Ugrás tartalomhoz


Fotó

Játék ellentétes nemű karakterrel


 • Válasz írásához lépj be
780 hozzászólás érkezett eddig

LadyCrow

LadyCrow

  Nachtkäfer

 • Fórumita
 • 2261 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 17:36

Zool:

Nagyon egyszerű, Te mint 21. századi ember, nem tudod, hogy mekkora marhaságokat csinálsz egy fantasy elf-ként, mivel nincs viszonyítási alapod, hogy egy "létező" elf hogyan viselkedne.. ellenben a földi lakosság jelentős része az ellenkező nem tagjaiból áll.

Az alapkönyvek, a fantasy irodalom felállít egy képet az elfekről, a kultúrájukról, életmódjukról - ott az a viszonyítási alapod. És annak megfelelni, sztereotipizálás nélkül, még nehezebb. De nem kell elmenni a francba példákért; jelen világunkban is rengeteg fajta, tőled nagyon különböző embertípus létezik - őket gond nélkül kijátszod, ha hímneműek?

Vannak, és az apró különbség, hogy GM-ként te nem 1 karaktert személyesítessz meg, hanem elég sokat, így nem lehet egy karaktert "rád húzni", hozzád asszociálni.

Ettől függetlenül ha csak egy is szarul van alakítva, az feltűnik. Kilóg a lóláb. Még akkor is, ha csak epizód-szereplő, minden NPC a mesélő PC-je.

Köszönöm a távkiértékelést, most már tudom, hogy miért nem szeretek női karakterrel játszani

Provokatív kérdés volt, nem állítás.

Igen, a biológiai különbségek iszonyatosan irrevelánsak, és csak a "lélek" számít nem? Ha már ennyire leokoskáztál, légyszíves támaszd már alá valamivel ezt a dolgot, ok?

Ki a f*** beszélt itt "lélekről"? Személyiségről beszéltem. Az, hogy a férfiaknak rendszerint jobb a térérzékük, míg a nők könnyebben ismernek fel érzelmeket, biológiai különbség. Olyan fenemód nehéz kijátszani, hogy a térképen picit nehezebben igazodsz el, alacsonyabb a libidód, ellenben jobb a perifériás látásod? Jah, jó eséllyel, ha nő vagy, kevésbé vagy tehetséges bizonyos munkákhoz, amik térérzékelésre, nagy fizikai erőfeszítésekre vagy absztrakt gondolkodásra épülnek - de a _személyiséged_ ettől miben lesz olyan borzalmasan más?

Gondolom nem tűnt fel, de itt mindenki a saját véleményét írja le.

Ahogy én is azt tettem - viszont azon állításod, miszerint

Mellesleg te mint ffi (helyettesíts be amit akarsz) fogalmad sincs, hogy hogy viselkedne egy nő, mivel nem vagy az.

Megalapozatlannak tűnik, erre reflektáltam.

A másik, hogy ha te elfet/orkot/törpét játszol, az nem vonja be a szexualitásodat a játékba (a nemed ugyan az marad), míg ha nemet cserélsz, akkor igen.

Miért ilyen necces téma a szexualitás? Erre kérdeztem, hogy ha egy szociopata gyilkost, egy félénk dadogós lúzert vagy egy melodramatikus, pozőr hírót kijátszani nem ciki, más szexualitást alakítani miért az? Erre szólt a provokatív kérdésem, mert ha nem a "jajj, az olyan buzis" attitűd van a háttérben, akkor mi?

Egyébként ha jól tudom, a viselkedés ~70%-a öröklött..

Igen, sok viselkedésformát örökölsz vagy veszel át a szüleidtől. Aputól és anyutól is. Jellemvonásokban meg igen, vannak amik jobban jellemzőek nőkre és jobban férfiakra, de egész biztos vagyok benne, hogy neked is vannak olyan allűrjeid, amiket "femininnek" lehetne nevezni. És előre szólok, a lélek nevű maszlagot meg sem említettem - de a személyiség létezése ugye bizonyított, és azt nem, vagy csak részben módosítják a biológiai különbségek és adottságok. Az, hogy ki miként gondolkodik pedig személyiség kérdése.

De továbbra is mondom: Nem az a baj, hogy te személy szerint nem szívesen játszol ellenkező neműt - ízlés dolga. Azt, explicite kijelenteni hogy férfi nem tud nőt játszani jól - az a marhaság és csőlátás. SZERINTEM.

Buzitéma:

Előbbinek (és itt most mindenféle előítélettől meg hasonlótól mentesen..) szerintem nem elég "férfias" a gondolkodása (úgy értem, volt ilyen osztálytársam, és hát inkább volt nő mint férfi..)

