Ugrás tartalomhoz


Fotó

Előtörténetek


 • Válasz írásához lépj be
1155 hozzászólás érkezett eddig

Brutalis

Brutalis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 372 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.09, 08:46

Üdvözlet!

Tisztelt hallgatóink, akkor most boncolunk.

Elsős korában véletlen megnézett egy szigorúan 18 éven felülieknek szóló filmet. Ez viszont, a várható lelki trauma helyett okkultizmus iránti mérhetetlen kíváncsiságot ébresztett a fiatal gyerekben.


Szédület. A lelki traumák nem egy véletlenül megnézett film hatására szoktak bekövetkezni, ha ennyire egyszerű lenne a dolog, sokkal több defektes gyerek rohangászna Magyarországon, mint amennyi. Ez így gyenge megoldás.

Képei már sokkal inkább a gótikus stílus felé húztak.


Úgy érted, hogy ilyen? Vagy angolul értők kedvéért, ilyen? Csak, mert, gondolnám, a XX. század vége felé a gótikus festészet nagy eredményei már nem számítanak annyira korhűnek.

Az, hogy a gyerök annyira csudatehetséges, zaklatott családi háttérrel rendelkező művész, eddig is lejött, értjük egyébként, nem kell ennyire túlsajtolni az ő hihetetlen árrtisztikai képességeit. Visszatetszést kelt, és egyáltalán nem reális.

Aztán történik ugye minden meglepetés nélkül egy rendszerváltás.

Meg egy teljesen hiteltelen per.

A nyugatra eladott képek miatt is pert indítottak ellene, amit első-, és másodfokon is elvesztettek.


Nincs éppen jogi diplomám, de a következő kérdéseket azért feltenném: ki perelt be pontosan kit? Milyen váddal? Mi lett a büntetés? És hogy lehetett ezt az ügyet elveszteni?

Némi klasszikus elhanyagoltgyerek-szüttyő, aztán a dolgok elkezdenek érdekes fordulatokat venni.

Mindig magányos volt, ám a kamaszkorban törvényszerűen bekövetkező szerelmet ő sem kerülhette el. Szerelme természetesen viszonzatlan maradt.


Á! Kliséhegy! Sőt, egy egész gót klisélánchegység, a semmiből! Ízlelgessük! "Szerelme természetesen viszonzatlan maradt." Fektessünk némi hangsúlyt a magány-ra és a természetesen-re. Borzadjunk. Póz, a nagy varázsló.

Ilyenkor képei már állandó temetői hangulatot árasztottak, a katolikus egyház is egy ízben pert indított ellene, ekkor utált meg gyűjtőlegesen minden vallást


A katolikus egyházra nem kimondottan jellemző, hogy pereket indít, különösen nem temetői hangulatú képek miatt. Sőt, továbbmegyek: egy ilyen hírt sem hallottam, vonatkozik mindez mintegy mellékesen valamennyi történelmi egyházra. A katolikus egyháznak mellesleg éppen komolyabb elfoglaltsága akadt: az államosított területek és ingatlanok visszaszerzése. Az jobban jövedelmezett, mint egy pubertáló művész-wannabe halálra szipolyozása.

„Magamban hiszek” – hangoztatta gyakran.


A nagy Kliséisten öntelten vigyorgott trónusán, mert újabb emberi lelket sikerült az önelégült ostobaság mételyével megfertőznie, juhé.

Még mindennek a tetejébe apja is öngyilkos lett, megkötözve ugrott a Tiszába. Legalábbis hivatalos források szerint.


A hivatalos források kábé három másodpercet töltöttek a saját seggükön kívül, az elkövetők szánalmasan hülyék voltak, a sajtónak ezer jobb dolga akadt, és a senkinek nem állt érdekében a hírverés, persze. (Azoknak sem, akik az elkövetők konkurensei. Dehogy. Nem. Ők is szerették volna, ha a társadalmi felháborodás hiánya miatt felbátorodó ellenfél legközelebb velük játssza meg az ugorj-a-Dunába-csobb trükköt.)

Apja halála nem rázta meg különösebben, csak az azután következő folyamatos zaklatások, egy bizonyos összeget követelve, amit a család sehogy sem tudott kinyögni.


