Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kalandötlet #2


 • Válasz írásához lépj be
1263 hozzászólás érkezett eddig

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 20:34

 

1. Valahogy helyhez kötni a kalandot, ahol a kedves hölgy valamiért fizikailag képtelen lesz/nagyon nem akarja elhagyni a területet, ezért lesz valós konfrontáció a homályszekta embereivel.

 

 

Van egy erődített, viszonylag nagy város (IRL egy 100-120 ezres város nem olyan nagy, szerintem  Giga-Yneven sem) ahol el lehet rejtőzni egy nem teljhatalmú ellenfél elől egy darabig, de nem végtelenségig.

A jó hír, hogy a városon belül viszont nem fognak "katonai fegyverekkel" rájuk támadni (értsd: 20-30 fő, shadoni pct nyílpuskával, varázstudókkal, stb.)

 

Kimenni viszont NEM javasolt, mert feltételezhető, hogy a környéken időnként fosztogató nomádok a gróffal összejátszanak - és a terep nyílt.

 

Térkaput meg a városban és 30-40 mérföldnyi körzetében nagyon nem javasolt nyitni (térmágikus anomália, papság). KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 20:15

A szint önmagában rendben van, ahogy leszűrtem itt még nincs probléma a saját bejárású térkapuval és társaival. 

 

 

A fókusszal éppenséggel képesek lehetnek rá, de Shadonban térkaput nyitni nem egészséges Domvik áldása nélkül. 

 

(lásd. amit KLM javasolt, két szervezet nem akar nyíltan egymással konfrontálódni).

 

 

Némi gondolkodás után ez még bonyolultabb. Van valami alvilági szervezet, ami leginkább "fehérgalléros" feketepiaci. Ti. nem szikrafüvet, bérgyilkosokat, egyszer használatos szexrabszolgákat és hasonló, az Egyetlennek kimondottan elfogadhatatlan dolgokkal seftelnek, hanem olyan, amúgy hétköznapi dolgokkal, mint mondjuk a hétfürtös predoci vagy réznyomatokkal illusztrált pajzán verseskötetek (amit Ellanát dícsérik).

Tehát az inkvizíció ha teheti, lefoglalja a szállítmányokat, akik elkapnak pár évre kolostorba küldik 

templomi rabszolgának (nem pedig máglyán elégetik a főtéren) - de nem fogják a város felforgatni a szervezet tagjai után.

Ez a szervezetet a PTSZ pár ténylegesen pyarroni ügynöke üzemelteti - a két fő céljuk, hogy ne bukjanak le (ez általában a legfontosabb) és hogy a tartomány életéről jelentéseket küldjenek. 

 

Az alvilági tevékenység csak mellékes bevétel. morgorito

morgorito

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 19:55

Nem értek a CODEX-MAGUS-hoz ezért játékmechanika szintjén nem tudok sokat mondani, de annyiban egyet kell értsek auer-rel és KLM-el, hogy valahogy be kéne vonni a partit az eseményekbe.

 

Mivel alapesetben, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül a "hát akkor menjünk olyan távolra ahová nem jönnek utánunk" lenne az én zsigeri reakcióm mint JK. Esetleg a vadonon keresztül, ha van erre szakosodott JK a csapatban. 

 

A szint önmagában rendben van, ahogy leszűrtem itt még nincs probléma a saját bejárású térkapuval és társaival. 

 

Szerintem alapvetően két irányban érdekes gondolkozni:

 

1. Valahogy helyhez kötni a kalandot, ahol a kedves hölgy valamiért fizikailag képtelen lesz/nagyon nem akarja elhagyni a területet, ezért lesz valós konfrontáció a homályszekta embereivel. Ezután be lehet vonni a partit vagy pénzzel, vagy meggyőződés (vallásos vagy erkölcs) vagy személyes bosszú útján. Tulajdonképpen mindegy hogy miért és hogyan, a lényeg hogy -ők- is benne legyenek a dologban és ne egy Nagytestvér csináljon mindent helyettük. Ki lehet találni mindenféle okot amiért azok nem akarnak direktbe belepiszkálni az ügybe (lásd. amit KLM javasolt, két szervezet nem akar nyíltan egymással konfrontálódni).

