Ugrás tartalomhoz


Fotó

Panaszkönyv #2


 • Válasz írásához lépj be
1589 hozzászólás érkezett eddig

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 11:21

"Nem állhatom meg, hogy ne szólaljak fel, ha már megint kavarás van. Elsőként is szeretnék ragaszkodni, ahhoz, hogy én vagyok a táp, a mértékegysége KYL. Aki eléri az 1 KYL-t az táp. :hedbeng2:"

Na, hol van a BIGLIKE gomb? XD

Módosította Diabolis: 2012.04.27, 11:21


talian

talian

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 79 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 11:20

Részemről ez az ügy le van zárva. Leírtam a problémám, megkaptam a válaszokat, tovább én nem fogom nyújtani a rétest. :)

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 11:14

Üdvözletem kedves mindenki!

Nem állhatom meg, hogy ne szólaljak fel, ha már megint kavarás van. Elsőként is szeretnék ragaszkodni, ahhoz, hogy én vagyok a táp, a mértékegysége KYL. Aki eléri az 1 KYL-t az táp. :hedbeng2:

Másodikként a személyeskedésről szeretnék beszélni, ez egy közösség, és egy közösségben ez elkerülhetetlen, tekintsünk csak vissza a párokra, haragosokra, vitákra, anyukázásokra, stb. De fórumon ennek nincs helye, ezért is hívják személyeskedésnek, mert személyesen kellene intézni.

Harmadikként pedig a korlátozásokról és szabályokról. Azért vannak egyének kiemelt státuszban, mert az ő ítéletük többet számít, tapasztalatuk és hozzáértésük kimagasló. Ők hozzák a szabályokat, amik ellen maximum lázad táblával tudunk vonulni, de az akaratuk szent és sérthetetlen. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy feltétlenül jónak látom ezt, de ez van ezt kell szeretni.

Személy szerint remek játékokat játszottam Lailával, és még sok mindenkivel, örülök neki, hogy vannak játékosok és változatos karakterek, persze vannak számomra elfogadhatatlanok és kifejezetten jók, amiket irigyelve nézek. "Hogy ez nekem nem jutott eszembe!" Arccal. De még mindig a játékon van a hangsúly, és a karaktereink nem mi vagyunk, bár hordoznak jellemvonásokat belőlünk, és ha nyerünk ha veszítünk, emlékezni fogunk rá és ha már nem sajnáljuk tőlle az időt, akkor szórakozunk, és pont ez a lényeg.

No zárom soraim, remélem nem tűnik el senki, sőt csak szaporodni fognak a játékosok, és megint több tucatnyi különböző emberrel lesz szerencsém megismerkedni, játékstílusukból tanulni, és bosszankodva csapkodni az asztalt miattuk.

Mélységes tisztelettel irányotokba: Kylwog.

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 10:49

Csak csendben írok már, ha válaszolni kívánsz, Aria, azt a továbbiakban priviben.
Ezt csak azért írom ki ide, mert így lesz kerek, egész.

Hogy tud varázsolni, benne volt. Volt egy rész általánosságban a pokoluniról, abban volt, hogy állítólag tanítják őket. És volt egy rész célzottan róla, amibe benne volt, hogy ő az első, akit sikerült is megtanítani. És itt volt leírva, hogy ellenben volt olyan, korábban soha elő nem forduló defekt, mely fellépett azonban nála, kezdve a méregimmunitás hiányával, amivel nem tudtak mit kezdeni.

A legdurvább varázslata valóban a mágiatörés. Valóban van néhány tápabb varázslata még, de amíg azokat én, mint irl személy nem vagyok hajlandó használni, a karakter adott esetben ezek nélkül mindenképp bekövetkező halála esetén sem, szerintem vehető úgy, mintha nagyon sok nem létezne.
Csendben teszem hozzá - sehol sincs leírva, Laila hány éves... (és hogy láttam már tápabb karaktert a bitin, sőőőt, akár az elmúlt időszakban is - nem, nem, ebbe nem megyek inkább bele).
Még csendesebben, hogy ha _igazán_ akarták volna, már megölhették volna. De nem úgy, ahogy Nimué barátnőd próbálta. Igen, lehet, én voltam tápkirálynő, kimondom. Én azon röhögtem sírva.

És most visszakanyarodunk oda, hogy elviekben nem velem van a gond.
Csak én szívom meg. Nyilván velem van a gond, számomra nem szórakoztató így a "használd ki a két heted aztán tűnj el" eset.

--

Ismét kihangsúlyozom, attól, hogy sokan esetleg nem követték, a karakternek oka van rá, hogy ott legyen, ahol.

Mad:
Ha csak ezen múlik, egy héten belül kerítek valakit. Omfg.

Reményeim szerint ezzel a reaggal én most erről a fórumról kivonultam, aztán majd elválik, hogy törölnek, vagy nem.
Köszöntem.

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1308 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 09:30

Azért valahol vicces hogy állítólag Lailára zúdítottunk össztüzet, mikor az első személyeskedések éppenséggel ellenem irányultak, azért is reagállok úgy, ahogy.


Mindazonáltal én szívesen leadom a moderátorságot. Kérdsezd meg Bolondot/Janikát vagy Bepét, s ha az áldásukat adják rá, hát én köszöntem, már itt sem vagyok.
( Mármint Modként, játékosként éppenséggel akkor több kedvem is volna játszani, ha nem kéne előtte négy-öt reget végigzongoráznom, amit be kell engednem mert technikailag nem ütköznek szabályba, de legszívesebben 90%-ukat elküldeném előbb párszor asztalizni, illetve általános iskolás fogalmazásórákra. )

Módosította Madfox: 2012.04.27, 09:30


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 09:03

Hosszú post következik. Nagyon hosszú.

Először is - szia Morryster! :D

Másodszor, független attól, hogy mit gondolok, előrebocsátom, hogy nem találom semmi módon elfogadhatónak a személyeskedő, pikírt beírásokat és a rosszul artikulált cinizmust. Némi szarkazmus és csipkelődés belefér, de amit itt többen megengedtek, az már szerintem nem.

