Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kultúrák Palotája


 • Zárt téma Téma lezárva
131 hozzászólás érkezett eddig

Edmund_Sean_Caltridge

Edmund_Sean_Caltridge

  Dux Teralianis

 • Archívum
 • 342 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.11.02, 19:28

//Ehhh...ma akartam írni. Mindegy. Nem tudom. Fos. Szar a kedvem is, meg. Csak. Mindegy. Egyetemre járok. Tudom-tudom, senkit nem érdekel. Ez van.//

_Kölyök (NPC/NJK)

_Kölyök (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.11.02, 15:46

//...és ha már itt tartunk, befejezném ezt az egészet. Sajnos azt kell látnom, hogy nem pörög eléggé, azaz inkább egyáltalán ez a topic, de szerintem ezért nem én vagyok a felelős. Ha teszemazt a "párom" válaszolna a hozzászólásomra, akkor sem valószínű, hogy elfogadható sebességgel játszhatnánk tovább, és arra sincs semmi biztosíték, hogy nem akadunk el megint ennyire, mint most. Ezúttal szeretném megköszönni a lehetőséget, sajnos ez nem jött össze. Hangsúlyoznám, hogy semmiféle offenzív szándékom nincs a gazdival szemben, de úgy érzem, ez így nem mehet tovább. Tehát vegyük úgy szerintem, hogy nem sikerült bejutnom, vagy valami, és mégegyszer elnézést kérek. Persze előfordulhat, hogy az őszinte szavakért majd szép kirúgás lesz a jutalmam, de akkor legyen az. Köszönöm.//

_Kölyök (NPC/NJK)

_Kölyök (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.11.02, 09:58

//A könyvtár beírást stornóznám, reaghiány miatt már bitorlón keresztül beszereztem, amire szükségem van.//

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.10.25, 18:14

*Ahogy a férfi beszél úgy lesz egyre szélesebb mosolya. A komor és szilárd viselkedés helyét egyre inkább átveszi a pajkos gúny, mi egyáltalán nem illett eddig mutatott jelleméhez, ám ahogy előtűnik ezen arca sokkalta inkább tűnik természetesnek mint eddig.*

Mit hallok megelégedésre szolgál fülemnek kedves!* szint fel fel kuncoga mondandója közepette* Nois én már nem taníthatok neked többet... okkal követtem el ellened eme kis tréfát, s a vizsgán átment kegyelmed. Nem vagyok én sem Pálcás, sem Ravada, de profeszor a legkevésbé. A nevem Bolond... legalábbis így hívnak erre. Terália királyának Glowfacenek voltam valahavolt udvari bolondja, de a név még mindig rajtam ragadt.

Csúf kis tréfám, hogy tanítónak álcázva magam kikérdeztelek azt a célt elérte mire megszöletett. Jó ember vagy, s öröm látni, hogy ilyenek járnak errre... a tanszék mit keresel ha visszamész az épületbe a folyosó végén van. Ott megtalálod tanítód, s bocsásd meg tréfámat mivel idődet raboltam!

*Tekintete még mindig huncut, ajkán egyáltalán nem bántó a gunyoros mosoly*

Ne érts félre nem rajtad mulatok, csak azon vígadok, hogy mennyi hullamágus járja eme földet, de ők még az életet sem ismerik nem hogy a halált... nem szívlelem őket. Veled ellentétben.

_Cameron MacCormick (NPC/NJK)

_Cameron MacCormick (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.25, 15:30

Ez az út az ami minden mágust egy irányba terel. Az önös érdekek felé. A legtöbb mágus becsvágyóvá válik. Amint megérzik azt a mérhetetlen erőt mi többé tesz minket egy egyszerű kardforgatónál úgy érzik ővék az univerzum. Veszélyes ösvény ez Gosse...  én nem ismerem magát, de mondja csak! Ön szerint ha erre az útra lép akkor az hova tart?


