Ugrás tartalomhoz


Fotó

ÜberLive Projekt


 • Zárt téma Téma lezárva
104 hozzászólás érkezett eddig

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.22, 14:11

Na akkor irkálok én is.

-Überlive-Caelumi játék: Az utóbbi elnevezés az első játékon még nem is létezett. A második játékon a karakterlapok tetején baromi nagy Caelumi játék felirat, a fórumos téma neve szintén Überlive. Idén vált ketté a téma, a karakterlapokon továbbra is maradt az Überlive felirat, a szervezők is Überlive szervezőknek mondták magukat. Rengetegszer voltak fontos kérdések, hibák, figyelmeztetések, amikre csak azért nem érkezett válasz, mert CJ helyett ÜLt írt/mondott az illető, merthogy AZ NEM JÁTÉK HANEM PROJECT. Ez alapjáraton hülye hozzáállás volt.

-Szervezői összefogás: a játékon évről évre kevésbé látszik. Nemhogy több szervező lenne, egyenesen kevesebb van. Itt jegyezném meg, hogy ahány szervező, annyi vélemény, tehát szerintem elhibázott ötlet egy helyre gyűjteni az ostromjátékosokat, asztali szerepjátékosokat, élőszerepjátékosokat és hagyományőrzőket. Óriási szakadék van köztük/köztünk, már játszani alig tudnak/tudunk egymással, nemhogy szervezési kérdésekben megegyezni.

-Játékosok alakítják a történetet, minek nekünk NJK: Hülyeség. A játékosok esetleg beleszólhatnak a játék eseményeibe, alakíthatnak rajtuk, sőt emg is változtathatják azokat, de valami központi főszál KELL. 300 embernek is, sőt, 300 embernek kell igazán, mert abból 100 lesz lelkes, 100 lesz hajlandó játszani, 100 pedig táborozni jön. Ha nincs főszál, csak "menj és kezdj valamit magaddal", és nincs NJK akihez odamehet, akkor a játszani hajlandó játékos is inkább leül tábortüzezni, ha egyszerűen a szervezőség részéről a szándékot se látja. A JK oktatók és mesterek ide nem felelnek meg, hiszen mivel JK, céljai és kötöttségei lehetnek, tehát bizonyos embereket elküld a rákba - ez pedig elég szar, ha az egész terepen ő az egyetlen, akitől valamit lehet tanulni. Ilyen volt tavaly Yokuni és az egzotikus fegyver. Egzotikus fegyvert tehát lehetett használni - amennyiben szerették az embert Caelumban. Ha nem, akkor hiába hoztad le a cuccot, el se jutottál odáig hogy engedélyeztesd.

Csak idei, ordító hibák:
-Sonnos földrajzi helyzete. Nonszensz, hogy egy meglevő városon vezet át az út. Nem tudom hogy a mééélyentisztelt szervezők mit szóltak volna, ha mi javasoltunk volna egy ávrost Caelum túloldalára, és vágtunk volna egy utat a város mögötti fák közé, hogy itt lehet átmenni. Miért érzem úgy, hogy el lettünk volna küldve anyánkba? Ezután nincs mit csodálkozni azon, hogy amikor a mi placcunkon vezet át ugyanígy az út, mi is anyázunk.
-"Harc." Gyakorlatilag nem volt rá tényleges lehetőség. Én eléggé erőltettem a dolgto ennek elelnére, hiszen itt van 300 ember, mindnél van legalább egy kard, tőr, lándzsa vagy valami, akkor már használjuk. Hát szép sorban: péntek késő délután Joseph üvöltözött velem, hogy ez az út itt most épület (konkrétan iskola), úgyhogy itt nem harcolhatunk. Közvetlenül ezután Ericel vitáztunk azon, hogy a 6 gallyból spárgával összekötözött "kapu", ha magától kidől a helyéről (hozzá se értünk, elfújta a nyári szellő), az kinyílásnak minősül-e. Később 200an támadtunk 20 embert Ébredések Városában, de SirTom állandóan leálíltotta a csatát, mert ezt és ezt nem szabad. Érdekes, tavaly Menedék ugyanilyen arányú ostrománál nem állítottál le semmit, pedig ott nagységrendekkel több szabálysértés történt. Talán mert akkor a támadók és nem a védők oldalán álltál?
-Hangulat teljes hiánya. És ez ragályos volt. Közismerten nem nagy lelkesedéssel vágtam neki a játéknak, de gondoltam ha már itt vagyok, próbálok játszani. Mászkáltam, és mindenhol ebédelő, fekvő, fociról beszélgető embereket láttam, általában zárt kapuk mögött. Igen, ez részben a játékosok hibája is, de részben a szervezőké is. Miután fél napig bóklásztam, és még mindig nem történt semmi, én is leültem a saját tábortüzünk mellé fánkot sütni.
-Szervezői hozzáállás. Igen, szombat délután összeült a vészbizottság, hogy meg kell menteni 300 ember szórakozását, de sürgősen. Aluran hívta Kildart is, engem is. Leültünk mind a ketten, elvégre miért ne. Mivel kezdődik? Te miért nem vetted le a karakterlapod amikor ezt a gyűlést összehívtad, te miért nem vetted fel, neked miért nincs rajta L betű, neked miért van, stb stb. Nem is bírtam sokáig. Vegyétek észre, hogy ez a legeslegutolsó szempont, és az ilyen szőrszálhasogatás (amit SirTom állítólag nem szeret) öli meg a legjobban a játékot. Én elhiszem hogy imádtok pecsételni, könyvelni, rendezgetni, de 300 ember nem a pecsételésért megy oda, hanem játszani akarnak.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.22, 11:24

Bocs, nem volt egyértelmű.
Ezeket hiányoltam Homárnál.

Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.22, 11:09

"Közös szervezés, közös jóváhagyás, dokumentálás, átlátható feladatvégzés, határidők betartása, többiek tájékoztatása. "
Ha egy szervezés ilyen irányban halad az inkább jó nem?

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.22, 09:23

Remek, szőrszálhasogatás indul. Kommunikációbol jeles ez az "addig nem válaszolok, míg a másik nem válaszol", meg a "végre párbeszéd" jellegű szövegek - mintha nem pont ezért lennének LSZT-k, ahol a szervezők megbeszélik az aktuális témákat, stb.

1 - Tudomásod szerint kik alkotják az ÜL projekt tagságát és szervezőségét? Mióta? (körülbelüli idő elég).
1a - Hol és mikor lett publikálva ez?

Pl. itt: http://uberlive.rpg.hu/mutat.php?cid=1318
Mit szerettél volna belőle kihozni? Na majd mindjárt megtudjuk... :aboci:

2 - Szerinted mik az ÜL célok és irányelvek? (elég vázlatpontokban, vagy hivatkozást linkelni) Mióta? (körülbelüli idő elég).

Volt egy ilyen definíció: http://uberlive.rpg.hu/mutat.php?cid=1311
Ez akkor készült, amikor egyesületként fel kellett minden addigi tevékenységünket tüntetni projektként a határozatok könyvébe való lefűzéshez. De gondolom ehhez majd most jön a szőrszálhasogatós naénmegmondtamod. Várjuk szeretettel.

3 - Hol, mikor és mennyiben tért el a CJ és én az ÜL elvektől?
3a - Mikor tagadtam meg bármilyen lehetőséget arra, hogy mindenki hozzáférhessen a szervezéshez vagy szervezési adatokhoz?

3. Erre Dii szép választ adott. Bár minden pontjával nem értek egyet, de ez egy más kérdés.
3a. Mikor mondta valaki ezt rólad?

4 - Mit tettél te, hogy a CJ ne térjen el a megfogalmazott ÜL elvárásoktól? (tájékoztatóul az általam ismert referencia: http://uberlive.rpg.hu/mutat.php?cid=1339 )

Semmit. Soha nem írtam cikkeket a témáról, nem támogattam az összefogást, a szervezők közti problémák rendezését, stb. :punny:

5 - Ezen állításod alapján: "Ez a bejegyzés tehát egyben felhívás is felétek, hogy most MINDENKI hozzátehet a témához, vagy elvehet belőle, ha nem tetszik, stb. A lényeg, hogy közösen, közös döntéssel csináljuk."
Kérdezem én, hogy az általad létrehozott titkos ÜberLive szervezői fórumra milyen elvek alapján hívtál meg embereket, és milyen elvek alapján tartottad titokban mások elől (pl előlem).
5a - Kik voltak a közös döntés hozói?

Hahá, kiugrott a szög a zsákból... Mely döntésre gondolsz? Ha esetleg pontosítanál, hogy ez a rettentő titkos szerveződés milyen döntéseket hozott eddig. Kiváló tájékozottságod biztosan segít ebben is, csak pár sort utána kell olvasnod. :gyagya:

6 - Miért kellene eltörölni egy jól működő játékot, ami már eddig is részben megfelelt a megfogalmazott céloknak?
6a - Miért nem merült fel lehetőségként az, hogy jobbá tegyük, ahelyett hogy a megszüntetését forszíroznád?

Mert túl nagy az ellenállás, és kevesebb erőbefektetéssel többet érhetünk el. Jelenleg az lenne a leghatékonyabb, ha a jelenlegi tapasztalatokat szépen közreadnánk.
6a. Mert még a szervezés is meghaladja az erőforrásainkat.

7 - Itt a fórumon miért nem hoztad fel a CJ megszüntetésére azokat az érveket amiket az ostromos Vezéri Tanácson mondtál? Igen, az egyesületet érintő kérdésekről beszélek...

Mert azzal aláásnám a szervezésed folytatását. Emellett hozzáteszem, hogy miután hivatlanul megjelentél, nem is hallhattad minden érvemet. Példátlan eset, hogy valaki odapofátlankodjon egy belső megbeszélésre, de neked sikerült. Részünkről udvariatlanság lett volna elküldeni téged, ezért nem tettük. Cserébe viszont nem is tudtunk megbeszélni mindent.

