Ugrás tartalomhoz


Fotó

Nemzetközi rendezvények


 • Válasz írásához lépj be
1296 hozzászólás érkezett eddig

Alta

Alta

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1139 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.30, 12:22

Sziasztok,

 

a hétvégén kiruccantam a Salzburgi téli versenyre. A Stahleck paklimmal mentem, csak egy lapot kicseréltem benne. 5 svájci kör volt és kétszer lecsókoltam magam, annyira nem jöttek az olcsóbbító és aranyat adó helyszínek. Végül a 8. helyet csíptem meg 3 győzelemmel és 2 vereséggel, még pont befértem a díjazottak közé, kaptam egy Ygritte dobozkát. 20-an voltunk, osztrák-német-cseh játékosok voltak meg én. Ott volt a müncheni srác is, aki TOP4-et játszott a Vb-n, kölcsönösen jót gratuláltunk utólag egymásnak a vb-eb eredményért. :)

 

Amúgy vicces tud lenni, mikor elkezdik másolni a paklidat. Ezt is megéltem. Igaz, kb 10 lapot kicserélt benne a srác, de az alap koncepció ugyanaz az volt. A versenyt egy salzburgi Stark Maester Path pakli nyerte, én is játszottam vele és szépen bontogattam az első körtől kezdve a csatolt lapjait Viserys-sel, amiért nagyon izgult, de csak megvert. Sajnos ott sem volt semmi aranyam.

 

A verseny egy vendéglőben-fogadóban volt (sok sört nem ittam, 4-5 euro volt egy korsó), nagyon jó ötlet, mert így nem kell terembérletet fizetni. Remélem nyáron mi is megrendezzük a mi nemzetközi versenyünket, lennének rá jelentkezők osztrákoktól, németből, de még Angliából is a Stahlecki bíró srác.

 Alta

Alta

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1139 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.14, 21:19

De ő Martellel játszott a joust-on, hogy használt flame-kissed-et? :)

 

Team eventen Targával játszott.Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.13, 11:27

A bolgárnak arra mi volt az ellenérve (azon túl hogy hülye), hogy nem nézve megkeveri a lapjait, aztán lefordítva tartja őket, amikor húzol, így nem látja őket? Ennél randomabbat mit akar?

 

Nem kérdezted meg tőle, hogy a dobókockákkal mégis milyen módon akarta meghatározni az intrika követelést? Pl. van 7 lap a kezében, balról jobbra megkapják az 1-7 sorszámot. Dob a 10 oldalú kockával, 1-7 esetén dobja a megfelelő lapot, 8-10-nél újradobás? Ha kettes követelés volt, akkor két kockával dob? És ha mindkét kockára ugyanaz az eredmény jön ki, akkor mindkettővel újradob vagy csak az egyikkel? Vagy kettes követelés esetén is egy kockával dob egyszerre, csak a másodjára újradobja, ha pont az jönne ki, mint elsőre?

Ránézésre nem tűnik épelméjű módszernek ez a kockázás...

 

A srácnak gyerekkorában biztos súlyos traumát okozott a Hegylakó 3. :) (1:50 körül)

 

 

Várjuk a folytatást! :)Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.12, 13:09

De ő Martellel játszott a joust-on, hogy használt flame-kissed-et? :)Alta

Alta

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1139 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.12, 10:56

Én is azzal a szemüveges bolgárral játszottam a vasárnapi Team Event meccsén. Threat from the North mellett lecsökkentette zéróra flame-kissed-el az Őrűlt Király erejét, én automatikusan tettem az öreget a halottba. Semmit se szólt. Véget ért a toborzás, harci fázisban első cselekedetemre az árnyakból jött elő a blood magic ritual, visszahozva Törpapát. Azonnal rábökött, hogy az a dobottakban van, mert ő a kezdőjátékos, ő dönti el hova kerül. Mondtam neki, hogy ez igaz, de ez már egy másik fázis és az idejében semmit se szólt (másokat is mondtam, sajnos ez a Stahleck sem múlt el anélkül, hogy ne dobáltam volna valakire ordenáré módon szitok szavakat - ahogy Najdzsel ismer engem :) ), na szóval láttam, hogy menthetetlen a srác, meg Albinék is azt mondták, hagyjam a csudába, hadd "legyen igaza" menjünk inkább pihenni. Bírót nem hívtam. Itt ért véget a Team Event számunkra. Az egyetlen negatív emlékem volt Stahleckből ez a bolgár srác.Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.12, 02:24

A többiek a f***ér nem képesek írni valamit? Voltunk 8-an...Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.12, 01:12

Folytatom.

Ott hagytam abba elképesztő cliffhangerrel a történetet, hogy késélen táncolok és eposzi izgalmak elé nézek. Jön az ötödik meccs, a vízválasztó. A döntő csata. A herkulesi erőfeszítés. A bla-bla-bla… Ha megvan és sorban nyerem innentől mindet akkor tuti bent vagyok, vita nincs, hátradőlve élvezem a top32-t. Ha ez a meccs megvan, de még egyet esetleg elbénázok a hátralévő 4-ből, akkor még hajszálnyi matematikai esély van másodlagosokkal, hogy legjobb 5:3-as mérleggel beslisszanjak. Bár inkább nem. Az 5:3 már nagyon a zizeg a bokor rezeg a léc kategória. Szerintem nem lenne meg. Szóval ki kell végezni mindenkit! Meglepő módon nem voltam ideges, inkább izgatott, hogy most valóban van tétje.

