Ugrás tartalomhoz


Fotó

Jakabhegyi kelta játék


 • Zárt téma Téma lezárva
294 hozzászólás érkezett eddig

Aluran

Aluran

  Teut Os teutorix

 • Fórumita
 • 684 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 20:07

No örülök, hogy segíteni tudtam... Epekedve várjuk a folytatást és jómagam meg a csokit (az most a hidegben jobban esik), a sör természetesen ráér nyáron a forróságban is...

Mindemellett még valami, amit hiányoltam a rendszerből:
nincs benne töltési idő megadva

(vagy már a szemem is öreg? :D)

Illetve mindenképpen szeretném kérni, talán sokak nevében is megtehetem, hogy kéretik SirTom-nál berakatni valahova a live naptárba az időpontot, mert fontos, hogy mikorra halasszuk a nyaralást miattatok! :) (illetve, hogy az esetleges ütközéseket kerüljétek!)

barcas

barcas

  A Sherwoodi Erdő

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 19:52

Hála az Égnek, és főleg Alurannak, mostmár ott van az aláírásomban a link, ahonnan el lehet érni a szabályainkat. A tábla csokit és a sört utaljuk. :D

Rosencrauntz

Rosencrauntz

  Ludi Magister

 • Archívum
 • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 17:40

hoi!!

maximálisan jól hangzik a felvételi sörözés jelleg és az enjékázás is, szóval ahogy a jó úttörő segítek ahol tudok :) :(
sha már itt tartunk sztem sem sok az a 500 forint, ami itt pécsi árszinvonalon akár két :D -t is jelenthet :D
node addig is sok sör a szervezőknek és a leendő játékosoknak :sor: :sor: :sor: :sor: :sor:

R.
:sor:

barcas

barcas

  A Sherwoodi Erdő

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 16:54

Áh, egy másik pécsi! :sor: Remek, örülök hogy ilyen aktívan segítenél minket. Igazság szerint magával a szervezéssel nincsen baj, arra már közel elegen vagyunk (ettől függetlenül egy "felvételi elbeszélgetés" után valamelyik sörözőben van remény a csatlakozásra. :szent: :( ), viszont a helyi emberkékre nagy szükségünk lenne, úgy is, mint akik segítik a munkánkat, és úgy is, mint fontos karakterek, njk-k. (merthogy egyes szerepeket nem szívesen bíznánk idegenekre)

Én sem találom soknak az 500-at, és ezt tényleg maximálisan visszaforgatjuk a játékosokra. A lepényt mondjuk úgy számoltuk, hogy kijön max 5000 ből össz, ha csak az lenne, nem is merült volna fel a pénzes dolog. A sör ennyi embernek egy kicsit több, és ezeken kívül is vannak terveink (játékhoz használatos tárgyak előállítása, buszjegy a népnek, stb), amik együtt viszont már elég megterhelőek lennének, hisz momentán háromfős a tényleges csapat.

Morf

Morf

  Szürke Falka

 • Archívum
 • 184 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 16:42

Üdv!

Nem tűnik soknak az az 500Ft, de csak akkor érdemes, ha tényleg nagyot dob a játékon, mert biztos lesznek akik emiatt nem jönnek el, amit mindenki megérthet. Szerintem a lepénysütés inkább munka mint pénz kérdése.
Majd viszünk nagy pajzsokat, hogy ne legyen túl gyors a játék! :(

Rosencrauntz

Rosencrauntz

  Ludi Magister

 • Archívum
 • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 16:19

üdv!!

bár nem vagyok a város által feljogosítva, Pécs nevében túlcsorduló örömömet fejezem ki, hogy végre újra a közelben is lesz fantasy live!! :szent: :para: :rohog: szívesen segítek a szervezésben is amennyire időm engedi, és amennyiben szükség van erre :sor:
mindenképpen jó lenne ha helyi embertömeget is meg tudnátok mozgatni...csak vannak itt a meditárrán hóesésben akik szívesen kaphatók ilyen témára is :(

barcas

barcas

  A Sherwoodi Erdő

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 16:13

Oké rendben, az én hibám, hogy nem kérdeztem meg. Mindjárt intézkedem az ügyben, szerintem legkésőbb holnap, de talán még ma megoldjuk a linkelést az aláírásunkba.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 16:06

Ha elkülditek a szabályokat valami nagyon kis méretű txt vagy rtf fájban, akkor belinkelem a fájlt ide, a fórumra. Ekkora hozzászólásokat azonban nem engedhetek. Bocs. :(

barcas

barcas

  A Sherwoodi Erdő

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 15:35

Brenn: Huh, na igen, jött a kritika, ahogy azt vártam. (és kicsit féltem is tőle már előlre)

A játékot azért raktuk ennyivel későbbre, hogy mindenki lerendezhesse addigra a vizsga és egyéb egyetemi ügyeit, tehát nagyobb legyen a törzsközönség.

