Ugrás tartalomhoz


Fotó

Vallomasok


 • Válasz írásához lépj be
1908 hozzászólás érkezett eddig

sinister

sinister

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 76 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.21, 11:11

Hát én lettem Adelina második áldozata. De én azért nem törlöm a karaktert, sőt, esetenként játszani is fogok, ha megfelelő a légkör, és nem 5 reagon keresztül aludni tér egy halálosan kimerült karakter. Sinister nem halt meg, csak átalakult, mondjuk úgy, Adariana varázsgömbjén keresztül figyeli a népet. Minden jót a megmaradóknak.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.12, 20:19

Úgy tűnik, ma sikerült elkergetnem valakit a Bitiről azzal a kérésemmel, hogy ne flörtöljön velem üziküldőben OFFBAN, mint USERREL, és ne kötekedjen legyen szíves, mert épp nincs hozzá hangulatom, és lehetőleg ne keverjen a karakteremmel, mert nem a karakterem vagyok (ami némileg magába foglalja azt, hogy ne keverje az int és az offot). Akár olvassa ezt, akár nem, annyit üzennék, hogy nem fogom emiatt én érezni magam a mocskos kis szemétládának, de azért vagyok olyan rendes, hogy elnézést kérjek tőle, amiért nem igazán rajongok érte, ha nem teljesítenek néhány egyszerű kérést, lásd fentebb. Ha erre a "soha többé hozzád se szólok" válasz, és a karaktertörlés a megoldás, akkor itt valami nagyon nincs rendben, szerintem. Ja, és bocs, hogy írtam üziket. Bődületes hibát követtem el vele.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.18, 19:43

Hopp, egy random visszatekerésnél mire bukkantam :D Nem akarok semmilyen témát visszahozni, csak aprót pontosítok :)

Adel pl. arról panaszkodott, hogy ő nem szívesen királyné, mert így nem hozhatja be a terembe a kariját...


Összefoglalva mondhatjuk, hogy így volt, pontosabban az volt, hogy Adel nagy kedvencem volt, ezért gyakran jártam a Terembe, értelemszerűen belebonyolódott mindenféle történésekbe, és IRL szándékaimtól teljesen függetlenül került oda, ahová. Aztán amikor ebből "problémák voltak", akkor kaptam meg azt a "jótanácsot", hogy ne játsszak annyit Adellel, csak nagyon ritkán vigyem be a Terembe, mert az, aki, és micsoda dolog már, hogy oda jár, stb, stb... Ezzel szemben én játszani akartam :P
Mellesleg én kifejezetten jónak tartom, hogy néha lehet cseverészni az uralkodóval is a Teremben, elvégre ott mégiscsak jobban lehet ezt-azt elérni ugye.. :) Pláne egy emberibb kommunikációt, ahol nem (csak) a jogokról, törvényekről és birtokokról esik szó :P

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.09, 07:45

Egy vallomással és bocsánatkéréssel tartozom, minden fórumon az általam kijátszott karakterekkel vagy fakciókkal kapcsolatba került játékossal szemben.


Hogy rövidre fogjam, és minél kevésbé legyen nagyhalál szaga a dolognak. Leszögezném hogy nincs semmi bajom, nem sértett vagy bántott meg senki, egész egyszerűen arról van szó, hogy hónapok óta szinte rá se hederítek a bitire, mert se időm, se kedvem.


A terembe nem is tudom mióta nem mentem be, a fórumos játékot elnézve meg. Itt elnézését kell kérjem Alewnak és a többi feltámasztónak, látom hogy szívük lekül beleöntik, de semmi kedvem több oldalnyi szöveget olvasni, hogy átlássam mi folyik.
Ha bárki mégis igényelné a játékot Mercádiával, vagy valamely karakteremmel (Ezt mondjuk kétlem.) az írjon az adott topicba, azért olyan havi egyszer benézek, adott esetben játszok is.

Biti három ha lesz valaha megnézném, de egyenlőre ennyi voltam. Mindenkinek köszönöm a játékok akikkel valaha szórakoztunk akár teremben akár a fórumon. S további jó játékot.

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.10, 18:55

Ja igen... 4. hó környékén ünnepelte az első karakterem a 10. szülinapját... inkább nem akarok emlékezni azokra az időkre:D


Elnézést a dupláért újabb vallomás, még mindig szörnyen amatőr vagyok... 8. szülinap nem 10 :S (féltem megvárni míg valaki reagol. Volt már aki a nyakamnak ugrott ilyen félreírásért)

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.10, 18:39

Szent ég!

Lassan két éve hogy kipurgáltam az összes karakteremet és játék szintjén elbúcsúztam a bititől.

Hiába is tagadnám, fel-felnéztem még ha karakter nélkül is hol fórumra hol bitire hogy mik történnek.
Akartam már ide írni tavaly valamikor de abba a problémába ütköztem h valami véletlenfolytából nem volt meg a jelszavam (azaz nem az volt amire emlékeztem) az emailcím amire meg regisztráltam, ezer éve törlődött, most jutottam el arra a zseniális felfedezésre hogyha a nicket újraregelem (mármint az emailcímet) és kérek jelszó-resetet akkor az újraregelt emailre is megfog érkezni, hurrá hurrá újra hozzáférek az accomhoz!