 

Szóval ötödik kör

Troels Jensen dán srác ellen, Greyjoy House of Dreams-es Longship Iron Victory 2

f***a. Frerin k***ajó paklija ellen kell játszanom. f***a. Remek. Frerin k***ajó paklija nyert versenyt nálunk, és Alta is azt javasolta, hogy inkább ezzel menjek. Frerin k***ajó paklijával. Az eddigi higgadt eleganciám elillant, mert aki velem szemben ült szintén 2:2-s mérleggel ült le. Ami mit is jelent? Pont olyan suta mint én, hiszen már bukott kettőt. Azaz lehet, hogy Frerin k***ajó paklija, de mégsem Frerin vezeti. Hullania kell. Gráááááaaaarggh!! Nagyon sokáig agyaltam a setup-on, mert nem volt annyira jó (3 lap) viszont volt benne egy Alleras aki pont tudná kicsit baszogatni az agenda miatt a srácot, és nem olyan rossz az, ha 6 harcból kettőről én bemondásra döntök. Nem örült neki. Dánul nem örült neki, mikor meglátta. Egy darabig néztük egymást, hogy most hogyan tovább, mert ha megmozdulok megöli a karakterem… ÉÉÉÉééééééés??? Akkor mi van?!? Van még 36 másik! Szóval hadd szóljon. Bámm! Elindult a henger és mentek a kettes követelések. A kulcs harcom a balta volt, mert volt Jhogo-m és követelés duplázó screamerem. Valamiért nem szedte ki őket. Így már laphúzásom is volt körönként +három. Háááát jó, így is lehet használni a hajót, hogy csak fenyegetek vele, kikötök vele a parton és mutatom hogy milyen szép nagy, meg elmondom, hogy ha vízre szállnék vele milyen gyorsan tudna menni, de én meg pont letojom a blöfföt. Ne csak mondd, csináld ahogy azt 1992-ben olvastam az X-Ment képregényekben Rozsomák szövegbuborékjában. Arra figyeltem mindig, hogy az a harc ami nekem igazán számít akkor is menjen be ha kiszed belőle valakit. Egyszer aztán végül végre bedobta, Alleras ment a levesbe én meg bevittem a tényleg fontos baltát. Utána jött a Fear of winter a részéről, de őt jobban szívatta, mint engem. Az én egy lapom a ’nightmares’ volt az újra kijátszott Longship-re. Nagyon sima 15:0-s győzelem volt.  Az Dry season plot, amitől üresek a helyszínek szövegdobozai kábé megnyerte nekem a meccset. Nincs mentés, nincs olcsóbbítás egy körig. Zseniális. A meccset mondjuk nagyon meghatározta, hogy én első plotra azt fedtem fel a későbbi To be a Dragonok miatt, hogy először hatalmit kell nyerni, hogy valaki baltázhasson, ő meg bekezdett a 4-4-3-mal, amiben csak egy harcot tud indítani, cserében nem védekezhet. Szóval 0-s körben, hagytam neki a 0 hatalompontomat ellopni 3-as követeléssel….. éééééééés ennyi. Majd szétnéztem nála mintha csak boltban nézelődnék, ahol nem kell fizetni az árúért, hiszen nem védekezhetett. Soká éljenek a blood-crazed screamer-ek!A végén elmagyaráztam neki miért kellene a pakliba esetleg a hajó visszavevő First Mate vagy esetleg az Iron Lore. Meg Greyjoy létére a sok paszulylegény kalóz úgy hullott a dothrakik lóf***a alatt, mintha csak alá akarta volna támasztani a mondást, hol gyalulnak ott hullik a forgács. Nem is értem.

az új mérlegem 3:2

 

Valamikor talán itt volt ebéd. Ja nem! A harmadik kör előtt volt a zaba. Chilis bab. Jól megfingat. Úgy kábé 228 embert, zárt térben. Hogy a gyönyör teljes legyen, lehetett kapni böfögtető sört. De nem ám azt a finom hirtelen kiszaladó böfögésre tessék itt gondolni, hanem az az igazi, mély, gyomorból támadó, megkomponált, alattomosan kihömpölygő, majd idővel az agyadban is morajló, szakértelemmel felépített kolbásszagú remek lebegjen lelki szemeitek előtt. Szép kombó. Mintha csak direkt csinálták volna.

