Ugrás tartalomhoz


Fotó

Sliders


 • Válasz írásához lépj be
178 hozzászólás érkezett eddig

_hotka1 (NPC/NJK)

_hotka1 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.01.24, 17:45

Szevasztok!
Meg tudnátok mondani , hogy az 5 szezon alatt hány időzítő szerepelt a sorozatban?Köszzzi!

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 16:00

Az említett részről:

21. THE YOUNG AND THE RELENTLESS (Fiatalok és könyörtelenek)

A csapat egy olyan helyen találja magát, ahol a nyugdíjkorhatár 30 év, a fiataloknak addig mindenképpen be kell futniuk azon a pályán, amelyet választottak. Odaérkezésük után Quinn-nek át kell vennie az alteregója szerepét, mert kiderül, hogy azt meggyilkolták. Ebben a világban Quinn nagy pozicíóban van, ő az "oktat-nevel" program egyik vezetője. Wade és az evilági Wade is sokban különbözik egymástól. Arturo és Rembrandt, mivel már 30 éven túliak, másodrangú állampolgárok. Kis összetűzésbe kerülnek a hotelban az egyik fiatallal, mert az nem akarja kiszolgálni őket. Ezért bíróság elé állítják mindkettőjüket, ahol a bíró és az ügyvéd is tizenéves.

(OFF)Na erre nem is emlékeztem hirtelen erre a részre mindjárt megnézem , egyébként az említett oldalról az 5. évadig , ha jól emlékszem MINDEN rész letölthető!(/OFF)


GorNaToth

GorNaToth

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 15:55

Q10:

A Sliders-nek csak 5 évada van.
A 4. végén száll ki belőle a 2 O'Conell. Az 5-et is leadták magyaron, és mondhatni elég gyengécske.

Bocsi öreg , de tévessen tudod.
Ha nekem nem hiszel nézd meg a www.sliders.tag.hu-t , és ott nézd meg , az új részeknek már a tartalma is megtekinthető.

:szerencsetlen: Én mondjuk csak olyat láttam ott, hogy nincs hatodik évad, viszont az oldal készítője fanficet ír. Szerintem ez a mondat azt jelenti.

Sziasztok útjára bocsátok egy sorozatot a 6.szezon lehetséges folytatásairól ez csak a fantáziám merész megvalósításai de remélem tetszeni fog.


Más:

Ezt a részt nem láttam... boldogabb pillanataiban valaki mesélne róla?

A linkelt oldalon season2, 21. THE YOUNG AND THE RELENTLESS

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 15:55

De azok a világok tényleg jók voltak, nkem az maradt meg nagyon, mikor mindenki olyan gyorsan élte az életét, mert max 30 éves korukba be kellett futniuk. A bíró is valami kis helyes huszonéves volt. :P

Ezt a részt nem láttam... boldogabb pillanataiban valaki mesélne róla? :P

Ha nagyából Thya , vagy te megmondod , hogy melyik évadban , szíves örömest , de így kicsit nehéz lenne........
A Kromaggokról volt egy picit ezelőtt szó , és végeztem egy kis gyüjtőmunkát velük kapcsolatban , remélem hasznos infók lesznek benne a részetekre:

A Kromaggok

A harcos faj, melyet kromagg néven ismernek, nevét a cro-magnoni emberről kapta. Ez a korai evolúciós őse a homo sapiensnek, és valószínűleg még a kromaggoknak is. Maxillien Arturo professzor felállított egy teóriát, miszerint a kromaggok a "gyilkos majmok" leszármazottjai, amik kegyetlenül és sikeresen ölték a rivális elsőrendű fajokat. [Invasion]

Mr. és Mrs. Mallory azt állították, hogy a kromaggok együtt fejlődtek a homo sapiensekkel (a másik magasabb rendű fajjal) az Otthoni Világban. Évszázadok óta mind a kromaggok, mind a homo sapiensek békében és harmóniában éltek, egészen a véres polgárháborúig, amit úgy ismernek: a Nagy Küzdelem, ami az Otthoni Világ irányításának megszerzéséért robbant ki. A Küzdelem három éve tombolt: a kromaggok több mint a felét meghódították a bolygónak, megölve vagy rabszolgasorba kényszerítve a helyi homo sapiens populációkat.

