Elf-mániákusok írjatok!
Kelt 2008.02.01, 22:34
Egyszóval, semmi ilyen ivetnivaló nincs ebben a történetben, ami el kell ismerjem, annak ellenére is, hogy bevallottan külső ötletre épül, inspiráló.
Hogy bevalljam, a m* sikerült belém neveljen egy ösztönös idegenkedést az elfektől - mármint a kijátszásuktól - így gyakorlott szerepjátékos voltom ellenére is csak a nagyon régi, kiskori emlékek szem előtt tartásával egyesülök elf karakterrel - azokkal az elveknek a szem előtt tartása segít, amiket Arwen, Elrond, Galadriel mutattak meg nekem. Galadriel bölcsessége, és gondoriak általi meg nem értettsége - ez volt az utolsó, amikor az elfeket meg nem értett, idős, szép és bölcs fajként láttam. Mindazonáltal, ha elvonatkoztatunk mindezektől, lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni egy NJK-val ezt a játékot - mint az aláírásom is mutatja, női NJK-val - és akkor már fordítani is rajta, tehát más fajúval.
Elnézést, képes vagyok elkalandozni, azért remélem, nem túl kacifántos, amit leírtam.
amt
Kelt 2008.02.01, 21:54
(Bár talán az indok, hogy miért is nem elfek nevelték, kissé sántít, és egyesek "realisztikus-fantasy" világképébe nem illeszkedik; ez stílustól függ, azt hiszem.)
Nem derült ki, a jóslat igaz-e, jól értelmezték-e, vagy hogy valaha is beütne-e a katasztrófa...
Kelt 2008.02.01, 19:53
Elnézést hölgyem, de ez egyenesen nonszensz. Ilyen alapon elvitatkozhatunk a végtelenségig vagy akár most abba is hagyhatjuk. "De akkor is". Ilyen egyszerűen nem létezik, hogy fogadhatnbném ezt el érdemi válasznak??
Carun-nal egyetértek. Ez az emberek által nevelt elf pedig nekem még eszembe sem jutott. Igazán megtisztelőnek vennék egy-két további részletet!
amt
Kelt 2008.02.01, 13:22
Nekem volt egy elfem, akit emberek neveltek fel (meg volt az oka, hogy miért), nagyjából olyan helyzetben volt, mint egy félelf, identitás-problémákkal kütdött, csak még egy kis csavar volt a történeten, hogy kinézetre totál elf volt, és a többi lény így is viszonyult hozzá.Azért kíváncsi lennék egyesek miért játszanak elfet... a beilleszkedési zavarokkal küszködő félelf szerintem nagyobb feeling
És hogy miért nem félelfet indítottam? Talán épp ez a plusz kis csavar tetszett benne.
Kelt 2008.02.01, 09:49

Azért kíváncsi lennék egyesek miért játszanak elfet... a beilleszkedési zavarokkal küszködő félelf szerintem nagyobb feeling

Kelt 2008.01.29, 09:05
Ellenben elmondható, hogy az elfeknek van esélyük legalább is kevésbé látványos leépülésre. Lehet ez a hosszú életben is, éppen úgy, mint az egészségesebb életmódban vagy mentális okok miatt - felteszem, az elfek kevésbé használják el a testüket mint mi, kevesebb a feszültség, a stressz, nincs magas vérnyomás, magas vércukor. Az egész gondolati felépítésük az emberinél nyugalmasabb életre épül.
Mindezek ellenére sem gondolom - még annak ellenére sem, hogy oly fényben tűnhet fel - hogy az elfek racionális okok nélkül többek, jobbak, értékesebbek, maasabb szintek lehetnének, mint az emberek. Egy átlagemberhez képest felmagasztosultnak tűnhet egy elf, és meg kell valljam, lehet, hogy az is. Mindazonáltal ez csak az egyik nézőpont a sok közül. Az elfek szemszögéből éppen az tűnhet csodásnak, borzalmasnak, de mindenképp idegennek és felfoghatatlannak, ahogyan az emberi faj szaporodik, területileg terjed és meg is marad - ahogy alkalmazkodik, majd magához alakítja a környezetét. A leleményesség, emberi szociális értékek mind a szemükben javunkra írhatók (lehetnek), mint ahogyan az érzelmek megjelenése. A szépség mint elfogadhatjuk a hosszú éltűek szemében érték és a szeretet, szerelem, büszkeség, összetartozás, bármely pozitív érzelem csodásan vadnak és élőnek tűnhet egy elf mellett - bár hozzá kell tegyem, a "negatív"-nak elkönyvelt érzelmek is ugyanolyan hévvel jelennek meg az embereken.
Ezek mellett el kel mondjam azt is, hogy az általánosan elfogadott dogmákkal ellentétben, a patriarchális alapú elf-felmagasztosulást sem vagyok hajlandó elfogadni. A hosszú életű elfek, akik mindenkinél korábban jelentek meg és ezért minden az övék, minden lelemény csak nekik köszönhető és mindenki betolakodó - el kell mondjam, mindenki a maga igazát védi, az elfek is. Mindezek fényében, ha arra kerülne sor, én a legmesszemenőbb hűséggel és meggyőződéssel, mondhatni hittel török lándzsát az elfek - ellenében, a halandók oldalán.
Utánam a tűz
Kelt 2008.01.29, 08:17
Bár más faj, én a legtöbb szerepjátékban nem érzem ennyire hogy is mondjam...emberfelettinek, misztikusnak az elfeket.
Kelt 2008.01.28, 21:00
amt
Kelt 2008.01.26, 16:47
Játékos karakternél tényleg nagy hülyeség ezer években gondolkodni, hacsak nem valami elf aggastyánt játszik valakiSzvsz kevés játékos karaktereknél kevés jelentősége van annak, h hány ezer évig él egy elf... addig elég nehéz eljutni
![]()

Szvsz nem a halhatatlanság teszi az elfet, mert pl. a törpe sem attól feeling, mert pár száz évig elélNálunk az elfek azért elfek, mert nem halnak meg, öreg ráncos elfek nincsenek.

Módosította Carun: 2008.01.26, 16:49
Kelt 2008.01.26, 16:38
Mindezek mellett még bátorkodnék előhozakodni azzal, hogy a "házimanó" a Harry Poter-világban "House Elf" néven szerepel.
Minden messze menő megbecsülésem.
Ajánlom magam kiváló tisztelettel.
Kelt 2008.01.15, 11:10

Igen, Gyűrűk Ura alapú az örökélet, de hát arra alapszik az egész faj (elf Tolkien-koncept) szóval csak nem nagy bűn visszatérni a gyökerekhez.
Akkor jó, ha félig reálsak az elfek, ha misztifikálva és/vagy "tündérszerűre" vannak vágva, de ha olyan reálisak mint m*-ban akkor kell nekik is természetes életút.
messzemenő,
utánam a tűz.
Kelt 2008.01.06, 14:23
"örökké élnek..."
Ez butaság. A D&D-ben az elfek 750 éves koruktól már aggastyánnak számítanak, alkalmasint elélnek akár 1000 évig is, de ott már befigyel némi mágia. (Mágiával amúgy egy cima ember is elélhet többszáz évig, lásd varázslók, mágusok, nekromanták)
a M.A.G.U.S. elfjei pedig akák 1500 évig, vagy tovább is elélhetnek természetes körülmények között.
Nem tudom honnan vetted a fenti kijelentésed, de erős a gyanúm, hogy a Gyűrűk Urából, abban valóban halhatatlanok amíg szembe nem találkoznak az ellen pengéjével (azért hullottak na