Ugrás tartalomhoz


Heroes Of Might And Magic


 • Válasz írásához lépj be
1557 hozzászólás érkezett eddig

KYLE

KYLE

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1403 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.09.30, 08:06

Hali, sziasztok!

Tudom, hogy már a Heroes 6 megy javában, engem mégis a H3 fogott meg a legjobban a hangulatával és a rendszerével, így ezzel kapcsolatban írnék most:

Kinek mi a véleménye az alábbi modokról? Próbálta már valaki őket, és mi a véleményetek róluk?

1.) Wake of Gods:
Én már kipörgettem, azóta pedig egy csomó single scenario-t letoltam már, alig tudom megunni; bár az alapkampányba nem kevés bug csúszott, ti is belefutottak ezekbe?

2.) Memory:
Egy félbehagyott fanmade creation, összvissz 2 pályával és egy kevéske újítással; meglehetősen... impossible az első pálya, de betudom annak, hogy valszeg nem is volt normálisan tesztelve... vélemény?

3.) Horn of the Abyss:
Még csak orosz verzió van belőle sajnos, de amiket láttam belőle meglehetősen impozáns... viszont az orosz nyelv egy kicsit(?!) elriaszt attól, hogy föltegyem, nem beszélve arról, hogy tán a vinyómat is telerakja cirill betűs file-okkal (amiket aztán nem is biztos, hogy letudok törölni emiatt)... az angol nyelvű változatot egyelőre csak ígérgetik, de az is lehet, hogy nem lesz belőle semmi... tényleg esetleg tud valaki arról, hogy valaki esetleg belekezdett egy magyar változatba: magyarán elkezdte lefordítani?

4.) Hero of Light:
Egy újabb impozáns kiegészítő, de még egyelőre ezt sem próbáltam ki, mert folyamatosan jönnek ki az újabb és újabb verziók (indult 1.0-ról és most járunk a 3.2-nél), aztán egyelőre csak várok, hogy megállapodjon valahol... de amúgy már próbálta már valaki? Vélemény?

No, de hogy egy kicsit szót ejtsek egy másik részről is:
A Heroes 5-hoz is jelent meg egy fanmade mod+kampány:

+5.) Legend of the Ancients:
Elvileg a régi heroes hősöket hozza vissza (pl. Crack Hack, Solmyr, Emilia Nighthaven, Lysander,stb.), és a készítő 4 kampányban gondolkozott, amiből egyelőre csak 2 készült el, a harmadikból még csak ízelítő látható a negyedikből pedig még semmi. Bár igaz, már egy jóideje megrekedt ez a project is, és a fene tudja, hogy be lesz-e fejezve vagy sem. Próbálni még ezt sem próbáltam, de ha valaki esetleg már kipróbálta, kérem ossza meg ezzel kapcsolatos észrevételeit, véleményét, kritikáját, stb.

Módosította KYLE: 2012.09.30, 08:10


Alkibiades

Alkibiades

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.07.05, 21:45

Sziasztok!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyűjtse a magyar játékosokat legyen szo AoE, HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Egyszóval egy olyan fórum és oldal létrehozásán dolgozunk amely összefogja a magyar stratégiai játék kedvelőket! Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak! Kisebb nagyobb közösségeket is szívesen látunk, gyertek költözzetek a fórumunkra kulturált értelmes szórakozást kereső emberek közé. Mindenkit várunk szeretettel!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn


Nagai

Nagai

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 275 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.07.04, 11:44

Heroes 6-nal jo a sztory es a voice acting?

Nagai

Nagai

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 275 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.03.18, 09:29

Egyszer megprobaltam a Heroes 4-et reg es tul bonyolultank tunt. Tud valaki egy jo guide-ot ajanlani?

revan

revan

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.26, 17:55

Az biztos,h a forditás nagyon gyér,de ha már majdnem két órát szórakoztam a telepitéssel,patcheléssel inkább maradjon.A szerencsét meg végzetnek nevezik? :gyagya: A lényeknél pl.a néhány szó csak 1-4 et jelent.vicc az egész,de hát aki nem tud angolul meg új a játékban annak biztos jó.