 

2. Áthelyezi a hangsúlyt nem a rejtélyre, hanem a tárgyra, arra építeni a kalandot hogy a JK-k/a nő mit akar kezdeni vele és hogyan. Persze ekkor kb. kuka az egész homályszektával harcolós szál, mert ekkor a lehető legtávolabb menekülés a célszerű indítás. 

 

Annyit mondjuk egy ilyen kalandhoz mindenképpen javasolnék, hogy a JK-k ne olyanok legyenek akik csont nélkül elteszik a csajszit láb alól, amint rájönnek a szelence értékére. :D

 

 KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 19:25

A nő nem tudja mi a fehér por de azt igen, hogy értékes. El akarja adni a lopott részét egy ismerősének. 

 

Ezt az ismerőst kellene cizellálni... 

 

Mondjuk a PTSZ ügynökei, akik nagyon szeretnék visszaszerezni a Gömbszentély darabjait - de persze a shadoni hatóságok is szent ereklyéknek tartanák (ha tudnának róla) és ők is szeretnék... Na, velük nem akarnak a PTSZ ügynökei konfrontálódni. 


Módosította KLM: 2019.05.27, 19:30


Kilhalm

Kilhalm

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 25 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 17:35

Üdv.

Köszi.

Igen erre én is gondoltam, hogy Shadlekben simán szólnak az őrségnek vagy a nyilvános inkvizíciónak. Inkább átrakom a Kardgyepüre a dolgot.

A nő nem tudja mi a fehér por de azt igen, hogy értékes. El akarja adni a lopott részét egy ismerősének. Ebbe a jk-kat is beveszi.

Megcsillantja, hogy van több is és, hogy neki jó kapcsolatrendszere van.

A szelence még abban tárolják leplezi a fókuszt (és önmagàt).

A maradék is leplezve van.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 11:28

@auer+kilhalm

- Igen, Shadlek, mint tartományi főváros mindenképp nagy.

- Egy kisebb, határközeli városban az inkvizíció sem "ugrik" annyira, mert túl sok a nem tisztán igazhitű, akiket nem lehet nélkülözni, meg mert igen végesek az erőforrásaik (ha nagyon nagy a kaki, akkor azért felveszik a "piros telefont", csak akkor a helyi vezetőségnek egy csomó kényelmetlen kérdésre kell válaszolni).

- CX rendszerben a varázstudók meg fogják érezni a manafókuszt

- A pénzeket, erőforrásokat ill. a parti szintjét egyénlieg kell belőni, de szerintem még a ZŐD kódexben is az 5-6. szintű karakterek (45% körüli "elsődleges" szakértelemmel) közül a varázstudókra - ha nem kimondottan rejtőznek és rejtik a varázslataikat - MINDENHOL már igyekszik ránézni a helyi hatalom...

(ETK-ban dettó). 

 

Nem rosszindulatból, nem is feltétlen avatkozik be, meg az erőforrásaik is végesek, de azért próbálkoznak.

 auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5204 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.27, 07:45

Nem rossz kaland csak kicsit elmegy a parti mellett (az Luanarra hogy nő nem esett el egyből). A csapat feladata a sebesült védelme, nem pedig a nyomozás így a gömbszentély orwellánus szál háttérbe kerül.

megoldások, helyzetek:

- (domvik) pap: meggyógyítja, elkísérik a kikötőbe aztán mehet isten/*domvik hírével. Kaland letudva 5 perc alatt

- mekkora erőforrásai vannak a grófnak, mennyire akarja visszakapni a nőt. Shadlek sztem nagy város ahhoz hogy ha kivesznek egy szobát/házat raktárat akkor kutya nem találja meg őket, főleg ha nem ismerős a városban. De akár ki is vihetik a városból.

