Ugrás tartalomhoz


Harry Potter mánia


 • Válasz írásához lépj be
1311 hozzászólás érkezett eddig

_BBalint (NPC/NJK)

_BBalint (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.25, 20:30

:) megvan az Ötödik rész eredetiben angolul és tök jó, bár csak az elején vagyok (kb. 10. fejezet)

leguanember

leguanember

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 56 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.06.21, 16:10

Most írta a barátom, aki az ötödik részt a megjelenés előtt elküldte, hogy teljesen más a valódi kiadás, mint amit olvastunk előre. Ez bizonyos értelemben ciki, de másrészről nagy élmény volt az álverzió is, tényleg élvezetes, ahogy említettem, s tényleg nem olyan rowlingos(ami így nem is csoda :felvon:

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.19, 21:11

szerintem a HP könyvek egyre rosszabbak, és egyre több bennük a horror elem. Az elsőben még ott voltak a jó ötletek - akárcsak Tolkien apó, Rowling is felhasználta a Brit szigetek mondavilágát egy amolyan fantasy reneszánszhoz. Nade a negyedik kötet vége...

leguanember

leguanember

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 56 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.06.18, 23:51

Oh, Az azkabani fogoly. Az eddigi legkedveltebb kötet tapasztalataim szerint. Az előző filmekkel úgy voltam, hogy jó, egyszer megnézem(az elsőt nem is vágyom többször), olyan, amilyen. No most igenis várom, hogy mit hoznak ki belőle. 2004 nyarára érkezik egyébként.

leguanember

leguanember

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 56 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.06.18, 23:46

Szervusztok!

Június 21-én kiadják a Harry Potter and the Order of the Phoenix c. könyvet. A magyar fordítás karácsony tájára várható. Tóth Tamás Boldizsárnak szüksége is lesz ennyi időre, van egy pár izmos feladat a műben. Meg a sok új varázslat...
Lehet, hogy korai erről írnom, de spoilert nem tartalmaz: Rowlingon érezni, hogy megváltozott. A nagy felhajtás, a vaskos bankszámla, a siker, a filmek, mind-mind hatottak rá, ez bizonyos. Jó bő lére eresztette, 374 A4-es oldal, magyarul ez 800 is meglesz A5-ben. A történet fordulatos, izgalmas és rendkívül brutális. Más stílusú, mint az eddigiek, itt teszem hozzá, hogy csak ezt olvastam angolul, az előző négyet nem. Kevés idő jut az emberi kapcsolatokra a sok akció közepette, puff neki. Ilyen lett. Élvezetes, néhol elgondolkodtat, máshol megmosolyogtat, van pár nagy poén is benne, olyan hahotázós. Nagyon kíváncsi vagyok a magyar változatra.

_mohnkahn (NPC/NJK)

_mohnkahn (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.17, 11:16

Szerintem meg a film nagyonis a konyvet tukrozi, foleg, hogy ha jol tudom a konyv irojanak teljes beleszolasi joga volt a film elkeszitesebe, es csak olyan jelenetek kerultek bele, amiket o is jovahagyott.
Egyebkent szerintem nagyon jol sikerult alkotas mind a ket film, es remelem, hogy a tobbi is hasonlo szinvonalu lesz.

MK

Awenhai

Awenhai

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.06.17, 06:42

Líthas, ifjú emberek!

Veldrin: Meglehet... az szereti HP-t, akiben még megmaradt egy kicsit a lelkében élő gyermek, és szereti a meséket. A film valóban nem az igazi, bár Dumbledore Professzort nagyon eltalálták...

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.17, 00:30

Bocs, hogy bepofázok, bár nem olvastam végig a topikot, de
nem gondoljátok, hogy a HP-t csak azok nem szeressék, akik soha nem olvasták? (Szerintem mondjuk a film iszonyatos és fúj és semmi köze a könyvhöz.)
Ez is az értelmetlen 'szeretni vagy utálni lehet' kategória, csak éppen az szereti, aki valaha hozzá nyúlt...

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.18, 21:41

Bocsánat, nem tudom mennyire tartozik ide, de elmondom, utána ki lehet vágni, nekem mindegy.

Ma olyan hírt hallottam, hogy Ukrajnában egy férfi felvette Harry Potter nevét, az illetőt korábban pszichiátriai kezelésben részesítették, az orvosok bevallása szerint sikeresen.

Pistiiii !!!!!! ;)-t !

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.18, 18:22

metalflora: Annak a kijelentésnek, hogy "nem irodalom", nincs értelme. Azok számára, akik ilyen kijelentéseket tesznek példul a Harry Potter, vagy akár a Gyűrűk ura kapcsán, az irodalom egyfajta szent tehén, és szvsz nem nagyon képesek megérteni az újabb fejleményeket. Arról már van értelem beszélni, hogy milyen minőségű irodalom a Harry Potter. Én kedvelem a könyveket, de nem tartom túl jelentősnek őket. Viszont funkciójuknak tökéletesen megfelelnek, és nem hinném, hogy rengeteg kötelező iskolai olvasmány jobb lenne, sőt mi több, irodalom lenne szemben a nem irodalom HP-vel. ;)

[Javítva: 2003.02.18 írta: Alyr Arkhon]

metaflora

metaflora

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.17, 20:17

No igen, azon én is ki vagyok akadva... Valami elméset mondott erről a fizikatanárunk... Néhányan felírták a padra az idézetet, én nem emlékszem rá szó szerint, valami olyat közölt velünk a HP-vel kapcsolatban, hogy "Ahhoz, hogy tudjam, hogy a sár sáros, nem kell belefeküdnöm és meghempergőznöm benne", vagy valami hasonló. Véleményem szerint irodalmi műre ez nem alkalmazható...
Bár, hogy ezúttal irodalomtanárom bőrébe bújjak, ez talán nem is irodalom? Nem bírom megérteni ezt a tanárt, szerintetek a Végtelen történet nem irodalom? Szerintem igen. Szerinte nem. Anyám szerint minden írott mű irodalom, csak legfeljebb nem minőségi... Na mindegy, nagyon elkalandoztam...

(Megjegyzés: BOCS, tudom, hogy ezt nem illik, de SEMMIT nem olvastam el innen, csak Carram_Blindeye írását és arra válaszoltam ;) )

_Carram_Blindeye (NPC/NJK)

_Carram_Blindeye (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.16, 00:14

Én az olyan embereken vagyok kiakadva, akik a könyvet sem olvasták, a filmet sem látták, de azért nagyon utálják a Hp - t. Aki olvasta vagy látta, és nem tetszik neki, az mondhat véleményt. De aki azt sem tudja, hogy miaz, az inkább ne szóljon semmit.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]