Ugrás tartalomhoz


Fotó

Caelumi Játék


 • Zárt téma Téma lezárva
611 hozzászólás érkezett eddig

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.13, 08:54

Egy éve nem esett hozzászólás, ezért ideiglenesen zárolom a témát.
Azonnal nyitom, ha PM-ben egy szervező megkeres a folytatással kapcsolatban.

Lee

Lee

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.17, 09:08

remélem még találkozunk a csatatéren.Minden bizonnyal és akkor sem lesz könnyebb dolgod! :titok: :)

Owden

Owden

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.15, 22:33

Üdv!

Így pár nappal a játék után, rendezve gondolataimat, annyit fűznék hozzá a játékhoz, hogy nagyon jó volt. Sok emlékezetes pillanattal távoztam a terepről, pl a csütörtök esti láncingben alvás, a párbaj Aidannal, ami tényleg hosszúra sikeredett hála Aidan remek harci tudásának, de ott van még a caelumi alakulat szombat esti vándorlása is, az arxi csapattal vívott off-gyakorló harc is, ami még az arxiak túlerejével is általában a caelumi had győzelmével záródott. Külön köszönet Aillanának, Homárnak, a caelumiaknak, akik idén is szép vegyes társasággal büszkélkedhettek, Aidannak a párharcért, remélem még találkozunk a csatatéren.

Osborn Morieth, Az Ötök egykori caelumi főpapja, ex-paplovag, Fény Gárdista

Lee

Lee

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.14, 11:08

üdv!
Nekem nagyon tetszett a játék...bár volt néhány apróság,ami zavart,de összességében nagyon jó volt a hangulat és a társaság.
Kölün köszönet:
Faffnir Deregonnak,aki kíváló hadnagytársam volt Arxban és ketten egy ütőképes sereget alkottunk a helyi milíciából.
Zsoldostanya teljes népének,akikkel a közös hadgyakorlaton gyakorlatilag egy csapattá kovácsolódtunk(mindenki ismeri:"BERSEEEERK!!!!!":punny:)
Owdennek,akivel egy nagyon jó hosszúkardpárbajt vívtam,bár sajnos veszítettem,de hoszú volt és izgalmas.
És végül mindenkinek,aki eljött és olyanná tette ezt az izgalmas és jó játékot,amilyen lett!
Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
Aidan,Arx Alveus hadnagya

Crimson

Crimson

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.13, 22:56

Sziasztok!

Én is köszönöm mindenkinek a játékot. Remélem minnél többek számára jelentette azt amiért voltaképp lejöttek. Sokféle véleményt hallottam, hogy jóvolt rosszvolt. Én részemről jól szórakoztam, mert szerintem egy nagyon jó társaság gyűlt össze (közel sem csak Caelumban) egy nem túl jelentős kivétellel. Szerintem maga a játék is elég jó volt, lehet furán hangzik, mert varázslót hozok mindig, de örülök neki, hogy több szerepet kaptak idén a harcosok is (szerintem...). A sztorira sem lehet panasz részünkről abszolút. Ami nekem személyszerint gondot jelentett az a sokat emlegetett terep. :ize: A táj szép volt csak a lejutás/hazajutás körülményes és hát ami még rosszabb, hogy lában gyakorlatilag vasárnapra teljesen összeroncsolódott a sok túrától, de már szombaton is sántítottam erősen sajnos.

Szóval mégegyszer köszönöm mindenkinek aki lejött és persze nem utolsósorban Homárnak és Ailanának, hogy az egészet lehetővétette.

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.13, 21:32

Hali!

Megvolt!

Jó volt!

Köszönöm minden illetékesnek. Részletek később, de holnap még megyek vissza terepszemlézni egy nagy kört, és hulla vok, ezért go pihi.

Külön menithenksz a caelumi blokknak, akik idén a "legrendesebben hátrahagyott táborhely" díjat is megnyerték (a számtalan ines sikeren kívül).

