Ugrás tartalomhoz


Fotó

A Call of Cthullhu hangulat


 • Válasz írásához lépj be
1144 hozzászólás érkezett eddig

_mika|ankh (NPC/NJK)

_mika|ankh (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.31, 00:36

nah ha man ez szobakerult. Valki tud valamit a masodik (esetleg tovabbi) kotetekrol? Mikor jelenik meg? Esetleg van esely ra hogy meg ebben az eletben latni fogunk belole valamit? Vagy mongyak le rola, es inkabb az eddigi gyujtemenyemet egeszitsem ki azzal a hianyzo nehany novellaval amit meg nem szereztem meg???? Valaki tajekoztasson, ha tud a dologrol...

 • Látogató

Kelt 2003.03.14, 10:46

Long time Dead szar film, legalább is a vége. Ugy néz ki most ez a divat amerikában. A happy end majdnem teljesen elfelejtve(ez pozitiv) viszont egy darabig ugy tunik mintha happy end lenne de aztan egy nagyon gagyi -nem is neveznem fordulatnak- megoldassal megsem az lesy a film. Szar, nincs megmagyarazva a vége.

A Lovecraft osszesrol annyit hogy az antikvarium.hu-n is kint van(elojegyezhetö) és ott megnézve a benne(I kotet) talalhato novellakat ezt lathatjatok:
(Ezt a vallhalla adja ki)

Előszó 5
Árnyék az időn túlról 15
Az őrület hegyei 73
Eryx falai között 162
A névtelen város 188
A végzet, amely elérte Sarnath-ot 203
Polaris 209
Iranon keresése 213
Más istenek 219
A Fehér Hajó 227
Ulthar macskái 233
Celephais 237
Randolph Cartet vallomása 245
A megnevezhetetlen 253
Zarándokút Kadathba 262
Az ezüstkulcs 347
Az ezüstkulcs kapuin át 358
A különös, magas ház a ködben 393
A Szörnyű öregember 402
Az Ünnep 406


Szoval szerintem nem fer bele ket ekkora kotetbe az osszes...

Goram

Goram

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 70 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.17, 23:22

Üdv!
Szóval a filmről:
Studio Canal
directed by: Marcus Adams
music by: Don Davis
szereplők: Joe Absolon, Lara Belmont, Lukas Haas, James Hillier, Alec Newman, Mel Raido
... és még sokan mások :-)))

Készült: 2001

Hogy hol látható? Passz. Nekem itt figyel a gépen, hogy moziban ment-e azt nem tudom. Talán videotékákban megtalálható.

Közben beszéltem az egyik haverommal, akinek nem tetszett, de mikor azt mondtam ; ez tiszta CoC, akkor rábólintott, hogy igazam van és ilyen szemszögből nézve már más lett a véleménye. (Egyébként szvsz a sztorit kell figyelni, mert érdekes effektek, stb nincs benne. Ami talán nem is baj)

A sztori: fiatalok egy részeges bulizás közepette kitalálják, hogy csináljanak egy "szeánszot". Így "véletlenül" megidéznek egy idegen lényt/szellemet ami őrült vérengzésbe kezd, hiszen régebben már ilyen "idézők" kibabráltak vele. A fiatalok lassan ráébrednek, hogy mit is tettek, ekkor próbálnak tenni ellene valamit... Közben feltűnnek a régebbi szenánsz résztvevői is, és póbálnak segíteni nekik. Úgy-ahogy.

Mondom: tiszta CoC! Félelem felsőfokon, madark csivitelnek, csapóajtók csapódnak, deszkák nyikorognak, hullák hullanak, stb ;)

Jó szórakozást!
Goram

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.17, 12:12

Üdvözlet mindenkinek!

Goram! Ha nem túl nagy kérés kicsit többet is elárulhatnál erről a filmről. Mondjuk sztori, szereplők, mikor készítették,hol láttad.
Csak azért mert szivesen megvizslatnám, hogy utánna ízekre szedjem.

:lol:

Goram

Goram

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 70 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.15, 19:28

Üdv!
Hamár a hangulatról van szó megkérdezném, hogy kinek mi a véleménye a Halálnak halála (Long time dead) c. filmről?
Ti így tudjátok elképzelni a mítosszal kapcsolatba kerülés mesélését, az "előző generáció" nyomozóinak történetét, ill. magát a megidézést, stb.

