Ugrás tartalomhoz


Elf-mániákusok írjatok!


 • Válasz írásához lépj be
1006 hozzászólás érkezett eddig

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.01, 22:34

Miért lenne zavaró a realisztikus fantasy világképbe? Én is ezt preferálom, bevalom őszintén. Azonban teljesen mindegy a világunk szempontjából avallások, jóslatok, hiedelmek megalapozottsága - hisz hogy szélsőséges példát vegyek, a Földön semmilyen fizikai manifesztációja nem lehet egy fizikai világunkon kívüli entitásnak, ez azonban cseppet sem gátolja meg az öngyilkos terroristákat ténykedésükben. Hány és hány ember sorsát befolyásolták és befolyásolják ma is próféciák, hány és hány kiválasztott volt, van és lesz a Földön is. Egyáltalán nem irreális, még a mi kulturánkban sem, már avégre sem, mert a kereszténység zsidó alapra épül, amiben általános volt a "fekete bárány" szertartása.
Egyszóval, semmi ilyen ivetnivaló nincs ebben a történetben, ami el kell ismerjem, annak ellenére is, hogy bevallottan külső ötletre épül, inspiráló.
Hogy bevalljam, a m* sikerült belém neveljen egy ösztönös idegenkedést az elfektől - mármint a kijátszásuktól - így gyakorlott szerepjátékos voltom ellenére is csak a nagyon régi, kiskori emlékek szem előtt tartásával egyesülök elf karakterrel - azokkal az elveknek a szem előtt tartása segít, amiket Arwen, Elrond, Galadriel mutattak meg nekem. Galadriel bölcsessége, és gondoriak általi meg nem értettsége - ez volt az utolsó, amikor az elfeket meg nem értett, idős, szép és bölcs fajként láttam. Mindazonáltal, ha elvonatkoztatunk mindezektől, lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni egy NJK-val ezt a játékot - mint az aláírásom is mutatja, női NJK-val - és akkor már fordítani is rajta, tehát más fajúval.
Elnézést, képes vagyok elkalandozni, azért remélem, nem túl kacifántos, amit leírtam.

amt

Lloth

Lloth

  a Pókkirálynő

 • Archívum
 • 1109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.01, 21:54

Nagyjából annyi volt a történet, hogy az elf közösségben, ahol megszületett, volt egy jóslat vele kapcsolatban, mely szerint nagy vészt fog hozni az elfekre. Emiatt dobták el maguktól a csecsemőt, és emiatt nevelte őt egy ember (aki mit sem tudott a jóslatról). (Igen, tudom Oidipusz-király koppintás, valóban onnan származott az ötlet.) Ezek után nem igazán tudott magával mit kezdeni...embernek nevelték, mégsem volt az. Később felkereste az elf közösséget, ahonnan származott (ő maga nem tudta, hogy innen való), ott persze nem fogadták túl szívélyesen, de nem szóltak neki a jóslatról. Csalódott az elfekben, pedig elég nagy reményeket fűzött a találkozáshoz. Továbbra sem találta a helyét, a nyugalmát, és útnak indult- így lett kalandozó. Más helyütt is találkozott elfekkel - olyanokkal, akik nem ismerték a jóslatot - de mivel embernek nevelték, úgy is viselkedett, idegen volt az elfek között. Külseje miatt viszont az emberek között. Szóval, érdekes kis identitás-probléma volt.
(Bár talán az indok, hogy miért is nem elfek nevelték, kissé sántít, és egyesek "realisztikus-fantasy" világképébe nem illeszkedik; ez stílustól függ, azt hiszem.)
Nem derült ki, a jóslat igaz-e, jól értelmezték-e, vagy hogy valaha is beütne-e a katasztrófa...

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.01, 19:53

Kedves Paris!
Elnézést hölgyem, de ez egyenesen nonszensz. Ilyen alapon elvitatkozhatunk a végtelenségig vagy akár most abba is hagyhatjuk. "De akkor is". Ilyen egyszerűen nem létezik, hogy fogadhatnbném ezt el érdemi válasznak??

Carun-nal egyetértek. Ez az emberek által nevelt elf pedig nekem még eszembe sem jutott. Igazán megtisztelőnek vennék egy-két további részletet!

amt

Lloth

Lloth

  a Pókkirálynő

 • Archívum
 • 1109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.01, 13:22

Azért kíváncsi lennék egyesek miért játszanak elfet... a beilleszkedési zavarokkal küszködő félelf szerintem nagyobb feeling :sor:

Nekem volt egy elfem, akit emberek neveltek fel (meg volt az oka, hogy miért), nagyjából olyan helyzetben volt, mint egy félelf, identitás-problémákkal kütdött, csak még egy kis csavar volt a történeten, hogy kinézetre totál elf volt, és a többi lény így is viszonyult hozzá.
És hogy miért nem félelfet indítottam? Talán épp ez a plusz kis csavar tetszett benne.