8 - Magánemberként vagy mint az ÜL project tagja határolódtál el az alábbi állításoktól?

8. Az a betüket sem szedtem ki belőle, hogy azokkal egyesével egyetértek, így részmondatokat sem vágtam ki. Nem beszéltem továbbá más szervezők nevében, mintahogyan te tetted. Ezért határolódtam el.

9 - Azt mondod nem tartod magad főszervezőnek. Idézet "Én speciel nem tekintek senkit fő-, meg alszervezőnek." De másképpen hogyan neveznéd azt a személyt akinek a kezében fut össze egy project szinte minden publikus megjelenésének kezelése? Aki kizárólagosan dönthet a weboldal és kapcsolódó fórumok sorsáról és kizárólag rajta keresztül lehet bármilyen információt feltenni oda? Aki eldöntheti ki látja és ki nem a szervezői fórumot?
- Minek nevezzük?

Nemtom, ilyet még nem ettem. Viszont az a személy, aki a beállításokat elvégzi, az az admin. Segítettem? :buszke:

10 - Idézve tőled: "Homár annak ellenére, hogy a kezdeti felállással egyetértett, sőt maga is hozzátett a célok meghatározásához és a projekt felépítéséhez, az idei évre markánsan irányt váltott. Ez az irány azonban szerintem nem fedi az eredeti célt, ezért az alábbi kijelentéseivel nem értettem egyet."
- Milyen irányról beszélsz?

Közös szervezés, közös jóváhagyás, dokumentálás, átlátható feladatvégzés, határidők betartása, többiek tájékoztatása.

+1 - Erre utalva: "Amikor megálmodtam ezt az egészet (kb 6-7 éve), s amikor elkezdtem szervezni, még nem gondoltam arra, hogy ilyen jellegű probléma lesz az, ami miatt le kell állunk a folytatással. Saját gyermekemként tekintek a CJ-re, elhiheted, hogy nehéz volt meghozni ezt a döntést."
Amikor anno felkerestelek az ötletemmel és kiderült hogy tök egyre gondolunk, még szó sem volt arról, hogy ez a Te álmod. Mitőbb, a mai napig közös álomnak tartom amit bárki álmodhat aki csak akarja. És a folytatással nem "kell leállnunk" azért mert TE feladtad, mert nem passzol a céljaidhoz. Nem te vagy a CJ és még csak nem is én. Attól még hogy egyes szám első személyben írsz róla, még nem válik a gyermekeddé. HA az lett volna nem így állnál hozzá...

Esetleg te volnál a pszichiáterem, hogy megmondd én mit gondolok, vagy miről álmodozom? Távkiértékelés rulz.
Ha jól emlékszem kezdetben nem veled, hanem XP-vel beszélgettünk a közös játék lehetőségéről, meg Brennel, Anárionnal, Elisonnal, stb. Még Elison híres jelmondata is ehhez kapcsolódik (nem idézem, mert még megharagszik :sor:).

Nem sikerült a személyes részt minimalizálni, mert a kérdés predesztinálta a választ, s meglepnél, ha erre nem lenne meg már előre a válaszaid nagy része. Ezek provokatív kérdések voltak, provokatív válaszokkal.

Nos, ettől hosszú egy szétválás. A szervezők marakodnak a csontokon (önirónia). Részemről nem marakodnék tovább, ha nem probléma.

Módosította SirThomas: 2006.08.22, 09:27


Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.22, 07:08

Dii! Sajnos el kell keserítselek, mert nem áll módomban addig érdemben reagálni, amíg Tom nem ad választ a kérdéseimre... Utána viszont igérem reagálok mindenre, ami eddig vagy azután itt felmerül. Bár nem igérem, hogy minden szóra tudok cáfolatot :gyagya: de tutti válaszolok, mert ezt végre infócserének tudom nevezni. És erre nagy szükség van, mert nagyon kevés embernek vannak konkrét elképzelései arról mi és miért zajlik az ÜL projectben. Beleértve sajna engem is... :/

Aloha!

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.21, 23:41

Hű, valami nagyon nem oké, ha azt hozod fel hibának, hogy túl keveset kellett érte fizetni... és az is baj, hogy pl 15 fős csapatunk három fővel last minute bővült, és ők is tudtak játszani, mégpedig a helyszínen, több pénzt fizetve?
Nem szokásom védeni ezt a játékot, sőt, a fő támadók között vagyok, de ezzel a kettővel nem értek egyet.

A többivel viszont nagyon. Holnap ki is egészítem, ha már áll a bál, nehogy kimaradjak belőle.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.21, 23:23

A legnagyobb probléma, amit LSZT-én megbeszélgettünk, ahol TE Homár nem voltál ott (biztos jó indokkal), hogy a Caelumi játék nem teljesítette az Überlive projektben betöltött szerepét. Ha pedig az Überlive egy közös összefogás lenne, akkor nekünk is lehet beleszólásunk, hogy mi van.

