Ugrás tartalomhoz


Fotó

DnD 3. kiadás


 • Válasz írásához lépj be
6869 hozzászólás érkezett eddig

Vanger

Vanger

  Knuddelmonster

 • Archívum
 • 1390 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.10, 06:10

Hanyadik szintű is a parti? Minimum 7-ik, ugye? És a főgonosz? Esetleg legyen egy családi erekjéje egy gyűrű, ami charm tipusú varázslatokra imunissá teszi őt. Esetleg legyen rajta valami ez ellen védő varázslat...
mint pl, Protection from Evil/Good/Law/Chaos
Lásd a leírást:

...
Second, the barrier blocks any attempt to possess the warded creature (by a magic jar attack, for example) or to exercise mental control over the creature (including enchantment (charm) effects and enchantment (compulsion) effects that grant the caster ongoing control over the subject, such as dominate person). The protection does not prevent such effects from targeting the protected creature, but it suppresses the effect for the duration of the protection from evil effect. If the protection from evil effect ends before the effect granting mental control does, the would-be controller would then be able to mentally command the controlled creature.
...

Szóval ez csak ideiglenes hatás, de talán elegendő ideig tart, hogy ne tudják kihasználni a charm monster spell-t :D Persze, ha a főgonosz(ok) nem éppen varázstudók, akkor ez mehet tárgyból (önmagára egy 1. szintű varázslat, nem lehet olyan drága, főleg 7. szint környékén...)

doc

doc

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2580 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.09, 18:28

Kérdés:
Sajna elérkezett a csapatban a charm monster. Nincs komolyabb bajom a spellel, csak azért ne legyen már a csapat barátja a több kaland óta szerveszkedő főellenség. :D . Szerintem ez nam kira. Persze az ogre-k, meg minden féle finomságok segíthetik a karaktert, de hogy pont a főellenség egyetlen spell "csinálja ki" :D . Alap megoldás a magas will mentő, de jelen esetben egy maxra húzott telephata (psion) nyomja a spellt, aminek az átlagos célszáma (ha 10-et dob d20-al) akkor 26. Így kicsit nehéz. Ráadásul próbáltam külön kezelni a mágiát és a pszít, (dispel nem hat a psí powerre, és vica versa) de ezek szerint össze kell mosni, hogy a főellenségek ne kerüljenek szolga sorba.
Esetleg egyéb ötlet?

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.09, 16:05

Ja, bocsi, csak állandóan ez jön az ujjamra. :D

:D

Vanger

Vanger

  Knuddelmonster

 • Archívum
 • 1390 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.09, 10:00

Ymdar előre is köszi, de még mindig Vanger, nem Herr vagner :)

Nos, ezzel én is tisztában vagyok. Nem azt mondtam/írtam, hogy mai ott van az nem jó, csak azt, hogy nekem nem tetszik. És most idézek önmagamtól:

De ez szigorúan az én szociális problémám!


:felvon: !

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.09, 09:39

Vagner:

Akkor csinálj sajátot. Külföldön így megy ez. Ha nem tetszik valami ami hivatalos, akkor kiveszed. Kész.

Vanger

Vanger

  Knuddelmonster

 • Archívum
 • 1390 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.09, 08:40

Aláss bocsánat, de én erre gondoltam, mint hivatalos utóoldal :felvon: És nekem nem jött be. Maga az oldal rendszerezettsége (vagy éppen annak hiánya) elvette a szám ízét, meg nagyon rajongói íze van számomra. De ez szigorúan az én szociális problémám! Ugyanez a problémám a Dark Sun oldallal is.

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4205 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.08, 15:06

Vanger: irány a Planewalker.com, illetve onnan kiindulva még pár oldal. "Hivatalos" utódoldal nincs, mivel a WotC-nél már nincs Planescape, rég megszűnt a support. Az előbb említett címnél jobbat nem találsz 3E-hez: egyrészt írják a revised alapkönyvet (részeiben már letölthető), plusz náluk van a régi PS3E portál teljes anyaga is, ami nem csak két nyúlfarknyi oldalka volt... :felvon:

THE_Eye

THE_Eye

  Csillagvadász

 • Fórumita
 • 1256 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.08, 11:06

Hát, a lények nagy resze már megjelent a különböző szörnykönyvekben, van 2nd e -> 3. ed. konvertációs segédlet, pl. az njk-hoz, vagy az esetleges kimaradt lényekhez (asszem ingyenesen letölthető), a régi Planescape kiadvánzokat meg be lehet szerezni mindenféle hivatalos és kevésbé hivatalos forrásból. Kell ennél több? (Igen, de nem eddig még nem jelent meg és nem is tevrezik kiadását.)

Vanger

Vanger

  Knuddelmonster

 • Archívum
 • 1390 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.08, 10:02

(OFF)Szűz topic JEAH!!! :felvon: (/OFF)


Ha a Planar Handbook, meg a Manual of the Planes nem jó síkkalandozgatáshoz, akkor tudtok valamit ajánlani ami jó D&D 3rd editionos Planescape játékhoz? (Megnéztem a hivatalos utódoldalt, de az eléggé gány...)

elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4334 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.08.07, 08:47

Üdvözletem!

Az előző téma lezárása után íme az utód. Fogyasszátok egészséggel!

--Az Önök Közkedvelt Moderátora


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]