Ugrás tartalomhoz


Fotó

Írástechnika


 • Válasz írásához lépj be
290 hozzászólás érkezett eddig

_Therion (NPC/NJK)

_Therion (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.26, 22:24

Most olvastam végig a Narbo ostromát. Tetszett a címe, ezért fogtam bele. Nagyon tetszett, végig izgalmas történet volt, minden elismerésem. És ez nem udvariasság :dilis: Egy-két sablonszöveget is láttam, de ez még belefér. Minden elismerésem. Tudom, nem ma írtad, úgyhogy amint tudom, elolvasom Nia történeteit is, aztán pedig az újabb írásaidat.

Módosította Therion: 2006.08.26, 22:28


_Iginla (NPC/NJK)

_Iginla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.26, 21:52

P. J. Montesano :
Nekem lenne egy kérdésem. Mikor világot alkotsz, készítesz, akkor te találod ki a fajokat? Mint pl. ezek a Khálok. Még nem hallottam róluk, igaz nem is vagyokegy fantasy "őrült".
Mer pl itt vannak ezek a törpök, elfek, orkok, ezek szinte minden történetben, világban, könyvben előfordulnak. Ahogy láttam nálad/nálatok is. Ezek ilyen univerzális lények :ugri: , meg persze az ember is.
Most én is írogatok egy nagyobb szabású "remekművet", és ott is ott van ez a három. Később be szeretném hozni a gonosz elfeket is. Drow-nak olvastam őket még Salvatore könyvében. (véletlenül a kezembe jutott :sor: ) Az a kérdésem, hogy ezeket úgymond elcsórom tőle, ha én is bele írom a történetembe, vagy most ez hogy van? Mert úgy hallottam ezeket ő találta ki. Esetleg rosszul hallottam? Hogy kidolgozta őket az biztos :D
Esetleg érdemesebb újat kitalálni? pl hét lábujjú elf, békanyakú vadpocok vagy mittomén :dilis:
Olyan hülye érzés, hogy már ezek (a sötételfek) szerepeltek valahol

Módosította Iginla: 2006.08.26, 21:56


_Therion (NPC/NJK)

_Therion (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.26, 21:41

Üdv,
próbálnék én is írosgatni, persze még az elején vagyok a fantasy-nak. Kialakulóban van egy világ(hanyadik már?), és nekikezdenék történetei megírásának. Már van is egy alapötletem, amin el lehetne indulni, ha regényről lenne szó. De olvastam, hogy érdemesebb először novellákkal kezdeni. Amikor egy világ első novelláját megírja az ember, miről is ír legelőször? Keletkezés, fajok, éghajlat? Nem szeretném a legfontosabb dolgokat 5-6 oldalba belesűríteni, ezért szeretném tudni, mivel érdemes kezdeni.
Mondjuk keletkezéssel kell kezdeni? Nem jut eszembe semmi, amin érdemes lenne elindulni... nem szeretném a sablonos "ezmegteremtetteezt"-et használni, de túl tudományosra sem szeretném venni a dolgot. Ötlet?
Minden választ örömmel fogadok, és tudom, nem szivesen látja az ember az újoncokat, akik mindenbe belekontárkodnak... :dilis:

* Ejj, de régen volt már nyelvtanom, rémes a helyesírásom.

_Iginla (NPC/NJK)

_Iginla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.26, 20:30

Iginla
Elkezdtem olvasni a Narbo ostromát, és szvsz nem írsz rosszul. Sajna ennek a novellának se jutottam a végére, mert mindig közbejön valami, meg valahogy ezt a témát én nem kedvelem annyira (ókor és hasonlók)... de amit olvastam, az szerintem jó lett, bár én is azt mondom, hogy még finomíthatnál a kifejezéseiden :D és egy kicsit jobban odafigyelhetnél a helyesírásra is :sor:

köszi :dilis: :ugri:

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 19:14

Amúgy két leírás még van a fagyosföldi nomád népekről, ami még nem került fel a honlapra a site adminunk nyomtalan eltűnése miatt :dilis:. Ha kíváncsi vagy azokra is, elküldhetjük neked. Fagyosföld amúgy majdnem teljesen ki van dolgozva, kivéve a "sima" törpöket (amik kb. olyanok, mint a többi világban) és Yurániát. A "Lovas Mordánia" nevű ország pedig nemrég anulálva lett :ugri:
Szólj nekünk, ha valami kérdésed lenne a világgal kapcsolatban.