Nem akarok szócsépelni (úgyis fogok:S) főleg hogy valószínűleg nem sok mindenkit érdekel a dolog...
"Azóta": Londonba ki, "Meló" (rabszolgamunka! megtapasztaltam hogy mi a munkaerő 101%os kihasználása fizikailag:D) Londonból haza, tanulás, vizsgázás, hurrázás, meló, álláskeresés, meló! Ez történt két év alatt!.... repül az idő múltkor pont eszembe jutott "hú már vagy fél éve hogy itt hagytam bitit" Mostanság épp frissen élvezem SMD karjainak ölelését orvosi műszerek összeszerelgetésével foglalkozván.

Ja igen... 4. hó környékén ünnepelte az első karakterem a 10. szülinapját... inkább nem akarok emlékezni azokra az időkre:D

Szóval a vallomás, nagyon örülök hogy felpezsdülni látszik a biti. Akármennyire is hagytam itt de amikor valamikor felnéztem még tavaly és azt láttam hogy RSZ 24-30 ÓRÁKAT ül trónon, eléggé lehangolt. Engem is a víz fodrozódása vonzott ide.
Szóval izé. Üdv meg minden... csapongó gondolatok, friss levegő, tűz forró tavasz és bódottá!

Mosztáj arjú!

Szeretettel és egy pázsitkék félhanggal!
Trit

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 21:11

Én annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy az Uralkodó, nem elég-e egy NPC Uralkodó, JK Uralkodó és a terem viszonya kérdéskör annó elég részletesen ki volt vesézve, érvekkel, ellenérvekkel, vitákkal ,veszekedésekkel ,s részemről álláspontom az, hogy egy Uralkodó nyilván nem fog k. sok időt tölteni egy teremben, ami tele van zsiványokkal, tolvajokkal, orvgyilkosokkal, egyebekkel, és hosszú oldalakon át taglalták az emberkék. :)

Mosom kezeim innentől.

Adarianna

Adarianna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 21:01

Kellemes, szép estét!

Látom nagyon sokat kell pénteken csak ezen a fórumon utánaolvasnom, remélem lesz rá erőm, most csak egy valami fogott meg az írásokból.

Ez pedig az uralkodó...

Talán Ada az egyik legrégebbi karakter a játékban, és bizony a legendák korában én is voltam királynő 3 alkalommal is. Igaz, akkor még nem létezett a királyi udvar fórum, se még hozzá hasonló sem talán, mégis...azon időkben a többiek által valahol Királynő is voltam, ha a teremben nem is, de a fórumon igen...Ahogy Lucindával közösen hoztunk is valami...nem is tudom mit...úgy emlékszem akkor valami nagyon nagy vita és csúnya dolgok voltak és próbáltunk rendet teremteni.
Ahogy ugyan úgy Dea is ha kimondatlanul is de valami nemes volt ahogy sokan mások is...a játékokkal és a játékon át az IRL énjük is valahol megkapta a többiektől az elsimerést, a figyelmet.
Tehát valahogy fórum nélkül voltunk királyok és királynők, nemesek és minden más, és valaki élt ezzel egy picit valaki nem.

Persze tudom, ez 10 éve volt, akkor még más volt a világ...és egy picit jóval többen is voltunk.

De hogy mennyire van összefonódva az udvar és a terem...
Valaki mintha írta volna...azért vagyunk itt, hogy jólérezzük magunkat.

A terem és az udvar, a játék és a fórum amolyan egymás mellett és alá/felérendelésben vannak. Nem feltétlen van hatással egyik a másikra, bár áthatások azért mindig voltak épp milyen szinten, mert leégett a terem, lerombolódott valami vagy bármi...de valahol mindig megvoltak mint két külön világ...a terem a terem, a fórum pedig...nos mondhatjuk a körítés, mindaz ami körülötte van.

Remélem valamennyire érthető maradtam, ha nem elnézést kérek, nagyon fáradt vagyok.

A vény banya

Ui.:
Ha valaki tud helyet ahova ki tudom újra rakni a honlapom, kérem írja meg tekercsben. Köszönöm!

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 20:32

Az Uralkodó és terem kapcsolata nem olyan nagyon érdekfeszítő, mint ahogy elsőre annak tűnhet. Eddig egyik megválasztott Uralkodót sem akadályozta meg abban, hogy bejárjon a terembe. Glowface, Morgwaith és Crysalantanasia egyaránt rendszeres látogató maradt.