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.26, 14:09

Üdv!

A fordítónak meg csak gratulálni tudok, remélem pénzt nem kapott érte mert egy világ dőlne össze bennem. A varázstárgyban levő töltet "charge"-ot "rohamnak" fordítani...

(OFF)Mentségére szolgáljon szegénynek, hogy ő kontextust általában nem kap ahhoz, amit fordít, tehát ezt kb úgy képzeld el, hogy eléd tesznek egy táblázatot, amiben az egyik oszlopban annyi áll angolul, hogy "charge", a másik oszlopba meg neked kell valamit beírni magyarul. Az ilyen bakik közbejönnek ilyenkor. (Persze ez után illene a lokalizált verziót is kiadni tesztelésre, ahol kiderülnek az ilyen lokalizációs hibák, de hát az meg további idő és pénz, szóval ezt a kört - szokás szerint - a júzerek végzik, aztán majd valamelyik patch talán javítja a problémát.)(/OFF)


Tisztelettel:
R'naggol

Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 979 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.26, 10:04

Harc:
Csak szerintem van minden lénynek pofátlanul sok lépése?
Sem a varázsló sem az íjász egységeket nem lehet normálisan kihasználni, mert második körre már minden hülye ott áll az arcukban.

A fordítónak meg csak gratulálni tudok, remélem pénzt nem kapott érte mert egy világ dőlne össze bennem. A varázstárgyban levő töltet "charge"-ot "rohamnak" fordítani...
Hogy a kampány párbeszédeiről ne is beszéljünk.

Xever

Xever

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 16:59

Én is feltettem és a vár-választó képernyőn mikor szembejött a "Szentély" realizáltam, hogy "te jó ég ez magyar", mert ugye az ember nextnextnext-el telepít, úgyhogy gyalúlhattam le és rakhattam vissza angolul. Még anno a Heroes 3-nál próbálkoztam magyarítással de az angolhoz voltam szokva és teljesen meg voltam lőve mikor közölte velem a gép, hogy a bányát egy Banda Angyal őrzi és nekem lövésem nem volt, hogy mennyi egy banda. Itt már meg sem próbáltam.
Amúgy az, hogy van benne magyar nyelv annyira nem meglepő tekintve, hogy magyar cég fejlesztette.

És ha megveszed pl.egy lény épületét nem tudsz rákattintani az épületre hanem egy külön opcióban lehet őket felbérelni tulajdonképpen amit megveszel annak lesz külün opciója.

Ez az opció azt hiszem az össze heroesban megvolt (4-et nem ismerem). Jóval gyorsabb és kényelmesebb mint egyessével a lények lekóépületeire kattintgatni. Főleg, hogy a 6-ban nincsenek meg ezek az épületek. Ami mondjuk elég gáz mint ahogy a vár belső nézetének hiánya is, de ez van.

A harc:
Nemtom. Ezek a speciális objektumok szerintem kb semmire se jók. Egy lény cselekedete normál esetben sokkal többet nyom a latba mint azok az elhanyagolható bónuszok amiket a tereptárgy ad. A varázslatok cooldownja meg elég csúnyán meglövi az amúgy is legyengített varázslókat, értem én, hogy azt akarták elérni, hogy a varázslatok nélküli hős reális alterntíva legyen de szvsz picit túlzásba vitték.

Ja a nyersanyag rendszert alaposan átvariálták. De szerintem ez jó ötlet volt és teljesen más játékstílust preferál mint a korábbi verziók. Sokkal korábban válik agresszívvá a játék, mert kénytelen vagy a legelejétől egységekre menni és nem a harmadik héten fogsz tudni először normális sereget venni. Már csak azért is kénytelen leszel a lehető leggyorsabban elindúlni ütni, mert a várak konvertálhatóak a fajok között és egy új vár megszerzése nem csak több pénzt hanem dupla annyi egységet is jelent. Így nem adhatod meg azt az előnyt az ellenfélnek, hogy előbb szerezzen új várat mint te :)

Igen a játék lassabb mint a 3 volt de nagyságrendekkel pörgősebb mint az 5. Legalábbis az AI sokkal gyorsabban lép.