 

Hatodik forduló

Dimitar Dimitrov bolgár legény ellen, Martell Quentyn-es pakli

A meccs sokkterápiával kezdődött. Megy a kötelező csevej hogy ki vagy, honnan jöttél, mi a f***t akarsz meg ilyenek. Mikor rámutat három amorf dobókockára, hogy ezek az intrika követelések. Először nem értettem. Számolni fogjuk hányszor jön el szemezni? Van valami überbrutál kombója? Aztán simán csak kiderült, hogy nem szereti ha a követelés „irányított”. Mert azzal, hogy én rábökök valamelyik kártyára a kezében én igazából az ő reakcióit figyelem, és kiolvasom a szeméből hogy melyiket kell elhúzni. Mondtam neki, hogy így van! Alig várom hogy az ösztöneimre hallgatva kihúzzam a kezéből az összes He call it thinking-jeit. Ő azt mondta hogy a szabályokban az van, hogy random. Mondom neki keverd meg őket véletlenszerűen, én meg majd húzok egyet. Ezen kábé 15 percig ment az ezotéria est, ahol próbáltuk a saját sunyi módszereinkkel a magunk javára billenteni a sors mérlegét, mire javasoltam neki, hogy hívjunk bírót, aki majd jóóóól megmondja hogy mi legyen. Semmilyen doboznak nem tartozéka a dobókocka, honnan vannak neki? Hivatalosak? Engedélyszám van rá? Mi van ha cinkeltek? Igazából tök mindegy lett volna nekem, de ennyire ellenszenves sráccal régen találkoztam, és az egész stílusa azt üvöltözte, hogy ő itt a helyi partiar, és neki nem lehet ellentmondani. Szót szót követett, elképesztő magasságokba hágott a ki tud több vérkomoly érvet felsorakoztatni a mondvacsinált indokai mellett. Na végül kézzel kihúztam a He calls it thinking-eket a kezéből. Ismétlem. Kézzel húztam. Az elsőnél ledobta a kártyáit az asztalra, hogy na látod erről beszéltem! Kiolvastad, hogy melyiket kell elhúznod. Így van. Az arcodon félszegen legördülő halovány izzadtság-cseppből te gyökér. Onnan. Persze. Vagy esetleg totál véletlen két lap volt a kezedben és volt rá 50% esélyem, ami azért odabaszósan magas? A másodiknál nyerítve röhögött kínjában, a bolgár „nem hiszem el” megfelelőjében összeroppanva. Itt azt mondtam neki, hogy a szemüvegéből láttam tükröződni.  Ekkor egy halk thwuuppp hang kíséretében egy fekete lyukká vált az agya, ami beszippantotta a srácot. Régen láttam már tikkelő szemű embert egy játék miatt. Miután megjárta lelkének tagadhatatlanul őrült dimenziót és visszatért a hold sötét oldaláról valamint idegleléséből magához térve felfogta, hogy épp rommá lesz verődve, egész normálissá vált, elmesélte hogy egyszer vezetett 2000km-et, és Budapest mellett aludt egy OMV kút mögötti erdőben egy hálózsákban.  Közben mosolyogva megöltem még 2 karakterét. Elképesztően sima meccs volt, nem volt keze, nem volt karaktere. A meccs kulcslapja itt is a Dry Season volt. Mikor vége lett megdicsértem a dobókockás ötletet, mondtam is neki, hogy a következő meccsen tuti ezt fogom javasolni az ellenfeleimnek. Amit erre produkált leesett ált eddig csak rajzfilmekben láttam. 15:0 ismét.

immáron 4:2 vel állok. Megdöntöttem a tavalyi eredményem. Már nem volt hiábavaló az ideút.

 

Hetedik spartakiádé

Mike Clarke angol fiú (?) ellen, Targaryen Black sails

Igen jól olvastátok, a meghatározhatatlan nemű valami eltévesztette a házkártyát és véletlen a sárkányos házat rakta be a krakenek helyett. Majd olyan szinten vitte tovább a tévedését, hogy a kalózokat is kivette, és helyette betette mind a 3 anal escort Targaryen karaktert. Azaz összesen kilencet. Az angolok idén egy nagyon béna narancssárga pólóban voltak (3 napig természetesen, az ezzel járó higiéniai előnyökkel mondanom sem kell), mindenkinek saját egyedi felirattal. A srácét nem tudtam elolvasni ánuszolás közben, de azt hiszem Conchita Wurst volt ráírva. Persze most szemét vagyok és irigy, mert olyan szép arcvonású gyerek volt, és olyan ápolt bőre volt, hogy nem tudtam eldönteni nem egy szakállas nővel játszom-e. (igazából ez nem igaz, csak simán egy szemét bunkó vagyok) A meccsről sajnos itt sem tudok sokat mondani. Fogalmam sincs hogy jutott el idáig, egyszerűen egy harcot nem tudott bevinni, és a holdja kábé 384 400 km távolságban keringett a paklija körül. Tudjátok mi kering még ilyen messze tőlünk? A Hold. Szép volt gyerekek. Remélem több hasonlóság nincs a valódi Hold és az ő holdja között, mert ha párhuzamot vonok a hányszor tudott keresni belőle lapot, és a Holdraszállás között, akkor tényleg kamu a Holdséta és Neil Armstrong egy csaló. A végén szánalomból megdicsértem, hogy milyen jó a pakli, és ugyan mondja már el mi a trükkje, mert én sosem tudtam összerakni egy Targa Black sailt, pedig már ezerszer megpróbáltam. (hazugság. Hazugság!) Miután végignéztük kiderült, hogy egy tök sima Targa égetős pakli, afféle best of sárkányos ház csak betette a hajócskás ikonokat is, hogy mindig ki tudja keresni azt a lapot amire éppen szüksége van. Aha, csak épp egy harcot nem tudott nyerni, és a dekk is szar volt. Agotcards-on agyondicsérték, hogy mekkora kuriózum volt a pakli, és milyen jó. Hát valamit tényleg tudnia kellett, mert 4:2 volt eddig a mérlege. Egy picit elítélendő mód örültem, hogy ellenem ebből semmit nem mutatott, és egy újabb habkönnyű 15:0-t írhattam fel a noteszomba.