Mielőtt az egész problémakört elemezném, elmesélem, hogy anno nekem is volt fekete unikornisom (nyilván poénból), talán az egyik első mind közül. Azért csináltam, mert akkoriban jó tíz fehér és szivárványcsíkos csillámpóni rohangált a bitin, és beléjük akartam tüskét tolni. Az a karakter ráadásul keményen káromkodott, kötekedett és pajzán ajánlatokat tett. Ki is lett a rákba törölve, de majdnem két hónapig lavíroztam vele. :)

Na, lényegre. Ahogy Scipio is mondta, nem Laila az egyetlen ellenzék, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne fontos. Mint játékos a hátam közepére kívánom a karaktert, mert pirosat izzadok tőle, de ez nem csökkenti az értékét, sőt. Emberként pedig kifejezetten ragaszkodom hozzá, mert semmi olyat nem látok benne, ami indokolná az eliminálását. Abban igaza van Scipionak, hogy lehet terem nélkül játszani - azonban azt ne felejtsük el, hogy Scipionak és Fénynek igen komoly múltja és háttere van, ami Lailának nincs meg, ezért neki igenis fontos a terem. Sőt, továbbmegyek. Ha Alew nem lenne teremben, akkor nem tartana most itt a NT-ben sem, mert csak fórumon nem tudtam volna ennyi emberrel egyeztetni, egyezkedni.

És ezt már csak azért is említem meg, mert tudom, hogy Alew is célkeresztben van.

Ha nem is csúszik el rajta a NT-beli játék, de nagyon más lesz, és valóban igaza van Lailának abban, hogy ez elveszi a kedvét - nem azért, mert ne tudna fórumon tovább játszani. Nekem is elvenné, pedig nem vagyok az a bravado alkat. Valahol mélyen az egész problémát nem értem Madfox. Egy válogatás nélküli szőnyegbombázást kívánsz végrehajtani. De ne áltassuk magunkat, nyilván, ahogy te is mondod, nem Laila lóságávan van baj, úgyhogy a továbbiakban erre vonatkozó elemzéseket, méneseket és személyeskedéseket ki is hagyom.

És itt utalnék vissza a hozzászólásom elejére - nem Morry üdvözlésére, hanem ami utána van - és kifejezném értetlenségemet, hogy miért kell személyes cicaboxot csinálni ebből a kérdésből. Engem nem érdekelnek a személyes vélemények, a múlt eseményei, ki-kivel-mit-miért. Viselkedjünk felnőtt módjára.

Ithor részéből a kettes és hármas pont érdemel komoly figyelmet. A hármast nem magyaráznám túl, mindenki ismeri (hogy ne kelljen visszaolvasni, a lényege az, hogy ne fejlesszenek ki a karakterek a semmiből új, irreális képességeket egy-egy probléma megoldására). A második pont részemről még több érdeklődésre tart számot (azt a kérdést veti föl, hogy az adott karaktert mi motiválja, miért van "itt"). Hagyjuk most Teráliát és annak környezetét, múltját, akármijét. Egyáltalán, miért nincs a karakterek egy részének motivációja? Rengeteg ilyen karakternek volt szerencsétlenségem mesélni az elmúlt tizensok év alatt, és mindig vertem szép arcomat az asztalba tőlük. Motiváció nélkül nincs karakter. Motiváció nélkül csak statisztika van, karakterlap, értékek és karakterleírás. Egy üres héj. Ez nem jelenti természetesen azt, hogy minden karakternek megállás nélkül döngetnie kellene a mellét, hogy elmondhassa, miért jött és mit akar. Sőt, még csak a leírásba sem kell beletenni, már csak azért sem, mert a leírás a karakter fizikai leírásának és alapvető jellemének helye. Sőt, még csak azt sem jelenti, hogy egyáltalán ki kell derüljön, mi a motivációja. És itt teszem hozzá, a "párra vágyom" vagy "meg akarom találni a Zigazit" karakterszinten teljesen értékelhető és védhető cél - a gond az, ha ez nem a karakter motivációja. (Nem kell ujjal mutogatni, én is voltam tizenhat éves.)

Közbeszúrt rész. Rúgták már ki bármelyikőtöket bárhonnan? Munkából? Egyetemről? Párkapcsolatból? Milyen érzés, mikor azt mondják - "ki leszel rúgva, de kapsz még egy hetet"? Ezt gondoljátok át, mielőtt azzal biztatjátok Lailát, hogy "sebaj, hisz van még két heted".

Azt kikérem magamnak, hogy bárki megmondja, hogy két hét alatt játsszuk le (és főleg azt, hogy hogyan!) az Udvarban az egész ügyet. Én le tudom játszani két hét alatt, Crysa is le tudja, Scipio is, Laila is, mert mi ráérünk. De hadd engedjem meg magamnak azt a luxust, hogy megvárom azokat a játékosokat, akik csak naponta egyszer, vagy ennél is ritkábban tudnak írni fórumra, de én hívtam őket, hogy részt vegyenek a közös játékban.

Újabb közbeszúrás. Tudom, hogy én vagyok sérült lelkű, de számomra a gyite-gyite-pacika épp úgy játék, mint a teremben az enyelgés, a csitt-csatt zimbes-zombis harc (lassan annyi kötőjeles szóképes használok, mint Scipio ;) ) vagy a fúj-fúj ronda politikai játék. Kíméljetek hát meg előre is attól, hogy ebbe beleköttök.

Naissa, minden tiszteletemmel együtt, mely mélyen becsüli tiszta szívű jó szándékodat, nem kellett volna ebbe belekeveredned. :) Ez nem Laila értékeiről és karakteréről szól.

Ezt a végére akartam, de már elvesztettem a fonalat. Igen, Madfox jó moderátor. Mondom ezt annak ellenére, hogy alig akart beengedi, mikor most visszajöttem, és azóta is le akart csavarni. Valóban jó moderátor. Azonban nem tévedhetetlen. Voltam elég sokáig fórumos moderátor itt, és más helyeken, van ahol azóta is. A jó moderátor (horribli dictu, a jó ember) legfőbb ismérve ezen kérdéskörben az, ha beismeri a tévedését. Mert szerintem, ahogy Morryster is mondta, ez téves döntés.