Ahogy IRL "nagyjaink" is aktív életet élnek a Parlamentben folytatott szócsatáik mellett. Hogy messzire ne menjek, van köztük olyan, akinek van mellette sportkarrierje és 5 gyereke is :)

/Crysa/

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 20:14

Alew mögött például soha nem állt semmilyen rendszer. Ő csak van, és kész. Nem M*-os, nem DnD-s, nem GURPS-os, nem WoD-os, nem semmi más se nem. Nem ezen múlik, és soha nem is ezen fog. Sőt. Engem kifejezetten zavarnak a nagyon rendszerhű karik, hidegrázást kapok, ha pontos M*-os/DnD-s varázslatok vagy Vampire diszciplinaleírásokat látok.

És noha régóta Alew az egyik legnagyobb befolyású és hatalmú halandó Teráliában, rendszeresen bemászkálok vele a terembe. (Meg is kaptam érte a magamét.) Ugyanígy sokat járt anno a terembe Glowface, Morgwaith, Crysa a mai napig, de ott voltak a Skorpiók, Scipio vagy Elgard, akik szintén sokat lebzseltek ott. Ezzel nincs semmi baj. Ahogy a multikkal sem. Nekem is volt vagy öt-hat nagyobb és kétszer ennyi kisebb. Mindenkinek volt.

A sereg ügyében Vicának van igaza.

Az egész vihar egy kanál vízben.

Alew

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 20:10

Üdv megint.

Ezen nem fogunk összeveszni. :) De ha már vallomások Topic, akkor bevallottam.

;) Mindenkinek

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 20:07

Jó-jó, én nem láttam az esetet, csak egy ember így írja le, más meg máshogy. :) Hiszek én neked is, meg másnak is... Mert olyan csudijófej vagyok :D
Meg amúgy sincs jogosultságom bíráskodni, max. véleményt alkothatok, de azt nem kérte senki, csak általánosságban írtam, meg megemlítettem, hogy szerintem Nemesis táp :D

Én kérek elnézést :)

Navia; Ildi...

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 20:00

Üdv.

Így volt a karakter csak az enyém, három vagy négy reagban lopakodott mögé az én karakterem, és ugyan ennyiben szándékozott megfojtani fojtó hurokkal, azután még be is akarta falni a holt testet. Megvallom bosszantott, a semmitevés elszeparálva másoktól, meg a történet szálban felelhető hibák, és ezzel a kétes, és rám igen jellemző módszerrel akartam, berekeszteni a dolgot. Másnak nincs köze a karakteremhez, egyszer volt csupán kölcsönadva, mikor nem volt lehetőségem használni, de sajna már nem emlékszem kinek. De biztos nem ő volt, mert én voltam.

Üdvözlettel Kylwog/Márton

UI: Tényleg nem egyeztettem, hogy megölhetem-é a karaktert.

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 19:45

Vica!

Az Uralkodó kérdése érdekes, anno talán Panaszkönyvben, vagy Tébolydában volt róla szó, hogy JK egyáltalán legyen-e Uralkodó, és voltak ellene is érvek, meg mellette is, Adel pl. arról panaszkodott, hogy ő nem szívesen királyné, mert így nem hozhatja be a terembe a kariját... Ezt csak úgy megemlítem, érdekességként.... :)
Meg persze az Uralkodó intézi az ügyeket, nem nagyon jár a kastély környékére se, ez igaz a képviselők, tanácsnokok, egyebek nagyobbik részére is, általánosságban, mint ahogy a Parlamentből se mászkálnak el nagyon a kedves delikvensek, csak haza, meg választások előtt, kampányolni. :D (Nem, nem politizálok, általánosságot fogalmaztam meg, példaként)

Nem láttam ezt a konkrét, Nemesis-es esetet... A korrektségét sem tudom így megítélni, de az a kari eléri az egy egy KYL-t, legalábbis anno is voltak ilyen húzásai, már amennyiből leírod, ez is szimpla letápolás volt. Egyébként talán ő a tulaj, vagy Diab, vagy talán többen is... Legalábbis nekem ezek jutottak a fülikémbe, mindegy, nem tudok biztosat, így ez is csak egy pletyka... :D Az meg másik kérdés, hogy vannak olyan egyedek, akik odamennek a patkányemberükkel a 14 éves gyerekhez, hogy harcoljunk már, mert buli(micsoda logika, leölni egy 14 éves gyereket mekkora móka már :D ), meg olyanok is, akiknél ha normálisan játszod ki, akkor bizony letápolják, leignorálják, még csak meg se sebesülnek. Mindegy, nem láttam, nem ítélkezem, általánosságban próbáltam fogalmazni. :)

Nahm, részemről ennyi :)

Navia;Ildi...

U.i.:Köszi a tájékoztatást a Nemesis-es esetről. :)

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 18:44

Hali!

Bár a kutya se kérdezte az én véleményem, de akkor már gondoltam, megosztom veletek, mert nyilván csak erre vágytok titokban (erm...).