Mekkora összeget? (Teszem hozzá, egy viszonylag épelméjű univerzumban ilyen esetig el sem jutunk, innentől az egész szélsőséges fikció, ahol a logika szabályai nem működnek. A WoD-nak nem az a lényege, hogy egy másik bolygón játszódik, könyörgöm! A valós élet legtöbb eleme érvényesül! Például, ha tilosban parkolsz, kapsz bünticédulát. Ha valakire rálőnek, az megfekszik. Ha nem fizeted a telefont, lekapcsolnak. A lakosság nagy része ember, nem pedig valami deviáns entitás. A budapesti utcákon a WoD-ban is van kutyaszar. Meg ilyenek.)

Anyját több ízben megverték, majd 1996. májusának harmadikán meg is ölték, véletlen balesetnek álcázva az esetet (elesett, azonban testét vasszilánkok, és nemi erőszak nyomai borították).


"Csókolom bíró úr, csak ráesett a szerszámomra véletlenül, hát akkor meg mit csinálhattam volna? Addig ütöttem egy furnérlemezzel, amíg véletlenül el nem sültem. Tehetek róla, hogy nem bírta?"

Ááá!

Egy szerencséje volt: a házuk Szegeden még megvolt, ám gáz, víz, villany már rég nem működött benne.


Óriási szerencse, mit mondjak. Mi a retyóból élt eddig ez a szerencsétlen? Nagyszülői ezüst eladogatásából, vagy mi? Jövedelme nem volt, legálisan nem dolgozhatott, élő hozzátartozója nem volt, örökölni, úgy tűnik, törvényesen nem örökölt.

Egy nap aztán (1997. 01. 12) az egyik padlóléc alatt egy kis dobozkát talált, benne apja üzenetével


Mit keresett a padlóléc alatt? Patkányburgernek valót?

Na, és a mélypont! Az igazi mélypont! Figyeljünk, kérem! Kezdeném.

„Fiam! Mire e sorokat olvasod, én már nem élek, így legalább holt testemnek add meg azt a kegyet, hogy elmagyarázhassam, mit miért tettem: nem önzőségből hagytalak ott titeket, hanem segíteni akartam rajtatok: volt egy régi ismerősöm, mint később kiderült, maffiózó, aki tartozott nekem az életével, ugyanis még a te születésed előtt megmentettem az életét az ÁVO-tól.


A múlt rendszerben nem volt divat ez a stílus. Nehézkes, mesterkélt, így senki nem beszél, aki kicsit is komolyan gondolja. A levél egy az egyben a Rosalinda sorozat befejezés-közeli epizódjainak valamelyikébe illik. "Meg kell tudnod, Rosalinda, hogy valójában Don Blintio az apád."

Ugyanis, íme, itt az alkalom, hogy megtudd, én III/2-es voltam.


Íme, itt az alkalom? Ááájaj. Tuti, hogy a III/2. Gépjármű Csoport és Garázs szervezeti egységen dolgozott. Forrás

Fiam, a rendszerváltás tett tönkre minket, ezt egy életre jegyezd meg!


Erre magától rá nem jött volna a mi bosszúálló-wannabenk.

Az apja halála mögötti történet iszonyat gyenge lábakon áll. Nem derül ki, hogy hogyan mentette meg a Horváth Elemér gyerek életét olyasvalaki, aki a III/2. Operatív Figyelő és Környezettanulmányozó Osztályon dolgozik? Ha megmentette - ugyan minek? -, miért számított a hálájára? Ki a fene volt az apja valójában? Kémelhárítónak csíra, de azért egy életmentésre jó volt...

A gyámügy lecsapott: az első nap, amikor nem volt otthon, betörtek a lakásába, és elküldték Kecskemétre, a javítóintézetbe.


He? Mivan? Amikor nem volt otthon, elkapták? Vagy a lakást küldték el? És mivel nem adtál meg pontos születési dátumot, nem tudni, hogy elmúlt-e 18. Mert ha igen, a gyámügynek immár a dologhoz semmi köze.

Innen persze megszökött, és csatlakozott egy öreg motoros bandához. A rendőrség aztán nem foglalkozott vele többet.


Ja, nyilván.

(...60-at keres...) Ebből, bár majd belehalt, minden hónapban félretett 30 ezret.


