Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kalandötlet #2


 • Válasz írásához lépj be
1268 hozzászólás érkezett eddig

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.05.23, 08:10

Üdv!

 

 

Itt kimaradt, hogy mekkora lakosság és ezen belül mennyi varázstudó (ha sok varázstudó van egy helyen, jellemzően megnő a lakosságszám is).

Ynev ugye giga. Erion 3 milliós "metropolisz" akkor Télkikötő legyen 280.000 fős de a kereskedelem miatt olyan 290.000 lény mindig van a falai között, különösen télen amikor sok matróz is itt telel a hajókkal. Ez a félmilliós Ifin tükrében szerintem reális. A kis falvak, lerakatok, őrhelyek lakossága 3.000-4.000 további fő. Az emberi katonaság létszáma annyi, hogy az orkok távollétében tudjon őrjáratozni, falat védeni mondjuk 200-250 fő. Ők félig milícia a másik fele 100-125 hivatásos. Az államnak nincsenek fejvadász kasztú fejvadászai csak úgy funkcionáló amolyan felderítők. A papságot én népesnek gondolom itt, 30-50 fő Noir pap és növendék, más istenek papjaiból 1 max 2, talán Antoh pap van úgy 5-6. Varázsló nincsen, BM csak ha dolga van itt. Az orkok vannak olyan 1.000-1.200-an harcosok ebből  mondjuk egy öregsámán és 3 tanítvány. Énekmondó egy család az mondjuk nagyapa, fiai, unokák, 2 fő "bevethető".

 

A flotta az pár nagyobb hajó, inkább a kikötő van erődítve. Tengerészet 300 fő. Az Antoh papok szolgálnak.

 

 


Módosította Kilhalm: 2018.05.23, 08:15


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.23, 07:51

Üdv!

 

Mindenkinek köszi az eddigi ötleteket.

 

 

Ez ugye megint "rendszerfüggő". Meg attól, mekkora lakosságról ,azon belül a varázstudók mekkora arányáról beszélünk - és persze arról, hogy bacilusok, bandolák vagy csak mocsári miazma okozza-e a betegségeket.

Nálam bandolákról (CX betegség szellemekről) van szó, de az ETK, ÚTK és D20 rendszerben sincsen leírva (vagy hát nem rémlik nekem), szóval ezért a balladai homály. Viszont csíraölő varázs az R. R. Poklában biztosan van (lehet másban is) gondoltam így "Ynevesebb" a leírás. 

 

 

 

Itt kimaradt, hogy mekkora lakosság és ezen belül mennyi varázstudó (ha sok varázstudó van egy helyen, jellemzően megnő a lakosságszám is). _Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.05.23, 05:45

Üdv!

 

Mindenkinek köszi az eddigi ötleteket.

 

 

Ez ugye megint "rendszerfüggő". Meg attól, mekkora lakosságról ,azon belül a varázstudók mekkora arányáról beszélünk - és persze arról, hogy bacilusok, bandolák vagy csak mocsári miazma okozza-e a betegségeket.

Nálam bandolákról (CX betegség szellemekről) van szó, de az ETK, ÚTK és D20 rendszerben sincsen leírva (vagy hát nem rémlik nekem), szóval ezért a balladai homály. Viszont csíraölő varázs az R. R. Poklában biztosan van (lehet másban is) gondoltam így "Ynevesebb" a leírás. Ja azt nem konkretizáltam, hogy nyilván az ork törzsnek nem javakkal fizetnek a kalandozók a vajákosért hanem valami olyan szolgáltatással ami jól jön egy ork törzsnek de ők maguk nem tudnak megvalósítani. Mondjuk segítenek az Elátkozott Vidék szárnyas orkjai vagy más Orwellánusai ellen egy kommandós bevetésen.

 

Ami azt illeti, ha most zajlik a Manifesztáció, akkor a dzsad bankfiók otthon maradt igazgatója arcán épp most jár - világidegen - ukrán guggolóst pár öttonnás amund kőbálvány.