Kezd jó lenni a dolog. Mikor először megjelent Laila karaktere, és közölte, hogy ő királynő akar lenni, akkor sírtam a nevetéstől a számítógépem előtt. Aztán másodszor is. Nem értettem és most sem értem, sem inben, sem outban. De! Valahol a biti arról szól, hogy toleránsan elfogadjuk a másikat. Egy okos ember (a magyartanárom) azt mondta nekem, hogy a játék addig működik, amíg minden résztvevője élvezi. És én, bármennyire is hülyeségnek tartottam, élveztem a Lailával való játékot. Felülemelkedtem azon, hogy mi a karaktere és miért csinálja azt amit - nem azért, mert túl hülye vagyok a kérdések feltételéhez, vagy mert ilyen ignoráns barom van [amúgy az vagyok], hanem azért, mert hogy jövök én ahhoz, hogy kétségbe vonjam más karakterét. Én sem örülnék, ha valaki kétségbe vonná Alewet, vagy számtalan egykori karakterem valamelyikét. Meg tudom védeni őket, jól bánok a nyelvemmel, de iszonyúan fel lennék háborodva. Voltam is, mikor épp nem régen kétségbe vonták Alew legitimitását, mint karaktert. Egyszerűen ez nem stílus. Ha a moderátorok beengedték, akkor onnantól kezdve a világ integrált, eleven része. És akkor én, mint játékos két dolgot tehetek - játszom vele, vagy panaszkodom a modoknak.

Utóbbit is megtettem nem régen. És meg is fogom tenni. Figyelem a karakterleírásokat, és ha valamelyiktől feláll a szőr a hátamon, akkor szólni fogok az illetékeseknek.

De ezt Lailánál nem éreztem semmilyen szinten indokoltnak. Ezért elfogadtam játékosként, és innentől kezdve épp olyan karakter, mint bármelyik átlagos, mugli ember. Úgyhogy Madfox - nem, szerintem sem fér bele a politikai játékba, de nem az én tisztem ilyen kérdésben "élet és halál" fölött dönteni. Csak azzal nem játszom, aki alkalmatlan rá. Laila alkalmas rá. És innentől kezdve már nem számít a többi.

Következő közbeszúrás. Gyere Scipio, sírj a vállamon, és örülj, hogy Sarevok nem ér rá munka mellett visszajönni Write Only üzemmódban. :)

A power-munch-ba most nem megyek bele, nem az én dolgom. Utálom a vádaskodást és a mentegetőzést is, mindkettő tök fölösleges. Nyilván - ahogy Naissának is írtam - nem ezen múlik a dolog. A Laila által leírt esettől kicsit forog a pocim, de nem voltam ott, nem is igazán érdekel a dolog, mert ez is csak tünet, de nem ok. (Ezzel nem Laila jól összeszedett és hosszú postját akarom ignorálni, csak nem akarok belefolyni.)

Mintha magamat hallanám Morak, úgy öt-hat évvel ezelőtt. Egykoron elég sokat használtam a "plebs" szót fórumod modként. Szerinted mennyire voltam népszerű? A teremben az 50 [sic!, valójában 160] karakteres limitű játék olyan a Királyi Udvar politikai játszmáiban, mint a parlamentben a folyosói meg büféasztali beszélgetés a plenáris ülés szünetében. Én fórumon _és_ teremben akarok játszani. Fájdalom, ha ez hasfájást okoz. Senki nem állította - legalább is az én olvasatomban - hogy vissza lehet adni fórumon a terem élményét. És fordítva? Minden érmének két oldala van - és egy pereme. (Hú micsoda közhelyeket tudok.) Nem ismerlek Morak, nem tudom, miről mit gondolsz - viszont kérlek, a partvonalról ne kiabálj be meccs közben.

Azzal az elemzéssel, amit Trys letett a végén, miközben én fürge ujjaimmal szöveget kalapáltam, kicsit más fényt kap a dolog. Így az eredetileg megírt végkonklúzióm értelmetlenné és értéktelenné válik. Jobb is. Ezek után nem tudom őszintén és igazán megvédeni Lailát, mint karaktert, és Vicát, mint játékost. Így csak annyit tudok mondani, hogy a vele való játékot és annak élményét szeretném megőrizni valahogy. Ettől függetlenül nem tartom sem méltónak, sem helyesnek azt az össztüzet, amit Lailára zúdítottatok. Nem a vélt vagy valós igazság miatt. Ez attól függetlenül nem volt szép, főleg személyeskedő stílusa miatt.

Igen, jól látjátok, hogy nem foglaltam állást, sem pro, sem kontra. Hiszen ez nem demokrácia, Madfox döntött. Ő a moderátor, ő dönt, senki más, és valóban sem értelme, sem értéke nincs vele vitatkozni. A stílusával nem értek egyet, de ezzel csak visszakanyarodunk a "plebs"-hez.

Egy kis személyes rész. Ha valakinek valami baja van a karakteremmel vagy személyemmel, akkor mélyen értékelném, ha nekem mondaná. Nem vagyok haragtartó vagy sértődékeny. Vagy tudod mit...franc fog itt rébuszozni. Madfox, ha baj van (még mindig/már megint) Alewvel, akkor szólj. Vagy valami. Csak értsem.