5:2

 

Bealszom, az utolsó kört és hogy mi lett a sorsom hamarosan megtudjátok :)Baratheon

Baratheon

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 957 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.05, 14:17

Minden írásmorzsa érdekel a rendezvényről.... hajrá én szívesen olvasok minden beszámolót. A többiek is írhatnának pár oldalt....Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.12.04, 16:59

Ha esetleg még érdekel valakit, akkor megpróbálok valamit rittyenteni a joust versenyekről.

Ami a legfontosabb, idén kitaláltunk egy újítást. Megbeszéltük, hogy mi lenne ha kísérleti jelleggel nem innánk rommá magunkat és adnánk egy hangyányi esélyt hogy odafigyelve játsszunk. Megjegyzem a melee előtti első estés ivászat szerintem kettőt ért, így talán ez egy vállalható teljesítmény volt. Itt persze rögtön akadtak gondjaink, mert hát ugye Nico… kicsit féltünk, hogy megint ordenáré részegre issza magát, mindig ahogy az köztudottan jellemző rá. Szóval az egész napos multi után egy kicsit szocializálódtunk, volt aki egészen odáig ment, hogy tusoljon! Elképesztő. Albint illeti egy jelentős adag bocinyalás vagy dicséret vagy mi a tök, a korlátlan mennyiségű chips-ért amit elhozott. Amikor azt mondom korlátlan mennyiségű, akkor azt hiszitek viccelek, de ha a fotókat megnézitek, akkor najdzsel fején van egy vödör. Na abba fért bele egy zacskó kábé negyede. És abból volt vagy 3 zacsi.

Itt még lövésem nem volt melyik paklimmal menjek, három versenyző is volt erre a posztra. Kitaláltuk, hogy mi lenne ha játszanánk egy driver-not-the-car versenyt, hátha valaki még észrevesz valami olyan hibát amit még érdemes a verseny előtt javítani. Itt végül két paklim folyamatos szopóágon volt, úgyhogy egyértelműen maradt a bevált dothraki horda. Pia nélkül is beleszaladtunk azért az estébe, najdzsel még rávett hogy vele is játsszak pár meccset. Itt már olyan álmos voltam, hogy révületben voltam, és miközben osztottam a hírnevet a karaktereim között bealudtam. Elaludtam húzás közben féltávon, és elaludtam hatalmi harcok alatt, persze a pózt tartottam. Állítólag itt István látta, hogy most egy másik dimenzióban vagyok, és feltett néhány kérdést, amire látnok üzemmódban válaszoltam is.

 • szerinted betegyek még egy Meraxest?
 • mennyivel játszol?
 • egyel
 • hülye vagy? kettő kell.

Na ilyen beszélgetéseink voltak, de én közben aludtam… végül ezek a módosítások számára behozták az eredményt

 

Na de akkor lássuk.

Nem bírtam másnap felkelni, majdnem elkéstem, a dekklistámat már keverés után az első meccs közben írtam meg, úgy hogy addigra már rég le kellett volna adni. Egy picit zavaró volt úgy leülni nagykabátban játszani, hogy sokan már az első plotnál járnak.

 

Első csata:

Evan Sorgjerd norvég-angol srác ellen, Baratheon no agenda

Nagyon pöpecül induló meccs volt, marha jól álltam, jött a horda, minden itt volt a kezemben, hogy egy sima 15:0-val kezdjem a napot. Neki kijött a Val + Nevető Vihar kombó, ami mondjuk baszta a csőröm, de igazából nem volt jelentősége, mert négyesével hullottak a népek. Aztán csináltam egy olyan hibát amire éreztem, hogy a mögöttem álló első körös bye miatt pihenő Albintól mindjárt kapok egy tockost. Majd csináltam rögtön még egy nagy hibát, amire éreztem hogy Albin nekiállt lefejezni engem, majd hogy meglegyen a három a magyar igazság, megcsináltam a harmadik hibát, ami után Albin megölt, kiásott és megölt újra. Sorban: Elmentem a mindenkit megölő Danyvel szemezni, megöltem vele Val másodpéldányát, és nem Harrenhaloztam ki a mentést, mondván úgyis annyira jól állok, ő meg sehogy, hogy második kör jön a valar úgyis. Utána, még ugyanabban a körben nem fogtam meg a 2-es követelését intrikára, mondván, hogy úgysem húzza ki 5 lapból a to be a dragont. Thuppp! Pislogni sem bírtam úgy csapott le rá 5 lapból. Mondjuk 2-es követeléssel volt rá 40% hogy eltalálja… A harmadikra nem emlékszem, de úgy felbasztam magam, hogy kábé haza akartam menni, nem volt kedvem ismét lefutni, hogy innentől kezdve utolsó asztalon játsszak mindenféle tét nélkül. Asshai initiate-tel elkezdte visszapakolni a karaktereket én ideges voltam, leszartam, végül 15:8-ra nyert a srác. Ha odafigyelek szerintem még utána is meg lehetett volna fogni a meccset. Mindegy, sajnos nem a legjobb kezdés. Sőt! Igazából a legrosszabb, mert a srác szimpi volt, és csak magam okolhattam.