Szép volt fiúk (és ofkórz mégszebb bolt lányok!!!) :ize:

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.06, 13:41

Halihó!

Nos, utolsó bejelentkezés mielőtt hétfőn kimegyek az építőtáborba, és nem nagyon lesz netkontaktom.

A végleges jelentkezési lista szerint 128 fix előjelentkezett és befizetett emberünk van 134 előjelentkezőből. Ez igen jó arány, főleg, hogy nem reklámoztuk nagyon a rendezvényt, de soha még ennyire korrekt jelentkezési és fizetési adatokat nem kaptam egyik évben sem, ezt köszönöm minden érintettnek.

Az előtáborra is van jópár jelentkező, és kedd magasságára a faanyagok és egyéb építéstechnikai kellékek is a játéktérre érkeznek.

Szeretném azonban felhívni a figyelmet minden leendő résztvevő számára, hogy az időjósok szerint baromi meleg, de igen változékony idő lesz. Ami azt jelenti, hogy számíthatunk felhőszakadásra, igen erős szelekre, és szélsőséges esetben jégre is. A napsütéses időszakokban, viszont igen erős melegre, napsütésre van kilátás.

Tehát minden leendő résztvevőt kérek, hogy számoljon a fentiekkel, akár esőcuccok, akár sátor lerögzítés akár napszúrás elkerülés ügyében. Különös odafigyelést igényel az erős napsütés és szeles idő kombinációja, mert ilyenkor lehet legkönyebben napszúrást kapni, hiszen a szél miatt nem vesszük észre mióta vagyunk már tűző napon.


A további információk, mint megtalálhatóak a honlapon.
További szép napokat, és jó játékokat kívánunk!

CJ-AE Szervezőség

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.28, 14:14

Elérkeztünk a 100. előjelentkezőhöz, így amolyan lasttime emlékeztető:

2008-as Karakterlista

S mivel a junuis 30. hétfő már igen közel, ezért aki még szeretne az előjelentkezettek előnyeiből részesülni, még a hétvégén és hétfő éjfélig megteheti.

Részletek a jelentkezés feltételeiről és előnyeiről

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.04.25, 18:36

Jah, amit majdnem elfelejtettem...

A 2008-as játék FINAL szabályrendszere!!!!

A rendszer 1.0-ás, tehát innentől legfeljebb hibajavítás fordulhat elő benne. Ezzel egyúttal sikerült megdönteni saját rekordunkat is, és már május előtt kijönni a végleges szabályokkal.

Köszönöm minden közreműködőnek a remek munkát! Szép volt lányok-fiúk!

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.04.16, 04:49

Noh embörök, megvolt a terepbejárás.

Képek ITT! (zippelt cucc)

Első körben bebizonyosodott hogy a játéktér jóval nagyobb mint az eddigi. Legalább 2-3x akkora a mejárható rész mint a gödöllői részen.

Második, hogy sok és nagy nyílt terep van. Tehát a bokorban lapulós tolvajok és orgyilkosok ideje eléggé leáldozik (legalábbis nappal mindenképpen). Cserébe vaaaan naaaagy susnyás nádas ahol lehet kommandózni.

Harmadik, relatív kevés az árnyékos rész, tehát a táborhelyek kiosztása kicsit nehézkes volt. Jelenleg a dombtetőn lévő Arxnon kívül két nagyobb táborhelyet találtunk, és a két kisebb csapatnak még levegőben lóg az elhelyezése. Sajna az illetékes helyszínszervezők jelen nem léte miatt erről nem tudtunk beszélni, de májusban még lesz egy utolsó esélye mindenkinek.

Összességében a terepbejárás hasznos volt, szépen sütött a nap, láttunk 2 szivárványt, de esőt pont nem kaptunk a nyakunkba.

A májusi terepezésről infókat rövidesen olvashattok.
Adios!