Végül. Én szívesen leszek moderátor.

~~~

Alew

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1308 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 08:50

Mi ez, a parlament, hogy magunkat villogtatva próbállunk az esetleges nézőkre hatni? ( Mert hogy egymásra nem fogunk azt úgy nézem már tényként kezelhetem. )

Megmondtam, nincs vita, nincs apelláta, és felőlem lehet szavazást tartani, de nem fog rajta múlni semmi.


Lailának van két hete játékra, illetve arra hogy valamelyik régi modot meggyőzze arról, hogy ismét moderátor legyen és én leteszem a moderátorságot. Abban az esetben azon az illetőn fog múlni, hogy mit csinál. S én mosom kezeimet.

Amennyiben azonban nincs jelentkező erre, abban az esetben jövő héten repül az összes többi unikornis, két héttel később Laila is követi őket. Kivéve ha azaddig a karaktere gyökeres változáson esik át. ( Érsd, újraregeli unikornisból lett emberként vagy valami hasonló. ) Pont, történet vége, akinek még bármi mondanivalója van ezzel kapcsolatban, forduljon a legközelebbi téglafalhoz.

talian

talian

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 79 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 08:48

Hajj, pedig megfogadtam, hogy nem szólok bele, de ha már így elő lettem véve…

Igen, sajnálatos módon én indítottam el az egészet azzal, hogy beengedtem ezt a karit, és hogy utána nem vágtam ki. Szóval Madfoxnak azért mindenképp kalapot emelek, hogy megteszi azt, amit nekem kellett volna. Na de ez most mellékesebb dolog.

Szóval, miért is jövök azzal, hogy át lettem röppintve afölött a bizonyos palánk felett… te azt kérted, hadd hozhass egy Forgotten Realms-es pokolunikornist (pontos logom sajna nincs róla, abban viszont biztos vagyok, jó néhány dologra nem bólintottam volna rá). Tény, ott van a leírásban, hogy démonvérrel kevert egyszarvú, beszéli a közöst, és a Thay varázslók kísérleteznek a mágiára való megtanításukra. Még akkor se kaptam volna szívbajt, ha elsüt egy-két egyszerűbb varázslatot (mellesleg a beengedés pillanatában a leírásban az volt, hogy úgy hírlik, varázsolni tanítják őket – ahhoz képest…). Volt néhány fura, egyéb képessége, mint pl a mérgező vér, d elegyen, az is belefér. Alapvetően egy fekete unikornis nem túl táp lény, kicsit fel lett erősítve, de nem durván, belefér. Érdekes lehetőséget láttam benne, beengedtem.

Na most, lássuk akkor mi a fekete unikornis hivatalos leírása. (Ha valaki esetleg az eredeti nyelvű leírásra kíváncsi, az is megoldható.):
Nagy mágikus bestia, különleges támadások: könnyű sebek okozása, különleges képességek: teleport
A fekete unikornis gonosz teremtmény, démonok és más pokolivadékok vére kereszteződött benne az egyszarvúakéval. Gyűlölködő, félőrült lény, amely csak a harcnak és az erőszaknak él.
Szénfekete teremtmény selymes, fekete sörénnyel és tűzvörösen izzó szemekkel. Homlokán hosszú, csavart szarv mered előre, ezüstösen verve vissza a rávetülő fényt.
Igen intelligens és megtanítható a közös nyelvre. A rossz nyelvek szerint néhány varázsló azzal próbálkozik, hogy csak szóbeli összetevővel rendelkező varázslatokra tanítson meg ezeknek a teremtményeknek.

Na már most nekikezdve a komolyabb elemzésnek… a jellembe nem megyek bele, amíg nem lesz belőle virágkötő hippi, legyen, szokatlan jellemű karaktere elég sokaknak volt – nekem is – ezért nem „kövezek”. És mint fentebb írtam, azzal se lett volna nagy problémám, ha egyszerű varázslatokat használ (és mondjuk szól róla előre). De itt van pl a párszor JK ellen bevetett Mordenkainen Mágiatörése… khm… 9. szintű varázslat? (Aki nem ismeri a D&D rendszerét… a 9. szintűek a legdurvábbak, tehát csettintek és armageddon kategória). És miután itt hagytam bitit, megkaptam a varázslatlistádat… három vagy négy 8. és 9. szintű varázslat volt benne. És nem nagyon izgat, hogy használtad vagy sem. Tudja a kari, kész pont. És hogy miért mondom csak ennyi miatt, hogy át lettem basszintva a palánkon? Viszonyításképp: D&D-ben hogy egy sárkány ilyen varázslatokat süthessen el, 1000 évesnek kell lennie. De jó, tekintsünk nem szörnyként, hanem JK-ként a karira. Melyik kaszt tagja? Hogyan lettek átírva rá a szabályok? Nem azzal van a bajom, hogy beengedtem egy fekete unikorist, hanem hogy ezt. És talán érthető már, hogy miért. Hogy miért nem beszéltem meg? Mert rohadtul elegem volt, és a válasz gondolom az lett volna, hogy bezzeg xyz… (és ha olyan nagy lett volna a felháborodás, üzenetben elérhető voltam én is)Kivételeztem? Igen, megadtam az esélyt Lailára. És meg is bántam.

Bocsánat a hosszú irományért, igyekeztem tömör lenni.

Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1011 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 08:03

Üdv!

Csak annyit írnék a témához, hogy meghajolok Madfox bátorsága előtt, és őszintén, minden gúny nélkül, tiszta szívből gratulálok neki. Ez egy moderátor dolga. Nem népszerűségi verseny ez. Ha egyszer enged egy mod, akkor onnantól a plebs az úr és nincs megállás a lejtőn.

Másrészt, nem értem a melodrámát. Bitin politikai intrikát játszani kb. 50 karakteres gépelési korláttal? Ez most egy rossz vicc? Fórumon annyit írtok amennyit akartok, képet lehet linkelni, formázni, kiemelni, a lehetőségek majdnem korlátlanok. Már egy éve itthagytam a bitit egy szerepjátékos fórumért, és komolyan mondom lehetetlen lenne akár a töredékének a negyedrészét is visszaadni az élménynek Bitin. Annak egy előnye, hogy kb. real-time. De ez se teljesen igaz, hisz önmagától nem frissül. Szóval...kedves panaszkodók...tessék fórumon játszani. Nem gyorsabb, de precízebb, élvezetesebb, olvashatóbb, követhetőbb. (Persze ha ki lesz törölve akkor elvileg fórumon se létezhet, én ezt tudom...de az elkövetkező két hétben prímán, gond nélkül le lehet játszani, és olyan csodálatos végjátékot keríteni ami méltó a karakter híréhez. Szerintem ennyi tiszteletet megérdemel a karakter...de ez csak vsz.)