A sok multi kérdése. Ki lehet vonulni, bevezethetjük, hogy mindenkinek egy karit, és pont, csak akkor szenvedjük el, hogy jelen pillanatban nincs elég játékos. Hogy egy példát említsek - kell ide Uralkodó? Tulajdonképpen elég lesz egy törzsfő, ennyi posztot úgyse tudunk kiosztani. :D
Amíg nem a semmiből bukkannak fel, egyre több és több, és mert csak, hanem igényesek, színesítik a játékot, és esetlegesen nem totál új karakterek - mi a gond? Az egy külön történet, hogy nekem is van egy-két multim, amelyik túlélte a Nagy Tisztogatást, és nincs kedvem elővenni őket mégse, végül is nem mindig volt ez így.

Sok és nagy és hatalmas és sereg és... És! Szóval a sereg téma. 30 ezres sereg - az nagyon sok. Pár százas - 1-3 ezres sereg még esetleg elmegy, főleg, ha az se a semmiből jön, mert én olyan f***a gyerek vagyok, hogy tudok ám nagyot mondani, ihaj. Tehát ha jön valahonnan, és azt kijátszotta és/vagy elfogadtatta a népekkel, miért ne? Itt a kérdés sokkalta inkább az - mit kezd vele? Mögötte áll, némán, némi plusz hangsúlyt adva a szavának, vagy bejön, csitt-csatt-dirr-durr - mert csak, meg mert megteheti, meg amúgy is -, aztán majd lesz valami, nahh. Szóval nem, ezutóbbi sántít, meg hát amúgy is a kijátszáson van a hangsúly szerintem, illetve a játékon...

Saját rendszerek... A bitin vannak mindenféle rendszerek alapján csinált karakterek, meg mindenféle rendszert nélkülöző karakterek, kevert rendszerű karakterek, meg épp csak minimális alapul kölcsönvéve egy rendszert felépített karakterek. Ezeket se lehet összehasonlítani, egy külön, új rendszer ide, vagy oda, nem oszt, nem szoroz. Talán az érdekes/érdemes lenne, ha egy külön oldalra feltennéd, és belinkelnéd, hogy jobban utána lehessen nézni.

Ami a nem-ölünk-karit kérdést illeti. Navia, ő most egy konkrét helyzetre utalt. Nemesis odaosont a kari mögé, majd vékony acélhurkot dobott a nyakába - gyk. levágta a fejét. Nyilván egy ilyen helyzetben a reális kijátszás az instant halál... Az etikáját ne vitassuk.
Szerintem a mesélést is meg lehet oldani, hogy mindenki belemenjen, senkit se zavarjon (kivéve, aki elkötelezetten akar épp nyálzani, hogy utána kikérje magának a klikkesedés vádját), de nem akarok célozgatni (bárki vegye magára, aki jogosnak érzi, de ebből ne legen többfordulós hiszti, nem támadást akarok megfogalmazni burkoltan előadva fix személyeknek).
Ezek olyan kérdések/kérések, amik minimális odafigyeléssel megoldhatóak lennének...

Ez egy játék, élvezni kéne, nem irl magunkra venni, elkötelezni magunkat valami mellett, vagy akármi. Játszani, szórakozni... Közösen. Szerintem nem kell nagyon fejtegetnem, hogy hány ember talált nagyon jó barátokat már itt. Megvallom, nem értem, miért kell melléjük ellenségeket is szerezni - még mindig játék!

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 15:46

Na hát... Mivel a mű szerzője kért meg, így hát néhány hozzáfűznivalóm elmodnom, remélem nem gond a nyilvánosság, így legalább gyorsabban eljut hozzád, Naissa júzer. :)

Saját rendszerek: Lehet mondani, hogy utálatos vagyok, de utálom a saját szabályrendszereket. Ha meg befutsz vele, majd mondom, hogy én már akkor ismertem, mikor még kevesen( :D :D :D :D :D )
Sok multi: Tudok olyan, ma már nem játszó személyt, akinek ~40 karija volt, egy időben. Oks, nem fórumon, de nha. Ha úgy érzed, hogy neked kellenek karaktered, mert a Robin Hood-szerű tolvajt, a Holdpenge Arilyn-t és a renegát szobalányt is ki tudod, mi több, ki akarod játszani, akkor csinálj multikat.
Anno volt nekem is, no nem egy csomó, de vagy 5-6 biztosan. :) Ha ezekkel nem úgy játszol, hogy épp megölnék a karid és akkor a másik otterem és segít és hűdetáp és egyébként is, akkor vsz nem gond a multi. (Habár megjegyzem, nálam volt olyan, hogy egy személy _Annyit_ bitizett és _Annyira_ ignorálta azokat az embereket, akik nem az ő "klikkje" volt, hogy megkértem, hogy ne bitizzen már pár napig, mert szeretnék mondjuk én is, és épp cask az ő kis baráti köre jár föl, pont ezért. Nem volt eredménye, azon kívül, hogy megutált, amit valahol, mélyen, magam elől is eltitkolva, teljes mértékben megértek :D )
Igazából én még arra is játszottam, hogy beregelek csak azért egy karit, hogy lássam, XY kitalálja-é, hogy az enyém, el tudod-e úgy változtatni a stílusom, hogy az jó legyen. Mára inkább feltűnően egy stílusban játszom, hogy akinek nincs kedve, messziről "kiszagolja", hogy szerénytelen személyen pötyög a kari mögött, s így elkerülhessen, ha szeretne. :)
A karakter jellemét játékban lehet a legjobban érzékeltetni, bár megvallom őszintén, nem olvasgattam a kalandokat, ám megígérem, bepótlom a hiányosságom. :)
A karakterek életútjához, kérdéseihez is csak annyit tennék hozzá, hogy érdekesek, s ezeket is inkább fórumon lehet szépen kijátszani... Lássuk be, 160-as karakterlimit mellett a játéktérnél erre jobb a fórum. :) (Szerintem)

