Ugrás tartalomhoz


Fotó

Stratégiai játékok - általános


 • Válasz írásához lépj be
609 hozzászólás érkezett eddig

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4694 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.21, 09:19

Sikerült kiprobálnom a Civ 5-öt. Bár csak ne tettem volna. A játék határozottan egyszerüsödött( szerintem inkább butult) a 4-hez képest.Egyetértek.
Szerintem nem érdemes megvenni, hiszen - a grafikát leszámítva, ami nekem nem szempont - egyszerűen mindenben rosszabb, mint az előző rész.

Elképzelhető, hogy lesznek hivatalos kiegészítők (rosszabb esetben 'downloadable content'), amik tesznek be új dolgokat, illetve viszsateszik a vallást, és amikkel mondjuk 2 év alatt felhozzák a CIV4 szintjére vagy CIV4 fölé a dolgot, de ebben a formájában ez egy nagy kamu.

Clown13

Clown13

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 39 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.14, 19:41

Üdv, valaki ismeri innen a Knights of Honor nevű rts játékot? Nekem nagy kedvencem, a lényege, hogy választhatunk a több mint 100 országból a középkori Európában, és nemes egyszerűséggel el kell foglalni Európát ;) Hangulatos játék, szép térképpel, jó zenékkel, és nagyszerű játékmenettel. Olyan középkori király szimulátor, lovagokkal, gazdasággal, vallással, és minden ilyen fajta kötelező cuccal :D

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.04, 07:31

Baka itt csak az a baj hogy nálam az igazi "civ 4" a rise of mankind 2.9x-es változata ami összetettebb mint az eredeti civ 4 dehát izlések és pofonok

Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 979 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.03, 08:16

Én nem látok olyan hatalmas tragédiát azokban amit problémának látsz.
-Az egyszerűsödést spec nem bánom, legalább áttekinthetőbb a játék. Pl. nem nagyon bánom hogy nem kell minden nyamvadt birka alá utat építenem. :( A globális "jókedv" bevezetését se bánom, nem egyesével kell a városokkal szenvedni, hanem tényleg birodalom szinten.
-Az államformák kifejezetten tetszenek, jobbak mint a 4 "civic-jei". És nem kell azonnal választanod. Ha nem akarod kiválasztani az új fejlesztést a számláló egyszerűen megy tovább, és ha végre el akarsz kezdeni fejleszteni a felhalmozott pontok miatt körönként választhatsz egy újabb fejlesztést. Kicsit kiskapu, de megoldható. :)
-A vallások hiánya feltűnő, de azért nem túlságosan fájó pont (a Buddhista Vikingek emléke még mindig kísért a negyedik részből :kirohog: ).
-Az egy hexás terjeszkedést se bánom, legalább nincs az hogy a városod határa öt mezőre lóg ki a tengerre a nagy semmibe, hanem arra terjed amerre értelme van, és nyersanyagok vannak.

Amúgy az egyetlen negatívum amit meg tudnék említeni hogy tényleg minden jó benne, de kevés. Népek vezetői közül tényleg csak egy van, az egységek kevesen vannak és külsőre ugyanolyanok mindenkinél, szintlépéskor kevés fejlesztési lehetőségük van, kevés nyersanyag, és kevés technológia. Utóbbi idegegesít leginkább, mert a játék elég gyorsan végigpörög a korokon még epic gyorsaság alatt is. Reméljük később kiegek meg modok ezen segítenek.
Ja, és a népek képességei eléggé kiegyensúlyozatlanok. Tehát mondjuk a Britek plusz egy naval mozgásához képest a Japánok egységei sebesülten is teljes erővel harcolnak, az Oroszok pedig dupla annyi egységet gyárthatnak a nyersanyag követelményeikhez képest.

