Ugrás tartalomhoz


Fotó

Cell Live


 • Zárt téma Téma lezárva
210 hozzászólás érkezett eddig

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.02, 00:49

Üdvözlet újfent mindenkinek!

Negyedszerre írok magam alá, egy-egy éves kihagyásokkal, de nem is baj - csak egy kis életjelt adnék a dolgokról:
 • A Demgardi Krónikák játéksorozatnak a 2010-es évben nem lesz epizódja, ám ez korántsem jelenti az egésznek a végét.
 • 2011-ben visszatérünk, új helyszínnel, még részletesebb háttérvilággal, és némiképp formabontó játékmenettel.
 • Az elmúlt években kiforrtak a módszereink játékosközönségünk elérésére, így az rpg.hu fórumán nincs szükségünk a továbbiakban topikra - akit érdekel, az megtalál minket, aki pedig minket érdekel, azt megtaláljuk :(
Így hát, miután ez a topik szükségét vesztette, szeretném kérni a téma lezárását és archiválását - ha eljön az idő, akkor sem fogunk újranyitást kérni, legfeljebb a hirdetményekben egy hozzászólás formájában hívjuk fel azok figyelmét, akik esetleg valami oknál fogva szelektív vakságra tesznek szert, és az összes többi helyen nem veszik észre :)

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.30, 10:31

Üdv ismét mindenkinek!

Ezúttal rövid leszek, hiszen minden információ megtalálható a következő linken:

http://larphatar.forumotion.com/cell-live-...kiiras-t174.htm

Azaz, 2009-ben is lesz Cell-Live, mely a Demgardi Krónikák alcímet fogja viselni. Az idei nyári játék után - mivel többségünket már csak az idei játék helyszíne kapcsolja Celldömölkhöz, ráadásul később némi változatosságot is szeretnénk csempészni a helyszínekbe - a játéksorozatot a Demgardi Krónikák főcímmel szeretnénk folytatni, így tessék ezt belevésni a köztudatba :langol:

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.25, 00:27

Frissítettem honlapunkat, többek között kiegészítésre került a világleírás a játék világában jelenlevő emberi népek és kultúrák leírásával, a játék szabálykönyveivel, valamint a karakteralkotási útmutatóval. További információk: http://cell-live.extra.hu

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.19, 12:38

Közben bejelenteném, hogy új honlapunk és fórumunk van, mely elérhető a http://cell-live.extra.hu címen. Minden érdeklődőt megkérek, hogy regisztráljon a fórumra, ugyanis a megbeszélések zöme ott fog zajlani, ezt a topikot legfeljebb közlemények és bejelentések megtételére használjuk.

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.13, 17:16

Helyesbítek: NEM Sorax-ról van szó, hanem "Fommegről, az ogárról". Elnézést a tévedésért.

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.11, 16:36

És akkor Sorax talán majd kiáll ellenem bírkózni, és nem fog megijedni egy 171cm magas embertől, aki tisztességes földharcra hívja (éjjel az erdőben, miután leszúrtam) csak amúgy a buli kedvéért, természetesen játékon kívül:-)

Puszti

Puszti

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.28, 23:07

Ja és szeretném megjegyezni, hogy ettől függetlenül kiválóan éreztem magam a rendezvényen, jövőre szeretnék ismét megjelenni.
Köszönjük a szervezőknek. Juhú.

Puszti

Puszti

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.23, 21:17

Az orkok táborát gyarapítottam. Ha valakinek mond valamit nekem volt a vértemre kötve Julcsi feje...
Az igaz, hogy IN-ben lefeküdt a tábor nagyja, sajnáljuk de OUT-os hullák voltunk. Én csak a sátramból halottam a felek nyekergését.
A másik viszont felhúzta az egész ork tábort:

Reggelre elfelejtettük az előző napi problémákat, újult erővel és lelkesedésse lfelkerekedtünk és... hárman kiirtottunk egy ork tábort. Élvezetes nem volt csak szükséges. Egyébként az orkoknak csak annyit szeretnék mondani, hogy egy ork kijátszása nem abból áll, hogy káromkodnak ahogy bírnak (de azt is csak messziről, a falak védelmében) és bután nevetgélnek azon, hogy most ki tudott jobban beszólni. Kicsit jobban meg kéne válogatni a szavaikat, ha már ilyesmire adják a fejüket, ugyanis sértő is lehet amit mondanak. Itt most egész pontosan a "kúrva anyád" megszólalásokra gondoltam.

