Ugrás tartalomhoz


Fotó

Cell Live


 • Zárt téma Téma lezárva
210 hozzászólás érkezett eddig

Deadly_Toy

Deadly_Toy

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 78 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 16:37

Előre elnézést kérek, hogy beleszólok úgy, hogy jelen sem voltam, csak egy alapvető félreértést szeretnék tisztázni. A Hollók orkjai talán nem viselkedtek szépen, amikor IN-ben (!) esetleg anyáztak (nem tudom, hogy tényleg a mieink voltak-e azok) , de:
Akik orknak beöltözve hőbörögve, káromkodva játszottak (ismétlem: játszottak) azok nem valamiféle kultúrát próbáltak bemutani, végképp nem a saját kultúrájukat. Ellenben a szamurájokkal, akik úgy tűnik igen komolyan vették magukat, és valódi szamuráj virtussal felvértezve mentek neki a játéknak, ami viszont hiba, mert a többiek csak játszották a karakterüket, és legfeljebb a karakterükhöz hűen viselkedtek, nem a valódi természetükhöz hűen, ugyanis a szerepjáték, ha még live is éppen erről szól.
Az anyázás (ha nem is szép dolog) nem a szamuráj urak felmenőinek szólt, legfeljebb a karakterek anyukájának, amit IN-ben lehet zokon venni, azonban valós kézlábtörést beígérni nem egy pozitív dolog, ráadásul 35 hollónak 70 lába van, ami bőven elég egy fenékbe rugáshoz, de ismét jelezném, hogy az ilyen játékon kívüli erőfitogtatás teljesen buta gyerekes dolog.

Ha meg a mi vág mit kérdésnél tartunk: mi szívesen felajánlunk egy körpajzsot egy katanával történő próbával szemben, ha a tulaja nem félti. Csak, hogy ne legyen annyira lejátszva, mondjuk nem lesz rajta fémperemezés, se umbó, se más külső/belső fémerősítés, a fogást se központosítjuk. Szépen felrakjuk egy bakra, és a vállalkozó kedvű szamuráj belevághat a katanával. Ha belemegy 5 cm-nél mélyebben, akkor kap egy pontot a kard, de abban megegyezhetünk, ha nem vágja teljesen ketté és/vagy beleszorul/eltörik, akkor ez a demonstráció nem a katanát hozta ki nyertesül.
Hogy a hitelesség kérdését is megkarcoljuk: tanultabb kollégák bizonyára hallottak olyanról, hogy a pajzsok egy részének szélét (talán a vikingek) szándékosan nem peremezték, hogy az ellenfél kardja beszoruljon, és így harcképtelenné váljon a szembenálló fél.
Láttam japán propagandafilmet is a katanára kilőtt géppuska golyókról, melyek szemléletesen bemutatták az extrém teherbírást (azért végül eltörtek) de ezek élből érték a kardot, lapirányban már egyáltalán nem ilyen jó a helyzet, és lehet, hogy egyszer-egyszer egy fémsisakot be lehet szakítani katanával, de azért ne essünk már senékre a totális irrealitások talaján se...

üdv:

Presbiter
ui: mégegyszer bocs az illetéktelen beleszólásért....

Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 16:36

Phantar: Valószínűleg nem. Több oka is van.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 16:35

Nagyherceg témához annyit, hogy ezt még én is elfelejtettem időnként, annak ellenére hogy jó sokszor átolvastam a világleírást, ott voltam a tavalyi játékon, és általában véve igyekeztem lépést tartani az ines történésekkel. Szerintem a koronaékszerek és egyáltalán a "koronázás" ténye mint olyan zavart meg mindenkit, és rögtön királyra asszociáltunk. Ugyanakkor szerintem ez legyen a legnagyobb baj.
Sötétbajnoknál még mindig állítom, hogy 50-50%. Nálunk a kalapács volt, nálatok a fém. Mi az erődünkben (többnyire a fegyverállványnak támasztva) tartottuk a kalapácsot vagy magunkkal vittük (olykor jelentéktelenség alatt álló varázsló kezében, de szerintem ez még mindig sehol sincs az öt koronaékszerrel jelentéktelenül mászkáló könyvtároshoz képest), ti egy eldugott helyre a káoszfémet. Megkaptuk a párbaj ajánlatát, és mentünk is kiállni párbajozni, de mviel addigra többen elárultak minket, vittünk kiséretet. A kiséret eredetileg sem szólt volna bele a párbajba, és nem is tette.
20 ork meg talán mégse annyira elhanyagolható erősítés a seregünknek, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket amikor erőviszonyokról beszéltek.

