Ugrás tartalomhoz


Fotó

Játék ellentétes nemű karakterrel


 • Válasz írásához lépj be
780 hozzászólás érkezett eddig

Lloth

Lloth

  a Pókkirálynő

 • Archívum
 • 1109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.27, 16:37

Nekem eddig egy férfi karakterem volt, egy online játékban, és ami azt illeti, imádtam vele játszani. Szerencsére a játékstílusom nem érte kritika, ezek szerint nagyjából sikerült élethűen alakítanom.
Én semmi kivetni valót nem találok abban, a valaki ellenkező neműt játszik. Legfeljebb ha nagyon nagy hibákat követ el, akkor szólnak neki a csapattársai, de ha jól csinálja, akkor ugyan miért ne? Ez is egyfajta szerepjátékosi kihívás, szerintem.

Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.27, 13:18

NJK-kkal azért más a helyzet.
Ha KM vagyok és szép nőt mesélek amibe tervem hogy beleszeressenek pl, akor egyértelműen valami ismert nőt említek meg hogy így néz ki kb. (Visszatérő kép Shakira pl :dilis: ), mert akkor onnantól kezdve mindegy hogy én mint KM hogy nézek ki, mert a kép azonnal megvan a fejükben!
És ez többek között azért is jó, mert ha tudom milyen a játékos ízlése (ami ugyebár a karakternél is elő fog jönni, mert levetkőzni elég nehéz), akkor olyan nőt említek aki tuti bejön neki.... :ugri:

Khaos

Khaos

  A Bundáskenyér...

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 22:06

Szerintem a szerepjáték csak átéléstől függ...

Igaz a valós kép sokat ront az összhatáson, de ha maga a játék elmélyült, a kép és a hangulat lefestése jól megválasztott szavakkal, hangnemmel stb. elég lehet ahhoz, hogy a szakállas és pocakos alak (én is ilyen vagyok...) a haverok elé varázsolja a hölgyikét. Megesett már, hogy ilyen szavak egy NJK leírásakor felhergelték a kevdes játékosok ingereit, és ebben az a legjobb, hogy ha csak ködösen fested meg az alakot, akkor mindenki saját fantáziájából találja meg a teljes alakot, és annál nincs szebb, mivel az illető saját vágyait tükrözi...

Üdv :dilis: :ugri:

Módosította Khaos: 2006.08.26, 22:06


Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 14:49

Nos amíg nem tudom hogy férfi vagy és elhiszem hogy nő, addig ok, de ez meg átverés! :ugri: :dilis: Ha tudom nálam akor se lehetne! De ez én vagyok....

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 00:29

Morsat: És ha online van a kaland? (például fórumon keresztül) Mert én egy leendő online kalandnál gondoltam női karakterre...

Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 21:25

LadyCrow:
Én nme akarok vitatkozni veled, mert szerintem nme egy világbn élünk! :szent: de nincs baj...

Amúgy igen én utálom ha a férfi KM mondjuk elkezd nekem női NJK-t kijátszani udvarlás közben, és a csókjeleneteket is lemeséli meg minden. Nem vagyok maradi és egyáltalán nem a buzi dolog miatt, de nekem testidegen egy férfitól! Brrrrr
Na mindegy én nem játszom a nőt, és nő se játszon férfit nálam! De ez én vagyok. Mások máshogy látják hát így jártam... :D

Azonban azt vettem észre, hogy (talán nem véletlenül  ) sokkal nehezebb a másik férfi játékos dolga, ha abba kell beleélnie magát, hogy a vele szembe ülő, szakállas, pocakos férfi tulajdonképpen egy gyönyörű, kívánatos boszorkány, és a képébe bámulva kell udvarolni neki (merthogy mégiscsak a játékosra kell nézned, ha a karakteréhez beszélsz  )

Így van! :titok:

Módosította Morsat: 2006.08.25, 21:26


_blacklotus (NPC/NJK)

_blacklotus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.25, 20:16

Hát, nem is tudom...... Szerintem meg általánosságban véve igenis alapvetően különbözik a női és a férfi gondolkodás. (ezt csak a személyes tapasztalataim alapján mondom, és egyáltalán nem állítom, hogy minden egyes férfira és minden egyes nőre igaz) De az én meglátásom szerint a férfiak többségében az értelemre, míg a nők az érzelmeikre hallgatnak. Természetesen, ha valaki elég jól ismeri a másik nemet és jól ki is tudja játszani, akkor egyáltalán nem ciki játszania vele. Ez nálunk is elég sokszor előfordul, több csapattársam is legtöbbször nővel játszik, és jól is csinálják, és élvezik is, úgyhogy nincs benne semmi kivetnivaló szerény véleményem szerint :szent: .

Azonban azt vettem észre, hogy (talán nem véletlenül :titok: ) sokkal nehezebb a másik férfi játékos dolga, ha abba kell beleélnie magát, hogy a vele szembe ülő, szakállas, pocakos férfi tulajdonképpen egy gyönyörű, kívánatos boszorkány, és a képébe bámulva kell udvarolni neki (merthogy mégiscsak a játékosra kell nézned, ha a karakteréhez beszélsz :cool: ) Természetesen mindez csak elég nagy képzelőerő kérdése :D Mindenesetre én még csak egyszer játszottam férfi karakterrel, és egyenlőre elég is volt belőle ;)

Khaos

Khaos

  A Bundáskenyér...

