Ugrás tartalomhoz


Fotó

Ynev lovagjai


 • Válasz írásához lépj be
2059 hozzászólás érkezett eddig

Phyenas

Phyenas

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 40 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.04, 18:06

Lithas!

Gawin: csak annyi, hogzan sikerult (nincs ekezet), 1.Tsz-en 305-ot sebezned? Itt valami csalast velek felfedezni. Mivel ugye a paplovag nem a harci tudasarol hires. Mert ugye valljuk be, hogy szegeny paplovag nem a legtapabb harcos, es nem a legtapabb magiahasznalo.

Szerintem a paplovag eleg gyenge kari, inkabb pap/lovaggal megyek es kivarom a sorom a szintlepesnel.

Mivel igy legalabb normalisan tudok varazsolni. Es harcolni is tudok majd, hiszen az a 8HM nem a menyorszag es az a 8mana sem az. Mivel szinte teljesseggel (ekezettel keretik olvasni!!!) hasznalhatatlan. A kis arkanum litaniak es ritualek eleg gyengek.

Gondolj bele, van valami 80 manad, de mire hasznalod? Semmire aldogathatsz meg ilyesmi semmi normalis cucc. Atkozni sem tudsz semmi.

Roviden a paplovag gyenge karakter nme eri meg vele jatszani. mivel magas szinten hatranyba kerul a harc es magia teren. Nem kap eleg HM-et es a sok manat nem tudja ertelmes dolaogra forditani.

Ajanlom magamat Phyenas!

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.04, 14:40

hát igen a km is elcsodálkozott amokr megmondtam hogy mennyit sebeztem. És a végén azon kesergett hogy ilyen gyorsan sikerült legyőznöm a bestiáját. :)

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.03, 23:36

gavin:
"ja ez egy aquir mos quin volt"
:) :) :) :D :sor:
És még élsz? :lol: :lol:

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.03, 10:27

nos megvolt ez a paplovaggá válás ugy hogy egy kaland végén nem tudtam megölni egy eléggé kemény ellent és az éppen a lovamt nyirta ki és én lettem volna a következő(ja a társim njk-k már halottak voltak)és ekkor tudtam csinálni egy csapást és ezzel leromboltam a védelmet ami elemi erő vol és ezután egy pszi rohammal lerohantam és egy 305 té vel lesebeztem belőle 54 ép ét ja ez egy aquir mos quin volt ja és nem 6 hanem 8 manával kezdtem!

gavin voltam :)

Menmaatre

Menmaatre

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 3547 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.31, 13:10

Hello!

Gavin:
Azért ez nem teljesen igaz, mert a paplovag papi személy és ezért más képzésben részesül és más a világszemlélete.

Menmaatré

Iffotzer

Iffotzer

  Chaos Lord

 • Fórumita
 • 276 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.28, 16:39

gavin: kívülről ez így látszik, de ha jobban átgondolod nem csak az a különbség,hogy az "egyik többet imádkozik és igy kap manát mig a másik nem!" .
Szvsz a paplovagot leginkább úgy lehetne jellemezni mint harcos-pap. Kb. ugyanannyi időt tölt ájtatosságokkal, vallási jellegű dolgok olvasásával mint mondjuk hadigyakorlattal. A paplovag kaszt azért alakult ki, hogy a vallást védelmezze, és ne világi erők bevonásával, hanem a saját eszközeivel.
Az "átlag" lovag(általánosságban) korántsem olyan vallásos mint 1 paplovag.

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.28, 16:03

Kösz Iffotzer de azért nem ugyanaz a helyzet azért egy kicsit ellentétes a fejvadász és pap kaszt mig azért lovag és paplovag között vajmi kevés a diferencia cak az egyik többet imádkozik és igy kap manát mig a másik nem!

N ennyi elég belőlem Gavin :)

Iffotzer

Iffotzer

  Chaos Lord

 • Fórumita
 • 276 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.28, 15:43

gavin: rendes KM-ed van! De mi lesz, ha majd a ranagolita fejvadász akar monduk pap-fejv. lenni :)?? Megengedi azt is? Ilyen alapon joga van hozzá 12. szinttől! :) Rejtezik emögött pár buktató... (sajna)

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.28, 15:25

Kösz fiuk
végül is sikerült egy megegyezésre jutnom a kmemmel azt mondja el kell érnem a 12. szintet megkell tanulnom az erdőjárást , vallásismeretet , és idomítást( solymok )mesterfokon és utána vissza kell térnem Yillinorba (mellesleg legyen egy 8. szintü hirnevem is) Chei hez és akkor kapok annyit hogy minden további szinten kapok k3+3 manát és választhatok magamnak 5 varázslatot a kis arkánumból és ezeken kivül minden szinten kahatok még egyet vagy 10 kp ért


Gavin voltam :)

Ventrue

Ventrue

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.28, 12:05

Szasztok!
A szabályok szerint ez egyértelmű: nem lehetsz arel paplovag.
Viszont a KM szava DÖNT :)
Attól, hogy sokat áldozol nem feltétlenül származik az, hogy "elmerültél" a vallásban, ez inkább személyes indítatásból következne. És lehetsz más isten paplovagja, attól még Arel is lehet a szíved csücske.
A pyarroni hit politeizmus, hiszel mind a 13 tagjában, csak éppen ahhoz imádkozól akinek a szakterülete az adott ügy :telapo:

Iffotzer

Iffotzer

  Chaos Lord

 • Fórumita
 • 276 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.27, 15:05

Üdv!