Szerintem, ahogy Mark Renton is mondotta vala a Trainspottingban, a szexuális orientáció leginkább ízlés kérdése. "A buzik lányosak" cucc meg buta sztereotípia. Tudtad, hogy a homokos férfiakban állítólag gyakran magasabb a tesztoszteronszint, mint a heterókban? Márpedig az a libidóért és agresszióért is felelős hormon.

nagypetak:
Igen, ezek a különbségek létezőek - nyilván ezeket is a biológiai különbségek közé értem, mivel azok. Ahogy lenienn is írta, a személyiség és a gondolkodás rengeteg dolog függvénye: genetika, környezet, neveltetés, az átélt tapasztalatok, a kulturális, sőt, akár szubkulturális közeg, az egyéni látásmód, attitűdök, pillanatnyi hangulat, hormonok, és igen, a nem is számít, de csak egy komponens a sok közül - szóval miért pont az a komponens a necces? :punny:

Már ha a kapcsolat nem ragad le az utódnemzés fajfenntartó ösztöneinek - örömteli - kiélésénél.

Na látod, nők között is pontosan annyiféle megítélése létezik egy kapcsolatnak, mint férfiak közt. Nem lehet, hogy ez a "misztikum" csupán a saját kötődésedből adódik?
Pl. egy homoszexuális férfi a szerelme tárgyát - aki férfi - jó eséllyel épp olyan "misztikusnak" tartja. De attól még nem lesz az számodra, ugye?

Morsat:

A misztikus a legenyhébb fogalom...

Kiváncsi vagyok, én pl. mér lennék olyan fenemód misztikus, csak mer' nő vagyok. A férfitársadalom ellenben teljesen kiszámítható számodra? Pontosan tudod, egy adott szituációban egy hímnemű egyed- minden hímnemű egyed - hogyan viselkedne és miért? A többit meg lásd eggyel feljebb.Na de összességében: Egy karakter viselkedését és gondolkodásmódját kiszámítani nehéz dolog. Még csak nem is kell olyan fenemód elvont dolgokra gondolni, hogy a karakter többszáz évnyi tapasztalattal gazdagabb, mint a játékos, vagy más fajú. Nyilván egy nyomorgó családból származó abúzált, megfélemlített valaki egész máshogy látja a világot, mint egy elkényeztetett, agyonszeretgélt, felső tízezerbe pottyant egyén. Ha valaki képes kiszámítani, hogy pusztán a családi közeg miként hatott a karakter személyiségfejlődésére, akkor olyan dolgok, mint az ellenkező nem vagy szexuális orientáció nem okozhatnak problémát. Persze ha valaki kényelmetlennek érzi a szerepet, az egy dolog, de abból nem lehet olyan következtetést leszűrni, hogy más nemet jól játszani nehéz vagy lehetetlen.

Én nem játszanék olyan partiban, ahol nem engednek nekem férfi karaktert, még akkor se, ha épp női karakterrel lennék egyébként.

Módosította LadyCrow: 2006.08.28, 17:39


Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 15:21

(OFF)Hellguard666: csak nem bírom ki szó nélkül...

Lehet nagy szavakat használni meg minden, de nem erről szól a dolog. A férfi-nő kapcsolat kielemzése, és tipizálása szerintem nagyon messzire vinne, csakúgy mint annak megvitatása, hogy ki mit szeret a nőkben.

Nem szeretnék csöpögös lenni, úgyhogy maradjunk annyiban: néha a nagy szavaknak is van helye. De abban egyetértünk, hogy egy ilyen elemzés messzire vinne.(/OFF)


(OFF)Lehet hogy cinikus vagyok, de valahogy az én felfogásomat kiválóan tükrözi az a mondat: "A nagy szavak mind porba hullnak...". Nem hiszem hogy az itteni realitásunkban lenne helye az idealizálásnak...(/OFF)


Petro:

Mi az az IRL? (In Real Life?  :punny:  )


Igen.


Zool:

O.K. El tudom képzelni az álláspontodat, habár bevallom kissé merevnek találom. No mindegy...

:aboci: -t mindenkinek! :lol:

Módosította Hellguard666: 2006.08.28, 15:21


Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 15:10

OFF

Mi az az IRL? (In Real Life? :punny: )

ON

Homoszexuális férfit szerintem elpoénkodnám, leszbikus nőt pedig nemtom, bár lehet hogy női karakterként "kényelmesebb" egy hím játékosnak egy leszbikust eljátszania?