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 19:10

Szerintem nem ciki, se amit még említettél...

Az igazat megvallva már - igaz rendhagyó módon - volt alkalmam beleélni magamat női szerepbe (2 karaktert játszottam egyszerre online 2 MSN-ről) és olyannyira sikerült az alakítás, maga a beszédstílus, a viselkedés, a szeszélyes reakciók, hogy a játék végén az OFFolás közben voltak olyanok akik ismerkedni kezdtek. Amikor megtudták, hogy én voltam a kislány ( ;) :D :szent: ;) ) dícsérték a beleélésemet, és a szerepjátékot.

Mondjuk ebben talán azért volt sikerem mert jól ismerem a barátnőmet, és az alapján reagáltam ahogyan beleélve szerintem ő tette volna. Rendre nekirontottam bárkinek, aki csak kicsit is bántotta a páromat - vagyis az eredeti karimat :P - és úgy incselkedtem a többiekkel, hogy a saját karimmal kellően hajba is kaptam az egyik vérmesen közeledő társunkkal :D :titok: :cool:

Minden szónak a vége: abból is csak tanulhatsz, ha kijátszodd az ellenkező nemet! Rajta hát, kalandokra fel!

Üdv ;) :D

Módosította Khaos: 2006.08.25, 19:11


_Tamira (NPC/NJK)

_Tamira (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.25, 18:40

Asszem ez lesz az első igazi hsz-em, de ehhez a témához muszály hozzászólnom, mert mostanában engem is foglalkoztat. Eléggé egyetértek LadyCrow-val abban, hogy a köztünk lévő különbség rajtunk múlik. Szerintem semmi ciki sincs abban, hogy egy férfi nőt játszik, vagy fordítva. Végülis ezért SZEREPjáték, amit játszunk. Csak arra kell figyelni, hogy ne azt játssza el, hogy ő milyennek látja az adott nemet, mert abból elég hiteltelen helyzetek jöhetnek ki. Én ezért habozok a már elképzelt és viszonylag kidolgozott férfi karakteremet elindítani...

Petro

Petro

  Jómunkásember

 • Archívum
 • 333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 15:01

LadyCrow: Nyugi, nem vagyok a nőiség ellensége (dehogy vagyok, sőt :D), ha nem lettem volna egyértelmű, akkor bocsi, én arra akartam rákérdezni, hogy a szerepjátékosok általában hogy állnak hozzá. Pusztán kíváncsiság. :szent: Elsősorban azért kíváncsiskodom, mert nálunk ilyen még nem volt, és bennem felmerült a lehetősége, hogy mi lenne ha kipróbálnék egy női karaktert...

Eye

Eye

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 966 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 14:51

(OFF)

A nők és férfiak közt egyáltalán nincs olyan baszottnagy szakadék

Ha nem is szakadek, de egy akkora ter, mint eg es fold kozott - legalabb. :szent:
De attol tartok, mi nem ugyanabban a vilagban elunk. :D (/OFF)


Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 14:49

Ladycrow:

Bravó! :szent:

Szívemből szóltál... :titok: :D

Csatlakozom LC álláspontjához!

LadyCrow

LadyCrow

  Nachtkäfer

 • Fórumita
 • 2261 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 14:38

Ez is egy gyakran felmerülő téma. Még mindig nem tudom megérteni, hogy egyeseknek miért nehezebb velük ellenkező nemű karaktert alakítani, mint egy totál más világban/korban/kulturális közegben élő, esetlegesen más fajú lényt.

A másik meg hogy basszus, mesélők is vagytok - a mesélő meg ugye ki kell, hogy játssza a nyüves NPC-ket - akik ugyanolyan eleven, szerves, reagáló és jól előadott részei kell, hogy legyenek a világnak, mint a PC-k. Akkor nincsenek veletek ellenkező nemű NPC-k? Vagy szarul vannak előadva?

Szvsz ez az elzárkózás egyszerű csőlátás vagy lúzerság. Vagy a khhemény acélosss, férfias öntudat vonyít, nehogy buzinak nézzék? :D Inkább ez a "jajj, nem játszok nőt, nehogy asziggyék köcsög vagyok" cucc a szánalmas.

Mellesleg te mint ffi (helyettesíts be amit akarsz) fogalmad sincs, hogy hogy viselkedne egy nő, mivel nem vagy az.

Mindig jön valami okoska aki miatt le kell írnom:
A nők és férfiak közt egyáltalán nincs olyan baszottnagy szakadék, a biológiai különbségek a jellem tekintetében irrelevánsak, az eltérő társadalmi szerepek dolga meg személyenként változó. A különbségek ember és ember közt, nem férfi és nő közt vannak.

