Ugrás tartalomhoz


Fotó

Cell Live


 • Zárt téma Téma lezárva
210 hozzászólás érkezett eddig

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.21, 22:06

Tényleg voltak félreértések a ruháink szineiből, ezt nem lehetett előre látni, szerencsétlen véletlen, hogy emiatt azonosítottak velünk.

_Elvira Scort (NPC/NJK)

_Elvira Scort (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.21, 20:54

Oké,köszönöm :felvon:

_rancidblade (NPC/NJK)

_rancidblade (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.21, 20:27

Először is nem rád értettem, hanem a Rend híveire! Másodszor a töltős dolgot akkor úgy látszik félreértettük, felejtsük is el a dolgot :felvon: !

_Elvira Scort (NPC/NJK)

_Elvira Scort (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.21, 20:19

Rancidblade: Nem sértődtem meg,inkább meglepődtem,nem is álltam bosszút,pl. mivel nem is tudtam volna. A játék során mielőtt leszúrtál már meghaltam egyszer,a töltővel nem volt semmi bajom,nemértem ezt miért mondod...Engem is megöltek párszor ok nélkül. A második live-om volt,elismerem hogy még nagyon tapasztalatlan vagyok. Azt a "vannak akik nemtudnak szerepet játszani" mondatodat nemtudom most rám is értetted-e,ha igen,hát elnézést,igyekszem...

_rancidblade (NPC/NJK)

_rancidblade (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.21, 17:50

Üdvözlet!
Most olvastam végig ezt a két oldalt megpróbálok reagálni mindenre, amire tudok és közöm volt!

1, Tárgyalás közbeni dobálás :) :
No én dobáltalak titeket, lehet elővenni a kardot :ok: , de előtte hallgassatok végig ;) ! Kiládrék zsoldos csapata a megbeszélés közben éppen arra panaoszkodott (IN-ben), hogy nem kaptak már régóta zsoldot, mire a Remete adott nekik egy csomó pénzt. Engem pedig - a BOLONDOT - lefizettek hogy dobáljalak meg titeket. Itt kiemelnék pár dolgot:
-Nem szolgáltam Kildart!
-Ha adtam is a szavára, vagy másik vezetőjére (Ishar) - ami azért párszor előfordult - azt azért el lehet ismerni, hogy pénzéhes bolondként, aki nem is a csapat tagja teszek az intő szóra és folytatom a dobálást, gúnyolást.
- Szombat este egyik társatok (feketébe öltözött srác, akivel egyébként jól elbeszélgettünk) azt mondta, hogy annyira idegesek lettetek, hogy ott helyben outban megvertetek volna minket! Erre csak annyit tudnék mondani, hogy előtte komolyan körbe kéne nézeni és nem ilyen kijelentéseket tenni mégha nehéz is. Nem csak a ti játékotoknak tettek be sokan. Pl engem a Jánosháziak többször ok-nélkül öltek meg, pedig ők a rendet szolgálták!!! Vagy a ti varázslóitok is leöltek se szó se beszéd nélkül, amikor Pergővel (elf ijász, bárd) mentünk az úton.

2, Káromkodás játékon belül:
Itt két dolog lenne:
-Én voltam az aki azt mondta hogy meneküláés közben vasakarat + beszólás + satöbbi... Mielőtt ítélkezel gondolj bele abba, hogy számodra hogy esett az amikor az orkok anyáztak! Nekem ugyanúgy esett amikor káromkodtak, mert nem álltam meg! Meg kellett volna álnom mondani hogy vasakarata és hagyni hogy közben a utolérjetek és leszúrjatok??????
-Volt nálatok egy leányzó, aki (nem csak szerintem) nagyon mocskosul beszélt!

3, Japán kultúra stb....:
Engem spec ez a dolog annyira nem zavart, az már inkább hogy ebből ilyen nagy probléma lett outban!

4, Reggeli koronázás:
Mikor ti odajöttetek én az előtt kb két percel kászálódtam ki sátramból. Egyrészt kedvem sem volt még játszani, másrészt agyam sem (nem ittam este folyamán!). Másrészt ha én nem adtam volna el az ékszereket Isharnak soha nem került volna hozzátok ;) ! Többiek is nagyban tettek rátok, de ezt tudjtok be annak hogy épp a reggelijüket főzték!