- mikor adja  fel a gróf? A por neki nem akkora érték, 25 ar sem jelentős pénz (sztem)

- Mi Luanarra terve ezek után?

- Ha a csapat domvik hívő (ha nem mit keresnek ott...) akkor ha bármi "gonosz" dologra bukkannak simán rájuk hívhatják az inkvizíciót/papságot stb...

 

Amit én javasolnék: Luanarra-t bevonnám a márványtömb bizniszbe. Nála van valami, ő ismer valakit, így fontosabb a megtalálása. Ezenkívül lenne egy-két kulcsmomentum ahol ott kell lennie (2 nap múlva találkozik egy bankárral aki a családja örökségét adja át) ami lehetőséget adna a grófnak h lecsapjon.

 KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.26, 20:41

Üdv!

 

Még csak ötlet. KLM ZÖD Códex rendszerére írom. Ott egy kalandozó átlag fölötti tulajdonságokkal és 600 TP-vel kezd, az olyan kb. 3.szint CX-ben de talán különböző M* rendszerekben is. 

 

 

Nem egészen. 5 főérték, összesen 65 pont (13-as átlag).

 

A 600 TP meg első szintre 600, harmadik szintre javasolt az indulás, az 800 TP, az archetípusoknak ugye elég jól el van osztva előre. 

 

(OFF)Nincs viszont a CX 30 induló Af + 100 TP-je, mert nem akartam azt, hogy a belső erős, harcművész szerzetes pap Asztál-Mentálra "kicsontozva", kihozza a 700 TP-nyi induló karaktert és még csak meg sincs nyomorítva, egy "fulltizenhármas" mindenes fejvadász meg épp, ha 500-at... (/OFF)Kilhalm

Kilhalm

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 25 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.26, 19:38

Üdv!

 

Még csak ötlet. KLM ZÖD Códex rendszerére írom. Ott egy kalandozó átlag fölötti tulajdonságokkal és 600 TP-vel kezd, az olyan kb. 3.szint CX-ben de talán különböző M* rendszerekben is. 

 

Party: 4-5 fő. Összetétel: Hát az szerintem mindegy.


Módosította Kilhalm: 2019.05.26, 19:40


morgorito

morgorito

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.26, 19:00

 

A Sebkötöző Asszony Meséje

 

Modul Kezdőhelyszíne: Shadon Királyság, Shadlek Tartomány, Shadlek városa, P.SZ. 3700.

 

A JK-kat egy sebkötöző asszony bérli föl, a nő egy ápoltja számára keres védelmet. Fejenként 30 ezüstöt tud legfeljebb fizetni.

 

Mona Serción negyvenöt körüli, átlagosan vonzó, férjezett nő. Polgári ruhában jár, nyakában ezüst vallási jelképét, Domvik gyógyító arcát hordja. Serción asszony Pyarronban született, tizenhat éves volt amikor szülei a Dúlás borzalma elől Shadonba menekültek és felvették Domvik hitét. A nő szigorú erkölcsi nevelést kapott, erősen vallásos. Férje Pidero Serción lakatosmester.

 

Serción asszony állítása szerint a védence pyrón, a Luanarra névre hallgat, alig beszéli a nyelvet, annyit tudott kihámozni a mondandójából, hogy a minap érkezett a városba kedvesével. A pár összeveszett, a veszekedés tettlegességbe hajlott, Lunarra csontja több helyen eltört és szivart nyomtak el az arcán.

 

A sérüléseket a volt szerető egy bizonyos Cormaco Ves Serabano, Tagreosz grófjának emberei okozták. Cormaco szép, kissé nőies férfi, valójában hermafrodita aki Orwella Arcnélküli Hatalom aspektusát követő boszorkány, erről szertője sem tudott. Cormaco és Luanarra soha nem közösültek, csak amolyan lelki társak voltak, bár Luanarra erre igen ráunt és nehezményezte, pyarr nyelven kommunikáltak. Velük verette meg a mértéktelenül költekező nőszemélyt aki impotensnek nevezte.

