Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kérdések - Válaszok


  • Válasz írásához lépj be
960 hozzászólás érkezett eddig

dekszter

dekszter

    Régi fórumozó

  • Szerkesztő
  • 5577 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.02.11, 18:19

Hali :)

Suitengu's Embrace (az én olvasatomban)
Water Battle, Bow [maga a Spell bow]. Ha csak a Spell bow, akkor "without attachments", ha a shugenja is Bow, akkor "with attachments".

Árulkodó lehet még a kártya régi szövege is:
Battle: bow this shugenja or bow this card if the targeted card ha no attachments: bow a target enemy card.

Az Overwhelming Power Bowja érthető, inkább a visszafordításra kell taktika(?).
A Fueling Flames bow + destroy párosa (hangos gondolkodás után) talán egy interrupt shugenja mentés miatt lehet?

Nagyon-nagyon új még nekem a játék, tulajdonképpen a saját lapjaimat sem ismerem még teljesen :) .



Dronner

Dronner

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 5288 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.02.11, 16:51

dekszter:

Bocsi, baromira nem értek hozzá, de érdekelt a problémafelvetésed.

 

4) Overwhelming Power (Spell)

 

A bow nem opcionális valami miatt? Ezért kérdezem: 

 

"Suitengu's embrace

Water battle, bow: Bow a target enemy card without attachments, or bow this Shugenja to bow target enemy card, with attachments."

 

Ha alapból bow, akkor mi ez a másik kitétel? Kétszer bowolod ugyanazt? Az első esetben mégsem bow a bow?

 

 

5) Fueling the Flames (Spell)

"Fire Battle: Bow this Shugenja to make a Ranged 6 Attack. Destroy this Shugenja."

Miért "Bow" ha utána azonnal Destroy is?

Szintén nem értek hozzá, de nincs mechanika ami akkor lép életbe, ha meghajol (bow) valaki?

 

Tényleg bocsi a belekotyogásért.



dekszter

dekszter

    Régi fórumozó

  • Szerkesztő
  • 5577 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.02.10, 11:53

Szia :)

Nagyon szépen köszönöm, bőven időben vannak még a válaszok, még most is a tanuló köröket futjuk :) .
Akad is még kérdés...

1) Vannak lapok, ahol a képesség tulajdonságai látszólag ütik egymást. Pl. a Ring of Earth "Earth Repeatable Interrupt, Bow". Hogyan lehet Repeatable ha Bow is?

2) Terrain
A "Battle: Destroy a Terrain (if able). Put this Terrain into play." miatt teljes homály :( . Hogyan és mikor tudom őket a Province-hez csatolni?

 

3) Shugenják és varázslatok

Ha egy hatásból kifolyólag egy shugenja többször is cselekedhet egy körben (és a fenti kérdésre a válasz az igen), akkor elmondhatja ugyanazt a (nem bowed) varázslatot többször is?

 

4) Overwhelming Power (Spell)

"Void Battle/Open, Bow: Give this Shugenja a Force bonus equal to half his Chi, rounded up."
Ha nem tudom visszaforgatni időben (csata kezdete vagy a vége előtt), akkor lényegében ez egy bukós varázslat? A hatása meddig érvényes?
 
5) Fueling the Flames (Spell)

"Fire Battle: Bow this Shugenja to make a Ranged 6 Attack. Destroy this Shugenja."

Miért "Bow" ha utána azonnal Destroy is?

 

:sake:



Blooregard

Blooregard

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 15 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.02.09, 15:12

Szia!

 

Ha még nem későek a válaszok, megpróbálok segíteni.

 

1) Szerintem az egész Unit mozog, csak rövidítették a megfogalmazást, arról hogy "Target your unbowed Personality in a Cavalry unit. Move his unit to the current batlefield."

 

2) Ivory Editionben "gold pool", összesített aranykészlet van, a második megoldás érvényes. Mindig amit az adott fázisban megtermelsz, abból tudsz vásárolni amennyit tudsz, aztán a fázis végén az adó elviszi a fel nem használt részt.

Kivétel, amikor valamelyik holding azt mondja, hogy extrát termel, ha item-et, shugenja-t, stb-hoz forgatod. Ilyenkor külön az adott laphoz kell forgatni. (Ez a mechanika az előző időszak öröksége igazából, mert az előző ciklusokban (pl. Emperor Edition) a másik megoldás volt: tehát amikor fizetsz egy lapért, annyit forgatsz hozzá, hogy elég legyen, a maradék elvész. Következő lapnál megint külön forgatsz érte. Minden lapért külön-külön kellett termelni az aranyakat.)