Tisztelettel:
Morak

Módosította Morak: 2012.04.27, 08:04


Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 07:58

[...]

S bár történetesen felettéb kedvelem Laila gazdáját, álljon itt hogy mi a bajom vele. Az még nem probléma, hogy démoni vérrel vagy valami démoni tenyésztéssel létrehozott lény, legyen ez már bármennyire unalomig elcsépelt klisé, hogy a bitorlón minden harmadik karakter valami démoni hatás álatt van. A képességei sem zavarnának annyira, tápolásban láttam már ezerszer rosszabbat is.
Az egész ötlet együtt, a félőrült fekete unikornis, aki most még királynő akar lenni, szövetségeseket toboroz... már elnézést, de ez egy agyrém. Persze távol álljon tőlem, hogy meg akarjam mondani a játékosoknak hogy mit élvezhetnek, s ha a fórumon is a politikai játékba szerintük ez belefél, hát én nem akarok rá szólni egy rossz szót sem.

A teremben viszont történetesen a feladatom része, hogy kigyomláljam az ilyen elemeket. Nem tudok az egész összességére épp másként nézni mint egetverő hülyeségre.

Az hogy unikornis, pedig igenis probléma. Lehet ittléte, és hogy nem rejtőzködő lény, meg van magyarázva, ez akkor is erősen sántít, és meglehetős következetlenség volna hagyni, miközben másokat ezen címszóval elutasítok.S ez a lényeg. Nincs kivételezés, pont. Vagy nem engedek be unikornisokat, és bent sem hagyom őket, vagy jöhet mindd. Ha ez egyeseknek nem tetszik, nos, a régi modgárdából bárki visszajöhet és átveheti a helyem. De amíg én vagyok moderátor, és gyakorlatilag egyedül vagyok az ( Janika/Bolond még az de nem aktív ) addig ehhez tartom magam, és erről nem nyitok vitát.Üdv!

1. A lény démoni vére nem az én agyszüleményem. Tőlem lehetne a vére kimérától vagy My Little Pony-tól is...
2. Tápolás. Lássuk csak... Megvan a varázslatlistája, nem totál random dobálózok hangzatos varázslatokkal. Van köztük több tényleg durva is. Ezek egyikét sem használta még JK, igazából még NJK ellen sem. Sőt, a kb. 20 varázslatból 1 kezemen meg tudnám számolni, mennyit használt. És nem azért, mert a többi nem jött volna jól - azért, mert mert tisztában vagyok a táp fogalmával.
2/b. A kari gyengeségei. Mikor jött (kb 1 éve) teljesen hiányzott a méregellenállása. Azóta kapott (és nem én kértem irl, másfelől ki lett játszva) 50%-ot. Ez azt jelenti, hogy egyes mérgek márpedig hatnak nála. Ez ki is van játszva. Nem egyszer mérgezték már meg.
Mikor hoztam, a vértje nagyobbik része hiányzott -> Sebezhetőbb akár közel, akár távolsági fegyver által. A vértjét is kapta, azt se kértem...
Nincs resistje a normál támadásokra, ugyanúgy lehet sebezni, mint a mágikus csapásokkal (gyorsabban gyógyul ezeknél, mint az átlag, de nem 1 kör alatt, hanem napok alatt). Nem egyszer volt, hogy mások segítsége nélkül elpatkolt volna, és soha nem én hívtam be irl valakit, hogy te, te, haldoklik a karim, ments már meg (mert van, aki ezt teszi...). Most is épp lábadozik...
A teleportálási képessége megbízhatatlan, ezért nem is igen használja. Gyk nehezebben menekül.
Tele van jellemhibákkal.
3. Nem gondoltam volna, hogy ez hosszas magyarázatra szorul. Hogy a karakter miért akar a trónra jutni, ki van játszva, meg van indokolva. Ez nem jelenti azt, hogy adott esetben jó uralkodó lenne, hogy értene a politikához, vagy, hogy ne csak a harci szelleme hajtaná egy ideje előre, csak azért is.
4.Én nem venném egy kalap alá a mitikus, rejtőzködő Fehéret, aki örök tavaszt hoz erdejébe, és a szűz lányok énekére előjő, és a Feketét, ami egy mesterségesen előállított és tenyésztett faj. Egy hátas bestia, televerve értelemmel.
5. Jó, szavazzunk erről is? Khm...

Nos, először is valamit tisztázzunk. Laila karakterrel történetesen nem csak az a probléma hogy unikornis. Ha én lettem volna a moderátor akinek annó a kezébe kerül a regisztrációja, hát ugyan nem engedem be.

"A modok engedték be őket nem igaz?"
Egészen pontosan egy mod engedte be, akivel beszéltem is erről. Ő maga ha visszamehetett volna, akkor mégsem engedi be Lailát, mert lényegében egy sárkány erősségű kari, amiről regisztrációkor úgy elfelejtett említést tenni.

[...]


Aria. Örülök, hogy ez megint előjött, mert tényleg kezd kicsit idegesíteni, hogy teljesen random emberektől hallom vissza, hogy én őt hogy átvágtam a 3 méteres kerítésen. A karakter leírásában benne volt, hogy tud varázsolni, és nemrégiben meg lett erősítve, hogy elég a külső leírás, képesség lista minek. A karakter ezen kívül mint fentebb írva volt, soha nem élt vissza hatalmával igazán. Hogy ezt az illető miért nem tudta/ja velem lekommunikálni, azt nem értem. Jó, letiltott msn-ről, nyilván nem akar visszavenni, ne szennyezzem a címét, mert broágh. Üziküldő, fórum, facebook, akármi?
A hátam mögött dobálózni nagy szavakkal lehet, persze.

És akkor most kicsit konkretizálok, ha nem baj. Tudom, hogy az, és mindenki utálni fog, de ezen a ponton így látom jobbnak.
Adott a játéktéren egy csata köztem, és Nimué között. A karakterek beszélgetnek, nem értenek igazán egyet. Az illető figyelmeztet irl, hogy most meneküljek, vagy a karaktere nekem támad, és megöl. Fele se tréfa, hiszen ez a karakter győzte már le Acivet is úgy, hogy elviekben őt megsebezni se tudta volna...
