Ugrás tartalomhoz


Mage: The Awakening


 • Válasz írásához lépj be
384 hozzászólás érkezett eddig

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1882 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.05.05, 00:15

Dat AP.

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.07, 01:45

Ami még tovább árnyalja a zavaros képet, az az Imperial Mysteries kiegészítő...

Elolvasása után szvsz nem látom esélyét, hogy egy idősíkban egynél több mágus legyen meg békében egy helyen, brutálisan hatalmasak a varázslatok. Egy Exarch kezében szerintem végzetes következményekkel járna a legtöbb mestervarázslat.

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.05, 20:08

Ami bosszant, de már írtam, hogy a Vampireban hihetetlen jól megcsinálták, hogy pont annyit mondtak amennyit kell. A Mageben ezt eltolták.

Nekem tetszik a maga egyszerűségében Exarch vs Magek. Sőt, felőlem lehetett volna bad dudes vs good mages. :) Éppen ezért, nekem elég mindegy, hogy mi történt, elvagyok anélkül is.

PS.: valaki nem mesél Maget ahova csatlakozhatnék?

Módosította nod20: 2012.11.05, 20:13


Xever

Xever

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.04, 22:28

Ez mondjuk így igaz. Viszont ez a csoportok kidolgozatlanságának és nem Atlantisznak a hibája. Meg ez álltaláns wod betegség. Szerintem az összes törzs/udvar/stb besorolás nevetségesen erőltetett. A Mage sem rosszabb mint a többség, csak hát nem is jobb. A Requiem az egyetlen ahol ennek látom értelmét is.

Amúgy meg ja. Ízlések és pofonok. Csak az első fejezetet olvastam a Temple-ből de az kifejezetten tetszett. Elsősorban az ilyen apró ötletek miatt mint pl, hogy valójában az Oracle-ek a zsarnokok, a tornyok csak azért vannak, hogy korlátozzák a felébredett mágiát és az Exarchok élet-halál harcot vívnak az elnyomó zsarnokok ellen, miközben az agymosott mágusok tömegével is szembe kell szállniuk a valóság ezen szintjén :D Mondjuk valószínűleg azért, mert adott egy csavart az amúgy engem irritáló Mages vs OP Exarchs világképnek.

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.04, 13:00

Lehet vele élni. A gond az, amit sokan rosszallanak, hogy a könyv szerint igenis központi elem Atlantis. A mágusok egész rendszere (útak, rendek, tradíciók, stb) erre alapszik. Ezt egy ilyen ködös, hol metaforikus, hol nem történetre építeni, nem túl magával ragadó. Még egyszerűbben fogalmazva: ha van játékban szerepe valaminek, azt nem lehet kidolgozatlanul hagyni. Olyan mintha az mondanám, hogy a VtRben az Ordo Dracul azért olyan amilyen, mert Dracula azt mondta és kész.

De ha még zseniális is lenne, nem igazán mondja el, hogy miért olyanok a mágusok amilyenek.
Le is írják: Secrets of the Ruined Temple takes an approach that some players might find odd. You won’t find a complete guide to Atlantis, with all the mysteries neatly explained. No, this book deepens the mystery of Atlantis, by propounding multiple possibilities and a whole lot of new questions. The purpose of this book is to help you imagine your own version of Atlantis, and
work the clues to that version into your chronicle." Ami nagyon jó, ha nem erre épülne a játék.
.
Amúgy ízlések és pofonok, de a Secrets of the Ruined Temple szerintem a leggyengébb publikáció MtA terén (na jó az Astral Plannel vetekszik nálam...).

Más kérdés, hogy maga a történet is elég elcsépelt és középszerű szerintem.

