Ugrás tartalomhoz


Fotó

Stratégiai játékok - általános


 • Válasz írásához lépj be
615 hozzászólás érkezett eddig

valeriusblack

valeriusblack

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 727 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.01.01, 20:48

Sziasztok, nekem az Imperium Galactica 2 angol változata van meg, nem tudna valaki egy linket adni ahonnan letölthetek egy magyarosítást, hogy én is magyar nyelven élvezhessem a játékot?

blaisec

blaisec

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.11.27, 20:22

Civ 5 szerintem sem nyerő, minden civvel nagyon sokat játszottam anno, civ 4: rise of mankind 2.92 moddal most is fenn van és tolom néha, ha van ráérős időm. kicsit olyan érzésem lett, mint asztali rpg játékoknál a DnD 4 szerintem az egy vacakság. Ez így kipróbálás után le is lett szedve, sajnáltam az általa elfoglalt helyet... Pozitív: csupán egyetlen egy dolog a grafika, de ez nem létfontosságú egy stratégiánál, minden más csalódás.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.27, 15:00

Köszönöm a hozzászólást és lenézést a késői reakcióért.

Én most a WinSPWW2-essel játszom, mert az nem annyira gyors, mint a másik. Így egy picit jobban élvezem. Hmmm ha dos-boxot használnék a Matrix-os verzióhoz, vajon lassabb lenne. Lehet, hogy kipróbálom.

Amúgy a játék hihetetlen! Annyira részletes, hogy már el sem hiszem.
Szerintem megtaláltam az első örökzöld játékomat!

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.22, 07:38

A WinSPWW2 a Camo Studios Steel Panthers II átirata.
A World at War a Matrix Games által készített ingyenes cucc, ami a Steel Panthers III motorjára épül, úgyhogy nem hogy első, hanem inkább negyedik rész.
Remélem ez fellebbenti a fátylat a méretkülönbség okairól. :lol: Játékkal kapcsolatos kérdésekben már nem tudok segíteni, nagyon régen játszottam már, akkor is az első résszel, és keveset.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.22, 07:19

Elsősorban az érdekelne, hogy mi a különbség az 1. illetve a 2. rész között.
Fel van telepítve mind a két játék. A Steel Panthers World At War Generals Edition és a WinSPWW2 is.
Nyilvánvaló, hogy a 2-es windowsos környezetbe készült, így például nem ugrál a képernyő, hanem lehet szépen lassan scrollozni benne. Maga a játékmenet is lassab lett élvezhetőbb. Most már nem hirtelen ugranak az egységeim az általam kívánt hexára, hanem szépen odamennek. De viszont vannak zavaró hibák is. Példáúl az ellenség körében az egységeim automatikusan lőnek az első mozgó ellenfélre amit látnak. (azért nem vicces, hogy a páncéltörő ágyúim a gyalogságra tüzelnek és már nincs reagálási lehetőségük, amikor a páncélozott ellenfelek jönnek. Meg ami még furcsa az a két játék közti méret különbség. Az első rész picit több, mint 1 Giga (itt most én a 8.4-es verzióról beszélek) míg a 2-es rész picit több, mint 400 mega. Engem zavar ez a méret különbség.

Akinek vannak emlékei erről a játékról kérem szóljon, segítsen. Előre is köszönöm.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.21, 20:53

Szeretnék segítséget kérni a Matrix Games hihetetlen játékához a Steel Panther World at war-hoz.
Sajnos nem sok mindent találtam róla a neten.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.21, 09:19

Sikerült kiprobálnom a Civ 5-öt. Bár csak ne tettem volna. A játék határozottan egyszerüsödött( szerintem inkább butult) a 4-hez képest.Egyetértek.
Szerintem nem érdemes megvenni, hiszen - a grafikát leszámítva, ami nekem nem szempont - egyszerűen mindenben rosszabb, mint az előző rész.

Elképzelhető, hogy lesznek hivatalos kiegészítők (rosszabb esetben 'downloadable content'), amik tesznek be új dolgokat, illetve viszsateszik a vallást, és amikkel mondjuk 2 év alatt felhozzák a CIV4 szintjére vagy CIV4 fölé a dolgot, de ebben a formájában ez egy nagy kamu.