Harc. Kiragadok részleteket, akit érdekel az egész, nálam még megvan a log, írjon privit.
Nimué egy reagban elindul felém, elvileg ugrik, közben emberből tigrissé alakul, majd a futás lendületét meg nem törve, csak átcsoportosítva kushadva befut félig alám, elkap egy manccsal tarkónál (a kitartott szarvar elkerülte persze, és gyorsabban ér oda hozzám átalakulással együtt (!), mint, hogy én egy bakolásból visszaérnék), és ráharap a vértemre.
Felhívtam a figyelmét rá, hogy ez így esetleg ... nem teljesen oké. Na de kérem! Ő nem vérfarkas, hanem druida. Az átváltozás neki nem hosszú és fájdalmas, mert ő nem fizikailag változik meg, hanem kiteljesedik a lelke, és idomul ehhez a teste. Erm. Szerintem az izmok, csontok akkor is megváltoznak, de azért látom magam előtt a WoW effektet: füst, majd BUMM, ott az új alak.
A vért, amire ráharapott, behorpad, ha ugyan nem törik. Nem, nem, az ő fogainak nem lesz baja.
Tarkón kapott el, egy manccsal. Eggyel. Nekilendülök, ő három lábbal a földön totyog előttem, ágaskodni nem engedett elvileg. Lóértő ember ő, mit magyarázzam neki? Minden mozgás hátulról indul meg. Két lehetőség van. 1. hátulról kap el, és nem tudok lendületet venni. 2. belecsimpaszkodik két kézzel a kari nyakába, az nem tud egyensúlyozni vele, mikor ő teljesen ráterhel -> visszamenekül alacsonyabb jármódba, pl lépésbe. De ő egyiket se teszi, totyog egy lendületet vevő, valsz vágtató "ló" előtt.
Hogy eztán az ominózus egyetlen manccsal, görbe karmokkal, a tarkótól kiindulva félkör alakban végigkarolja a torkom, az csak a ráadás (negyed körnél ki kellene csúsznia...), főleg, ha belevesszük, hogy ő ezzel átkarmolta egy csatalószerű lény torkát. Átharapni lehetne. Átkarmolni, görbe tigriskarmokkal... Nem igen. Ilyen helyzetből, egyszeri nekifutásra, nem. Azzal most nem is foglalkoztam, hogy közben az őt ért támadások hatására nem engedett el...
Ezek után rám aggatták a megtisztelő Tápkirálynő címet, majd Nimué kifejtette, hogy én egyébként sem mondhatok neki semminemű kritikát, mert csak és kizárólag 3 embertől fogad el építő jelleggel kritikát. Senki más nincs olyan szinten egyszerűen, hogy felérne hozzá, pont. És különben is miért nem töröltem magam a vérbe. Nyilván azóta egy tápos vadállat vagyok, Faelar akkor még fórumon is kifejtette, nyilván jogosan, hogy IRL micsoda egy vérgőztől elvakított, kegyetlen férfi vagyok (örülök, hogy nem ismerjük egymást, különben a végén valami nyugodt lánynak tartana). Akartam volna erre még válaszolni, esetlegesen beszélni is róla (bár több esetben elküldtek a fenébe), végül is Aria, Faelar és Nimué is letiltott. Na jó. Faelar fel se vett, mert ne szennyezzem az ő címét a jelenlétemmel. Hümm.
Aggodalomra semmi ok, ultimate megoldásként az eset szövődményeire: Gilril 1 nap bannt kapott Madfoxtól, mert szólni merészelt, hogy ezt így nem kéne. Azóta minden rendben van.

Most, ezen a ponton felmerült bennem a kérdés, hogy vajon tényleg nekem kell-e magyarázkodni, meg legitimálni a legitimálhatatlant...

Vica, egyetlen apró megjegyzés... lehet fórumozni a bitin való részvétel nélkül is, nekem is ment régen is, most is megy... reged törlödik, attól még karid marad, és tudsz fórumozni. ;)

[...]

Nem igen akarok csak fórumon létezni, a legnagyobb gond ezzel, megvallom, itt van. Nekem fontos a játéktér, és én alapvetően játszani, szórakozni járok fel rá. Nyilván lehet élni csak fórumon is, őszinte leszek. Nem akarok.
Másfelől a karakter a játéktéren alapozza meg a kapcsolatait, stb. Hosszútávon a fórum alkalmatlan rá, hogy minden apró történés ott essék meg, mert valamelyest különálló életet él a játéktértől. A biti inkább játéktér, plusz kiegészítő (de nem elhanyagolható) fórum, és nem fórum, mellékesen játéktér.


Végiggondolva a karaktereimben pedig, mindben találok ilyen, vagy olyan kivetnivalót...

Aciv démon.
Vica démon, és ráadásul még beszélő állat is.
Velna démon.
Laila túl egyszarvú.
Lümiére túl táp.
Galinát tegnap töröltem...
Moonea. Őt eddig se tudtam használni, vagy ignorálták, vagy átláttak rajta.

Ton képp tényleg. Nekem kéne elnézést kérni, és törölni magam. Ha már szavazunk, szavazhatunk erről is. Khm...

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.27, 05:00

Vica, egyetlen apró megjegyzés... lehet fórumozni a bitin való részvétel nélkül is, nekem is ment régen is, most is megy... reged törlödik, attól még karid marad, és tudsz fórumozni. ;)

Mad, azért, mióta Gab és Crysa visszahívott játszani elég erősen kezd az ellensúly szerepe átcsúszni hozzám, szvsz, és még csak istenkirályfőcsászárdémonnak se kell lenni/lennem hozzá, szokás szerint. :P

...most pedig panaszkodás következik: Diab Mester az ég áldjon, ha már főkulcsár akarsz lenni, legalább olvassál néha rendesen, és úgy írj reagot! :P ;) :) ((ui: ha komolyan vesz bárki, föleg említett, kardomba dőlök, és sírni fogok Alew vállán hüppögve :) ))

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 21:51

Hú de fogok erre holnap délelőtt sok-sok okosat írni.

Alew

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1308 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 21:22

Továbbá álljon itt egy kis kiegészítés.