5, S alias Shrek:
Ezzel a gyerekkel nekem is volt egy kis gondom mégpedig az hogy ok nélkül - vagyis az ok az volt, hogy leöltem hátulról egy csajt, akivel a töltőn dumált. megfogott és átdobott a másik oldalára a nyakamnál fogva. Neki üzenem remélem egyszer őt is átdobják a gigájánál fogva :felvon: !

6, Szabadszájú hölgy:
Úgy hallottam neki ez volt az első live-ja, no de akkor sem kell megsértődni ha hátulról leszúrnak. És várni a töltőnél.... :lol: ! Engem is megöltek OK NÉLKÜL TÖBBSZÖR A JÁTÉK FOLYAMÁN, de sosem álltam úgy bosszút. Ellenkező esetben, próbáltam a törvényre hivatkozva segítséget kérni a gyilkosom megtalálásában, az már más kérdés hogy VALAKIK NEM TUDNAK SZEREPET JÁTSZANI és jó létükre hazudtak, gyilkoltak és szartak mindenre és mindenkire!

7, Ruházat:
Azért mert a ruhám színe egyezett a Isharék csapatának színével nem kell mindjárt káoszhívőnek gondolni és ezért legyakni!!!!!!!!

Ennyi lett volna :nono: ;)!

Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.21, 15:27

Nálunk a 11 főből 2 volt varázsló, szerintem az nem olyan hatalmas arány, dehát hülyék lennénk nem kihasználni az előnyeiket egy harcban.


Inkább öt, de sehol sem volt tilos :ok:

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.21, 12:52

Oh és még egy félreértést szeretnék tisztázni, ami itt annyira nem inkább a live másik forumán terjedt el és elég kedvelt téma ahogy látom.

Igen tudom, a szervezőkkel le lett beszélve. A játékosokkal viszont nem, és a játékosok (mi és mások is), úgy jöttek ide, hogy bokenhuszároktól mentes terepre értünk, esetleg egy vagy két karakter lett beengedve, erre egy teljes, 10+ fős csapat jelenik meg.

Ez az idézet éppen Ishartól származik, de nem ő volt az egyetlen aki hasonlót írt, idézhetnék mást is. Nos erre csak annyit mondanék, hogyha egy egészen kicsit félretettétek volna azt, hogy emnnyire nemtetszik nektek ott a za két szamuráj, és megnéztétek volna a csapatot egy kicsit jobban, akkor bizony láttátok volna, hogy a 11 tagot számlál csapatból éppen 2 ember volt távolkeleti. Ami azt illeti az összes többi teljes mértékben high fantasy környezetbe illő egyén volt, még a ti mércéteken is. Szóval éppen belkefértünmk a max 1-2 emberes keretbe.

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.21, 10:11

Az anyázással kapcsolatban tényleg nem lejáratni vagy megszidni akartalak titeket, ezt csak tanácsnak szántam. Kicsit úgy érzem, mintha félreértés is lenne, nem én rágtam be rá csak megemlítettem, hogy a másik szamuráj (aki szerencsére nem volt ott) bizony családi okok miatt nem örült volna. Tudom, hogy ti ezt nem tudhatjátok, csak ő elég heves természetű, és ez nem érdekli. Na de nem volt ott, tehát ezen felesleges is lovagolni, újfent ismétlem, hogy csak tanács, hogy ne csináljátok.
Abban teljes mértékben igaza van Teraflare-nak, hogy másnap reggel odajöttek, és elmagyarázták a dolgokat. Megjegyzem, ezzel az akciójukkal kellemes csalódást okoztak nekem. Épp ezért szeretném azt is elmondani, hátha valaki félreértett, hogy az orkokat alakító emberekkel a való életben semmi bajom nincs, merthát gondolom az életben nem ilyenek, eszem ágában sincs őket a karakterük alapján megítélni, pusztán csak egy inben elkövetett hibájukról (szerintem hibájukról) tettem említést. Outban az egyik legszimpatikusabb társaság volt.
Lehet hogy az S Sorexet jelölt, de azzal a jellegzetes két kis fülecskével a tetején... hát necces volt.