Clown13

Clown13

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 39 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.14, 19:41

Üdv, valaki ismeri innen a Knights of Honor nevű rts játékot? Nekem nagy kedvencem, a lényege, hogy választhatunk a több mint 100 országból a középkori Európában, és nemes egyszerűséggel el kell foglalni Európát ;) Hangulatos játék, szép térképpel, jó zenékkel, és nagyszerű játékmenettel. Olyan középkori király szimulátor, lovagokkal, gazdasággal, vallással, és minden ilyen fajta kötelező cuccal :D

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.04, 07:31

Baka itt csak az a baj hogy nálam az igazi "civ 4" a rise of mankind 2.9x-es változata ami összetettebb mint az eredeti civ 4 dehát izlések és pofonok

Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 980 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.03, 08:16

Én nem látok olyan hatalmas tragédiát azokban amit problémának látsz.
-Az egyszerűsödést spec nem bánom, legalább áttekinthetőbb a játék. Pl. nem nagyon bánom hogy nem kell minden nyamvadt birka alá utat építenem. :( A globális "jókedv" bevezetését se bánom, nem egyesével kell a városokkal szenvedni, hanem tényleg birodalom szinten.
-Az államformák kifejezetten tetszenek, jobbak mint a 4 "civic-jei". És nem kell azonnal választanod. Ha nem akarod kiválasztani az új fejlesztést a számláló egyszerűen megy tovább, és ha végre el akarsz kezdeni fejleszteni a felhalmozott pontok miatt körönként választhatsz egy újabb fejlesztést. Kicsit kiskapu, de megoldható. :)
-A vallások hiánya feltűnő, de azért nem túlságosan fájó pont (a Buddhista Vikingek emléke még mindig kísért a negyedik részből :kirohog: ).
-Az egy hexás terjeszkedést se bánom, legalább nincs az hogy a városod határa öt mezőre lóg ki a tengerre a nagy semmibe, hanem arra terjed amerre értelme van, és nyersanyagok vannak.

Amúgy az egyetlen negatívum amit meg tudnék említeni hogy tényleg minden jó benne, de kevés. Népek vezetői közül tényleg csak egy van, az egységek kevesen vannak és külsőre ugyanolyanok mindenkinél, szintlépéskor kevés fejlesztési lehetőségük van, kevés nyersanyag, és kevés technológia. Utóbbi idegegesít leginkább, mert a játék elég gyorsan végigpörög a korokon még epic gyorsaság alatt is. Reméljük később kiegek meg modok ezen segítenek.
Ja, és a népek képességei eléggé kiegyensúlyozatlanok. Tehát mondjuk a Britek plusz egy naval mozgásához képest a Japánok egységei sebesülten is teljes erővel harcolnak, az Oroszok pedig dupla annyi egységet gyárthatnak a nyersanyag követelményeikhez képest.

Ami szerintem pozitívum:
-végre normális harcrendszer. Mivel csak egy egység fér el egy mezőn nem kell 10es stackokat gyilkolni amik kényelmesen átszambáznak a védelmül felállított sereged mellett. A városok ostroma is könnyebb hisz csak egy egység védheti őket. Összességében kiszámíthatóbb a háború mint az előző részekben. 4-5 korrekt egységgel és megfelelő taktikával háborút lehet nyerni míg az előző részekben 10-20 kellett ha hódításban gondolkodtál. És amíg azokat a városok legyártották...
-A városállamok bevezetése szintén jó pont. Bár harcban nem túl hasznosak hiszen nem hajlandóak kimozdulni a határaikon belülről, de az általuk adott bónuszok és küldetések eléggé érdekessé teszik a játékot.

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.03, 03:11

Szomorúan olvasom a leveledet. Anno én nagyon sokat játszottam a civ 1-el, számtalanszor kijátszottam és hihetetlen sok óra örömöt okozott. Sajnálom, hogy nem lett olyan jó, mint amilyet vártál.

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.01, 20:11

Sikerült kiprobálnom a Civ 5-öt. Bár csak ne tettem volna. A játék határozottan egyszerüsödött( szerintem inkább butult) a 4-hez képest. Hexa táblás mozgás, központi és nem város szintü morál egészség és a valás teljese kivéve. Egszerüsödött infrastuktura az utak már csak két város összekötéséhez kellenek, kevesebb nyersanyag pl nincs réz(copper) . Az "államformák" több lépcsös fa szerkezetüek 8 féle (alapból 3) van amiböl 2-2 zárja ki egymást a kultura termelésed generálja a pontokat amivel megtudod venni ezeket ha összejön egy vásárlásra a pont (elsö 15 második 30...) azonnal választanod kell illetve nem technologia hanem kor elérése kötelező az új tipusok megnyitásához. A város területi terjeszkedése megy kulturából de ha összejön a kellö pont csak egy hexat kapsz illetve meg is lehet venni a környező területe. Népenként 1 vezér van a bonusz nem is a vezérhez hanem a nép történelméhez kötödik(jenkik olcsobb földvásárlás, brittek gyorsabb hajók...) illetve minden népnél van 1 vagy 2 spec egység ahol egy a spec egység ott van egy spec épület.