0:1

 

Második csörte

Tiago Macedo portugál srác ellen, Targaryen conquest Martell

Igazából hogy a srác paklija mit tudott volna sosem derült ki. Kábé a második körben vége volt. Egy-két jó ütemben kijátszott incinerate, két dothraki outrider, és kábé kész volt a meccs. Átlagos setup-om volt 4 lappal, a srácnak 5, de gyakorlatilag egyedül játszottam, pedig valami 8 éve játszik. 15:0

1:1

 

Harmadik meccs

Przemek Tolkiewilz lengyel srác ellen, Lannister Dark wings dark words

A srác rettentően izgult, neki is eddig egy bukó egy győzelem. City plotokkal tolta, és a restrict lapja a Castellan volt, amivel tudtam hogy bajban leszek ha nem tudok elég karaktert kihozni. Igazából egy nagyon szoros nagyon kemény meccs volt, egy butasággal a részemről, és egy három mondjuk úgy nem normális lapjárással. Szóval castellan, jó sok térdeltetés. Aha. Én egy horda vagyok, térdeltess le 6-7 karaktert körönként ha tudsz f***kalap! Nem tudott, viszont marha ügyesen csinálta a kontrolt, és nagyon lassan tudtam haladni, de akkor is három körig 13-14 ponton voltam, és igazából mindig egy karakteren múlt. Ha van még egy álló karakterem akkor ez a meccs is megvan. És itt jön a lapjárás rész. Mind a három dothraki vanguard-omat kijátszottam, előtte bekamuztam más dolgokat a vastrónjának, vagy rémálmoztam, hogy ne tudja kiszedni őket. A lényeg, hogy egyik vanguard sem hozott magával egyszer sem senkit. Három alkalommal nem volt az 5 lapban dothraki a 37 ből. ez mondjuk egy gyönge pech. Ha egyszer van mondjuk egy handmaiden, vagy egy refugee legalább akkor az vagy még egy harc vagy az uralom. De még igazából így is meglehetett volna, ha egy szabályt jól tudok. Volt a kezemben egy to be a dragon amit tartogattam az utolsó körre hogy majd meglepetésből egyet felállítok egyet meg behozok és akkor biztos megvan. Akkor álltam úgy, hogy lehozhattam volna még egy karaktert, de féltem, hogy tud vele valamit csinálni inkább bíztam a meglepetésben.  A hiba annyi volt, hogy az utolsó plotnál a többi plot azonnal kikerül a used pile-ból, és nem csak a következő kör elején amikor plotot választunk, ahogy azt én valamiért hittem (???). Így nem volt used pile-m, ha nincs used pile nem tudsz to a dragon-t kijátszani. Bejött kettes követeléssel, hírnévvel, és így 14 pontról 15:12-ra kikaptam.

1:2

 

Azt hiszem ez a meccs után mentem mindenki agyára azzal a mondat kombinációval, hogy:

„nem hiszem el. Mennyi esélye van, hogy a vanguard 3x egyedül jön?”

 

Negyedik kör

Conny Rutten holland leányzó ellen, Lannister No agenda

A meccsről csak egy érdekességet emelnék ki a lány dekoltázsán kívül. Így hangzik:

„Már megint egy kettes követelés? Mi a baj veled?” Önmagában a kettes követelés 4 körön keresztül kemény, de ha van egy blood-crazed screamer aki ezt megduplázza, az öööö…. nagyon kemény?

Próbált térdeltetni, próbált valarozni, de a lapok jöttek ahogy kell, nem volt Vastrónja, és amikor mindenkit letérdeltetett akkor kijött Young griff az árnyakból akit az ő plotjával kerestem ki, és azt mondta mindenkinek, hogy kell fel, és kettes követeléssel járj. 15:0

2:2

 

Na ekkor voltunk féltávon. Itt úgy álltam, hogy ha a következő meccset nem nyerem, akkor már semmi értelme lejátszani a többit, mert olyan ágra kerülök, ahol már csak a másodlagosok miatt sem fogok tudni továbbjutni. Szóval a következőt mindenképp nyerni kellett. Innen folytatom.

 Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.30, 23:14

Tettem fel képeket. Felhívnám a figyelmet a kartonból kivágott anatakhanra valamint a night is dark and full of terrors sorozatea :)

vecktorprime

vecktorprime

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.29, 23:22

Vincu! 

 

A warhammer 40k versenyen is voltál, vagy arra nem maradt már erőd/energiád?Baratheon

Baratheon

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 957 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.29, 15:00

Ha már Vincu telefonja nem zuhant be a szakadékba, igazán megoszthatnád a csapatképeket!

 

Más: Még Stahleck-ben elindult egy olyan felvetés, hogy milyen jó lenne szervezni egy nemzetközi tornát Budapesten is. Lengyel és német barátaink szívesen jönnének is, városunk csodás fekvése és könnyű megközelíthetősége pedig biztosan bevonz másokat is.