Közel a győzelemhez, a Kromanus klán parancsnoka, Kromanus, a kromagg katonák 12. légióját a homo sapiensek fővárosának legyőzésére vezette. Úgy tűnt, az emberek elveszíthetik a háborút, ám Michael Mallory feltalált egy szerkezetet amellyel sikerült legyőzni a kromaggokat de nem örökre ezért Kifejlesztetek egy védőketrecet így a világ felderíthetetlenné vált a kromagg szenzorok számára, és ezért elveszett a végtelen számú világok között. Ha a kromaggok megpróbálnának visszacsúszni, használva az Otthoni Világ galaktikus interdimenzionális koordinátáit, egy csúszó-ketrecbe csúszhatnak bele. [Genesis, Common Ground, Slidecage]

A kromagg fordító, Mary szerint a kromaggok szülőbolygója állandó különböző kromagg klánok közötti törzsi háború színtere volt. Ez addig tartott, amíg a kromaggok fel nem találták a csúszást, és Quinn egyik alteregója át nem adta nekik a csúszás egyenletét. A különböző kromagg törzsek egyesültek egyetlen nagy katonai vezetés alatt, hogy megalakítsák a Kromagg Dinasztiát, ellenállva annak a számukra sokkoló felfedezésnek, miszerint a legtöbb világot "azok az idegesít? homo sapiensek" uralják. Félelmük és utálatuk az ember felé a kromaggoknak egy közös "ellenségképet" adott, és megkezdték vérszomjas csúszó hódításukat. Egyik világot a másik után meghódítva a Kromagg Dinasztia leigázza az ott él? populációkat, és legyőz még egy homo sapiens világot. [Invasion, The Other Slide of Darkness]

Ám találkozván hőseinkkel és csúszó-tudományukkal, a kromaggok megijedtek egy lehetséges ellentámadástól, amelyet egy homo sapiens csúszó-hadsereg indíthat ellenük. Miután kivallatták és megkínozták hőseinket, megengedték nekik, hogy elmeneküljenek. Egy titkos, Quinn Mallory-be beültetett követő eszköz segítségével a Kromagg Dinasztia remélte, most felfedezhetik és leigázhatják az Elsődleges Földet, és vele a feltételezett csúszó-hadsereget. Az Elsődleges Föld meghódítása után az új terv az volt, hogy hagyják Quinn-t, hogy elvezesse őket az Otthoni Világba, és akkor a Kromagg Dinasztia visszanyerheti szülővilágát. Mialatt Rembrandt Brown a kromagg átnevelő központban raboskodott, "beprogramozták", hogy ölje meg Quinn-t, amikor kinyitja a csúszó ketrecet, és akkor a kromaggok elkezdhetik az inváziót az Otthoni Világ ellen. Amikor a terv meghiúsult a kromaggok folytatták régi tervüket, és követték Quinn-t a követő eszközzel... [Invasion, Common Ground, Slidecage].
Huh.... :szerencsetlen:

Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 15:39

De azok a világok tényleg jók voltak, nkem az maradt meg nagyon, mikor mindenki olyan gyorsan élte az életét, mert max 30 éves korukba be kellett futniuk. A bíró is valami kis helyes huszonéves volt. :szerencsetlen:

Ezt a részt nem láttam... boldogabb pillanataiban valaki mesélne róla? :P

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 13:47

Hali!
Jó tudtod Wayed volt a csajszi neve , és a Kromagok először elrabolták , elvitték egy Kromagg dimenzióba valmi tenyésztelepre , és ha jól emlékszem hőseink keresték egy ideig , de kiderült hogy meghalt. Én a sorozatot eleinte csak az átjárók miatt szerettem nézni , tudtam is egy oldalt , ahol évadokra volt szedve minden és minden évad összes részéből , amiben jól láthatók voltak az átjárók le lehetett tölteni. De sajnos a videóim törlődtek , a honlap pedig megszűnt. :lol:
Tud valaki mondani hasonló oldalt?