Szerintem semmi baj nincs Atlantisszal. Nylván ha nem központi elem akkor felesleges vele vacakolni és elég néha beszúrni egy-két ködös legendát amire a többség csak legyint. De nézd meg pl a Secrets of the Ruined Temple kieget. Egy csomó piszok jó ötlet van benne, hogyan építsünk krónikát Atlantisz köré. Romok, legendák, alternatív háttértörténetek amik alapjaiban változtatják meg a játékot... Szerintem egy csomó nagyon jó lehetőség van benne.Xever

Xever

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.01, 22:56

Szerintem semmi baj nincs Atlantisszal. Nylván ha nem központi elem akkor felesleges vele vacakolni és elég néha beszúrni egy-két ködös legendát amire a többség csak legyint. De nézd meg pl a Secrets of the Ruined Temple kieget. Egy csomó piszok jó ötlet van benne, hogyan építsünk krónikát Atlantisz köré. Romok, legendák, alternatív háttértörténetek amik alapjaiban változtatják meg a játékot... Szerintem egy csomó nagyon jó lehetőség van benne.

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.31, 16:23

Atlantist úgy ahogy van kidobnám, semmi értelme nincs.

Az Ascension "minden változik, semmi nem fix" elmélete engem a hálába kergetett.

A mágia nekem kicsi gyenguska lett. Nem rossz, de maradandót alkotni nehéz és korlátolt, ami nekem eléggél elrontja hangulata. Persze értem, hogy korlátozni kell, de ez nem jól sikerült.

Van egy-két kisebb furcsaság ami nem jó, a mágia követésének lehetősége, de ezeket áthidalhatók.

Xever

Xever

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.08, 21:52

Én se nagyon tudom hova tenni. Nincs meg az instant awsome hangulata mint az Acensionnak volt de cserébe sokkal emberközelibb és külön tetszik, hogy visszavettek a mágiából. Rengeteg jó ötlet van a könyvekben elszórtan, csak melós kiválogatni őket és úgy kidobálni a többit, hogy a világ konzisztens maradjon. Végig kellene vinni egy kampányt, hogy megnézzük mit lehet kihozni belőle.

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1882 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.08, 16:50

A játék lényegét jelentő mágia nekem is. A többivel kapcsolatban még nem döntöttem.

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.07, 21:39

Nekem érdekes módon jobban fekszik ez mint az Ascension.

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.16, 23:35

Mítosz szinten tartás nagyon nem sikerült. :) Az egész Atlantisz szerintem egy buta ötlet volt, legalább is ebben a formában, ahogy leírták. Egyszerűen deklarálta a karakterem, hogy mesékben nem kell hinni és ezzel nekem annyi.

Nekem a mágia része jobban tetszik. Viszont a Watchtowerek, sem a szervezetek nem sikerültek túl hangulatosra. Mindenesetre a Vampire mellett nagyon haloványak. Nem a szervezetek jellegét kellett volna leírni, hanem a céljaikat. Pl. a Free Council esetében felesleges volt belekeverni a technomágusokat. Elég lett volna, hogy demokraták, stb. Megint a Vampire egy jó példa, hogyan lehetne. Ez szerintem nagy hiba volt. Leszűkítették a szervezetekben lévő mágusok lehetőségeit, teljesen feleslegesen. Vicces, hogy utána néha a Legacy használatával próbálják ezt feloldani, ami megint felesleges. Nem érzem az irányt a Mageben, túl sokat markoltak szerintem.

Megjegyzem a Maget jobban szeretem, mint a Vampiret, de az utóbbi nagyon jóra sikeredett, pedig kritikus vagyok. :)

Ennek ellenére azért lehet vele jót játszani. Főleg ha nem minden sarkon egy mágus, vampír, stb. áll.

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1824 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.16, 16:58

Ha felébrednek az emberek, akkor megdöntik az Exarchokat, ha nem, akkor meg egy idő után mindent elnyel az Abyss, akkor meg nem lesz min uralkodni. Amúgy azért ilyen összeszedetlen, mert megpróbálták mítosz szinten tartani az egészet, de sajnos túl fontos szerepet játszanak és gyakorlatilag bizonyítottan léteznek. Ez így viszont ellentmondás. Ráadásul a mítosz elég bugyuta is szerintem, főleg mert metaforikus elemekkel van tele, amiket aztán szó szerint kezelnek. Sok helyen olyan, mintha nem gondolták volna rendesen végig.

A hermetikusság meg azért zavar, mert nagyon le standardizálták a mágiát, túlságosan is. Ezzel rengeteg lehetőséget kivettek a rendszerből, oké, némileg "komolyabb" lett, de a mi csapatunkban ez korábban sem volt gond. Persze, egyszerűbb kezelni, de szerintem egyhangúbb lett az egész.