Derszu:
Semmi problémánk nem volt a játékotokkal, kivéve azt a tárgyalást, de már annyiszor leírtuk, hogy felesleges ismételten, meg különbenis már csak fospumpálás lenne még 6 postban megbeszélni a semmit. A gúnyolódást a karaktereink és NEM MI vettük személyes sértésnek, sajnálom ha te másként érezted, és ezért elnézést is kérek. Gondolom megérted hogy másfél nap folyamatos inzultálás után (ami a származásukból fakadt) egy kicsit már nem tűrték jól a sértegetést. És még mielőtt valaki ezzel jönne, tudtuk hogy ez lesz, és tudatosan felvállaltuk, de ettől még a KARAKTEREINK nem tolerálták.
A harcmodorotokat és stílusotokat ismételten csak a karaktereink nem nézték jó szemmel. Nálunk a 11 főből 2 volt varázsló, szerintem az nem olyan hatalmas arány, dehát hülyék lennénk nem kihasználni az előnyeiket egy harcban. A villéámszórásos dologról ennyi a véleményem. Jah meg a régi mondás, hogy amit nem tilos azt szabad.

Mindenesetre, ha valaki félreértett volna, én élveztem a játékot, a felsorolt hibák ellenére is. És a következőn mindenképp ismét találkozni fogtok velem (már amennyiben szívesen leszek látva).

Teraflare

Teraflare

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.21, 07:56

A live nagyon jó volt köszönet mindenkinek, csak mire odaértem egy csatára addigra már vége volt, vagy elmaradt, majd legközelebb jobban iparkodom.


Na az anyázási részhez:
Az anyázás valóban outban volt. De másnap a horda elment a táborotokba és (a kezdeti legyapás helyett) Fen (Kenderzsup) szóbal elmagyarázta a dolgot, hogy a csapat egy része akkor érkezett meg (a másnapi 3-an legyaktuk az ork tábort dolognál is ezek az újak regisztrálni voltak) és ezért nyűgös és fáradt volt sok ember, ezért elmentek aludni bizony 23:00-kor. Ha akkor zargattatok volna engem akkor én nem anyáztam volna hanem ütök. Az S pedig nem Shrek hanem Sorex-et jelentette volna ha jól tudom.

UI: és ne keverjétek a büszkeséget és az arroganciát.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 23:50

Nem rossz kard a katana, de a távoli mítoszokat érdemes elfelejteni. Nem értem hogy jött ki ez a pajzsot kettévág dolog, persze a live-os kardozás gyakran táplálkozik a filmes kultúrákból.

Referenciaként a katana vs. sisak világrekordot linkelném amire szintén volt utalás:
http://www.shinkendo.com/kabuto.html

Aki lusta elolvasni: 13 centit sikerült bevágni.

_Derszu (NPC/NJK)

_Derszu (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 20:36

Alaven, én egy kicsit a te hozzászólásaidat érzem bosszantónak. De csak azért mert noha én megértem hogy rengeteget dolgoztatok a káoszfémmel meg a kalapácsért satöbbi, de olyan elképzelhetetlen hogy mi is ugyanezt tettük? Hát egy kicsit nekünk is rossz volt hogy a káoszfémért a küldetést nem is egyszer hanem többször is elvégeztük, bár hazudnék persze abban is hogy ezt nem élveztük, csak furcsa volt hogy "na még most se kapjuk meg??" Az ereklyéket is gyűjtöttük, és folyamatosan eltűntek tőlünk. Csak most derült ki hogy egyik csapattársunk az ellenség kezére játszott és eladogatta az ereklyéinket. Persze kildar beszélte meg vele ezt még játék előtt. Csodálatos hogy nem vettük észre, gratulálok. Lehet kivülről úgy tűnt mi vagyunk a szervezőség kegyeltsége, de abszolút nem igy volt, sőt!! Igencsak vért kellett izzadnunk bármiért. Ami a karaktereinket illeti, arrogáns, kegyetlen, de már túlerővel szemben gyáva, primitiv zsoldosokat játszottunk. Tudunk mi is úgy játszani hogy "egy lépést sem hátra, csapattársaimtól elkülönülve, személyes dicsőségért harcolok" meg ilyesmi, most nem ez volt a cél. Volt hogy csatából megfutottunk, urainkat magunk között gúnyoltuk, sőt el is árultuk, és volt hogy már nagyon véka alá sem rejtettük ezt. Ti pedig személyes inzultusnak vettétek azt hogy kigúnyoltuk a "meghalni a dicsőségért"-et, meg a többit, a dobálást. Amúgy nem is mi dobáltunk.:ok:. Amikor hallottam azt a vádat hogy mondjuk meg akkor a szemetekbe hogy tőletek nem kerülhet ki a sötét bajnok csak tőlünk, bevallom összeszorult a szívem ekkora hülyeségre. Nekünk tényleg párbaj vagy csapatharc látszott egyetlen megoldásnak, én is 50-50-nek érzem ezt úgy ahogy ishar mondta. Ja mondtátok kétszer is legyőztetek, mit akarunk még itt... ezt nem igazán értettem. Egyrészt az első csatában az embereink sorra haltak a villámszórásba. A második ostromnál sikerült négy embert megölnötök, ráadásul kettőnket nem ti, hanem a fényespajzsú kissrác vágott le. Mint ishar mondta még akkor számunkra lehetetlen volt vasakaratot szerezni, de már azért vagy két emberünknek sikerült másvalamit tanulnia, hogy dekompenzáljuk azt hogy nálunk EGY EMBER SEM VOLT aki villámszórással rendelekzett volna. De ha 10-szer is lemészároltatok volna minket (meg hozzá az egész pályát), szerintem az sem akadályozott volna semmiben. Ez ugyanis nem erről szól. Ha erről szólna úgy mentünk volna hogy egy harcosra jusson két villámszóró. Nem beszélbe arról hogy azt a csatát is megnéztem volna ahol az a ti pár emberetek az orkokkal úgy kűzd meg, hogy azok nem teljesen arra mennek hogy "orkhangulatot" keltsenek hanem hogy titeket öljenek le. Azt hiszem csúfosabb véget ért volna. Ilyesmit jobb észben tartani.
És akkor most mindenki kezdje el mesélni hogy mikor hány ember ölt le. Szerintem az ilyenen már előrébb kéne járni.