Ha erre az útra lépek, akkor továbbfejlesztem a régészeti technikákat...
megtanulom a nekromanciát...
*mondja kihangsúlyozva*
De nem kell se több...se kevesebb
*határozott hangvételű*

Bárki hozakodhat az entekkel, kiknek fajtájuk a legbölcsebb. A vámpírokkal, kik talán a leggonoszabbak. Az elfekkel, akik a jó megtestesítői,s még sorolhatnám Professzor úr.
Az én szememben többet ér egy becsületes villával harcoló paraszt, akiből az akadémiát elvégezve hadnagy lesz, mint az aki születésénél megkapta ezen kiváltságot. Ő már annak is örül, hogy kemény tanulás árán elérte azt a kiemelkedő pozíciót. Ellentétben a másikkal, ki folyton-folyvást arra törekszik, hogy végtelen hatalomra tehessen szert.
A kettő között az a lényeges ellentét, hogy az egyik tudja mennyi szenvedés árán szerzi meg az adott képességet, míg a másik nem.

Születésemnek és neveltetésemnek köszönhető, hogy a becsület szemem előtt a legfontosabb. A Felfedezők Társasága nem válogat holmi csőcselékből, mint ahogy Sir MacCormick sem.

*Kivehető mellkasán ékeskedő csillag alakú kitűntetés "Honor"*

Ám látom úntatom professzor úr ! *észreveszi a sóhajtást* :felvon:

_Kölyök (NPC/NJK)

_Kölyök (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.19, 13:42

*a gnóm szavait már ismét állva hallgatja végig, majd mikor befejezte, mélyen meghajol*

Köszönöm a türelmét, és egy hét múlva jelentkezem ugyanitt. Addig is a viszontlátásra. *főhajtás, majd kisétál az ajtón*
*Kint a folyosón elindul a könyvtár felé, hogy beszerezze a vizsgához szükséges könyveket...szerencsére még emlékszik rá, hogy hol látta a térképen. Rövidesen már ott is van, bekopog, majd határozott hangon adja elő a kérését*

Jó napot, bizonyos tankönyvekre volna szükségem akadémiai tudományokból, legendákból, történelemből, filozófiából és gondolkozástanból, de alkímiával és csillagászattal kapcsolatos írások is érdekelnének.

_Ori (NPC/NJK)

_Ori (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.18, 14:44

Furcsa, mert Ravada professzor azt mondta, hogy van vezetője az épületnek, de ha ön mondja.
*Vállat von és újra mosolyog.*
Ja hosszútávra szeretnék itt maradni és azt szeretném kérdezni, hogy tudnának-e helyet biztosítani?

_Sinner (NPC/NJK)

_Sinner (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.17, 17:58

Természeti, elsősorban tűz... akkor azt hiszem, megyek, és megkeresem, köszönöm a segítséget... *Hajta fejet enyhén, aztán szépen kisétál a szobából, egyenesen arra, amerre mondták. ;)*

Edmund_Sean_Caltridge

Edmund_Sean_Caltridge

  Dux Teralianis

 • Archívum
 • 342 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.10.17, 17:39

*A gnóm nő átveszi, és gondosan elolvassa a papírost, majd elmosolyodik.*

Remek. Egy hét múlva gyere vissza, akkor lesz a felvételi vizsgád. Készülj fel alaposan az akadémiai tudományokból, legendákból, történelemből, filozófiából és gondolkozástanból, és ne feledd az alkímiát és csillagászatot sem.

~~~

Tanításra? Nocsak...és pontosan mágia-elméleten belül mit tanítana? Amúgy, ezzel a dologgal a Mágikus és Okkult Tanok Egyetemének vezetőségét keresse meg...itt a folyosón el, ott a tálba, az útba igazítja.

~~~

Jó napot!

*Feleli fáradt mosollyal a portás, és felnéz az érkező férfire.*

Igazgatót? Minek az igazgatóját? A Kultúrák Palotája egy épület, nincs igazgatója. Csak az egyes intézeteknek van vezetője. A Könyvtárat pedig az emeleten találja, a lépcső után rögtön.