 

3) Minden Battle round előtt van az Engage round, amikor az Engage action-ok használhatóak. Battle során már nem élnek ezek a képességek. Ha valami Engage/Battle képesség, akkor bármelyikben használható, de max egyszer a körben.

Mindig, amikor valaki bejelenti a támadást, akkor az összes provincián lesz csata. Először jön az assignment, vagyis a támadók, majd védők csataterekhez rendelése. Utána a támadó kijelöli az első csata helyét. Ilyenkor jön először az Engage round, amikor Engage action-oket lehet használni. Ha mindketten egymás után passzoltok, akkor az Engage round-nak vége, jön a Battle round. Ha annak is vége, akkor Battle resolution következik. Ez után a támadó kijelöli a következő csata helyét, amíg minden csatatér sorra nem került.

 

4) Ha a képesség nem mondja, hogy bow-olni kell a győztest, akkor nem. Ha a challenge indításához sem kell bowolni, akkor szintén állva marad.

Általában a vereségnek vannak következményei, valamint bizonyos lapokkal Focus Effect-ként a győztest is el lehet forgatni, vagy mindkét félt vesztessé lehet tenni és hasonló hatások.

 

5) Dishonorable szintén cselekedhet, ha a képesség nem tiltja meg. Pl. Ha az van a képességnél, hogy "Target your honorable Personality", akkor értelemszerűen a dishonorable nem választható.

Annyi a specialitása a dishonorable-nek, hogy personal honorja 0, és ha ő valamilyen módon honort szerezne, akkor azt nem írod fel klán honorként, hanem helyette visszakerül honorable státuszba.

 

6) Így van. Open action-ként a saját vagy ellenfél körében használhatja a képességet az Action phase-ben.

 

Sziasztok. Hátha akad valaki, aki tud nekem segíteni :) .

L5R CCG, Ivory Edition

 

(...) move to the current battlefield your target unbowed Personality in a Cavalry unit at any location.

1) Ebben az esetben az egész Unit (Personality + Follower + Item) mozog, vagy csak az adott Personality? Ha csak a Personality, akkor a hozzá csatolt lapok kuka?

2) Holdings, Equip, Recruit
Próbáltam megfogalmazni, de azt hiszem egy példa egyszerűbb. Van két holdingom amik 3 és 5 aranyat termelnek. Szeretnék Recruitolni 2 personality-t akik 4-4 aranyba kerülnek.
1) csak az egyiket tudom megvenni, mert az 5 aranyas holding kitermeli az árát, 1 aranyat elvisz az adó és a másik holding csak 3 aranyat tud?
2) mindkettőt meg tudom venni, mert "egyszerre" forgatom el őket és 4+4=8 arany?

A fenti helyzet/kérdés élne mindenre, ahol fizetni kell lapokért. Egy "összesített" arany készlet van, amiből lehet vásárolni, vagy minden lapot külön kell kitaktikázni és megeshet, hogy több esetben elveszik a maradék arany amit a holding kitermel?

3) Engage action
Ez csak a harc első köre előtt lehetséges?

4) Duel
A győztes bow a duel után?

5) Dishonorable
Ha egy personality csak dishonorable, ettől függetlenül cselekedhet?

 

Air Open:If this Shugenja is unbowed, give a target Personality or Follower a Force penalty equal to this Shugenja’s Chi. Bow this Shugenja.

6) Vagyis az Action phase során, az otthon lévő shugenja még a Battle/Dynasty phase előtt tud hatni az otthon lévő célpontra?

 



dekszter

dekszter

    Régi fórumozó

  • Szerkesztő
  • 5577 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.10, 12:47

Sziasztok. Hátha akad valaki, aki tud nekem segíteni :) .

L5R CCG, Ivory Edition

 

(...) move to the current battlefield your target unbowed Personality in a Cavalry unit at any location.

1) Ebben az esetben az egész Unit (Personality + Follower + Item) mozog, vagy csak az adott Personality? Ha csak a Personality, akkor a hozzá csatolt lapok kuka?

2) Holdings, Equip, Recruit
Próbáltam megfogalmazni, de azt hiszem egy példa egyszerűbb. Van két holdingom amik 3 és 5 aranyat termelnek. Szeretnék Recruitolni 2 personality-t akik 4-4 aranyba kerülnek.
1) csak az egyiket tudom megvenni, mert az 5 aranyas holding kitermeli az árát, 1 aranyat elvisz az adó és a másik holding csak 3 aranyat tud?
2) mindkettőt meg tudom venni, mert "egyszerre" forgatom el őket és 4+4=8 arany?

