Ugrás tartalomhoz


Fotó

Stratégiai játékok - általános


 • Válasz írásához lépj be
609 hozzászólás érkezett eddig

_onesniper (NPC/NJK)

_onesniper (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2016.01.15, 19:08

Üdv! 

 

A World of Skygates egy teljesen ingyenes játék, ebből kifolyólag szép grafikája sincs.

A játék böngészőben játszható online stratégiai játék, amelyben az idő körönként telik( 1 kör = 1 óra ). A játékosok nagy mértékben befolyásolják, hogy a játék mennyire lesz érdekes. 

Három nemzet közül lehet választani a játék elején, mind a három különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Egy várost lehet építeni, amelyhez fejlesztések is tartoznak. A lényeg azonban a hadsereg és a csaták.  A kör idő lehetővé teszi valódi stratégiák kitalálását és végrehajtását. A klán tagjai valóban együtt tudnak egy hadjáratot végrehajtani. Illetve a Skygate helyeket mint stratégiai pontokat is a klán tagjai közösen tudják elfoglalni, megvédeni.

Aki magányosan akar játszani az küldetésekre küldheti a seregét a térképen lévő területeken, vagy a nem játékosok által irányított városokat veheti célba.

Alapvető elem a kereskedelem is, illetve a mágia. Négy mágia típusból mindenki egyet választhat és mágusokkal, sárkányokkal is bővítheti seregét. A seregek élére pedig fejleszthető képességgel rendelkező hadvezéreket lehet állítani.

 

Ha szereted a stratégiát érdemes megnézned: http://www.worldofskygates.hu

 

A játék hamarosan újra indul... néhány nap, vagy néhány óra... vagy már el is indult ha későn olvasod. :DPremier

Premier

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 597 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.10.31, 20:19

Sziasztok!

 

Tengerbe dobott palackpostaként írom ezt a hozzászólást, hátha valaki teljesen véletlenül tud segíteni.

 

A Civilization IV-hez anno megjelent egy Fall from Heaven II címú fantasy mod, ami elég népszerű volt ahhoz, hogy további modmodokat készítsenek hozzá. Ezek egyike a Master of Mana. A kérdésem: véletlenül nincs meg valakinek - akár install file, akár már telepített formában - a Master of Mana 1.4-es vagy 1.42-es verziója? (Konkrétan ezek a verziók kellenének.)

 

Azért kérdezem, mert tegnap tudtam meg, hogy a modmod már a 2.11-es verziónál tart, erre nagy hévvel töröltem a korábbit, és telepítettem az újat... ami persze nem működik a gépemen. A régit visszatelepíteni nem tudom, mivel töröltem, és így kb. 3-4 év távlatából a nekem kellő verzió gyakorlatilag megtalálhatalan az interneten. Ha valakinek meglenne, nagyon hálás lennék, ha meg tudná osztani!Ellach

Ellach

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 187 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.08.04, 14:42

Hadd osszam meg a nagyérdeművel a Stardock Games legújabb csodájával, a Sorcerer Kinggel kapcsolatos kezdeti tapasztalataimat.

 

Előre le kell szögeznem, hogy a fejlesztő előző játéka, a Fallen Enchantress - Legendary Heroes nagyon nagy kedvenc mind a mai napig, bár kétségtelen, hogy sok helyen bugos volt még a végső verzió is, és egy idő (jó sok idő) után menthetetlenül unalomba fulladt.

 

Azért érdemes tisztában lenni az előző játékkal, mert a Sorcerer King ennek a közvetlen leszármazottja, továbbgondolása.

 

Egy körökre osztott stratégiáról van szó, valahol a Civilizatons és a Heroes keverékeként aposztrofálják, és ez nagyjából stimmel is. A térképeket mindig véletlenszerűen generálja a program, a lényeg pedig az, hogy egy bizony típusú hadvezért kiválasztva le kell nyomni a címszereplő Sorcerer Kinget, városokat építve, nyersanyagokat gyűjtve, kósza dögöket levadászva lootot és XP-ét gyűjtve a hadakat vezető hősöknek.

