Ugrás tartalomhoz


Fotó

Stratégiai játékok - általános


 • Válasz írásához lépj be
609 hozzászólás érkezett eddig

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.25, 13:54

MoO2 rulez sajnos a 3-at nagyon elrontoták ;) :D ;) . Az IG 2 meg a Hegemonia utána nagyon gyenge probálkozásnak tünik. Az Ascendency meg tényleg jó játék.

galu22 prábáld ki a Blitzkriget nekem nagyon bejött. Elégé reális kis RTS. Vagy a Heart of Iront tudom mondani mit körökre osztot II. világháborus stratégiai játék

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4697 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.25, 12:07

Hát, sajnos sem twilightnak sem sogroonnak nem tudok segíteni, egyik játékkal sem játszottam. ;)

Lenne egy kérdésem! A PG2 höz hasonló játékot adtak ki? Mivel már szinte az összes modot próbáltam, ideje lenne váltani, de nem tudok hasonló játékról. (kivéve a PG3at, de az meg sz*r)

A második világháborús real-time csodáktól meg kiver a víz...

Sogroon

Sogroon

  Visszavonult

 • Archívum
 • 2247 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.25, 11:44

(OFF)

Hála az oldal fenntartóinak, hogy nyílt ilyen részfórum is ;)  :D

Én voltam! Én kértem! ;) :lecsapasörreamitnemisszeret:(/OFF)


Eredetileg a Master of Orion 2 miatt kértem, hogy nyíljon ez a topic, szal:
Van még más is, aki játszik a MoO2-vel?
Van valami hasonló, de újabb (és remélhetőleg jobb), mint a MoO2? A MoO3, az IG1-2 és a Galactic Civilisations nem igazán jöttek be. Sehol sincsenek a nagy MoO2-höz képest.
(Esetleg az Ascendancy-t ismeri vki rajtam kívül?)

_twillight (NPC/NJK)

_twillight (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.19, 10:36

Hála az oldal fenntartóinak, hogy nyílt ilyen részfórum is :dilis: :)

No, nekem a Command & Conquerrel volna gondom. 100 éve fenn volt, de sosem tudtam befejezni, mert: Van egy pálya, ahol nem termelhetsz egységeket, és mindössze 1 javítóüzemed van, meg véges alaptőkéd (értelemszerűen kitermelő sem segít).

No, szokás szerint ki kéne írtani a gépet (fura, hogy stratégiai játékoknál szinte sosincs más cél. Ezért is van meg a mai napig a Total Annihilation: Kingdoms). A legnagyobb probléma: a gépnek van kitermelője, amit ráadásul nem restell újra és újra kidobni, és mint tudjuk a tibériummezők idővel regenerálódnak, így ez sem megoldás. Plusz - ez az igazi gond - a bázis közepén áll egy lézertorony, nekünk meg nincs légierőnk. Még ha mindennel berontok is nem bírom leszedni (e mellett a gépnek ugyan nincs olyan valószínűtlenül sokja, de az éppen elég ahhoz, hogy veszítsek).

Valaki?

Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.11, 07:10

Nem hittem volna hogy akad még ember aki játszik PG II-t rajtam kívül :pirul:
Mindenekelött: ADLER

Érdemes körülnézni ez az utolsó modolo olda ami még működik úgy ahogy.


Oroszok: Szerintem nem más velük a játék mint a németekkel. A Siker titka ugyanaz: nagy légierő tapasztalat páncélosok.
Tény hogy míg német oldalról elég 2-3 vadász +1 vadászbombázó, addig orosz oldalon 6 vadászra is szükséged lehet.
Ami igazán külömbség hogy nincsen rendes felderítőd, reconod, ez eleinte probléma de én lovasságot használtam helyette ami bevált bár fogyóeszköz volt.

Páncélos terén eleinte fölényben vagy de idővel aztán ciki van amikor elterjednek a hosszúcsövű PZ IV-ek pantherek és tigerek. Ez ciki.. amit tanácsolni tudok hogy mindennel üssd őket amid csak van.. tüzérséggel légierővel... öngyilkos gyalogsággal .. mindennel mielött tankokkal nekik mennél.