Nem tudok egyetérteni azzal, hogy hiányozna az eredtiség vagy a szín a játékból. Ha megnézed ez tér el leginkább a többi verziótol. Nem azt mondom, hogy minden módosítás az előnyére vált, de leaglább változott, nem ugyanazt kapom vissza megint. Úgy érzem ez lett a leginkább "stratégiai" játék az össze közül, itt van a legnagyobb kontrollod a fejlődésed felett. Részben mert te osztod el a képzettségpontokat, nem egy véletlengenerátor kezében van a sorsod, részben mert csak rajtad múlik milyen épületet veszel, hiszen se előfeltételük se egzotikus nyersanyagigényük nincsen.

Hogy jobb vagy rosszabb mint a többi azt még nem tudom. Még kell játszani vele pár meccset, hogy tényleg átlássam a változtatások hatásait de látom benne a potenciált. Egyenlőre tetszik :)

revan

revan

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 10:33

Sziasztok!

Tegnap délután sikerült felraknom a Heroes 6 már teljes verzióját,ime egy kis beszámoló.
Jónak indult hiszen már telepitéskor lehetett választani a MAGYAR nyelvet amin meglepődtem,hiszen külföldi oldalról szedtem le.A gyönyörű bejátszást követően megnyilt a főmenü ahol legalább 20 opció található.Pár ujdonság pl. a csevegés,skype,Uplay,Conflux,idő mutatása,dinasztia mód(halvány fogalmam sincs róla mi az).Mindegy öcsémmel gyorsan elinditottunk egy többszemélyes módot egy gépen.Azt már tudtam,h csak 5 vár közül lehet választani igy tesóm a Kastély mig én ún. Szentély tipusú várat választottam.(azt hittem olyan mint régen a Sorcress de egy picit benéztem :) Eután jött a hősválasztás ahol elég gyér volt a felhozatal,hiszen 10 hős közül lehetett választani,tehát minden várnak jut 2 :szomoru: később kiderült,h a tavern-ból még lehet további hősökből választani de kezdésnek csak 10ből

A felfedező mód grafikája csodálatos ezt akkor is mondhatom,h mindent le kellett szednem minimumra.A játék zenéje elég érdekes,mert nagy része a Dark Messiah nevű játékból van mind harci mind felfedező módban hallható.Ezenkivül heroes 2 és 3 zenét is hallottunk benne(ez nem vicc :D)Köv. lépésként betekintettünk a várba bár én inkább községnek nevezném és nem teljes képernyős várak vannak hanem a képernyő közepén nyilik meg egy ablak háttérben meg lehet látni a 'felfedező módot' :ize:
És ha megveszed pl.egy lény épületét nem tudsz rákattintani az épületre hanem egy külön opcióban lehet őket felbérelni tulajdonképpen amit megveszel annak lesz külün opciója.Ez elég idegesitő mert néha nem is látni,h éppen mit vettem meg.Váradnak szintje van mint a H5-ben pár épület ehhez is van kötve,lényeket tudod fejleszteni stb.
A hősnek 2 fő skillje a harci és a varázslatok mindegyikben található vagy 30 képesség úgyhogy egyforma hősök biztos nem lesznek.Ezekre szintlépéskor 1-et költhetsz egy választottra.Ezenkivül minden hős rendelkezik speciális képességekkel.További újdonság a hősök nem harci cselekedete.pl ha egy lényt megtámadsz és az elfutna te viszont nem engeded akkor 'sötét' ellenkező esetben 'világos' pontot kapsz.(tiszta KOTOR :lol:)Ha ez elér egy bizonyos szintet akkor újabb képességet kap a hős.Ezenkivül megtalálhatóak az attack,defense,magic power stb. skillek amik szintlépéskor megnövekednek.
A harc nagyon sokoldalú hiszen minden lénynek van speciális képessége ezeket harc közben is megtudod nézni ráadásul még magyar is.Néhánynak többféle támadási lehetősége is van aminek használat után vissza kell töltődnie,ugyanez igaz a varázslatokra is.A harcmezőn különleges objektumok is találhatók amik megszerzése bónuszokat ad a csatára.A morál és szerencse továbbra is befolyásolja a harcot.A harccal volt a legkevesebb problémánk igazi stratégiai szintér,viszont egy sima csetepaté is hosszúra sikerülhet.
Artifact-ek is előfordulnak sőt elvileg nagyobb szerepe lenne látván hogy mennyi lehet egy hősnél bár sokat nem találtunk.Az,hogy csak érc,fa és kristály van egy kicsit lealacsonyitó viszont lementünk majd 2 hónapot és semmiből sincs 10 nél több igy be kell osztani mire költöd főleg ha a kristálybánya ritkább mint az arany :-o Olyan dologhoz kellett folyamodni amihez régebben nem Használni kellet a piacot,h meglegyenek az alapvető épitmények.2500 aranyért vettük a kristályt többit meg 1200 ért.Vajon megérte?:nos:
Főbb problémám hogy az előző verziókban ahol elfért 4-5 bánya most erdőt és folyót raknak ezzel szép a környezet de a pálya nagy része rámegy igy kevés az útvonal.Maga a játék nekem lassunak tűnik:mialatt itt lementünk másfél hónapot a H3-ban vag a H4-ben min. a dupláját teljesitettük volna.Mindent összevetve eljátszunk ketten de egyedül biztos nem kezdenék bele egy új játékba vagy egy hadjáratba és örülök,h nem fizettem érte tizenvalahányezer HUF-ot.Mindkettőnk benyomása az volt,hogy hiányzik a játék sokszinűsége és eredetisége. :punny: Elnézést egy kicsit hosszúra sikeredett...

