OS to have a male or female voice?

-Female, I guess.

-How would you describe your relationship with your mother?"

 

"I think anybody who falls in love is a freak. It's a crazy thing to do. It's kind of like a form of socially acceptable insanity."

 

Ti férfi, vagy női hangot választanátok? :)Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.06.05, 22:31

Az uj, Tomkrúzos "Edge of Tomorrow" szerintem meglepoen jo lett, nekem felulmulta a varakozasaim; a legutobbi, hasonlo temaju filmje, az "Oblivion" pl. nem tetszett.

 

A film vegig porog - ha eppen kezdene leulni az aktualis szal, akkor valami uj iranyba terelik a filmet, szoval jol tartja a tempot. Termeszetesen nagyon latvanyos (az a csatateri kaosz, ahova az elso beveteskor Tomkrúz megerkezik!), a Mimic faj megjelenesen & mozgasan nagyon jo munkat vegeztek a dizajnerek, mert nagyon gyilkosra sikeredtek - en ilyen kullemu ufokat még nem lattam mashol.  A fentieken tul pedig van benne jo nehany szorakoztato jelenet is, nalam ultek ezek a poenok, plane ahogy a foszereplo rendre-masra sziv. Szerintem siman megeri a mozijegyet - es vegre, 2 ora alatti a jatekido! :) Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4400 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.05.19, 11:04

 

Plusz nem kellett volna meginni azt a kólát.

 

 

:Doriginal_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.05.18, 12:45

Egyebkent egyben vegignezni nem tudom, hogy milyen, mert en kb. 3-4 reszletben neztem meg, szabadido hianyaban.

 

Én kezdtem kicsit türelmetlenné válni a vége felé. Mikor érzed, hogy ez már a finálé, de még mindig van, még mindig van...

Plusz nem kellett volna meginni azt a kólát.Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.05.18, 09:56

Nekem tetszett a Wall Street Farkasa, nalam az "ajanlom" kategoriaban van... 

... de k***tul hosszu, es feleslegesen. Ezt a filmet nagyon meg kellett volna nyirbalni, mindenkeppen jot tett volna neki. Egyebkent egyben vegignezni nem tudom, hogy milyen, mert en kb. 3-4 reszletben neztem meg, szabadido hianyaban.

 

Amugy a film feletol mar en is Kaprio ellen drukkoltam, es bar neha felebredt a szimpatiam az iranyaba egy-egy pillanatra - pl. az utolso szexjelenetben, ami egy nagyon jo jelenet volt szerintem, ugyanakkor abszolut szanalmas volt. De alapvetoen vegig remeltem, hogy eletfogytig bevarrjak, mert egy pioca. Eppen ezert, a film elso oraja utan mar nevetni sem tudtam semmin, mert sokszor eszembe jutott, hogy a valosag nagyon hasonlo lehet, még ha a kulisszak talan tulzoak is egy kicsit.

 

Donnie-t en is utaltam, es Dikaprio tenyleg jol alakit.Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4400 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.05.18, 08:27

Pl tegap megnéztük a Pompeii-t. Volt pár életszerűtlen reakció benne, néhol a párbeszédek is suták voltak, a története némileg bugyutára sikeredett, de sokkal élvezhetőbb volt számomra mint a DiCaprios film. Végig ment az akció. Egyetlen álló pillanata nem volt. Látványban pedig fullos.

 

Pedig ezt nem sokan ajánlották. :)

Mégis aránylag rövid időn belül megnézve a kettőt, erős kontraszt van közöttük.original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.05.16, 16:25

Megnéztem ezt a Farkasos Fal Utcát. Ez valakinek tetszett? Mindenki mindenhol ajánlotta, de nemigen jött át a zsenialitása.

Viszont a moziba járóknak tuti megérte, mert a maga majdnem 3 órájával baráti lehetett az 1 perce jutó forint mutatója.

 

Én leírtam lentebb. Ennyi idő távlatából már nem tűnik annyira jónak mint akkor, azt biztos nem mondanám, hogy zseniális. Nem érzem elpazarolt időnek, de nem hiszem hogy meg fogom nézni többször :)Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4400 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.05.15, 23:45

Megnéztem ezt a Farkasos Fal Utcát. Ez valakinek tetszett? Mindenki mindenhol ajánlotta, de nemigen jött át a zsenialitása.

Viszont a moziba járóknak tuti megérte, mert a maga majdnem 3 órájával baráti lehetett az 1 perce jutó forint mutatója.Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.04.29, 17:49

Whoa.

http://dejareviewer.com/2014/04/29/cinematic-chiasmus-robocop-is-almost-perfectly-symmetrical-film/

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4400 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.04.17, 20:37

Én is megnéztem. Inkább szedtem volna hangyát.