A Caelumi játék (korábban egynest überlive-nak nevezvén) referencia játékként kelt életre, ahol idézve néhányat
- Legfontosabb célunk egy olyan, minőségi játékot szervezni, amely példaértékű más, hazai szervezőcsapatok számára.
- A közös tudat reményében dolgozunk és bízunk abban, hogy a többiek rálátása segíti a minőség javulását, az új ötletek feltünését, kipróbálását, és a bevált megoldások minél szélesebb körű elterjedését.
- A szerzett tapasztalatokat, és az általunk jónak tartott elképzeléseket igyekszünk rendszerezni, és cikk formájában közzétenni itt, az ÜberLive oldalán.
- stb...

Ennek fényében és továbbgondolva amit nem tett meg az Überlive projekt beleértve a Caelumi játékot is, különösképpen referencia játékként:
- A kidolgozott ötletek és tapasztalatok alapján nem készült semmilyen beszámoló arról, hogy miket próbált ki a CJ, mi működött és mi nem működött. (Még az LSZTről sem készült összefoglaló írás, mások tapasztalatairól.) Mi a javasolt, mi a kerülendő megoldás.
- Sir Thomas überlive cikkein kívül nem készült egyetlen egy sem szervezéstechnikai kérdésekről. Lásd szintén CJ tapasztalatok megosztása.
- Mint referencia játék nem támogatta a hazai szerepjátékos és elő szerepjátékos élet felvirágzását. Nem ragadta meg a média figyelmét, nem igyekezett bővíteni a játékosok számát, ehelyett a jó pozíció és kapcsolatok lévén szipkázta fel a jelentős játékos tábort.
- Mint referencia játék nem fejlesztett a színvonalon. Mint népszerű játék, a népszerűségét hatalomként használva, nem vezetett be elvárt minőséget a ruházat, a felszerelés vagy játékosi hozzáállás tekintetében, holott e tekintetben az egyedüli magyarországi játék aki ezt megtehette volna.
- Felkínálta, ám nem kényszerítette az előre jelentkezést. A kizárólagos előjelentkezés a játékok természetes velejáró kellene hogy legyen. A kis létszámú játékoknak rendkívül kellemetlen a bizonytalan résztvevőszám, a CJ tehette volna elfogadottá az előjelentkezés szükségeségét.
- Alacsony árával nem húzta alá fokozottan a játékok kapcsán felmerülő költségek megkérdőjelezhetetlenségét. Referencia játékként az átlagos magyarországi lájv részvételi díj irányába kellett volna mozognia, bármennyi pénzt el lehetett volna költeni, viszont a játékosokat hozzá kell szoktatni a rendes költségek elfogadásához.
- Ezek helyett már csak az számít, hogy nagyobb, látványosabb "laza mozdulattal" mindenkit maga mögé utasító legyen a CJ.
Egy szuszra ennyi, jöhet a szóról szóra cáfolat. :gyagya:

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.21, 17:51

Ti valahol, valamikor valamit nagyon-nagyon elrontottatok...

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.21, 17:31

Nyílt levél az ÜberLive projectet illető kérdésekről Sir Thomasnak.

Nem gondoltam volna hogy idáig jutunk. Szomorú vagyok mert engem zavar az, hogy egy önmagát felelősnek tartó ember egy személyes ügyből képes olyan árokásást kezdeni, ami már alkalmas arra hogy megossza a live szerepjátékos társadalmat.
Most leírok pár dolgot, amit már rég el kellett volna mondanom, de nem tettem, mert tudom mik lesznek a következményei. Attól tartok ettől a pillanattól fogva megszűnt a békés megoldás lehetősége, és ez mindenkinek rossz. Sajnos azonban nem nézhetem tétlenül a továbbiakban hogy nyilvánosan próbálj meg dolgokat ferdíteni és negatív kampányt folytatni érdemi érvek nélkül. Így tehát kérdések következnek. Kérdések, amikre lehet válaszolni, és lehet nem. De úgy gondolom, hogy bárki aki komolyan akarja venni az ÜberLive projectet jogosult válaszokat kapni rájuk.

1 - Tudomásod szerint kik alkotják az ÜL projekt tagságát és szervezőségét? Mióta? (körülbelüli idő elég).
1a - Hol és mikor lett publikálva ez?

2 - Szerinted mik az ÜL célok és irányelvek? (elég vázlatpontokban, vagy hivatkozást linkelni) Mióta? (körülbelüli idő elég).

3 - Hol, mikor és mennyiben tért el a CJ és én az ÜL elvektől?
3a - Mikor tagadtam meg bármilyen lehetőséget arra, hogy mindenki hozzáférhessen a szervezéshez vagy szervezési adatokhoz?


4 - Mit tettél te, hogy a CJ ne térjen el a megfogalmazott ÜL elvárásoktól? (tájékoztatóul az általam ismert referencia: http://uberlive.rpg.hu/mutat.php?cid=1339 )

5 - Ezen állításod alapján: "Ez a bejegyzés tehát egyben felhívás is felétek, hogy most MINDENKI hozzátehet a témához, vagy elvehet belőle, ha nem tetszik, stb. A lényeg, hogy közösen, közös döntéssel csináljuk."
Kérdezem én, hogy az általad létrehozott titkos ÜberLive szervezői fórumra milyen elvek alapján hívtál meg embereket, és milyen elvek alapján tartottad titokban mások elől (pl előlem).
5a - Kik voltak a közös döntés hozói?