Emlékeim szerint érdemes a legelején venni egy KV II-t az kettőre lő elöbb mint bármi más.

A késöbbiekben a SU 85 az jó darab lesz, meg általában a T34 / 85 minden szempontból ideális. :gitar:
A késöbi nehéztankokat JS II pl már nem annyira kedvelem.. kevés lőszerkészletük és annyival nem jobbak.

Tilleo

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 20:53

galu22:
Naná hogy igen! Rengeteg sokszor végigjátszottam mind az alaphadjáratokat mind egy csomó unofficalt is.

Mondjuk akkor gyökeresen eltérő a taktikánk mert én németeknél 8 Strumpionoire 2 King Tiger 6 Panther G 7-8 Me 262 4-5 Stuka (x+1. változat) meg 2-3 "Jónagy" löveg volt kb. a hadseregem. Persze amicsinál én is a légi erődökre mentem rá, angolnál viszont a Firefly-ra meg a Commando-ra (ejtőernyős képesség rulz :pirul: ).
Valamint a Defend of the Reich hadjáratban volt még általában két 88-as AA lövegem, mert oda már nagyon kelett (meg süti nézni ahogy a hülye gép az ötödik bombázóval is megpróbál lőtávon belül bombázni :gitar:).

Ami még segíthet a pénzügyi helyzeteden ha addig pörgeted a köröket amíg csak tudod (magyarul ha még három kör van hátra a brilliáns győzelemből és már tudod hogy nyersz, akkor hagyod lemenni azt a három kört), mert közben gyilkolhatod a maradék egységeit (+tp) meg telnek a körök (+pénz). Csak vigyázz hogyha az összes ellenség meghal akkor vége a pályának, viszont az utolsó város sokat szokott érni.

Azt a pályát azthiszem úgy csináltam meg hogy egyrészt ledobáltam a hátukba az ejtőernyősöket, annak nem örültek. Az utánpótlásukat meg mintha úgy fogtam volna meg hogy feláldozható gyalogságokat (lehetőleg conscript, no meg ha ad a gép olyan egységeket amik nem az alap sereged része) raktam az útjukba, méghozzá egy egy hexa távonként (mert akkor alapból nem látják meg őket, és nem tudnak rálőni távolról és beleszaladnak, talán még suprise attack is összejön :punny: ). Mégjobb ha erdőben vagy városban csücsülnek.

Leszögezem hogy én csak hadjáratot játszottam, scenariot szinte sohasem. Viszont az tényleg vicces hogy mennyivel másabbak a seregek ha a másik oldalról játszod elvileg ugyanazt a csatát. :aboci:

(Ja és bocs ha triviális dolgokkal traktállak.)

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4697 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 19:15

A Messor:

Nem hittem, hogy valaki emlékszik még eme zseniális játékra rajtam kívül. :pirul:

Egyébként azért fura nekem a ruszki hadjárat, mert teljesen más hozzáállás kell hozzá, mint a németek és a nyugati szövetségesek pályáihoz.


A földön meg a beásott elit gyalogosait jó tankokkal zaklatni (általában senki se veszít semmit, de csökken a beásottság!) aztán kikergetni valami gyalogossal és ha fut akkor még egy tankal megütni (mert ilyenkor már kivételesen jól megy nekik is a németvadászat, 3-4 szint ide vagy oda).


Nekem az a taktika vált be, hogy ágyúval, repülővel megszórom, aztán páncélosroham. Város ellen értelemszerűen gyalogossal rohamozok. Addig általában nem is támadom meg, amíg a csapat nagy része (60%nál több) nem "supressed".
(az amerikai pályán volt aszem 2 TigerII, 2PantherG, meg vagy 8 17k18as löveg...)
Angol-amerikai hadjáratban meg nem is volt csak 2 Sherman Firefly tankom _összesen_, teljesen felesleges volt, mert mindent szétszedtem a liberatorokkal meg a 155mm-es tarackokkal.