 

A közepétől sejthető "hatalmas" végső csavar; egymásra dobált, ellentmondásos jelenetek; túljátszott szerepek; az alapkoncepció nevetséges. Á, nem is folytatom...Arcana

Arcana

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.04.02, 20:19

Régebben azt hiszem szerepelt itt a trailerje a Snowpiercer-nek: egy irdatlan hosszú vonat száguld a megfagyott Föld kietlen vidékein, rajta az összes túlélővel, stb. Béna filmet vizionáltam, ennek ellenére eléggé meglepett, amit kaptam. Jó pár helyen bele lehetne kötni, de szerintem felesleges, az összkép számomra teljesen pozitív lett.Krezga

Krezga

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1201 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.03.22, 16:58

Huu, ez a 300 masodik epizodja nagyon vacak. A film feleig meg ugy voltam vele, hogy majd leirom, miert nem tetszett, de a vegere attol is elment a kedvem. Waste of money, mindenben elmarad az egytol. De legalabb nem hosszu.

 

Egyetértek. Barátnőmmel mindketten csalódottan jöttünk ki a moziból...Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.03.21, 20:17

Huu, ez a 300 masodik epizodja nagyon vacak. A film feleig meg ugy voltam vele, hogy majd leirom, miert nem tetszett, de a vegere attol is elment a kedvem. Waste of money, mindenben elmarad az egytol. De legalabb nem hosszu.original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.02.08, 13:08

A Wall Street Farkasa

 

Nekem összességében nagyon tetszett, de ebben biztosan közrejátszik a moziélmény, mert visszagondolva van pár dolog amin változtatnék.

Kezdem a kontrákkal, hogy vidám legyen a befejezés.

Könnyedén végigülök egy 3 órás filmet, de most szerintem nem volt indokolt, voltak jelenetek, amiket nem hiányolnék. Például célba dobás a törpével (nem tudom, mi erre az állapotra a megfelelő kifejezés, szóval bocsánat ha megbántok valakit, javítsatok ki), az összes partyjelenetet le lehetett volna rövidíteni, a (khm..) gyertyás rész, aztán amikor beveszik azt a sok altatót, az annyira el volt húzva. Kicsit lehangoló volt egyébként, hogy az emberek azon a részen nevettek, szerintem tökre nem volt poénos ahogy fuldoklik a pasas.

A bátyám volt egyszer valami gyakorlaton egy tőzsdeügynökségnél (vagy nem tudom hogy hívják ezeket a helyeket) és azt mondta, tényleg elég kaotikus, szóval azzal nincs gondom, bár a filmekben nyilván el van túlozva. Viszont azt nehezen hiszem el, hogy mindenki drogfüggő és alkoholista, meg az irodában orgiákat rendeznek. Vagy csak korlátoltan gondolkodok és ez egy metafora lett volna?  :)

Az egy kicsit meglepetés volt hogy ennyi szex van benne, mivel 16+ az értékelése. Szerintem nem vagyok prűd, de én nem mutogatnék ilyeneket 16-éveseknek a moziban. Tudom hogy manapság már nehéz 14-éves szüzet találni, meg hogy maguktól is nézegetnek sokkal keményebb dolgokat, de azért mégis. Láttam "fiatalkoromban" filmeket, amik nem voltak nekem valók és szerintem nem kellett volna, mert nem biztos hogy jó irányba alakították a személyiségemet. Jó, ez a film nem olyan durva, de Jonah Hill f*rkának a sziluettjét már sosem fogom tudni kiverni a fejemből (még akkor sem, ha nem igazi volt).

Na erről ennyit.

A legjobb az volt benne, hogy folyton változtak a Jordan iránti érzéseim. Az elején nyilván drukkoltam neki, aztán volt hogy legszívesebben megtapostam volna, aztán megsajnáltam, aztán úgy éreztem, mindent megérdemel. Először is én nem tudom elviselni a hűtlenséget. És akármennyire is az egyenlőség híve vagyok, az sem olyan szimpatikus, ha egy férfi gyomron öklöz egy nőt. Ennek ellenére mégis voltak pillanatok, amikor együtt éreztem vele. A haverját, Donnie-t rühelltem, de lehet hogy ez volt a funkciója (Jonah Hillt egyébként szeretem).

DiCapriora nem panaszkodom.

Tetszett a zene. Szerepelt egy-két kedvenc számom is, pl. a Smokestack Lightning.