_Zool (NPC/NJK)

_Zool (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.28, 14:59

Senki nem mondja hogy csináld ha kényelmetlen...
(Mondjuk nem látom be mi ebben a kellemetlen. Közel 6 éve játszom ilyen módon, és soha egy pillantra sem volt kényelmetlen, és képzeld egy percig sem gondolta soha senki hogy ezek szavak IRL bármiféle jelentőséggel bírnának. Ellenben ezzel a módszerrel már értem el, hogy a férfi játékos IRL könnyezzen, amikor a karaktere szerelme az életét adta, hogy a karaktere beteljesítse a végzetét...)

Kinek mi a kellemetlen. Nekem ez.

Viszont azért olyan szintű elvonatkoztatással igazán bírhatnál, hogy amikor a KM-el E/1-ben beszélsz, akkor nem a KM-el beszélsz...
Ráadásul az E/3-as társalgás sok potenciális játékhiba lehetőtséget kizár, amik reálisabbá tennék a társalgásokat...

Miért ne bírnék? _Tudom_, hogy a GM-el mint egy másik karakterrel beszélek, GMként nem is okoz túl sok problémát ha 1-1 nőt kell eljátszanom, játékosként zavart, hogy a karim nő.. zavart, annak ellenére, hogy tudtam, hogy nincs jelentőssége IRL.

Mit keres a JÁTÉKOS szexualitása a játékban???  :punny:
Elvégre ON csak a KARAKTER neme és szexuális orientációja kell hogy számítson. OFF pedig mindenki tudja a nemedet nem??? Elég élesen elkülöníthető a kettő...

Félreértetted: szexualitás: nemiség. Azaz a neme.. lehet, én írtam hülyeséget, mind1. Egyébként meg igaz, Off egy teljesen más világ, és _elméletileg_ teljesen el kell különíteni a kettőt.. kérdés, hogy ez milyen kényelmetlenséget okoz egy játékosnak. Nekem nem esik nehezemre elkülöníteni a "gonosz tetű tolvaj" jellemet a sajátomtól (remélem :aboci:), és nehezebben megy a szexuális beállítottság elkülönítése. Talán vannak még ezzel így páran, tekintve, hogy nem én vagyok az egyedüli, akit ez zavart.

El tudnál játszani egy homoszexuális férfit? Elvégre azonos a nemetek...
El tudnál játszani egy homoszexuális nőt? Elvégre a legtöbb férfi számára a női nem az alapvető célpont...

Valószínű, hogy mindkettőnél beleesnék egy sztereotípiába, és ezért nem biztos, h hiteles lenne. GM-ként minden további nélkül megpróbálnámm, játékosként nem szívesen.
Előbbinek (és itt most mindenféle előítélettől meg hasonlótól mentesen..) szerintem nem elég "férfias" a gondolkodása (úgy értem, volt ilyen osztálytársam, és hát inkább volt nő mint férfi..)
utóbbival meg.. annak meg én nem vagyok elég nőies, nem ugyan az mint egy női testbe bújtatott férfi.. (sok tapasztalatom nincs velük, 1-el találkoztam, ez pedig szerintem nem mérvadó)
Egy szóval el tudnám játszani mindkettőt, de szerintem hiteltelen lenne.

nagypetak

nagypetak

  ágrólszakadt

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 14:42

(OFF)Hellguard666: csak nem bírom ki szó nélkül...

Lehet nagy szavakat használni meg minden, de nem erről szól a dolog. A férfi-nő kapcsolat kielemzése, és tipizálása szerintem nagyon messzire vinne, csakúgy mint annak megvitatása, hogy ki mit szeret a nőkben.

Nem szeretnék csöpögös lenni, úgyhogy maradjunk annyiban: néha a nagy szavaknak is van helye. De abban egyetértünk, hogy egy ilyen elemzés messzire vinne.(/OFF)

Módosította nagypetak: 2006.08.28, 14:43


nagypetak

nagypetak

  ágrólszakadt

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 14:24

Hellguard666: nem is mondtam, hogy lehetetlen női karaktert játszani. Csak annyit:

Viszont nem árt kétszer meggondolni, és megbeszélni a mesélővel.

Ez persze akkor is igaz, ha egy 300 éves leprás Narmiraen megtartót kívánsz alakítani. Legalábbis szerintem.

Tömören: nehezebb ellenkező nemű karakter játszani. SZVSZ.

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 14:08

Viszont nem osztom véleményed, sztem a nő igenis misztikus. Már ha a kapcsolat nem ragad le az utódnemzés fajfenntartó ösztöneinek - örömteli - kiélésénél


Ugyanmár nagypetak! Lehet nagy szavakat használni meg minden, de nem erről szól a dolog. A férfi-nő kapcsolat kielemzése, és tipizálása szerintem nagyon messzire vinne, csakúgy mint annak megvitatása, hogy ki mit szeret a nőkben.