Kaland ráerőltetés: Erről az a véleményem, hogy aki kettesben akar nyálzani, egyebezni, az menjen msn-re, fórumra, bárhova, aki meg nem, az meg általában nem szokott ágálni a goblinhordák ellen (hogy mondjak egy példát). Egy órás kiskalandot ki lehet bírni, akik meg akkor sem akarják, azok meg általában ki tudják kerülni a dolgot, én is megírtam anno, hogy ő most hirtelen eltűnik ésmáshol jelenik meg, ha épp egyáltalán nincs hangulatom a dologhoz. De persze ez egyéni vélemény, és általában csak én látom így helyesnek, hogy a kettesben való játék az játszódjon kettesben, akár megbeszélés, akár bármi más, a legtöbben szívesen játszanak a játéktéren úgy, hogy akkor most ők ketten valahol beszélgetnek, más ne jöjjön oda, és ha olyan helyen vannak, ahova mégis oda lehet tévedni, akkor aztán jön a hiszti, hogy de hát te mit keresel itten, nem látod, hogy kettesben játszunk? (Aki valamilyen, csodával határos módon magára ismer, legyen szives nem magára venni, pláne nem erre a részére írni, utálom hülyeségek miatt tépni a szám.(Nem, itt most nem arra gondolok, mikor Crysáék írtak nekem üziben, hogy de ők most kettesben beszélgetnének, az más tészta.))

Elvárásaid:
1: Az tényleg elég szemét, ha valaki csak azért ír karaktert, hogy a tied b@szogassa vele, bár emlékszem én olyanra, mikor az enyémet jött IRL okokból (emlékeim szerint megsértődött a hölgy, amiért a karijának a szerelme megcsalta az én karimmal) két kari egyszerre oltani, természetesen nem hagyva, hogy befejezzem akár egyetlen reagom is normálisan, merthogy akkoriban Navia még elég igényesen fogalmazott, kb. minden reagja végén az FK szerepelt XD Nah de lényeg a lényeg, én itt csak példákat hozok, cask azért hozni egy karit, hogy a másikkal nem játékjelleggel, hanem bosszantás szándékkal kitojlunk, az elég otromba dolog, én meg utálom az otrombaságokat.
2: Ez mindig is egy érdekes téma volt a bitin. Egy részről, ha meggondolod, ha nekem, a 156 centis lánynak nekiáll 3 kétajtós szekrény, akkor nincs sok választásom, azt csinálnak velem kb. amit akarnak, hiába nem szeretném. Anno valaki beregelte a tolvaj kissárkányát, mikor nem lehetett volna, hát fogta az egyik mod és bevitte az ősssárkányt, ami kinyírta a kicsit, és a kicsi nem tehetett semmit. Reális a dolog. Másik részről meg az is jogos, hogy szereted a karit, poénból nem kell kinyírni, mert csak alapon. részemről, ha normálisan van kijátszva a dolog, én szoktam engedni, hogy megöljék a karijaim, ha meg tápol valaki, akkor én is, ennyiről szól az egész. Esetenként ignorálni is lehet, ha valaki nagyon idióta. Vagy szólni az aktuális modnak. Feltéve, hogy az írsz neki üziben dolog megvolt és le se tojta.

Uff, szólottam... Meg ufftam...

Navia; Ildi...

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 12:59

Majd az egyiket el kell emészteni, mert dupláztál véletlenül.

Ha ez egy tudományos cikk lett volna, akkor én már a kezemben érezném a Nobel-díjat. :)

Nem akarom elemezni az írást. Sok részével egyetértek, sokkal nem. A rám vonatkozó részek nagyjából helytállóak, bennem nincs semmi rossz érzés veled kapcsolatban. Egyszerűen nem értünk egyet sok dologgal kapcsolatban, és nekem nem ugyanaz az ízlésem, mint neked. Szerencsére.

Lazíts, nézz magadba, és próbálj meg a saját problémáidtól eltávolodni. Ez nem rólad szól.