Ami szerintem pozitívum:
-végre normális harcrendszer. Mivel csak egy egység fér el egy mezőn nem kell 10es stackokat gyilkolni amik kényelmesen átszambáznak a védelmül felállított sereged mellett. A városok ostroma is könnyebb hisz csak egy egység védheti őket. Összességében kiszámíthatóbb a háború mint az előző részekben. 4-5 korrekt egységgel és megfelelő taktikával háborút lehet nyerni míg az előző részekben 10-20 kellett ha hódításban gondolkodtál. És amíg azokat a városok legyártották...
-A városállamok bevezetése szintén jó pont. Bár harcban nem túl hasznosak hiszen nem hajlandóak kimozdulni a határaikon belülről, de az általuk adott bónuszok és küldetések eléggé érdekessé teszik a játékot.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.03, 03:11

Szomorúan olvasom a leveledet. Anno én nagyon sokat játszottam a civ 1-el, számtalanszor kijátszottam és hihetetlen sok óra örömöt okozott. Sajnálom, hogy nem lett olyan jó, mint amilyet vártál.

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.01, 20:11

Sikerült kiprobálnom a Civ 5-öt. Bár csak ne tettem volna. A játék határozottan egyszerüsödött( szerintem inkább butult) a 4-hez képest. Hexa táblás mozgás, központi és nem város szintü morál egészség és a valás teljese kivéve. Egszerüsödött infrastuktura az utak már csak két város összekötéséhez kellenek, kevesebb nyersanyag pl nincs réz(copper) . Az "államformák" több lépcsös fa szerkezetüek 8 féle (alapból 3) van amiböl 2-2 zárja ki egymást a kultura termelésed generálja a pontokat amivel megtudod venni ezeket ha összejön egy vásárlásra a pont (elsö 15 második 30...) azonnal választanod kell illetve nem technologia hanem kor elérése kötelező az új tipusok megnyitásához. A város területi terjeszkedése megy kulturából de ha összejön a kellö pont csak egy hexat kapsz illetve meg is lehet venni a környező területe. Népenként 1 vezér van a bonusz nem is a vezérhez hanem a nép történelméhez kötödik(jenkik olcsobb földvásárlás, brittek gyorsabb hajók...) illetve minden népnél van 1 vagy 2 spec egység ahol egy a spec egység ott van egy spec épület.

Módosította Garvey: 2010.10.01, 20:12


Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.01, 00:44

A Steel Panther's World at War mond valakinek valamit? (remélem) :D

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.30, 12:04

A Company of Heroes tényleg etalon. és vannak hozzá jó kiegészítők is. Most hogy szóltál lehet, hogy kicsit le is porolom. :ok: A THC mindig jó játékokat csinál.

Persze minden játékban (stratégiában) vannak csalások, ezt már a Heroes sorozatban megtanultam. (ugye mindenkinek volt olyan, hogy 6 várból már 5 az övé volt körbezárta az ellenséget és hirtelen megjelent egy új hőse hihetetlen mennyiségű sárkánnyal)

De felbuzdulva a Panzer General 2-ős élményeim felidézésén már le is szedtem a játékot és találtam hozzá nagyon- nagyon sok módot és kieget. :) :)


Vajon miért nem divat már a körökre osztott stratégia? Vagy csak én nem találok ilyen játékokat?

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4694 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.30, 09:23

Csak a partvoanlról: Panzer General 2-ben dettó lehetett Maust kérni (hát ott gyártásnak nevezni elég vicces lenne...). Továbbá ott is vicces volt, amikor egy T-34-est támadtam három Tigrissel, és nem verték le, mikor azonban ő jött nekik, első támadásból felére verte a nagymacsekot. Vagy amikor a Hurricane-t három FW190-nel lőttem, és nem lett baja, de a három FW 10 battle strength-ről 3-4-re esett vissza az ellentámadásoktól. Szóval, logika néhol ott is hibádzott.A Tigris vs. T34et nem tapasztaltam, egy Tigris még az IS-2 ellen is elég hatékony, a Sherman, T34 keménységű közepes cuccokat elég simán szedi le.
Mondjuk ennek ellenére PzIV/Panther párti vagyok, mert Tigrisekkel nem lehet haladni (4 hexát lép, a Párduc ötöt vagy hatot).