Arra lettünk figyelmesek, hogy megjelennek hárman a kapunknál. "Berobban" ( hanetán a földrengéssel történt akkor nem értem miért nem halt meg a két kísérő?) és bejön valaki jelentéktelenséggel. Jó, tény, hogy elsőre nem igazán játszottuk ki, hogy nem látunk. Ez neked jó volt mert egyszerre lekasztoltad tőlünk a csapat 60 % egy földrengéssel. Ám ezalatt ketten helyrerakták a kaput (erre személyesen nem láttam, de mondták). Beront a két társad és tényleg kardélre hányta a még földön fetrengőeket akiket csak a szele érintett a földrengésnek. Oké így jártunk.
Viselkedés: az, hogy a falak mögül kiröhögünk benneteket az szerintem tipikusan orkos (bár inkább goblinos). HA volt anyázás az tényleg felesleges volt, ám a nagyszájú hőbörgés a túlerő és a védettség miatt teljesen normális.


Az az egy szerencsétek volt, hogy épp akkor nem volt ott a másik szamuráj, ő ugyanis (gondolom nem nehéz kitalálni miért) eléggé zokon vette volna ezt a megszólalást, és mondjuk száműz titeket a kórház anyagi síkjára, úgy két-három hétre.

Ehhez meg csak annyit teszek hozzá, ha tényleg durvult volna akkor akármilyen jól is műveli a harcművészetet, a túlerő akkor is lenyomja. És együtt feküdtünk volna a celldömölki kórház gyengélkedőjén. :)

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.29, 18:46

Szerintem itt folytassuk ezt a lovag-szamuráj témát:
http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=5183

Lestath, ha megkérhetlek, kifejtenéd pontosabban, mikkel nem értesz egyet a cikkben?

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.29, 14:30

Ez egy jó cikk, de mindenképpen érdemes elolvasni a lap alján a szerőről szóló részt is. A f***i az ARMA egyik jeles tagja, egyébként a középkori harci technikák guruja. Viszont a keleti dolgokról talán kevésbé tájékozott.

Talán kevésbé, de ha figyelmesen olvasod azt a részt, keleti dolgokkal kapcsoaltban IS tájékozott, anime rajongóknál mindenesetre sokkal jobban.

Pontosítva:
"As well, being a former member of the Houston Token Kai, (Japanese sword appreciation society) and having had the privilege of knowing several collectors, museum curators, and a blade polisher, I've had the opportunity over the last decade to handle more than a hundred genuine Japanese swords, ranging from mid-13th to early-20th century pieces. I've even had the rare pleasure to briefly wield several in floryshing and practice."


A hangsúly a kevésbén volt.
Bár valóban az utolsó részt csak féligmeddig olvastam át.
Személyeskedést kerülném.Köszi.

Ettől még a cikk közepe erősen részrehajló szerintem (lásd később).
Ez persze nem baj, és egy 15-20 éves ARMA multtal rendelkező embertől ennél objektívebb írás nehezen várható - talán ezért is írja ő maga is több helyen, hogy ez az összehasonlítás hülyeség, csupa whatif.
A legnagyobb probléma vagy hiányosság a cikkben, hogy "kiemeli" a két harcost a képzelt scenarióba, amitől az egész értelmét veszti. Ennyi erővel az űrbe is tehette volna őket. Ezt a scenario részt érdemes nagyon figyelmesen elolvasni.
Sajnos innentől kezdve én úgy érzem, hogy hibás logikai vonalat követ, és talán a közérthetőség kedvéért bizonyos részletekre nem tér ki megfelelő mélységben, illetve bizonyos számszerű összehasonlítások a "kultúrákról" is hiányzik.
Az európai harcos - ahogy erre hivatkozik is - nem igazán kézzelfogható.
A páncélokról szóló rész teljesen felesleges. Önmagában megállja ahelyét (örültem volna, ha részletesebben kitér egy két apróságra - utána is nézek nem írt-e külön cikket ebből), de mivel az alaklmazás körülményei és számszerűségi adatok hiányoznak, gyakorlatilag a téma tárgyalásában teljesen felesleges és félrevezető.
A "védekező" jellegű írási stílus is hiba szvsz - ez főként a cikk közepére jellemző - mert pont ez kelti a hiteltelenség érzését (pedig valószínűleg kevés olyan ember van, aki csak feleannyira tájékozott a témában, mint ő.)
A pszihológiai rész - illetve az ezt megalapozó kultúrális körülmények - ilyentén leegyszerűsítése számomra a legfájdalmasabb pontja az írásnak. Pedig ez egy olyan téma, ami talán valamennyire döntésre vihetné a dolgot, de legalábbis biztosabb alapot adna, miért nem találkozhat ez a két típusfigura a csatatéren.