Módosította Garvey: 2010.10.01, 20:12


Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.01, 00:44

A Steel Panther's World at War mond valakinek valamit? (remélem) :D

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.30, 12:04

A Company of Heroes tényleg etalon. és vannak hozzá jó kiegészítők is. Most hogy szóltál lehet, hogy kicsit le is porolom. :ok: A THC mindig jó játékokat csinál.

Persze minden játékban (stratégiában) vannak csalások, ezt már a Heroes sorozatban megtanultam. (ugye mindenkinek volt olyan, hogy 6 várból már 5 az övé volt körbezárta az ellenséget és hirtelen megjelent egy új hőse hihetetlen mennyiségű sárkánnyal)

De felbuzdulva a Panzer General 2-ős élményeim felidézésén már le is szedtem a játékot és találtam hozzá nagyon- nagyon sok módot és kieget. :) :)


Vajon miért nem divat már a körökre osztott stratégia? Vagy csak én nem találok ilyen játékokat?

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.30, 09:23

Csak a partvoanlról: Panzer General 2-ben dettó lehetett Maust kérni (hát ott gyártásnak nevezni elég vicces lenne...). Továbbá ott is vicces volt, amikor egy T-34-est támadtam három Tigrissel, és nem verték le, mikor azonban ő jött nekik, első támadásból felére verte a nagymacsekot. Vagy amikor a Hurricane-t három FW190-nel lőttem, és nem lett baja, de a három FW 10 battle strength-ről 3-4-re esett vissza az ellentámadásoktól. Szóval, logika néhol ott is hibádzott.A Tigris vs. T34et nem tapasztaltam, egy Tigris még az IS-2 ellen is elég hatékony, a Sherman, T34 keménységű közepes cuccokat elég simán szedi le.
Mondjuk ennek ellenére PzIV/Panther párti vagyok, mert Tigrisekkel nem lehet haladni (4 hexát lép, a Párduc ötöt vagy hatot).


A repülők viccesek voltak, de azért, mert légiharcban a kezdeményezés (initiative) sokat számít, tulajdonképp az első lövés eldönti a kimenetelt. A tapasztalat (az angoloknak valamiért mindig magas légierőnél) meg nagyon sok bónuszt ad a kezdeményezésre.Az orosz T-44, német Maus, finnek által zsákmányolt szovjet harckocsik pedig azért vannak a játékban, mert egy modolt hadjáratnak lehet nem történelemhű kimenetele, német partraszállás amerikában, vagy szovjet vereség a finnektől, ilyesmi.

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.30, 08:21

Csak a partvoanlról: Panzer General 2-ben dettó lehetett Maust kérni (hát ott gyártásnak nevezni elég vicces lenne...). Továbbá ott is vicces volt, amikor egy T-34-est támadtam három Tigrissel, és nem verték le, mikor azonban ő jött nekik, első támadásból felére verte a nagymacsekot. Vagy amikor a Hurricane-t három FW190-nel lőttem, és nem lett baja, de a három FW 10 battle strength-ről 3-4-re esett vissza az ellentámadásoktól. Szóval, logika néhol ott is hibádzott.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8236 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.29, 15:30

Hogy teljesen őszinte legyek teljes verziót próbáltam, de nem kell aggódnod... nem buktam sok pénzt.
(csúnya-csúnya Melankolia) :) :ok: :)
Mondhatni ingyen jutottam hozzá. :szent:

Akkor meg nem értem a felháborodást, hiszen mire föl? :)

Én egyébiránt ajánlom a Company of Heroes-t. Abban nem csalódtam egy fikarcnyit sem.

Módosította Strato: 2010.09.29, 15:31


galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.29, 10:13

Az megvan, hogy Panzer General 2-höz lehet letölteni modot?

az összes Adlerkorps-os hadjárat egyben:
http://panzercentral.com/forum/viewtopic.php?t=38679
(a topic első hozzászólásában van a link)

Ugyanerről az oldalról lehet leszedni opengeneral addon-t, ami felbontást, néhány extra dolgot (pl. csatahajóval terület támadás, ilyesmi), meg oprendszer kompatibilitást ad. (néhány embernek az alap adlerkorps összeakad driverekkel meg sima XP-vel is)
Amúgy tény, nagy kár, hogy mostanában ez a műfaj kihaltnak tekinthető.
(nem fantasy, körökre osztott)

Melankolia

Melankolia

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.29, 10:05

Egy kis önellentmondást észlelek. Ha ugyanaz minden oldal, még a speckók is, akkor nem mindegy, hogy kivel vagy? Csak a színük más.