Ami a pénz és létszám kérdést illeti, megfontoltuk jó sokszor, és végül arra jutottunk, hogy megkérdezzük itt, mennyire hajlandóak az emberkék saját magukra pénzt fizetni. (ez mellett mi valószínüleg nem profitálunk semmit, vagy még kicsit rá is fizetünk, de nem is ebből gondoltunk meggazdagodni, ezt a közösségért tesszük) Ha mégiscsak megterhelőnek bizonyul az az 500 ft, akkor max kevés lesz a sör, és nem lesz egy-két olyan plussz dolog, amit szerettünk volna. (pl elövételben buszjegy azoknak, akik jönnek)

Megkötések: Igen, természetesen vannak, de hol nincsenek? Valamiképpen mégis csak el kellett érnünk, hogy közel balesetmentes legyen a rendszer. Ugyanakkor, ha szabad megvédenem kis kreálmányunkat, nem korlátozunk senkit a fegyverválasztásban, amint azt láthatjátok, rengeteg fegyvert vonultatunk fel, nincs kasztrendszer, ezért ezeket bárki használhatja, továbbá a végtagok is bejöttek a muriba, ami azér jóval reálisabb, mint csupán felsőtestre szurkálni. Ezzel együtt a pajzshasználat sem vélhetőleg abban fog kimerülni, hogy a csata elején azt mindenki a mellkasára heggeszti.

Ishar: Igen, emlékszem a felvetésedre, de továbbra is úgy gondolom, hogy egy Olyan túlfeszített szerkezet, ami egy viszonylag kicsi fémlövedéket lő ki, nagyobb átütő erővel bír, mint egy pusztán kézzel eldobott szálfegyver. Szerintem ezt más is így gondolja, legalábbis remélem.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.03.07, 15:10

Bár már múltkor mondtam, úgy tűnik azóta sem változott a dolog: én még mindig irreálisnak érzem, hogy a bőrvért nem véd meg az íjtól, de a dobódárdától igen.

Brenn

Brenn

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 356 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 15:01

Nexus/baras!

Én Másvalakitől úgy tudom, hogy a játékotok júni végén lesz+ilyen pénz dolog még nem jutott fülembe (=mi úgy tudtuk hogy ingyenes lesz).
Most akkor melyik változat érvényes???

A fizetős játék koncepcióját jó alaposan gondoljátok át, mert sztem kicsi a valószínűsége annak, hogy Bp-ről Pécsre nagy tömegek áramolnának le a játékra (ez a tapolcai játékon is érződött, ahol a résztvevők között szinte alig voltak Bp-iek, illetve Pest megyéből -kb. csak a Teut Os). Egyszóval döntsétek el, hogy sok játékos rendszert szeretnétek ráfizetéssel, vagy kevés játékost -amire viszont nem fizettek rá.

Jah, a szabályrendszerről meg csak annyit, hogy ahol ennyi megkötés van, ott nem vagyok biztos benne, hogy sokkal reálisabb lesz a játék, mint az eddigi live-okon. Persze lehet, hogy most pesszimista vagyok (holott ez nem szokásom)....

barcas

barcas

  A Sherwoodi Erdő

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 14:17

Úgylegyen. :(

Na, akkor szépen sorjában, mert ez így magában tényleg csupasz.

Lesz letölthetőség, mitöbb, saját honlap is van, hamarosan üzemkészen. Itt inkább csak részletekben vitatjuk meg a rendszert, hogy ne legyen káosz a kérdezésben.

A rendszer egytalálatos lesz, egy kiskapuval. Ez a kiskapu pedig a klán zászlójának a kérdése. Ha a zászló is a csapattal megy a harcba, akkor az egyszer eltalált emberke dönthet úgy, hogy sebesültsége dacára elmegy a zászlóhoz, megérinti azt, ezzel mintegy erőt véve (ezt az eljárást különben hősies önfeláldozásnak hívjuk a rendszerben, vagy valami hasonlónak) visszamegy harcolni, ám ha ekkor is eltalálják, akkor egész napra meghalt. Szóval ezt inkább csak nagyon fontos, amolyan epikus küzdelmekben érdemes használni.

