Ugrás tartalomhoz


Harry Potter mánia


 • Válasz írásához lépj be
1311 hozzászólás érkezett eddig

Sirak_Richard

Sirak_Richard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.07.07, 17:51

gondoltatok már arra, hogy mi lesz ezzel a topikkal ha már nem lesz több hp könyv? :D

Hogyne :D
Mindig lesznek azok akik majd belenőnek a HP-be,akik majd olvassák a könyveket+azok majd jönnek szépen ide fórumozni :)


Igaz is. De vajon szeretni fogják-e 10, 20, 30, 40, vagy akár 50 év múlva a fiatalok a HP sorozatot? Mármint a könyvet, nem a remakelt filmeket, amik már 40 dimenzióban mutatják a karaktereket...
Spoiler


Spoiler

Hm...erre mondják,hogy a jövő zenéje? :P

original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.07.07, 11:49

nem tudok teljesen egyértelmű sorrendet felállítani, nehéz eldönteni, melyik a kedvencem, de körülbelkül így néz ki a sorrend:

1. a halál ereklyéi
tele van izgalommal. minden harmadik percben halál, csata, menekülés, röpködnek a fénycsóvák.. végre nem az a megszokott felépítés, hogy elmennek az iskolába (így, vagy úgy :D), néhány kviddicsmeccs, gyanús dolgok történnek, nyomoznak, aztán a végén harry megküzd egy "főgonosszal". engem nem zavart, hogy nem a kastélyban játszódott a történet 90%a.
meg persze nagyon izgi volt az az oldala is a könyvnek, hogy mennyi mindent megtudtunk a múltról, sokminden érthetővé vált. főleg a pitonról szóló rész tetszett a végén.
lupin és tonks halálát azért még mindig nem tudom megbocsájtani.

2. a félvér herceg
lehet hogy sokan unalmasnak találták, hogy az egész könyv csak visszaemlékezgetésből áll, de én nagyon élveztem a merengős részeket. az volt a legjobb, hogy végre megismertük voldemortot.
dumbledore halála így visszanézve szerintem jó húzás volt, harry így már csak magára számíthatott a hetedikben, ahogy annak lennie kellett.
az inferusok meg egész horrorisztikussá tették :D

3. az azkabani fogoly
egyértelműen sirius miatt szeretem :) imádom siriust és itt tűnik fel először. az időutazás is tetszett benne.
ja és persze a tekergők térképe! végig imádtam, hasznos kis dolog.

4. a tűz serlege
maga a trimágus tusa is jó volt, de leginkább a finálé miatt tetszett. mikor cedric meghalt az elég sokkoló volt, de jó rész. voldemort végre testet ölt, nem csak repkedő lélek, meg embercsonk. priori incantatem, miegymás. és a legvégén az ifjabb kupor lelepleződése is jó volt.

5. a bölcsek köve
na itt még egy volt a sok animus kiadós gyerekkönyv közül, voltam kb 11 éves mikor olvastam és akkor imádtam, bár nem sejtettem, hogy kultusz lesz belőle :P hihetetlenül jó a hangulata, atmoszféra szempontjából talán ez a legjobb, mivel még minden új az olvasónak. rám nagy hatással volt, gyártottam bogoly berti féle mindenízű drazsét (sokféle gumicukor összeborítva egy kidekorált papírzacskóban :)), vajsört, ami nem volt egyszerű, mert akkor ugye még nem keringtek mindenféle receptek az interneten, meg mindenféle hülyeséget, ami megvalósítható volt.
az a legjobb hangulatilag, hogy minden régi.
szóval egy szó: hangulat. meg még egy: humor.

6. a főnix rendje
lehet, hogy az a baj, hogy ezt egyszer olvastam, azt is régen, a többit pedig minimum kétszer, de valahogy nem hagyott bennem akkora nyomot. az a rész mondjuk vicces volt, mikor a rend elment harryért a privet drive-ra. nagyon mérges vagyok sirius miatt, olyan kegyetlenség volt harry utolsó élő rokonát is kinyírni :D

7. a titkok kamrája
nem tudom megmagyarázni, valamiért idegenkedek tőle. mondjuk a horcruxos utalások, amiket aures említett tényleg pozitívumok, meg hogy az egész suli rettegésben van mardekár utódja miatt, kővé válások, meg hogy kiderül, hogyan is halt meg hisztis myrtle, de valamiért mégis az utolsó helyre kerül nálam.

amúgy nem úgy kell érteni ezt a listát, hogy az utolsókat nem szeretem, azok is tetszettek, de valaminek a végén is kell lennie.