 

A nő elmenekül, és magával vitte a gróf ékszereit (25 arany) és egy adag hófehér márványport egy kis szelencében. A márványpor nagyon értékes, az elpusztult Gömbszentély része. Térmágikus fókusz, ilyen varázslatok elmondására egy teáskanálnyi is 30 MP segítséget ad.

 

Tagreosz egy fiatal grófság a keleti Kardgyepűn. A területén mindennapos a harckészültség a nomád fenyegetés miatt. A grófságban titkon működik egy Orwellánus szekta aminek a feje maga a hermafrodita gróf. A szekta tulajdonába került a Dúláskor lezuhant Gömbszentély falának egy szekérderéknyi omladéka, nomádoktól zsákmányolták.

 

Cormaco hivatalosan azért érkezett a városba, hogy kíséretével itt töltse Szent Fulgor ünnepét. Valójában a Gömbszentély emberfejnyi darabját jött eladni egy homályszektának (a szelence tartalmát saját használatra tartogatta).

 

A pyrón sebesültet most a gróf szolgálatában álló rapíros csatlósok keresik. Elsősorban az ékszereket és a szelence tartalmát akarják vissza de a nőt is szeretnék feláldozni istennőjük oltárán.

 

 

Mielőtt bármit mondanék, hányadik szintű partinak, milyen elvárt parti összeállítással?

 

 Kilhalm

Kilhalm

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 25 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.26, 18:17

A Sebkötöző Asszony Meséje

 

Modul Kezdőhelyszíne: Shadon Királyság, Shadlek Tartomány, Shadlek városa, P.SZ. 3700.

 

A JK-kat egy sebkötöző asszony bérli föl, a nő egy ápoltja számára keres védelmet. Fejenként 30 ezüstöt tud legfeljebb fizetni.

 

Mona Serción negyvenöt körüli, átlagosan vonzó, férjezett nő. Polgári ruhában jár, nyakában ezüst vallási jelképét, Domvik gyógyító arcát hordja. Serción asszony Pyarronban született, tizenhat éves volt amikor szülei a Dúlás borzalma elől Shadonba menekültek és felvették Domvik hitét. A nő szigorú erkölcsi nevelést kapott, erősen vallásos. Férje Pidero Serción lakatosmester.

 

Serción asszony állítása szerint a védence pyrón, a Luanarra névre hallgat, alig beszéli a nyelvet, annyit tudott kihámozni a mondandójából, hogy a minap érkezett a városba kedvesével. A pár összeveszett, a veszekedés tettlegességbe hajlott, Lunarra csontja több helyen eltört és szivart nyomtak el az arcán.

 

A sérüléseket a volt szerető egy bizonyos Cormaco Ves Serabano, Tagreosz grófjának emberei okozták. Cormaco szép, kissé nőies férfi, valójában hermafrodita aki Orwella Arcnélküli Hatalom aspektusát követő boszorkány, erről szertője sem tudott. Cormaco és Luanarra soha nem közösültek, csak amolyan lelki társak voltak, bár Luanarra erre igen ráunt és nehezményezte, pyarr nyelven kommunikáltak. Velük verette meg a mértéktelenül költekező nőszemélyt aki impotensnek nevezte.

 

A nő elmenekül, és magával vitte a gróf ékszereit (25 arany) és egy adag hófehér márványport egy kis szelencében. A márványpor nagyon értékes, az elpusztult Gömbszentély része. Térmágikus fókusz, ilyen varázslatok elmondására egy teáskanálnyi is 30 MP segítséget ad.

 

Tagreosz egy fiatal grófság a keleti Kardgyepűn. A területén mindennapos a harckészültség a nomád fenyegetés miatt. A grófságban titkon működik egy Orwellánus szekta aminek a feje maga a hermafrodita gróf. A szekta tulajdonába került a Dúláskor lezuhant Gömbszentély falának egy szekérderéknyi omladéka, nomádoktól zsákmányolták.