 

A sztori szerint a Sorcerer King egyébként már uralja a világot, kevesen állnak ki ellene, és a kedves játékos is egy ilyen hadvezér, amellett, hogy az elején még a főgonosz vazallusát alakíthatjuk, és fű alatt, a boss háta mögött kell szerveznünk a felkelő sereget, és szövetségesekre szert tenni a többi térképen található nép köréből.

 

Az alapvetés szerintem kifejezetten jó.

 

Ami azonnal szembe ötlik az elődhöz képes, az a látványvilág, a Fallen Enchantress dark fantasy hangulata helyett egy nagyon csillivilli - már-már meseszerű - világ tárul a szemünk elé, ami igazából megszokható.

 

A játékmenet sok újdonságot nem ad. A legelején választanunk kell egy hadvezért (van köztük zsarnok, parancsnok, pap, varázsló, ezermester, stb.), aki tulajdonképpen a játékos, a térképen nem jelenik meg, csak játék közben szintet lép, így tehetünk majd szert a "kasztjára" jellemző a speciális épületekre, egységekre, technológiákra. A hadvezér választék - szerintem - elég vérszegény, és csak minimális mértékben testre szabhatók: kb. csak a varázslattípusaikat lehet variálni, meg a kezdő partyt (első sereg), de ezt is csak a többi hadvezér "kaszt" kezdő csomagjára módosíthatjuk.

 

A pályát ugye random generálja a program, de hogy mely másik frakciók lesznek rajta (akik lehetséges ellenségeink/szövetségeseink lehetnek a Sorcerer King ellen), azt nekem sehol sem sikerült átállítanom, így maradtak a gép által felajánlottak. Van még néhány állítható paraméter - mennyire hajlanak a népek a szövetségre, nyersanyagok sűrűsége, stb. - de semmi extra.

 

Aztán kezdődik a játék. A térkép egész mutatós, ha túllépünk az első városunk enyhe Disney kastély beütésén, és a hadvezérünkhöz járó kezdő party már el is indulhat kalandozni a nagyvilágba. Itt a műfajban már megszokott játékmenet pörög, kósza szörnyeket győzünk le, halmozzuk a tárgyakat, XP-ét, aranyat. Nyersanyagokból egyébként elég kevés van, az egyik legfontosabb a Logisztika, egységeink és outpostjaink (ezek a határainkat tolják ki) száma ettől függ, és a városban felhúzható bizonyos épületek, illetve a hadvezér bizonyos képességei tolják felfelé. Már az elején van pár rablóbanda/szörny ami képes megszívatni a kezdő csapatainkat, úgyhogy van mire visszatérni később. A határaink kitolása rendkívül fontos, mert csak azokat a nyersanyagokat tudjuk felhasználni - építeni rájuk - melyek a territóriumunkon belül helyezkednek el.

 

A legyőzött ellenségek mindig dobnak valami kacatot (pl. farkasbunda, démonfog, stb.) amik az egyik új játékelemhez kellenek: ez a craftolás. Ehhez különböző recepteket többféleképpen tudunk szerezni, sok van, ami elérhetővé válik a fejlődésünkkel, de adhatnak például a szövetségesek is. Ezáltal tudunk új páncélokat, fegyvereket, italokat, tekercseket gyártani.

 

Hőseink és egységeink is szintet lépnek, tapasztalatot a szörnyek vadászatával, vagy a térképen elszórt végrehajtható küldetésekkel kaphatnak. A hősökre aggathatók a különböző tárgyak, de mintha láttam volna egy-egy gyártható egységnél is erre alkalmas slotot. A birtokunkban lévő tárgyak a craftolás eszközeivel tovább fejleszthetők - plusz sebzés, plusz védelem, ilyesmi. Sok olyan van, aminek a használata a hős szintjéhez van kötve.

 

A térképen található többi nép felfedezésével elkezdhetjük építeni a diplomáciai kapcsolatot - nem kell semmi komolyra gondolni - hogy a viszonyunknak megfelelően szövetségeseink lesznek a főgonosz Sorcerer Kinggel szemben, esetleg az ő oldalára állnak. Vannak népek, amik egymást is utálják, lavírozni kell köztük. Általában kisebb szívességeket kérnek tőlünk, és mi is megtehetjük ugyanezt - lehúzhatjuk őket katonákkal, nyersanyaggal, stb.