_Ori (NPC/NJK)

_Ori (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.17, 16:25

*Belép a csarnokba. Hatalmas csarnok tárul a szeme elé. Ritkán lát ekkoákat. Még csak egy kastélyban látott ehhez foghatót. De az már régen volt. Elkezdi keresgetni a portásnak a helyét. Egyből kiszúrja és odabiceg. Kissé félénken szól.*
-Jó napot! Azt szeretném megtudakolni, hogy hol találom az igazgatót és a könyvtárat.

_Sinner (NPC/NJK)

_Sinner (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.17, 15:41

//Bocsánat, ez kissé kiment a frejemből... :S//

Igen, ha nem vlna gond, valami munkaféleséget szeretnék vállalni... Elsősorban mágiaelmélet-tanításra gondolok, de ha nem, akár a kertész is megteszi, vagy a takarító... : )

*Mondja szép lassan, majd türelmesen vár...*

_Ori (NPC/NJK)

_Ori (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.15, 14:58

*Elmsosolyodik, amikor Bolond felajámlja az oktatást.*
-Nem tudom, hogy érdemes-e megpróbálni. Az én agyam már nem fog úgy, mint a fiataloké. Azonban ahogy régi tanítóm mondaná az ember mindig tanul. Egy-kér órát elvállalok, mint diák és talán még az igazgató úrtól megkérdezem az állásajánlatot. Köszönöm az infomációkat. Bemegek a portáshoz. Viszlát!
*Majd bebiceg az épületbe.*

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.10.15, 10:26

*ahogy hallgatja Gossét, egy pillanatra összeráncolja a szemöldökét. Magában mégis némi jóérzés fogja el. Arra készült, hogy kiforgatja majd eme nekromanciát tanulni kívánó egyed szavait és kigúnyolja, hisz jómaga megveti ezen mágiaformát. S most mégis némi jóérzéssel ül a padon. No de nem lenne Bolond ha ilyen könnyed utat adna valakinek :punny:*

Minő meglepetés számomra Gosse, hogy valaki nem hullasereget akar magénak építeni a helyi temetőből, vagy mérhetetlen hatalomra szert tenni és haptákba állítani Teráliát. Amit ön mond az eme mágia iskolának társadalom szolgálatába állítása. Meg kell mondjam rökönszenves nézőpont.

*Szavai ellenére hangja továbbra is leereszkedő és szigorú. Tipikusan olyan tanárt próbál előadni ki pályáján már annyi diákot oktatott, s meg van győződve róla, hogy ő a szakterületének leg hozzáértőbbje etc. *

Azonban.... idézem szavait: "A nekromancia tanulásához teljes készséget érzek, nem csak úgy kezelem , mint megbízás, hanem mint tudásvágyom kielégítésére szolgáló eszköz."

*Kis szünetet tart mielőtt folytatná*

Ez az út az ami minden mágust egy irányba terel. Az önös érdekek felé. A legtöbb mágus becsvágyóvá válik. Amint megérzik azt a mérhetetlen erőt mi többé tesz minket egy egyszerű kardforgatónál úgy érzik ővék az univerzum. Veszélyes ösvény ez Gosse... én nem ismerem magát, de mondja csak! Ön szerint ha erre az útra lép akkor az hova tart?

*Ekkor ér hozzájuk oda Ori, s Bolond felvont szemöldökkel fordul az illető felé, de nem kel fel ültéből*

Örvendek. Jómagam Radava profeszor vagyok... Nos mielőtt jóuram oly mértékben belemerülne az oktatásba szabadjon megjegyeznem, hogy a diák és hallgató az itt ugyanazt jelenti. Éltes kora ellenére mégis ajánlanám azt az iskola padot.
*lassan sóhajt egyet, s Gosséra vet egy pillantást. Az az életérzés tűnik ki ebből hogy: "Nem igaz...ma is fel kellett kelnem..és ha ez nem lenne elég még emberekkel is kell beszélgetnem...ennél már csak az a borzasztóbb, hogy holnap is fel kell kelnem....." Majd folytatja Orinak*

ha mégis katedrára vágyik ajánlom az épület előcsarnokában a portást, ő majd az igazgatóhoz irányítja kit talán érdekel az ön tehetsége és még állást is biztosít... ugyanazon portás azt is megmondja hol találja a könyvtárat.