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.28, 11:50

Úgy néz ki hogy elkezdődött közben a weboldalunk redizájnolása, az esetleges "érdekes" színösszeállításokért elnézést, még jó ideig próbálgatás zajlik, addig türelmeteket kérném.

További részletek az Alariusi Expedícióról és annak szabálymódosításairól pedig ITT olvashatóak.
Az itt olvasható infók a városvezetők számára bírnak lényegi jelentőséggel, a többi karakter számára lényeges infók bekerülnek a rendes szabályokba is.

Újabb fejlemények az április 12-i terepbejárásról ITT

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.25, 16:25

Khmm... izé... nem "Moho Sapiens - Zablás" hanem Zabálás... :)

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.25, 10:56

Hi Alaven!

Konkrét előjelentkezés május 1-től lesz, akkor lehet leadni a pontos adatokat, melyek mikéntjéről addigra természetesen lesz külön infó. Előzetesen azonban elmondhatom, hogy várunk titeket szeretettel! :(

A csapatunk inkább tekinthető vegyes jelleműnek, amit jelenleg egy nekromanta nagyúr (Gorwenal nagyhercege rohog.gif ) vezet. Próbálnánk továbbvinni ezt a szálat, de mivel itt már vannak nagyobb hatalmi tényezők a játék folytatósága miatt, érdeklődnék, mennyire lehetség, hogyan illeszkedne a történetbe (igazából az foglalkoztat nincs-e vele baj)?

Caelum történelme valóban erősen kidolgozott, és erősen egyedi. Egy-az-egyben nem hiszem hogy egy más játékról átemelhetőek karakterek, de mindig rugalmasan álltunk a karakterkonverzió kérdéséhez.
Valamikor április közepe táján lesz egy nagyobb linkgyűjtemény, ahol a világképről és történelemről olvashat minden érdeklődő, ez remélem segít majd megalapozni a csapatok személyre szabását.

A végső szabályrendszer vélhetőleg szintén áprilisban lát napvilágot, most már főleg csak a stilisztikai és megfogalmazásbeli lektorálással töszmögünk, igyekszünk a lehető legtömörebb de átlátható megofgalmazásra törekedni. Maguk a szabályok viszont (a töltési kérdéseket kivéve ahol lesz kisebb módosulás) 90%-ban véglegesek.

...azt valaki megmondhatná, hogy milyen zene megy alatta (video)

Emlékeim szerint a Highland - One more time, illetve a végén a Moho Sapiens - Zablás című szerzeménye volt felhasználva. Gondolom kitalálható melyik melyik :)

Viszont majd valamikor szeretnék veletek direktebben is egyeztetni, plíz dobjatok egy privit valami konkrétabb elérhetőséggel (msn, telefon) mert lenne itt pár kérdés, ha nagyobb létszámú csapattal érkeznétek.

Üdv és kérdezzetek bátran, azért vannak a fórumok! :sor:

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.25, 09:21

egy nekromanta nagyúr (Gorwenal nagyhercege :) )


Ez egyébként nem igaz :sor:


Most már annyira nem is számít (bár mások biztos érdeklődnek még), a következő alkalommal egy erősen eltérő, sokkal autentikusabb csapattal fogunk menni, a célunk pedig a hangulat tökéletesítése lesz.

Megnéztem a videót. Kildar, kitettetek magatokért. A hangulat nagyon jól átjött, azt valaki megmondhatná, hogy milyen zene megy alatta.

Alaven

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.24, 20:48

egy nekromanta nagyúr (Gorwenal nagyhercege :) )


Ez egyébként nem igaz :sor:

Sem ott, sem itt, de itt még annyira sem, hiszen a CJ világában nincs Gorwenal.

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.24, 20:33

Üdv!

Egy veszprémi csapat nevében szeretnék jelentkezést leadni a július második hétvégéjén tartandó játékra. A party ideális esetben a 15-20 főt is elérheti, de a pesszimista vélemény szerint is legalább 10 emberrel számolhatunk.