6 - Miért kellene eltörölni egy jól működő játékot, ami már eddig is részben megfelelt a megfogalmazott céloknak?
6a - Miért nem merült fel lehetőségként az, hogy jobbá tegyük, ahelyett hogy a megszüntetését forszíroznád?


7 - Itt a fórumon miért nem hoztad fel a CJ megszüntetésére azokat az érveket amiket az ostromos Vezéri Tanácson mondtál? Igen, az egyesületet érintő kérdésekről beszélek...

8 - Magánemberként vagy mint az ÜL project tagja határolódtál el az alábbi állításoktól?
Idézve tőled: "Összességében véve elhatárolom magam Homár kijelentéseitől, amelyet az alábbiakban olvashattok."
> " Az eddigi főszervezőségből két személy: Sir Thomas (továbbiakban Ostromjáték, ÜberLive project...stb) és Aluran (továbbiakban Teut Os játékok és fellépések) elhagyta a csapatot."
> " A játék immáron saját lábára állva önálló rendezvényként és szervezésként folytatja életét." (bár ezt nem értem ha már nem vagy szervező miért volt erre szükség?)
> " Mint fentebb már olvashattátok, az ÜL és a CJ közötti alá illetve fölérendeltségi viszony véglegesen megszűnik."
> " Így végre tiszta vizet önthetünk a pohárba, és az ÜberLive és a Caelum project egymást nem hátráltatva de segítve haladhat tovább."
> " amint valami előrelépés történik a projectet illetően igyekszünk tájékoztatni MINDENKIT az alapelvünkhöz hűen."

9 - Azt mondod nem tartod magad főszervezőnek. Idézet "Én speciel nem tekintek senkit fő-, meg alszervezőnek." De másképpen hogyan neveznéd azt a személyt akinek a kezében fut össze egy project szinte minden publikus megjelenésének kezelése? Aki kizárólagosan dönthet a weboldal és kapcsolódó fórumok sorsáról és kizárólag rajta keresztül lehet bármilyen információt feltenni oda? Aki eldöntheti ki látja és ki nem a szervezői fórumot?
- Minek nevezzük?

10 - Idézve tőled: "Homár annak ellenére, hogy a kezdeti felállással egyetértett, sőt maga is hozzátett a célok meghatározásához és a projekt felépítéséhez, az idei évre markánsan irányt váltott. Ez az irány azonban szerintem nem fedi az eredeti célt, ezért az alábbi kijelentéseivel nem értettem egyet."
- Milyen irányról beszélsz?

+1 - Erre utalva: "Amikor megálmodtam ezt az egészet (kb 6-7 éve), s amikor elkezdtem szervezni, még nem gondoltam arra, hogy ilyen jellegű probléma lesz az, ami miatt le kell állunk a folytatással. Saját gyermekemként tekintek a CJ-re, elhiheted, hogy nehéz volt meghozni ezt a döntést."
Amikor anno felkerestelek az ötletemmel és kiderült hogy tök egyre gondolunk, még szó sem volt arról, hogy ez a Te álmod. Mitőbb, a mai napig közös álomnak tartom amit bárki álmodhat aki csak akarja. És a folytatással nem "kell leállnunk" azért mert TE feladtad, mert nem passzol a céljaidhoz. Nem te vagy a CJ és még csak nem is én. Attól még hogy egyes szám első személyben írsz róla, még nem válik a gyermekeddé. HA az lett volna nem így állnál hozzá...


Nos ennyi lenne a kérdéskupac. Az utolsó kivételével igyekeztem a személyes részt minimalizálni, sikerült ahogy sikerült.

Végezetül de nem utolsósorban:
"Különösebb komédia nincsen, egyszerű szétválásról van szó. ez viszont egy lassú és néha nehéz folyamat, hiszen elég sok ember érintett. Előbb-utóbb minden letisztázódik és mindenki megy a maga útján."
Nem tudok ezzel egyetérteni. Abszolút nem lassú folyamat, a CJ egy laza mozdulattal simán el tud különülni az ÜL-től. Mint ahogy ez részben már meg is történt, már csak technikai részei vannak hátra.
Ami viszont komédia, no az csak az ÜL részre igaz. Mert az meglehetősen komikus, amikor a hátam mögött kijelentik rólam, hogy nem támogatom azokat a célkitűzéseket, amiket javarész én magam fogalmaztam meg... Persze mindezt tényként tálalva és alaposan elrejtve, hogy még csak tudomást se szerezzek róla. Hetek óta tudopk erről, és a neked írt mailben is azért kérdeztem rá a project hogylétére, mert reméltem, hogy nem egy régóta zajló tudatosan tervezett folyamatra láttam rá, hanem a szerencsétlen véletlenek egy szomorú sorozatára. De a válaszmailed óta már csak azon gondolkodom hogy mióta zajlik ez.