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 16:30

Szerintem nem attól lesz valakine ka beszéde orkos, hogy folyvást káromkodik. És nem hiszem hogy te így gondolod, mert például tőled egyszer sem hallottam hogy ezt tetted volna (még ha nem is ork vagy hanem esetleg troll, egyremegy). Talán okosabbvoltál náluk INben, de azért én ezt mégiscsak túlzásnak érzem. És mégegyszer mondom, még csak nem is az a gond hogy káromkodik, csak éppen nem mindegy hogyan. Ezt kellene figyelembe venni. De ez csak egy kérés meg jótanács, amit aztán vagy megfontolnak vagy nem. Ennyi.

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 16:14

Phantar: Igazából Nagyherceg a cím, más kérdés, hogy mindenki leszarta és királynak nevezte Gorwenal uralkodóját (érdekes Cell 2-n ebből nem volt gond), igaz hogy az útikönyvben oldalanként átlag háromszor szerepelt a nagyherceg szó. A következtetéshez nem kell Sherlocknak lenni: nem csak a szabálykönyvet nem olvasták egyesek, de még arra is lusták voltak, hogy a háttérvilágnak utánanézzenek.
Amúgy hogy Nagyherceg leszel-e Cell Live 4-en azt még majd kiötöljük...

Quar: Ez igazából annyi, hogy el tudod-e választani az int az outtól. Meg most egy orktól ne várd már el hogy odamenjen és illedelmes hangon megkérdezze: "Ön ugye nem bánja, ha Önnel orkosan fogok beszélni, remélem tolerálja a kultúrámat, ugye kedves uram?"

Módosította Petro: 2007.08.20, 16:17


Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 16:02

Üdvözlet!
Eleinte nem akartam hozzászólni a témához, de úgy látom hogy mindenkit nagyon érdekel a véleményem. Nos, alapjában véve egy jó kis live bontakozott ki, egy jó szabályrendszerrel. A pozitív dolgok közül nem tudok mit kiemelni, nem azért mert nem volt, hanem mert ellenkezőleg inkább sok volt. Mégis vegyes érzelmekkel tértem haza. El is mondom miért. Dorgálásnak tűnhet, de nem annak szánom, hanem építő jellegű kritikának. Meg még egy pár hozzászólásra is fogok reagálni. Lehet, hogy a másik fórumon olvastam, akkor elnézést, remélem a szerző elolvassa itt a reakciómat.
Tehát az egyik gondom az a jelentéktelenség nevezetű turpisságnak álcázott idegbaj. Hallottam olyasmit, hogy láthatatlan, meg hogy nem is láthatatlan, csak le van szarva. Nem akarok példálózni, de mi a saját live-unkon direkt nem kreáltunk ilyet, pedig igény az lett volt rá, ugyanis egyszerűen kijátszhatatlan. Mondjuk véletlenül megtakarom valamivel meg ilyesmik. Itt nem arra gondolok, amikor engem véletlenül megcsaptak, sima liba, csak egy korona volt, amúgy se kellett, hanem általánosságban.
Aztán nagyon sok olyan dologgal találkoztam, hogy "de te ezt most nem tudod" és hasonló elmetrükökkel. Tudom, hogy a nagyon érdekes dolgokat az ember nem tudja magában tartani, de ezt nehéz eljátszani.
Igen, nagyon sok olyannal találkoztam, aki az "OUT" nevű szabad varázslattal eltűnt előlem, én meg csak pislogtam, hogy akkor miután másztam keresztül a fél erdőt?
Valaki írta, hogy egy csaj lámpázott. Lehet, hogy nem ugyanarra gondolunk, de nem kéne azért ennyire beszólni neki, ugyanis szerencsétlen pára hím volt. Én is majdnem betakartam, amikor ott hasaltam a szarban meg a tüskében, hogy még elég messze vagyunk a fáklyák fénykörétől, erre egy ilyen reflektor kisüti a szememet. Fáklyák mellett meg amúgy is minek lámpázik? Fél? Én is féltem...
Igen a varázslatok minden játékon csak problémát okoznak a süket vagy vak játékosok miatt. Valaki írta, hogy szétvarázsolta az agyát. Elég bizarr látvány lehetett, sajnálom, hogy végig kellett néznie, de ne számoljuk már valaki másnak az energiapontjait. Igen, én is varázsoltam elég sokat energiafelhasználás nélkül, ugyanis az első nap végére már KÉT szabad varázslat birtokában voltam. A villámszórásról pedig: szerencsétlen Gandalf honnan a francból tudhatná, hogy a célpontnak vasakarata van-e, vagy süket-e. Ez amolyan szabályhiba, vagy csak a varázslók voltak kötekedőek?
Az nem volt szép, hogy felóbégatták a csapattársainkat. Viccesnak találtam, de ha velem történt volna ez az attrocitás, akkor valószínűleg egy cipővel jutalmaztam volna az elkövetőket. És mintha mindez nem lett volna elég, mitegy olajként tűzre megvetettek minket. Ezen is jót derültem. Utána én is jól megvetettem. A lábam. De ez most nem számít, nincs köze a játékhoz, legfeljebb annyi, hogy páran durcásak voltak, mert nem alhattal eleget, nekem meg nagyon jó hangulatom lett tőle.
Azon meglepődtem, hogy ilyen OUT-os varázslás közben kérincséltek tőlünk vaskesztűket, meg olyan elérhetetlennek tűnt, hogy el se értük aztán. Ez nekem úgy tűnik, hogy a tervező szervezők nem álltak elő egy amolyan másik tervvel. Értem ez alatt azt, hogy MINDENKÉPPEN meg kellett történnie annak az ominózus rituálénak és MINDENKÉPPEN Isharnak kellett a Sötét bajnoknak lennie. Ez pedig azt az érzést vonta maga után, hogy a játékosok ebben az erdőben OUT varázslat alatt állnak. Tehát bármit is tesz az a szerencsétlen, nem számít, a dolgok ugyanúgy meg fognak történni. Ez olyan NJK live.
A jánosháziak amolyan legendás csapatnak tűntek. Szinte soha nem láttam őket, viszont itt-ott lehetett hallani, hogy mindig sírnak. Mondjuk sírtunk mi is. Ezt is úton útfélen lehetett hallani?
Meg az sem volt számomra világos, hogy miért szólják le szegény-szegény szamurájainkat (japók mi?). Igen, megengedték nekünk, de miért volt ez gond? Valaki más is annak akart jönni, csak nem hagyták? Vagy mi nem hagytuk? Vagy homofób komplexusok táplálják az utálatot a szoknyás férfiak irányába? Erre nem tudtam rájönni. Amolyan "kössünk mán bele, ha másba nem is" szaga van.
Tudom, hogy nehéz liveot szervezni, én is átéltem már ezt a horrort, meg hogy a játékosokon is múlik. Talán ennek fényében nem tűnik olyan soknak a siralmam. Mint mondtam, azért elég f***a kis liveot sikerült összehozni, szóval ha lesz még, akkor biztos tiszteletemet teszem!