 

Cormaco hivatalosan azért érkezett a városba, hogy kíséretével itt töltse Szent Fulgor ünnepét. Valójában a Gömbszentély emberfejnyi darabját jött eladni egy homályszektának (a szelence tartalmát saját használatra tartogatta).

 

A pyrón sebesültet most a gróf szolgálatában álló rapíros csatlósok keresik. Elsősorban az ékszereket és a szelence tartalmát akarják vissza de a nőt is szeretnék feláldozni istennőjük oltárán.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.02, 07:49


@Sics
Április 1?


:D
Pontosan :D

Aki az ülőkébe vésett monogramot látta, az Belső Krányban a garázsszinten tölti az idejét....

Sics

Sics

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1740 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.01, 22:43

@Sics
Április 1?

 

:D

Pontosan :D KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.01, 15:40

@Sics
Április 1?

Sics

Sics

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1740 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.01, 15:11

A fiola
 
Tudom, hétpróbás kalandozók vagytok. Nos: ez egy olyan küldetés, amihez Ti kelletek!
 
A megbízóm megbízójának volna szüksége valamire. 
Toronba kell elmennetek érte. 
Hogy ez egyszerű ?
Nos: nem az!
 
Toronba... azon belül is a Boszorkánybörtönbe kell bejutnotok. Onnan kell kihoznotok valamit. 
 
Igen, jól hallottátok: nem valakit, hanem valamit. 
 
Ehhez azonban előbb meg kell találnotok ott egy foglyot. 
 
Persze, hogy nem csak egy fogoly van ott idióták... 
De most egy bizonyos fogvatartottról beszélek. 
 
Ezt a foglyot egy föld alatti toronyban őrzik ... nem, gőzöm sincs milyen egy föld alatti torony!!! ... amit direkt az ő számára építettek... és nem mostanában építették. 
 
Ezt a valakit háromszoros életfogytiglanra ítélték... Mem, nem mostanában, manapság már Toronban sem szokás ilyen kegyetlen büntetéseket kiszabni, hanem csak határozott idejű börtönt kaphatnak azok, akiket nem szigorított halálbüntetésre ítélnek.
 
Nos, emberünk, már ha ember egyáltalán, eddigre állítólag már két életfogytiglant letöltött ... pontosabban nemsokára véget ér büntetése második szakasza, és megkezdheti a harmadik fázis letöltését. 
 
No de hogy ez megtörténhessen, a büntetésvégrehajtási szakemberek meg fognak vele itatni egy folyadékot. Ez egy lepecsételt fiolában érkezik... és nektek ezt a fiolát, és persze a benne levő folyékony szubsztanciát kell megszereznetek ... 
 
Nem tudjuk honnét hozzák - de ha megtaláljátok ezt  a foglyot, akkor meg lesz a fiola is. 
 
Derítsétek ki hol őrzik ezt a foglyot, jussatok be oda, szerezzétek meg ezt a fiolát ... és hozzátok el nekem. 
 
Nem, nem a magam számára lesz idióták... 
 
A megbízóm megbízójának a megbízója számára. 
 
Majd persze én tudlak érte megfizetni benneteket .. bárcsak. 
 
 
Hogy ki ez a fogvatartott és miért ítélték el? Ezt ma már nem tudjuk, az erre vonatkozó feljegyzéseket, úgy tudom, megsimmisíteték. Gondolom nem véletlenül. 
 
A fogoly neve? Nost, azt sem tudjuk. Mára már elfeledték.
 
Egyedül a neve kezdőbetűit ismerjük, azokat is csak azért, mert a fogvatartott belevéste őket a régi cellájában az árnyékszékének az ülőkéjébe, és az ülőkét kicserélő dolgozó elmondta egy barátom barátjának.
 
T.N.G. Ez volt az a három betű, bár nem tudom miért érdekel ez benneteket... miért érdekel ez ma már bárkit is. 
 


Kashuka

Kashuka

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.30, 01:13

Érdekes sztori / csapat-koncepció, nekem is eszembe jutott róla pár dolog.