 

Új városok alapítására is van lehetőség, de ezt nagyon körültekintően kell végrehajtani, mert nem minden talajtípus alkalmas erre, és figyelni kell, hogy az adott helyen milyen lehetőségek vannak, például a városunk helyének adottságai függvénye, hogy tudunk-e áldást bocsátani rá, és mennyit.

 

Ha pedig áldások: sok-sok kör alatt varázslatokat fejleszthetünk (térképen és harcban bevethetőket is), de hogy milyeneket, azt folyamatosan random generálja a rendszer, illetve itt fontos, hogy választott hadvezérünk milyen varázslattípusokkal rendelkezett induláskor – ezt ugye lehetett némileg variálni az elején. A táposabb varázslatok fejlesztése több kört vesz igénybe, és drágább is.

 

Mindeközben pedig folyamatosan zaklat minket hűbérurunk, a Sorcerer King, bírálja a fejlesztéseinket, a seregünk méretét, parancsokat osztogat, és olykor felajánl némi segítséget, hogy „előmozdítsuk a birodalma megszilárdítását”. A nagyon szegényes válaszlehetőségekkel altathatjuk el vagy erősíthetjük a gyanúját a rebellis munkálkodásaink iránt.

Attól függően, hogy mennyire simulunk bele tetteinkkel a boss világvége tervébe, növekszik az úgynevezett Végzetmérő, ami azt jelzi, mennyire vagyunk közel a végső pusztuláshoz. Ezt mondjuk néhány tettünkkel – szövetségesek, küldetések, stb. - visszafoghatjuk. A Sorcerer King serege közben bőszen vonul a térképen, és mágikus kristályokat pusztít el, amelyek ha lefogynak, az valószínűleg igen súlyos probléma... szóval ezeket nem árt nekünk biztosítanunk.

 

Mindent összevetve a Sorcerer King egy érdekes játék. Az tény, hogy sokkal letisztultabb az elődhöz képest, bár sok olyan dolog hiányzik belőle, ami nekem a Fallen Enchantresst szimpatikusabbá tette ennél a játéknál. A teljesen saját birodalom generálása, a többféle játszható faj, az egységek aprólékos testre szabhatósága, a terjeszkedő városok térképen is látható gyarapodása, az izgalmas technológiai fák kifejlesztése mind-mind fájó módon hiányoznak – nekem legalábbis egészen biztosan. Sok szempontból finomodott a játékmenet, több dolog egyszerűbb lett, és az is igaz, hogy képes volt újításokat is hozni a Sorcerer King, csak nem igazán értem, hogy miért a korábban működő és valószínűleg sokakat szórakoztatók játékelemek rovására.

 

A véleményem az, hogy akinek bejött a anno a Fallen Encsantress, de unta a sok szöszmötölést az aprólékos részletekkel, nyugodtan adjon egy esélyt a Sorcerer Kingnek, de ha valaki többet vár tőle, mint az elődjétől, akkor benne van a pakliban, hogy hozzám hasonlóan csalódni fog.

Mindenesetre én még kicsit tovább gyűröm, hátha a végjátékban még okoz meglepetéseket.Decado

Decado

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2013.11.02, 16:44

Sziasztok!

Nemrég akadtam rá és tudom ajánlani a Heroes of Might and Magic: Duel című F2P CCG-t. Szerencsére tényleg nem "pay to win" kategória, összetett játékmenet, több mint 130 000 aktív játékos (tehát meccset 1-5 másodperc alatt lehet találni). Élőpont rendszer, rendszeres swiss tournamentek... Nekem nagyon bejött.

http://www.duelofchampions.com/en/index.aspx

Ellach

Ellach

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 187 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2013.05.13, 15:17

Jut eszembe, nemrég hallottam azt a csodálatos hírt, hogy fejlesztés alatt áll a Dungeon Keeper szellemi örököse, War for the Overworld cím alatt. Ezt roppant örvendetes dolognak érzem, bízom benne, hogy valóban megszületik, és méltó lesz az elődökhöz.