Carun

Carun

  The Living Armor

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.01, 09:49

Paris: És ugyan ki akarna egy általad felvázolt "tökéletes" lénnyel játszani? Egy elf is lehet ronda és ügyetlen, születhet testi hibával, lehet pösze, vagy fogatlan (főleg ha pár ork segít ezen :) ), persze lehet csak az én elborult fantáziámban vannak ilyenek, de valahogy a Tolkien féle mivagyunkalegtökéletesebbfajazegészvilágon nézet nem igazán jön be :sor: Szerintem az elfek sem jobbak, vagy többek, csak más a felfogásuk, amit az ember nem irígyel, hanem inkább idegenkedik tőle.

Azért kíváncsi lennék egyesek miért játszanak elfet... a beilleszkedési zavarokkal küszködő félelf szerintem nagyobb feeling :sor:

_Paris Hilton (NPC/NJK)

_Paris Hilton (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.02.01, 00:18

A mi elfjeink valóban sokkal jobbak és többek az embereknél! Bölcsebek, szebbek, és nagyon jó harcosok. Olyan kifinomultság jelemzi őket, hogy az emberek csak irigykedhetnek!

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.29, 09:05

Én sem érzem annak őket, hogy megmondjam őszintén. Meg kell valljam, módfelett zavar az inhumán fajok misztifikálása és ember fölé emelése minden további nélkül. mindazonáltal, az elfeknek is megvannak a maguk előnyei, szépségei. Hiszen a mai értelemben vett öregedés egy jelentős része annak a számlájára is írható, hogy a ma társadalma egyre betegebb; elfogadott tény, hogy a természetes szelekció kiküszöbölésével egyre több ragály marad a génállományban. Ennek megfelelően az emberek is hamarabb öregednek és ez látványosabb degradációval is jár.
Ellenben elmondható, hogy az elfeknek van esélyük legalább is kevésbé látványos leépülésre. Lehet ez a hosszú életben is, éppen úgy, mint az egészségesebb életmódban vagy mentális okok miatt - felteszem, az elfek kevésbé használják el a testüket mint mi, kevesebb a feszültség, a stressz, nincs magas vérnyomás, magas vércukor. Az egész gondolati felépítésük az emberinél nyugalmasabb életre épül.

Mindezek ellenére sem gondolom - még annak ellenére sem, hogy oly fényben tűnhet fel - hogy az elfek racionális okok nélkül többek, jobbak, értékesebbek, maasabb szintek lehetnének, mint az emberek. Egy átlagemberhez képest felmagasztosultnak tűnhet egy elf, és meg kell valljam, lehet, hogy az is. Mindazonáltal ez csak az egyik nézőpont a sok közül. Az elfek szemszögéből éppen az tűnhet csodásnak, borzalmasnak, de mindenképp idegennek és felfoghatatlannak, ahogyan az emberi faj szaporodik, területileg terjed és meg is marad - ahogy alkalmazkodik, majd magához alakítja a környezetét. A leleményesség, emberi szociális értékek mind a szemükben javunkra írhatók (lehetnek), mint ahogyan az érzelmek megjelenése. A szépség mint elfogadhatjuk a hosszú éltűek szemében érték és a szeretet, szerelem, büszkeség, összetartozás, bármely pozitív érzelem csodásan vadnak és élőnek tűnhet egy elf mellett - bár hozzá kell tegyem, a "negatív"-nak elkönyvelt érzelmek is ugyanolyan hévvel jelennek meg az embereken.
Ezek mellett el kel mondjam azt is, hogy az általánosan elfogadott dogmákkal ellentétben, a patriarchális alapú elf-felmagasztosulást sem vagyok hajlandó elfogadni. A hosszú életű elfek, akik mindenkinél korábban jelentek meg és ezért minden az övék, minden lelemény csak nekik köszönhető és mindenki betolakodó - el kell mondjam, mindenki a maga igazát védi, az elfek is. Mindezek fényében, ha arra kerülne sor, én a legmesszemenőbb hűséggel és meggyőződéssel, mondhatni hittel török lándzsát az elfek - ellenében, a halandók oldalán.

Utánam a tűz

Lloth

Lloth

  a Pókkirálynő

 • Archívum
 • 1109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.29, 08:17

Hm, mivel az elfek külsejükben sem sokban térnek el az emberektől, én úgy gondolom, biológiájukban sem (a hosszú életet leszámítva). Szerintem ugyanúgy ráncosodnak, őszülnek öreg korukra, mint az emberek. Amit te írtál Leophane, az nekem inkább a tolkieni-"romantikus" elf felfogást juttatja eszembe.
Bár más faj, én a legtöbb szerepjátékban nem érzem ennyire hogy is mondjam...emberfelettinek, misztikusnak az elfeket.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.28, 21:00

Az én meglátásomban az idő az elfeken is meglátszik, de nem olyan értelemben öregszik a testük és a megjelenése, mint az emberek esetében. A fa sem hajlik meg ősszel, csak csendes méltósággal elhullatja a leveleit... Szerintem a megjelenő néhány szarkaláb, a tekintet és valami megmagyarázhatatlan érzés mutatja az elf korát, egy érzés, ami ott bizsereg benned és szinte megérzed, megízleled azoknak az évezredeknek a nyarait, amik mögötte vannak, a szerelmeket, az elmúlást és ekkor végtelenül kicsinek és jelentéktelennek érzed magad a tekintete előtt....

amt

Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 454 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.28, 18:38

Öreg, ráncos elf? Szerintem simán van...


