Ugrás tartalomhoz


Fotó

Krán


 • Válasz írásához lépj be
3263 hozzászólás érkezett eddig

Gkar

Gkar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.07, 09:08

Siffad:

Dúlás kudarc volt és mivel ő volt az aki ezt erőltette ezért "leváltották". Sok értelme nincs, ahogy az írásai nagy részének sem.
Pl ott van Tordraga aki ember-aquir kyel pap  volt harcolt Krán ellen, megöli  Omarru-t (aki a 13-ak egyike) majd beáll közéjük. Majd azért vesz részt a dúlásba hogy megölesse magát  az aktuális kyel helytartóval így beolvasztva ranagol hitébe kyel hitét. De kudarcot vall mert ő győz, ezért lemond és a helyére egy shadoni vérívó bajvívó nő(aki hadúr egy külső tartományban) lép.  :duh:  :duh:  :duh:Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.07, 09:05

Siffad: Ez egy nagyon hosszú és bonyolult történet, amiért a DV fórumát kéne átnyálazni, röviden összefoglalva annyi történt, hogy a Dúlás utólag nem bizonyult olyan jó ötletnek, és Shackallor (aki nem is félisten, csak egy próféta) belebukott. A shakallor mint rangjelző viszont megmaradt (még a múltkor) úgyhogy mikor Mogorva Chei alkut köt majd Kránnal azt nem Shackallorral, hanem a shackallorral köti majd. Shackallor helyét pedig Estelle  Zenobia de Magnamurio vette át a Tizenhármak között, aki az Új Tekercsekből lehet ismerős, és már ott is érdekelt, hogy ez vajon kinek a karaktere, mert hozzá képest Rosanna da Lamar egy szerény kisegér.Siffad

Siffad

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 79 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 20:06

Hmm, mi történt Shackalorral? Tudtommal (Ó-)Pyarron ostrománál még jelen volt.Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 14:01

Marvin: Visszatért az életbe és a munkához, talán még a Cormac FitzGeoffrey és a keresztesek is meglesz egyszer.

Selmo: Azt inkább hagyjuk, mikor a múltkor aktív volt (régen, de nem annyira régen) még ez sem így volt. :)KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 13:45

Ahhhhha, rendkívül hasznos leírás, ja nem...

Esetleg pár szó az amund háború állásáról?

 

Vagy, hogy - most hogy már elhunyt a szerző - egy posztumusz kiadás a Sötét Tudományból? Legalább a kivonatos tartalom?Selmo

Selmo

  Lochost kvesztor

 • Fórumita
 • 2126 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 13:31

Ahhhhha, rendkívül hasznos leírás, ja nem...

Esetleg pár szó az amund háború állásáról?Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2607 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 13:12

KZS ezexerint még él? Na ennek örülök!Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5746 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 12:39

Eddig sem szerettem a Káosz-Kornya-Krányt...

Én igen.  ^^

 

 

Szeretem a hangulatát, szerintem üdítő, hogy nem kommersz. Nekem a Nyúl-féle Kránnak se íze, se bűze. Kornyáé legalább büdi :)KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 10:04

Eddig sem szerettem a Káosz-Kornya-Krányt...Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.07.06, 09:40

Kornya Zsolt újra megjelent a DV fórumán, lehet mazsolázni:
 

Mivel érdeklődésre tarthat számot, alább következik egy lista a kráni Tizenhármakról az irodalmi Ynev jelenében. A felsorolás az ábécérendet követi; mivel az eredeti testületből már csak négyen maradtak, meddő volna feltüntetni, hogy ki “hanyadszülött”, vagyis hányadiknak nyerte el az elhívatását a Legnagyobb Úr megnyilatkozásakor, az őspróféták első nemzedékében.
 
01) Arbessaria (nőnemű)
      Niblad örököse, aki
      Orthaxe örököse, aki
      ismeretlen próféta örököse, aki
      Arbessaria örököse, aki
      ismeretlen őspróféta örököse.
 
02) Ataraxis (neme ismeretlen)
      Az őspróféták közül való.
 