A legjobb megoldás az lenne, ha a varsói Flea Bottom Fracas és a madridi Batalla por el Muro mintájára egy Road to Stahleck eseményként hirdetnénk meg. Két hónap van jövőre, amikor nincs más nagy európai esemény: június és szeptember. A Meta viszont június 7.-re rakta a Regionals-unk időpontját, kérdés, hogy érdemes e azzal egy hónapban tartani, vagy inkább a szeptemberi dátumot preferáljuk.

Kinek tetszik az ötlet? Ki segítene a szervezésben? Kinek jut eszébe jó és olcsó helyszín?

Nem lehetne esetleg a Regionals versenyünket nemzetközivé varázsolni? Talán egyszerűbb lenne, mint egy teljesen új időpontot keresni.akazay

akazay

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.29, 14:50

Ha már Vincu telefonja nem zuhant be a szakadékba, igazán megoszthatnád a csapatképeket!

 

Más: Még Stahleck-ben elindult egy olyan felvetés, hogy milyen jó lenne szervezni egy nemzetközi tornát Budapesten is. Lengyel és német barátaink szívesen jönnének is, városunk csodás fekvése és könnyű megközelíthetősége pedig biztosan bevonz másokat is.

A legjobb megoldás az lenne, ha a varsói Flea Bottom Fracas és a madridi Batalla por el Muro mintájára egy Road to Stahleck eseményként hirdetnénk meg. Két hónap van jövőre, amikor nincs más nagy európai esemény: június és szeptember. A Meta viszont június 7.-re rakta a Regionals-unk időpontját, kérdés, hogy érdemes e azzal egy hónapban tartani, vagy inkább a szeptemberi dátumot preferáljuk.

Kinek tetszik az ötlet? Ki segítene a szervezésben? Kinek jut eszébe jó és olcsó helyszín?Baratheon

Baratheon

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 957 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.29, 13:17

Vincunál van a joust beszámolóm, neki adtam oda , Vincu kérlek majd küldd már el :D PLUSZ fényképeket jo lenne már feltölteni a közös mappában , Alta , Laci, ti is ! 

 

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B5mPu9n96_TrNXNpakNDQmpJd2c&usp=sharing

 

köszi ! 

 

Jó sok kép került fel. :(  Kicsit nagyobb lelkesedést urak!najdzsel

najdzsel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 972 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.27, 12:34

loof***t részletes volt az :D 

 

pl a 2. és a 3. körre már nem emlékszem, bara na és stark na ? 

scanneld be v mittomén, plusz csinátál egy valag képet ! Ott a mappa , tessék feltölteni .különben elvesznek mint a tavalyi emlékek  ... 

 Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.27, 12:04

Minek küldjem el? Elég egyszerű.

1. kör - I win

2. kör - again

 

és így tovább :)

 najdzsel

najdzsel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 972 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.27, 00:35

Vincunál van a joust beszámolóm, neki adtam oda , Vincu kérlek majd küldd már el :D PLUSZ fényképeket jo lenne már feltölteni a közös mappában , Alta , Laci, ti is ! 

 

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B5mPu9n96_TrNXNpakNDQmpJd2c&usp=sharing

 

köszi ! Alta

Alta

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1139 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.26, 21:22

Alvaro a tavalyi világbajnok és idei ezüstérmes ma ezt írta ki fb-re rólam. Ezt is megértem. A szmájli árulkodik. :fejsimi:

'All my acknowledgement for Tamás Albeck and his amazing performance in Stahleck this year. He did top 4 with a nice DwDw Targaryen deck. Congrats my friend, you are better and better each day! I'm afraid and expectant as well to fight against you in the next tournament! Go Hungary!'Alta

Alta

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1139 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.26, 19:22

Érdekes, hogy tavaly Stahleck után hetekig rá sem néztem a kártyáimra, most meg szinte letenni sem tudom...Vincu

Vincu

  Huligán

 • Fórumita
 • 3181 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.11.25, 23:32

Hali!

 

A kastélyról, az útról magáról is lehet ezer meg egy órát mesélni, milyen az, amikor a buszban már a 10. órája beszélgetsz kártyáról, csajokról, kártyáról, kártyáról, piálásról, kártyáról, még kártyáról, filmekről, meg esetleg egy kicsit a kártyáról. Az érkezés valami elképesztő érzés 14 óra utazás után 6 dög unalmas idegennel összezárva. :)

 

Jó érzés, mikor rád köszönnek ismerősök előző évről, amikor összefutsz tavalyi jófej arcokkal, és újra röhögsz amikor meglátod már megint hogy néz ki az a kis görcs... :) A zsírgörög is nagyobb lett mint tavaly, viszont a végére már átkereszteltük nagygörögre, mert kiderült, hogy egy igazi kedves, vicces úriember. Az úriember szó legteljesebb jelentésében.