Egy tárgyi tévedést viszont találtam. Javítsatok ki ha tévednék. Aztt írja, hogy a samurájnak nem volt tapasztalata a pajzsok ellen való harcban, mivel nem találkozott vele a csatatéren (teoretikus szamuráj/nem egy adott ember). Pedig tudomásom szerint a külső ellenségei mind alkalmazták a pajzsot (mongolok, kínaiak). Sőt tudomásom szerint bizonyos harci technikákat kifejezetten a kínai kard + pajzs ellen kezdtek használni/tanítani.

Mindenesetre a cikk eddig a legjobb a témában, amit eddig olvastam, bár tartom, hogy ez lekvárkaszálás.
DE ha valaki érdeklődik és nem tud angolul, szóljon és ha lesz kedvem, csinálok egy fordítást - esetleg lehet segíteni és kirakhatjuk valahova...

Módosította lestath: 2007.08.29, 14:37


__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.29, 12:29

Ez egy jó cikk, de mindenképpen érdemes elolvasni a lap alján a szerőről szóló részt is. A f***i az ARMA egyik jeles tagja, egyébként a középkori harci technikák guruja. Viszont a keleti dolgokról talán kevésbé tájékozott.

Talán kevésbé, de ha figyelmesen olvasod azt a részt, keleti dolgokkal kapcsoaltban IS tájékozott, anime rajongóknál mindenesetre sokkal jobban.

Pontosítva:
"As well, being a former member of the Houston Token Kai, (Japanese sword appreciation society) and having had the privilege of knowing several collectors, museum curators, and a blade polisher, I've had the opportunity over the last decade to handle more than a hundred genuine Japanese swords, ranging from mid-13th to early-20th century pieces. I've even had the rare pleasure to briefly wield several in floryshing and practice."

Módosította _Ishar_: 2007.08.29, 12:32


lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.29, 10:05

Na, még egy apróság amit szeretnék a larpokon és utánuk gyakran előforduló fegyverforgatási kultúrák közötti adok-kapok billentyűzetkarate lezárásaként bemutatni:

http://www.thearma.org/essays/knightvs.htm

Szerintem elég hosszú és kimerítő esszé a keleti és a nyugati dolgok összehasonlítására, ellenvetéseket a szerző úrnak lehet küldeni.

Csak ennyit akartam hozzátenni a dologhoz.Ez egy jó cikk, de mindenképpen érdemes elolvasni a lap alján a szerőről szóló részt is. A f***i az ARMA egyik jeles tagja, egyébként a középkori harci technikák guruja. Viszont a keleti dolgokról talán kevésbé tájékozott.

Mindenesetre a cikk jó, ámbátor erősen részrehajló már csak a szerző "hovatartozása" miatt is.

Egyébként M_Sanyinak teljesen igaza van, a billentyűkatrate tökéletesen értelmetlen, lévén, valós történelmi fegyverekről/ technikákról folyik vita, amik a valóságban soha sem kerültek egymással szembe. Szóval az egész csupán elméleti lekvárkaszálás.

Akit ez a téma érdekel, annak inkább a japán vs kínai dolgokat ajánlom, mivel a kínai harci eszközök és katonai technikák strtégiák nagyban hasonlítottak az európaira, és ezek valóban szembekerültek a japánokkal. Mondjuk messzemenő következtetéseket azért ebből sem szabad levonni.

bocs az outolásért

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.28, 11:45

Bocs a duplapostért, de közben bemásolgatom a továbbmenetellel kapcsolatos agymenéseimet a celles fórumba, akit érdekel a hovatovább, lesse meg.

u.i.: persze csak ha az ultraweb is úgy gondolja, mostanában elég szabadosan kezeli az sql tárhelyeket.

Módosította M_Sanyi: 2007.08.28, 11:45


M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.28, 10:59

Na, még egy apróság amit szeretnék a larpokon és utánuk gyakran előforduló fegyverforgatási kultúrák közötti adok-kapok billentyűzetkarate lezárásaként bemutatni:

http://www.thearma.org/essays/knightvs.htm

Szerintem elég hosszú és kimerítő esszé a keleti és a nyugati dolgok összehasonlítására, ellenvetéseket a szerző úrnak lehet küldeni.

Csak ennyit akartam hozzátenni a dologhoz.