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 12:19

Vallok, mert az jó :)


Mostanában kezd kicsit az idegeimre menni pár dolog, és hát ilyenkor kell kicsit abbahagyni a játékot. Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy néhány napot játszom, utána kiértékelem, hogy

mi az amit jól csináltam, mi az amit elcsesztem. Majd pár napig nem jövök játszani (fórumot folytatom még). Most ezt veletek is megosztom, hogy elmondjam mindenkinek, hogy én mit miért csináltam,

és hogy azért nemcsak azért csinálta úgy a user, mert teljesen hülye lenne. Persze részben azért is. :w00t:


Három oka van annak, hogy ide írók:

1. Nem akarom egyenként mindenkinek ugyanazt elmondani. Egyszer leírom, ha valaki még oltani akar, akkor innen majd ctrl+c, meg ctrl+v (ez most csak azoknak szól, akik csak oltani tudtak)

2. Nem mondhattok akármit csakúgy nekem se. Ti elvártok szabályokat velem kapcsolatban, én is elvárok veletek szemben (kompromisszum)

3. Tisztellek titeket. Nem kell pusmogni mögöttem, meg sugdolozni, ezért elmondom a közösbe, hogy mi van


Számoltam azzal, hogy bealázom magam azzal, hogy esetleg beírom ide, amit beírok, de azthiszem, ennyi hülyeség még belefog férni még az életembe.


A legfőbb oka pedig az, amiért ideírok, hogy megköszönjem mindenki véleményét. Megköszönni a dolgokat, mindig a legelső dolog. Különösképpen köszönöm a véleményét Alewnek, Tiriának, Elestrys Calaenwynnek, Namirilennek, és Adariannának. Az utóbbi kettő lehet, hogy kicsit majd meglepődik, amikor olvassák a nevüket, de: olvasok a szavak között is, hogy miként is mondják ezt :nos:


Velem sem kukoricáztak a kritikája megmondásánál. Ahogyan a megemlített személyek se nagyon. Azonban a véleményükben volt negatív és pozitív vélemény, és ami nagyon fontos:

a hibám felsorolásában igazuk volt! Ami nem utolsó szempont


Na nézzük:


Amit tévesen ítéltetek meg rólam:


1. nem erőltettem rá Teráliára a szerepjátékomat. Kitaláltam egy szerepjátékot, amit egyébként több asztalon toltunk már. De nem erőltettem rátok! Csak 10%-ot használtam fel belőle,

éppen annyit, amennyi megmagyarázza, hogy miért van itt Teráliában a kari. A háttér. A személyiség. Egy-két képesség. De ez csak 10 % nálam. Elsődlegesen Teráliá. Másodlagosan

Vampire, Hunter, Werewolf, Wraith, M.A.G.U.S., D&D, Requiem (a Requiem alapján állítottam össze a Vörös Szellem Testvériséget), Gyűrűk Ura... Harmadlagosan: az agyszüleményem - Pokoljárás

2. (egyetlen esetet kivéve) nem meséltem kalandot úgy, hogy valakire ráerőltettem. A Faliújságnál is olvasható, hogy minden meséről szóltam, az Örök Fagy játékot több napon

keresztül egyeztettük, hogy ki mikor ér rá, és ki van benne. Alewwel szemben tettem meg most azt, hogy belerángattam a játékba. Ezért elnézést. De minden mese, a Viharsarkos Elestryssel

egyeztetve volt, csak félbe maradt most, mert nem gondoltam át pár dolgot, és most újra kell gondolnom.

Szóval kicsit túlzás azt állítanotok, hogy belerángattam mindenkit a hülye képzelgéseimbe. Nem tettem ezt. Másrészről pedig meglehet mondani, hogy nem szeretnétek ezt játszani,

akkor nem kell.

Crysantalasia is tudja, jelen volt, mikor egy kis csatát meséltem bitin. Megkérdeztem offban, hogy van-e kedv játszani, és mondták offban, hogy oké. Nem szokásom az,

amivel megvádoltok, hogy rátok erőltetem a kalandokat.


Hagyj jegyezzem meg, hogy Alew, Crysantalasia, Scipio, meg Laila intrikás játéka előtt jöttem úgy december környékén, amikor a biti kihalt volt. Akkor jól jöttek a meséim! Mert nem volt most ez meg, és ennek a hiányára jöttek a meséim. Akkor kezdtem el az Amazon Erdőt beindítani, és most örömmel látom, hogy már nincs szükség a meséimre a felpörgetéshez. Örömmel láttam a levelet, amelyben Alew lehúzott, hogy most már higgadjak le ilyen téren XD


Még egy dolog: de többé nem fordul elő, hogy belerángatok. Egyébként a meséimmel is leállok már. Úgyis most már eleget meséltem, már fárasztó is. :kavar: (sose gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondom) A Halálkirálynőt lejátsszuk, ha Alew is úgy gondolja, és jó darabig nem lesz ilyen nagyobb horderejű mesém. Csak ilyen kis szösszenetek, azokkal, akik benne vannak.