A fenti helyzet/kérdés élne mindenre, ahol fizetni kell lapokért. Egy "összesített" arany készlet van, amiből lehet vásárolni, vagy minden lapot külön kell kitaktikázni és megeshet, hogy több esetben elveszik a maradék arany amit a holding kitermel?

3) Engage action
Ez csak a harc első köre előtt lehetséges?

4) Duel
A győztes bow a duel után?

5) Dishonorable
Ha egy personality csak dishonorable, ettől függetlenül cselekedhet?

 

Air Open:If this Shugenja is unbowed, give a target Personality or Follower a Force penalty equal to this Shugenja’s Chi. Bow this Shugenja.

6) Vagyis az Action phase során, az otthon lévő shugenja még a Battle/Dynasty phase előtt tud hatni az otthon lévő célpontra?


Módosította dekszter: 2019.01.10, 13:57


dekszter

dekszter

    Régi fórumozó

  • Szerkesztő
  • 5577 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.12.12, 10:24

Sziasztok :) . AEG féle L5R-hez honnan tudok a legegyszerűbben jó (natúr, átlátszó) kártyavédő fóliát beszerezni? :) Neten látok sok félét, de nem tudom, hogy milyen méretben kellene.


Módosította dekszter: 2018.12.12, 10:26


uxuxux

uxuxux

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 56 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.12.04, 15:45

 

Hali,

Én egy év késéssel most kezdeném el valószínűleg, de nem nagyon szeretnék facebookot használni, van valami más fórum? Vagy hol lenne érdemes érdeklődni Budapesten? A metagamesben annyit mondtak csak, hogy következő nagyobb l5r esemény dec 8.

 

Köszi előre is!
 

 

 

Közben lényegtelenné vált a dolog, visszaaktiváltam egy régi FB accountot de kb. lehetetlennek érzem kezdőként a dolog/csoport megközelítését így nem nagyon volt kedvem 3 coret vásárolni a kompetitiív játékhoz. Szerintem maradok az online jigokunál.



uxuxux

uxuxux

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 56 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.26, 19:40

 

 

Sziasztok,

 

Játszik valaki az LCG változattal?

Van valami működő magyar közösségi fórum ezzel kapcsolatban?

 

üdv.Bence

Elég nagy a közösség, sokan játszanak a régiek közül és vannak új arcok is. A launch eventen 50 valahányan voltunk.

 

Legend of the 5 Rings LCG Hungary a facén.

 

 

Fecó

 

 

Köszi, közben megtaláltam a facebook oldalt ;)

 

 

Hali,

Én egy év késéssel most kezdeném el valószínűleg, de nem nagyon szeretnék facebookot használni, van valami más fórum? Vagy hol lenne érdemes érdeklődni Budapesten? A metagamesben annyit mondtak csak, hogy következő nagyobb l5r esemény dec 8.

 

Köszi előre is!
 



AMephisto

AMephisto

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 71 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.11.29, 07:11

 

Sziasztok,

 

Játszik valaki az LCG változattal?

Van valami működő magyar közösségi fórum ezzel kapcsolatban?

 

üdv.Bence

Elég nagy a közösség, sokan játszanak a régiek közül és vannak új arcok is. A launch eventen 50 valahányan voltunk.

 

Legend of the 5 Rings LCG Hungary a facén.

 

 

Fecó

 

 

Köszi, közben megtaláltam a facebook oldalt ;)



sotetmessias

sotetmessias

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 674 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.11.24, 19:38

Sziasztok,

 

Játszik valaki az LCG változattal?

Van valami működő magyar közösségi fórum ezzel kapcsolatban?

 

üdv.Bence

Elég nagy a közösség, sokan játszanak a régiek közül és vannak új arcok is. A launch eventen 50 valahányan voltunk.

 

Legend of the 5 Rings LCG Hungary a facén.

 

 

Fecó



AMephisto

AMephisto

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 71 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.11.20, 07:09

Sziasztok,

 

Játszik valaki az LCG változattal?

Van valami működő magyar közösségi fórum ezzel kapcsolatban?

 

üdv.Bence



Weila

Weila

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 175 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.02.25, 13:08

Szia,

 

Persze ;)

 

Na az uccsó Érában a 20F-ben (Twenty Festivals) volt 3  formátum. Ez annyit jelentett, h melyik kiegeket lehetett használni. Nektek amúgy sztem ezek tökre nem lényegesek, de azért leírom, a többi formátum pedig a régi lapok használatáról szól, vagy legalábbis azokról is.

 

20F:

 

Strict - erről nem érdemes beszélni, mer kb senki nem használta és kb 2 kieg volt benne.