Üdvözlettel:
Phantar, Setéterdő királya

UI: ja, most király lettem, vagy csak koronám van?

Módosította Phantar: 2007.08.20, 16:09


__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 15:39

lovagi sisakot, ami talán bír annyit mint egy fapajzs.

Nem.

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 15:29

Petro:
Sajnos nem egy ember kúrva anyázott. A másik dolog, hogy én elfogadom őket, de azt be kell látnod, hogy nem mindegy, hogy a kultúrámat úgy mutatom hogy egyeseknek furcsa ruhában mászkálok, és kimutatom a büszkeségem, de mindezt kultúrált keretekben, vagy pedig hogy úgy sértegetem a másikat ahogy csak tudom, még akkor is, ha fogalmam sincs semmiről vele kapcsolatban. És sajnos nem egy ork csinálta ezt. Persze általánosítani sem akarok, de ettől függetlenül sajnos működött az egy bolond százat csinál efektus.


QBee:
Komolyan mondjuk, de abban is biztos lehetsz, hogyha mégis tényleg kellemetlen meglepetés érne minket, akkor sem hagyná el egyetlen zokszó sem a szánkat.
Valóban, olyat hogy konkrétan pajzsot vágott volna át, olyat még nem hallottam sehol. Helyette nagyon sok mást, köztük lovagi sisakot, ami talán bír annyit mint egy fapajzs. Bár sem esztergájos, se masztalos, sem kovács nem vagyok, és mélyreható fizikai ismereteim sincsenek. Ennek ellenére továbbra is az a véleményem, hogy egyrészt átvágna egy katana egy pajzsot, másrészt az, hogy ez egyetlen említés erejéig jött elő a játékban.


M_Sanyi:
Bocs, csak azért használtam a Kildar nevet, mert azon szerintem ismertebb vagy (őszintén szólva én sem tudom a játékbeli nevedet), mea maxima culpa. Nem baj hogy megtámadtatok, csak ismertettem a dolgot meg a konklúziót. Ugyanez a helyzet a katonáiddal is, játékélmény szempontjából nem gond, hogy nem hallgatnak rád, csaak ne lepődjön meg senki azon, hogy nem akartunk közülük bajnokot.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 15:18

Emlékeim szerint a teás flakon végig a tűz mellett volt, legalábbis én péntek estétől vasárnap reggelig mindig ott láttam, ez meg is látszott a gyűrött és koszos állapotán. Nem tudok róla hogy bárki bevitte volna a sátrába, minden innivalónkat egy kupacban tároltuk az erőd sarkában, illetve az éppen felbontottakat a tűz körül. Persze lehet, hogy tévedek.