Először is általánosságban az információ-áramlásra (elnézést ha már ezt kitatláltad magadnak, és én csak jól-megaszondom hogy csináld): mindenképp úgy játszanám ki az Ikreket, hogy csak a külvilág elől sikerüljön jól elrejteniük az ügyködésüket, az ülések előrehaladtával a JK-k egyre többször fussanak bele figyelmetlenségből hagyott információs résekbe. Semmi egyértelmű, persze, de már az első naptól meglegyen az érzésük, hogy "valami nem stimmel ezekkel a srácokkal".

Az Ikrek behatoló/felderítő akcióit szerintem kösd szorosan a csepürágókhoz, ne csak a szomszédos faluban dekkoljanak amíg a fejvadászok belopakodnak.
Nemesúr lányának a lakodalmára kéredzkednek be mutatványosnak, hasonlók.

Én kisebb, gyanús, de nem egyértelműen leleplező feladatokat is bíznék a JK-kra az Ikrekkel, pl. parancsba kapják hogy "részegen" balhézzanak, ami csak az elterelés amíg az igazi akció zajlik.

E mellett többször megjátszanám, hogy a JK-knak szükségük van valamelyik fejvadászra a vezetői minőségében, de sehol nem találják, mert épp nindzsázik valahol. Itt persze célszerű, ha legalább a második ilyen esettől kezdve utána is tudnak menni, hogy kb. mit csinálhat.

 

Konkrét történetszálak:

1.) Embervadász elhárítók kerülgetik a csapatot, és megpróbálják beszervezni a JK-kat infókért. Ezzel kaphatnak hinteket is hogy kik is igazából az új tulajok, illetve morális/pragmatikus választás elé kerülnek, hogy a két társaság közül melyiket játsszák ki a másiknak.
Persze ez úgy izgalmas, ha az Embervadászok is csak a sötétben tapogatóznak, így az igazi, lényeges infókat a JK-knak kell előásniuk.
Plusz csavar lehet a sztoriban, ha az első ügynököt pont azután gyilkolják meg az Ikrek, hogy a JK-kal beszélt - ezzel akarva vagy akaratlanul rájuk terelik a gyanút.

2.) A végső helyszín, ahol a kardot őrzik, valójában egy hatodkori démonkút (~= démoncsapda+börtön) fölé épített védmű (vár vagy harcművész kolostor - a harcművészeteket konkrétan démonirtásra "találták fel" Yneven).
A kardot vagy a kútba, vagy valami ahhoz kötődő védmű mögé akarják elrejteni az északiak. Ezt az Ikreknek vagy meg kell akadályoznia, vagy onnan macerásan visszahozniuk.
E közben könnyen megtörhet vagy meggyengülhet az eredeti démonkút védelme is, a fináléban néhány igen csúnya ellenfelet szabadítva a csapatra. Itt akár WH-stílusú alkudozás is lehet, a kiszabadult démonúr és kísérete mindenféléket ígérnek a JK-knak, ha segítenek megszökni az üldöző északi-toroni vadászok elől (az önálló démonokat Toron sem csípi) - nemleges válasz esetén pedig harc vagy menekülés az életükért.

3.) Az egyház el akarja pusztítani az ereklyét, és ebből PR-fogást csinálnak. A rejtekhelyét persze nem kürtölik világgá, de azt igen, hogy X. idő múlva Y. város főterén kipurgálják a világból Toron szentségtelen fegyverét. Az Ikrek még előtte meg akarják szerezni, X. napon várhatóan már egy teljes paplovag-század fogja kísérni.
Ezzel a JK-k megintcsak érdekes hinteket kaphatnak, amit aztán össze tudnak kötni a később történő furcsaságokkal.

Plusz csavar lehet a sztoriban, ha ez nem a pyar egyház, hanem dwoon Ranil hívők (pl. mert egy "emigrált" dwoon nemes hadizsákmánya a kard). Ezzel olyan belső konfliktusok és törésvonalak nyílnak a két hittábor közöt, amit az Ikrek és a JK-k is kihasználhatnak a manőverezéshez. Pl. lehet hogy az pyarroniták is megpróbálják elrabolni, amivel önkéntelenül is megnehezítik a toroniak elleni védekezést.