Mellesleg arról van fogalmad, hogy viselkedne egy elf / ork / 250éves vámpír / arab fundamentalista / borderline-személyiségzavaros metrósofőr? Ezeket könnyebb kijátszani? Vagy csakis az IRL saját magadat vagy képes alakítani? :szent:

Jó persze, ízlés dolga ki mit tud/szeret kijátszani. De ez a hozzáállás egy hányinger. Érdekes, felénk egész sokan játszanak néha/mindig ellenkező neműt, és sose tűnt cikisnek vagy buzisnak. De még csak hiteltelennek se.

Morsat:
A 16 évesen poénkodunk kategóriát leszámítva egyvalakit sem ismerek, aki "buliból" játszana ellenkező neműt. Sokkal inkább, mert egy olyan nemű karakter ihleti/fogja meg, vagy a koncepciójához jobban passzol egy bizonyos nem.

Módosította LadyCrow: 2006.08.25, 14:45


Eye

Eye

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 966 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 14:37

Azt hiszem a téma címe mindent elárul. Nemrég merült fel bennem a gondolat, hogy mi van, ha mondjuk egy fiú játékos lányt, egy lány fiú karaktert indítana. Mit gondoltok, nem "ciki" vagy nem "buzis"? :szent:

Sztem se nem ciki, se nem buzis, de sajat tapasztalatok azt mutatjak, hogy azert hangulatosabb, ha mindenki azonos nemu karit jatszik.

Mellesleg te mint ffi (helyettesíts be amit akarsz) fogalmad sincs, hogy hogy viselkedne egy nő, mivel nem vagy az.

Spoiler

Módosította Eye: 2006.08.25, 14:39


Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 14:34

Én kerülöm. Ha muszáj mert teszem azt nemváltásos átkot mondtak rám akkor mehet a dolog, de ha lehet kerülöm és KM-ként egyenesen tiltom! Gondolj csak bele miért játszana valki másik nmeűt? Tuti hogy csak buliból! Az meg köszönöm nem hiányzik a játékba. Aki ffi-ként nőt alakít az csak úgyis csak a nagyon jellemző női tulajdonságokra és sztereotípiákra tud rámenni, mint a menstruáció, a magas vékony hang, a pasizás, a sértődés, a parfüm, a külön háló, stb stb stb...
És ha nem így játsza akor meg simán elfelejtjük mellette hogy nővel játszik! (Haverom bárdjánál 10 éve nem bírjuk megjegyezni hogy félelf a szentem!!!) Viszont ha egy nő játszik nőt, akkor játszon bárhogy nem lesz női sabléon sosem, és ha férfias is a karaktere akkor is tudom, látom hogy egy nő ül mellettem!

nagypetak

nagypetak

  ágrólszakadt

 • Archívum
 • 209 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 13:54

Hehehe...

Mindenki figyelmébe ajánlom a: Macho Women with Guns RPG-t.
A játék remek, kár lenne kihagyni csak azért, mert az ember hímneműnek született. :szent:

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 13:35

Mellesleg te mint ffi (helyettesíts be amit akarsz) fogalmad sincs, hogy hogy viselkedne egy nő, mivel nem vagy az. A nők és férfiak között elég sok különbség van minden szempontból, hogy ne legyen egyszerű kijátszani egy ellentétes nemű karit, én is csak azt tudom tanácsolni, amit az előttem szólók: ha csak lehet került.


Szerintem ez nem egészen így van, mert egy író is bele kéne tudja élni magát abba, hogy a nőnemű szereplője hogy viselkedik, ugyanígy a km, ha nő njk-ja van...
Na jó nem mondtam nagy újdonságot :szent:

Módosította P. J. Montesano: 2006.08.25, 13:36


_Zool (NPC/NJK)

_Zool (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.25, 13:28

Mit gondoltok, nem "ciki" vagy nem "buzis"? 

De igen :szent:

Röviden és tömören megragadtad a lényeget :D
Egyszer próbáltam, nem jött be..

Mellesleg te mint ffi (helyettesíts be amit akarsz) fogalmad sincs, hogy hogy viselkedne egy nő, mivel nem vagy az. A nők és férfiak között elég sok különbség van minden szempontból, hogy ne legyen egyszerű kijátszani egy ellentétes nemű karit, én is csak azt tudom tanácsolni, amit az előttem szólók: ha csak lehet került. GMként úgyis kelleni fog :titok:

_Silsim (NPC/NJK)

_Silsim (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.25, 13:02

Csak akkor játssz ellentétes nemű karaktert, ha nagyon muszáj és nagyon fontos a koncepció miatt. Ellenkező esetben teljesen felesleges.
Pl.:Nálunk volt egy srác, aki elhatározta, barbárnőt fog játszani. A DM-nek kiment a fejéből a leírásánál, így aztán három játékülésig fel sem tűnt senkinek, hogy nő.

Viszont orientalos meséknél a nőkre teljesen más szemmel néz a társadalom.

A WotC rendszerekben a nők és férfiak között nincsenek különbségek, de ez baromság. Az egész azért került bele, hogy a feministák ne égessenek szabálykönyveket. :szent:

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.25, 12:38

Mit gondoltok, nem "ciki" vagy nem "buzis"? 

De igen :szent:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]