Varázslatokat meg tényleg elég érdekesen értelmezték egyesek, legtöbbször a lökéshullámot és a jelentéktelenséget - előbbire nem haltak meg, utóbbit pedig hajlamosak voltak instant alkalmazni kézfelcsapással, pedig volt annak egy 10-15 másodperces kötelező varázsigéje... ami azért nagyon nem mindegy.

_Elvira Scort (NPC/NJK)

_Elvira Scort (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 15:06

Igazán nem akarok beleszólni a dolgokba,meg úgyis azon a véleményen vagyok,mint a csapattársaim,tehát minek is írnám le ugyanazt mégegyszer. Én úgy tudom,hogy a keleti cuccokat megbeszélték előre a szervezővel. Én úgy tudom,ezt leírom mégegyszer,nehogy valaki belekössön ebbe is. Isharnak csak annyit a bájitalos cuccról,(amúgy a szerenád nagyon tetszett:D)hogy azért ittam bele abba az izébe,mert a sátorból vettétek elő,azt hittem outos cucc.Hát nem volt az.:)Na mindegy,ezt én rontottam el. A varázslásokról meg csak annyit,hogy valakit néha rohadtul nemérdekelt,hogy én épp szórom rá a villámot,teljes lelki nyugalommal harcolt tovább,miután egyértelműen a tudtára adtam hogy róla van szó,még akkoris. Akkor úgyérzem erről ennyit. Azért jól szórakoztunk. Köszönjük a játékot.
Elvira

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 15:04

Úgy döntöttem erőt veszek magamon és megpróbálok reagálni a dolgokra, ha valamire esetleg nem reagálnék, pedig kellett volna, azt nézzétek el nekem.

Mivel most Quar postja van itt előttem, ezért arra fogok reagálni.

Outolás. Engem kifejezetten az zavart, hogy egy konkrét ember, akit nyilvánosság előtt nem kívánok megnevezni, mert akármennyire is neheztelek rá emiatt, nem fogom nyilvánosság előtt leszólni, gyakorlatilag "kirángatta" outba az embereket a "most már úgysincs játék" és az "itt senki se inel, te se tedd" jellegű megszólalásaival, melyeket játék közben tett, és mikor ezt szóvá tettem neki, nem értette, hogy mi ezzel a probléma.
A másik komoly problémám nekem az elemlámpázás volt. Amikor szombat este az északi paraszt Thorfinnt játszva, Mogorva Eyvind társaságában kissé hiányos fegyverzettel (nálam egy rövid kés, nála egy balta) Gorwenaltól egészen az ork táborig ellopóztunk észrevétlenül, majd amikor a sátrak közé lopóztunk, hallottuk hogy valaki telefonál, majd miután az illető letette a telefont, odavilágított, hogy HÉ ITT VANNAK, majd miután szóvá tettem neki, hogy nem kéne elemlámpázni, röhögve közölte hogy ez nem elemlámpa hanem telefon, na akkor csak az amúgy végtelenül békés és türelmes természetem mentette meg az illetőt. Nagyon hiányzott az orkok táborából a csapatuk vezetője, Presbiter, de sajnos költözés miatt nem tudott eljönni. Nélküle jóval lazább a tábori fegyelem.

Szombat reggeli támadás és egyéb dolgok. Mivel itt rólam is van szó, ezt mindenképp lereagálom. Elöljáróban annyit mondok, hogy én semmit sem tettem alapos ok nélkül, bár lehet, hogy kissé túljátszottam a seggfej és Marcus Antoniusról mintázott karakteremet, és illene mindenkinek elválasztani Alekszej Zaravot a közismertebb Kildartól, amelyek közül az utóbbi egyszer sem jelent meg. A Kildar nevezetű karaktereim mind kivétel nélkül a lehetőségekhez mérten maximális becsülettel járnak el, de a mostani fő karakteremet nem így hívták. A szombat reggeli támadás indoka annyi volt, hogy mivel úgy hallottuk, már megkaptátok a fémet, úgy döntöttem, megpróbáljuk a könnyebbik végéről megfogni a dolgot. Az "emberei így hallgatnak rá" dologról meg annyit, hogy zsoldossereget alakítottak, és már rég nem kaptak zsoldot. Ez szerintem több mint elég ahhoz, hogy engedetlenkedjenek.