Obreczán Tamás alias Homár

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.21, 10:13

Volt egy szép vita a tavaszi LSZT-n, amikor a szervezők egy része kifogásolta, hogy az ÜberLive projekt és a CJ nem valósítja meg azokat az elképzeléseket és terveket, amiket kezdetben felvázoltunk.

A célok - ahogy ezt már több fórumon is elmondtam - leginkább a szervezői közösség építésére, összefogására, közös gondolkodásra és fejlesztésre irányulnak. A CJ feladata pedig az lenne, hogy a szervezőket összefogva egy közös szervezési projekten keresztül valósítsa meg ezeket a célokat úgy, hogy az mindenkinek _hasznos_ legyen. A CJ azonban sajnos növelte az eddig meglévő ellentéteket egyes régiók között (játékosok elszívása, dokumentálatlanság, stb). Természetesen emellett sok mindent meg tudtunk valósítani, amik igenis hasznosak, de egy kicsit elcsúsztunk az eredeti céloktól. Részben tehát igazság volt abban, ami ott több szervezőcsapat részéről kritikaként elhangzott. A CJ jelenleg valóban nem váltja be a hozzá fűzött elvárásokat. Többen kifogásoltátok (játékosok), hogy nem is játékosokért szervezünk, hanem puszán a szervezés a cél. Ez így persze nem teljesen igaz, de mutatja, hogy azért sokan megértették valamennyire a lényegét.

Amikor megálmodtam ezt az egészet (kb 6-7 éve), s amikor elkezdtem szervezni, még nem gondoltam arra, hogy ilyen jellegű probléma lesz az, ami miatt le kell állunk a folytatással. Saját gyermekemként tekintek a CJ-re, elhiheted, hogy nehéz volt meghozni ezt a döntést.

Homár annak ellenére, hogy a kezdeti felállással egyetértett, sőt maga is hozzátett a célok meghatározásához és a projekt felépítéséhez, az idei évre markánsan irányt váltott. Ez az irány azonban szerintem nem fedi az eredeti célt, ezért az alábbi kijelentéseivel nem értettem egyet. A játék befelyezését megvártuk ezzel a bejelentéssel, addig volt ideje mindannyiunknak gondolkodni, de egyikőnk sem mozdult el eredeti álláspontjától.

Különösebb komédia nincsen, egyszerű szétválásról van szó. ez viszont egy lassú és néha nehéz folyamat, hiszen elég sok ember érintett. Előbb-utóbb minden letisztázódik és mindenki megy a maga útján.

Módosította SirThomas: 2006.08.21, 10:14


Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.20, 10:35

SirThomas: Tulajdonképpen neked mi a gondod a Caelumi Játékkal, meg Homárral?

Hector_

Hector_

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 258 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.19, 17:25

Üdv!

Örülök, hogy tisztázódnak a dolgoka Caelumi Játékot illetően, és hogy a játék kezd a sarkára állni, és önállóvá válik. Ez mindenképp pozitiv.
Homár, te tudod, hogy megtalálhatsz minket, akik segítünk neked mindenben. Ha egy egyesület kell, ami képes hivatalosan is eljárni a CJ dolgaiban, hát megoldjuk. Ha emberek, erőforrás kell, megoldjuk.
A lényeg, hogy gőzerővel csináld, és valósítsd meg, amit akarsz, akármin is kelljen áttörnöd a cél érdekében. MI barátok, jó ismerősök, szervezők, és játékosok melletted állunk. MI akarunk játékot 2007-ben, és mindent megteszünk ezért. Egy személyes kérésem van: minél gyorsabban zárd le ezt a komédiát Ül-Ül, Ül-Cj, Cj-Cj,stb stb stb között, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a munka, amire a komédiával ellentétben nagy szükség van.
Biztos vagyok benne, hogy 2007 minden élő szerepjátékos legjobb éve lesz, a lehető legjobb,legszínvonalasabb, és legszórakoztatóbb rendezvényekkel.

Hector

Lyzi

Lyzi

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 11:15

természetesen jó LIVE lehetőség :gyagya:

Freud mehet a fenébe

Lyzi

Lyzi

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 10:59

a Caelumi Játék folytatását a tavaszi LSZT tapasztalatai alapján nem tartom jó ötletnek még akkor sem, ha ezzel a játékosok veszítenek egy jó lájvozási lehetőséget

Ezt a mondatot nem értem.


A CJ jó volt idén nagyon jó, az emberek nagy részétől pozitív visszajelzés érkezett. Voltak kisebb hibák és hiányosságok, de hát ezeken lehet javítani.

Ez valóban egy jó love lehetőség. Miért kéne abbahagyni??