A szabályrendszert olvastuk, tele vagyunk kérdésekkel, de ezek inkább csak amiatt vannak, mert nem voltunk még caelumi játékon. A legtöbb kérdés a skillek tanulásával és a mágiával kapcsolatban merült fel, de egyelőre jobban érdeklődnék maga a világ után.

A csapatunk inkább tekinthető vegyes jelleműnek, amit jelenleg egy nekromanta nagyúr (Gorwenal nagyhercege :) ) vezet. Próbálnánk továbbvinni ezt a szálat, de mivel itt már vannak nagyobb hatalmi tényezők a játék folytatósága miatt, érdeklődnék, mennyire lehetség, hogyan illeszkedne a történetbe (igazából az foglalkoztat nincs-e vele baj)? Ha szükséges, változtathatunk a dolgon, ne ez tegyen tönkre más dolgokat.

A játéktechnika kérdésekkel még várok, majd csak akkor, ha kész lesz a teljes, játékon használt szabályzat, lehet, hogy ezzel sok billentyűkarate edzéstől mentek meg mindenkit.

Tisztelettel:
Alaven

Módosította Alaven: 2008.03.24, 20:38


M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.24, 19:01

A videó többi része a foggal-széttépjük-a-pajzsunkat jelenetet leszámítva,


Ilyenkor vagyok büszke magamra.

Igen, én rágtam a piros-fekete pajzsot.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.24, 18:17

Üdv!

No, végig"nyaltam" a képeket. :(

Igazából továbbra is egy kellemes piknik hangulat árad a galériából, leszámítva a jelmezeket. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a "LARP életérzés" még mindig a képek nem látható tartalma marad. Nekem.

Ezzel szemben a videó már igazi kedvcsináló! A srácok dala megmosolyogtatott, bizonyára ott és akkor a hírük bejárta az összes in és out területet. :ok: Szuper! (nem tom miért és kinek, de jó poénnak tartottam mint kívülálló).

A videó többi része a foggal-széttépjük-a-pajzsunkat jelenetet leszámítva, ami megint csak vicces volt, nem tartogatott semmi olyat ami kiemelkedő lett volna, viszont a jó hangulat átjött. Ennél kell több egy liveon? :)

Nem. Nem kell. :sir: :sor:

Módosította Aemaeth: 2008.03.24, 18:18


Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.24, 16:19

Khhmm... ne menjünk bele kik folytatták a leginkább vérre menő vitákat, holmi nem elismert találtok miatt... Egyikük sem volt éppen kisgyerek, és nemegy volt nálad idősebb... :) (maradjunk annyiban, inkább jellemkérdés a dolog)

Viszont ha bárki könyökön talál és elkezd ordítani hogy megvolt, akkor szépen közlöd vele hogy nem, és ennyi. Ha pedig végetért a harc, vagy rosszabb esetben vitává fajul a dolog, akkor szép szóval elmagyarázod, hogy nem szoktunk ilyeneket üvölteni, majd kerítesz egy Látót, aki ezt szépen megerősíti, illetve ha vita áll fenn akkor segít megoldani.

Ha azonban valaki az első figyelmeztetés után is bekiabálósat játszik, akkor nyugodtan lehet jelezni (megintcsak a legközelebbi látónak) a problémát, és megoldjuk.
Természetesen a folyamat elvégezhető nemcsak "gyerek" kategóriájú emberkéknél is. :sor:

Golyszi

Golyszi

  Fröccsöntött kapuőr

 • Archívum
 • 551 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.24, 16:14

nekem a kisgyerekekkel nem az a bajom, hogy lehetségesen ön- és közveszélyesek, hanem legtöbbjükben túl nagy a nyerési vágy, és míg én 17 éves fejjel kiállok egy necces találat után, ha gázos a helyzet, addig ő ha könyökön talál, ordít, hogy az megvolt...

"Legalább háromszor eltaláltalak!"


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]