Játéktárgy játéktéren történő elrejtéséről emlékeim szerint a játék előtti "észosztáson" szót ejtettem, és most rinyálnék egy kicsit általánosabban is, ezt úgy általában mindenkihez címezve: Tényleg ennyire büdös elolvasni egy kilenc oldalas, olvasható szerkesztésű dokumentumot, vagy legalább figyelni akkor, amikor ezt tíz percben előadom? Gondolok itt a "Villámszórás" hatására a seggüket rázva tovább harcoló jánosháziakra, hogy a kiemelt "íjak, dobólándzsák és orvtámadások ellen a vértek nem védenek" mondat ellenére a játékosok fele meg volt győződve arról, hogy a vértek védenek az íjaktól, vagy csak ilyen apróságokra, hogy a szörnyeket alakítókban bízzunk egy kicsit outban, meg hogy ne kiabáljuk be nekik hogy "MEGHALTÁLMEGHALTÁL"

Eredményhirdetés alatt meg nem tudom mit értesz, fejtsd ki kérlek.

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 15:04

(csak csendben jegyzem meg, hogy az ilyen "eltörjük a kezét", meg "kórházba küldjük" beszólásokat el lehetne felejteni. Nagyon csúnya meglepetések érhetik az embert, ha ezt esetleg tényleg be akarja váltani... Ha meg nem, akkor ne járjon a szája, mert csak magát járatja le.
Mellesleg. Vágtál már át _pajzsot_ karddal? Mutass légyszíves egy forrást, amiben normális, harci pajzsot egyetlen vágással át lehet vágni.)

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 15:03

Quar: Amúgy nem tudom kire gondolsz, hogy k***a anyázott, de ebből légyszíves ne általánosíts, mivel a legtöbb zöld NEM így játszotta karakterét. Meg ha te azt mondod fogadják el mások a szamuráj karaktert, akkor te is fogadd el a más kultúrájú és viselkedésű, emberek szemében talán primitív (de valójában árja :ok: ) fajú karaktereket.

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 14:50

(Csak csendben megjegyezném, hogy a játék világában létezik egy olyan embernép, hogy kahrai, igaz nagyon messze élnek Gorwenaltól, és ők kínai-japán hangulatúak, Kildarral megbeszéltük hogy akkor páran lehetnek kahraik...)

Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 14:43

Quar: Nem beszólásnak szánom, amit most mondok,de egy Tolkieni szintű világba az ilyesmi tényleg nem illik bele, következőre ha jöttök, légyszíves ezt vegyétek figyelembe!:ok: Köszönöm.

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 14:27

Nos akkor én is leírnám az észrevételeimet és a véleményemet:

A játék alapvetően jó volt. Ez tény, mert sokaknak tetszett, és ugye egy játék színvonala a játékosok véleményén mérhető a legjobban. Eleinte problémám két dologgal volt, de mindegyik felett szemet húnytam, mert nem voltak igazán súlyos dolgok, csak egy kissé rombolóan hatottak a játékélményre. Az egyik, kissebbik gond az volt, hogy nem telt el óra a nélkül, hogy ne futottunk volna össze outban lévő karakterrel. Sőt az igazat megvallva, volt olyan karakter akivel az egész játék alatt egyszer sem találkozrtam inben, valahányszor elment mellettem mindíg közölte hogy out. Akik késve érkeztek, és hátizsákkal a hátukon masíroznak felém feleslegesen mondogatják hogy out, mert úgyis látszik rajtuk, akin meg látszik, hogy már elkezdte a játékot, az ne outban szaladgáljon. Hogyha egyesek (és most nem csak magunkra gondolok, a szervezők közt is akadt ilyen) meg tudják oldani outolás nélkül a játékot, akkor nem értem, hogy mások miért nem.
A másik, ami már inkább probléma volt a játék szempontjából, hogy többen elfelejtették, hogy milyen környezetben játszódik a játék, és ez bizony a beszédükön és viselkedésükön meglátszott, gondolok pl. az olyan köszönésekre, minthogy "Cső" (érdekes, hogy ez főleg azokra volt jellemző, akik egyébként is jó sokat outoltak).

No de sebaj, ez nem törte le a kedvünk, mi tettük a dolgunk, igyekeztünk minél több rejtélyt megoldani, és azthiszem hogy ez elég jól sikerült, ezt nem részletezném, Alaven leírta előttem (bár inkább csak nagy vonalakban), hogy milyen redményeket értünk el. Ezzel nem fényezni akarom magunkat, csak rávilágítani arra, hogy mi tényleg próbáltunk játszani, nem csak ültünk és beszélgettünk, neadjisten három napon keresztül gyaktuk az orkokat/városiakat.