Én még a MH előtti időben gondolkodtam, de így még jobb. ;) Szóval igazából a bankház (ami ugye feloszlott) menekíti a vagyona egy részét, kb. azt amit a rendes, hazafias dzsadoknak nem sikerült államosítani a harcra. Azért Télkikötőt választják mert jó messze van, a vezetés elég megértő és ha beköltöznek az államocskába akkor úgy okoskodnak, hogy tudnak annyi befolyást vásárolni, hogy az még elfogadható legyen, ha nagyobb helyre mennének akkor ez nehezebben menne, nagyobb lenne a kockázat, hogy valaki elveszi az aranyat és acélt ad cserébe. Viszont Télkikötő igényt tart a dzsad pénzemberek szaktudására és ezért hajlandó elnézni egy új mecset megépülését meg pár turbános fejet a tanácsban.

 

Ha pedig az előző, dőlt betűs "giga-Ynev" részt elfogadjuk, akkor a városkassza nem azért üres, mert épp egy inváziós hadsereget készítenek fel v. annak elhárítására készülnek - hanem mert a népek Ynev-szerte amundölő harci békanyúzókba fektetnek, nem pedig rekreációs célú drogokba.

Ez is jó. Szóval a drogpiac pang, éppen ezért most különösen veszélyes Roderas rosszindulatú pancsolása mert kisebb piacon nagyobb kárt tud okozni.

 

Igen nálam giga-Ynev van. G. A. anno meggyőzött az előnyeiről.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.22, 23:51

A város könyvelői kiszámolták, hogy hosszútávon olcsóbb lenne olyan varázstudót hozatni aki képes az orkok sámánjainak megtanítani egy csíraölő varázst. 

 

Ez ugye megint "rendszerfüggő". Meg attól, mekkora lakosságról ,azon belül a varázstudók mekkora arányáról beszélünk - és persze arról, hogy bacilusok, bandolák vagy csak mocsári miazma okozza-e a betegségeket.

 

 

Télkikötő prosperáló állam lenne, ha nem kellene ilyen sok erőforrást költenie az erős szomszédok elleni elhárításra. Ám ebben az áldatlan állapotban bizony nem mindig van teli a pénzes láda. A város követsége a napokban kezdi meg a tárgyalást egy dzsad bankházzal a mindkét félnek kedvező hitelügylet reményében. A bankház ezen okból átmozgatott nemesfém készleteiről bizonyos gorviki zsoldosok is tudomást szereztek. 

 

 

 

Ami azt illeti, ha most zajlik a Manifesztáció, akkor a dzsad bankfiók otthon maradt igazgatója arcán épp most jár - világidegen - ukrán guggolóst pár öttonnás amund kőbálvány.

 

Ha pedig az előző, dőlt betűs "giga-Ynev" részt elfogadjuk, akkor a városkassza nem azért üres, mert épp egy inváziós hadsereget készítenek fel v. annak elhárítására készülnek - hanem mert a népek Ynev-szerte amundölő harci békanyúzókba fektetnek, nem pedig rekreációs célú drogokba.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.22, 23:43

 

Apropó! Vannak élőholtak, akik álmodnak?

 

Szerintem tuti. Vámpírok például be szoktak mászni mások álmába. Olyanok is vannak, amelyek maguk a rémálmok (a testetlen élőholtak ugye...).

 

Antiss: Úgy javaslom megcsinálni, hogy ne legyen sarkalatos pontja a mikrovilágnak - az az érzésem nem vagyok egyedül azzal, hogy az én Ynevemen nincs Antiss (illetve legfeljebb a mentálsík egy tartománya).

 

Roderast helyében buzgón keresném a lehetőséget, hogy a minden bizonnyal gazdag és népes Télkikötőt aljas és sötét módszerekkel (ha már terjed a minden bizonnyal Krán felől átvett ranagolizmus) fektessem két vállra és semlegesítsem a Noir-papokat (akik szerintem kivétel nélkül Bálványtagadók).

 

 

Az a térképtől függ.
 
A két államocska nem feltétlenül kell, hogy szárazföldön határos legyen, sőt:
 
"Még mielőtt a két város vezetése összetépte volna a közmondásos  babaruhát, húztak egy vörös vonalat egy térképre, mely a két felségterület határát volt hivatott szimbolizálni. Ám a határon  négy (4) darab útvonal jelenti "a civilizációt" - ami közül csak egy, még a "nagy" Godora által épített, rendelkezik burkolattal, a másik három az év néhány hónapjában szekérrel járhatatlan. A határ maradék kilencszázhetven-egynéhány mérföldjén a képzeletbeli vonal mindkét oldalán legalább száz mérföld lakatlan terület található. Így aztán ha valamelyik fél mégis belenyúlna bal kézzel a tálba, akkor sem tudná meghódítani a másikat."