Nem az állat, és nem a különleges karikkal van a gondd. A rosszul kijátszott, vagy eleve hibás koncepciójú állat, vagy különleges kariktól fogom a fejemet. Továbbra is simán engedném ha valaki behozna egy kitsune-t, vagy más alakváltót. Esetleg állati formába ragadt druidát. Vagy simán egy állat karaktert aki úgy is viselkedik mint az adott állat. De felőlem akár egy okosabb - Bár megfelelő száj híján ha beszélni kezd, repül, és nem a szárnyain. - állatot is, ha meg tudja magyarázni. ( Egy mágus famulusa volt, stb. )S bár történetesen felettéb kedvelem Laila gazdáját, álljon itt hogy mi a bajom vele. Az még nem probléma, hogy démoni vérrel vagy valami démoni tenyésztéssel létrehozott lény, legyen ez már bármennyire unalomig elcsépelt klisé, hogy a bitorlón minden harmadik karakter valami démoni hatás álatt van. A képességei sem zavarnának annyira, tápolásban láttam már ezerszer rosszabbat is.
Az egész ötlet együtt, a félőrült fekete unikornis, aki most még királynő akar lenni, szövetségeseket toboroz... már elnézést, de ez egy agyrém. Persze távol álljon tőlem, hogy meg akarjam mondani a játékosoknak hogy mit élvezhetnek, s ha a fórumon is a politikai játékba szerintük ez belefél, hát én nem akarok rá szólni egy rossz szót sem.

A teremben viszont történetesen a feladatom része, hogy kigyomláljam az ilyen elemeket. Nem tudok az egész összességére épp másként nézni mint egetverő hülyeségre.

Az hogy unikornis, pedig igenis probléma. Lehet ittléte, és hogy nem rejtőzködő lény, meg van magyarázva, ez akkor is erősen sántít, és meglehetős következetlenség volna hagyni, miközben másokat ezen címszóval elutasítok.S ez a lényeg. Nincs kivételezés, pont. Vagy nem engedek be unikornisokat, és bent sem hagyom őket, vagy jöhet mindd. Ha ez egyeseknek nem tetszik, nos, a régi modgárdából bárki visszajöhet és átveheti a helyem. De amíg én vagyok moderátor, és gyakorlatilag egyedül vagyok az ( Janika/Bolond még az de nem aktív ) addig ehhez tartom magam, és erről nem nyitok vitát.

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:59

Cryatalanasia

Amennyiben olvastad az előző HSZ-em, láthattad, hogy Laila törlését (egyelőre) nemkívánatosnak találom magam is, ezt leírtam már, de azért idézem:

Laila dolgához én nem nagyon szólnék hozzá, teljes vállszélességgel támogatom az unikornisok ritkítását, magát a karaktert se kedveltem nagyon, viszont most tényleg nem ártana, ha vele kivételesen kivételeznél, a királyos játék végéig legalább, addig meg még annyi merénylet, egyebek történhetnek. Elpusztulhat itt még bárki, feltéve, hogy képes felülemelkedni az "de én úgy szeretem a karim" érzésén.


Én Ithor állatos mondataihoz tettem hozzáfűzést. :)

De akkor leírom egy mondatban:
Tőlem mehet a levesbe az összes unikornis,feltéve, hogy ez volt az eredeti terv, Laila maradjon a királyi udvaros játékokig, az alatt meg történhet csomó minden, lehet tényleg szimpla ember lesz belőle, megmurdálódik, megeszi egy kráken, jön a sivatagi nyamnyam, bekap egyet ham-ham, etc... :)

Megjegyzés: Egyet értek azzal, hogy ne legyen annyi unikornis, mert ha megint nekiáll egyszerre x>4 szaladgálni, onnan már nem lehet kimagyarázni, hogy a további 15 miért nincs beengedve. Anno, mikor Laila megjelent, s közben Entei is, etc, nekiállt kb. az összes unikornis aktivizálni magát, ami tényleg meglepően sokat jelentett, talán pont Panaszkönyvben volt róla beszélgetés, hogy WTF... Nem akarom kikeresni, de talán elhiszed nekem, hogy volt ebből probléma.

Nem beszéltem Madfox-szal sosem, el merem képzelni, hogy ennek megelőzése az eredeti cél. Akár. Bár ez még mindig csak egy vélemény.

Vica

Akkor tegyük hozzá azt is ,hogy a karakterem káromkodott, John ment vele moderátorhoz, mint emlékszel. Azóta is tartom, hogy amennyiben a karakter káromkodik és kiírom, mivel tudja a kari, hogy a másik érzékeny az anyukájának az örömlányozására, akkor nem érzem magam vétkesnek, pláne a kései időpont végett. :) Lehet belekötni, fogok válaszolni mindenre, ha szájkaraktét akarsz, de akkor írj MSN, aztán az érdekesebb részét bemásoljuk, hadd szórakozzon a nép. :) ;)

Érint a kérdés, amennyiben nem tűnt föl, hogy én is játszom a KU-ban.

Az egy hét bannod... Talán Bolondtól kaptad emlékeim szerint, mikor Michaellel nyomtátok a varázsló-vámpír, miegyéb témát, bár meg kell jegyezzem, erről vajmi keveset tudok, akkoriban nem igazán néztem biti felé, így hát ebben a kérdésben megelőlegezem számodra a bizalmam és elhiszem. No nem, nem az egy hét bannt, azt tudom, azt hiszem el, amit bizonyára meg fogsz osztani, hogy miért is kaptad te azt a bannt.

Nha mindegy, ennyi volt (részemről) a mese mára, zárul Miki mókatára... :)

Navia; Ildi...

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:57

"A lovakat lelövik ugye?"

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1308 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:54

Nos, először is valamit tisztázzunk. Laila karakterrel történetesen nem csak az a probléma hogy unikornis. Ha én lettem volna a moderátor akinek annó a kezébe kerül a regisztrációja, hát ugyan nem engedem be.

"A modok engedték be őket nem igaz?"
Egészen pontosan egy mod engedte be, akivel beszéltem is erről. Ő maga ha visszamehetett volna, akkor mégsem engedi be Lailát, mert lényegében egy sárkány erősségű kari, amiről regisztrációkor úgy elfelejtett említést tenni.

Ezt a párhuzamot visszamenőleges törvénykezéssel meg ele lehet felejteni. Ez kb olyan mintha kijelenteném, hogy van egy kokafaültetvényem hozzá kokainfeldogozó üzemmel, és mivel azt én még a drog elleni törvény előtt építettem, ezért a most meghozott törvény nem vonatkozik rá.