*Egy darabig még rajta tartja unott tekintetét a férfin, hogy vajh óhalyt e valamit mondani. ha nem akkor visszafordul Gosséhoz*

_Kölyök (NPC/NJK)

_Kölyök (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.13, 11:13

*bár az írás nem említette, gazdi reméli tollat is kapott, merthogy az nincs nála:)*
*leül az asztal másik végében, majd írni kezd. A szöveg ránézésre amolyan "gyerekírás", lévén csak három éve tud írni, és bár azóta sokat gyakorolt, nyomába sem érhet még a tanultabbaknak. Viszonylag jó ütemben kezd betelni a papír:*

Név: Kölyök
Születés éve: IV. Harlond 37. éve őszén
Szülei neve: ismeretlen
Megjegyzés: apjával sohasem találkozott, anyja nevét nem ismerte
Eddig tanulmányok: Három évvel ezelőtt kezdődött intanzív oktatása egy fiatal hajóorvos, bizonyos Cernael Londaras keze alatt. Az évek alatt főleg bölcsészettudományokat, történelmet és irodalmat tanult, ezenkívül persze betűvetést , írást és számtant is, valamint biológiát.
Első mágiával kapcsolatos élményei: Egy alkalommal, amikor még hatéves korában menekülnie kellett az őt üldözők elől, a kezébe akadt kődarab, amit kezdetleges dobófegyverként használt volna, valószínűleg a benne lévő félelem és harag miatt töviseket növesztett. Ezután közösségének tagjai kiközösítették, és egyedül kellett tovább boldogulnia. Bár legtöbb esetben mágia nélkül is meg tudta szerezni, amire szüksége volt, és nem is nagyon merte volna használni, hiszen azt sem tudta, milyen forrásból és hogyan hívhatja elő a képességeit. Néhány esetre emlékszik még, egy kezdetleges, rövid távú teleportvarázsra, és egy szintén alacsony szintű telekinézisre, de ezek csak egy alkalommal sikerültek neki. Kicsit félt is használni, hiszen apját is állítólag boszorkányság vádjával vetették tömlöcbe, ahol három évvel később meg is halt.
Célja: Szeretné jobban megismerni és kihasználni a képességeit, és jót tenni azokkal, akik megérdemlik. Talán mágiakutató vagy tanító lesz, esetleg belép egy rendbe, ha lesz rá módja. Bár azon sem csodálkozna, ha elutasítanák, de reménykedik, hogy részt vehet a képzésben.

*amint készen van, átnyújtja a papirost a gnómnak*
Elkészültem.

Módosította Kölyök: 2005.10.13, 11:14


Edmund_Sean_Caltridge

Edmund_Sean_Caltridge

  Dux Teralianis

 • Archívum
 • 342 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.10.12, 18:15

No, akkor ezt kérlek töltsd ki...íííígy...

*A nő egy vastag paksamétát halászik elő az asztal egyik fiókjából, majd egy lapot kiemel, és a fiú elé tolja. Üres papír, csak a tetején van kézzel gondosan írt fejléc.*

Írd rá a nevedet, minden fontos dolgot magadról, főleg az eddigi tanulmányaidról és képzésedről, és írd le, miért szeretnél varázsló lenni. Hamarosan felvételi vizsgát kell tenned, hogy meglássuk, megvan-e a szükséges alapképzésed. A költség pedig egy hónapra öt Terál Királyi Aranydukát.

*Feleli a nő, és mielőtt a borz rámászik a fiúra, felkapja az állatot, és visszateszi a vállára.*

_Kölyök (NPC/NJK)

_Kölyök (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.12, 09:08

*figyelmesen végighallgatja a varázsló mondandóját, közben igyekszik nem venni tudomást a folyton őt bámuló borzról*

Köszönöm a felvilágosítást. Önnek igaza volt, tényleg a bájoláshoz lesz tehetségem saját véleményem szerint is. Akkor ezennel szeretnék beiratkozni az önök iskolájába, hogy kitanulhassam a varázslás ezen ágazatának fortélyait. Ezt akár itt és most megtenném, ha lehetséges. Valamint érdekelnének még a képzés anyagi vonzatai is.

