Ugrás tartalomhoz


A horror, mint stílus


 • Válasz írásához lépj be
107 hozzászólás érkezett eddig

Edorn

Edorn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.11.19, 12:53

Amire kíváncsi lennék... olvastam régebben egy ismertetőt azt hiszem Attilától valami bábos horrorRPGről ;) Kíváncsi vagyok játszott-e valaki olyat és sikerült-e horrorfilinget csempészni a dologba?

Puppetland!!! ;) :( :P
Még nem sikerült itt mesélnem, de tervezem... (Most próbálom beszerezni az alapkönyvet...)

És Mutant Chronicles-t mesélt már valaki? Vagy játszott már? Ugyebár ez egy "kibergótikus techno-horror szerepjáték" ( ;) ) :rohog:

(A kérdés azért komoly volt!!!)

_Metallic (NPC/NJK)

_Metallic (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.18, 23:35

Laudetur!
Ja, meg vigyünk bele egy kis Kultot is, csak, hogy igazán frankó legyen :(
Szerintem lehet még egy-két klánnak igazán darkos mesét kreálni (pl az én nagy kedvenceim a Szetiták, de a Tremere-re is lennének ötleteim).
A Malkik meg alapból adják a hangulatot :)
A hangsúly a nem "kommon" csapaton van, ezzel maximálisan egyetértek.

Xellos

Xellos

  Great Old One

 • Fórumita
 • 1138 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.11.18, 12:51

Végülis azért össze lehetne hozni Vampirében is echte horror hangulatot (csak hogy magammal is vitatkozzak :( ) Tehát HA nem kommon Brujah és tsai csapatról van szó, hanem mondjuk friss vampok kerülnek teszemazt Lasombra vagy kis kedvenceim, a Malkaviták kezébe... onnantól fogva elszabadulhat a Pokol. Meg a mesélő fantáziája... Spec. erről a két klánról tudok igencsak überdark storyt elképzelni.
De van még jobb... mossuk össze Cthulhuékkal a dolgot (-: Végülis a vámpírok is lehetnek nyomozók, nem? (-:

_Metallic (NPC/NJK)

_Metallic (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.18, 03:57

Na jó, a Vampire télleg nem annyira horrorjáték, de a játékosok komolytalansága kapcsán hoztam fel. Mondjuk szerencsére ilyen Cyberpunkos problémám még nem akadt, a játékosaim azért próbálnak elszakadni a klánkliséktől, amiket szerintem az alapkönyv túlságosan is erőltet. De ez már máshova tartozik.
Nah ennyi...

Xellos

Xellos

  Great Old One

 • Fórumita
 • 1138 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.11.18, 01:41

Tremere - igazad van, de csak ha a játékosok valamennyire komolyan veszik a dolgokat és picit él a karakterük, nem csak egy pár perc alatt összedobható adathalmaz.
Tehát ja. Nekem is a játékosokkal szokott gondom lenni )-: Az valahogy még egészséges, mikor a CoC kaland végén elmélyülten számoljuk/dobáljuk, hogy hány rendőrségi szakértő mennyi Sanityt veszít, mert a patkányokban ottvannak a nagy lövedékek, pedig egyrészt szét kellett volna szakítania őket, másrészt nincs elég nagy lyuk rajtuk csak valami picike izé, de ott nem mehetet be a golyó (hja.. amikor összemennek a mágia megszünte után az óriáspatkányok...) De ez volt tényleg a legjobb csapat talán, amivel eddig dolgom volt. A játék alatt egész jól összejött a hangulat. Talán a viharlámpás, talán körben a szántóföld meg a tó, a békakuruttyolás vagy nemtommi tette.
Vampire... külön téma. Egyrészt szvsz nem kifejezetten a horror kategóriába tartozik. Másrészt (és lehet ebből fakad az első felvetés) még sosem sikerült egy olyan Vampire partyt összehozni, ahol nem lett volna sokkal inkább olyan CP jellege a dolognak mint horror... Brujah :virag:
Amire kíváncsi lennék... olvastam régebben egy ismertetőt azt hiszem Attilától valami bábos horrorRPGről :D Kíváncsi vagyok játszott-e valaki olyat és sikerült-e horrorfilinget csempészni a dologba?
Xell

_Metallic (NPC/NJK)

_Metallic (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.18, 00:47

Cső Mindenkinek!
Osztom Morryster véleményét. Az én játékosaimmal is az a baj, hogy ha nincs "kedvük" épp félni akkor elb*sszák az egész játékot, elég ha egyikük elkezd poénkodni és vége az egésznek. A másik eset Vampireben fordul elő, mert azt hiszik ha ők vámpírok már mindent megtehetnek, mondjuk ezt sokkal könnyebb kezelni, de bosszantó is tud lenni, hogy meg kell őket néha rendszabályozni.

Morryster

Morryster

  Geek Thing

 • Fórumita
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.19, 10:55

Persze, hogy nem kell horrorisztikussá tenni egy játékot az élvezethez, de ha egyszer horror-RPG, akkor legyen horrorisztikus :aaaaa:
Gondolom, nem mondok senkinek újat; az egész alapja az, hogy felkészült legyen a mesélő, értsen valamennyit az emberi pszichéhez, és a játékosok is legyenek komolyak, tapasztaltak... :cool:
Amúgy szerintem ez a legnagyobb probléma - hosszú évek óta mesélek "darkos" RPG-ket (CoC, Vampire, Kult), és mindig a játékosokkal van gond... nehéz összehozni egy komoly csapatot. :vitatkozik:

Módosította Morryster: 2003.10.19, 10:56


_Tremere (NPC/NJK)

_Tremere (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.15, 17:10

Üdv.
Szerintem nem feltétlenül kell horrorisztikussá tenni egy szerepjátékot ahhoz, hogy élvezzük.
Én személy szerint vampire-t mesélek, és játszok egyben.(azaz nem egyszerre)
Mi olyan módszereket alkalmazunk amiből nem derül ki semmi.
P.l.:
- álomképek, de semmi hasznos infóval(teljesen felspanolja a játékosokat)
- balsejtelmes ellenfelek, akikről nem derül ki egyből, hogy milyen kasztba tartoznak, sőt mégjobb, ha csak a háttérből irányítanak
- olyan hatalmas emberekkel való összeismertetés, akikről tudják, ha csak rosszul néznek rá, halottak

Na ilyen, és ehhez hasonló dolgokkal fel lehet hevíteni a már lanyhuló figyelmet. ;)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]