 

Az első este rögtön nagyon keményre sikerült. Mi söröztünk, a lengyelek vodkáztak. Aztán már mi is vodkáztunk. Szó szót követett, egy laza 20 fős delegáció az ablakon kimászott az ebédlőből az asztalokon át a kastély melletti szakadékhoz, ahol tartottunk egy titkos összejövetelt. Ennek fő jellemzője az volt hogy hajnali 2-kor zajlott és leginkább üvöltözve. Másnap kezdődött a multi, és kiderült, hogy nagyon sokan nem szeretik a franciákat, mert hajlamosak eladni a meccseket. Ezért megbeszéltük, hogy ha másra nem is, de arra figyelni fogunk, hogy francia ne nyerhessen az asztalnál. Így ezt olvasva elég gyűlölködőnek tűnik, de ott a szakadék szélén 4-5 nemzet fiaival, részegen .... egy dolgot beszéltünk meg, ha valaki asztalánál játszik francia, akkor feláll, és elkiáltja magát, hogy: against the ninja. Sajnos nekem nem voltak francia ellenfeleim, de azért azt remélem látjátok magatok előtt amikor najdzsel másnap feláll, elkiáltja magát, és a terem 8 különböző pontjából jön a felelet... :) Ezen az estén feltaláltuk a Stahleck ball-t, aminek persze nem volt szabálya, elrejtettünk ezt-azt egy mobilizálható fenyőfa alá, ittunk francia srácokkal, üvöltöztünk, röhögtünk, és még röhögtünk. Majd valamikor f***tudjamikor elájultam.

 

Másnap reggel nem akartam reggelizni menni, ezért najdzsel csinált nekem gourman és exotic szendvicseket. Elképesztően fel tudsz pörögni egy mogyorókrémes-lekváros-paprikás-sajtos-szalámis-sonkás-ubrokás-belesemerekgondolni-milyen ööö…. zsömlébe talán?

A multira nem szeretnék sok szót vesztegetni, betojtam a röhögéstől. Egy greyjoy dobatós dekket csináltam, amiből a sok tesztelésnek hála (1-et játszottam vele Stahleck előtt) csak a multis lapokat hagytam ki. Pölö laphúzás, vagy épp karakter, ne adja ég helyszínkeresés. Ezek joustban nem sokat érnek, de itt hatalmas alku lapok. Így általában olyanokat tudtam felkínálni alkunak, hogy elmegyek kiporszívózom az illető lakását, másnap a joustban mindenképp mulligan-ezek ellene és hasonlók. Volt akinél működött, volt aki nem vette ezt a fajta negozást.

 

Melee első meccs:

Ellenfelek Jemiol Mateusz Janion /lengyel/; Stephen Randell /skót/; Micheal Heynes /angol/

A skóttal emlékeztünk egymásra két évvel ezelőttről, nagyon csúnyán berúgott velünk, a lengyellel tavaly is sokat dumálgattam, az angol (from the UK, definetly from England) meg egy igazi retardált f*** volt, aki annyira izgult, hogy nem tudott húzni, folyamatosan szétcsúszott a paklija, kiestek a kezéből a lapok, és úgy tűnt, mint aki rögvest elbőgi magát. Fura játék volt, a lengyel irányította végig, bármennyire is próbáltam tenni ellene, mindenki szó szerint azt csinálta amit mondott. A meccset majdnem megnyertem, aztán rám szállt mindenki, majd a skór nyerte meg majdnem kábé 0 pontról nem térdelő hírneves raiderekkel, majd a lengyel hirtelen 14 pontra szaladt a semmiből Lannister power behind the throne-nal, de végül az idióta barom angol nyerte meg egy Quentynes Martellel, úgy hogy a lengyel megcsinálta neki a meccset. Mindhárom ellenfelem pakliját eldobtam, de nem húztam be a restrict lapomat, ami a Corpse Lake volt. Ha bejön, akkor hátratett kézzel hozom a meccset. Így viszont utolsó lettem, 2 ponttal lemaradva a 2. mögött. Nem túl jó kezdet, de halál nem érdekelt, totál poénra vettem az egészet. Az angoltól többször kérdeztük, hogy minden oké-e ne tartsunk szünetet, vagy kér-e egy pohár vizet, nagyon féltünk hogy elájul… A lengyel srác emlékezett Frerin-re, illetve a tegnap estére és megígértette velem, hogy jövőre megyünk a Flea Bottomra.

 

Melee második csata

Ellenfelek Lars Rahm /dán/; Philo Sluijsmans /holland/; Michaud Michael /svájci/

Nagyon fura meccs volt, az egyetlen ahol nem igazán találtam a helyemet. A holland kidobatta kockával, hogy ki legyen az első játékos, ki fedje fel az agendákat, és ki hogyan mutassa a setupját. Csak mondom, hogy Hollow Hill-lel játszott, tehát pont neki volt tök mindegy. Igazából az egész meccsen egy harcot indítottam, és a legkönnyebb győzelmem volt. A hollnad martell játékos, aki az idei év Bűzös-e volt, úgy gondolta, hogy majd egyedül lejátszik mindhármunkat, ezért folyamatosan valar, westeros bleeds, marched to the wall-t játszott. Bárki megmozdult azonnal rá játszott ki valami totál felesleges dolgot. Egy kőkemény meccs lett volna, mert a svájci ellenfelem kihozta a gyilkolós Dany-t meg a gyilkolós Khal Drogo-t, mire holland you murdered her childrent tolt rá 2x… Csak úgy röpködtek a prized-os eventek meg karakterek, és prized-os csatolt lapok. Az első kör végére úgy hogy még meg sem mozdultam 10 ponton voltam. Kihoztam a High septont, csináltam vele egy hatalmi harcot amivel 13 pontom volt, majd a köv. körben levalaroztam magam. Meghalt a septon, +2 pont. Úgy nyertem, hogy nem volt szükség gyakorlatilag lapot kijátszanom… A dán srác a védekezős tully paklijával nagyon be volt rezelve, és úgy lett második, hogy ő aztán tényleg nem csinált semmit.