_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.05.22, 21:46

Üdv!

 

Télkikötő krónikásai feljegyeztek több (2-3 évente) olyan esetet is amikor a téli szállásaikra visszatérő orkok olyan betegséget hoztak magukkal ami rájuk nézve veszélytelen (köhögnek kettőt) de az emberi szervezetet igen legyengíti, ez a hideg téli időben különösen veszélyes, sokan kapnak tüdőgyulladást, lázbetegséget, stb.. A város tudósfői Vékonyláznak nevezték el (a kifejezést az orkoktól vették át, ők vékonykának szokták gúnyolni az embereket). Az esetleges járvány elhárítására minden évben nagy gondot fordítanak, eddig az emberi populációra (az orkokat igazán csak a sajátjaik tudják zabolázni de a szappanos kézmosásra és a zsebkendő használatra még ők sem tudnák rábírni fajtársaikat) irányultak ezek az intézkedések (szappan, zsebkendő és némi a testet megerősítő gyógytea osztása az árkokkal határos negyedekben, az orkok szállásaira amúgy is szinte csak azok a kerekedők járnak akik a kótyavetyéken felvásárolják az orkok által hozott hadizsákmányt, beszélik még, hogy némely (csekély számú) kurtizánok nem  általlaknak az orkokkal kéjelegni, nekik a patikárius jellegzetes csőrös maszkot és különféle büdös főzeteket javasol, bár a hölgyek panaszkodnak, hogy a maszkban nem tudják használni a szájukat). A város könyvelői kiszámolták, hogy hosszútávon olcsóbb lenne olyan varázstudót hozatni aki képes az orkok sámánjainak megtanítani egy csíraölő varázst. Már toborozzák a kalandorokat akik elmennek a Árokszeműek ork törzshöz kölcsönkérni egy jó hírű vajákost. Persze titokban indul még egy csapat Erionba is.A fertőzések okán a fő gyanúsított természetesen Roderast, bár az elemzők más szomszédokról sem tartják ezt elképzelhetetlennek.

 

 

Apropó! Vannak élőholtak, akik álmodnak? Vagy ez számukra abszolút kilőve?

A krónikások szintén megemlékeznek a Koslidérc nevű előhalott dögről amit Ranagol papjai úgy hoznak létre, hogy egy emberi áldozat szívét, fejét, kéz- és lábfejét fekete koséra cserélik a megfelelő éjjeleken. A bestia az anyagi világban igen gyámoltalan, (jobbára cölöphöz rögzítve tétlenségben pihen és a templomszolgák itatják önvérükkel) ám az álomsíkon igen jó védelmezője a nyájnak.        

 

Az árukészlet szabotálása: nehéz egy méregkeverő termékét megpiszkálni, de hát a ranagolita-kráni praktikák se ma kezdték,

Roderast ügynökei rendszeresen állítják elő a saját (amúgy igen tisztes iparosmunka) termékeik mellett a télkikötői portéka silány, sokszor veszélyes hamisítványát. Főleg az élveteg Erionban árulják, hogy így tiporják meg a város alkimistáinak a jó hírét.

 

 

Egy biztos, Télkikötő nem lehet szegény, ezért a kalandozók megtalálhatják számításaikat!

Télkikötő prosperáló állam lenne, ha nem kellene ilyen sok erőforrást költenie az erős szomszédok elleni elhárításra. Ám ebben az áldatlan állapotban bizony nem mindig van teli a pénzes láda. A város követsége a napokban kezdi meg a tárgyalást egy dzsad bankházzal a mindkét félnek kedvező hitelügylet reményében. A bankház ezen okból átmozgatott nemesfém készleteiről bizonyos gorviki zsoldosok is tudomást szereztek. Creo

Creo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.22, 18:09

Sziasztok!
Nagyon tetszik a Télkikötős ötlet, főleg ez a Noiros körítés (ork álomharcosok, bálványok, udzs szem a várfalon ).
Én is a Godorai-öbölbe raknám a várost egy jókora hegyvonulat oldalába, alant a kikötővel, feljebb az újvárossal, majd legfelül az óvárossal, citadellával.
 