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 20:11

A kocsmai mézsör az én rossz kalkulációm eredménye, általában másfél hét felel meg a "játszós" mézsörhöz, de a nagy meleg meggyorsította az erjedés folyamatát.

Sajnos nem sikerülhet minden mézsöröm tökéletesre, és hát ez az apróság elég volt hogy elcsesszen 42 liter mézsört, ami ráadásul egyfajta "mesterdarab" lett volna a nyilvánosság előtt :ok:

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 20:08

Ami azt illeti, én a dobzos sörökkel se vagoyk kibékülve, pláne ha a kocsmában kapható mézsör kcisit erősre sikeredett. Feltétlenül egy live péntek ill. szombat éjszakáját kell felhasználni arra, hogy bebasszunk?

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 19:59

A cigizésre én is felhívtam mindenkinek a figyelmét hogy inben nemkéne, de úgy tűnik nem jutott el mindenkinek a tudatáig a kérésem. Komolyan ennyire durva függőséget okoz, hogy még addig se bírja visszatartani, amíg elvonul valami félreeső helyre?

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 19:34

Üdv!
Először is szeretnék elnézést kérni, hogy ilyen mogorván fogalmaztam legutóbb (bár nem panaszkodtatok miatta), de Ishar hozzászólását kicsit bosszantónak éreztem.

Igazából a játékról annyi maradt meg bennem nagyon erősen, hogy volt aki jól játszotta a szerepét (kereskedő uram, felesége, illetve egy zöld csuhás varázsló, akin látszott, hogy ő legalább próbálja eljátszani a szerepét, ami szerintem sikerült is neki), volt, aki nem (például nagyon nem esett jól, hogy miutn Shreket megöltem, egy mozdulattal letépte az arcomról a maszkot, mellyel fél órát játszottunk, hogy ott maradjon és közben megkérdezte, hogy ki vagyok), és hogy nem szép dolog az out nevű spell, mert nagyon nagyon hangulatromboló.

Valaki írta (lehet, hogy a másik fórumon), hogy nagyon beszóltak neki egy villámszórás után, mert nem állt meg, mert volt vasakarata. Neki üzenem, hogy azt illene eljátszani, mert nem vagyok gondolatolvasó, és nem a hátán hordja a karakterlapját. A beszólás (ami szerintem valami más volt, mert határozottan emlékszem, hogy csak világba illően káromkodnak) pedig amiatt hagyta el a szám, mert ez volt az ötödik vagy hatodik villámvarázslatom, ami semmilyen reakciót nem váltott ki, és gondolhatjátok, hogy ez nem túl jó a végső csata alatt.