03) Benuzambar (hímnemű)
      Az egyik (nem a közvetlen) elődje Kraios, ám a pontos örökvonala, az őspróféta személyét is beleértve, ismeretlen.
 
04) Dahut (nőnemű)
      Krilehor őspróféta örököse.
 
05) Estelle-Zenobia (nőnemű)
      Tordraga örököse, aki
      Omarru örököse, aki
      Kraukenhayt örököse, aki
      ismeretlen őspróféta örököse.
 
06) Gabhurgathol (hímnemű)
      Uiluct örököse, aki
      ismeretlen örökvonalon keresztül
      Astaragoth őspróféta örököse.
 
07) Iruseth (neme ismeretlen)
      Shakallor őspróféta örököse.
 
08) Kharakulak (hímnemű)
      Az őspróféták közül való.
 
09) Mabrod (jelenleg a hímnemű ciklusában)
      Ngau őspróféta örököse, de nem közvetlenül; az örökvonalában Godon bukása idején Iruseth töltötte be a prófétai posztot, ám ezen túlmenően ismeretlen.
 
10) Otagaal (hímnemű)
      Baqlamostas örököse, aki
      Azardengak örököse, aki
      Saqqarheddon őspróféta örököse.
 
11) Rayvanhur (hímnemű)
      Az őspróféták közül való.
 
12) Symbelmine (nőnemű)
      Qab őspróféta örököse.
 
13) Uroyahaas (hímnemű)
      Az őspróféták közül való.
 
Ezt tessék száz százalékos kánonnak tekinteni, tizen-egynéhány év privát jegyzetanyagát sűrítettem össze benne; és nem, a listában nincsenek sem tévedések, sem elírások.
 
P. S. Tudom, hogy mindenféle sokadlagos forrásban forog egy csomó más prófétanév is, A'Kkharától Qvorrenalarig, de a Tizenhármaknak irodalmi síkon nem cilinderből kikapkodott hangzók egymásra halmozására van szüksége, hanem karakterívekre és sztoriötletekre, úgyhogy itt az ideje egyértelmű tabula rasát csinálni. Az apokrif nevek között elvétve akad pár épkézláb kreáció, ami nyelvileg nem röhejesen abszurd – Therrogala, Natabhorr –, ezek adott esetben betagolódhatnak az ismeretlen örökvonalakba, amennyiben majd némi tartalom is társul hozzájuk.


Néhány információszilánk egyes Tizenhármakról, illetve az előéletükről.
 
Ataraxis egy tiltott tartomány. Ezenkívül a Legnagyobb Úr autonóm része. Már a térítés korában a haláltalanok közé tartozott, és amikor rányílt a szeme a Legnagyobb Úr igazságára, eleven szingularitásként magába olvasztotta az egykor általa teremtett ősfaj maradékát. Ellentétben Azardengakkal, a prófétai hivataltól a létezés hierarchiájának legmagasabb fokán sem vált meg. A birodalom alapítása óta soha semmi tevékenységet nem fejtett ki a külvilágban.
 
Qab volt az egyetlen a Tizenhármak közül, aki megpróbálta elárulni a Legnagyobb Urat és a tőle nyert hatalmat az ő igazsága ellenében használni. Prófétai pályafutása a Birodalmi emlékezet szerint hat csillagfordulóig tartott, ami sok mindent jelenthet hat nap és 332 év között, attól függően, hogy a szöveg melyik értelmezését fogadjuk el. Annyi bizonyos, hogy a Fekete Torony építését már nem érte meg.
 
Ha nem a Legnagyobb Úr igazságát hordaná a szívében, Otagaal leginkább egy újkori ork héroszként volna leírható; így egyszerre több és kevesebb ennél. A Dúlás idején hőskölteményt komponált Simoneus Rugerano haditetteiről, és nem engedte kivégezni őt, míg személyesen elő nem adta neki a búcsúztatására rendezett gyászlakomán.
 
Arbessaria örökvonala a kezdetektől fogva folyamatosan nőnemű.
 