A falra festett udzs-szem elsősorban a fő útvonalat pásztázná, ami felvezet az újvároson keresztül, de az öblöt is beláthatja onnan a magasból.
Mivel komoly hegyvidékre épült a város, kevés felvonulási helynek marad hely, ezek jó része a mára már beépített újváros és a kikötő, esetleg a partszakasz egy része,
vagy néhány keskeny völgy a hegycsúcsok között, de azokat meg meredek hegyhátak határolják.
Az öböl meleg áramlatai gondoskodnának a teljes éves forgalomról, miközben a környező vad hegyvidék többezres csúcsai a Hideg évszak keménységéről, azEsős évszak veszedelmességéről és a vadregényes rengetegek táplálásáról.
 
Mivel azonban a régió elég szűknek mondható errefelé, úgy gondolom Ordan szeme is rajta van a 
városállamokon, ha nem is annyira, mint Kotarián.
 
Roderast helyében buzgón keresném a lehetőséget, hogy a minden bizonnyal gazdag és népes Télkikötőt aljas és sötét módszerekkel (ha már terjed a minden bizonnyal Krán felől átvett ranagolizmus) fektessem két vállra és semlegesítsem a Noir-papokat (akik szerintem kivétel nélkül Bálványtagadók).
 
Nyilván nehéz az Antissjárók ellen harcolni (ez egy elég aduász tudás), közvetett módszerek kilőve: az álomsíkon legfeljebb, ha van egy ereklyéd, ami biztosítja a fölényt, rontást hoz, levadásszaz Antiss-járókat/lényeket stb.
 
Fizikailag abszolút kockázatos a védművek, terepviszonyok és anem túl hatalmas háttér miatt.

Szóval sztem marad a hitelrontás, szabotázs: balesetek, esetleg egy komolyabb katasztrófa az áfiumkeverő műhelyekben, fertőzés az orkok között, ami őket egyáltalán nem, de az embereket alaposan megizzasztja.
 
Az árukészlet szabotálása: nehéz egy méregkeverő termékét megpiszkálni, de hát a ranagolita-kráni praktikák se ma kezdték,
szóval mindig vannak furmányosabb lehetőségek, pl.: többkomponensű adalék egy egyszerű áfiumhoz, ami akkor válik mérgezővé és kellemetlenné, amikor mondjuk a fogyasztója alkoholt, vagy dohányt is fogyaszt, esetleg gabonafélét eszik.
 
Ügynököknek olyasvalakiket kell használni, akik vagy egyáltalán nincsenek tisztában megbízóikkal (külsősök által külsősöket), vagy védettek Noir praktikáitól.
Sajnos a tervek és infók az Álomsíkon keresztül is beszerezhetők és biztosan csinálják is.
 
Nyilván nincs Roderasnak akkora kapacitása, hogy élőholt sereget állítson ki, de néhány speciális Holt szolga, vagy élőholt teremtmény, esetleg egy különleges bestia, vagy ügynöknek való teremtmény beszerzésén elgondolkodnék a helyükben.
Apropó! Vannak élőholtak, akik álmodnak? Vagy ez számukra abszolút kilőve?
 
Mi lenne, ha sikerülne megkaparintani egy ork álomharcos-bálványt és rajta keresztül megrontani, hátsó kapunak használni őket?
 
Kockázatos, de ha jól csinálják, bejöhet és kellemetlen perceket okozhat Télkikötőnek: bemártani őket egy komolyabb hatalomnál: Államközösség, Ordan, Erion, szomszédos városállam (ha nem is hatalmasabb, a rossz szomszédság mindig kifizetődőbb a kacagó harmadik félnek).
 
Télkikötő szemszögéből!
 
Nyilván tisztában vannak a környező városállamok politikájával, erejével, irányultságával, ha mégsem, buzgón dolgoznak az infók begyűjtésén és ellenlépéseken.
 
Tuti, hogy a Noir-papok bele-belemásznak néhány befolyásos szomszéd álmaiba, akik persze vagy tudnak róla, vagy tettek ellene, vagy megpróbálnak tenni ellene.
 