Sokkal inkább arról szól a dolog, hogy ha elhiszi egy ember magáról, hogy képes úgy gondolkodni, mint egy 300 éves leprás Narmiraen megtartó, vagy mint egy 200 éves törpe Clangeddin pap...vagy esetleg mint egy 60 éves hithű rabbi, holott a zsidó vallásról csak az alapokat ismeri, akkor miért ne lenne képes úgy gondolkodni mint egy nő? Elvégre személyes véleményem szerint a Földön élő 3 milliárd nő nagy eséllyel 3 milliárd variációja a jellemnek, személyiségnek...akkor mi tehet hiteltelenné egy női karaktert, ha férfi játssza? (Feltéve persze hogy SZEREPjátékot látunk tőle, nem valami nőparódiát...)

Zool:

Szerintem más tészta, ha azt mondod, hogy "xy-t csináltam tegnap a barátnőmmel", mint ha azt mondod egy férfinak, hogy "szeretlek". Ok, csak játék, ok, kijátszuk a szerepünket, én mégis kényelmetlenneé érzem.


Senki nem mondja hogy csináld ha kényelmetlen...
(Mondjuk nem látom be mi ebben a kellemetlen. Közel 6 éve játszom ilyen módon, és soha egy pillantra sem volt kényelmetlen, és képzeld egy percig sem gondolta soha senki hogy ezek szavak IRL bármiféle jelentőséggel bírnának. Ellenben ezzel a módszerrel már értem el, hogy a férfi játékos IRL könnyezzen, amikor a karaktere szerelme az életét adta, hogy a karaktere beteljesítse a végzetét...)

Viszont azért olyan szintű elvonatkoztatással igazán bírhatnál, hogy amikor a KM-el E/1-ben beszélsz, akkor nem a KM-el beszélsz...
Ráadásul az E/3-as társalgás sok potenciális játékhiba lehetőtséget kizár, amik reálisabbá tennék a társalgásokat...
Példa:
CP karakter. Friss barátnő, akcióra indulnak. (A régi csaj neve Maggie, az új beceneve, ahogy 99%-ban szólítják Dizzy...)
Karim: "Akkor induljunk."
Dizzy: " Jól van, tőlem. Szarom le az időpontot tudod!"
Karim: "Csak utánad Maggie..."
Kell mondanom, hogy csúnya következményei voltak, mert a KM ezt az elszólást - teljesen jogosan - ON vette?

E/3-ban ez a hiba nem jött volna elő. Lévén hogy valahogy így hangzott volna: "Azt mondom neki, hogy induljunk." "Ő közli veled hogy felőle mehettek, neki tök mindegy mikor indultok" "Jól van. Akkor azt mondom neki, hogy csak utánad..."

Azért van különbség...

A másik, hogy ha te elfet/orkot/törpét játszol, az nem vonja be a szexualitásodat a játékba (a nemed ugyan az marad), míg ha nemet cserélsz, akkor igen.


Mit keres a JÁTÉKOS szexualitása a játékban??? :punny:
Elvégre ON csak a KARAKTER neme és szexuális orientációja kell hogy számítson. OFF pedig mindenki tudja a nemedet nem??? Elég élesen elkülöníthető a kettő...

Két további kérdés.

El tudnál játszani egy homoszexuális férfit? Elvégre azonos a nemetek...
El tudnál játszani egy homoszexuális nőt? Elvégre a legtöbb férfi számára a női nem az alapvető célpont...

No offense, sem célozgatni, sem bármilyen módon megbántani nem akarlak a fenti két kérdéssel, csupán kiváncsi vagyok mi a véleményed (véleményetek) a fenti két karaktertípusról...

darken_rahl

darken_rahl

  The One and Only

 • Archívum
 • 780 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 13:36

Petro:
Spoiler


Szerintem nincs vele semmi gáz, ha ki tudja játszani a karakterét...
(Menedzserrpgben meg tökmindegy... :punny: )

nagypetak

nagypetak

  ágrólszakadt

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 13:01

lenienn: Én arról írtam, hogy nő és férfi között vannak természetes felépítésükből következő eltérések. És sokkal több, mint azt elsőre gondolnánk. Az emberi agy kutatói egyre újabb és újabb meglepetésekkel szolgálnak ezen a téren. A társadalomban megfigyelhető eltérések oka gyakorta nem is a konvenciókból ered, a közhiedelemmel ellentétben. No mind1. De ezen ne akadj ki ennyire, nem akartam én senkit megbántani.