A repülők viccesek voltak, de azért, mert légiharcban a kezdeményezés (initiative) sokat számít, tulajdonképp az első lövés eldönti a kimenetelt. A tapasztalat (az angoloknak valamiért mindig magas légierőnél) meg nagyon sok bónuszt ad a kezdeményezésre.Az orosz T-44, német Maus, finnek által zsákmányolt szovjet harckocsik pedig azért vannak a játékban, mert egy modolt hadjáratnak lehet nem történelemhű kimenetele, német partraszállás amerikában, vagy szovjet vereség a finnektől, ilyesmi.

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.30, 08:21

Csak a partvoanlról: Panzer General 2-ben dettó lehetett Maust kérni (hát ott gyártásnak nevezni elég vicces lenne...). Továbbá ott is vicces volt, amikor egy T-34-est támadtam három Tigrissel, és nem verték le, mikor azonban ő jött nekik, első támadásból felére verte a nagymacsekot. Vagy amikor a Hurricane-t három FW190-nel lőttem, és nem lett baja, de a három FW 10 battle strength-ről 3-4-re esett vissza az ellentámadásoktól. Szóval, logika néhol ott is hibádzott.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8122 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.29, 15:30

Hogy teljesen őszinte legyek teljes verziót próbáltam, de nem kell aggódnod... nem buktam sok pénzt.
(csúnya-csúnya Melankolia) :) :ok: :)
Mondhatni ingyen jutottam hozzá. :szent:

Akkor meg nem értem a felháborodást, hiszen mire föl? :)

Én egyébiránt ajánlom a Company of Heroes-t. Abban nem csalódtam egy fikarcnyit sem.

Módosította Strato: 2010.09.29, 15:31


galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4694 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.29, 10:13

Az megvan, hogy Panzer General 2-höz lehet letölteni modot?

az összes Adlerkorps-os hadjárat egyben:
http://panzercentral.com/forum/viewtopic.php?t=38679
(a topic első hozzászólásában van a link)

Ugyanerről az oldalról lehet leszedni opengeneral addon-t, ami felbontást, néhány extra dolgot (pl. csatahajóval terület támadás, ilyesmi), meg oprendszer kompatibilitást ad. (néhány embernek az alap adlerkorps összeakad driverekkel meg sima XP-vel is)
Amúgy tény, nagy kár, hogy mostanában ez a műfaj kihaltnak tekinthető.
(nem fantasy, körökre osztott)

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.29, 10:05

Egy kis önellentmondást észlelek. Ha ugyanaz minden oldal, még a speckók is, akkor nem mindegy, hogy kivel vagy? Csak a színük más.

A R.U.S.E. valaha vállalta azt, hogy korhű erőviszonyokat vonultat föl? Mert ha nem, szerintem botorság elvárni tőle. Manapság divatos a szélesebb tömegnek való eladhatóság érdekében feláldozni azokat a dolgokat, amik a kemény magnak csemegének számítanak.
Az mondjuk ettől függetlenül érdekes lenne egy stratégiai játékban, ha az egyik néppel lehetne olyan harckocsit gyártani, amit a többi nép nem tud megsemmisíteni.

Tájékozódtál a játékról, mielőtt megvetted? Remélem, csak a demót próbáltad...


