Ugrás tartalomhoz


Fotó

Fegyverek, fegyverek, fegyverek


 • Válasz írásához lépj be
109 hozzászólás érkezett eddig

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 15:42

Hali!

No meg van különbség a "sebzés nagyobb, mint a páncél"
esetén bekapott mondjuk 2-3 rubrika és a bleifrei cucc nélkül
benyelt mondjuk 20 kockányi satírozás között, nem?

Az első egy kiadós zúzódás, a másikban a Trauma Team
kiskanállal vakar fel az aszfaltról.

Adios
KLM

Londelmor

Londelmor

  Éjjeli Őrjárat

 • Fórumita
 • 196 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 14:15

Szóval van értelme páncélba bújni a CP-s fegyverek ellen vagy inkább a fedezék?

itt a lényeg, és ezt már (szerintem) meg is válaszoltad magadnak a hozzászólásodban.
ugyanis két külön dolog az, hogy a létező (és fizika törvényeinek engedelmeskedő) fegyverek ellen van értelme páncélt felvenni, vagy a CP-s szabályoknak engedelmeskedő fegyverek ellen van-e. nem mindegy, hogy "csak" bordatörésed/repedésed lesz, vagy keresztüllövik a tüdődet/egyéb fontos szervedet. persze a valóságban sem mindenhatóak a páncélok, de pisztolyok ellen még komoly esélyük van az életmentésre.
ellenben, hogy a CP alkotói mit találtak ki, és hoztak össze egy rendszerben, ami legjobb esetben is csak modellezi a valóságot... az általad felvetett számok alapján a kérdésedre egyértelmű "nem" lenne a válasz, leglaábbis a CP-n belül. ha azonban nem csak a számértékeket nézzük, hanem egy kis szerepjáték is kerül a képbe: egészen biztos vagyok benne, hogy bárki nagyobb biztonságban érezné magát, ha van rajta mondjuk egy páncélmellény, mintha ingujjban rohangál a célkereszt rossz oldalán.
arról nem is beszélve, hogy miért ne lehetne páncél és fedezék? :lol: szerintem minden értelmes ember fedezékbe bújik, ha lőnek rá.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 11:26

Egy újabb urban legend hullt a porba Doc álltal, nos, akkor a tézer nagyon NEM = azzal ha valaki (sarkított példa) belenyúl a 220-ba. Akkor a téma ezzárva, a kérdés eldőlt. Egy másik kérrdés. A fegyveres harc a CP-ben ugyebár mindennapos. Nos, ez érthető.De. Én azt kérdezném, hogy az ultramodern high tech pusekok melett van e értelme a páncélnak. Egy 4D6-os pisztollyal is átlősz egy Motorcross Armort, a felchettel meg szét is téped. Szóval van értelme páncélba bújni a CP-s fegyverek ellen vagy inkább a fedezék?

doc

doc

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2580 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 08:14

Nos valamit konyítok a biológiához (Mentős), ebből kifolyólag mondok véleményt. Természetes az áramütésnél bekövetkező izomösszehúzódás, de már a mai tézerek is máshogy működnek, hát még 2020-ban. Ha egy mostani tézerrel sokkolsz valakit, akkor annak csak ott lesz izomrángása, ahol hozzáért a sokkoló. Ezek nem adnak le akkora energiát, hogy bugizni kezdjen a célpont. Az a pár tízezer volt meg éppen elég, hogy lebénítsa az idegrendszerét időlegesen.
Tehát, csak abban az esetben lehet véletlen elsütés, ha a pisztolyt tartó kezet találja el a tézeres. Ekkor is véletlenszerű találattal, mert ebben már semmi akaratlagos nincs.
Arról nem is beszélve, hogy 2020 körül már biztos lesznek olyan kábító fegyverek, amik direkt az idegrendszert sokkolja, és semmiféle izomrángást nem okoz, csak egyszerűen kiüti az illetőt.
ui: én soeciel soha nem hallottam olyat, hogy valaki sokkoló következtében bevizelt volna...
Egészen más egy epilepsziás nagyroham, aminél az esetek 90%-ban megtörténik a baleset.

Cthulhu

Cthulhu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 19:05

Üdv Mindenkinek!

Elnézést az OFF topicért, de keresek nagyon egy Cyberpunk kiegészítőt és mivel az apróhirdetés rovat nem működik, kénytelen vagyok a fórumot ostromolni ezzel...

Szóval ha valaki esetleg tudna nekem segíteni, hogy miként tehetnék szert egy Protect & Serve kiegészítőre, az roppant jót tenne egy lelkes CP csapattal.