Nemen belül is vannak különbségek, és ezek egy része bizony 'agyféltekékkel' magyarázható. Más része meg nem. Csak az arány kérdéses. De vannak errefelé, akik ehhez jobban értenek mint én, inkább befogom a pofám.

Az sem egyértelmű, hogy a fentezi fajok ténylegesen 'idegenek'-e? Lásd törpe, elf. Ha a földi mitológiák lényeiből indulunk ki, akkor azért nem beszélhetünk embertől idegen létformákról. Ha egy sci-fibeli kristálytestű, intelligens kövületre gondolsz, igazad van, ennek hiteles eljátszása valóban nem egyszerű... :punny:

Viszont nem osztom véleményed, sztem a nő igenis misztikus. Már ha a kapcsolat nem ragad le az utódnemzés fajfenntartó ösztöneinek - örömteli - kiélésénél... :aboci: :lol: :sor:

Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 12:53

Egy sárkányt szívesebne játszanék , de ez én vagyok :punny:

egyébként meg pont annyira, mint egy férfi. magadat misztikusnak érzed?

Igen annak! :aboci: :lol: Amúgy igazad van. Mindkét nem misztikus valamilyen szinten épp ezért nem próbálom meg eljátszani a másikat!

De hagyjuk, ki ki mit szeret úgy játszik...

lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 12:50

Morsat,

egy vérfarkassal, angyallal, tündérrel, gnómmal, sárkánnyal összehasonlítva? ugyanmár.

egyébként meg pont annyira, mint egy férfi. magadat misztikusnak érzed?

Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 12:39

mondjuk félelmes ez a hozzáállás, hogy egy idegen faj (az embertől) totálisan eltérő viselkedésének kijátszását természetesnek, az emberi, de eltérő nem megformálását meg lehetetlennek tartja valaki. 


Sarkítasz!

lehet, hogy találkozni kellene néhány ellentétes nembéli egyeddel. nem olyan misztikus dolog ám egy nő. 

Húha mekkora nagy mondás! Lehet hogy mégsem ismered őket? A misztikus a legenyhébb fogalom... :punny:

lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 12:22

nagypetak

nemen belül is mocsok nagy eltérések létezhetnek, azt meg nem lehet ráfogni holmi agyféltekékre, meg ilyenekre.

ember és ember között brutális különbségek vannak, de ez a karakterek megformálását nem különösebben gátolja általában.

az, hogy férfi vagy nő a választott szereplő, az szerintem csak egy szempont a sok közül - és messze nem a legfontosabb.

(azok a fizikális jelenségek, hogy ki parkol jobban, meg kinek erősebb a fizikuma, kinek jobb a térlátása, mind olyan tényezők, amik jottányit sem befolyásolják a játékot.)

***

mondjuk félelmes ez a hozzáállás, hogy egy idegen faj (az embertől) totálisan eltérő viselkedésének kijátszását természetesnek, az emberi, de eltérő nem megformálását meg lehetetlennek tartja valaki. :punny:

lehet, hogy találkozni kellene néhány ellentétes nembéli egyeddel. nem olyan misztikus dolog ám egy nő. :aboci:

nagypetak

nagypetak

  ágrólszakadt

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 10:57

LadyCrownak: köszönet!

Viszont egy kérdésben nem értünk egyet. A férfi és a nő között (a nemiségen és a társadalmi konvenciók által ránk erőltetett bárgyúságokon túl is) léteznek jelentős eltérések. A már említett érzelmi/értelmi irányultság sem véletlen, és még hosszan sorolhatnánk. Ezt - részben - az agyi területek eltérő fejlettségével, használatával magyarázatjuk (meg a hormonok blah-blah-blah). Ezek kialakulása roppant érdekes téma, de erősen off + ne ingereljük a trollokat.
Ugyanakkor nyilvánvaló: a nemi különbözőségek miatt egyik fél sem lesz értékesebb, csak bizonyos szerepkörökben jobban teljesíthet, mert előnye van (tiriviális: súlyemelés). Szval ezt a vonalat kifelejthetjük a topicról.

Maradva ON: sztem értelmes ember (aki másokra figyel) képes ellenkező nemű karaktert alakítani. Viszont nem árt kétszer meggondolni, és megbeszélni a mesélővel.