 

Melee harmadik meccs

ellenfelek Johannes Serholt /svéd/; Yoan Falquet /svájc/; najdzsel

Ez a meccs már az elejétől elképesztően jó hangulatú volt. Megfejtettük, hogy mit jelent a svéd egyenpóló. A szöveg rajta ennyi volt: Valar Dohaeris. Nem értettük miért van minden svéd csuklószorítós, fejpántos, teniszezőnek öltözve, és miért van egy szerváló teniszező a mezükön. Aztán összeállt a kép: Valar Dohaeris azaz all men must serve… Ez így elég rendesen megadta az alaphangulatot. Aztán a dolog fokozódott, amikor kiderült, hogy Max aki leült közénk nem is jó helyen van, és helyette jött Mr.Falquet, akinek a nevét nem tudtuk leírni, ezért inkább Max-nak hívtuk végig, és személyit kértünk tőle, hogy bizonyítsa be egész biztos nem max-nak hívják… Csak egy érdekesség, mind a három ellenfelem Martell volt. Az a klasszikus, hogy shadow? Igen, nekem van. Arianne Martell, Valar. … na ez a mondat 3x hangzott el a meccsen. Én csak simán csináltam, Arianne nélkül. Elég változatos meccs volt, folyamatosan ment a mészárlás, de az alaphangulat az pillanat alatt átragadt mindenkire, és folyamatosan röpködtek a poénok. Láttam hogy István akárhogy matekozik nem nyerheti meg abban a körben, én jövök, beviszek egy harcot és megvan a második győzelmem is, és már előre dörzsöltem a tenyerem. Aztán egyszer csak harci fázis közepén kihozta azt a lapot, hogy ha vesztett 3 harcot akkor kap 3 pontot. Egy ilyennel játszott, és a paklik 90%-a itt is el volt már dobva, és itt sem húztam Corpse Lake-t. Ha van, akkor kábé a 2. körben nyerek, így viszont simán kellett megcsinálni – majdnem – a melót. De István behúzta. Viszont az egyik legjobb hangulatú meccsem volt egész Stahleckben, simán tök mindegy volt mi lesz a vége.

 

Melee utolsó forduló

ellenfelek Johannes Serholt /svéd/; Antti Vaaranen /finn/; Michael Jensen /dán/

Igen, jól látjátok. Ugyanaz a svéd gyerek ismét. Ugyanis a sorsolás a melee-ben tök random, simán összejöhet ismét. Ez azért volt jó, mert voltak olyan pillanatok amikor abba kellett hagyni a játékot úgy röhögtünk, lévén a minisvéd és én nagyon összecimbiztünk az előző meccsen. Ez előző volt az egyik legjobb, ez meg toronymagasan a legjobb hangulatú meccsem. Itt is nagyon változatos volt a játék, volt egy pont amikor a finn gyerek majdnem megnyerte a sima csatolt dobatós viserys-szel, úgy hogy kijátszotta rá a fire made flesht… A szerencsém az volt, hogy itt kijött a corpse lake, és csak úgy áramlottak rám a hatalompontok. A vége is úgy lett, hogy megtámadtak mást, magamra irányítottam és dobtunk a felső lapokból. Volt benne karakter, sima 15 pont. Az elején a skandináv delegáció elég mogorván kezdte, de aztán valahogy átvették a stílust, és ők is beleadtak mindent, amitől egyszerűen nem tudtuk abbahagyni a nevetést.

 

Összesítésben így már nem is volt olyan rossz a pontszámom, két győzelem, egy második hely… A végén néztem az eredményeket, valami 2 összesített ponton múlt, hogy nem jutottam be. Ha van Building season a paklimban, akkor első körben fixen van egy karakterem és egy helyszínem az alkudozások miatt, de én semmi ilyet nem tettem be, így én ezekből mindig kimaradtam. Ha ki tudom tenni a corpse lake-eket akkor 4 nagyon sima győzelemmel megyek a top 16-ba, így viszont mókáztam egy jót. A fura, hogy kb. 5 másodpercig bosszankodtam, hogy épphogy nem fértem be.

A legnagyobb lapok:

Pyke – egyszerűen amint volt pont a házamon már rámoltam is Pyke-ra. Egyszerűen nem érte meg megtámadni, onnan meg nem tudták leszedni

Valamilyen longship – uralomban eldobtam mindenkitől annyi lapot ahány halottja volt, Corpse Lake-kel zseniális volt

Heads on spikes – 2 pont mindenkinek én meg simán bezsebelem a Corpse Lake-kel a pontokat

 

Na majd még folytatom a jousttal
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]