Ugrás tartalomhoz


Fotó

Bevezető a Játékhoz


  • Zárt téma Téma lezárva
1 válasz érkezett eddig

BePe

BePe

    Admin

  • Admin
  • 4668 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.02.06, 10:01

IRÓNIKUS FIGYELEMFELHÍVÁS!

King of Throne!

Az alábbiakban közkincsé tesszük azon tanácsokat, amelyek segíthetnek abban, hogy Ön legyen a "tökéletes" játékos. Amennyiben mindegyik kikötést betartja, megkapja a Főlámer alias "King of the Throne" címet. Izgatott? Mi is. Akkor csapjunk a közepébe...

Az akciófilmekben látott – kétségtelenül lenyűgöző – jeleneteket képesnek kell lennie leutánozni akármely klánba tartozik is.

Rendelkezzen minimum négy karakterrel. A legjobb az, ha mindegyik nőcsábász, vagy pacákvadász, vagy netán mindkettő. Pozitívum, ha hasonló tulajdonságú társakkal „játszik.”

Karaktere külső leírása (már ha rendelkezik ilyennel), tartalmazza a következő szófordulatokat: kedves, arca bájos, formás”, „teste formás és karcsú, törékenynek tűnik”, hangja lágy”, „haja lágyan hullámzik, mint a tenger”, „szeme elbűvölő, aki beletekint azonnal elveszik” vagy „szeme rabulejti a szíveket”.

Képesnek kell lennie az összes karakterével azonnal feltűnni ott, ahol egy társa bajban van.
Itt hivatkozhat véletlenre vagy a csatazajra (még ha nem is volt, akkor is).

Képesnek kell lennie arra, hogy ha karakterét ,,igazságtalanul" megölik, akkor egy minimum 2000 betűkarakteres, több hozzászóláson áthúzódó offban minősíteni az ,,ádáz gyilkos" játékát, aminek igazságtartalma nem feltétlenül kell, hogy elérje a pozitív értéket.

Bármely klánba is tartozik, tudnia kell olyan varázslatokat elmondani, amelyek még egy mestermágust is megszégyenítenének, sőt, lehetőleg varázslás közben ugráljon is, viseljen páncélt, és egyszerre 4 varázslatot tartson még fent pluszban.

Ezen felül bármely harci helyzetben legyen képes egy ,,//bocsi mennem kell!// felpattan és elrohan, de még az ajtóból visszakiált* Ezért még bosszút állok" technika alkalmazására. De sokkal jobb, ha az ajtó helyett a „*füstgomoly közepette eltűnik a teremből*” távozási módot alkalmazza.

Karaktere ne érzékeljen semmiféle fájdalmat, vagy viseljen olyan teljes vértet, amiben egy Panzerfausttal (vállról indítható páncéltörő) sem tudnak kárt tenni. Aludjon is benne, ha ön a testmozgás híve. Hivatkozzon karaktere (nem feltétlenül valós) faji adottságaira és használja ki azokat. Esetleg támaszkodhat a ninja kasztra is.

Lehetőleg páncélzata, és fegyverzete legyen valamilyen nemes fémből. Ajánlani tudjuk az aranyat, vagy az ezüstöt. Ha éppen nem páncélban van, akkor a fém- illetve aranynadrág javallott.

Ha kardot visel, az legyen pallos, vagy kétkezes kard, amit az oldalán hord, emellett legyen még egy hosszú, és egy rövid kardja, valamint rendelkeznie kell egy kifogyhatatlan tegezzel, melyet a hátán hord az elf íja mellett (lényegtelen, hogy honnan szerezte). Mindemellett hordjon magánál több tőrt is, ebből kettőt-kettőt a csizmájában, kettőt a teljes vértje alatt. Viszont, ha mindezek ellenére netán megszorulna akkor legyen képes további fegyvereket is előhúzni, akár az alsóneműjéből is.

Soha ne kapjon sokkot és/vagy vérezzen el, amikor lecsonkolták valamely végtagját.

A fej testtől való eltávolítása nem egyenlő az Ön szeretett karakterének halálával.
Holnapra visszanő.