Ja, és kimondottan örülök, hogy nem lettem informatikus - belegondolni is szörnyű, hogy csak 3 lány az egész évfolyamon. :punny:

Módosította nagypetak: 2006.08.28, 11:04


_Zool (NPC/NJK)

_Zool (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.28, 10:45

Szerintem nincs igazad. Nem tudom nálatok hogyan zajlik a dolog, igazából szerintem igaza van Ladycrownak. Ha a mi partinkból indulok ki, nálunk a legtöbb karakter összeszedi élete párját egy idő után. Na
...
Most mondd képesek vagyunk arra, hogy naturalisztikusan kimeséljük a mindennapokhoz tartozó szexuális eseményeket is. Ciki? Szerintem nem.

Nem ideg vagyok, csak nem szeretem, ha le csőlátóznak/lúzereznek/hímsovinisztáznak, mert nem szeretek egy bizonyos stílust.. :punny:

Szerintem más tészta, ha azt mondod, hogy "xy-t csináltam tegnap a barátnőmmel", mint ha azt mondod egy férfinak, hogy "szeretlek". Ok, csak játék, ok, kijátszuk a szerepünket, én mégis kényelmetlenneé érzem.

Vannak, és az apró különbség, hogy GM-ként te nem 1 karaktert személyesítessz meg, hanem elég sokat, így nem lehet egy karaktert "rád húzni", hozzád asszociálni.


Ez egyszerűen nevetséges Zool!
Mondd a társaid hányszor néztek már törpének? Vagy bunkó f***kalapnak, egy olyan jellemű karakter kijátszása után? Esetleg szánalmas, törtető karrieristának, egy olyan karakter kijátszása után?

Kicsit sarkítassz a dolgon, itt most nem arról van szó, hogy engem törpének néznek, mert törpével játszottam, vagy nőnek néznek mert nővel játszom. Játék közben rá tudod mondani egy játékosra, hogy "ő az xy elf íjász", a GM-re viszont nem tudsz így karaktert húzni, mert egyszerre játszik egy egész várossal..

A másik, hogy ha te elfet/orkot/törpét játszol, az nem vonja be a szexualitásodat a játékba (a nemed ugyan az marad), míg ha nemet cserélsz, akkor igen.

A lélek különbségeiről meg annyit, hogy ha szerinted az emberek lelke elválasztható női illetve férfilélekre (személyiségre) akkor vagy nagyon fiatal lehetsz, vagy nagyon elvágólag gondolkodsz. A lélek különbsége az egyéniség. Nemtől, kortól független dolog. Az hogy bizonyos helyeken kevesebb nő található az részben a családi nevelés, részben a társadalmi elvárások, és részben burkolt (kevésbé burkolt) megkülönböztetés, illetve egyes esetekben a fizikai felépítésből adódik... És csak ezek után jön a személyes választás :sor: hiszen a személyiséged legalább 50%-ban külső hatásra alakul ki...

A lelket azért tettem idézőjelbe, mert irónikusnak szántam.. a lélek létezése ugyanis nem bizonyított, az idegrendszeré viszont az..

Csak arra akartam rávilágítani, hogy bizonyos feladatokra sokkal alkalmasabbak a nők, és bizonyos feladatokra a férfiak, egyszerűen a mentális adottságaik miatt.

Egyébként ha jól tudom, a viselkedés ~70%-a öröklött..

Igazából ez az egész vita meddő és értelmetlen, nem mondhatja meg senki senkinek, hogy "ne érezd magad kényelmetlenül egy bizonyos szerepben", én nem szeretek nőt játszani (és ennek rohadtul nincs köze a biztos-hatalmas-hímsovinizmusomhoz, sem a csőlátásomhoz - akkor nem próbáltam volna..), valaki szeret, egészségére, tegye, teljesen szujjektív dolog.

Ami kérdés maradhat, hogy mennyire különbözik a férfiak és nők gondolkodása, az is max azért, h mennyire hitelesen tud kijátszani valaki egy ellentétes neműt. Én nem biztos, hogy ki tudnék, játékosként inkább meg sem próbálom (mégegyszer)
Mások lentebb állították, hogy sikerült nekik meghülyíteni online mese közben embereket, nekik :lol: , azért egy monitor előtt mégsem ugyan az, mint élőben. szerintem.

ha én is ugyanezt állítom, akkor ezentúl férfi karakterrel sem szeretsz majd játszani?

Szerintem te csúnyán félreértettél valamit, olvasd újra :aboci:

Spoiler


lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 09:22

Szvsz ez az elzárkózás egyszerű csőlátás vagy lúzerság. Vagy a khhemény acélosss, férfias öntudat vonyít, nehogy buzinak nézzék?  :punny: Inkább ez a "jajj, nem játszok nőt, nehogy asziggyék köcsög vagyok" cucc a szánalmas.