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 18:58

Kössz Con Kyra :dilis:

Módosította P. J. Montesano: 2006.08.26, 18:59


Jonathan_Wright-Phillips

Jonathan_Wright-Phillips

  Hóelf Herceg

 • Archívum
 • 597 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 18:10

Con Kyra: ideig-óráig én is tagja voltam egy srciptnek, belekóstoltam a kritikaírásba is, szal nagyon kíváncsi vok mit tudnál összehozni Vallandián, nagyon várjuk azt a novit! :ugri:
:dilis:

_Con Kyra (NPC/NJK)

_Con Kyra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.26, 17:55

Iginla
Elkezdtem olvasni a Narbo ostromát, és szvsz nem írsz rosszul. Sajna ennek a novellának se jutottam a végére, mert mindig közbejön valami, meg valahogy ezt a témát én nem kedvelem annyira (ókor és hasonlók)... de amit olvastam, az szerintem jó lett, bár én is azt mondom, hogy még finomíthatnál a kifejezéseiden :sor: és egy kicsit jobban odafigyelhetnél a helyesírásra is :ugri:

P. J. Montesano
Megnéztem a linket, és talán megpróbálnék összehozni valami novellát, bár még az ilyenfajta irományaimat senki se olvasta el alaposan és mondott róluk véleményt :D :pipe: (de amire valamit mondtak, az azért bíztató :dilis: )
Előző hosszászólásomban írtam, hogy én magam is egy világot próbálok összehozni, bár ez csak egy kontinensre lett sűrítve - néhány kisebb szigettel -, ezért nem vagyok biztos abban, hogy lenne időm és mondani valóm Vallandiában :D de talán megpróbálom :D

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 12:35

Iginlának kívánok minél több érdeklödőt :dilis: Még én is elolvasom valamelyik másik novelláját, amikor lessz időm rá. Addig is, akárcsak JWP a többi fórumban, én is felhívom itt mindenki figyelmét világunkra, Vallandiára, melyet már év eleje óta fejlesztünk. Kérlek nézzétek meg a linket (az aláíromban) és ha valakinek kedve van novellát írni azt nagy szeretettel várjuk! :ugri:

_Iginla (NPC/NJK)

_Iginla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.25, 22:13

Egybehangzó vélemény. Idézek:
" "

Erre nem igazán lehet építeni :titok:
Ha esetleg nem akarjátok a fórumot ezzel tölteni, jöhet mélbe vagy privibe. Lécci :szent:
Vagy ennyire s**r lennék?
Vagy még nyaraltok?
Aki nyaral, kérem emelje fel a kezét! :D

_Iginla (NPC/NJK)

_Iginla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.22, 15:07

Az egyiptomi krónikához még annyit, hogy ez volt az első írásom, meg is látszik rajta :buszke: , de azért van benne néhány ökör poén, amiért talán érdemes végigszenvedni. :gyagya:

_Iginla (NPC/NJK)

_Iginla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.22, 14:52

Kösz :punny:

"Pár pillanat, és a parancsnok életet lehelt magába."
Kitörölte az álmot a szeméből.

Jaj, de ez olyan hétköznapi, mindenki így írja :gyagya: :aboci: :sor:

Próbálok figyelni rá.

Az egyiptomi krónika elnevezésű "valami" kissé más stílusban íródott, mint a többi. Nem egy "irodalmi alkotás". Játék közben jutott eszembe a sok hülyeség, és leírtam. Máig az a legnépszerűbb :buszke: Sokan írták, hogy készítsek folytatást.
Ehhez a történethez azonban nem árt ismerni a játékot.

A többi írás szerintem már történetileg magában is megállja a helyét.

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.22, 12:01

Még csak az első linken található ínovellát olvastam el. Egész jól írsz, a történet izgalmas volt és külön tetszett a meglepő fordulat a végén. Amire szerintem vigyáznod kéne, hogy kerüld az ilyen kifejezéseket, mert nem hangzanak valami jól:

  Pár pillanat, és a parancsnok életet lehelt magába.