Nyilván építgetik jövedelmező üzletágaikat és védik azokat, amikben behozatalra szorulnak (sztem a legfontosabb a gabona lehet).
 
Pengeélen egyensúlyozhatnak a nagyvilági hatalmak között, elvégre mindenkinek eladnak ezt-azt a portékájukból, talán a tudásukból is, de az egyensúlyt, vagy a semlegességet fenn is kell tartani.
 
Egy biztos, Télkikötő nem lehet szegény, ezért a kalandozók megtalálhatják számításaikat!

Első blikkre így ennyi.


_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.05.22, 08:03

Üdv!

 

 

Arrafelé szerintem sosem fagy be a tenger, az kb földi mediterrán övezet.

Ez igaz. :) Eszembe sem jutott. Akkor áthelyeződik.

 

 

"alomfejtőik"

Most én is nevetek. :D

(OFF)Az a baj, hogy mi még úgy tanultunk olvasni, hogy a szavakat kellett felismernünk, nem a betűket összeolvasnunk és ha nem pirosítja ki a szoftver akkor sokszor észre sem veszem az ilyen dolgokat ha átolvasom..(/OFF)


Módosította Kilhalm: 2018.05.22, 08:08


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.22, 07:58

Két apróság:

Arrafelé szerintem sosem fagy be a tenger, az kb földi mediterrán övezet.

 

 

A Kereskedő Hercegségekben semmiképp. A Krán és Ordan "között" van, a Godorai Öböl partján, ott 

azért lehet cidri telente. Ha meg Ordantól északra van, akkor nem annyira Krán, mint az Elátkozott Vidék a "tágabb szomszédság", ami az "ipari drogtermelésnek" mégis jobb földrajzi háttér (eleve beszerezhettek pár olyan komponenst, ami máshol nem nő meg - vagy ha igen, nem olyan a "hatóanyag"-tartalma).

 

"alomfejtőik" tudom hogy elgépelés de ezen jót nevettem magamban, mennek fejni az almot  :)

 

 

(OFF)Ha gyakorló apuka lennél, tudnád, hogy kisgyereknél a kaki a lélek titka :) (/OFF)auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5248 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.05.22, 06:32

Két apróság:

Arrafelé szerintem sosem fagy be a tenger, az kb földi mediterrán övezet.

"alomfejtőik" tudom hogy elgépelés de ezen jót nevettem magamban, mennek fejni az almot :)_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.05.21, 14:54

Üdv!

 

Van egy felvetésem. Évekkel ezelőtt (szerintem igen) jó kalandötleteket dobtunk össze közösen itt az M* fórumon. Ha már úgyis van M* verseny eredményhirdetés (meg állítólag lesz hivatalos kiadás is) nem-e lenne kedvetek föléleszteni ezt a régi szokást. Kezdő hozzászólásnak mondjuk felvázolnám a kiinduló helyszínt. Ami most születne anyag azt a végén összegyűjteném és írnék belőle egy modult.

 