 

4.) Lehet a toroniaknak egy befolyásos támogatójuk/kémjük, egy saját várral-birtokkal rendelkező nemes. A JK-knak feltűnhet, hogy gyanúsan sok "önzetlen" segítséget kap a csapat egy elvileg ismeretlen, rangban messze felettük álló embertől. Ezt akár az Embervadászoknak is elmondhatják (ha fut az a szál), de arra is jó lehet, hogy csak kicsit terelje őket az Ikrek lenyomozása felé.

 

5.) Utolsónak egy viszonylag sablonos történetszál jutott még eszembe: az egyik várban élő úri hölgy kikezd valamelyik JK-val. Ezt a férje/apja persze nem nézi jó szemmel, miközben az Ikrek is megharagszanak a fölösleges feltűnés-keltésért.
Kevésbé "szexista" verziója lehet, ha valamelyik JK lát valami értékes tárgyat az egyik várban, amit érdemes lenne lenyúlni, ezzel rántva magukra az üldözőket. Ha maguktól túl óvatoskodók, lehet egy belső ember, aki megpróbálja a szajré elosztásának ígéretével beszervezni őket a lopásba, megbízható infókkal olajozva a műveletet.

Hírtelen ennyi, remélem akad közte egy-két használható ötlet!kavarajavarava

kavarajavarava

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 105 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.29, 23:12

Újabb ötlet: az ikrek informátora összekeveri az ikrek és az informátor összekötőjét az egyik Jk-val és átnyújt neki egy térképet/vmit.

Egyre jobban tetszik a sztori :)

kavarajavarava

kavarajavarava

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 105 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.29, 23:00

Nekem egy konkrétabb játékosvezetés jár a fejemben. A cirkusz egyik tagja szagot fog, hogy a főnökék vmi után kutatnak (az is lehet, hogy semmit sem tud, ez csak a rögeszméje, de a jk-k ezt nem tudják). Elkezd a jk-knak infókat csepegtetni, és a kalandéhes játékosok biztos, hogy ugornának ha rengeteg aranyról, vagy ritka, mágikus ereklyéről van szó. Így a "megbízó" nem konkrét megbízást ad, hanem csak az érdeklődésüket irányítja, de az sem fordulhat elő, hogy elmenjenek nulla infóval a kaland mellett.
Sajnos egyébként, ha nem akarsz csőkalandot, akkor simán elmehetnek mellette, akár direkt is. Szóval jó az ötlet, de nem elkerülhetetlen ez a történetszál, ezért nem fektetnék rá akkora hangsúlyt. A főszál igazából csak annyi, hogy cirkuszi mutatványosok és mennek városról városra. A kalamajkát megcsinálják maguknak.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.29, 12:14

@Auer és

@Krynn

 

A Krynn által leírtakat "fűszerezve" a parti/társulat egy hajón van, épp valami frekventáltabb városállam fesztiválja felé tartanak (kellő mértékű áthallás lehet a Karnevál felé - ha vevők ilyesmire).

 

A hajó elég nagy ahhoz elvigye őket szekérkaravánostul-pereputtyostul, pár előadást tarthatnak is a szolgalaton kívüli matrózoknak, ha pedig ezt a "mikrovilágot" gyorsan belakják, lehet más utazó is - akár szakmabeli (nem feltétlenül csepürágók, akár utazó Ellana-szentély, akár valami szigorúbb erkölcsű zarándokcsapat, zsoldosok, stb.)

 

A cél az lenne, hogy megérkezéskor már sejtsék, hogy az úticélt irányító céhek-nemes családok "telephelyei" közül melyikre kell bejutni (meg eleve akarjanak is bejutni). auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5204 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.29, 12:00

Köszi Krynn jó tippeket adtál!
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]