Módosította Q10: 2006.01.24, 13:48


Thya

Thya

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 65 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 13:35

Én is rajongó voltam régen, de nekem ott kezdett el nemtetszeni a dolog mikor a rövid hajó csaj eltűnt a sorozatból. Jajj nem ugrik be a neve, de jött az az új vörös, a katona vagy ki, egy kicsit még benne volt mindkét csaj, aztán, azt hiszem a Krommagok kinyírták az első lányt. Wayed vagy valami ilyesmi volt a neve? :D Nem emlékszek. De nekem ő volt a kedvencem. Kár hogy kinyírták a sorozatból. Meg a Krommagok után tényleg kezdett elborulni az egész történet... :felvon:
De azok a világok tényleg jók voltak, nkem az maradt meg nagyon, mikor mindenki olyan gyorsan élte az életét, mert max 30 éves korukba be kellett futniuk. A bíró is valami kis helyes huszonéves volt. :lol:

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 12:38

Q10:

A Sliders-nek csak 5 évada van.
A 4. végén száll ki belőle a 2 O'Conell. Az 5-et is leadták magyaron, és mondhatni elég gyengécske.

Bocsi öreg , de tévessen tudod.
Ha nekem nem hiszel nézd meg a www.sliders.tag.hu-t , és ott nézd meg , az új részeknek már a tartalma is megtekinthető.
Hogy mért van külön Sliders topic? Nem is tudom. Akkor ennyi erővel miért van Jóbarátok , Simsons....stb. topic. Ha a moderátoroknak és az adminoknak nincs ellenére , akkor mért ne legyen? :lol:

Arky

Arky

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 239 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 12:04

Q10:

A Sliders-nek csak 5 évada van.
A 4. végén száll ki belőle a 2 O'Conell. Az 5-et is leadták magyaron, és mondhatni elég gyengécske.

Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 11:41

Jókérdés... Talán mert ez megérdemel egy külön topicot? Kérdezt Q10-t..
De ez esetben fejet hajtok előtted: én sem mondhattam volna jobban. :lol:

GorNaToth

GorNaToth

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.24, 09:32

Na én is leteszem a magam két garasát a Sliderssel kapcsolatban (képzavar rulez). Az első kb. két és fél sorozat nagyon tetszett anno ifjú lelkemnek, mert ott részenként valami érdekes gondolatkísérletet lehetett látni.

Hogyan működne a világ, ha a nők kezében lenne a politikai hatalom; ha a tudomány rég elveszett volna és mindenki a babonákban hinne; ha Rembrandt lenne a Király; ha nem lenne penicillin; ha születésszabályozás helyett lottó lenne, ha börtönvárosok működnének, ha mindent a fogyasztói társadalom szelleme uralna. Vajon jelentene-e erkölcsi emelkedettséget az, ha mindenki műveltebb lenne (a maffiózó latinul káromkodna, és az utcai suhancok Csajkovszkira ropnák). Vajon kibírná-e az ember, ha Men In Black stílusban élne mindenki? Vajon elogadnál-e minden világot a saját hazádként, csak hogy megnyugodhass és végre a fenekeden maradhass?