Feanor

Feanor

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.07.05, 08:51

Spoiler


Shakti

Shakti

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 85 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.07.04, 20:05

gondoltatok már arra, hogy mi lesz ezzel a topikkal ha már nem lesz több hp könyv? :)

Hogyne :)
Mindig lesznek azok akik majd belenőnek a HP-be,akik majd olvassák a könyveket+azok majd jönnek szépen ide fórumozni :felvon:


Igaz is. De vajon szeretni fogják-e 10, 20, 30, 40, vagy akár 50 év múlva a fiatalok a HP sorozatot? Mármint a könyvet, nem a remakelt filmeket, amik már 40 dimenzióban mutatják a karaktereket...
Spoiler


Spoiler


Sirak_Richard

Sirak_Richard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.07.04, 19:51

gondoltatok már arra, hogy mi lesz ezzel a topikkal ha már nem lesz több hp könyv? :)

Hogyne :)
Mindig lesznek azok akik majd belenőnek a HP-be,akik majd olvassák a könyveket+azok majd jönnek szépen ide fórumozni :felvon:

Shakti

Shakti

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 85 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.07.02, 11:56

4. A kviddics hiányáért a Trimágus tusa kárpótolt. Valamint az első szerelmi szálak is megjelennek... :aaaaa: És volt benne sárkány is, na meg magyar vonatkoztatás. xD És Voldemort visszatért, valamint évekig húzták az agyunk a következő rész megjelenéséig.

6. Két szó, amiért egyik kedvencem lett a Félvér Herceg: Perselus Piton. Kell ennél több? :szomoru:

2. Bár a filmben nagyon elrontották a kígyót, a könyvben én imádtam. Mindig is egyik kedvenc állatom volt. Nem beszélve Fawkes-ről, a főnixről. A könyv elolvasása után hónapokig főnixeket rajzoltam. Még mindig megvannak azok a rajzaim...

7. A kép összeáll, a kirakósnak minden darabja a helyére kerül. Bemutatja a karakterek másik oldalát, a sötétebbiket. Az, aki az elejétől fogva ott volt a színtéren, és nem nyilvánított neki semmilyen különösebb jelentőséget senki, Dumbledore testvére volt, valamint kedvenc vérfarkasunk és hosszú szakállú igazgatónk sem olyan tiszta életű, mint hittük... Neville egyik kedvencem lett, teljesen megváltozott (igaz, már a 6-osban is). És Szipor is drámaian megváltozik, ahogyan Féregfark is elkövet egy jótettet.

1. Mesebeli, magával ragadó, elbűvölő, ártatlan és naiv...

3. Bár Lupint nem lehet nem szeretni, én Siriust sosem tudtam megszeretni. (a filmben a színés alakítása fenomenális) Egyszerűen bennem nem hagyott akkora nyomot a sok dementor, meg Lupin vérfarkas léte. Azért a Tekergők Térképe szépen beszólt Pitonnak! xDDDDD

5. Sokat vártunk erre a kötetre, és nagyot is csalódtunk. Nem tetszett, és kész. Egyetlen jó jelenet benne az volt, amikor Umbridge-ot ugratták a Weasley ikrek. Na jó, bevallom, a DS edzések sem voltak rosszak, de... Nekem akkor is nagy csalódás volt az egész.

aures

aures

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 101 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.26, 19:22

Huhh. Én már sokszor nekiugrottam, de soha nem tudom eldönteni melyik a kedvencem.
Inkább azt mondom, mi az bennük, ami külön külön felejthetetlenné teszik őket.

Bölcsek Köve - Ez indítja, és hordozza legteljesebben a Harry Potter hangulatot. Olyasmi, amiről a Karácsony, és a csoki jut eszedbe, és visszarepít időtlen gyerekkorodba. (Egyébként ez a hangulat mindegyikben megvan. Az utolsóban talán kevésbé.)

Titkok Kamrája - A feszültség, amit a szörny kastélyban mászkálása kelt; és itt jönnek a képbe igazán az alapítók. Ez a rész tele van utalásokkal a horcruxokra.

Azkabani fogoly - az időutazás a végén, és hogy kiderül a gonosz fogoly, valójában jámbor keresztapa :D

Tűz Serlege - (ha valamelyik, akkor ez az igazi kedvencem) Voldemort visszatérése zseniális, és a tudat, hogy majd' tíz hónapig az SVK tanár valójában csak testében az, akinek gondolják. :) (Ez nem csak félelmetes volt, de majdnem hánytam az idegtől - 9 évesen olvastam...)

Főnix Rendje - talán ez a leggyengébb, bár tele van szép megoldásokkal, és végén a minisztériumi jelenetek mindenért kárpótolnak. Mégis az a kedvenc jelenetem, amikor Little Winghingben megtámadja Harryéket a két dementor.