A következő problémával péntek este szembesültünk. Elindultunk, hogy körmére nézzünk az orkoknak. Nem azért tettük mindezt, mert felvettük a Vér István fedőnevet, hanem mert feladatunk volt, s ez is hozzátartozott a Sötét Bajnokká válás útjához. Állítom, hogy legalább fél óránkba került becserkészni az ork tábort, és mikor végül meglepetésszerűen nekikrontottunk, az öszes reakció egy bágyadt "Outban vagyunk és alszunk." volt. Mindez úgy 23.00 tájékán. No, gondoltuk, etikátlan volna kiverni őket a sátrukból, elvisszük a skalpjukat, és kész. Az erre adott válasz hasonló volt az előzőhöz: jőjjünk vissza reggel. Ez az élmény épp eléggé letört minket ahhoz, hogy elvegye a kedvünket aznapra a további akciózástól (nem mellékesen nem is volt kivel játszani, hoiszen majdnem mindenki haléott vagy alvó volt). Azt az estét a fogadóban töltöttük, és békésen elvodkáztunk, elbeszélgettünk a kereskedővel (akinek itt szeretnék MINDENT megköszönni, ha valaki akkor ő tényleg jól játszott, és nem panaszkodhatok rá).

Reggelre elfelejtettük az előző napi problémákat, újult erővel és lelkesedésse lfelkerekedtünk és... hárman kiirtottunk egy ork tábort. Élvezetes nem volt csak szükséges. Egyébként az orkoknak csak annyit szeretnék mondani, hogy egy ork kijátszása nem abból áll, hogy káromkodnak ahogy bírnak (de azt is csak messziről, a falak védelmében) és bután nevetgélnek azon, hogy most ki tudott jobban beszólni. Kicsit jobban meg kéne válogatni a szavaikat, ha már ilyesmire adják a fejüket, ugyanis sértő is lehet amit mondanak. Itt most egész pontosan a "kúrva anyád" megszólalásokra gondoltam. Az az egy szerencsétek volt, hogy épp akkor nem volt ott a másik szamuráj, ő ugyanis (gondolom nem nehéz kitalálni miért) eléggé zokon vette volna ezt a megszólalást, és mondjuk száműz titeket a kórház anyagi síkjára, úgy két-három hétre.
Tehát tovább dolgoztunk, hogy végre Sötét Bajnokot avathassunk. Nem mondom hogy nem voltak nehézségek, de sikerült eljutnunk a rituáléig. Ekkor megtámadott Kildar meg a serege. Indoka ugyan nem volt amit megosztott volna velünk, dehát ő a trónörökös, megteheti. Nem probléma, holtan kullogtak haza mind, míg közülünk egyetlen ember halt hősi halált. Végre anyagiasult a mi síkunkon is a káoszfém, már csak egy kalapács kellett. A délutánt ennek a megszerzésével töltöttük, sikertelenül. A kutakodás azonban nem volt haszontalan, megtudhattuk, hogy Kildarék körül sincs minden rendben, ők is a káosz útját követik. Nem kellett sok hozzá, hogy eldöntsük, fontosabb hogy ne legyen saját bajnokuk, mint hogy nekünk legyen egy, így elrejtettük a követ.
No de azért, a további balhé elkerülése végett, gondoltuk tárgyalunk velük. Már azon is meglepődtem, hogy, bár saját bevallásuk szerint párbajozni mentek ellenünk (amit nem is kétlek), mégis nagyjából úgy 7-8 emberrel jöttek kettő ellen. Jó párbaj lett volna ha beleegyezünk. Nagynehezen elkezdtünk tárgyalni. Kicsit furcsálltam, hogy kinevetnelk minket, mikor azt mondtam fölényben vagyunk, elvégre minden összecsapást megnyertünk ellenük, és nem hiszem, hogy egy olyan ork banda sokat változtatna ezen, akiket a saját erődjükben is levertünk hárman. Furcsállom azt a tárgyalást, ahol az érkező diplomata hátának szegezett lándzsával kényszerül beszélni, Szerencsére azért Kildar észbekapott és véget vetett ennek. A helyzet ettől függetlenül nem lett jobb, ugyanis lánzsa helyett kaptunk a hátukba tobozt, Kildar parancsa ellenére. Megnyugtató, hogy az emberei így hallgatnak rá, ezek után ne csodálja senki, hogy nem akartunk közülük Bajnokot. Végül túlléptünk a problémánm, a végeredményt mindenki ismeri.