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.16, 13:19

A Seerek nem igazán szeretnék, hogy felébredjenek az emberek, mert uralni akarják nehogy felébredjenek. Ha felébrednek és felemelkednek, akkor megdönthetnék az Excharchokat.

Off topic morgás:
A probléma nem benned van, hogy nem érted, hanem sajnos elég össze-vissza lett a Mage. Ha rossz indulatú lennék, akkor művészinek nevezném. A Vampire: The Requiem a példája hogyan kell WOD szerű szerepjátékot csinálni: konkrét konfliktusok (tradíció - haladás, tudámány - hit, stb.), egyszerű, könnyen megérthető splatak / klánok (uralkodók, a láthatatlanok, stb.) A Mage az ellenpélda. Nagyon elvontak lettek a "iskolák" (szerintem sokszor érthetetlenek, a szervezetek is elég fantázia szegények és nagyon korlátoltak lettek. Persze megmagyarázzák valami kacifántos dologgal (Watchtowers pl.), de az egész nem lett kerek.
Pont a hermetikusság engem nem zavar. Talán azért mert az Ascension "minden relatív" hozzáállása irritált.
Ettől még jó a Mage, de sokkal jobb is lehetett volna.

Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 455 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.23, 07:18

Köszi a választ Matzi :) nekem is hasonló gyanúm volt a céljaikat illetően csak hát biztos ami biztos rákérdezek.

Engem momentán nem zavar, hogy a hermetikus az egyetlen univerzális paradigma. A különböző tornyok ettől függetlenül szerintem különböző stílusban varázsolgatnak.

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1824 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.18, 12:25

A hatalmasokat szolgálata általában mindig ugyanabban a reményben történik; hogy talán hullik nekik is valami morzsa, lehetőleg könnyen. Önerőből felemelkedni ugyanis baromi macerás dolog, de ha segítenek, akkor mindjárt könnyebb. Ezért némileg szolgálni kell, még az is egyszerűbb, ráadásul az erősebbik fél inkább szövetséges legyen, mint ellenség.

Nekem mondjuk személy szerint nagyon nem tetszik, amit a mage-el műveltek az ascensionhoz képest. Annak is voltak gyenge pontjai, de az awakening gyakorlatilag annyi, hogy mindenkit kidobtak, aki nem hermetikus, az ő egyik (nem a legjobb) paradigmájukat tették univerzális igazsággá. Persze csak szvsz.

Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 455 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.18, 11:37

Üdv!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Seers of throne-nak mi is a célja? Olvasgattam az alapkönyvben róluk de nem nagyon értettem, hogy mit is akarnak azzal elérni, hogy ők az exarch-okat szolgálják. vagy is annyit megértettem, hogy inkább őket szolgálják mint, hogy ellenük legyenek, de ezen kívül van e még valami céljuk ezzel?

Itelethozo

Itelethozo

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1873 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.09.11, 16:39

Üdv!

Akit esetleg érdekel a dolog: most indul 4-5 játékalkalmas Mage: The Awakening élő szerepjáték történetsorozatunk. Még nyitott a jelentkezés lehetősége. A háttér információk és a szabálykönyv is rendelkezésre áll. Regisztráció után az oldalunkon lehet jelentkezni és itt lehet érdeklődni is: Link.

Első tervezett játékalkalom: szeptember 17. (szombat)

Köszi a figyelmet!

Módosította Itelethozo: 2011.09.11, 16:40


ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.09.03, 22:04

Hát nem tudom, a többi kieg. fényében nem voltam tőle elájulva, másra számítottam.

VirtualMesmer

VirtualMesmer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.06.13, 22:45

Nekem a Mage: Chronicler's Guide adott nagyon sok inspirációt:
http://store.white-wolf.com/Mage-Chroniclers-Guide-P5652.aspx

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.05.13, 20:52

SZVSZ a Boston kiegészítő ideális indulást ad a meséléshez. Regények általában egy szubjektív képet alkotnak az adott világról, a kiegekben több tonna nézőpontból történő megközelítést találsz.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]