Szvsz legyél lovag/pap. Gyűjtsd a vagyont, követőket, varázstárgyakat, kapcsolatokat, stb. Amikor a karid visszavonul a kalandozásból, ha szerencsés, már van anyagi, és hatalmi háttere ahhoz, hogy saját tapasztalatai alpján paplovagokat neveljen, és (itt jön a csavar) a következő partyban a régi lovag/pap tanítványát alakítod aki: Arel-paplovag.
De eme eszmefuttatás megvalósítása KM függő.
Hallottam már ennél kitekertebb elképzelést is... Úgyhogy nem legyalázni, mert megosztom veletek ;)!!!

:sor:bye :D

Menmaatre

Menmaatre

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 3547 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.27, 14:47

Hello!

Emelett pedig a szabályok nem tesznek lehetővé ilyen fokozatos átmenetet. De ha mégis lehetne, akkor is eltartana egy ideig míg mindent megtanul, amit egy paplovagnak tudnia kell. Közben pedig a többi játékos lépi a sok-sok szintet.

Menmaatré

Awenhai

Awenhai

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.27, 14:19

Líthas, ifjú emberek!

Gavin: Elvileg Arelnek nincsenek paplovagjai, csak világcsavargó papjai... Arel ugyanis valóban szeszélyes és változékony, mint az időjárás.

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.27, 10:01

lenne egy kérdésem mindenkihez

most játszok egy lovaggal és eléggé elmerültem a vallási dolgokban(tehát elég sokat szoktam áldozni)na most az én istenem Arel és lehetne e mondjuk ebből a lovagból paplovag anélkül hogy váltott kasztot kéne csinálnom?mert arel már néhányszor megsegített és azért nem vagyok alcsony szintű aválaszokat előre is köszönöm gavin ;)

_Logred (NPC/NJK)

_Logred (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.19, 15:08

Igazat adok neked. Én nem megcáfolni akartalak, csupán az én KM-jeim ilyesmiket nem igazán vesznek figyelembe.
Volt egy kalandozótársam, aki szintén lovaggal játszott. A játék folyamán elkezdett egyre jobban ragszkodni Darton tanításaihoz s most ott tart, hogy áéldani és szentelni tud. Lassan biztosan Paplovag lesz...

A paplovag azért több, mit egy sima lovag, mert akadnak közalharcban, vagy esetleg elötte használható varázslatok és a pszi is az ő oldalukon van. Viszint az igaz, hogy több lovag van, mint paplovag. Mivel a képzés tovább tart s szellemiekben nem mindenki alakalmas paplovagnak.

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.18, 06:06

Üdv!

Logred: Viadomo leírásánál konkrétan le van írva, hogy a többszáz lovagot a paplovagok forgják össze, irányítják és koordinálják őket. A paplovagok tehát már kiképzésük végeztével tisztek lesznek, és én azt sem tartom kizárhatónak, hogy a legjobb lovagokat, akik tényleg méltóak rá, előbb-utóbb átképezzék egy-egy nagyobb tettük jutalmaként. Én, mint KM ezt az arányt veszem alapul. A másik a tanulás. A lovag megtanulja az etikettet, a heraldikát, miegymást, de képzettségei harccentrikusak. Egy paplovag már jóval szerteágazóbb képzettségfát kell, hogy elsajátítson, már ha csak a pszire, vagy a vallás ismeretére is gondolunk. A mágiákról nem is beszélve... Több idő, kevésbé harccentrikus képzés. Szerintem soha nem fogják felváltani a lovagi harcmodort. Főleg ha azt is számba vesszük, hogy közelharcban irgalmatlanul nehéz mágiát használni.

Tisztelettel:
R'naggol

_Logred (NPC/NJK)

_Logred (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.17, 21:20

Ranagol60!

Van valami az okfejtésedben, de te is tudod, hogy nem iagazán van értelme számolni Yneven a pl és lovagok számát, mert ez szigorúan KM függő...
Sajnos itt egy hátrány a szerepjátékban. Nem jön ki sok dolog, ami elég hétköznapi lenne, ha létező világról lenne szó.

Végülis nem valóvilág:)

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.16, 15:03

Újra üdv mindenkinek!

Köszönöm a tanácsokat, majd megpróbákozom vele! :)
Végül is, állítólag nincs lehetetlen.

Ja, vki. felhozta errefelé a paplovag-lovag témát, és arra jutottatok - ha jól emlékszem -, hogy a pl. táp, és elveszi a lovag előkelő helyét. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy figyeljünk azért az arányokra. Hány pl. és hány lovag fordul meg Yneven?

Tisztelettel:
R'naggol

_Sumer (NPC/NJK)

_Sumer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.03, 19:52

Hello!

Logred:Szvsz eleinte mindenki Vér(Wier :Ordog:) Pista

Minden kalandba kell harc elvégre ez a középkor kemény és harcokban gazdag "idején" játszódik.Ha az összes kari harcossal van több harc ,kell de nehogy a játék rovására menjen!

Bocs az OFFért!

magus88

magus88

  Enrawellita

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.03, 18:39

Ugyan nem olvastam el az eddigi hozzászólásokat de lenne egy kérdésem amire szeretnék választ kapni és lehet hogy már le ven írva:). Szóval el tudná nekem küldeni valaki a Gorviki lovagrendek leírását???


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]