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.27, 13:34


megint körökre osztás van folyamatos kezdeményezés helyett, a kamerát nem lehet normálisan


Ez nekem nagyon negatív, az V legjobb újítása volt!

Amit soha nem tudtak rendesen kiegyensúlyozni. Egy idő után marhára idegesítő volt, hogy a jó kezdeményezéssel bíró egységek uralták a harcmezőt. Örülök, hogy mindenki egyszer jön csak egy körben, kezdeményezés szerinti sorrendben.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4717 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.23, 08:08

megint körökre osztás van folyamatos kezdeményezés helyett, a kamerát nem lehet normálisan


Ez nekem nagyon negatív, az V legjobb újítása volt!

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.23, 07:36

Személy szerint én nem találkoztam a felvázolt problémával(várkapú). Aki nem tudja ostromnál a falakat nem csak az ostromgép rombolja hanem lényekkel is lehet támadni. Ez annyira nem durva mint aminek tünik mert az alap falnak 9hp-ja van az ostromgép alapból 3-at sebez de skillel fejleszthető ez. Lényel max 1-et tudtam sebezni eddig a falba

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1766 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.22, 21:12

Krynn A grafikáról nem mondok véleményt nem ronda söt inkább a szép kategoria de nekem pl a mai napig megfelelő a Master of Orion 2 grafikája is :D Az irányithatoságról kamerakezelésről csak annyit hogy az 5. rész nyujtotta az alapot szerintem


A grafika elképesztő, mind design, mind megvalósítás szempontjából. Irányítás, kamerakezelés szintjén pár általam nagyon utált újítás: megint körökre osztás van folyamatos kezdeményezés helyett, a kamerát nem lehet normálisan, az egérgörgő lenyomásával forgatni, helyette CTRL+iránygombokkal kell bénázni, ráadásul egységeink a várkaput az istennek sem sem tudják megtámadni szemből :(

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.22, 17:57

Krynn A grafikáról nem mondok véleményt nem ronda söt inkább a szép kategoria de nekem pl a mai napig megfelelő a Master of Orion 2 grafikája is :D Az irányithatoságról kamerakezelésről csak annyit hogy az 5. rész nyujtotta az alapot szerintem

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1194 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.22, 17:14

Nem igazán hozott lázba ez alapján, de nem is temetem előre. A grafikával/kameranézettel/irányíthatósággal mi a helyzet?