Előre is köszi, és még 1x bocsi az OFF topicért.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 10:11

Hali!

Valószínűleg elsül a revolver , főleg ha a kakas
(már ha nem rejtett kakasos snubbie) fel volt húzva.
A pontosság viszont... 3-4 méterről nem biztos, hogy
eltalál egy ember nagyságú célt. (-10 körüli levonás)

Ugyanakkor a tüskék sebességét és az emberi
reakcióidőt figyelembe véve, azt mondanám,
hogy ha legalább 3-al nem kezdeményezte felül
a tézeres a pisztolyost, akkor az egyet még belelőhet
mielőtt lesokkolódik.
(Már ha jól értettem, hogy egyfajta párbajt vívtak).

Adios
KLM

dave_t_i

dave_t_i

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 716 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 06:47

...az agy elektromos üzeneteit az elektromos áram hogy úgy mondjam felülírja.Ezért görcsbe rándiul, ...


Mivel jómagam sem vagyok biológus, viszont érintésvédelmet tanultam, így ebből következtetve tudok tippelni én is.
Alapból, akit megcsap az áram, annak az izmai 'összerándulnak'. Ezért nem tudja elengedni azt az eszközt, amit markolva csapta meg az áram (pl. csavarhúzó, zárlatos radiátor stb.). (Ezért is érnek először kézfejtetővel olyan alkatrészhez, ami esetleg áram alatt van. Ha meg is csapja, csak egy pillanatra, mert automatikusan visszarándul a keze.)


...és amikor ennek a görcsnek vége akkor jön a klasszikus tünet a bevizelés székletürítés, mert a delikvens elveszti az uralmat az izmai felett...


A tézer, ha jól tudom, egy nagy 'impulzust' mér az illetőre, utána az áldozat már nem az áramtól, hanem a csapás utóhatásaitól lesz mozgásképtelen. Hogy eközben mennyire tudja kontrollálni a záróizmait, nem tudom, de biztos vannak olyan oldalak, ahol az utóhatásokról lehet olvasni.


...,de szvsz nem találna. Ahhoz nagy mázli kéne.Inkább belelő a saját lábába,vagy egyéb testrészébe. Nos?


Ha az ujja a ravaszon volt, akkor valszeg elsülne a fegyver, bár közben a többi izma is megrándult, így tuti mellé. Ha a fegyver sorozat módban volt, annak gondolom komolyabb következményei is vannak...

Persze más a helyzet 'fegyvercsatolóval'. Ugye itt nincsen ravasz, viszont van finomelektronika - amit tuti próbálnak védeni ilyen jellegű impulzusoktól. Ezért ott szvsz nem történne semmi a fegyverrel.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.27, 19:59

Hát, ha jó vagyok bioszból (ami nem vagyok)Akkor szvsz mindenképp megrándul az izma,mert az agy elektromos üzeneteit az elektromos áram hogy úgy mondjam felülírja.Ezért görcsbe rándiul, és amikor ennek a görcsnek vége akkor jön a klasszikus tünet a bevizelés székletürítés, mert a delikvens elveszti az uralmat az izmai felett,de szvsz nem találna. Ahhoz nagy mázli kéne.Inkább belelő a saját lábába,vagy egyéb testrészébe. Nos?

StB

StB

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.27, 19:39

Ez attól függ, mennyire stresszes, feszült a revolveres, mennyi indulat van benne, milyen elszánt, hajlamos-e összeroppanásra, ép-e az idegrendszere... Szvsz tehát az esetek többségében a szerencsére bíznám (50-50%). De még ha el is sül a stuki, egyáltalán nem biztos, hogy eltalálja a tézerest, hisz az izomrándulás nem csak az ujjakat, de a csuklót és az egész testet összerántja valamelyest.

Proximo

Proximo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.27, 14:41

Egyrészt az új kiadás kapcsán, másrészt mivel a "Valósággá válik?" topicból kiderül, hogy a tudósok lassan mindent elkészítenek, amit 20 éve még sci-fi kategóriába soroltunk, új témát indítok a jövő fegyvereinek.

Nyitásnak rögtön a véleményetekre vagyok kíváncsi:

Mindenki ismeri a tézert, ugye? Ez az a kis ketyere, amivel két elektromos tüskét lehet kilőni, és az szépen kiüti az ellent. Ez idáig rendben, DE! Mi van akkor, ha egymással szemben áll egy revolveres és egy tézeres, céloznak egymásra és a tézeres lő? Az izommozgástól elsül-e az ellen lőfegyvere?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]