Ellach

Ellach

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 187 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2013.05.13, 15:14

Üdv, valaki ismeri innen a Knights of Honor nevű rts játékot? Nekem nagy kedvencem, a lényege, hogy választhatunk a több mint 100 országból a középkori Európában, és nemes egyszerűséggel el kell foglalni Európát Kép Hangulatos játék, szép térképpel, jó zenékkel, és nagyszerű játékmenettel. Olyan középkori király szimulátor, lovagokkal, gazdasággal, vallással, és minden ilyen fajta kötelező cuccal Kép


Pont egy fél éve találtam meg én is. Baromira ráfagytam kb. egy hónapra. Leginkább a Medieval - Total War 2-re emlékeztetett... de csak elsőre. Ez nekem sokkal jobban tetszett.
A kezdeti ISZONYAT lassú játékmenet eléggé felpörög a végére, a folyamatos szövetségkötések, árulások, királyi házasságok, kereszteshadjáratok, stb. egyre sűrűsödő kavalkádjában eligazodni remek kihívást jelentett, és nagyon bejött. Tetszett, hogy a dipolácia habár egy faék egyszerűségével volt megoldva, mégis nagyon fajsúlyos szerepethez jut, volt, hogy a fél kontinenst csak szövetségkötésekkel és házasságokkal sikerült uralnom.
Aztán meguntam. Egyszerűen baromi sok időt igényel, ráadásul az a momentum - apróság ugyan - sem tetszett, hogy ha új játékot kezdesz, a városok természeti erősforrásait véletlenszerűen generálja. Elcsesztem egy hadjáratot, ezért elkezdtem elölről, és szomorúan konstatáltam, hogy Budapest büszke városában immár nem fogok sem kőbányát, sem kikötőt építeni. :( Plusz az is minden kezdetkor véletlenszerű, hogy kivel állsz háborúban, és előfordul, hogy a rendszer nagyon megszívat már a legelején (a Magyar királyság élén, erőforrás nélküli városokkal, háborúban a Német-Római Császársággalm akik nem hajlnadók tárgyalni... sok sikert!). Bár esélytelen pozícióból szép végül nyerni. Mondjuk ha elégszer újrakezdesz egy kampányt, és szerencséd van, dobhat olyan körülményeket a gép, amivel könnyebb a helyzeted.
Összességében jó cucc, elég addiktív, és roppant szórakoztató. Ha a Medieval - Total War tetszett, érdemes ezt is kipróbálni.

Módosította Ellach: 2013.05.13, 15:15


strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.03, 23:57

Jé, van Cannon Fodder 3 tavaly december óta:
http://straktika.blogspot.com/2012/02/cannon-fodder-3.html

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.25, 09:04

Addiktív zombis stratégiai játék:
http://lfg.hu/44619/ismerteto/rebuild-strategiai-jatek-zombis-kornyezetben/

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.04, 19:03

Elég komoly (75%-os) akcióban lehet most a Steamen kapni a Paradox stratégiai játékait:
http://store.steampowered.com/sub/8674?snr=1_41_4__42
Egy-egy cím minden kiegészítővel eghyütt kábé 10 Euróra jön ki maximum.

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5193 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.31, 07:34

Kösz a tippeket körbenézek.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4694 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.31, 07:24

Régóta nem követem szemmel a játékfejlesztéseket. Tudna valaki ajánlani vmi jobbfajta stratégiát?
Amolyan imp galctica 2, dow1, c&c generals. A legújabb tiberium wars-t, red alertet kipróbáltam de az rémesek voltak. A settlers vonal is felejtős nálam.RTS-ben nem vagyok otthon, de ha az IG2 bejött, akkor érdemes megnézni a 'Distant Worlds' nevű játékot.

Real time űrstratégia. Szerintem jól néz ki, de elsősorban azért jó, mert összetett, nem point+click.Ha vevő vagy a nagyívű (nem csata, hanem birodalommanagement) stratégiára, akkor tudom ajánlani a paradox sorozatot. Europa Universalis 3 - Victoria II - Hearts of Iron III
Ezek birodalomépítő játékok, nem foglalkoznak konkrét csata levezetéssel. (olyan dolgok fontosak hogy hol építsünk gyarmatvárost, vagy hogy melyik pártot juttassuk kormányra, nem az hogy a balszárny mikor támad)Ha elsősorban a csaták fontosak, akkor meg ott van a Total War sorozat.
A legújabb a Shogun, de modok elsősorban a Medieval2höz vannak.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.30, 23:25

Régóta nem követem szemmel a játékfejlesztéseket. Tudna valaki ajánlani vmi jobbfajta stratégiát?
Amolyan imp galctica 2, dow1, c&c generals. A legújabb tiberium wars-t, red alertet kipróbáltam de az rémesek voltak. A settlers vonal is felejtős nálam.