3. nem lehet megbeszélni velem a dolgokat. Meglehet. Nyitott lélek vagyok. Bármit megdumálhatunk. Tudom, hogy mondjuk a sereg létszám leírása irreális volt, de szükségem is van arra, hogy mások is segítsenek. Valaki találjon ki egy jobb sereget


Amiben igazatok van, amiben jó az észrevételetek, és változtatni fogok:


1. Túl sok a multim a fórumon. Igen, de még Kísértettel is játszanom kell, de vele még ki kell játszanom azt, hogy eltaláljona Menedékhez. Illetve ő még bajban van, amihez

a vértestvérek segítsége kell neki. Ehhez pedig Ghoult küldene a Menedékhez, vagy bármilyen szövetségest. Mert én azt is kijátszom, hogy egy JK karakterem sem tudja, hogy

hol van a Menedék. Ezt akartam a Viharsaroknál is kijátszani


De megígérem, hogy eddig és nem tovább! Arenhisa kari ritka személy, mert ő csak hírvivő. A közös kari, az-az, a Halálúr, ő csak boss, ő csak NJK, ő csak küldetést adó kari,

semmi több. Egyébként könnyen legyőzhető: Fény. Tűz. Igaz Hit. Mágikus vagy felszentelt fegyver. Igaz emberre nem hat az ereje... stb. De ő csak NJK!


Szóval nem fognak bővülni karaktereim száma! Ezt megígérem! Csak akkor nem tudom, hogy miként játsszam ki azt, hogy a Ghoullal, vagy szövetségessel kér segítséget a Menedéktől Kísértet, de akkor azt fogom csinálni, hogy beszélek egy játékossal, hogy az ő karaktere benne lenne ennek kijátszásában.


Nem bővülnek, és így néz ki a gárdám:


Naissa Rameva - Amazon (akivel más tervem is van még)


Elera - Amazon


+ Naissa testvére - ő is amazon


Kísértet - gangrel vámpír


Amelie - tremere vámpír


Az-az öt kari. Így jó lesz? Más karik: közös Hiéna, közös Halálúr, közös apácák, és Arenhisa csak NJK-k. De ritkán bukannak fel. Csak arra, hogy információt adjanak valakinek.


2. valaki mondta, hogy magamban multizgatok, meg hogy túl sok a bevezető rész a fórum beírásaimon. Na ez egy fontos pont! Ez a lényeg! Ez a leglényegesebb pont!


Nem magamban multizgatok, hanem csak bemutatom a karakterem jellemét! Tudom, hogy felesleges az mondjuk Alewnek, hogy a Halálúr megment egy öngyilkost,

de nem azért irtam, hogy Alew karakterét ez befolyásolja! Dehogyis. Azért írtam, hogy éreztessem a jellemét! Éreztessem a userrel, az olvasóval, hogy milyen a karakter.

Tehát csak egy elgondolási hiba volt itt, nem az, hogy lekenyerezze.


Azt hittem, hogy ezzel kimerítő jellemzést írók a karakterről így a fórumra. Nem multizgatni akartam magamban, ami olyan lenne, mintha magamban sakkoznák,

hanem csak a karaktert akartam Jellemezni, hogy ő milyen, hogy ő miről hogyan gondolkodik. Amikor nem Alewwel beszél mondjuk, akkor másokkal hogyan társalog,másokkal milyen.

A paraszttal lenéző meg kioktató volt, Alewwel viszont már kicsit meghunyászkodó, de végülis egyenlő félként néz még Alewre. Tehát az összehasonlítás. Itt ilyen, ott meg olyan.


Azonban értem, hogy ez fárasztó. Értem, hogy ez unalmas egy idő után. Úgyhogy ezen változtatok. Kitalálok mást a Jellem érzékeltetésére. Ötlet?

(Köszönöm a szólónak! Ilyen az élet, a magunk hibáit nehezebb egyedül látni. Úgyhogy köszi)


Mert én ezt akarom a legjobban. Miszerint olyan játékot akarok játszani, amiben a Jellem alakulásának a történetét mesélem. Erre a gondolatkörre épülnek a karaktereim.

Miszerint, ha elcsesszük az életünket, az még megmenthető-e. Mivel a karaktereim egy ilyen kérdést feszegetnek, ezért nagyon fontos a jellem elmesélése.


Pl. Naissa Rameva - ha van lélekvándorlás, akkor vajon, ha elöző életünkben rossz emberek voltunk... a Sorsunk határoz meg minket, vagy a szabad akaratunk?

Vagy ha annyi rosszat tettünk az életünkben, ha valóban mi voltunk a gonoszok az emberek között, vajon meglehet-e ebből változni?

Valaki, aki eddig másoknak parancsolt, most ő neki kell másokat szolgálnia. Hogyan ültethető át egy vezetői személynek az élete egy kicsit

szolgaibb szerepbe?


Elera - ő az, aki elszenvedi azt, hogy egy bűnös emberrel együtt szolgált. Egy bűnös ember parancsait követte, és parancsra kellett ölnie,

és ezért az ő bűne jóval kisebb, mint Naissának. Haragszik Naissára. Vajon meglehet-e bocsátani ilyen nagy vétkeket?