Köszönöm a távkiértékelést, most már tudom, hogy miért nem szeretek női karakterrel játszani :aboci:

ha én is ugyanezt állítom, akkor ezentúl férfi karakterrel sem szeretsz majd játszani? :lol:

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 09:17

Peace Zool, peace! :sor:

Szerintem nincs igazad. Nem tudom nálatok hogyan zajlik a dolog, igazából szerintem igaza van Ladycrownak. Ha a mi partinkból indulok ki, nálunk a legtöbb karakter összeszedi élete párját egy idő után. Na most alapesetben van a KM, aki hímnemű kariknak mesél. És számtalan esetben mutat egy képet - no, így néz ki a csaj - de előfordul, hogy csak leírja. És a csajozáshoz, főleg az igazán jól kidolgozott, pöpec NPC-k meghódításához nagyon sokat kell pedálozni. Ennek pedig szerves eleme nálunk hogy E/1-ben beszélgetünk. Mondd ciki, hogy egy játékos a KM szemébe nézve, kb 15 perc E/1 beszélgetés után közli: "Sienna, nem hiszem hogy kibírnám nélküled. Te vagy a legfontosabb az életemben. Szeretlek!" Szerintem nem. És ugyanilyen módon zajlik a dolog, ha én vagyok a KM, és az én általam megalkotott női NPC-t akarja meghódítani a JK.
Most mondd képesek vagyunk arra, hogy naturalisztikusan kimeséljük a mindennapokhoz tartozó szexuális eseményeket is. Ciki? Szerintem nem.

Na mármost ha egyetértesz hogy a fenti dolgok nem cikik, akkor mondd, mi a különbség a között a mondat között:
KM(férfi): "Sienna lágyan végigcirógatja a mellkasod, hosszan, forrón megcsókol, majd keze eltűnik az alsónadrágodban."
illetve
JK(férfi): "A Y. (női név)lágyan végigcirógatja a X. (férfinév) mellkasát, hosszan, forrón megcsókolja, majd keze eltűnik az alsónadrágjában."

Tényleg olyan őrületes dolog? Ezt már nem lehet szerepjátékosként kijátszani? Vagy ez már ciki? Szerintem nem.

A jellem kijátszása. No mondd, biztos volt már (egy v. több) barátnőd, esetleg van párod, feleséged. Ismered édesanyádat, és vannak biztosan nőnemű barátaid is gondolom. Ezek mind-mind alapanyagul szolgálhatnak NPC-hez, és a különféle jellemvonásokat keverve pedig elég sok kombináció is létezik ezekből. Akkor most miért nehezebb egy reális női karakter megalkotása, mint egy női NPC-é.

Vannak, és az apró különbség, hogy GM-ként te nem 1 karaktert személyesítessz meg, hanem elég sokat, így nem lehet egy karaktert "rád húzni", hozzád asszociálni.


Ez egyszerűen nevetséges Zool!
Mondd a társaid hányszor néztek már törpének? Vagy bunkó f***kalapnak, egy olyan jellemű karakter kijátszása után? Esetleg szánalmas, törtető karrieristának, egy olyan karakter kijátszása után?

Na most ha ezeket a karikat nem "húzták rád", miért gondolod, hogy a falusi füvészlány, fővárosi luxusprosti, illetve egyéb női karaktereket miért tennék? :dilis: :ugri:

A lélek különbségeiről meg annyit, hogy ha szerinted az emberek lelke elválasztható női illetve férfilélekre (személyiségre) akkor vagy nagyon fiatal lehetsz, vagy nagyon elvágólag gondolkodsz. A lélek különbsége az egyéniség. Nemtől, kortól független dolog. Az hogy bizonyos helyeken kevesebb nő található az részben a családi nevelés, részben a társadalmi elvárások, és részben burkolt (kevésbé burkolt) megkülönböztetés, illetve egyes esetekben a fizikai felépítésből adódik... És csak ezek után jön a személyes választás :D hiszen a személyiséged legalább 50%-ban külső hatásra alakul ki...

_Zool (NPC/NJK)

_Zool (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.28, 08:30

Ez is egy gyakran felmerülő téma. Még mindig nem tudom megérteni, hogy egyeseknek miért nehezebb velük ellenkező nemű karaktert alakítani, mint egy totál más világban/korban/kulturális közegben élő, esetlegesen más fajú lényt.

Nagyon egyszerű, Te mint 21. századi ember, nem tudod, hogy mekkora marhaságokat csinálsz egy fantasy elf-ként, mivel nincs viszonyítási alapod, hogy egy "létező" elf hogyan viselkedne.. ellenben a földi lakosság jelentős része az ellenkező nem tagjaiból áll.