Remélem láttátok a filmet! (tényleg tudom ajánlani, nekem legalábbis nagyon tetszett CoC-os szemüvegen keresztül)

Csá!
Goram

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.11, 10:43

Habár a jóslat tényleg azt mondja, hogy egyszer majd felébrednek a Nagy Öregek, de nem hinném hogy az emberek akkor, olyan nagy háborúba fognak bocsájtkozni velük.Ugyanis lehet hogy akkor már nem is lesz ember a Földön.
Szvsz ebben a jóslatban én nem érzem azt a plusz tartalmat, hogy háborút indítana meg az emberiség fennmaradásának érdekében, inkább ez egyfajta reménytelen pusztulást, világvégét vetít előre amely ellen az emberek nem hogy harcolni, nem lesznek képesek,de fel sem tudják majd fogni.
Abban viszont teljes mértékben egyet értek veled Sanosuke, hogy akkor is lehet egy CoC játék hangulatos, ha egy árva szörny sincs benne (pszichohorror), hiszen az ismeretlen, nem mindeg egy szörny alakjában jelenik meg.
A várospusztítások, hidrogénbomba és társai szerintem nagy mértékben rontják a hangulatot és inkább jellemeznek egy alsóbbrendű véres mészárlást mint a lovecraft-i horrort.
A titkos kormányszervezet viszont nem rosz ötlet, magam is próbálkoztam egy ilyen csoport kidolgozásával.
( MI-GO ügynökök, miegymás :))

_Sanosuke (NPC/NJK)

_Sanosuke (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.10, 14:21

Szerintem megvan a hangulata a harckocsi vs. Gaalki nak. Tulajdonképpen ez az emberiség jövője a CoC univerzumban. Hiszen a Necro. is megmondta hogy Cthulhu fel fog ébredni... és akkor az emberek bevetik a nehéz tüzérséget, hasztalan.
Szerintem akkor is hangulatos a játék ha egy árva szörny sincs benne. Akkor legalább csak az életüket veszthetik, de nem az eszüket. Amúgy az Cthulhu hívása c. novellában megtekínhetjük a Cthulhu vs. hajó ütközetet, amit a hajó nyert (szemét mázlista).
Amúgy én aztmondom hogy amíg nem kezdenek ledarálni egy várost a szörnyek addig senki nem hinne a nyomozónak, mert nem akarnak hinni. A novellákban arra is van példa hogy a megőrült túlélő saját magát győzködi arról hogy csak álmodta az egészet...
amúgy az okos dolgok közé tartozik a hidrogén bomba használata Cthulhu házikóján, hogy még alvás közben elintézzék... ennek eredménye: Lerombolják a börtönt, és mivel nem mágikus a sebzés, C. bácsi vissza regenerálja...
És különben miért ne lehetne egy titkos kormány szervezet akik féken próbálják tartani a Mítosz lényeket, és elrejtik őket az emberek elől. Mondjuk ennek a szépség hibája az hogy elég gyakran cserélődnének az alkalmazottak. Kódex írásakor laponként egy új alkalmazott...
nah ennyi.

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.10, 13:08

Szerintem, pont a hangulat megóvása érdekében nem tárulnak a széles nyilvánosság elé ezek a természetfeletti esetek. Mondjuk, tényleg eléggé illuzióromboló lenne egy harckocsik Vs Glaaki küzdelem. :)
Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy nem tükröznék a
lovecraft-i világszemléletet.
Röviden ennyi.

Kis_Szabo

Kis_Szabo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.28, 19:22

Hát elég soxor lett volna rá alkalom hogy kiderüljenek az ilyesmik. Nem nagyon értem, hogy a történetekben szinte egy komoly kutatás nem indult eltűntek után sztem, ma meg már feltúrnák fél New Yorkot egy emberért! Gondolom akik nem őrültek meg teljesen (az őrülteknek úgysem hisznek) azokat vagy őrültnek hiszik (ld. fentebb) vagy nem merik elmondani (talán mert őrültnek hinnék őket :D :D). Hát kb ennyi a véleményem, ha eszembe jut más is akkor szólok.

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.28, 14:11

Apropo erről jut eszembe!