A mese helyszíne egy déli városállam a Kereskedő Hercegségekben. A neve legyen Télkikötő (valaki kitalálhat jobbat). Télkikötő a Tara-Byr hegység mézkőszikláira épült, kettős falrendszerrel van körülkerítve de van egy jókora új-városa ami már nem fért be a falak közé. A bástyák vakítóan fehér falába Noir istenség udzs-szeme van belevésbe és aranyfüsttel kiemelve. Ha a várost támadáséri a főtemplomban imádkozó papok (kis erősítésű) álomvarázst bűvölnek a támadókra a szemeken keresztül. A hercegség leginkább arról híres, hogy nagy számban foglalkoztat orkokat a haderejében. Az ork seregtestek év közben a hegyekben vadásznak, csak télen költöznek be a falak tövében megépített árokrendszerekbe amit szintén a mészkőbe mélyítettek ezért itt-ott az üregek mellett kővermek is találhatóak az árkokban. A hegyvidéki tél errefelé különösen kemény. A jól szolgáló ork harcosoknak az a jutalma, hogy antiss lényekké bűvölik őket, ebbe a testük belehal de a lelkük nem kerül Orwella poklára. Ezek az antiss lények az álomsíkon úgy néznek ki mint a hagyományos orkok ám egyetlen szemük van csak a homlokuk közepén és halvány ragyogás övezi az alakjukat. Az orkok a saját módjukon szintén Noirt tisztelik, az istennő bálványai körül összpontosulnak az álomharcosok amiket szokás háborúba is elvinni, mert alvás közben terrorizálják az ellenséget. Az állam urai varázstudók, Noir egy szakadár szektája (papok) nem az a világtól elvonult fajta, hanem aktívan politizáló. Az orkokat régen egy sámánnemzettség vezette őket a papok elkergették, most harcos arisztokráciájuk van, a hűségét az biztosítja, hogy a papok álmokat bűvölnek rájuk és hűségvarázst is alkalmaznak. Az állam bányászatból, halászatból és ipari mértékű bódítószer gyártásból él főleg, de téli kikötőnek is népszerű mert az öble nem fagy be egy meleg tengeráramlat miatt. Híresek még az alomfejtőik is, az egyik tengerszint alatti sós-falu üregben épült fel a Hálóvető jósda. A zarándokhelyre a legenda szerint két istennő is vigyáz mert Noirnak és Antohnak is kedves. A városban a Pyrón pantheont tisztelik, természetesen Noir szolgái vannak főségben. Az állam küldött egy kisebb csapatot a Dúláskor, hogy megsegítse a Fénylővárost a sereggel tartó ork csapattestet a rögeszméssé vált pyrón ellenállók véletlen levágták mert azt hitték ők is krániak. Télkikötő viszonya egyre feszültebb a szomszédjával a fokozatosan Ranagolizálódó Roderas hercegséggel.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 13:29

KLM:

Szerintem ez nem egy rossz kalandmag, kár eldobni azzal, hogy nem elég halálos a bunyó, 3. szintű BM, elmútt800év. ;)

Bulldy

 

Nekem - nem rég néztem meg újra a True Blood-ot - az a jelenet ugrik be, mikor egy bizonyos Russel Edgington megitatja a kocsmányi motorost.

 

Spoiler


Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 13:18

KLM: A Galliáról sokat hallottam, de a mai napig nem láttam. (A tanítóbácsis esetnél ráadásul konkrétan a magus-ra voltak kíváncsiak, szerintem azt se tudták hogy más is létezik.)

Mágia: Lakhat ott 8. szintű ősöreg sámánpap is, vagy nem is egy. Igazából keverhetnének ezek is valamit, de inkább egy bevett dolgot használtam.

Mortalitás: A barbároknak azért általában elég jó az Egészségük. Másrészt lásd fenn, keverhetne a (druida helyett) sámánpap is valamit, de ha már van a Haláltánc...
Viszont mint mondtam ez egy ötlet. Lehetnek a kalandozók is akik feltűnnek, és akkor ez csak egy háttértörténet. De ha a csapat olyan badszpenszeres bunyós játékot akar, lehetnek ők a barbárok. :)

 

Bulldy: Na tessék, miket ki lehet találni egy ötlet alapján. Én egy-két alkalmas hülyéskedéshez találtam csak ki, de ha valaki komolyan gondolja, úgy is lehet. A magus-ba belefér. :)Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6802 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 13:15

KLM:
Nyilván végig kell gondolni a dolgot, ezért ez csak egy kalandmag, nem egy fullos modul.
Az ABK régen 1. szintű volt, tehát +3-al dobtak rá, és a világ ezen szegletébe nem jutott el az ETK nerfje az ABK-ra. ;)
Az is lehet, hogy barbárjaink valami törzsi rítussal emulálják a pszi képességnövelést egészségre. Még anno az MTK írta, hogy az Összpontosítás diszciplínát tudat alatt nem pszi-használók is tudják, de az alapkönyvben is van hasonló hint pont a Tulajdonság-növelésnél.

Szerintem ez nem egy rossz kalandmag, kár eldobni azzal, hogy nem elég halálos a bunyó, 3. szintű BM, elmútt800év. ;)

Bulldy

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 12:50

KLM: Nem kötelező a tét nélküli bunyókat is átvenni, felütésnek pont jó a leírt ötlet. A karakterek lehetnek aszisz ügynökök is, akiknek a feladata kideríteni, hogy miért nem gyalulták még be a falanxok azt a falut. De beleférnek az ÉSZ ügynökei is, akik szintén kíváncsiak az ellenállás forrására.