Még nem próbáltam, de a R.U.S.E. című játékról sok jót olvasok.
http://ruse.us.ubi.com/

Esetleg Supreme Commander 1-2?
http://www.supremecommander2.com/

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5193 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.30, 19:09

Régóta nem követem szemmel a játékfejlesztéseket. Tudna valaki ajánlani vmi jobbfajta stratégiát?
Amolyan imp galctica 2, dow1, c&c generals. A legújabb tiberium wars-t, red alertet kipróbáltam de az rémesek voltak. A settlers vonal is felejtős nálam.

Zocom

Zocom

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 18 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.01.28, 15:14

Valakinek van tudomása Empire at War pályaszerkesztőről?

valeriusblack

valeriusblack

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 727 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.01.01, 20:48

Sziasztok, nekem az Imperium Galactica 2 angol változata van meg, nem tudna valaki egy linket adni ahonnan letölthetek egy magyarosítást, hogy én is magyar nyelven élvezhessem a játékot?

blaisec

blaisec

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.11.27, 20:22

Civ 5 szerintem sem nyerő, minden civvel nagyon sokat játszottam anno, civ 4: rise of mankind 2.92 moddal most is fenn van és tolom néha, ha van ráérős időm. kicsit olyan érzésem lett, mint asztali rpg játékoknál a DnD 4 szerintem az egy vacakság. Ez így kipróbálás után le is lett szedve, sajnáltam az általa elfoglalt helyet... Pozitív: csupán egyetlen egy dolog a grafika, de ez nem létfontosságú egy stratégiánál, minden más csalódás.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.27, 15:00

Köszönöm a hozzászólást és lenézést a késői reakcióért.

Én most a WinSPWW2-essel játszom, mert az nem annyira gyors, mint a másik. Így egy picit jobban élvezem. Hmmm ha dos-boxot használnék a Matrix-os verzióhoz, vajon lassabb lenne. Lehet, hogy kipróbálom.

Amúgy a játék hihetetlen! Annyira részletes, hogy már el sem hiszem.
Szerintem megtaláltam az első örökzöld játékomat!

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.22, 07:38

A WinSPWW2 a Camo Studios Steel Panthers II átirata.
A World at War a Matrix Games által készített ingyenes cucc, ami a Steel Panthers III motorjára épül, úgyhogy nem hogy első, hanem inkább negyedik rész.
Remélem ez fellebbenti a fátylat a méretkülönbség okairól. :lol: Játékkal kapcsolatos kérdésekben már nem tudok segíteni, nagyon régen játszottam már, akkor is az első résszel, és keveset.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.22, 07:19

Elsősorban az érdekelne, hogy mi a különbség az 1. illetve a 2. rész között.
Fel van telepítve mind a két játék. A Steel Panthers World At War Generals Edition és a WinSPWW2 is.
Nyilvánvaló, hogy a 2-es windowsos környezetbe készült, így például nem ugrál a képernyő, hanem lehet szépen lassan scrollozni benne. Maga a játékmenet is lassab lett élvezhetőbb. Most már nem hirtelen ugranak az egységeim az általam kívánt hexára, hanem szépen odamennek. De viszont vannak zavaró hibák is. Példáúl az ellenség körében az egységeim automatikusan lőnek az első mozgó ellenfélre amit látnak. (azért nem vicces, hogy a páncéltörő ágyúim a gyalogságra tüzelnek és már nincs reagálási lehetőségük, amikor a páncélozott ellenfelek jönnek. Meg ami még furcsa az a két játék közti méret különbség. Az első rész picit több, mint 1 Giga (itt most én a 8.4-es verzióról beszélek) míg a 2-es rész picit több, mint 400 mega. Engem zavar ez a méret különbség.

Akinek vannak emlékei erről a játékról kérem szóljon, segítsen. Előre is köszönöm.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.21, 20:53

Szeretnék segítséget kérni a Matrix Games hihetetlen játékához a Steel Panther World at war-hoz.
Sajnos nem sok mindent találtam róla a neten.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]