Arról nem is beszélve, hogy Laila beengedése éppenhogy nem visszamenőleges, hanem kivételezetten be volt engedve, jóval azután miután az unikornisozásból egyszer már elegünk lett.Örülök továbbá, hogy felvetetted Madot, hogy hát a gnoll akkor állat-e. Most azon túl, hogy egy kezemen meg tudnám számolni azt ahányszor behoztam az elmúlt egy évben, valamit had kérdezzek már meg.

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?


Azért talán van kis különbség egy alapvetően eredetielg is inteligens, társadalmat alkotó beszédképes lény - Amelyet történetesen a D&D későbbi kiadásai óta lehet játékos karakternek is hozni -, és mítikus állatok közt, amelyet sehol semmilyen rendszerben nem fogsz mint játszható fajt látni. ( Oké, Ironcladot és Toon-t kivéve, de ott is csak mint anhtropomorf verziót vagy rajzfilmfiguraként. )


"Gratulálok Madfox *tapsol*"

Már csak a cinikus hangnem arra késztet hogy azonnal minden további nélkül töröljem. Eléggé érdekesen állsz hozzá, ha meg akarsz győzni az igazadról. Ja hogy csak a drámát akarod csinálni? Abból köszönjük, nem kérünk.
Laila kap két hét haladékot, hogy a függőben lévő játékokat le lehessen még vezetni. Minden más unikornis karakter ahogy észreveszem őket, törlődnek.

Sajnálom ha a függőben lévő játékot megbolygatja, bár ezzel kapcsolatban is meglehetősen vegyes érzéseim vannak.
Úgy értem... Komolyan, egyszer ezt írjátok le, vagy mondjátok végig. Hogy a poltikai drámára alapulú játékban a fő ellenlábas egy unikornis, és a játékot megtorpedózza ha ő eltűnik. Nem tudok erre olyan jelzőt mondani ami ne volna valamilyen szinten degradáló vagy sértő.

Módosította Madfox: 2012.04.26, 20:56


Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:42

Továbbá, bár egyébi vélemény, így olyan, mint a segglyuk, de: Madfox jó moderátor, a meglátásai, az évek során (szerintem) helyesek voltak, szinte mindig, nem hiszem, hogy pont most kellene megkérdőjelezni a hozzáértését, mikor épp jól végezni azt, amit közülünk sokan nem tudnának talán.

Navia; Ildi...


Emlékszem egy olyan hisztire, hogy egy bizonyos moderátor szólni mert rád, mert káromkodtál a játéktéren, és mit képzel.
Meg hát mert nekem is szabad, és az, hogy én egy hét bannt kaptam, az nem számított, és amúgy is, a mod a hibás.

Örülök, hogy Téged nem érint a kérdés, annak is, hogy egyetértesz, hogy az 1-2 aktív uni sok, és egyszerűen meg KELL ritkítani őket, mert ez tarthatatlan (mert a fehérek amúgy inaktívak), de a továbbiakban kérlek, ha "nem nagyon szólnál hozzá" a témához, akkor tényleg ne tedd.
Igen, ez is egy irl vélemény volt.

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:39

Navia,

nem vitatom, hogy Madfox jó moderátor, de attól, hogy jó, még nem tökéletes. Most pedig épp egy olyan lépést készül elkövetni, ami az én meglátásom szerint hibás. Egyszerűen azért, mert Lailát most törölni olyan, mintha a Gyűrűk ura második kötetétől egyszercsak kivonnánk a történetből a boszorkányurat, mondván, hogy túl tápos és egyébként is mi az, hogy ilyen nagy ízéken repül.

Crysa

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:29

Na-na!
Azért ez így nem igaz....
Most kifejezetten az unikornisokról volt szó, ne keverjük ide az állatokat, szvsz más téma.
Biti 2-nél emlékeim szerint már alapjáraton tilos volt, az állatkari (vágjatok fejbe, ha tévedtem, persze csak virtuálisan... :P ) Az, hogy voltak olyan "kedves" moderátorok, akik alapjáraton, gondolkodás nélkül beengedték a cukiságokat, vagy oda lehetett menni, hogy "tudom, hogy nem lehetne, de én nagyon szeretném, és tudod, hogy be szoktam tartani a játékszabályokat :jópofi, vagy alapjáraton IRL puszipajtásság:", az nem egyenlő azzal, hogy az jó, hogy be lettek engedve egyesek, vagy hogy nem lettek moderálva, mikor ott lett volna az ideje. (Itt most akinek nem inge, nem veszi magára, konkrét személyre perpill nem gondolok, nem célozgatok.)

Továbbá, bár egyébi vélemény, így olyan, mint a segglyuk, de: Madfox jó moderátor, a meglátásai, az évek során (szerintem) helyesek voltak, szinte mindig, nem hiszem, hogy pont most kellene megkérdőjelezni a hozzáértését, mikor épp jól végezni azt, amit közülünk sokan nem tudnának talán.

Navia; Ildi...

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 186 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.26, 20:28

Laila semmilyen okot nem ad arra, hogy bannoljátok. Jól játszik, élvezetesen, és nem csinált semmi olyat, amiért bannolni lehetne. Valóban túlzás lenne, ha egy csordányi unikornist beengednénk, de az ritka lény, és mivel ritka, ezért megengedhető, hogy egy jó játékos, aki már régóta hozza ezt a kariját, az játsszon vele.

Nem is volt sok unikornis, úgyhogy fölösleges ezzel a problémával foglalkozni. Amióta játszom, én csak 2 unikornissal találkoztam. Decemberben kezdtem el játszani. Laila volt az egyik, a másik pedig Myré volt. Tényleg nem láttam ennél több unikornist.

Ne bannoljátok Lailát! Mert nem érdemli meg a jó játéka miatt. Nem érdemli meg, mert az ő karaktere nemcsak egy beszélő állat, ugyanis van egy emberi énje is a karakternek! Tehát ő nemcsak unikornis!
Úgyhogy már csak ezért sem törölhető, mert ő nemcsak egy ló.

Ha minden kötél szakad, én azt javaslom, hogy Laila unikornis énje dögöljön meg, és az emberi oldal maradjon fenn. Szerintem ez lenne egy jó megoldás, ha minden kötél szakad. Persze én azt szeretném, ha nem mi döntenénk az ő játéka fölött! Mert maga is elég jó játékos, hogy ebben döntsön.

Módosította naissa: 2012.04.26, 20:29[Fantasy háttér] [Sötét háttér]