Ja. Miért csak majdnem? Havi harminc iszonyú kevés, pláne, ha a közüzemi díjakat beleszámítjuk. És a művészkedést. Ugyanis, ha...

közben művészetének hódolt – hatalmas képek borítják lakását. Elkezdte gyűjtögetni a régi, gótikus tárgyakat (gyertyatartó, pajzs, sisak, kard), és egyre inkább sodródott a semmibe.


...vagyis, ha a semmibesodródás közben festegetünk, akkor alapanyagra, festékre és vászonra lesz szükség, meg ecsetekre, az meg nem nő a kenyértartóban, a gótikus tárgyak meg szeretnek sok pénzbe kerülni, így bizony kevés marad a bosszúállás fejezeti céltartaléknál.

Azonban egy nap ghoullá tették.


Csak így. Bement a Burger Kingbe, és véletlenül vámpírvért kapott a light cola helyett. Ilyen van. Előfordul. Velem is majdnem megtörtént, de időben visszaküldtem. Ki volt a táplálékforrás? Miért tette ghoullá? Mi volt vele a célja? Milyen szívességeket kért eddig cserébe a vérellátásért?

Tudja, hogy egyszer vámpír lesz, és akkor végre beteljesítheti bosszúját. Ha kell a sírból is előrángatva szülei gyilkosát


Lenyűgöző elegancia.

Nah, boncolás vége. Holnap ebből dolgozatot írunk. Szóval, egyelőre csak itt kívántam volna belekötni.

Üdvözlettel:
Brutalis

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.08, 18:02

Nos, ezt az előtörténetet elég rég írtam. És kérlek, boncold szét mondatonként, mert azzal, hogy azt mondod, nem jó, nem lesz előrébb. Vagy ha csak ezt mondod, akkor fogalmazz úgy, hogy neked nem tetszik, mert másnak még egyezhet az ízlésével.

Tudom, hogy nem valóságos, de a WoD talán létezik, hogy reális kellene hogy legyen? Egy kitalált világ kitalált szereplőjében könnyű hibát találni.

És mint mondtam, félkész, mert livera készült, ahol a mesélő mondta volna meg, hogy is legyen a további sorsa (nem volt a klánja ugyanis eldöntött)

Brutalis

Brutalis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 372 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.08, 14:26

Üdvözlet!

Hát, Sonko, három méteres póznával is csak vigyázva nyúlnék hozzá ehhez a szerencsétlen zombihoz (Vadász Mihály ghoulkezdeményről beszélek), mert hiába mozog, mégiscsak véres a torka. De ha nagyon igényled, mondatról mondatra szétboncolhatom neked, és körbemutathatom a darabjait a medikusoknak, hadd borzadjanak. Ez nem hogy nem áll meg a lábán, de fekve is leszédül egy kontinensről.

Üdvözlettel:
Brutalis

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.08, 14:17

Nem a legjobb, de mit szóltok?


Hát, paródiának remek, háttértörténetnek kissé sovány... :rohog:

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 21:03

No jó, akkor gyengébbek kedvéért: Sonnor elvarázsolt egy emlékolvasást... így már érthető?

Norien

Norien

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 20:41

Akkor én úgy fogok legközelebb bejutni Mogorva Chei palotájába, hogy az apjának, a testvérének az ükfiaként adom ki magamat. Miért ne engednének be? Hiszen családtag vagyok :(

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 17:07

Pater Schönheit: nemnemnem, csak LEHET hogy az :(

Pater_Schonheit

Pater_Schonheit

  Mutyóka

 • Archívum
 • 844 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 16:43

:eeek: :titok:

:( Sonnor barátjának fia :aaaaa:

teccik

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 16:35

Végülis van igazság abban amit mondasz. Addig is itt egy másik, ez MAGUShoz:

Előtörténet (Shirin Cossagor)