Félvér Herceg - na ebből aztán biztos szuper filmet csinálnak. A rádöbbenés, hogy Voldemort széttépdeste a lelkeit. A napló, stb. Igazándiból nem sok dolog történik, de a merengős jelenetek hihetetlenül jók. Na meg a vége!

Halál Ereklyéi - ez egy akcióbomba volt. A legnagyobb kár, hogy a Roxfort csak a végén szerepelt. Az adta mindegyik könyv hangulatát. De így is imádtam. A kedvenc jelenetem, mikor majdnem elsírtam magam, az volt, mikor Harry a halálba indult. Örökké megmarad bennem az érzés, amit Harry akkor érzett. És amit kérdezett a szülei szellemétől: Fájni fog?

Nem lehet elégszer elolvasni őket. De néhány évig pihentetni kell. Úgy öt hat elég lesz. Tudom kínzás, de akkorra hihetetlenül jó érzés lesz visszarepülni ebbe a világba. És a gyerekkoromba. :D

Feanor

Feanor

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.26, 18:18

Én pont most fejeztem be magyarul a 7est. (két napja kezdtem :aaaaa: ) Nagyon tetszett, csak volt egy rakás idióta betûlemaradás meg szóelírás ami a többi kötetben nem volt. Pl az egyik FEJEZETCÍM így nézett ki: A utolsó diadém. :)
Egyébként így magyarul jobban tetszett sokkal, mint angolul. Bírom a fordítót. :nono:
Téma:
Most hogy mind a 7 szépen a kezünkben van (ha még nem csináltatok ilyet) akinek van kedve megoszthatná a publiccal az õ személyes kedvenc-sorrendjét, rövid kifejtéssel még hasznosabb.
Itten van az enyém, kezdve a legjobbal:

7 - nekem nagyon bejött, nagy döntések, nagy felelõsség amivel jár a sok sok izgalom, sok sok fénycsóva, sok sok rejtély és legenda, a nagyi nyakábó kirobbanó kígyókról már nem is beszélve. :nono: Végre megválaszolódnak az elõzõ könyvekbõl hátramaradt kérdések, Dumbledore is visszatér, bár sajnos csak egy röpke fejezet erejéig. Magyarul még a 19 évvel késõbb fejezet se volt olyan nyálas a neveket leszámítva. Viszont meghal Tokns, Lupin és Dobby. :D

6 - horcruxok!! :D Nekem nagyon bejött ez a megoldás, és marha igalmas a fejezet amiben Dumbledore elmagyarázza az egészet. A barlang és a harc is jó utánna.

4 - Trimágus Tusa, az áll-Mordon nagyon zseniális. :ok: végén a temetõ, 13 éves voltam amikor elõször olvastam, majd be tojtam..

3 - nem nagyon jut eszembe semmi konkrét, rég olvastam de emlékszem, hogy jobban bejött mint az elsõ 2.

1 - elõsszörre nagyon jó volt, de a többi fényében nem csillog olyan fényesen..

5 - egy picit túl sok tökölés és kifakadás, Umbridge-t utáltam és még Sirius is meghal.

2 - nekem nem nagyon jött be ez a 200 méteres kígyó vagyok és a 3 centi átmérõjõ csövekben sikladozok dolog. Nem azt mondom, hogy rosz a könyv, mivel Potter ez kizárt. :nod: De a többi nekem jobban tetszett.

Feanor

Módosította Feanor: 2008.06.26, 18:21


Shakti

Shakti

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 85 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.22, 10:01

Hát igen, az első 3 filmben még csiszolhattak volna az effektusokon... Az a baziliszkusz pedig egyszerűen borzalmas volt! :dilis: Teljesen másképp képzeltem el, ahogy még sok más fajt is. Néhány dologra nagyon jól ráhibáztak, például a kastély, és a legfőbb szereplők külseje, de volt, amit nagyon elbénáztak. Igaz, ha valamikor leforgatják ismét mind a 7-et, az már csak a csúcsszuper effektekről szólna... Én azért kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a 6-odikból, nekem az a személyes kedvencem a 4-edik és a 2-odik után...

original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.22, 09:57

újrafilmesítik majd mind a 7-et

ez nem lenne ellenemre, amilyen bénák :dilis:

Shakti

Shakti

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 85 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.22, 09:47

Bezony. *helyesel* Még hátravan néhány film, aztán újrafilmesítik majd mind a 7-et, 3D-sen, újabb PC játékokat adnak majd ki, ésatöbbi,ésatöbbi... Szerintem nem kell aggódnunk.