Az ő karaktere szól arról, hogy megbocsátás, vagy megtorlás.



Kísértet - na ez a nyáltenger dolog, tudom, de ugye ő keresi a Golcondát. A Sötétség Világában a szeretet, a hűség, a kedvesség, az őszinteség, ezek mind marha nagy

hátrányok, és marha nagy gyengességek. Szeretni valakit a Sötétség Világában voltaképpen nem szabad. Mert felhasználhatják ellened a szeretteket, vagy végig kell nézned, hogy

csak azért, mert vámpírok között vagy, ők halálos veszélyben forognak a társadalmad miatt folyamatosan. Ez nyáltenger dolog, de a karakterem szembefordul ezzel.

Mit kell magában feláldoznia azért, hogy a Sötétség Világával szembeforduljon? Mit kell mindenki elől titkolnia ehhez? Végül mit kell tennie, hogy a Golcondát járja? Sikerül-e neki?


De majd megoldjuk ezeket. A lényeg, hogy ebben is moderálom majd magam. Ígérem.


3. nem vagyok kifejezetten jó mesélő. Lehúztam pár asztalt már, de mondjuk hát elég ciki amit sereg gyanánt összedobtam :D. Igen, hát egyedül nem megy, az biztos.


4. vannak hülyeségeim. Mint mondjuk lehet, hogy ez a Vallomás is az :lmao: de ez van. A Viharsarkos Ghoulsztorit nagyon eltrafáltam. Az szerintem megy a levesbe, ha arra nem találok ki valami jót Elestryssel


Tehát van benne igazság, de azért nem hiszem, hogy olyan rossz voltam.


5. nem játszok jól – ez így van, de majd még fejlődök



Végezetül, amit én elvárok tőletek:


1. oké, nem fogok többé kérdezés nélkül kalandot mesélni valakinek - cserébe viszont az van, hogy velem szemben sem lehet olyat csinálni, hogy írsz egy karaktert,

amit nem beszéltünk meg, és a történetemet kiforgatva játszol vele :P


2. Engedély nélkül ne nyirjátok ki a karimat, és ne csonkítsátok, légyszíves! Előzetes és határozott engedélyem nélkül semmilyen esetben nem tehetitek ezt meg. Ahogyan a legtöbb szabálykönyv

írja is, hogy ezt nem illik! Én sem meséltem még soha olyan Mesét, amiben megöltem volna, vagy játszhatatlanná tettem volna a másik karakterét. Nem is fogok megölni senkit,

nem fogom arra kényszeríteni a másik karit, hogy mást játsszon, amit a usere szeretne onnantól kezdve. Úgyhogy mostantól lelkiismeretfurdalás nélkül ignorálom azt, ha

valaki az Engedélyem nélkül megöli a karaktert. Illetve az ignorálás a legvégső eset! Ha engedélyem nélkül, feltételes mód nélkül nyírod ki a karimat, akkor én is feltételes mód

nélkül fogok kimászni. :P Ennyi


Nos, ennyi volt a lelki fröcs. Remélem, hogy nem sértettem meg senkit. Amennyiben rosszul játszottam volna valamit, vagy valakit megsértettem, bocsánatot kérek érte! Szívből sajnálom,

ha valakit megbántottam. Semmi nem ér annyit, hát még egy játék. :)


Köszi, annak aki ezt végig bírta olvasni :fejsimi:


megj.: a szabályaimon, ami csak 2 pontból áll, azon nem változtatok


Módosította naissa: 2012.05.09, 12:25


Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1012 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.06.27, 08:20

Erik, igazán nem kell ennyire felkapni a vizet. Szóltak nekem, mert ha gond merül fel, nekem kell kezelnem. Annyi történt, hogy egy kis korrekcióra szorult a dolog, mint mondottam üzenetben is, nem kell kijátszani, hogy lemegy, rajzol, felmegy. A megfogalmazással volt probléma, nem a szemmel. Részemről ennyi volt.

U.I.: mellesleg nem Cassy and co. panaszolt be.



Üdv!

Nem rágtam be. Csak leírtam mi történt. Bízom benne, hogy megkeres majd az a user akinek bököm a csőrét ez minden. Csigalom és nyugavér. :)

Tisztelettel:
Morak.

U.i.: Az nem Erik, hanem Eric! :sor:

Ariadney_Dragonclaw

Ariadney_Dragonclaw

  Tűzzel játszó

 • Archívum
 • 856 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.06.26, 13:53

Erik, igazán nem kell ennyire felkapni a vizet. Szóltak nekem, mert ha gond merül fel, nekem kell kezelnem. Annyi történt, hogy egy kis korrekcióra szorult a dolog, mint mondottam üzenetben is, nem kell kijátszani, hogy lemegy, rajzol, felmegy. A megfogalmazással volt probléma, nem a szemmel. Részemről ennyi volt.

U.I.: mellesleg nem Cassy and co. panaszolt be.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]