_Cameron MacCormick (NPC/NJK)

_Cameron MacCormick (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.11, 17:29

*Nem jön zavarba, nem az a típus. Nemesember, bár az illemről fogalma sincs. Elfogadja a gesztust és leül, karjával hanyagul gesztikulál beszéde közben*

Mint olvasta Radava professzor a protezsálólevelem rájöhetett, hogy nem egyszerű diák vagyok.
Több mint 24 éve foglalkozom a régészettel, és 17 éve tagja vagyok a Felfedezők Társaságának.

Bizonyára felmerül a professzorúrban a kérdés: Vajon mi keresnivalója egy 42 évet betöltött férfinak az egyetemen?

Mint tudja az ásatásoknál elengedhetetlenek bizonyos szemelvények, bizonyítékok...De mint az idő kereke is folyamatosan fordul egyet, a Társaságnak is haladnia kell a korral. Megbízást kaptam bizonyos nekromanciai képességek megismerésére, esetleg elsajátítására.
Kissé abszurd példával hozakodnék elő:
Egy ásatás alkalmával tegyük fel találunk egy letűnt civilizáció nyomait, ha szerencsénk van akkor akár egy temetkezési helyet is feltárhatunk...s a földi maradványok , ha azokaba életet lehelünk rendkívül hasznos információkkal gyarapíthatják ismereteinket.

Mindketten tudós emberek volnánk Radava professzor. A nekromancia tanulásához teljes készséget érzek, nem csak úgy kezelem , mint megbízás, hanem mint tudásvágyom kielégítésére szolgáló eszköz.

*Beszéde hadar, kiejtésében tájszólás csendül fel, karját ölébe fekteti, és a professzorra néz*

Állok elébe a kérdéseinek professzorúr...

Edmund_Sean_Caltridge

Edmund_Sean_Caltridge

  Dux Teralianis

 • Archívum
 • 342 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.10.10, 20:05

A bájoló olyan varázsló, aki nem elemi vagy halotti mágiával foglalkozik, hanem az időt, a teret vagy az anyagot alakítja át. Térmágus, időmágus és átalakító mágus, mindez együtt, egy képzés keretében. Persze később lehet jobban szakosodni. A mágiakovács olyan varázstudó, aki varázstárgyakat és varázseszközöket készít - főleg mágikus fémekből. De ért az alkímiához is...bár tény, van külön az említett lehetőségeken kívül külön Alkimista, Okkultista és Csillagjós képzés is. Ez a mágiakovács tehát. A mágiabestiológus pedig olyan szakember, aki mágikus lényekkel és a velük való bánással foglalkozik. Kicsit vadász, kicsit idomár, kicsit tudós, és nagyon bátor. Sárkányok, bazilikuszok, pegazusok, egyszarvúak, gorgók, naagak, nergálok, küklopszok, kentaurok, szatürok, szeráfok és még ezernyi állati, vagy félállati bestia a szakterülete.

_Kölyök (NPC/NJK)

_Kölyök (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.10, 09:18

Hm, talán igaza lehet... bár a fogalmak egy részével még nem találkoztam. A bájoló, mágiakovács és mágiabestiológus tankörre még sehol nem láttam utalásokat. El tudná mondani röviden, mit is takar ez a három specializáció? A többi szerintem tényleg nem illene hozzám, ezekből fogok hát választani.

*közben kicsit félve tekintget az őt kiváncsian fürkésző borz irányába. Nem elég, hogy először áll szemtől szemben egy varázslóval, még ez a familiáris is...*

_Ori (NPC/NJK)

_Ori (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.10.08, 16:44

*Ijedten kap a fejéhez.*
-Elnézést az újabb udvariatlanságomért, de még bemutatkozni is elfelejtettem. A neve Antvyr Orkand. Mágus és tanító vagyok.
*Nyújtja a kezét ahogy azt illik. Arcáról elégedettség olvasható.*


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]