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.22, 14:59

Kiprobáltam a 6 demoját. Meg kell hagyni érdekes lett és elégé elütt a korábbi játékoktól. Pl eltünt a kén(sulfur), a drágakő(gem) és a higany(mercury) a nyersanyagok közül. Szintlépéskór az új skillt te választod ki lényegébe az összes skill közül. A skilleknek több szintje van. Követelmény karakter szint és esetleg korábi skill de nem mindig. Pl annak a skillnek ami a több mezöt elfoglaló lények ellen extra sebzést ad csak szint követelménye van. A skillek 3 fő csoportra osztanak harci, mágia, faj és kaszt. A varázslatok is skillkét szerzed meg. A harcos és a varázsló karakter is ugyan azokhoz a skill csoportokhóz fér hozzá (ha jól figyeltem meg) csak sajátjukban(harci/mágia) a legerősebb skillkhez/varázslatokhoz is hozzá férnek. A karakter fejlödés folyamán képes választani 2 specializáció közül ebből jön a faj és kaszt skillek amik automatikusan a fejlödéssel és a specializációval jönnek.

A varázslatok természetesen manába kerülnek de használat után néhány körnek el kell telnie mielőtt ujra lehet használni. Vannak mágia ként müködő aktiv harci skilljei is a hösöknek ezeket csatánként X alaklommal lehet használni. Mágia részlegben vagy egy dolog ami nagyon nem tetszik hogy a sima gyogyitás ami egy alap skill/varázslat egyben feltámasztás is. Igaz az alap 5 népből csak 3 tudja használni de a démonon kivül mindenhól látam megoldást ilyen tipusú gyogyitás feltámasztásra alap hösnél vagy alap lénynél. A démonoknál is lehet hogy van csak én nem vettem észre.

Harc a 2-3-ra hajaz de a hös tud támadni a varázslás helyet mint az 5ben persze a csatamező továbra is négyzetrácsos. Újdonságként vannak befolyásoló tereptárgyak a harcmezőn pl a zászlóami morál és szerencs bonuszt ad. A jó morált már mozgás elött lehet tudni és egy feles mozgású kört ad.
Egyenlőre ennyi

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.05, 13:14

A GOG.com-on augusztus 8-ig féláron a Heroes 1-4 és a H3 Chronicles is:
http://www.gog.com/en/catalogue#all_genres/publisher/Ubisoft/search/heroes/

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.04, 19:28

Jobb híján ide:
http://store.steampowered.com/app/25900/
King's Bounty: The Legend 75%-os akcióban 2,5 Euróért a Steamen.

A Platinum Edition (három játék egyben) pedig 7,5 Euró:
http://store.steampowered.com/sub/6121/

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.04.04, 09:50

Igazából a három után valamennyi rész csak ahhoz a vitához volt érv, hogy a kettes vagy a hármas-e a jobb. Attól függően persze, hogy melyikből mit vettek át. Az új játékosoknak nem fog számítani, hogy mennyire kötődik a régi heroes-hoz, a régiek meg azt csinálják, amit a régi Starcraft-rajongók a kettes megjelenésekor, és amit a Diablo-fanok fognak a hármasékor: berakják, játszanak vele, esetleg egyszer végigtolják, hümmögnek, majd bólogatva előveszik a régi részeket.

revan

revan

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.03.31, 21:58

Elnézve a videókat úgy látom a háttértörténet jó lesz,grafikailag nézve meg lehet hogy a gépemen nem is fog menni :eeek:
Nekem az nagyon nem tetszik hogy az ún.Dungeon vártipust nem akarják az alapjátékba beletteni pedig az első résztől kezdve megtalálható ráadásul a kedvenc váram :durci: Úgy néz ki hogy a harc fázisra összpontositanak csökkentve a gazdasági opciókat ami nálam megint nem egy plussz pont.Valószinűleg ua. lesz a helyzet mint az HOMM5-tel kipróbálom,lenyomok egy két menetet majd egyszerűbb lesz a 3 vagy 4 CD-jét elővenni... :szent:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]