***********

Nah az oroszok.

Szóval a románok elleni pálya simán nyerhető, nem nehéz. A fő feladat tankok, repülők és tűzérség csatarendbe állítása lenne. Nagyjából meg lehet csinálni, de elég kevés "pénzt" ad.

A következő "Prohorovka" nevű az már kicsit húzósabb, ugyanis 8-10 gagyi tankom szokott lenni, pár ágyú, meg 5-6 gyalogos. Eleve két irányba kell támadni, folyamatosan zavar az 5ös erejű párducokkal-tigrisekkel. Közepes nehézségű pálya, nyerhető, de mindig volt egy-két kellemetlen veszteség.

*********

Nos, a Kanev c. térkép konkrétan.

A térkép dél-nyugati negyede erősen városias, ezt teljesen körbeveszi egy folyó. A másik oldalon mocsár van. A folyón csak 3-4 helyen lehet átkelni, aholis mérnök alakulatok vannak. A betörés még oké. Általában pár kör alatt el lehet foglalni a városias rész felét, főleg felderítőkkel és ejtőernyősökkel.
DE ekkor elkezd vagy 4 helyről erősítést kapni. Itt még meg szoktam nyerni a pályát, de nagyon sok veszteséggel... Már nehéz továbbmenni a hadjáratban.

A szemétség: ha hadjáratban jutsz ide, akkor a jobb orosz cuccokat (pl. T-34/85) csak a 4. körtől tudod megvenni, ergo nem lehet fejleszteni az alapcsapatot.
Természetesen ha scenario-t játszol, akkor az egész orosz bagázs a lehető legjobb felszereléssel rendelkezik...

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 18:07

galu22:
Repülőkkel hordázni kell. :aboci: Hárman rámennek a németre, az elsőből alig marad túlélő, a második feleződik a harmadik meg kinyírja a németet és talán veszít egy két pontot. Namost ezekután az első két támadó a küldetés végéig bújkál a németek elől (térkép valamelyik sarka ahová sohase mennének) a maradékból meg újabb hordát szervezel.
Illetve első körben nem támadsz a repülőiddel, hanem kicsit hátrébb vonod őket a kezdőhelyükről, mert általában olyanok a pályák hogy pont elérnétek egymást. Megvárod hogy az ő körében jöjjön támadni (és az FW 190esével nekiállja mondjuk a tankjaidat lőni... :punny: ) aztán mivel hülye és szétszóródott letudod "repülőhordázni". :pipe: :pirul:
Persze alapvetően a bombázóit kell lelőnöd (azt is fedezet nélkül fogja hagyni), a vadászai nagyon nem zavarhatnak, plusz a bombázóból jobban jön a tp. :sor:
/persze ezt az első küldetéstől kezdve kell csinálni és akkor addigra már lesz valami szinjük hogy ezt igazán jól tudják csinálni/

A földön meg a beásott elit gyalogosait jó tankokkal zaklatni (általában senki se veszít semmit, de csökken a beásottság!) aztán kikergetni valami gyalogossal és ha fut akkor még egy tankal megütni (mert ilyenkor már kivételesen jól megy nekik is a németvadászat, 3-4 szint ide vagy oda).

Ja és használj Gárda ejtőernyősöket, mert azok jók. :gitar:

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4697 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 17:03

Hát, ha már nyílt ilyen topic, akkor kérdeznék is egyet!

Szóval, nekem még mindig fenn van a gépemen a Panzer General II, szerintem a valaha volt legjobb taktikai játék.

Már többször végigjátszottam a két német, az amerikai és az angol hadjáratot is. De a szovjettel nem boldogulok! hrr...

Az első két pályát még meg lehet csinálni, de a 3. - Kanev - nem megy! Nagy gond van a csapat kialakításával is, ugyanis légierőt a német Messerek miatt nem tudsz kinevelni, a légvédelem meg nem ér semmit... Valami ötlet a ruszkikkal?

Selion

Selion

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 526 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.06, 16:23

Egyéb stratégiai játékok kérdések, válaszok.

S.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]