Jelentse be, hogy kitörli a karakterét, majd játssza el az öngyilkosságot. Tűnjön lebeszélhetetlennek, hogy többen foglalkozzanak Önnel. Majd mikor beírja, hogy meghalt a szeretett karaktere és egyeseknek tervei lennének a holttesttel és miután 10cmes darabokra szabdalják, offban írja be, hogy akkor inkább meggondolta magát és mégsem lesz öngyilkos.
Ócsárolja az Ön ellen vétőket, lovagoljon el, majd ünnepeljen barátai körében visszatért népszerűségével együtt.

Rendelkeznie kell minimum egy olyan fegyverrel, amit ön kovácsolt gyermekkorában, vagy valamely hősi tettével szerezte meg 6 évesen.

Egy perc alatt minimum 200 nyilat kell ellenfele felé küldenie 300 méterről olyan erővel, ami mindent áttör, kivéve az Ön előbb említett teljesvértjét. Mindezt képes legyen vaksötétben is halálpontosan végrehajtani.

Minden fajta harci eszköze legyen csillogó méreggel bekenve, és ha megkarcolta ellenfelét igyekezzen tudomására hozni, hogy ez ilyen meg olyan ritka biokémiai anyag, ami a vérbe jutása után fél perccel öl.

A regisztrációnál lehetőleg olyan fajt válasszon, melyről ugyan keveset tud, de a neve jól hangzik és biztos sok izgalmas, tápolós képességet lehet belemagyarázni. Legyen biztos benne, hogy a faj kiválasztással minden körülmények között kijátszható előnyök járnak mindenféle hátrányok nélkül.

Az sem baj, ha eme előnyöket megsokszorozza. SŐT! Ezzel a hátrányok tovább csökkennek (már ha voltak).

Legyen képes a varázslatok elöl elugrálni, sőt, rendelkezzen olyan tulajdonsággal, ami semlegesíti a varázslatokat már keletkezésük előtt. Természetesen az sem probléma, ha ezt a képességet egyszerűen „ignore”-nak hívják.

Amennyiben egy kimerítő harc után sebeket szerzett be, a következő alkalommal, amikor feltűnik, már nyomuk se legyen. Ilyenkor hivatkozhat gyógyító szarkofágra, gyógymágiára, erős szervezetre, vagy inkább semmire. Csonkítás esetén a vajákosra vagy a temetőből frissen kikapart holttestre. A semmire sem történő hivatkozás ebben az esetben is megengedett.

Előtörténete legyen kidolgozatlan foltokkal teletűzdelve, ahova egy 200 éves kolostori edzés és/vagy renegát mágusi kiképzés pont belepasszoljon. Persze, semmiképp se felejtse ki a családi háttérből a démoni ősöket, az öröklődő mágiát, és a királyi vérvonalat. Térjen ki arra is, hogy a családját lemészárolták/megerőszakolták, amit Ön épphogy túlélt, de már megbosszult vagy azért jött, hogy bosszúját beteljesítse.

A karakter minden téren rendelkezzen hatalmas tapasztalattal és felülmúlhatatlan tudással, ám életkora ne haladja meg a 16 évet (még ha ha elf, akkor se).

A felhasználónak képesnek kell lennie olyan dolgon bedühödni, amikor az ellenfélnek van igaza, majd ezt egy 900 betűkarakteres offban – mely ismételten több hozzászólást vesz igénybe – a világ tudomására hozni, mely tartalmazza a következő szavakat, szókapcsolatokat: csalódtam, kétszínű, ,,megfolytalak", ne kerülj a szemem elé.

Amennyiben nem tud mibe belekötni és teljes mértékben az Ön ellen játszóknak van igazuk, írnia kell még egy offot, amely karakterszámának hatványosan kell az előzőhöz képest növekednie, ebben közölni az ellennel, hogy nem veszi figyelembe eddigi tevékenységeiket. Ismét felhasználhatja az előző szókapcsolatokat és újakat tehet hozzá ízlés szerint. Vagy a legegyszerűbb mód, ha figyelembe sem veszi az igazukat, és pofátlan módon átsiklik az egész felett.

Legyen egy, két csiklóval, vagy éppen hímvesszővel rendelkező szeretője. A pontos idézet: ,,Azért megnéznélek dühösen szerelmem *mosolyodik el* Akkor lehetsz a legszebb *majd a mosolyból kuncogás lesz* Öööö nemtudom miről beszélsz *pirul el amikor meghallja a trófea szócskát,majd megfogja szerelme két csiklóját/hímvesszőjét persze óvatosan,ezzel arra késztetve, hogy feküdjön le a homokba/ágyra/kanapéra*".