P.sz 3769-ben született a Hat Város Szövetségének területén. Anyja a szülésbe halt bele, így hát apja nevelte, aki tengerész – pontosabban korzár – volt, és gorvikiakra vadászott. Sokat törődött fiával, egyszer még portyára is elvitte. A mindössze öt éves gyerek közömbös arccal nézte végig egy gorviki csatahajó lemészárlását, amit a hírhedt gorviki kalóz, Capullo Fualgar vezetett. Apja, Beil Cossagor azonban ebben a csatában elvesztette fél lábát, így hosszú időre abba kellett hagynia a hajózást, Capullo pedig elszökött, így a váltságdíjat sem kapták meg, igaz, a hajója árából jól éltek. Mivel Shirin nem kifejezetten volt tengerészalkat – vézna és beteges volt mindig is – ezért először egy utazó Krad-pap, Ran Zahran keze alá rendelte. Zahran sok mindenre megtanította – először is tőrt dobni, mert a kicsi fiúcska másképp nem védhette magát, hiszen közelharcban semmi esélye sem lett volna. A papot aztán eretnekség vádjával kiátkozta az inkvizíció, sosem derült fény arra, pontosan miért. Shirin nem is vett észre semmi különöset az öregen. Így ismét patrónus nélkül maradt, hét évesen. Sokkal többet tapasztalt koránál, és ez nyomot hagyott rajta: haja már ekkor ezüst fénnyel csillogott. A fiatal gyerek a legközelebbi utazókaravánhoz csapódott – jelenléte fel sem tűnt, végig azt hitték, valakinek a gyereke, így megtűrték. A szénásszekéren aludt, és bár kicsit kényelmetlenül érkeztek meg a karaván végcéljához, amely Lar-dor volt. A tóváros fájó emlékeket ébresztett Shirinben – a tenger szeretete a vérében volt. Céltalanul tengődött a város falai közt, amikor hogy- hogy nem a Belsőiskola falai közé ért. Itt az egyik ajtónálló megszólította:
- Hát te mit keresel itt?
A kisgyerek rettenetesen megijedt. Nem tudta, hogy mit mondjon, ezért lopva az egyik szoborra pillantott, melyen a következő felirat állt (Shirin már olvasni is tudott!):
„Sonnornak, az egyetem Arkmagisterének tiszteletére”. Sonnorról hallott már, így mindent egy lapra feltéve így válaszolt:
- Sonnor mester egyik közeli barátjának fia vagyok, és… tanulni küldtek!
Az ajtónálló rettenetesen megdöbbent. Sonnor? És ez a kisfiú? Egyedül? Nála már csak Shirin ijedt meg jobban. Vajon lesújt az őr bárdja? A hajós incidens óta tudta, a halál nagyon közeli dolog. Már nyúlt volna az övébe tűzött akvamarinköves tőrért – amit Capullo hajóján szerzett – mikor megszólalt az őr.
- Itt várj!
Fertályórányi várakozás után mintegy húsz varázsló sietett le, megnézni a kisfiút, közöttük Sonnorral. A magiszter kedves hangon szólt hozzá:
- Ki a te apád?
- B…Beil Cossagor…
A többi mágus szája gúnyos vigyorra görbült, mert soha életükben nem hallották még a nevet. Sonnor elgondolkozva méregette majd’ fél percig, majd így szólt.
- Ah.. a jó öreg Beil! Persze fiam, megkezdheted tanulmányaid! A tandíj meg ráér, majd látjuk.
A tömegnek leesett az álla. Shirin soha nem tudta meg, Sonnor tényleg ismerte-e az apját, mert soha többé nem találkoztak.
A Belsőiskolában megtanulta, hogy ősei kyrek voltak, a Kye-Liron Szövetség telepesei. Fehér haja és hóbortjai miatt társai csak Calowynnek csúfolták. Sokkal életrevalóbb volt társainál, és ügyességével gyakran elkápráztatta őket. A sebhelyet az arcán végzésének napján kapta: ugyanis meg akarta ünnepelni egy tengerészkocsmában. Felöntött a garatra, s biz előkerült a kés is... a városőrség mentette csak meg. Azóta sokkal visszafogottabban viselkedik, és körültekintő. Apjához visszatért, de mikor hazaért, már több éve a tengert járta. Nem halt meg, mert hol Shadonból, hol a partvidékről érkeztek kósza hírek felőle. Így hát céltalanul tengődik. Célja Capullo megtalálása, valamint hogy saját hajója legyen.