A másik meg hogy basszus, mesélők is vagytok - a mesélő meg ugye ki kell, hogy játssza a nyüves NPC-ket - akik ugyanolyan eleven, szerves, reagáló és jól előadott részei kell, hogy legyenek a világnak, mint a PC-k. Akkor nincsenek veletek ellenkező nemű NPC-k? Vagy szarul vannak előadva?

Vannak, és az apró különbség, hogy GM-ként te nem 1 karaktert személyesítessz meg, hanem elég sokat, így nem lehet egy karaktert "rád húzni", hozzád asszociálni.

Szvsz ez az elzárkózás egyszerű csőlátás vagy lúzerság. Vagy a khhemény acélosss, férfias öntudat vonyít, nehogy buzinak nézzék?  :dilis: Inkább ez a "jajj, nem játszok nőt, nehogy asziggyék köcsög vagyok" cucc a szánalmas.

Köszönöm a távkiértékelést, most már tudom, hogy miért nem szeretek női karakterrel játszani :ugri:

Mindig jön valami okoska aki miatt le kell írnom:
A nők és férfiak közt egyáltalán nincs olyan baszottnagy szakadék, a biológiai különbségek a jellem tekintetében irrelevánsak, az eltérő társadalmi szerepek dolga meg személyenként változó. A különbségek ember és ember közt, nem férfi és nő közt vannak.

Igen, a biológiai különbségek iszonyatosan irrevelánsak, és csak a "lélek" számít nem? Ha már ennyire leokoskáztál, légyszíves támaszd már alá valamivel ezt a dolgot, ok?
Nem véletlen van, hogy a nők nagy része nem tud parkolni, hogy inkább a nőknek van szépérzéke és hogy a nők sokkal jobban tűrik a monoton munkát.. Ha annyira nincs különbség köztünk, akkor mennj el egy főiskolára, és mondd meg nekem, hogy miért 3 nő volt az évfolyamunkon (informatika), és miért ritka a női programozó? (ez csak egy példa volt, konkrétan azért, mert ez tipikusan nem olyan, hogy "belekényszerítették a nőket" valamilyen társadalmi hülyeség miatt)

Jó persze, ízlés dolga ki mit tud/szeret kijátszani. De ez a hozzáállás egy hányinger. Érdekes, felénk egész sokan játszanak néha/mindig ellenkező neműt, és sose tűnt cikisnek vagy buzisnak. De még csak hiteltelennek se.

Gondolom nem tűnt fel, de itt mindenki a saját véleményét írja le. Nem tiltottam meg neked semmit, és ha megengeded, én inkább játszom elfet/orkot mint nőt. Nekem ez nem jön be. Ettől én nem lettem se lúzer, se csőlátó, se hímsoviniszta..

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3485 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.28, 00:08

Üdv!

A témafelvetésre röviden és velősen: nem, de nálunk nem szokás, csak a kmnél. Ennek ellenére nem hiszem, hogy bármi gond lenne belőle, ha valaki a sajátjával ellentétes nemű karakterrel akarna játszani
(OFF)(épp ezért (nem konkrétan emiatt, de ezért is) szórtam ki a csapatomból "néhány" embert féléve)(/OFF)
, de eddig nem mutatkozott rá különösebb igény/hajlandóság/stb.

Maradok tisztelettel: Alister

LadyCrow

LadyCrow

  Nachtkäfer

 • Fórumita
 • 2261 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.27, 23:01

Petro:
No offense, az idézett cuccra reagáltam, nem a témaindító felvetést "támadtam".

Valós kép vs karakter: Szerintem egy jó szerepjátékos el tud vonatkoztatni. Ha én egy szakállas bárzongorista karakterrel játszom, aki épp egy sikátorban cseveg egy szőke macával, akkor azt élem át; akkor nem LC vagyok, aki a nagyonnemszőkemaca mesélővel geekül egy szobában.

Ami azt illeti, vérfarkast is egész sokan tudnak jól játszani, el tudom képzelni a karakterüket, bármilyen formában, pedig meglehetősen kevés játékostársam emlékeztet egy háromméteres szőrös crinosra, vagy egy farkasra.

De mondom, azt meg tudom érteni, ha valaki személy szerint tartózkodik a dologtól - nekem is vannak olyan személyiségtípusok, koncepciók, stb, amikkel sose szeretnék játszani - de így generalice kijelenteni, hogy márpedig ellenkező nemet alakítani nem jó, meg tiltani, az ölég nagy marhaság.

Módosította LadyCrow: 2006.08.27, 23:03[Fantasy háttér] [Sötét háttér]