Számomra a legélvezetesebb rész következett szombat este, mikoris végre ledobhattam magamról a szamuráj álcáját, és végezhettem amire igazából kiképeztek: a többi gyilkolóművésszel együtt elindultuink rendet tenni. Hála istennek, aznap este nem ment el senki aludni idejekorán, és bár sajnos különszakadtam a csapatomtól, íyg egymagamban is 13 játékos fejét mondhattam magamnak. Kifejezetten élveztem, hogy volt olyan csapt aki észre sem vette, hogy meghalt a négy sereghajtó, és hogy az állítólagos Fehér Majom gyakorlatilag folyamatosan a kezemre játszott. Az egyetlen furcsaság akkor éjszaka egy lány volt, aki közölte hogy őt nem lehet megölni. Sem mágikus fegyverrel, sem sehogy. Ő ellenben gyilkolászhat. De nem baj, ha van ilyen hát van ilyen, túltetttem magam a dolgon, ez igazán nem számított. Mindenesetre az az éjszaka nagyon jó volt.

És jött a reggel, ahol nagyon közel álltam ahhoz, hogy a játék alatt először ősszebalhézzak a szervezőkkel. Nem az volt a gond, amit Alaven leírt, hogy outban kérik el a tárgyakat, mert ezt megértem. Ami felb*szta az agyamat, az az volt, hogy odajönnek, megvetésről meg etikátlanságról regélnek nekünk, majd gyakorlatilag teli torokból üvöltve és a sátrukat rázva felverik az alvó társainkat. Szerintem meg EZ volt etikátlan. Másrészt nem értem, hogy ha már úgyis megtették, hogy egyes kellékeinek hiányában végezték el a rituálét, akkor nem lett volna mindegy már az a plusz-minusz egy tárgy ami esetleg az alvóknál volt?!
Kiscit furcsálltam, hogy szarnak rá az eberek, hogy az összes koronaékszer nálunk van és bemegyünk a vártos főterére megkoronázni Phantart. Az rendben van hogy nem fogadják el királynak, de ekkora érdektelenséggel fogadni mindezt, márcsak azért sem kellett volna, mert legalább a koronaékszarek lázba hozznának akárkit az ellenzékből. Elvégre anélkül ők sem választanak más királyt. A végén a csata jó volt. A Jánosháziakkal nem találkoztam a játékban sem harc sem egyéb más interakció szintjén, de eleget hallottam róluk, hogy örüljek ennek.

Én a végén örültem volna valami eredményhírdetés vagy összegzésféleségnek, de ilyennel nem találkoztam, bár lehet hogy volt, csak lemaradtam róla.

Ishar:

a nádkard átvágja a fapajzsot

Aki ebbe köt bele, és eljön livera, az el van tévedve. A nádkard tényleg nem vágja át a fapajzsot. Csakhogy egy fémkard igen. Annak, hogy liveon nem élezett fémkarddal vívunk, meg van az oka, gondolom te is tudod mi az. Ez a megszólalásod olyan volt, mintha én azt mondanám, hogy a te szivacsozott pallosod nem tud megölni engem, úgy ahogy forgatod, szóval nem veszem figyelembe a sebzésed. Ezek a fegyverek csak szimbolizálnak egy igazi fegyvert ami már bizony igen komoly dologra képes. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne használhass pajzsot, vagy játszd ki hogy elvágták. Azthiszem ezt egyszer közöltük, és utána nem akadékoskodott senki azon, hogy te miért használsz pajzsot. Épp úgy, ahogy elismerte a szamuráj, aki veled vívott, hogy nyertél. Legalábbis mikor odajöttetek hozánk, nem hallottam tőle egy szóval sem azt, hogy nem ér vagy ilyesmi.

"ha nem lehet az enyém, ne legyen senkié" elven a sűrűben eldugott játéktárgyak

A szabálykönyvben sehol nincs leírva, hogy a játéktárgyak nem rejthetőek el az erdőben. Aki jó helyen keresi (mondjuk mert mi megmondjuk neki hol van) az megtalálja. Játéktéren volt, és nem sátorban vagy a játékterületen kívül. És ehhez semmi köze a "szamurájmentalitásnak", ha egy bárd karaktert viszek, az is ezt tette volna. De ha hiszed ha nem, még szervező is tudott a dologról, és egy szót sem szólt érte.

és nagyképű beszólogatás

Erről légyszíves mondj valami konkrétabbat, mert én ilyenre nem emlékszem. Előre is köszönöm.

amire ha visszaszóltam, az persze sértés, mer ők akkroa szamurájok hogy az nem igaz.

Én olyanra sem emlékszem, hogy te bármire visszaszóltál volna (ami azt illeti olyanra se, hoyg egyáltalán beszóltál volna, mástól igen, de tőled nem rémlik), de ha te mondod biztos volt ilyen is. És ha volt ilyen arra bizony tényleg sértődéssel -illetve nem is sértődéssel, csak harciasabb, kihívóbb viselkedéssel, amit ti sértődésnek vélhettetek- válaszoltunk. Ez nem azért van mert MI akkora szamurájok vagyunk, hanem mert MINDEN szamuráj így reagálna rá. Ilyen a bushido, a szamurájok erkölcse.