Pater_Schonheit

Pater_Schonheit

  Mutyóka

 • Archívum
 • 844 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 16:23

azt, hogy miért tették ghoullá...

nekem hiányzik a kontakt a "sötét oldallal"

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 16:08

Íme egy Vampire livera készült előtörténet:

Vadász Mihály
Gyermekkor
1979-ben született Makón. Születésekor bal karja sérülést szenvedett, ám ennek ellenére azzal ír.
Kisgyerekkorában a makói óvodába járt, és hamar feltűnt korai művészeti érzékével. Amikor a többi társa még a pálcikaembereknél tartott, ő már komplett képeket tudott festeni. Mindig is gyengébb volt környezeténél, ám a balhékat gondosan elkerülte. Elsős korában véletlen megnézett egy szigorúan 18 éven felülieknek szóló filmet. Ez viszont, a várható lelki trauma helyett okkultizmus iránti mérhetetlen kíváncsiságot ébresztett a fiatal gyerekben. Képei már sokkal inkább a gótikus stílus felé húztak. Mindezt mindössze hat évesen tette! Szülei egyszer-kétszer még pszihológushoz is elvitték, aggódva a gyerek koraérettségén. Szülei nem voltak szegények – apja téeszben dolgozott, viszonylagos vagyonnal rendelkezett, anyja pedig népjóléti titkár volt, egy kisebb csomópont a szocialista bürökrácia útvesztőjében. Képei közül többet egy nyugati üzletember akart megvásárolni, természetesen jó pénzért. Mindez a rendszerváltás idején történt.
Rendszerváltás
A rendszerváltás abszolút romba döntötte az életét. Anyja munkanélküli, majd később takarítónő lett, apja vagyonát pedig szétosztották, és alig maradt valami. A nyugatra eladott képek miatt is pert indítottak ellene, amit első-, és másodfokon is elvesztettek. Apja ekkor otthagyta a családot, és csavargóvá vált. A gyereket – aki ekkor 12 éves volt – az időközben a KISZ művészeti köréből „átvedlett” Szegedi Fiatal Művészek Alapítványa pénzelte, nem túl bőségesen, és annak is felét anyja elitta. Anyagi körülményeik miatt Szegedre költöztek, Tarján városrészbe. Ennek ellenére mégis kitűnő eredményekkel vizsgázott, bár saját bevallása szerint könyvet kezébe nem vett, csak egyszerűen megjegyezte, amit hallott. 13 éves korában azonban váratlanul érdekes fordulatot vett az élete: apja visszatért, és két hónapig királyian éltek. Apja elkényeztette anyját, de a fiát elhanyagolta. Ebben az időben kezdett el fekete ruhákban, bőrkabátban, és láncokkal járkálni. Mindig magányos volt, ám a kamaszkorban törvényszerűen bekövetkező szerelmet ő sem kerülhette el. Szerelme természetesen viszonzatlan maradt. Ilyenkor képei már állandó temetői hangulatot árasztottak, a katolikus egyház is egy ízben pert indított ellene, ekkor utált meg gyűjtőlegesen minden vallást: „Magamban hiszek” – hangoztatta gyakran. Még mindennek a tetejébe apja is öngyilkos lett, megkötözve ugrott a Tiszába. Legalábbis hivatalos források szerint. Az azonban józan ésszel felmérhető, hogy ez mindössze a miatt a rengeteg pénz miatt történt, amit hazavitt. Apja halála nem rázta meg különösebben, csak az azután következő folyamatos zaklatások, egy bizonyos összeget követelve, amit a család sehogy sem tudott kinyögni. Anyját több ízben megverték, majd 1996. májusának harmadikán meg is ölték, véletlen balesetnek álcázva az esetet (elesett, azonban testét vasszilánkok, és nemi erőszak nyomai borították). Ennek hatására teljesen magába fordult, próbálta folytatni az iskolát, de a gyámügy állandóan zaklatta. Egy szerencséje volt: a házuk Szegeden még megvolt, ám gáz, víz, villany már rég nem működött benne. Egy nap aztán (1997. 01. 12) az egyik padlóléc alatt egy kis dobozkát talált, benne apja üzenetével:
„Fiam! Mire e sorokat olvasod, én már nem élek, így legalább holt testemnek add meg azt a kegyet, hogy elmagyarázhassam, mit miért tettem: nem önzőségből hagytalak ott titeket, hanem segíteni akartam rajtatok: volt egy régi ismerősöm, mint később kiderült, maffiózó, aki tartozott nekem az életével, ugyanis még a te születésed előtt megmentettem az életét az ÁVO-tól. Ugyanis, íme, itt az alkalom, hogy megtudd, én III/2-es voltam. Azonban a múlt rendszernek érdekes módon csak köszönni tudok. Fiam, a rendszerváltás tett tönkre minket, ezt egy életre jegyezd meg! De visszatérve, csak annyit tudok mondani: azért bántam veled ily gorombán, mert nem akartam, hogy ez az ember – Horváth Elemér, ha már itt tartunk – visszakérte a pénzét, amit ’barátilag’ adott át. Nem akartam, hogy rajtad keresztül ártson nekem, és persze neked, ezért hanyagoltalak. Így azt hitte, nem számít, ha megöl, így nem is tette. De kérlek, bosszuld meg a halálom: itt van egy kis pénz, kezdj vele, amit akarsz, de egyre kérlek: ennek az embernek soha ne felejtsd el a nevét, és amíg él, addig kell, hogy tartson tőled.
1991. szeptember 20.
Idősb. Vadász Mihály”