Uiluct rendkívül furcsa, vegetatív entitás, aki mintha vertikális helyett horizontálisan mozogna a létezés hierarchiájában. Legkorábbi forrásaink a Terdt Tanács fegyvereként említik; később a vak rettegés káoszangyalaként bukkan fel; majd hosszú időn keresztül a Tizenhármak közé sorolták. Mindhárom minőségében félelmetes hírnévnek örvendett, ám úgy tűnik, sohasem fejlesztett ki saját gondolati struktúrákat és öntudatot. Jelenleg consular egy káoszfertőzés által sterilizált tartományban; a posztra utóda, Gabhurgathol nevezte ki.
 
Kraios a korai birodalom legendás törvényhozója volt, ő fektette le a kráni államszervezet alapjait. Sok-sok évvel később, mikor a változás törvénye az utolsó általa hozott szabályozást is fölemésztette, a Tizenhármak közé emelkedett.
 
Kevés prófétáról tudjuk bizonyosan, hogy az emberi fajból származott: Orthaxe volt az egyikük. Ő vérfilozófusként szolgált egy külső-kráni hadurat, mikor egy rendbíra látogatott a tartományba, mivel anomáliát vélt fölfedezni benne. Orthaxénak az érveivel sikerült életre hívnia egy másik rendbírát, aki a társáéval ellentétes álláspontra helyezkedett. Az ilyen esetekben szokásos módon a két rendbíra megkísérelt egybeolvadni, hogy egyértelműen eldönthessék a kérdést. Az új kompozit entitásban azonban túl nagy volt a feszültség: összeolvadás helyett alkotóelemeire hullott szét, akiket a hadúr egyenként összefogdosott és kivégeztetett. Röviddel az események után Orthaxe elhívatást nyert a Tizenhármak közé.
 
(Megjegyzés: Orthaxe ugyan nő volt, a “vérfilozófus” szónak azonban a birodalmi khorsban éppúgy nincs nőnemű alakja, mint a “hadúr”-nak.)

 Symur

Symur

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 115 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.06.16, 09:13

Na most már írhatok, mert a történetnek vége lett.

A Kosszarvat a karakterek nem szerezték meg, de talán jobb is így a világnak. Egy rivális NJK-t és csapatát fékezték meg a játékosok, több-kevesebb sikerrel.

 

A következő alapján alkottam meg:

A neve - "Kosszarv" - minden bizonnyal pyarroni/godoni eredetű. Hiszen nem tudhatják az eredeti kráni nevét, hanem miután a godoniak megszerezték, - de elpusztítani nem tudták - elrejtették. Ránéztek a tárgyra és ez jutott eszükbe. 

 

A Kosszarvat én egy kürtnek képzeltem el. Az a formájában hasonlíthat egy kos szarvához.

 

Hatását tekintve nem lehet egy azonnal ölő, univerzális, ego-val rendelkező aquir ereklye. Hiszen "ügynökök" kellettek a bejuttatásához, ráadásul nem is sikerült a merénylet. Ellenben az biztos, hogy varázslók/mágusok ellen készítették.

 

A tárgy hatását így alkottam meg. A kürtöt meg kell fújni, ekkor hatótávon belül széttépi a mana-hálót.  Ennek folyománya, hogy a területen belül lévő varázshasználók elméjében lévő MP "kisül". "elég", így megsebzi azokat. Akik túl is élik a ceremóniát, akkor sem lesznek képesek varázsolni, ráadásul a mana-háló szétszakadása miatt feltöltődni sem képesek egy ideig.

 

A csapat fix tagja egy Kyel paplovag, egy talavrai csodaműves, ők mindig tudtak jönni, most mellettük egy Lar-dori varázsló és egy Arel pap van. Majdnem másfél év játék után 9. szintűek. Nem Kránban vannak, a tárgyat a godoniak jó mesze "volt" hazájuktól északra rejtették el. 

 


Módosította Symur: 2018.06.16, 09:15


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.24, 15:37

 

Mivel lehet, hogy aktuális a jövő héten a csapatnak, így még nem írom le, hátha ők is olvassák a fórumot.