Szerintem is lazán lehet, öreg és ráncos elf. Főleg mert azoktól még a karik is tartanak :P

Tisztelettel Csontrágó

Carun

Carun

  The Living Armor

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.26, 16:47

Szvsz kevés játékos karaktereknél kevés jelentősége van annak, h hány ezer évig él egy elf... addig elég nehéz eljutni :D :dilis:

Játékos karakternél tényleg nagy hülyeség ezer években gondolkodni, hacsak nem valami elf aggastyánt játszik valaki :hc: Viszont NJK-nál már más a helyzet :dilis:

Nálunk az elfek azért elfek, mert nem halnak meg, öreg ráncos elfek nincsenek.

Szvsz nem a halhatatlanság teszi az elfet, mert pl. a törpe sem attól feeling, mert pár száz évig elél :sor: Öreg, ráncos elf? Szerintem simán van... Persze nálam ;)

Módosította Carun: 2008.01.26, 16:49


Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.26, 16:38

Kedves hölgyem, meg szeretném jegyezni, hogy az "elf" az angolszász gondolkdásban "manó, tündér, misztikus varázslatos lény" fogalmat jelent. Mindemellett tiszteletteljesen hozzátenném, hogy a mai etalonnak elfogadott elf-koncepció Tolientől származik, azonban ez a fantásia egyetlen síkját jelenti - még ha mégoly széls és végtelennek tűnő síkját is.
Mindezek mellett még bátorkodnék előhozakodni azzal, hogy a "házimanó" a Harry Poter-világban "House Elf" néven szerepel.

Minden messze menő megbecsülésem.

Ajánlom magam kiváló tisztelettel.

_Paris Hilton (NPC/NJK)

_Paris Hilton (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.01.26, 16:10

A manók azok manók, nem elfek!
Mi is áttértünk utána az elf név használatára.
Nálunk az elfek azért elfek, mert nem halnak meg, öreg ráncos elfek nincsenek.

_Hispán (NPC/NJK)

_Hispán (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.01.26, 15:49

Szvsz kevés játékos karaktereknél kevés jelentősége van annak, h hány ezer évig él egy elf... addig elég nehéz eljutni :dilis: :dilis:

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.26, 15:47

Igen, rendszere is válogatja.

Azonban mi pedig nem kezdtük el az elfeket Házimanóknak hívni, annak ellenére, hogy a Harry Potter pedig úgy fordítja :dilis:

Elnézést. No offense. Csak j ött hirtelen :dilis:

amt

Carun

Carun

  The Living Armor

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.26, 15:44

Ezt az örökéletű dolgot rendszere válogatja ugye :dilis: Nálam egy elf nem él örökké, ugyan úgy öregszik, csak míg az embernél mindez végbemegy 60 év alatt, addig az elfeknek több mint 1500 évük van rá :dilis:

_Paris Hilton (NPC/NJK)

_Paris Hilton (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.01.26, 15:35

Az elfek legyenek is halhatatlanok! Mi úgy játszottuk, hogy a Gyűrűk Ura alapján nem öregedtek tovább 30 évnél az elfek. És mi tündének hívtuk őket egy ideig, mert úgy voltak fordítva is a GYUban.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.15, 11:10

... akor csak erőszakos halálla, értsd úgy. Szerintem a Győzike-show-t sem bírják. :felvon:

Igen, Gyűrűk Ura alapú az örökélet, de hát arra alapszik az egész faj (elf Tolkien-koncept) szóval csak nem nagy bűn visszatérni a gyökerekhez.
Akkor jó, ha félig reálsak az elfek, ha misztifikálva és/vagy "tündérszerűre" vannak vágva, de ha olyan reálisak mint m*-ban akkor kell nekik is természetes életút.

messzemenő,
utánam a tűz.

Carun

Carun

  The Living Armor

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.06, 14:32

csak gyilkosság által tudnak meghalni.


És ha elüti őket a postakocsi? ;)

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.01.06, 14:23

Üdv!

"örökké élnek..."

Ez butaság. A D&D-ben az elfek 750 éves koruktól már aggastyánnak számítanak, alkalmasint elélnek akár 1000 évig is, de ott már befigyel némi mágia. (Mágiával amúgy egy cima ember is elélhet többszáz évig, lásd varázslók, mágusok, nekromanták)

a M.A.G.U.S. elfjei pedig akák 1500 évig, vagy tovább is elélhetnek természetes körülmények között.

Nem tudom honnan vetted a fenti kijelentésed, de erős a gyanúm, hogy a Gyűrűk Urából, abban valóban halhatatlanok amíg szembe nem találkoznak az ellen pengéjével (azért hullottak na ;) )


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]