Érdekesebb, hogy mit kezdenek vele, illetve van-e köztük olyan, aki magának akarja az anyagot/beszerzési pontot.

Bulldy

 

Ide kell még két dolog:

- Mágia. Mi lesz a falucskával, ha kerítenek egy 3. tsz. BM-et Ifinben, hogy nyomjon már el egy Szél Irányítás nevű varázslatot (ETK szerint 21 MP) a falucskára? Fajsúlyosabb dolgokról nem is szólva...

 

- Mortalitás. A Haláltánc nevű drog esetén elég komoly a túladagolásos balesetek száma - elvileg +1-el kellene dobni ellene mentődobást és ha mégsincs meg, akkor HALÁL. Ha 13-as egészségű a sereg, akkor ez 60% elhullás abban a pillanatban, amint kiosztod a cuccot? 

De mondjuk felhigítjuk ellenméreggel (és a hatását akkor sem veszti el, ami ugye), akkor is a sereg 10%-át biztosan le kell írni. Az, hogy ha roham előtt még várni is kell, akkor egymást is lemészárolják (lásd Kráni Krónikák), az még csak ront ezen.

 

Viszont ha ezt kiküszöbölik... Na AKKOR fognak csak az igazán érdekes szereplők feltűnni a színen.Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6802 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 12:37

KLM: Nem kötelező a tét nélküli bunyókat is átvenni, felütésnek pont jó a leírt ötlet. A karakterek lehetnek aszisz ügynökök is, akiknek a feladata kideríteni, hogy miért nem gyalulták még be a falanxok azt a falut. De beleférnek az ÉSZ ügynökei is, akik szintén kíváncsiak az ellenállás forrására.

Érdekesebb, hogy mit kezdenek vele, illetve van-e köztük olyan, aki magának akarja az anyagot/beszerzési pontot.

Bulldy

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 12:30

KLM: Nem azt mondom hogy ez lesz az új Gorduin-sorozat, de ha a tanítóbácsi például a tanári kar többi tagja előtt akarja bemutatni a szerepjátékot, jobb ha ilyet mesél a nebulóknak, mint valami aquiros-emberáldozósat. Vagy csak simán hülyéskedni akarunk, és azt mondjuk, hogy akkor most játszunk egy ilyet.

 

Akkor már inkább tényleg a Galliát mutassa be. Esetleg Star Warst.Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 12:19

KLM: Nem azt mondom hogy ez lesz az új Gorduin-sorozat, de ha a tanítóbácsi például a tanári kar többi tagja előtt akarja bemutatni a szerepjátékot, jobb ha ilyet mesél a nebulóknak, mint valami aquiros-emberáldozósat. Vagy csak simán hülyéskedni akarunk, és azt mondjuk, hogy akkor most játszunk egy ilyet.

 

Ui.: Ha már a múltkor úgyis szóba került Alan O'Connor munkássága, az ynevi csatákról csak annyit: "Zúzó ék!" :PKLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 12:05

KLM: Mesélőtől függ, ez csak egy példa volt arra amit mondani szoktam, hogy a magus olyan semmilyen, és rengeteg minden belefér.

 

A M* azért inkább a "a profik" világa és bár a humor is megjelenhet, az is olyasmi, mint valamelyik James Bond (talán Connery?) egy megfektetett nőre pisztolyt fog:

Nő: Na de ezek után lelőnél?

007: Certainly not before.

 

Persze aztán lehet kevésbé "kompetens" alakokkal játszani, sőt akár a Ravasz, az Agy ... és a Blöff szintjén is humorizálni, de hát ott is rendesen hullottak a szereplők.

Az Asterixben meg a többször is laposra vert légió is maximum pár fogat vesztett.Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.09.06, 11:45

Dronner: Lehet hogy nekik is eszükbe jut a film. :D

KLM: Mesélőtől függ, ez csak egy példa volt arra amit mondani szoktam, hogy a magus olyan semmilyen, és rengeteg minden belefér.


Módosította Kaloz: 2017.09.06, 11:45[Fantasy háttér] [Sötét háttér]