Blaz

Blaz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 173 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 10:16

Ezek bizonyára nagyon izgalmas dolgok, de azt hiszem, hogy sokan szeretjük a CJ-t és várjuk jövőre is ... :)
3 napig a játékot fényképeztem, és olyan embereket láttam, akik jól érezték magukat ... milyen szülő az, aki el akarja venni a játékot a gyerektől? :gyagya:

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 08:54

- Én speciel nem tekintek senkit fő-, meg alszervezőnek.
- Az sem nagy titok, hogy a Caelumi Játék folytatását a tavaszi LSZT tapasztalatai alapján nem tartom jó ötletnek még akkor sem, ha ezzel a játékosok veszítenek egy jó lájvozási lehetőséget. Nem ezért indult ugyanis a CJ. Amiket tehát ott mondtam, ahhoz tartom magam a továbbiakban is.

Összességében véve elhatárolom magam Homár kijelentéseitől, amelyet az alábbiakban olvashattok.

ui: az Ostromjáték Egyesületre vonatkozó rész megfelel a valóságnak.

Módosította SirThomas: 2006.08.18, 08:55


Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 23:10

HELYZETJELENTÉS

Üdv Mindenki!

Lassan kihevervén a 2006-os Caelumi Játék fáradságait, újult erővel térek vissza az online liveos "köz" életbe, és rögtön egy rakat infóval és hírrel is szolgálhatok!
Az átláthatóság kedvéért, jó szokásommal ellentétben a tények közlésére szorítkozom... vagy legalábbis megpróbálok :gyagya: De a könnyebbség kedvéért, mindjárt vázlatpontokba is szedem a főbb infókat és témákat.

- Caelumi Játék 2007 (jövőkép, önálló megjelenés)
- Infók a Caelumi Játék projectről (szervezőség, célok...stb)
- Az Ostromjáték egyesülettel való jogviszony.
- ÜberLive project és a Caelumi Játék egymásrahatása és viszonya.
- ÜberLive project-tel kapcsolatos elképzelésekről...

Caelumi Játék 2007

Caelum van, volt és lesz! Az idei játékban végre sikerült a szervezéstechnikai kérdésben összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, melyek alapján a jövő évi játékot már a nagy létszám ellenére is kevesebb zökkenővel tudjuk lebonyolítani. A mindinkább öszeszokott csapatokra épülő új, és a réginél sokkal nagyobb létszámú szervezői modell révén, pedig az idén sajnálatos módon energia és idő hiányában elhanyagolt történettervezési vonalra is időben és kellő erőforrást tuddunk majd fordítani. Szeptembertől pedig kezdődik az ütemterv és az új szervezőség feladatcsoportjainak betervezése, illletve a további személyi bővítések lehetőségeinek publikálása.

Caelumi Játék project

Az eddigi főszervezőségből két személy: Sir Thomas (továbbiakban Ostromjáték, ÜberLive project...stb) és Aluran (továbbiakban Teut Os játékok és fellépések) elhagyta a csapatot. Nélkülük ez a játék sosem lett volna olyan amilyen. Köszönjük.
A játék immáron saját lábára állva önálló rendezvényként és szervezésként folytatja életét. Ez egyben önálló weboldal, illetve külön fórum (beleértve az új Prehistória fórumot majdan) beüzemelését is jelenti az év folyamán. 2007-ben immáron független játékként zajlik a szervezés, melyet természetesen továbbra is az ÜberLive alapelvek és a már megszokott Caelumi Játékra jellemző szellemben folytatunk. S bár jómagam továbbra is főszervezőként veszek részt az ÜberLive projectben, de a Caelumi játékot függetlenítjük minden erőforrás és egyéb tekintetében az anyaprogramtól. Tapasztalataink és bizonyos visszajelzések alapján született meg a döntés, hogy semmiképpen se jelentsen konkurrenciát az egyéb ÜL-be jelentkezni kívánó csapatok számára. Reményeink szerint most már elegendő erőforrással fogunk bírni, hogy az eddigi tapasztalatokat megfelelően dokumentálva és a 2007-es project munkamenetét folyamatában publikálva végre eleget tegyünk a mögöttes céloknak is.

Ostromjáték egyesülettel való jogviszony.

Sir Thomas kilépése egyben megkérdőjelezi az Ostromjáték egyesület további részvételét a Caelumi Játék projectben. Az ostromos vezéri tanács szeptember hó közepe tájára ígéri a hogyantovább kérdéskörben a választ. Amint a szavazások eredménye ismeretessé válik, minden lehetséges formában közöljük ezeket az információkat.

ÜberLive project és a Caelumi Játék egymásrahatása és viszonya

Mint fentebb már olvashattátok, az ÜL és a CJ közötti alá illetve fölérendeltségi viszony véglegesen megszűnik. S bár a Caelum Játék a továbbiakban is az eddigi elvek mentén kerül megrendezésre, de mindenképpen szükségessé vált az anyaprogramot egyértelműen elkülöníteni a tesztjátéktól. Egyre nyilvánvalóbbá lett ugyanis, hogy sok ember számára zavaró volt ezen összefonódás, így a CJ önálló oldalon és fórumon, megújult és jelentősen kibővült szervezői gárdával, továbbra is az eddigi szellemben, de már mint ÖNÁLLÓ játék kerül megszervezésre. Természetesen a továbbiakban a CJ project által létrejövő anyagok és információk publikusak és szabadon felhasználhatóak lesznek, hűen az ÜL szellemiségéhez. Így végre tiszta vizet önthetünk a pohárba, és az ÜberLive és a Caelum project egymást nem hátráltatva de segítve haladhat tovább.