Ezek után a pénzt – százezer forintot, ami a rendszerváltás előtt sok volt, de utána már kevés – füves cigire, és alkoholra költötte. A gyámügy lecsapott: az első nap, amikor nem volt otthon, betörtek a lakásába, és elküldték Kecskemétre, a javítóintézetbe. Innen persze megszökött, és csatlakozott egy öreg motoros bandához. A rendőrség aztán nem foglalkozott vele többet. Végül az ezredfordulóra újrakezdte az életét: Visszaköltözött időközben kifosztott régi házába, és rendbehozta. Barátai – az igaziak, a motorosok – tartották el egy ideig, majd munkát talált: pultos lett, havi 60 ezret keresve. Ebből, bár majd belehalt, minden hónapban félretett 30 ezret. Gyűjtögetett a bosszúra, és közben művészetének hódolt – hatalmas képek borítják lakását. Elkezdte gyűjtögetni a régi, gótikus tárgyakat (gyertyatartó, pajzs, sisak, kard), és egyre inkább sodródott a semmibe.
Azonban egy nap ghoullá tették.
Tudja, hogy egyszer vámpír lesz, és akkor végre beteljesítheti bosszúját. Ha kell a sírból is előrángatva szülei gyilkosát…


Nem a legjobb, de mit szóltok?

Aapep

Aapep

  Ancient Bone

 • Fórumita
 • 834 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 12:43

0.01-es esszenciával igen emberies, ha él hal az Ingyen Kaja bétéért :(

_ralee1001 (NPC/NJK)

_ralee1001 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.06, 18:55

Szervusz Mindenki !

Ime egy kis shadow...

John Lee Jiangali tündeként született a pusztulatban . szülei még emberek voltak de amikor a szülö szobábol kihozták a kicsit , apja , aki nme szivlelte a goblinizáciot eldobatta a z anyjával . egyik ápolonö közben járásával sikerült állami gondozásba részesiteni . egy ideig . mivel nagyon önfejü , makacs , kilépett e rendszerböl , ki tudja hány évesen . betörésböl és fegyveres rablásbol élt . épitkezéseken lakott . kibblét tömött magába , ha futott rá a pénzéböl .

ha az akkori party nem lett volna olyan amilyen , még mindig vmi zugban rohado patkány lenne . nem pedig egyik szegények "megmentöje" Redmond-ban . mivel ami pénz keres a futásokkal , azt löszer vétel után a Ingyen_kaja bt-be fekteti .

majdnem mint Robin Hood . csak Jangali inkább a mostani normák szerint Gyilkos . 0.01 esszenciáju gyilkologép

pont

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 18:14

A barbárom előtörténete (duilyóhélyban):