Thranduil

Thranduil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 198 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.22, 09:40

gondoltatok már arra, hogy mi lesz ezzel a topikkal ha már nem lesz több hp könyv? :dilis:

Eltűnik a süllyesztőben a HP-lázzal együtt :rohog:
De nyugi, amíg lesznek filmek, addig lesznek olyanok is, akik akkor olvassák majd először a könyveket. Ráadásul jó marketingszakemberek tartják kézben a HP merchandise-t :rohog:

original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.06.22, 08:24

gondoltatok már arra, hogy mi lesz ezzel a topikkal ha már nem lesz több hp könyv? :dilis:

original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.21, 18:42

az enciklopédia már akkorsem része a köteteknek. a sztori le van zárva, az enciklopédia már csak egy plusz.

Sirak_Richard

Sirak_Richard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.21, 16:26

Hát a vége felirat kell! :nos:
Amolyan búcsúpusziként...

Mondjuk lehet,hogy szándékosan nem írták oda,hisz Rowling többször is mondta,hogy szeretne majd egy kis enciklopédiát,lehet,hogy majd arra írja.

aures

aures

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 101 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.20, 17:34

Hát a vége felirat kell! :nos:
Amolyan búcsúpusziként...

Módosította aures: 2008.05.20, 17:34


Feanor

Feanor

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.19, 22:00

Én egyáltalán nem értek egyet azokkal akik azt mondják Harrynek meg kellett volna halnia. Nekem az egész sorozatot értelmetlen marhasággá változtatta volna, másrészt én happy endet akarok látni, mert az életben is mindig happy end van. :dilis:
Trixivel általában össze tudom egyeztetni a nézeteimet, talán az egyetlen dolog amiben nem érek egyet vele az pont ez:

főleg az tetszett, hogy voldit úgy sikerült megölnie, hogy nem vált közben gyilkossá.

szvsz Harrynek gyilkolnia kellett volna, ez logikusan következett volna a 7 év alatt felgyülemlett érzelmeiből, gyűlöletéből, bosszúvágyából. Hisz magának a jóslatnak is csak ebben az értelmezésben volt értelme; Harry nem kényszerből, hanem önszántából akar Voldemort életére törni. Ebből jobban következne az hogy bizony felemli a pálcát és legkiabálja Voli fejét. Ha Harry én vagyok akkor Dolohovék sem ússzák meg sima emlékelvesztéssel. Háború van, ráadásul ők támadtak (ők kezdték na :lol: ), ráadásul az én életem a tét. Én bizony gyilkolnék. :lol: Főleg ha figyelembe vesszük a különbséget Harry és egy halálfaló értékrendje között.
Ami elviselhetővé teszi a végét az az, hogy nem lehet tudni, hogyha Voli nem nyírja ki magát már a párbaj eljén akkor Harry használja-e a gyilkos átkot vagy sem, és ez lehetőséget kínál a hozzám hasonló tuskóknak azt képzelni, hogy igen, használta volna, csupán szerencsétlen baleset történt. :sor:
(Egy kis fókusz plusz: én Bellatrix halálát is Neville-nek adtam volna, méghozzá bombardió képében, valamint a Malfoy gyerek két heréje közül sem csak az egyiket nyírtam volna ki. :sor: Az viszont tetszett, hogy a Malfoy család végül megtért, nagyon helyes! :))

Módosította Feanor: 2008.05.19, 22:07


original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.19, 20:50

ha a "tizenkilenc évvel később" című képződményre gondoltok, azt én szinte nem is tekintem a könyv részének. tök felesleges undorító csöpögés. amúgy a 7edik rész a legjobb mind közül szerintem. néha csak kapkodtam a fejem, olyan gyorsan történtek az események. a bújkálós rész sem lett a szükségesnél vontatottabb szerintem. hogy harry életben maradt, azzal elégedett vagyok. főleg az tetszett, hogy voldit úgy sikerült megölnie, hogy nem vált közben gyilkossá.

a "vége" felirat mért kellett volna? :sor:

Sirak_Richard

Sirak_Richard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.19, 15:30

Osztjom a véleményt,egyébként milyen érdekes,hogy bizonyos értelemben egy utolsó kis fejezet vagy sor,hogy el tud rontani nála sokkal nagyobb dolgokat...

aures

aures

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 101 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.05.18, 21:49

A végét szerintem sem kellett volna ennyire... Hogy is mondjam: valahogy túl rózsaszín volt az utolsó két fejezet. Meg lehetett volna érdekesebb a mindent eldöntő végkifejlet. No mindegy. (Ja és hol van az áhított VÉGE felirat?! A könyv utolsó mondata pedig katasztrofális. :sor: )


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]