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.26, 14:17

Képek by Nestor, válogatva általam (140 mega):

http://clkeptar.uw.hu/cell_kepek.rar

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.25, 11:00

Derszu: Igen, a mágiarendszer így kicsit gay lett, a csatamágusokat pl. én se szeretem igazán LARP-okon. Mint írtam, jövőre még inkább rituális lenne a mágia, nemcsak játéktechnikai okokból, hanem a világ hangulata is kezd olyanná formálódni, hogy nem illenek bele a tűzlabdát dobáló meg lájtningoló mágusok. :nyenye:

_Derszu (NPC/NJK)

_Derszu (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.24, 23:32

A pajzs egyébként nem csak a live-okon táp hanem a valós életben is az volt. Nem csoda hogy használták mindenütt. De pajzs ellen is lehet hatékonyan vívni (fénykoromban... emlékeztek? :nyenye: :nos:)... meg pl. kiváló pajzs ellen a kasza. Más kérdés hogy ha én egy egykezes karddal is megölök egy pajzsost, utána attól még ugyanúgy esélyem sem lesz egy lándzsás ellen. Jó volt troll meg ogár tápnak az hogy comb nem sebez, igy elkerülhettük azt a csúnya "látványt" hogy combon bökött hatalmas bestia elterül. Egyébként a szabályrendszer nagyjából a legjobb amit mostanság játszanak hazánkban, kivéve persze a mágiát, mert ugye u-tá-juk a má-gi-át. :sir:

A szamuráj témához eddig még nem szóltam hozzá. Beszéltük egymás közt azt hogy lehetne olyan live-ot szervezni ami ilyen keleti hangvételű, lennének benne szamurájok, shinobik, kinai megfelelőben ninják, harcművészek, shaolin papok meg minden ilyesmi, ki lehetne élni mindenkinek az ilyen irányultságot. Még mi is elmennénk, és akkor mi próbálnánk meg ennek a hangulatához idomolni ahogy tőlünk telik. Igény lenne rá, ahogy általában látjuk. Tehát ha azok akik az ókori-középkori európa "szerelmesei" játékot csinálnak maguknak, akkor ugyanezt lehetne keletiben is. És akkor aki azt favorizálja, ha emerre jön ő is öltözik lovagnak, ha meg a másik tábor vágyik kipróbálni emezt, ő szerezne be alkalmas hozzávalókat. Na értitek.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 15:45

Üdv!

Asszem az egész vitára egyetlen érdemleges reakcióm lehet, mint nem ottlévőnek, figyelem, a kettőspont után jön: :felvon:

samurai87

samurai87

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 11:55

Nekem nemrég szÓltak hogy egy két embernek nincs más/jobb dolga mint itt fikázni a dolgokat a neten. Akinek nem inge ne vegye magára. Akkor és ott nem jött oda hozzám senki normális modorban megvitatni a dolgokat ugyhogy akkor tegyünk pontot a dologra jövöre nem megyek nem lesz gond a a játékba nem illő kultúrámmal. Felesleges a netes hiszti ami volt elmúlt. Kár a másikat gyalázni itt a neten ez 12 évesen még jó poén volt. Arról hogy egy többmillió forintos (vagy inkább felbecsülhetetlen értékű) katana hogy vág kár vitázni mert metallográfiai szempontból van amelyik keményebb mint egy esztergakés amivel acélt formálnak. A live játékban a pajzs abszolút "táp" mivel csak egyhelyben kell tartani mert a lábszár és fej nem találat. Én a magam kendo cuccát megmutattam (képen) az egyik főszervezőnek és rábólintott a dologra. Akinek panasza van annak csak azt tudom tanácsolni tegye túl magát a dolgokon mert az életben nagyobb "pofonok" is érhetik még mint hogy live játékon nem ugy mennek a dolgok ahogy szeretné. Ha mást nem mindenki sokat tanult az esetből. A "k***a anyázos" részt meg játékon kivüli megnyilvánulásnak értelmeztem de másnap megbeszéltük személyesen a dolgot az érintettekkel és nincs gond mert ezekszerint félreértettem. Ennyi, aki meg nem volt ott annak meg nincs köze hozzá ugyhogy kár ugy tennie mintha lenne. A net nem ezért van elsősorban.

Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.21, 22:57

Neki üzenem remélem egyszer őt is átdobják a gigájánál fogva :felvon: !


Haha, sok sikert a bátor lovagnak hozzá! Egyébként az a srác egy állat. Állatkerti állat. De viccet félretéve; az hogy ki kit öl meg ok nélkül, azt ne boncolgassuk már, biztos megvolt rá az oka, csak mi nem tudhatjuk, vagy nem akarja elmondani. Szóval szerintem ezen nem kell lovagolni, hogy megölt ok nélkül. Tudom, idegesítő, hogy csak úgy lecsapnak, velem is megtörtént (valami hülye korona miatt), de biztos nem ok nélkül tette.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]