Messze Keleten született, és mindig is a törzs egyik legerősebb tagjaként tartották számon. Ez annak is betudható volt, hogy valamiért nagyon kevés férfi akadt a törzsben. Rattus igen erősre edzette magát, kétség sem férhetett ahhoz, hogy ő lesz a következő törzsfő. ikertestvére, Shug egy zsoldoscsapat keze által esett el. A törzset egy éjszaka megtámadták, de rajtavesztettek, mind egy szálig elhullottak. Ekkor már csak három férfi és harminc nő volt a "törzs". Rattus puszta ököllel zúzta be egy harcos mellvértjét, és egy szablyát is eltörtek a hátán. Ezek után egy életre képet alkotott a fémfegyverekről, és haszontalan dolgoknak ítélte őket.
Mikor egy járvány során a maradék két férfi is meghalt, Rattus egy kidöntött, legallyazott farönköt kapott a hátára, és elindult világot látni....

ashura

ashura

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 96 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 13:29

Üdv Jólelkűek! :(

Mi a haverokkal eleinte 2+km nyomtuk, de nem működött. A km rettentő nehéz helyzetben volt, mert ugyan remek sztorik voltak, de nem lehetett komolyabb gyakós részeket berakni amiatt, hogy ha az egyik elájult vagy éppen haldoklott, akkor a másik nagyon nehezen úszta meg a harcot, vagy éppen nem úszta meg(d&d3). Most viszont, három játékossal még összetettebb kalandokat lehet összerakni, és ha az egyikőnk kidől még mindig ott a másik kettő, hogy befejezzék a harcot.

Szerintem létszám dologban a KM azért igencsak segíthet:

Ha kevés a JK mesél NJK-kat a partyba, (hasonlóakat, mint a JK-k) és így ki lehet játszani a "komolyabb gyakós részeket ". Egy jó KM-mek ez nem kellene, h. probléma legyen...

Nem sértésnek szánom.
:virag:


:D :virag: :virag: :virag: :virag: :virag:

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.02, 19:57

Nimrais: kis baj: a toroniak minden idegen fajt utálnak, és megölik ahogy látják.... ne haragudj, de egy félelfre egy toroni köpete nedvét sem fecsérli.

_Nimrais (NPC/NJK)

_Nimrais (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.02, 17:36

Elnézést, a terem helyett tőrömet akartam, a fejvadásztanoc pedig tanonc. Hú de fáradt voltam tegnap :nemertem: ....

_Nimrais (NPC/NJK)

_Nimrais (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.01, 20:42

Leírok én is egy előtörténetet, azért azt tudnotok kell nem vagyok vérprofi :sor:

Davok di Azar, az Ikrek mortora:

Egy régi, kyr család, az Azarok leszármazotta, fél-elf vagyok. Toronban, Shulurban (?) születtem. Felmenőim még a kyr háborúban is részt vettek. Azt azonban ne felejtsük el, hogy nem biztos hogy ma itt lehetnék közöttetek, és ilyen módon mesélhetném a történetemet. Nade erre majd később rátérek..
Nem is voltam már olyan fiatal, 14 éves lehettem, mikor a családunk, ami azért nem volt elenyésző méretű, vészesen fogyatkozni kezdett. Mindenhol csak tűntek el az Azarok. Sajnos nem tehettünk semmit, hiszen mi már nem azok a nagy harcosok voltunk, akiket a kódex lejegyzett, mint háborús hősöket. Egyszerű nemesek voltunk. Majd egy napon rosszakaróink egy bandája "látogatott meg" minket. Sajnos sok ellenséget szereztünk a háború alatt, akik mindig el akartak tenni láb alól. Szóval, egy rajtaütésszerű támadással próbáltak meg minket levadászni. Szerencsére nekem sikerült időben és észrevétlenül elhagyni a házat. Időm sem volt gondolkodni, az ösztöneim azt súgták, hogy innen neked el kell tűnnöd. Nem mentettem meg senkit sem. Túl gyáva voltam..
Talán a sors rendelte úgy, hogy az utcára kerüljek. 15 éves voltam már, egy éve hontalanul. Akkoriban koldulásból éltem meg, később egy fogadó szolgálatában álltam, a lovakat gondoztam az istállóban. Ebből az állásból még mindig nem érhettem el azt a színvonalat, amiben éltem, de azért megéltem. Megtanultam becsülni a pénzt. Egy nap, mikor éppen "haza" indultam, a piactér szélén, egy sötét sikátor bejáratánál egy tolvaj megpróbálta elemelni azt a kis bevételt, amit aznap szereztem a lovak gondozásából. Arra nem gondolt, hogy én már rég észrevettem. Amint elég közel ért, én fogtam a tőrömet, teljesen megfordultam, és profi módon felvágtam a nyaki ereit. Ja persze, el is felejtem mondani, a Tőröm. Ezt az ereklyét még a háborúban harcoló apáimtól szereztem, sajnos pontosan nincs leírva kié is volt ez. Akárkié is volt, annak biztosan nagy szerencséje lehetett. És persze nekünk is, hiszen valami furcsa véletlen során az Azaroknak mindig csak egy gyermekük születik. Persze biztos voltak kivételek, de nem volt jellemző. Tehát ha akkor őneki nem lett volna akkora szerencséje, én, és a többi (volt) családtagom talán meg se születtünk volna. Visszatérve a tőrhöz. Sok mendemondát hallottam már róla, de szerintem ez talán a leghihetőbb, ami egy régi könyvben volt a könyvespolcunkon: "A kyr háború alatt történt meg velem. Éppen egy boszorkánymesterre rontottam, mikor az egy átkot bocsátott rám. Én kitartottam a tőrömet, mintha talán azt gondoltam volna, az majd megvéd. Meg is védett. Csak arra emlékszem, hogy az átok valamiért nem sikerült, és a felszabadított energia a tőrömbe szállt. Mégegyszer nekiiramodtam a feketemágusnak, és a tőrömmel megöltem. Amikor a tőröm megsebezte őt, emlékszem rá, mintha alvilági, zöld fényben villódzott volna a terem, és nagyobb sebzést vittem be, amit valaha is egy egyszerű tőrrel lehetett volna. Elneveztem Azar Tüskéjének, és úgy terveztem, hogy a fiamra hagyom, és majd az összes utódom birtokolni fogja Azar megmentőjét.."
Hol is tartottam? Ja igen, a tolvaj. Szerencsémre (nem is gondolkodtam rajta, mi lett volna velem ha akkor nem vesz észre..) arra járt egy fejvadász, és látta az én kis mutatványomat. Odajött hozzám, és megkérdezte, hogy kell-e nekem egy igazi munka. Természetesen igennel válaszoltam. Ezután elvitt a klánjához, az Ikrekhez, és bemutatott. Nemsokára már fejvadásztanoc lettem. Mivel én már részesültem nemesi származásom miatt fegyverforgatás oktatásában, tudtam hogy mire számithatok. Tudtam magamról, hogy nem a legerősebb alkat vagyok, viszont nagyon fürge és ügyes voltam. Társaimat mindig leelőztem az ilyen képességeket igénylő feladatokban. Mikor kiképzésem véget ért, utána sok helyre elküldtek. Mindenhonnan sikeresen jöttem vissza. Nemegyszer józan ítélőképességem, gyors reakcióim és nyugot természetem mentett meg a haláltól.
Azt tervezem, hogy miután a klánom jóváhagyásával szabad leszek, felkeresem a családom lemészárlóját, és bosszút állok. Nem érdekel mik lesznek a következmények, nekem már nincs vesztenivalóm..
Davok, az Azarok jelenlegi egyetlen élő képviselője

Remélem tetszett. Amúgy ezt a karit most fogom élet-útban eljátszani.

_Werrendon (NPC/NJK)

_Werrendon (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.26, 11:32

Üdvözletem!
Nálunk a rendszer akkor működött a legjobban,mikor a KM-mel együtt hatan voltunk.Mint a gonoszok :( Mára négyen maradtunk,így nem is olyan jó,de a KM általában bedobja kedvenc NJK-ját.
Az előtörténet nagyon fontos dolog,szerintem.A mostani ork karakteremnek 2 és fél oldalt írtam,bár lehet hogy csak azért lett ilyen hosszú,mert elragadott az ihlet :felvon: Én továbbá vezetek egy "kaland-naplót" is,ebbe a megjegyzéseimet,feljegyzéseimet írom az életút játék során.Van már egy pár oldal.Hasznos! :lol:

Norien

Norien

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.11.24, 19:18

Akkor mint én kivétel erősítem a szabályt :D


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]