De sajnos a folytatásokban elromlott a sorozat. Jerry O'Connell átvette a producerséget, és olyan is lett az egész. Akció, kromaggok, jó nők, vagány csávók, semmi agy, csupa izom és akció. Az egyes világokban már semmi érdekes nem maradt, és ráadásul tök repetitív lett (hányszor is volt gyilkos kór? hát dinoszaurusz? hát jövendőmondó/orákulum?). A kerettörténet a hangulatos eredeti változat helyett nagyon gáz lesz (főszereplő máshol született, szülei is csúsztak, testvére van... nem kicsit mond ellent az első szériának, hogy a Quinn kerjében csikorgó kapus viccet elrontották, az pedig LOL). A legjobb szereplő pedig, akármit is mondtok, számomra Maximilian Arturo prof marad (kedvenc Gimli törpénk), és valahogy feltűnően körülbelül ott romlik el a sorozat, ahol kiszállt, ez talán a kettő és fél szezon után van kb. Na onnantól akkora a hanyatlás, és annyira gyermeteg szombati punnyadás lett az egészből, hogy egy idő után otthagytam, a sorozat meg beállhat a Bűbájos boszik, a Száguldó Vipera és a Knight Rider közé a sorba.

Amúgy miért nem a Sorozatok témában vagyunk?

Módosította GorNaToth: 2006.01.24, 09:32


Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 23:57

(OFF)De igen. Mondjuk Bart felnő, mert átugrott egy másik idősíkba, és tök ugyanolyan mint Homér, és lesz egy fia is, Bart2... :lol: (/OFF)


Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 23:29

Értem!
Nagyon várom , hogy végre láthassam a hatodik évad részeit is , bár sajnálom , hogy már nincsen Jerry O'Conell , mert ő volt a kedvencem az egész sorozatban ahogy Rebrant Brown mondaná ''zsenikém'' , dehát előfordult már szereplőváltás más jó sorozatban is.

(OFF)A Simpson Családot azért szeretem , mer ott kizárt , hogy Homért más játsza! :lol: :D (/OFF)


Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 23:23

Most így hasraütve például az a rész, mikor minden ember tökre meg van elégedve, mindíg csak egy ember, a kiválasztott (ki gondolta volna :lol: ) a szomorú, aki öngyilkos akar lenni. Aztért, mert valahogy megkapja az összes elégedett emberke gondjait, meg fájdalmát, és ez lassan arra sarkalja, hogy belevesse meagát valami lyukba...
Aztán persze kedvenc főhőseink megmentik EZT a világot is... :D

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 23:20

Hát kérlek szépen nekem megvan az összes rész , már 4 szer végig néztem az összeset (kivéve az újakat , a hatodik évadot , mert az még nincs magyarul) és kapásból tudnék mondani kb. 15 részt , amiben az emberek ''furcsák''.
Szerintem ez a meghatározás eléggé nagy kiterjedésű , úgyhogy ha konkrét részre gondolsz akkor próbáld meg , ha nem is pontossan , de nagyából elmondani , hogy melyikre is gondolsz!

ÍZIRÁJDERÖCSÉMÍZIRÁJDER! :lol:

Módosította Q10: 2006.01.23, 23:21


Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 23:16

Igen-igen. Rájuk. Szerintem azok a részek a jók, mikor az emberek a furcsák... Azok viszont nagyon hangulatosak tudnak lenni ám! :lol:

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 21:07

Szlájdörz? HM... Nem tudom, nekem általában csak tespedós szombat délutánjaimon jöhet szóba... De az alapötlet elég jó. Kár hogy elrontották azokkal a fura, és bötén kinéző ufókkal, vagy mikkel...

Azt hiszem , vagyis gondolom , hogy te a Krommagokra gondolsz. Hát nem is tudom , szerintem nem nagy probléma , hogy benne vannak a sorozatba. :lol:

Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 21:02

Szlájdörz? HM... Nem tudom, nekem általában csak tespedós szombat délutánjaimon jöhet szóba... De az alapötlet elég jó. Kár hogy elrontották azokkal a fura, és bötén kinéző ufókkal, vagy mikkel...

Q10

Q10

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1201 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.23, 21:00

Na hali mindenki!
Itt egy fórum a Sliders sorozat szereelmeseinek! Remélem jól elleszünk itt.
Jó fórumzást mindenkinek! :lol:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]