Soha ne hagyja reagálni az ellenfelet. Ne használjon feltételes módot. Semmiképp ne írjon fél sornál többet.

Legyen készsége a harci helyzet kialakításához ,,meghalsz!" ,,te átkozott" ,,mit nőzöl köcsög?" szófordulatok révén.

Legyen képes teljes lelki nyugalommal teázni vagy szeretkezni éppen aktuális partnerével a terem közepén, mialatt a többi bent tartózkodó véres küzdelembe bonyolódik Ön körül.

Legyen képes kiválóan gyermeket alakítani (minden második szava a „csókolom” legyen, természetesen elnyújtva, a maradékban pedig sűrűn előfordulhat a „néni” és természetesen kötelező a „tetszikelés”).

Rendelkezzen valamiféle NJK állattal, amely a harcban segíteni tudja (hópárduc, tigris, medve, Mike Tyson). Az azonban jobb, hogy ha ezek repülni is tudnak. Nem beszélve arról, hogy ha Ön birtokolja helyettük ezt a bámulatos képességet.

Valamilyen módon (legjobb, ha ezt el sem árulja, csak titokzatosan célozgat rá, hogyan) tegyen szert különleges átváltozási képességre. Preferált a medve, tigris, farkas, vérfarkas, vérpárduc és sárkány alakba történő alakváltás képessége.

Képesnek kell lennie bármely napszakban egy secundum alatt az állat alakját felölteni és még ezen időtartományon belül támadni/menekülni/nyílt tengerre kiúszni és nem megfulladni. Még jobb, ha ebben a formájában is képes varázsolni.

Admint/moderátort minden körülmény között és bármely indokkal legyen képes szidni, persze amint találkozik vele chaten vagy fórum köszönjön tisztelettudóan és dicsérje a munkáját.

Alkosson Teráliában, és amúgy a fantasy szabályai szerint kivitelezhetetlen dolgokat, legyen képes ezen összeveszni egy moderátorral, majd azt mondani egy másik moderátornak, hogy az előzővel ezt már egyeztette, és engedélyezték. Majd ha véletlenül egy harmadik moderátor szembesíti a történtekkel, tagadja le az egészet.

Ha fórumos topicra ír, ne olvassa végig, de feltétlenül írjon egy, hogy "nem olvastam végig de szerintem kéne…" kezdetű mondatot.

Tudnia kell fél perc alatt 10 offot beírni, melyben kifejti, hogy mit evett, milyen operációs rendszert telepített, milyen zenét szeret és hányszor jelölt ki területet a kutyája.
Lehetőleg akkor, amikor éppen játék folyik.

Végezetül pedig a legfontosabb:

SOHA NE VETEMEDJEN A REGISZTRÁCIÓS SEGÍTSÉG/JÁTÉKSZABÁLY/MÁRVÁNYTÁBLA OLVASÁSÁRA! SEM PEDIG BÁRMI MÁSÉRA, AMI 7 SORNÁL HOSSZABB! Inkább kérdéseit különböző fórumokon vagy éppen zajló játék közben tegye fel.

Ha mindezeket a „jótanácsokat” betartja, biztos lehet benne, hogy ha véletlenül játékba kerül, akkor Ön lesz a TRÓNBITORLÓ!


Created byCrysa&Gab

BePe

BePe

    Admin

  • Admin
  • 4668 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.05, 20:29

Üdvözletem vándor!

Engedd meg, hogy előtt belépsz, pár szót mondjak a játékról, szabályokról.

A játékban meghatározott jelölések vannak.
Azok a szövegek, amik //-jelek között vannak, csak és kizárólag külső, userekkel kapcsolatos információkat, beszélgetéseket tartalmaznak. Ezek használatát illik minimalizálni, a játék a karakterek helye, nem a user társalgásé, ez nem az a játék. Példa:

//Bocs, user el úgy 30 percre, munka miatt//

Ha történést, vagy a karakter cselekvését akarod leírni, azt tedd *-jelek közé. Ezen belül külön megjelölheted a karakter gondolatait, ha "-jelek, vagy ~-jelek közé teszed. Példa lehet a következő:

*belép a fogadó ajtaján egy magas, cifra ruhás alak, s körbenéz. "Ma is jó sokan vannak", gondolja, majd fennhangon köszön*
Szép estét mindenkinek!