Igen este (vagy kora reggel) egy picit fáradt voltam, ezért keveredtem ebbe a kis logikai zavarba.
Lehet, hogy én vagyok a finnyás, de én tényleg szeretem, ha pl. Rommel helyébe képzelhetem magamat.
Hát ha történelem hű akar lenni egy játék akkor igenis vegye figyelembe, hogy bizonyos szimulációknál 1000 összecsapásból 1000-szer nyer a jobb gép. Pont ezt nem szerettem a Civ-be sem, (pedig mekkora jó játék volt az, csak ne kellet volna csatázni) hogy a tankjaim támadását visszaverte egy maréknyi lándzsás. (na jó lehet, hogy pont nem jól emlékszem de azért az arányokat el lehet képzelni)

Amúgy a játék azt ígérte, hogy ebben a játékban a leleményesség számít inkább, és nem az nyer aki gyorsabban tudd gyártani.
De ez csak részben jött át. Persze lehet rendelni rádió csendet amivel "láthatatlanná" teszed az egységeket a szenzorok számára, (persze ha valaki simán rálát akkor kiszúrja) vagy begyorsíthatod az egységeidet egy zónában, és lehet áll seregeket is létre hozni, de nagyjából maradt a szokásos felállás. Ami nem is lett volna baj, ha nincs ez a (számomra) botrányos egység kiosztás. Gyalogosból egy fajta van, amit később fejleszthetsz. De akkor is csak egyfajta gyalogosod marad, mert a fejlesztés kiüti a régebbi egységet.
Ez így túlságosan le van butítva. :D

Én csak azért írtam fel, hogy mindenki MÉGEGYSZER gondolja meg ha meg akarja vásárolni. Olvasson el több hozzászólást (figyeljünk a dátumokra, mert a játékokat megjelenés előtt általában mindenki az egekig magasztalja)


Köszönöm az aggódást, de:
Én úgy szoktam játékokat "szerezni", hogy a Youtube-on megnézem akció közben, ha tetszik akkor ránézek a Goggle-n valami magyar cikkre és ha ott sem ment el a kedvem akkor "megszerzem".
Hogy teljesen őszinte legyek teljes verziót próbáltam, de nem kell aggódnod... nem buktam sok pénzt.
(csúnya-csúnya Melankolia) :sor: :D :D
Mondhatni ingyen jutottam hozzá. :)

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8122 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.29, 09:18

Nem tudom, hogy játszott-e valaki a R.U.S.E. nevű RTS-sel, de az Ubi-soft nagy hibát követett el amikor kiadta.
Maga a játékmenet érdekes, csak egyszerűen unalmas, hogy minden oldalról ugyan azok a speckókat lehet használni, csak más skinnel vannak ellátva az egységek.
Az első nagy arculcsapás akkor ért amikor a kampányban nem lehetett választani résztvevőt. Hogy-hogy nem lehetek a németekkel????

Egy kis önellentmondást észlelek. Ha ugyanaz minden oldal, még a speckók is, akkor nem mindegy, hogy kivel vagy? Csak a színük más. :sor:

A R.U.S.E. valaha vállalta azt, hogy korhű erőviszonyokat vonultat föl? Mert ha nem, szerintem botorság elvárni tőle. Manapság divatos a szélesebb tömegnek való eladhatóság érdekében feláldozni azokat a dolgokat, amik a kemény magnak csemegének számítanak.
Az mondjuk ettől függetlenül érdekes lenne egy stratégiai játékban, ha az egyik néppel lehetne olyan harckocsit gyártani, amit a többi nép nem tud megsemmisíteni.

Tájékozódtál a játékról, mielőtt megvetted? Remélem, csak a demót próbáltad...

Módosította Strato: 2010.09.29, 09:20


Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.09.29, 01:45

Tiszteletem!

Nem tudom, hogy játszott-e valaki a R.U.S.E. nevű RTS-sel, de az Ubi-soft nagy hibát követett el amikor kiadta.
Maga a játékmenet érdekes, csak egyszerűen unalmas, hogy minden oldalról ugyan azok a speckókat lehet használni, csak más skinnel vannak ellátva az egységek.