Jógos, ezt megvitatjuk, de mivel a harci rész nagyrészt az én érdemem, úgy gondolom ezt valóban módosítani fogjuk. Ehhez még megjegyezném, hogy bizonyos felszereléseknek pontértékük lesz, tehát drágák lesznek, egy ilyen általád felvázolt nehézvértes pedig e szerint elég drága.

A többi anyag talán a hét végén, legközelebb pénteken ülünk össze egy félnapos kupaktanácsra, reményeim szerint ott rengeteg régi anyagot fogunk közönségképessé dolgozni.

Mágia lesz, de a részleteket nagyon még ne kérdezzétek. A lényeg talán annyi, hogy ez sokkal kevésbé fantasy mágia lesz, mint az szokásos. Egyáltalán nem lesznek sebző varázslatok, a mágus sokkal inkább a misztikum és a homályos légkör, a jóslatok embere lesz, mint a pusztításé.

Az időpont igazából így hasraütésre lett meghatározva, 8. hó 2. hétvégéje, de ez közel sem végleges, igény szerint fogjuk alakítani.

Pénz: Ezen erősen tanakszunk, úgy tervezzük a mostaniak szerint, hogy 500 ft-ot szedünk be, amit teljes egészében a játékba forgatunk. (pl: a máshol bevált mézsör és lepény ipari méretű előállításának célzatával.)

Azt hiszem nem hagytam ki semmit, kérdezzetek még. :sor:

Aluran

Aluran

  Teut Os teutorix

 • Fórumita
 • 684 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 14:02

Nos ez így szép és jó, de ugye (!) szeretnétek valami kompaktabb formában is elérhetővé tenni. (pl.:letölthetőség, stb) Mert így egy idő után elég sokat kell majd visszakeresni! :(

Nem rossz, de (lehet a hiba bennem van) nem jöttem rá, hogy egytalálatos-e a rendszer, vagy sem? Vagy ez nem is kérdés? Szóval ez nem derült ki.
Szuperjó, hogy nagy a találati felület, de így eléggé gyors, amolyan egyvágásos összecsapások lesznek. Több Ép-vel meg ugye káosz... :sor:

Miért nem viselhet nehézvértet az, akinek nagy pajzs van? Pont ez a lényeg benne, hogy a "katona" mozgékonyságából fakadó hátrányai és a pajzs+vért-ből adódó előnyei kiegyenlítik egymást. Vagy régen nem ezért csinálták? (meg hát ti mondtátok, hogy realisztikusabbat akartok... akkor ilyennel "áthúzni" nem biztos, hogy megéri!)

Mikorra várható a többi anyag? Honlap, stb?
Mágiát terveztek?
Időpont? (mert a nyári live naptár lassan betelik, illetve a kelta csapat fellépései komoly kötöttséget jelentenek, értsd nem fognak tudni fellépés helyett oda menni...)
Pénzügyi kalkuláció? Semmi, non-profit? Mert ez meg a magas utiköltség miatt nem mindegy...

Köszi a válaszokat, további kérdésekkel fizetek értük! :szent:

barcas

barcas

  A Sherwoodi Erdő

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 12:34

Köszönjük szépen a megjelenési lehetőséget.

Kis csapatunk most jutott el, cirka fél éves tervezés és tesztelés után addig, hogy első játékunk kész részeivel a nagyközönség elő léphessünk. A dolog fokozatos lesz, egyrészt, hogy fenntartsuk az érdeklődést, másrészt mert annyit tudunk feltenni, amennyi készen van. Jöjjön tehát az első blokk, a harcrendszerünk. Felhívom a figyelmet, hogy ez nem feltétlenül végleges, javaslatok hatására nem kizárt, hogy módosítjuk, bár a vázától nem szándékozunk lényegesen eltérni.

-= MODERÁLVA =-
A megjelenési lehetőség nem egyenlő a teljes szabályrendszer berakásával. Ezt valamilyen más úton kezeljük le, mert ez így tilos. - ST

Módosította SirThomas: 2005.03.07, 16:00


SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.03.07, 12:27

Üdv neked, ki idetévedtél. Ez a fórum a Jakabhegyi kelta játék ismertetése céljából nyittatot. Itt tesszük közzé fokozatosan a szabályokat, illetve itt értesülhettek minden, a játékot érintő információról. A megjelentetett részekkel kapcsolatban szívesen látjuk a kérdéseket, és az építő kritikát.

Pécsi szervezők (senkise, maswalaki, barcas)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]