Mint fenn is látható, azok a bejegyzések, mik nem kerülnek semmiféle jelek közé, a karakter kimondott szavai. A kimondott szavak hangerejét, tónusát a fent megismert *-jelek között lehet hozzá ileszteni:

Hiányoztál már... *suttogja forrón, szenvedéllyel teli hangon*

A karakter kimondott szavait néha jelölik még az irodalomban megismert gondolatjellel:

-Egy korsó sert, DE RÖGTÖN!
De ez nem jellemző, inkább nem használunk semmit.

S elfogadott dolog még, hogy a nagybetűs írásmód kiabálást jelent, mint fenn.

Ennyit a játék jelöléseiről röviden, ez bizonyára nem a teljes lehetőségek tárháza, de kezdetnek elég lesz.

Térjünk át a netikettre, azaz mit illik, és mit nem a játékon belül.
Általánosan elfogadott dolog, hogy az érkező köszön a bentieknek, akár csak egy biccentéssel, s a bentiek is köszönnek neki, ha észreveszik. Ez alól rengeteg kivétel van, ez csak egy gyenge irányelv.

A legfontosabb szabály, amit illik betartani betartani, az a feltétele mód. Ha a karakter bármi olyat cselekszik, ami másra hatással lenne, azt soha nem írhatja le megtörtént eseményként, hanem csak szándékként, hogy a másik tetszése szerint reagálhasson rá, továbbá cselekedeteit ne hosszú sorokban írja le, mert bármikor közbevághatnának, hanem ésszerűen rövid lépésekre bontva.
Rossz példa:

*előkapja kardját, közben egy széket a jobboldali arcába rúgja, hogy annak orra törik, s eszméletlen bukik vissza, kardja kettőt villan, s a másik kettő torkából már spriccel is a vér. Majd három másikat félrelökve kirohan az ajtón és eltűnik az utca forgatagában.*

Ugye nem kell külön magyaráznom, hogy ez mennyi játéklehetőséget hagy a többieknek.
Helyette ez az elfogadottabb:

*előrántja kardját, közben lábával a jobb szélső arca felé rúgja a széket, hogy meglepje, megzavarja, kardja pedig a jól begyakorolt mozdulattal a másik kettő torka felé száll vízszintesen.*

S ez esetben a többi résztvevő is játszhat, reagálhat. S hogy hogyan? Nos, egy ilyen csetepatéban legjobban talán a karakter klánja és tudása számít. Ha a karakter harcos, ez a cselekvés nem hihetetlen dolog, míg ha az Universitas könyvtárosa, lehet bármilyen magasan képzett, kevés esélye van a sikerre. Tehát az egymással küzdők figyelembe veszik a másik karakterét , s az alapján eldöntik, hogy mi is történik, mint ahogy neked is ezt kell majd tenned. Tehát ha balról jobbra egyre képzetlenebbek, az első jobb mint te, a második veled megegyező, a harmadik pedig jóval alacsonyabb, akkor ezek a válaszok születhetnek:

*az acél csikordulására reflexből ugrik hátra, így a kard előtte suhan el, majd ő is kardot ránt*

*nem számított fegyverre, s társa is elulgrott mellőle, így már csak egy rövid fordulatra van ideje, a kard a nyaka helyett a vállába mar, a fájdalomtól fintorogva kap egyetlen fegyvere, a tőre után*

*a kardra markoló kezet figyelte, így a felé reppenő szék teljesen váratlanul érte, kezét se tudja már felkapni, fejen találja, és hátrabucskázik az asztalok között, majd szédelegve próbál feltápászkodni*

Mint láthatod, mindenki maga dönti el, hogy az őt ért támadásokat elkerüli-e, és ha igen, hogyan, továbbá, hogy milyen mértékű sérüléseket szenved, elájul-e vagy mennyire harcképes.

Természetesen, azért kicsit bonyolultabb a dolog. Itt nincsenek szintek (remélem mond valamit ez neked) nincs mihez mérni tudásod, hatalmad. Figyelni kell a másikat, főleg ha még nem ismered, hogy mit tesz és hogyan. Elismerem, kell hozzá egy kis gyakorlat.