Volt jópár jól megcsinált jelenet, hát nem tudom minek nevezzem, látszott hogy Scorsese.

Vicces volt sokszor. Nyilván nem vígjáték, de lehetett nagyokat nevetni, ami szerintem nem baj, mert nem vitték túlzásba.

Hát most kb. ennyire futotta, nincs kedvem már tovább írni ezt a kommentet.

Ismétlem, összességében tetszett és merem ajánlani.


Nagai

Nagai

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 275 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.01.31, 10:07

Rég jártam itt, úgyhogy nem biztos az ajánlásom aktualitása, de csak tegnap néztem meg az Isteni Műszakot.

Abban a szerencsében volt részem, hogy szakmai szemmel nézhettem. Mondjuk a kollégáim vinnyogását sosem tudtam megérteni, mivel ők képtelenek voltak filmként nézni, ragaszkodtak ahhoz a felfogáshoz, hogy "ha mentő van benne, az csak és kizárólag a való életnek megfelelően kerülhet bemutatásra". Persze ez butaság, ha a való élet érdekel, akkor sétálok az utcán két órán keresztül és figyelem az embereket.

 

Szóval, a film kellemes csalódás volt. Nincs benne semmi olyan, ami miatt akár csak egy percre is kizökkentem volna a sztoriból [főleg mert az nem igazán van], az egyedüli negatívum Milán gyorsvonat sebességű átállása a "sötét oldalra".

 

Az is ordít a filmről, hogy a klasszikus Guy Ritchie filmeket utánozza, de nekem ez tetszett. Magyar filmről beszélünk, és be kell lássuk, hogy az elmúlt években nem igazán remekelt a hazai filmipar, leginkább pénzmosodának tűnt, hiszen milliókat és százmilliókat költöttek teljesen nézhetetlen szemetek megalkotására. Szóval én magyar filmként értékelem az Isteni Műszakot és így, határon belül maradva számomra mindenképpen kiemelkedő alkotás.

Az, hogy a film végéig többször is képes voltam felröhögni egy-egy poénon, az jelzi, hogy az igazi magyar fekete humor még mindig tökéletesen működik.

 

Ugyanatol aki Papirkutyakat redezte?galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4354 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.01.25, 10:59

A Rush nálam is kimaradt a tavalyi év elemzése közben, szerintem is ajánlott film.

 

 

Ami bajom volt a filmmel, azt elnéztem annak, hogy így jobban működik a történet a vásznon. (valójában nem volt köztük ilyen éles verseny, valamint - ha élne - szerintem Hunt nem igényelte volna, hogy szépítsenek a tényeken, sosem bánta meg, hogy olyan volt, amilyen)G46

G46

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2686 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.01.24, 23:56

Üdv!

Mi nászúton néztük meg a Rusht... Feleségem (akkor már): -Te elviszel a nászúton egy autóversenyes filmre? Utána: -Jó volt, de tényleg! A vicc az, h. ketten voltunk az egész teremben... Ajánlom!

 Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.01.22, 09:37

A Rush nemrég megvolt nálam is. Kellemes meglepetés volt, hogy a poszter és minden kósza hír (értsd: nem olvastam utána, nem néztem trailert) ellenére, ez nem csak Huntról, hanem kettejükről szólt - bármennyire is Hunt pózol a plakáton. Tetszett, hogy teljesen egyenrangú ellenfélként kezelte a két versenyzőt, egyik sem volt a film "főellenfele". Egyszerű volt, jó rossz, de nekem valami pici dolog azért hiányzott belőle. Talán kicsit több, a pályán lezajlott harc.

 

Igazság szerint nekem pont az tetszett benne, hogy nem rakták tele -szerintem- felesleges plusz versengésekkel, hiszen Niki szempontja is az a filmben, hogy minek vezessen életveszélyesen gyorsan fölöslegesen. Egyébként kezdem sajnálni szegény Chris Hemsworth-öt. Kezdik beletenni a szép és jólelkű, de nagyképű álrosszfiú szerepébe. Úgy értem az utóbbi (általam ismert) filmeiben nagyon ezt húzták rá folyton. A poszter meg... Anno az Interjú a vámpírralnál is ezt csinálták. Hiába volt a főszereplő Brad Pit, Tom Cruise volt a plakáton ilyen nagyszor-nagyban, mert vele lehet eladni a filmet, akkoriban ő volt az ismert, Brad még csak felfutóban volt. Remélem Brühl-t mostmár felkapják kicsit, nekem szimpatikusakat alakított. :)
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]