Ti mit gondoltok mi annak az oka hogy a CoC novellákban ezek a különös estek általában nem kerülnek nyilvánosságra és nem fedezik fel őket?
(Nekem erről van egy kialakult véleményem , de előtte a tieiteket szeretném meghallgatni, pontosabban olvasni!)
Pl: A Shadow esetében is elég fura volt hogy az expedíció tudomást sem szerzett a mélyben megbúvó titkokról vagy pl:szerintetek mi lesz a sorsa a főhősnek ezután a lelki megrázkódtatás után.(Mi van ha szól mondjuk a katonaságnak és azok feldúlják a föld alatti "irattárat" vagy vérengzenek eggyet a túlélő polipokkal. :Ordog:

Bolch

Bolch

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 121 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.28, 11:46

Tényleg nem volt, csak visszaemlékezett rá. Ha ott lett volna, az elég meggyőző bizonyíték lett volna a többiek számára... de éppen azért nem hitt neki senki, mert nem volt semmi bizonyítéka.

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.28, 11:44

Az addig ok, hogy elájult, de akkor szvsz már nem volt nála a saját kezével írt szöveg.

Kis_Szabo

Kis_Szabo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.27, 17:39

Vmi olyasmi történt asszem hogy elájult, vagy hasomló.

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.27, 14:10

Szerintem az úgy nem lett volna olyan feelinges!
Ez így sokkal titokzatosabb és "lovecraft"-iesebb.(Ha szabad így fogalmaznom.)
Mi nem tetszett a Rats in thee Walls-ban?

Mondjuk az is lehet hogy nekem azért is tetszik annyira mert ez volt az első Lovecraft novella amit elolvastam.Már kb 4-5 éve.

Más. Szerintem a Shadow Out of Time-ban nem lett volna mit visszaszereznie a polipnak mert ha jól emlékszem a csóka a nagy menekülésbe benntfelejtette az irományt.

Kis_Szabo

Kis_Szabo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.27, 13:37

Yith: meg sem ismertelek az új avatár miatt, csak mikor odanéztem láttam hogy te vagy. A patkányok a falban sokan mondták hogy tetszik, nekem annyira nem jött be, majd elolvasom mégegyszer mert lehet hogy elsőre k*va szar. Ezek közül az Árnék az időn túlról tetszett, nagyon jó volt. Végét kicsit jobbra is csinálhatta volna, mondjuk hogy előjön a vmi és visszaszerzi a cuccot. ;) :D

Bolch

Bolch

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 121 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.27, 10:34

A Sötét Testvériséget - ha jól tudom - August Derleth írta (és jó szokása szerint Lovecraft neve alatt jelentette meg), úgyhogy ezek szerint mégsem csinálta olyan rosszul a dolgokat...

_Yith (NPC/NJK)

_Yith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.22, 14:28

Üdvözlet mindenkinek!

A Call of Cthulhu-Dark Corners of the Earth pc-s játékkal kapcsolatban annyit: A játék már honapok óta elkészült(eredeti megjelenés: 2002 szeptember 29) csak a készítők még nem találtak kiadót a programhoz, így valószínűleg csúszik a megjelenés. Én már tűkön ülve várom ,az előzetes mozi alapján hatalmas siker lesz a szerepjátékosok körében.

Ha már kicsit elkanyarodtunk a témától szerintem a következő müvek a legjobbak:
-Árnyék az időn túlról
-Sötét testvériség
-Patkányok a falban

Kis_Szabo

Kis_Szabo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.16, 18:20

Hát nem tudom milyen lesz a hangulat a PC-s játékadaptációban, mindenesetre ki kellett volna jönnie jan. 1-én csak nem volt kiadó. Nem tudtok róla vmi közelebbit?

_Lord Baal (NPC/NJK)

_Lord Baal (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.09, 18:02

Az én kedvenc novelláim: A szörnyű öregember, A dolog a küszöbön, Zarándokút Kadathba, Cthulhu hívása, Árnyak Innsmouth felett és A rémület Dunwich-ban.

Kis_Szabo

Kis_Szabo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.04, 15:41

Meg is látszott, kicsit olyan "idegennek" tűnt, ilyen konkrétan nem szokta megjósolni hogy :5 éve blablabla ma van blablabla, aztán a végén gagyin kinyírják.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]