Még egy fontos dolog, hagyd, és főként várd meg, míg a másik reagál. A játék nem gépíró verseny. Nem az nyer, aki gyorsabban le tudja írni, mit tesz a másikkal, s az hogyan hal meg egy nyikkanás nélkül, csak mert lassabb a nete, vagy lassabban gépel.

És még egy nagyon fontos dolog. Senki sem hallhatatlan! Lehetsz bármennyire nagy varázsló, harcos vagy akár isten, azért legyen gyenge pont, ha szükséges. De kérlek, igyekezz elkerülni a harcokat, a halált. Ez a játék nem erről szól, hanem hogy jól érezd magad, és a többiek is
.
Ebből több dolog is következik:
-Ölni a játékban nem etikus, csak ha a másik fél is beleegyezik, s a helyzet semmi más kiutat nem hagy. Egy karakter érték a másik számára, nincs joga senkinek megfosztania a másikat a játékától, annak örömétől.
-Senki sem halhatatlan, ilyen nincsen. Egy harcban igen könnyen sérül mindenki, majd a felcserek vagy a mágia ezen segítenek, de senki nem kerülhet el minden támadást bravúrosan, hacsak nincs magasan az ellenfele felett harci tudásban, de még ilyenkor is megeshet, hogy egy jól megfogalmazott, meglepő támadás sebezhet.
-A tudás sokat számít, de ott a túlerő, ha egy magas "szintűre" sok kisebb támad, legyőzhetik Ez is csak egy irányelv, de kezdetnek jó.
-Az íjjász kemény dolog, mert vessző elől kitérni nehéz, de ha alacsonyabb "szintű" íjjász vagy, akkor tudd, hibázhatsz, gond nélkül lőhetsz mellé. De gondos célzás után gyanútlan ellenfelet bizony egy kezdő íjjász is lelőhet, s akkor már csak a páncél segíthet.
-Ne akarj feltétlen hatalmas mágikus varázstárgyakat. Ne legyen feltétlen mindent átvágó kardod, s átvághatatlan keménységű páncélod, ez nem a félistenek világa. Őszintén szólva később se legyen.

Fontos netikett még, hogy offban ne sértegesd a másikat, ha úgy érzed a karaktere bunkó, fogadd el, hogy az csak egy karakter, a user nem feltétlen ilyen. Ha valaki más vét a fentiek ellen, offban finoman figyelmeztetheted, hogy nem reális, amit tesz, de ne menj bele vitába, megölheti a játékot.

Remélem tudtam segíteni, és hamar beletanulva, te is jól fogod érezni magad. Elnézést, hogy ilyen hosszú lett a bevezető, de szükségesnek éreztem.
De talán a legjobb dolog amit az elején tehetsz…Figyelj! Figyeld csak a többieket, hogy hogyan játszanak, hogy cselekszenek, hogy használják az itt leírtakat. Remélem épp nem chat szinten fognak épp akkor játszani.

Végül még 1-2 technikai dolog:
- A főoldalon csak az utolsó 5 szólást látod. Jobb oldalt találsz egy linket "Az utolsó 50 sor" néven ( ha nem találod akkor a címe: http://www.rpg.hu/tronbitorlo/25utolso.php ). Nyisd meg egy másik böngészőben (ablakban) és onnan figyeld a játékot. És ne felejts el, a játék aktivitásától függően 5-30 másodpercenként frissíteni az oldat. Ez egy ilyen játék.
- Ha még nem vetted észre, színt adhatsz a karakterednek. Adj neki titulust, és mottót. A mottód legyen kulturált, de bármi lehet.
- Bár a játékban időt gyűjtesz, ahogy mondtam, a játék a lényeg. És nem királyként érkezel, ez csak a játék körítése, színesítése, bár válhatsz királlyá, ha fordulót nyersz. A legutolsó és jelenlegi király képét a jobb alsó sarokban találod.

És most, lépj be. Lépj be ebbe a világba, a síkra, melynek közepén egy kastély áll, körülötte rendezett park, nagy szökőkút. A kastély emeleten vendégszobák, és egy óriás trónterem, ( kandallóval, székekkel, asztallal, néhány fotel, kanapé. hol mindenki tartózkodik, beszélget, éli életét, Lép be a kapun és légy a világ részese.

*Még a távozó, belépni után szól*
Ha segítségre van szükséged, kérdezd nyugodtan a többieket!


A kastély játékosai


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]