 

Arc - ez volt a legáltalánosabb, szinte ezt használta mindenki. Minden olyan lapot magában foglalt, amin volt kék bug alul, ez kb olyan 8kieget jelentett, amit úgy kell elképzelni, h az utolsó 2 év lapjai. 

 

Extended - Ezzel az volt a baj, h sok kieget lehetett használni és a régi kiegek lapjai nem voltak szinkronban az újakkal, mer történt egy ilyen power level váltás, meg a szabik is megváltoztak. Kevesen játszották.

 

Röviden, a fentebbi 3 form, mindegyike a 20F szabilyait használja, csak a játszható lapok száma változó. Én amúgy azt javaslom, h a 20F szabályait használjátok, sztem azok átláthatóak és jók.

 

További formok:

 

Dagi dekk, avagy Big Deck: 2db 100lapcsis dekk, amikben minden lapból csak 1db lehet. Erre külön szabik vonatkoznak és szinte bármelyik lap, kieg használható. 

 

Legacy: Na ez ahol minden lap használható, nincs korlátozás, azaz 40 lapos dekkek és a non-unique lapcsikból akár 3db is lehet. Káosz a köbön :D.

 

Röviden ennyi :D

 

Ha pesti vagy, a belvárosban tudok adni paklit, meg hozzá rengeteg lapot ajándékba, h legyen nektek cserére stb.

 

Csáki

 

 



sotetmessias

sotetmessias

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 674 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.02.25, 07:59

Köszönöm, egy használható paklira lenne szűkségem. A  formátum nem alakult ki még, ketten játszanánk a havernak egy rák vs. oroszlán doboza van.

Írnál pár szóban a formátumokról esetleg?

 

 

 

Fecó



Weila

Weila

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 175 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.02.24, 21:34

Sötétmessiás: Ez attól függ, h milyen formátumot szeretnél játszani. Legutóbb a Twenty Festivals rulebookja volt a menő, ez az uccsó Éra.  

 

https://rules.alderac.com/cr_for_20f/?print=pdf

 

Ha esetleg vmi segítség kéne nyugodtan írjál.

 

Amúgy van rengeteg lapom, dekkem, starterem eladóba franki áron. Díszdobival stb...

 

Csáki



sotetmessias

sotetmessias

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 674 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.02.24, 19:16

Üdv, azt szeretném kérni ,hogy valaki linkeljen egy aktuális használható szabálykönyvet.

És melyik startert érdemes venni az az , hogy melyik kiadásút?

köszönöm

 

 

 

Fecó



Teo

Teo

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.01.02, 17:12

Hali!

Úgy tudom van learn to play set majd megnézem a nevét ez kd 7ezer forint, a klán paklik ahol én néztem 4050 asszem de lehet máshol is kapni krab az tuti van dragonban nem vagyok biztos. Majd írok privátban is bocsi azt olvastam el előbb és nem emlékeztem hogy,hova írtam, oda majd adok linket is ha gépnél leszek.


Teo

Norbi

Norbi

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 34 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.29, 23:59

Sziasztok! 

 

 Érdeklődnék, hogy Debrecenben vannak e aktív játékosok, érdemes e egyáltalán szemezgetnem a játékkel? 

 

 Teo

Szia.

 

Én debreceni vagyok, és nagyon szívesen kipróbálnám a játékot.

Még soha nem játszottam L5R-t, van valamilyen "kezdő szett" amivel kezdeni érdemes?

Elsősorban a Dragon és a Crab érdekel egyelőre :).

 

 

Üdv:

Norbi



Teo

Teo

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.18, 14:14

Sziasztok! 

 

 Érdeklődnék, hogy Debrecenben vannak e aktív játékosok, érdemes e egyáltalán szemezgetnem a játékkel? 

 

 Teo



Narem

Narem

    Árnymester

  • Fórumita
  • 3923 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.07, 17:21

A Tuan boltjaban is lehet venni.

Sziasztok,

A Metan kivul hol lehet ivory startert venni? Ott mar voltam, es sajnos nem volt minden ami kellett. Ha nem itthon, akkor tudtok olyan kulfoldi webshopot, ahonnan normalis aron lehet behozni, akar egy-egy startert, es nem egy egesz displayet?

Koszi,
Kgb



kgb

kgb

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 735 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.06, 08:01

Sziasztok,

A Metan kivul hol lehet ivory startert venni? Ott mar voltam, es sajnos nem volt minden ami kellett. Ha nem itthon, akkor tudtok olyan kulfoldi webshopot, ahonnan normalis aron lehet behozni, akar egy-egy startert, es nem egy egesz displayet?

Koszi,
Kgb


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]