A R.U.S.E. valaha vállalta azt, hogy korhű erőviszonyokat vonultat föl? Mert ha nem, szerintem botorság elvárni tőle. Manapság divatos a szélesebb tömegnek való eladhatóság érdekében feláldozni azokat a dolgokat, amik a kemény magnak csemegének számítanak.
Az mondjuk ettől függetlenül érdekes lenne egy stratégiai játékban, ha az egyik néppel lehetne olyan harckocsit gyártani, amit a többi nép nem tud megsemmisíteni.

Tájékozódtál a játékról, mielőtt megvetted? Remélem, csak a demót próbáltad...


Igen este (vagy kora reggel) egy picit fáradt voltam, ezért keveredtem ebbe a kis logikai zavarba.
Lehet, hogy én vagyok a finnyás, de én tényleg szeretem, ha pl. Rommel helyébe képzelhetem magamat.
Hát ha történelem hű akar lenni egy játék akkor igenis vegye figyelembe, hogy bizonyos szimulációknál 1000 összecsapásból 1000-szer nyer a jobb gép. Pont ezt nem szerettem a Civ-be sem, (pedig mekkora jó játék volt az, csak ne kellet volna csatázni) hogy a tankjaim támadását visszaverte egy maréknyi lándzsás. (na jó lehet, hogy pont nem jól emlékszem de azért az arányokat el lehet képzelni)

Amúgy a játék azt ígérte, hogy ebben a játékban a leleményesség számít inkább, és nem az nyer aki gyorsabban tudd gyártani.
De ez csak részben jött át. Persze lehet rendelni rádió csendet amivel "láthatatlanná" teszed az egységeket a szenzorok számára, (persze ha valaki simán rálát akkor kiszúrja) vagy begyorsíthatod az egységeidet egy zónában, és lehet áll seregeket is létre hozni, de nagyjából maradt a szokásos felállás. Ami nem is lett volna baj, ha nincs ez a (számomra) botrányos egység kiosztás. Gyalogosból egy fajta van, amit később fejleszthetsz. De akkor is csak egyfajta gyalogosod marad, mert a fejlesztés kiüti a régebbi egységet.
Ez így túlságosan le van butítva. :D

Én csak azért írtam fel, hogy mindenki MÉGEGYSZER gondolja meg ha meg akarja vásárolni. Olvasson el több hozzászólást (figyeljünk a dátumokra, mert a játékokat megjelenés előtt általában mindenki az egekig magasztalja)


Köszönöm az aggódást, de:
Én úgy szoktam játékokat "szerezni", hogy a Youtube-on megnézem akció közben, ha tetszik akkor ránézek a Goggle-n valami magyar cikkre és ha ott sem ment el a kedvem akkor "megszerzem".
Hogy teljesen őszinte legyek teljes verziót próbáltam, de nem kell aggódnod... nem buktam sok pénzt.
(csúnya-csúnya Melankolia) :sor: :D :D
Mondhatni ingyen jutottam hozzá. :)

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8236 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.29, 09:18

Nem tudom, hogy játszott-e valaki a R.U.S.E. nevű RTS-sel, de az Ubi-soft nagy hibát követett el amikor kiadta.
Maga a játékmenet érdekes, csak egyszerűen unalmas, hogy minden oldalról ugyan azok a speckókat lehet használni, csak más skinnel vannak ellátva az egységek.
Az első nagy arculcsapás akkor ért amikor a kampányban nem lehetett választani résztvevőt. Hogy-hogy nem lehetek a németekkel????

Egy kis önellentmondást észlelek. Ha ugyanaz minden oldal, még a speckók is, akkor nem mindegy, hogy kivel vagy? Csak a színük más. :sor:

A R.U.S.E. valaha vállalta azt, hogy korhű erőviszonyokat vonultat föl? Mert ha nem, szerintem botorság elvárni tőle. Manapság divatos a szélesebb tömegnek való eladhatóság érdekében feláldozni azokat a dolgokat, amik a kemény magnak csemegének számítanak.
Az mondjuk ettől függetlenül érdekes lenne egy stratégiai játékban, ha az egyik néppel lehetne olyan harckocsit gyártani, amit a többi nép nem tud megsemmisíteni.

Tájékozódtál a játékról, mielőtt megvetted? Remélem, csak a demót próbáltad...

Módosította Strato: 2010.09.29, 09:20[Fantasy háttér] [Sötét háttér]