 

Még.  :amccoy:

 

Azt viszont megírhatod, milyen csapat és "hol" járnak most.Symur

Symur

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 115 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.24, 12:34

Keresgéltem a google-n, de semmi konkrétat nem találtam.

 

Összességében csak a Ynev Szószedetben volt megemlítve, de közben eszembe jutott egy jó ötlet.

 

Mivel lehet, hogy aktuális a jövő héten a csapatnak, így még nem írom le, hátha ők is olvassák a fórumot.

 

 T10

T10

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 602 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.23, 14:59

Csak most futottam bele ebbe a régiségbe:)

Lepus, készítettél valamilyen folytatást ehhez az anyaghoz?

Kimondottan érdekesnek találtam.

 

 

Hali :) Még tavaly elkezdtem írni egy "alternatív" settinget amivel megpróbáltam azt összefogni, hogy számomra hangulatban, jellegben mit jelentett Ynev a kezdeti állapotában. Most kedvet kaptam hozzá és letisztáztam, felraktam scribd-re. Déllel kezdtem (és ennek megfelelően még csak Dél egy része van meg), úgyhogy az egész Krán-témáról alkotott véleményem is benne van. (Előre szólok hogy nagyon Nyulászis a hangvétel, így visszaolvasva némileg még Abryss-szerűre is sikerült - pedig ez nem volt cél, és nem is gondoltam rá írás közben.)

Belinkeltem a Mitől mágus a mágus topikba még tegnap, de itt van akkor megint.

http://www.scribd.com/doc/305883448/Viridian-Pangaea#

Ha van akinek tetszik akkor lehet hogy folytatni fogom, most letisztázás közben egész megfogott megint.

 Creo

Creo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 323 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.23, 13:27

Kosszarv?

Nekem még csak nem is rémlik egyik könyvből sem.Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5746 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.23, 10:21

Az Alan-O-Connor által írt Kék-éjszakák-árnyaiban nem ez szerepel?Symur

Symur

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 115 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.23, 08:15

Sziasztok!

 

Más téma, de nagyjából ide tartozik.

 

Tudja valaki milyen aquir ereklye is a "Kosszarv"?

 

Ezzel próbálták "kráni ügynökök" elintézni Godon vezetőségét. Annyi biztos, hogy nem sikerült, de eddig sehol sem találtam meg, hogy ez miféle tárgy is lehet.Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5746 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.05, 11:20

 

Ugyanezen könyv szócikke szerint a klán tetoválómesterének halálával a tudás elveszett örökre.

 

 

 

Mármint annak a klánnak a pár saját fejlesztésű tetkójának ismerete. 

 

Nézd végig a Rúna BM tetkóit, nézd meg a mozaikmágus változás varázsjel-asztrál-mentálbélyeg leírását, de ha gondolod a CX Grimó rúnáit is. 

 

Igen, annak a klánnak, de a Fekete Özvegyek nem ismertek más klánt akinek lettek volna ilyen tetkói.

Ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lehetnének, csak azt (számomra), hogy nagyon ritka ez a tudás.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.05, 11:13

Ugyanezen könyv szócikke szerint a klán tetoválómesterének halálával a tudás elveszett örökre.

 

 

 

Mármint annak a klánnak a pár saját fejlesztésű tetkójának ismerete. 

 

Nézd végig a Rúna BM tetkóit, nézd meg a mozaikmágus változás varázsjel-asztrál-mentálbélyeg leírását, de ha gondolod a CX Grimó rúnáit is. Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5746 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.05, 11:00

 

 

Hello,
engem nagyon érdekelnének a kráni fejvadászok által viselt tetoválások. Készült erről valami szösszenet?
Köszi


Nem tudok róla, a Kráni Krónikák c. novelláskötet címadó novellájában van róla szó, bár az sem igazán fejvadásztetkó (kivéve Udun ).

 

Én is ott olvastam, azért érdekelt volna részletesen.

 

Ugyanezen könyv szócikke szerint a klán tetoválómesterének halálával a tudás elveszett örökre.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]