Quar barátom eredményhirdetés/összegzés alatt azt érti, hogy mindenki összegyűlik, és a szervező néhány szóban összefoglalja a tapasztaltakat, ki hogyan játszott, mi tetszett, nem tetszett, kiemelni a nagyonb hangulatos játékosokat...

Összeségében viszont szerintem is nagyon jó volt a játék, bár egy dologra kérnék minden érintettet: cigarettát, ne szívjon. Csak pár napról van szó, nagyon hangulatromboló, és nekem eddig soha még eddig ilyen nem fordult meg a fejemben, hogy akárki is cigizni akarna liveon. Az eme téren tett próbálkozásokat előre is köszönöm.

Alaven

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 17:29

Shrekről meg inkább nem is beszélek.

Én viszont megteszem, mert úgy látom van valami amiben egyetértünk. Az a Shrek hasfestés erősen nem kellett volna.

Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 17:15

Phantar: Egyenlőre titokban marad, de vannak egyértelműek is.Következő játékon úgyis minden kiderült, illetve előtte. :ok:

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 17:08

Phantar: Nem célozgattam senkire a szabálykönyv ismeretét illetően, vagyis rád konkrétan nem, mivel nem sokszor találkoztunk játékon, de több ember is panaszkodott, hogy sokan sajátosan értelmezik a dolgokat (volt, amit én is tapasztaltam, de az egy másik csapat, na pl. rájuk célozhattam volna), akinek nem inge ne vegye magára. ;) Egyébként közben több ember is írta nekem msn, hogy mindenki királyozott, njk-k is, úgyhogy sajnos ők is hibásak ebben. :ok:

Módosította Petro: 2007.08.20, 17:09


Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 17:00

Phantar: Igazából Nagyherceg a cím, más kérdés, hogy mindenki leszarta és királynak nevezte Gorwenal uralkodóját (érdekes Cell 2-n ebből nem volt gond), igaz hogy az útikönyvben oldalanként átlag háromszor szerepelt a nagyherceg szó. A következtetéshez nem kell Sherlocknak lenni: nem csak a szabálykönyvet nem olvasták egyesek, de még arra is lusták voltak, hogy a háttérvilágnak utánanézzenek.
Amúgy hogy Nagyherceg leszel-e Cell Live 4-en azt még majd kiötöljük...

Quar: Ez igazából annyi, hogy el tudod-e választani az int az outtól. Meg most egy orktól ne várd már el hogy odamenjen és illedelmes hangon megkérdezze: "Ön ugye nem bánja, ha Önnel orkosan fogok beszélni, remélem tolerálja a kultúrámat, ugye kedves uram?"

Ez tetszik :ok: ;) :)

Ez olyan ewww célzás, hogy nem olvastam el a szabályt? Bevallom, az útikönyvet nem olvastam végig, de a szabályokat többször is. Először tisztában voltam vele, hogy nagyherceg, csak miután mindenki királyozott és is rááltam.

Más: én elvárom egy orktól, hogy káromkodjon, de azt tegye a világhoz hűen. Ez a k***a anyád dolog nekem túl modern. Legyen mondjuk legközelebb úgy, hogy az anyádat háromszor hágtam meg, vagy valami ilyesmi. Shrekről meg inkább nem is beszélek.

Ezen a fakard nem vágja át a pajzsot dolgon meg nem kéne ennyit lovagolni, mert elfárad szegény. Elfogadtuk, hogy veszítettünk, csak nem esett jól és megjegyeztük mérgünkben. Nem kell ennyire komolyan venni.

Azért remélem senkiben nem hagytam (hagytunk) szálkákat, ami böki a szemét.

Andrys: a több okot elmondod nekem, vagy inkább titokban tartod?

Módosította Phantar: 2007.08.20, 17:01


Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 16:43

Quar: Persze hogy nem gondolom így, részben igazad is van (mert szerintem ha már egy karakter káromkodós ilyen környezetben, akkor szerintem az a fajta tipikus cifra káromkodás állna jól, és akkor nem gondolná úgy senki, hogy az ő valódi személyiségére vonatkozik) mert nekem még mindig az jön le, hogy téged outban zavart. (Lehet engem is zavart volna így átgondolva, de el kell tudni választani az inelést az outtól.) Szóval nem védem, csak annyit mondok, ne általánosíts. :ok:

Módosította Petro: 2007.08.20, 16:44[Fantasy háttér] [Sötét háttér]