Elegem van már az ilyen emberekből

Hja, ha valakinek nem tetszik, hogy mindenki a saját karakteréhez illő stílusban játszik, az szervezzen meghívásos liveot. Ennyi.

Az, hogy bokennel csak boken ellen tudtok vívni, talán nem az én hibám.

Légyszíves válogasd meg a szavaidat. Egyrészt szerintem az, hogy -amint hallottam- kétszer jött ki döntetlen eredmény és harmadik alkalommal is csak 3-2-re győztél ne mezt támasztja aléá, másrészt nekem egy szavam nem volt az ellen hogy pajzzsal vívsz, harmadrészt egyetlen egyszer sem vívtál velem, szóval lehetőleg ne fogalmazz többesszámban, amíg még csak egészen csekély alapod sincs arra, hoyg engem ilyen téren értékelj. Köszönöm.

Nekem az az érzésem (ami persze nem jelenti azt, hogy ez a tiszta és egyetlen igazság) hogy van valami negatív tapasztalatod ilyen karaktert/karaktereket alakító játékossal/játékosokkal folytatott játék miatt, és ezért sztereotípiákban gondolkodsz rólunk, ami eléggé elhomályosítja a látásod. Felhívnám rá a figyelmedet, hogy elég komolyan kidolgozott háttértörténetünk volt, és annak ellenére hogy keletiek voltunk, sokkal jobban odafigyeltünk a karakterünk kijátszására, mint sok egyéb játékos. Ezt kérlek gondold végig.

darken: Ezt te nem tudhatod, de előzetesen engedélyt kaptunk a szervezők egyikétől ilyen karakter alakítására.


Hijikata, a hosszúhajú szamuráj

Módosította Quar: 2007.08.20, 14:34


darken_rahl

darken_rahl

  The One and Only

 • Archívum
 • 780 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 13:52

Pár apróság, ami így olvasgatva eszembe jutott:


A nádkard átvágja a pajzsot: nos, látom nem tudod mire képes egy valódi katana. Szerintem járj utána. Amúgy ha tisztességesen mész bele a harcba (nem kérsz külcsön egy kibeb*sz*tt pajzsot, mert az nagy táp a liveon elven) akkor kanyi esélyed sem lett volna. És ez komoly. Még én is levívtalak, egy egyszerű rövidkarddal, pedig akkor már mágikusak voltak a cuccaid is. És neki még majdnem egy évtized előnye van vívás téren, mint nekem.


Egy valódi katana sem vágja át a pajzsot, ezt beláthatod nyugodtan.

Azt pedig egyáltalán nem értem, hogy miért zavart a keleti dolog.


A játék környezete egy nagyjából tolkieni alapokon nyugvó high-fantasy, így a különféle távol-keleti eszközök használata, értve ezalatt a karateruhákat, bokeneket, tai-chi kardokat, naginatákat, dobócsillagokat, jóég tudja még miket, tilos.


- idézet a cell 3-as szabálykönyvből, legalábbis abból ami nekem megvan

Módosította darken rahl: 2007.08.20, 13:54


Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 13:21

Andrys: egyetértek. LEhet, hogy ez nem derült ki a hozzásszólásomból, de hasonlóképpen gondoltam.

Ishar: a kesztyűts nem visszaadjuk dolgot én INben gondoltam, mert később, mikor előkerült, akkor visszajuttatuk a szervezőségnek, úgyhogy szerintem náluk érdeklődj.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 13:18

Azt a pajzsot konkrétan én csináltam és én vittem le a játékra. Az, hogy bokennel csak boken ellen tudtok vívni, talán nem az én hibám.

A kesztyűt meg nem én kértem el outban, hanem a főszervező, mint olyan. És úgy egyébként mindkét kesztyű az enyém, amit a játékra adtam köclsön a szervezőknek, csakúgy mint a láncövet, a kalapácsot és az ogre láncait.
Egyik se került vissza hozzám a játék után (ott volt rá a fél vasárnap), úgyhogy azt hiszem nem nektek kéne felháborodnotok, hogy elviszitek a cuccaimat.

Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 13:17

Az én véleményemet a Cell-Live sajátfórumján elolvashatjátok, csak annyit szeretnék mondani, hogy ha lehet ne fajuljon el a beszélgetés... Higgadtan, és érvelve.:ok:
Nekem nem volt problémám senkivel sem a játékon, jövőre is szeretettel várunk mindenkit!
Ui.: Kicsit több tényleges játékot kérnék tőletek emberek!(Akinek nem inge...)
Köszönöm szépen mindenkinek az élményt!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]