Az első nagy arculcsapás akkor ért amikor a kampányban nem lehetett választani résztvevőt. Hogy-hogy nem lehetek a németekkel????
Ez nagyon fájt, de szerencsére skrimish módban lehet velük nyomulni. Maga a játékmenet igen érdekes és akár még jó is lenne, de miért nem körökre osztottra alkották eme játékot? A következő hiba az aránytalanság , hogy lehet, hogy a király tigrisemet olyan löveg lőtte ki ami erre az egész második világháború alatt nem volt képes. De itt úgy kifüstölte mint a szél.

Gondoltam legyártok pár Király Tigrist és jól legyalázom az oroszokat, hiszen nekik csak kisebb lövegeik és könnyű felderítő kocsijaik, de nem...... a drága kis tigriseim égtek mint a Reichstag.

Ja és persze minden népnek vannak prototípus egységei, még a Franciáknak is akit még az elején legyalultak a németek. Egy ilyen első világháborús tank testre szereltek egy löveget.... hát gyönyörű. A németeknél a Maus-t lehet gyártani ami pedig sohasem készült el, de itt lehet tömeg gyártásba nyomni. Siralmas komolyan. :sor:

Tudom most ez így egy kicsit kusza élmény beszámoló, de most töröltem a játékot és fáradtan, csalódottságomban írom ezeket a sorokat.

Tudjátok mire vágyom?????

Panzel General 2 vagy Steel Panther. Mikor fognak rájönni, hogy az igazi stratégákat mocskosul nem érdekli a grafika.

Könyörgöm aki ismer olyan körökre osztott stratégiát ahol tényleg reális a csata és nem 12 egység típus van és működik a mai gépeken (ha kell Dos-box-ot teszek fel) írja meg nekem.

Miért nem lehet egy régi jó játékot leporolni kicsit turbózni rajta (minden egység benne, reális harc ahol nem mindegy a terület az időjárás a napszak a magasság és folytathatnám, szintlépés a karaktereknek, reális, morál ne adj isten egy több száz csatás kampány)
és újra kiadni. Én halál komolyan megvenném. Ha ezek benne lennének akkor tuti.

Előre is köszi ha küld valaki infót.

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.01, 15:54

Üdv!

Windows XP alá keresek "buta, tehát PIII gépen is futó"
Sim City játékverziót gyerekeknek.
Sim city 2000-t sem lehet például kapni, már Vaterán sem...


Ennek az az oka, hogy a SC2000 már abandonware, azaz szabadon másolható státuszba került, jogtisztán, ingyenesen letölthető pl. innen:
http://www.abandonia.com/en/games/82/SimCity+2000.html

Szerintem a 3000 is elfut P3-on, lehet, hogy érdemes megpróbálkozni vele.

Tisztelettel:
R'naggol

Sunmadar

Sunmadar

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 758 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.01, 13:42

Nem éppen stratégia, de jobb helyet nem találtam neki...

Windows XP alá keresek "buta, tehát PIII gépen is futó"
Sim City játékverziót gyerekeknek.
Sim city 2000-t sem lehet például kapni, már Vaterán sem...

Tud valaki segíteni?

Köszi:
Sünmadár

Halfarel

Halfarel

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 18 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.07.17, 17:49

Sziasztok írok ide is ;) , Lanpartyt szervezek és kéne rá ember , elöre láthatólag a játszandó játékok :Dawn Of War Soulstorm (a fajok unlockolva) Supreme Commander Forged Alliance, Red Alert2 , Sins Of a Solar Empire Trinity, Cnc Generals ,Cnc3 , Kernel Panic,Burnout, LeftForDead1-2, de további ötletekre is nyitott vagyok , a Switch az 30 fös, eddig 10en vagyunk :) lehet jönni :(

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.06.28, 18:16

Star wars empire at war-ban lehet valamenyire épitkezni a földön és van földi meg ürharc is.

zsc

zsc

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 265 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.06.26, 23:22

Ismét űrstratégia ügyben: létezik olyan játék mint az IG1 és IG2? Hogy építhető földi város és csatázni lehet földön-űrben is?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]