De mondom, látszik, hogy van tehetséged, csak így tovább! :buszke: :gyagya:

_Iginla (NPC/NJK)

_Iginla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.20, 23:09

Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Szeretek írkálni történeteket, mostanság is sikerült összehoznom egyet. Szeretném ha elmondanátok a véleményeteket, és hogy mire figyeljek jobban, mit csináljak másképp. Szivesen veszem az építő jellegű kritikát :cool: (bocs a sok szeretésért :P )
Ja igen, ha lehet, ne nagyon vegyétek el a kedvem a további írástól. :felvon:

Itt a link:
http://twonline.jatekok.hu/cikkek.php?mod=...enet&sorszam=81

Ez pedig a többi írásomhoz egy link, ha esetleg van kedvetek elolvasni őket (természetesen az Iginla nick az enyém itt is):

http://twonline.jatekok.hu/cikkek.php?mod=RTW&mod2=tortenet


Előre is köszönöm

_Con Kyra (NPC/NJK)

_Con Kyra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.17, 23:10

Üdvözletem mindenkinek!

Gica
egyetértek veled: én lassan négy éve dolgozok egyetlen kontinensen (sok kihagyással, és leginkább az utóbbi év volt eredményes) és még mindig hatalmas foltok vannak, mind a térképeken, amiket mellé rajzolok, mind a kontinens fajainak, országainak, civilizációinak felépítésében. :)
A történet már hellyel-közzel megvan; részekre bontottam, így novellákat írok és nem egy nagy regényt. :)

Hórusz
még annyit, hogy szükséges egy egész univerzum? nekem még próbálkozásaim legeslegelején voltak hasonló igényeim, de hamar beláttam, hogy egy bolygót (aztán csak kontinenst :fagy: ) se egyszerű berendezni, megszervezni, nemhogy egy egész univerzumot :gyagya: és ráadásul nincs és nem is lett volna rá szükségem...
sztem ezt fontold meg; talán a novelláidat, regényeidet elolvasgatva rájöhetsz ugyanerre, talán nincs ekkora "légtérre" szükséged ;)

de lehet hogy tévedek (tévedünk), akkor részemről természetesen bocsika :doglott: :)

Gica

Gica

  Kisfianna

 • Fórumita
 • 127 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.31, 10:33

Red :sor:

:sor: Jó, h "dolgozni" látlak megint. :sor:


Hórusz...
Csak finoman az olyan szavak használata, mint >>univerzum<<. Azért azt nem két nap felépíteni. Vagy ha neked mégis sikerült, úgy...

Nem, eccerűen nem bírom leírni még abba a sorba, h elhiszem.

Me feels so sorry about that.

Gica

Redguy

Redguy

  Stray Bullet

 • Fórumita
 • 866 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.25, 16:17

Horusz2002,

Szerintem tanulj még, lehetőleg nagyon, de nagyon sokat, mert rádfér. Kezdhetéd rögtön a magyar helyesírás alapjainak elsajátításával.

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.25, 16:14

Nekem küldhetnél egyet a novelláidból, ha gondolod. Érdekelne. Amúgy örvendek, hogy vannak még erdélyi fórumozók is rajtam kívűl ;) ;) :D

_Horusz2002 (NPC/NJK)

_Horusz2002 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.25, 15:52

„átölelte kedvesét, s ö már hideg volt rémülten emelte fel fejét s kedvese arcába bámulva látta a két üres szempárt mi már csak tükrének homályos képét adta.
…………….
Könnyeit letörülve többé nem siratta, s lassan elengedte öt, majd hirtelen alázuhant Endar erdőségeinek mélyébe, s fájdalmasan szárnyaira nézett s egy hatalmas szárnysuhintással magasabba emelte testét majd ö is alázuhanva elkezdett vitorlázni. „

_Horusz2002 (NPC/NJK)

_Horusz2002 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.25, 15:39

Hiszen egy hatalmas fejlődésen mentem át, mi egyfajta magasabb írásmód alakult ki bennem, mi igaz csiga tempót eredményezett egy írásom végleges befejezésében.
Számtalan vázlat hever polcomon, miket talán nem is fogok felhasználni soha. Ha a fentiekben említett világgal végleg szakítanék az hatalmas fájdalmat okozna nekem, hiszen ezen világban teljesen beköszöntene a káosz, hiszen a jó csak részben jó nem létezik tökéletes jo és rossz sem. Olyan fajok buknának el kik kedvesek számomra, a mágikus lények örökre eltűnnének ezen világból, s beköszöntene a teljes húsvér, a penge és az elme kora.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]