ÜberLive project-tel kapcsolatos elképzelésekről

Természetesen nem feledkeztem meg az ÜL főszervezői feladataimról sem... :) S bár az utóbbi fél évben a CJ elvitte mniden időmet, de ismét teljes gőzzel állok csatasorba!
Most már csak a technikai feltételek megteremtésére kell várni, amit majdan Tom segítségével és valószínűleg az RPG.hu támogatásával létrejövő fórumfelület fog elsőként jelképezni. Az alábbiakban csak ismételni tudom Sir Thomas idevágó sorait:

"Ehhez rövidesen készül majd egy ideiglenes szervezői fórum, ahol a fontosabb kérdéseket megbeszélhetjük és közösen továbbgondolhatjuk a projekt céljait, lépéseit, működését, a szereplőket, stb... ... Ez a bejegyzés tehát egyben felhívás is felétek, hogy most MINDENKI hozzátehet a témához, vagy elvehet belőle, ha nem tetszik, stb.
A lényeg, hogy közösen, közös döntéssel csináljuk.
Az első lépések:
- projekt önálló fórum előkészítése
- önkéntes és meghívásos jelentkezés a projektbe
(meghívás az összes szervezőnek, önkéntes a játékosoknak)"

Akit érdekel a dolog az info@uberlive.rpg.hu címre írhat, de amint valami előrelépés történik a projectet illetően igyekszünk tájékoztatni MINDENKIT az alapelvünkhöz hűen.

Üdvözlettel!
Homár

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.20, 08:18

Túljutottam egy nagyobb szervezésen, végre marad energiám az ÜL projektre is.

Beszéltem Dii-vel és abban maradtunk, hogy a tavaszi LSZT szálain haladnánk tovább.

Ehhez rövidesen készül majd egy ideiglenes szervezői fórum, ahol a fontosabb kérdéseket megbeszélhetjük és közösen továbbgondolhatjuk a projekt céljait, lépéseit, működését, a szereplőket, stb.

Az LSZT legfontosabb eredménye az volt, hogy a jelen lévő, de eddig nem projekt tag szervezők nagyobb rálátást és befolyást kértek a projekt egészére. Ez eddig nem valósult/nem valósulhatott meg a kevéske emberi erőforrás miatt (3 emberrel képtelenség végigvinni mindazt, amit elterveztünk).
A megbeszéltek szerint a projekt egy nagyobb lépésben kibővül, újjászerveződik azokkal az emberekkel, akik szeretnének/hajlandóak együtt dolgozni a közösen megálmodott és kidolgozott célok érdekében.
Az alapelvek eddig is jók voltak, de hiányzott az igazi teljeskörűség. Most ezt igyekszünk javítani, pótolni.

Ez a bejegyzés tehát egyben felhívás is felétek, hogy most MINDENKI hozzátehet a témához, vagy elvehet belőle, ha nem tetszik, stb.
A lényeg, hogy közösen, közös döntéssel csináljuk. Nem lesz könnyű menet, de szerintem megéri a fáradozást.

Az első lépések:
- projekt önálló fórum előkészítése (ahogy azt már az előbb említettem)
- önkéntes és meghívásos jelentkezés a projektbe
(meghívás az összes szervezőnek, önkéntes a játékosoknak)

A továbbiakat nehéz lenne most megjósolni, hisz nagyban függ a csapat összetételétől, de az alábbiak biztosan részei lesznek:
- tájékoztatás a projekt jelenlegi állásáról (célok, erőforrások, megvalósult és tervezett feladatok)
- célok újragondolása és megfogalmazása
- erőforrások gyűjtése (alapvetően önkéntes felajánlásokból - és itt most természetesen nem pénzről van szó, hanem kommunikációs, adminisztrálási, programozási és írói feladatokról)

Hirtelen ennyi.

Várom a reakciókat, és a bejelentkezéseket.
(közben a szervezői lista alapján elindítom a szervezők meghívását, illetve kialakítom az ideiglenes platformot)

Módosította SirThomas: 2006.07.20, 09:55


SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.20, 08:00

Space Marine Comm.: félrement, kérlek a Caelumi Játék fórumot keresd fel ezzel kapcsolatban.

Amúgy köszi, mi is nagyon élveztük! :rohog:

_Space Marine Comm. (NPC/NJK)

_Space Marine Comm. (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.09, 16:34

Nagggggggyyyyyon álllat voooooooolt! :rohog:
Első lájvom! :rohog:
Olárippé facsiga... :nono:
Köszönet a szervezőknek,hogy ilyen jó kis játékot sikerült teremteniük,és a játékosoknak,hogy életet vittek bele. :ejj:

Módosította SirThomas: 2006.07.20, 07:59[Fantasy háttér] [Sötét háttér]